![]() |
Łobodzińskiego nikt nie kupi! Nawet nie weźmie jakby Wisła za darmo chciała oddać, a nawet jakby chciał wziąść za darmo to sam Łobo na gorszy kontrakt się nie zamieni. I będziemy mieli najdroższego rezerwowego w Wiśle. Chyba, że poprawi wydolność i zacznie grać tak jak powinien (bo że nie zagra nigdy tak jakby to forum chciało to mam pewność). Małe są na to szanse ale...
Cebanu i Ćwielong odchodzą! Czy ktoś na poważnie liczył, że Ci mili zawodnicy będą stanowić o sile Wisły w ciągu najbliższego roku - dwóch? Ja sobie taką sytuację nawet wyobrażam - ale wtedy lamenty byłyby jeszcze większe, a wszyscy wspominaliby z czułością poprzednie sezony. Sygnały z klubu są dosyć jasne - idziemy na przetrwanie - czas jest zły. Ograniczamy wydatki. Skąd zatem te rozbudzone oczekiwania. To, że Skorża chciałby kogoś konkretnego, kto wzmocniłby Wisłę w pucharach to jedna strona medalu. I jego jakby interes. Ale nikt z klubu jakoś nie podziela jego entuzjazmu i jak widać sam Skorża ostatnio wypowiada się jakby ostrożniej. Mistrzostwo ma "obowiązek" zdobyć z tym co jest. Nowak i Costly, Costly czy Nowak? Czy szklany piłkarz o całkiem dużych umiejętnościach czy zdrowy byczek o mniejszych umiejętnościach i trudny wychowawczo? Obserwowałem Costly'ego w meczu z nami i toczył cięzkie boje z naszymi obrońcami przepychając się i zderzając z nimi. I widać było, że naszym to odpowiada! Bawili się nieźle a Bełchatów nie miał z tego żadnego pożytku. Wolę Nowaka ale najpierw dobry sztab medyczny za który odpowiada ktoś inny w klubie a nie Skorża. Skorża kiedyś pewnie pójdzie, lekarze zostaną. |
Ćwielong odszedł - brawo!!!! dzieki temu pozbyliśmy się nadwyżki ofensywnych graczy
teraz pewnie przyjdzie Nowak , całe pół roku spokoju było z kontuzjowanymi darmozjadami |
Nie no nikt nie przyjdzie.
Skorża przejrzał na oczy i w koncu wszedł na forum. Patrzy i wniosek przychodzi sam: Nie ma co kupowac kogokolwiek, bo potem nie daj boże chłop dozna kontuzji i cała wina w trenerze. Dlatego trzeba grać tym co sie ma. A potem jak ktos powie: Dlaczego nie kupili ..np.Nurkovica? Trener odpowie :"Bo miał zadatki na kontuzje" |
Szprotson napisał:
Prócz Brożka, i przerobionego na napastnika Małeckiego w kadrze mamy następujących napastników : 1. Rysio Czerwiec 2. Rysio Czerwiec 3. Rysio Czerwiec. Małecki do klubu przychodził jako napastnik i nim jest. Na napadzie powinien grać.Bo z niego to marny skrzydłowy jest. Lepiej sobie radzi z przodu. |
Cebanu bedzie 3 lub 4 bramkarzem w Rubinie i to powinno byc jasne dla wszystkich. Normalne zespoly maja kadry zlozone z 30-40 pilkarzy i to nie jest zadna nowosc. Powodzenia mu zycze.
Teraz czekamy na transfery do klubu, chociaz z tego, co widac sytuacja finansowa jest poprostu dramatyczna. Zebysmy nie zostali przypadkiem z 16 pilkarzami na wiosne(mowie o prezentujacych jakis poziom)... |
For_Fun - właśnie ta może być - znowu będzie walka "żelazną" 11 bo nie będzie zmienników...
|
Podstawowee pytanie. ile dostaliśmy za PEPE?
|
Cytat:
OK, można i tak. |
700tys złotych podobno dostaliśmy(tak napisał ktoś na 90minut) hm liczyłem chociaż na 800:)
|
Naprawdę jesteście żałośni. We wszystkich swoich postępowaniach, w każdej wiadomości obrażacie politykę klubu, obrażacie trenera. Najpierw poleciłbym wam wizytę u lekarza. jeżeli już tak zbieracie się tu na forum i piszecie jaka ta Wisła jest (tu sobie wstawcie jakieś niecenzuralne słowo) to proponuje byście zebrali się ekipą i na/po/przed treningiem prosto w twarz powiedzieli panu Maciejowi co o nim myślicie.
Sprzedajemy piłkarza, który chyba zaraz po Łobodzińskim i Pawełku zebrał najwięcej słów krytyki tu na forum, od was po kolejnych pieprzonych sytuacjach. I co? Tragedia się stała bo straciliśmy super perspektywicznego zawodnika, który teraz pewnie będzie ładował po 10 goli na sezon. Sprzedaliśmy bramkarza o 2 klasy gorszego od Pawełka. Tak o 2 klasy. Bramkarza nie młodego (no chyba, że wg was ktoś kto ma 23 lata jest młody) grającego o wiele bardziej nerwowo niż Mario. W Rubinie sukcesem dla niego będzie ławka rezerwowych. Ale oczywiście trzeba dojebać Skorży, bo ostatnia taka moda, tak jest cool (szkoda tylko, że taki przykład daje moderator forum). Trzecia sprawa, czyli transfery do klubu. Wiem, że jesteście tak zajebiści i z dziurą budżetową potrafilibyście ściągnąć nam kilku piłkarzy klasy Marcelo. Szkoda, że nie pracujecie u nas w klubie, na pewno mielibyśmy bardzo mocną, szeroką kadrę. Jednak po raz drugi apeluje do was, może coś w końcu zrozumiecie: jak można kogoś oceniać, kogoś kto nawet nie jest w połowie swojej pracy? Okienko jeszcze będzie trwać 1,5 miesiąca, co z tego - nikogo nie kupiliśmy więc trzeba napisać jaki ten Edzio jest zły, żeby Józio wypieprzał do tych swoich Czech. Wy chyba chcielibyście mieć dostęp do pełnej listy piłkarzy obserwowanych przez klub. Wszystkie transfery Wisły w ostatnim czasie, te transfery bardzo udane pojawiły się nagle i nie przeszkodził temu medialny rozgłos. Teraz w tej sytuacji finansowej, w jakiej jest klub, nie nalezy sie spodziewać czegoś wielkiego, kadrę na ligę mamy mocna i jeśli obejdzie się bez dodatkowych kontuzji dość szeroką. Za dwa miesiące będzie można dopiero oceniać postawę Wisły w tym okienku. Jedynym czym mnie niepokoi to możliwy powrót Juszczyka. Reszty jeszcze nie mogę oceniać. |
Ja tam 100 razy bardziej wolałbym w Wiśle Costlyego niż Nowaka. Nowak jest bardzo kontuzjogenny napastnik a kolejnego Dawidowskiego czy Garguły nam nie potrzeba. Costly jest bardzo dobrym i solidnym napastnikiem. Szczerze moim zdaniem jest to najlepszy po Marcelo obcokrajowiec w Polsce..nie żadne tam Arbloedy czy traore wykreowany na gwiazdę prze media. Costly zawsze gra na stałym wysokim poziomie i przedewszystkim jest graczem siłowym a nam takiego potrzeba bo nasi aktualni napastnicy do twardych nie należą:D (Brożek,Boguski,Małecki).Fajnie by było jakby bełchatów chciał się zamienić Costlym na naszego Wirtuoza futbolu Łobo. to byłby istny hit transferowy dla mediów i jeden z najlepszych transferów Wisły w ostatnich latach:) oczywiście to tylko moje zdanie:P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja tam jestem zadowolony z obu ruchów.
Ćwielong zmarnował w kilku meczach w Wiśle więcej okazji niż niejeden piłkarz przez całą karierę - z niego nikogo wielkiego nie będzie, już za stary jest, żeby się nagle od podstaw (przyjmowanie piłki, podanie, strzał) nauczyć grać. Szkoda mi tylko Śląska, że wzieli go do siebie... A Cebanu? Ech, wiadomo, miły chłopak, i bloga przyjemnego pisał, ale bronić niestety nie potrafi... i też już jest za stary, żeby się nagle nauczyć.. Oboje niby młodzi i perspektywiczni, ale nie maja po 17 lat, żeby dac im jeszcze 2 lata na nauke i ocieranie się o wielki futbol, do którego brakuje im lat świetlnych. Mam nadzieję, że uda się jeszcze komus wcisnac Jirsaka, chociazby za darmo, przynajmniej nie będzie pensji pobierał. Naprawde byłbym zadowolony, gdyby ww. trójkę zastąpili juniorzy - na boisku pożytek z nich taki sam, a przynajmniej mniejsza kase beda pobierac |
W poniedziałek wylatują na obóz do Turcji i zobaczymy czy w samolocie znajdą się jakieś nowe twarze. Jestem pewien, że sprzedaż Ćwielonga oznacza przyjście przynajmniej jednego gracza ofensywnego. Skorża sam mówił, że Ćwielong odejdzie, jeśli klub będzie mieć nowego na jego miejsce. Dlatego poczekajmy jeszcze cierpliwie.
Ps. Ws. Łobodzińskiego: może da się go wcisnąć ruskom, bo oni tam wydają ostre sumy. Trzeba stworzyć płytkę DVD z filmikiem, gdzie Łobo strzela dwa gole z Lechią i w kadrze Polski pokonuje Petra Cecha z Chelsea. Może ruski rzucą z 400 tyś euro. Kontrakt na poziomie 300 tysięcy euro rocznie to dla nich nic:D:D |
Cytat:
Więcej wniosków ciężko wysnuć z powodu tego że nie grał ale widzę że dla Ciebie wszystko jest jasne i klarowne. Pytanie - kto za Cebanu i Ćwielonga - jeśli lepsi zawodnicy to ok, choć w przypadku bramkarza, jeśli potwierdzi się informacja dotycząca Juszczyka, to ja tego ani nie rozumiem ani nie kupuje. |
Trener Bełchatowa - Ulatowski:
Cytat:
|
Tak się rodzi polsatowska potęga.
Cytat:
|
Wedle naszych informacji, już w najbliższy poniedziałek dojdzie do ponownego związania się Marcina Juszczyka z Wisłą Kraków.
Ostatnie miesiące swojej kariery niespełna 25-letni golkiper spędzał w cypryjskiej ekstraklasie. Jak dowiedział się Futbol.pl, w poniedziałek prawdopodobnie dojdzie do związania się umową przez obie strony. Marcin Juszczyk już raz był piłkarzem Białej Gwiazdy, ale nie mieścił się w podstawowym składzie i musiał zadowolić się grzaniem ławy. Juszczyk był wolnym zawodnikiem i mógł podpisać kontrakt z kim tylko chciał. Powrót byłego piłkarza Wisły do Krakowa może oznaczać nie dojście do skutku transferu Adisa Nurkovicia, testowanego już latem. Mateusz Karoń http://www.futbol.pl/artykul/73892.html JUHUU!! to mamy wzmocnienie ;] bramkarz na miare Mistrza Polski :) |
Jak ktoś liczy że ruchy transferowe w tym roku się ożywią to może się niestety zawieść, na razie najlepszym transferem w tym okienku jest sprzedaż naszego napastnika do Śląska...
|
dobrze, ale skoro mamy ta jakas kwote na bramkarza, to dlaczego na milosc boska bierzemy Juszczyka, z ktorego zrezygnowalismy 6 miesiecy temu, bo wg sztabu byl slabszy od Cebanu i nie bylo potrzeby przedluzac mu kontraktu. Teraz przychodzi z powrotem, jak wiec odczytywac takie ruchy zarzadu? zmienilismy priorytety? Dlaczego jakies Zaglebie stac na tego serba, czy nawet Slask na tego bramkarza z Numancii, przeciez to nie sa potentaci jelsi chodzi o kase. Czy nie stac nas na jakiegos w miare porzadnego bramkarza? nie czarujmy sie, juszcyk nie zagrzalby miejsca w ZADNYM polskim jlubie w ekstraklasie, jesli chodzi o pozycje pierwszego bramkarza. Nie ma kasy? okej, niech drugim bramkarzem jest kurto albo jarosinski. Nie powiedzialbym zeby byli gorsi od juszczyka, a i kasy bedzie wiecej. Szkoda na niego tracic ta kase, bo nic do druzyny nie wniesie.
|
http://www.weszlo.com/news/4341 Tak się rodzi polsatowska potęga.
Na koniec akcenty muzyczne - transfer Ćwielonga wywołał wielkie poruszenie wśród masochistycznej frakcji fanów Wisły... Nie mogę się powstrzymać i muszę się zgodzić w 100 % z ostatnim zdaniem z weszło. Bo rozpaczanie po Pepe czy Cebanu to istny masochizm. Ja się cieszę, że w Wiśle robią porządki. Szkoda by było Nurkovicia gdyby nie przyszedł, a tak to po Pepe czy Cebanu nie ma co płakać. Już wolę Łobodzińskiego od tej dwójki bo on przy wszystkich swoich wadach, schematyczności i "drewniactwie" przynajmniej raz na jakiś czas się "przebudza" i robi dobrą robotę jako joker więc w jakimś tam stopniu czasem się przydaje. Teraz mozna zakontraktować kogoś kto będzie wzmocnieniem dla naszego zespołu. To, że Ilie poszedł do Rubina nie robi na mnie wiekszego znaczenia, bo żeby w takim zespole jak Wisła czy Rubin wygrać rywalizację o nr 1 nie wystarczy jedynie podpisać kontrakt. Trzeba przedewszystkim mieć ku temu predyspozycje i umiejętności. Widzę, że poziom frustracji co niektórych na forum zaczyna sięgać zenitu dlatego nawet się ucieszyłem z żartów, jakie sobie robi weszło ;) Proponuję w trakcie pierwszego meczu rundy wiosennej zaśpiewać na stadionie "Wróc do nas Pepe" albo "Pepe wróć" ;) |
Tzw. polityka transferowa naszego klubu to jedna wielka partyzantka! Przypomnę, że niedługo kończy się kontrakt Pawełkowi, więc Juszczyk nie jest rozwiązaniem. Ktoś logicznie myślący zainteresowałby się Bąkiem z Lechii (myślę o roli zmiennika) lub którymś z Jagiellonii (realny konkurent). W zamian mamy kolejną część *never ending story*
|
Co do Ćwielonga to nie byłbym taki pewny ,czy decyzja o jego sprzedaży nie była zbyt pochopna ,ale cóż NTP (najlepszy trener polski) zdecydował .Pożyjemy ,zobaczymy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Za to sporo osób trzeźwo zauważa, ze to jedyny obecnie ofensywny piłkarz mogący wejść z ławki. Więc może nie rób z ludzi idiotów? |
Cytat:
|
my go nie bierzemy to tylko domysły, ten news pewnie narodził się tak, ktoś przeczytał że nie bierzemy bośniaka to my napiszemy że oni biorą JUHA.
|
Z tym NTP to może Wyluzuj bo wg niektórych na tym forum o Skorży mówi się dobrze albo wcale!
|
Ja mam nadzieję że Juszczyk do nas nie przyjdzie. On jest po prostu za słaby i popełnia błędy jeszcze gorsze od Pawełka! Odszedł od nas przecież z tego powodu i teraz ma do nas przyjść bo niby jest dobry? I nie mówcie że na Cyprze zrobił postępy bo on chu.. zrobił . Mogliśmy pozyskać Moretto - lipa, mogliśmy pozyskać Nurka -lipa , szukaliśmy bramkarza przez parę ostatnich okienek transferowych i teraz mamy pozyskać Juszczyka? Mam nadzieję że to ściema bo znów będziemy mieli z bramkarzami kłopot. W meczach z Lechem czy Legia albo inną Levadią Pawełek znów popełni błędy po których stracimy punkty tak jak w tej rundzie która co gorsze była jedną z lepszych rund Pawełka -to co będzie jak znów przydarzy mu się słaba runda? Ja ciągle mam w pamięci jak z Legią wychodził ch.. wie po co ułatwiając zadanie Radoviciowi, jak w meczu z Lechem stał z boku a nie tak jak powinien na środku bramki o i Lewandowski praktycznie strzelał na pustą bramkę, jak z Estończykami po wolnym z kilkudziesięciu metrów ze słabego strzału piłka poszła mu po rękach, mógłbym jeszcze tak dłużej wymieniać ale mi się nie chce ale każdy może zauważyć że w każdym ważnym meczu Pawełek nie wytrzymywał presji ale co tam możę następnym razem mu się uda... Szkoda pieniędzy dla Moretto czy Nurkovicia , przecież mamy dziurę budżetową bo straciliśmy pieniądze których nigdy nie mieliśmy a przecież były wliczone - ciekawe czy pieniądze za Mistrzostwo Polski też są wliczone w nasz budżet :) Krótko mówiąc okienko jak każde inne.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl