Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Bik 27.05.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebanop (Post 1101258)
zaraz bede wiedzial bo brat po bilet pojechal...

edit: coś jest na rzeczy bo mialem wrazenie ze bilety są ale nie wolno im sprzedawac i powiedzieli że trzeba czekac na info na oficjalnej...:P

Wrażeń co do terminu oddania stadionu to jest aż nadto :)

Kryniu 27.05.2011 18:18

Byłby to najpiękniejszy prezent na fetę. Ponad 20 tyś kibiców i jeszcze większy doping. Poczekamy zobaczymy ale radzę się nie napalać

Enrico2000 27.05.2011 19:34

Interia by sie naprawde osmieszyla gdyby jednak nici nie wyszly z uruchomienia. Ciekawe czy jest jakis cien szansy. Napewno ze sprzedaza biletow nie bylo by problemow, bo jesli na G zostaly sprzedane w jeden dzien to na C spokojnie mozna sprzedac w poltorej, tylko pytanie skad ludzie by sie o tym mieli dowiedziec.
Ciekawej, oj ciekawe co z tego bedzie.

krkgiba 27.05.2011 20:07

straż pożarna zaakceptowała północną, info pewne :)

Clanowy 27.05.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1100868)
Tak naprawdę to Klubowi niezbyt zależało na szybkim kończeniu budowy. Biznesowo Wisła jest w tej rundzie mocno do przodu. Za wynajem płaci grosze (z uwagi na trwającą budowę to jest pewnie 50% starego czynszu czyli jakieś 250 tysięcy za rundę - albo 25 tysięcy za mecz) a frekwencja jest fajna - średnio 16 tysięcy or so.
Poza tym Klub czekają bardzo trudne negocjacje w sprawie operatora i wynajmu gotowego obiektu, więc pewnie zawarto niestety dżentelmeńską umowę o niewp...niu się Klubu w temat budowy... Niestety, kolejny raz okazuje się, że z p.Majchrowskim i resztą tego barachła dżentelmeńskich umów nie wolno zawierać, a Klub ponosi niewymierne straty wizerunkowe (marketingowe abecadło), a straty finansowe już za chwileczkę będą (na samych eliminacjach do CL może to być 1,5 mln złotych).
Jedyne, co mnie w tym wszystkim pociesza to to, że życie lubi paradoksalne zaskoczenia i bez gotowego stadionu pewnie awansujemy w tym roku do Ligi Mistrzów :)))

Otóż to... Wg mnie Wisła po prostu nie chce tego stadionu. Już teraz jest kłopot z zapełnieniem trybun a jak pojemność ulegnie podwojeniu i dojdą dużo większe koszty utrzymania to SSA finansowo jeszcze na tym straci. Trzeba pamiętać, że Basałaj jest prezesem spółki, spółki, która ma się utrzymać. Na pewno sporządzono analizy finansowe i wyszło pewnie, że obecna sytuacja jest korzystna finansowo - małe opłaty w stosunku do zysków ze sprzedaży biletów - w ogólnym odczuciu kibiców przecież drogich.

Druga sprawa to działania miasta i odbiory - dla miasta sytuacja z przeciąganiem odbiorów jest bardzo korzystna bo miasto nie ponosi kosztów utrzymania - te są do momentu przekazania stadionu po stronie Polimexu.

Marszałek 27.05.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clanowy (Post 1101390)
Otóż to... Wg mnie Wisła po prostu nie chce tego stadionu. Już teraz jest kłopot z zapełnieniem trybun a jak pojemność ulegnie podwojeniu i dojdą dużo większe koszty utrzymania to SSA finansowo jeszcze na tym straci. Trzeba pamiętać, że Basałaj jest prezesem spółki, spółki, która ma się utrzymać. Na pewno sporządzono analizy finansowe i wyszło pewnie, że obecna sytuacja jest korzystna finansowo - małe opłaty w stosunku do zysków ze sprzedaży biletów - w ogólnym odczuciu kibiców przecież drogich.

Druga sprawa to działania miasta i odbiory - dla miasta sytuacja z przeciąganiem odbiorów jest bardzo korzystna bo miasto nie ponosi kosztów utrzymania - te są do momentu przekazania stadionu po stronie Polimexu.

To wszystko ma ręce i nogi a nawet głowę, ale jak zostanie rozwiązana kwestia gry w LE lub LM?kto dopuści taki stadion?No chyba,że mają pewność,że decyzja będzie na tak/

A co do zapełnienia stadionu. Też nie mam wątpliwości,że liczbe 30 tysięcy będziemy notować raz,dwa razy w seozonie. Średnia to będzie tak jak dotychczas,15-18 tysięcy luda. I tu pojawi się problem dla klubu.

rav 27.05.2011 20:50

Zdaje się, że w poniedziałkowej Gazecie Krakowskiej Basałaj wypowie się w sprawie stadionu. I nie będą to już tak dyplomatyczne słowa, jak do tej pory.

krkgiba 27.05.2011 20:52

jutro mają trwać odbiory na trybunie północnej i jeśli się wszystko powiedzie - zostanie dopuszczona na niedzielę.
przypominam, że straż pożarna trybunę zaakceptowała.

zloty1906 27.05.2011 20:52

O tym czy trybuna północna zostanie rzeczywiście otwarta na niedzielny mecz, przekonamy się w sobotę. Od rana mają na trybunie trwać specjalne odbiory. Jeśli wszystko będzie w porządku, Wisła natychmiast wyda w tej sprawie komunikat i błyskawicznie rozpocznie sprzedaż biletów na trybunę północną.

Wiecej tutaj http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...64fb3f1f,1,3,3

PAC 27.05.2011 21:21

Jak otworzą tą północną to śmiesznie to będzie wyglądać jak na gwieździe zamiast młyna będą jacyś przypadkowi ludzie.

88seba88 27.05.2011 21:21

I tak nie ma szans żeby sprzedać te wszystkie te 5-6 tysięcy w jeden , dwa dni.

Clanowy 27.05.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1101399)
To wszystko ma ręce i nogi a nawet głowę, ale jak zostanie rozwiązana kwestia gry w LE lub LM?kto dopuści taki stadion?No chyba,że mają pewność,że decyzja będzie na tak/

A co do zapełnienia stadionu. Też nie mam wątpliwości,że liczbe 30 tysięcy będziemy notować raz,dwa razy w seozonie. Średnia to będzie tak jak dotychczas,15-18 tysięcy luda. I tu pojawi się problem dla klubu.

Do LE czy LM najpierw musimy się zakwalifikować:P A jak zostanie rozwiązana ta kwestia? Będziemy grać poza Krakowem bo na oddanie stadionu w pełni gotowego w tym roku jest nierealne. Opinia moja, bynajmniej nie na podstawie tego co piszą w gazetach, mówią w telewizji, komunikatów klubu czy UMK/ZIKIT. Mam oczy i uszy.

Cytat:

Oczywiście, że nie. Dlatego klub powinien to wykorzystać jako próbę i udostępnić trybunę za darmo. Zobaczymy czy jest tylu chętnych na mecz.

Bekas 27.05.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1101432)

Żebyś sie nie zdziwił, jakby ustalili bilety po 25 złotych to zejdą w 1 dzień

gigant 27.05.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 1101434)
Żebyś sie nie zdziwił, jakby ustalili bilety po 25 złotych to zejdą w 1 dzień

Taaak, na pewno. Nawet darmówki nie zejdą.

alkoholik 27.05.2011 22:04

Zejdą zejdą jęśli otowrzą pólnocną To zejdzie najmniej 4000 biletów.

Karherop 28.05.2011 08:54

Trybuna otwarta!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_w_sprzedazy/

troj88 28.05.2011 08:59

No to ciekawe, sprawdzian dla kibiców;> Myślę, że z pół C się zapełni.

sovinho_02 28.05.2011 09:13

Mam prośbe do kogoś kto pójdzie na tą trybune. Niech porobi trochę fotek żeby zobaczyć jak to wszystko w środku wygląda.

anthony09 28.05.2011 09:19

Jeżeli należycie informacja będzie rozgłoszona to może się zapełnić. W dniu meczu sprzedaż jest możliwa w ilości ok. 3 tys. dzisiaj może z 2 tys udałoby się.
Największy plus to to, że gdy ktoś chce przyjechać na fete z dalekich miast to może kupić bilet przed meczem.
Według mnie klub powinien w przyszłości zostawić z 500-1 tys. biletów na meczowy dzień ;)

emailowiec 28.05.2011 09:47

Dobrych informacji ciag dalszy - telebimy dzialaja :)

Kociewiak 28.05.2011 09:50

co to dzień cudów jest dzisiaj czy jak? :p

jaszczur90 28.05.2011 09:51

A po sezonie zostaniemy z trybunami za bramkami ( bo na wschodniej i zachodnią muszą zrobić słynny system oddymiania ) i tyle będzie dobrych wiadomości dotyczących stadionu

Karherop 28.05.2011 09:51

Brakuje tylko tego aby w nocy krasnoludki zaontowały system oddymiania

krycha 28.05.2011 09:55

@emailowiec - gdzie o tych telebimach jest napisane? bo nie moge cos znalezc info

KA*M*IL 28.05.2011 09:57

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25230
Coś ruszyło! :)

neq. 28.05.2011 10:10

ale jaja ;) powinni dać bilety za 15 zł to by więcej zeszło tak to ja myśle że z 2-3 tyś max ludzi tam będzie. Podpinam się do prośby o zrobienie fotek w środku jak to wygląda i mam propozycje rozgłaszajmy gdzie się tylko da że trybuna otwarta, niech się zapełni !:-D

emailowiec 28.05.2011 10:30

dzialajace telebimy widzialem na wlasne oczy. pozdrawiam z kolejki po bilety ;)

Kociewiak 28.05.2011 10:31

emailowiec jak możesz to zrób jakies foto :)

Proud 28.05.2011 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1101673)
dzialajace telebimy widzialem na wlasne oczy. pozdrawiam z kolejki po bilety ;)

Duża kolejka?

Usulovski 28.05.2011 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1101619)
Największy plus to to, że gdy ktoś chce przyjechać na fete z dalekich miast to może kupić bilet przed meczem. Według mnie klub powinien w przyszłości zostawić z 500-1 tys. biletów na meczowy dzień ;)

Zupełnie nietrafiony pomysł. Wystarczy, że bilety będą sprzedawane przez internet, wówczas nie będzie miało znaczenia gdzie mieszkasz czy gdzie aktualnie się znajdujesz. Oszczędzi się też czas na kolejkach. Tylko klub (który oszczędzając na wynagrodzeniu dla bileterów zyskałby również) coś nie spieszy się z udostępnieniem tej funkcjonalności.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl