![]() |
Jeszcze na podsumowanie niełatwych okoliczności:
http://weszlo.com/2015/11/30/niewydr...-o-wicelidera/ Chociaż z tym, problem mieli również poprzedni wiślaccy trenerzy, bo sędziowie regularnie od dawna utrudniają nam sportową rywalizację. |
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Moskala, to dobrze się stało. Fatalna gra obronna zespołu, tragiczne wyniki. Skorża, to dobry kandydat, bo już wyciągnął Amikę z kryzysu, zna realia i piłkarzy, ma sukcesy. Dodatkowo ma pojęcie o trenerce i jestem pewny, że najpierw poukłada grę obronną(bo z tak ch*jową, to można pograć co najwyżej o miejsce w 8). Jak zaczniemy grać na 0 z tyłu, to i zaczniemy marsz w górę tabeli :). |
Proszę, napisz, że żartujesz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak ja lubię te teorie spiskowe :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście, że żartuje. Na poważnie uważam, że emocje są fatalnym doradcą i zwolnienie Moskala w tym momencie to fatalny błąd.
|
Trzeba było zostawić Kazka do końca rundy bo niestety po takiej porażce nie wyobrażam sobie by się z nim nie pożegnano w zimie...ale z drugiej strony, zamiast Moskala to wolałbym przesunąć Brożka, Boguskiego, Jankowskiego i Urygę do rezerw tak na pare spotkań, ciekawe czy zespół zareagowałby pozitiwnie.
Tak czy inaczej, watpię że przyjdzie lepszy trener. |
Cytat:
Nie dla nadbosa. Bo chyba wiadomo ze okoliczności wskazują iz była to decyzja z samej góry. |
Cytat:
|
I co to ma zmienić? Ktoś inny wyciśnie więcej z tej drużyny? Nie sądzę. Będzie obrona i dzida, pożegnajcie się z krakowską piłką. Bez lepszych piłkarzy lepiej grać nie będziemy. Najlepiej strategię naszego skautingu obrazuje... obsada bramkarza. Cierzniak przyszedł w trybie awaryjnym, a wciąga nosem pozostałych, którzy mieli stać między słupkami. Dla mnie to dowód na kompletną amatorkę w tym temacie. DZIĘKUJĘ KAZIU. Szkoda.
|
Co tu debatowac? Napewno my a tym bardziej Kazek mogl sie spodziewac takiego obrotu sprawy. Po zenujacym w.......u z zydami sam powinien podac sie do dymisji.
|
Bez sensu. Znowu będzie łapanka zamiast spokojnie szukać kogoś sensownego, doczekać do zimy i zmienić trenerów w przerwie między rundami. Ile razy można przerabiać ten sam scenariusz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi o jedną rzecz TO SĄ DERBY - "Biegać, walczyć i się starać w derbach trzeba zapierdalać". Wszyscy jadą po Boguskim, a ten, chociaż z językiem na wysokości kolan przynajmniej się starał. Grali na oczekiwanym poziomie Głowa, Guzmics i Mączyński. Reszta jakby zesrała się w gacie - Buremu odpuszczam widać było, że po chorobie i kontuzji nie miał sił..... Jechanie po Guerrierze to jakieś nieporozumienie - koleś jest lewoskrzydłowym z depnięciem niesamowitym - odpowiedzmy sobie ile dostał zagranych pilek na dobieg, tak aby mógł się wykazać - 0!!!!!!!!!! Za to skakanie do .......onych główek, posyłanych do nikogo kończyło się kolejnymi stratami. Przy stanie 1:2 zmiana dopiero w 60 min. a kolejna w 82 min. to już strzał w kolano - po połowie Dziki powinien być na boisku razem z Rafaelem a Uryga i Jankowski/Boguski/Burliga (któryś z nich) na ławce. Boban też poniżej zwykłej formy. Na koniec fakt jest taki, że Skorża tak naprawdę zrobił z Brożka bramkostrzelnego napastnika - może uda mu się znowu..... tylko z samym Brożkiem z przodu jak od 2 lat wszyscy mówią niewiele jesteśmy w stanie zdziałać..... Teraz liczę tylko na jedno zakwalifikować się do górnej ósemki i w trzecich derbach zajebać Parchów 5:0 |
Szkoda, że nie doczekał przerwy zimowej, gdzie może doczekalibyśmy się napastnika na poziomie ekstraklasy.
Dzięki za to, że mając w osiemnastce meczowej 6,5 zawodnika prezentującego poziom ekstraklasowy zdołałeś utrzymac nas w górnej połówce tabeli. Powodzenia w normalnym klubie, gdzie jak Ci dadzą syrenkę to nie będą oczekiwać, że będziesz jeżdżił jak porsche. |
Liczą na to że trafi im się trener który skleji skład i że stwoży drużyne podobną do Piasta
|
Cytat:
Fakt, zwolniono go wtedy przedwcześnie, ale już wtedy mieliśmy zapowiedź pewnych zachowań, które dzisiaj nam się odbijają czkawką. Co do stawiania na młodych. Pełna zgoda. Mam nadzieję, że Broniszewski (wielki fan talentu Handzlika) uratuje go dla Wisły, w momencie gdy podobno Włosi mają na niego chrapkę. |
Cytat:
a po....ony to ty jesteś... |
|
Najlepsze jest to, ze w Lidze+Extra nas chwalili za debry tylko, ze po prostu Craxa zagrala jeszcze lepiej.
Reasumując: zwolniliśmy trenera, który mimo ewidentnie slabszego składu (odeszli Stilic, Gargula, Dudka i Stępinski) byl w stanie utrzymac miejsce w tabeli z poprzedniego sezonu. Mielismy najmniej porażek i najmniej straconych goli. Gdyby nie patrzec, ze to Cracovia to po prostu przegralismy u siebie z trzecią drużyną w tabeli silniejszą od nas kadrowo gdzie na ławce siedzi odkrycie sezonu, a u nas dla odmiany jak zespół zaczął gasnąć to nie było kogo wpuścić. Czy były więc jakieś racjonalne powody tego zwolnienia poza tym, że właściwie od początku sezonu czekano na pretekst ? Nie!!! |
Przegrane Derby bolą, ale Kazek był swój i nie ma co na nim psów wieszać. Napewno zależało mu bardziej niż niejednemu trenerowi jaki tu był. A przypomnijcie sobie Dyzmę, Liczkę, Probierza...
Ludzie my tyle już przerabialiśmy, że wolałem tego Kazka niż innych czarodziejów. Skład jest słaby, sponsor jest słaby. Prawdzie w oczy spojrzeć trzeba (Yoda:)). Masa pracy przed klubem. Zwolnienie trenera na pewno w mediach wygląda jak pokaz konsekwencji tylko w dążeniu do jakiego celu? Pamiętajcie jaki jest skład. Jaki jest stan kasy. |
Cytat:
a co do meczu to zagrali tak jak ich Kazek uczył, chcieli grać piękna finezyjną piłkę, tylko zapomnieli że to nie fifa... i o to mam największy żal do Moskala, wymagał od piłkarzy finezji jednak zapomniał że jako wykonawców ma Burlige i Uryge, których techniką przewyższa pewnie połowa chłopaków z naszej Akademii... jaki był sens wiecznej gry systemem 4-5-1 skoro od kilku miesięcy jesteśmy bez skrzydłowych? po ch*j nam Bury na skrzydle, skoro on potyka się o własne nogi? jaki sens gry dwoma def. pomocnikami skoro jeśli nawet odbieramy piłkę to i tak zaraz ją tracimy bo nie ma kto jej rozgrywać? dlaczego geniusz trenerski Moskala nigdy nie podpowiedział mu że jeśli nie mamy skrzydłowych to nie szukamy ich na siłe, tylko gramy tym czym mamy, dlaczego ani razu nie widziałem chociaż próby zmiany systemu na grę bez skrzydłowych, na takie 4-4-2 Jović - Głowa - Gumiś - Sadlok -------------Uryga------------- ------- Mąka - Donald-------- ----------Popović------------- --------Boguś - Brożek------ ewentualnie zamiast Bogusia lub Donalda można było próbować Jankesa, skoro chcieliśmy grać klepką to dlaczego nie dopasowaliśmy systemu do umiejętności piłkarzy, aby każdy robił to co umie, a nie na siłe pchać Burego i Bogusia na skrzydło lub Jankesa na rozgrywającego, to chyba logiczne że dopasowujemy system do piłkarzy a nie piłkarzy do systemu... wiem że zaraz posypie sie tu fala krytyki na moje wypociny, ale pomyślcie sami dlaczego nigdy nie było prób zmiany systemu, dlaczego Moskal naiwnie wierzył ze Jankes stanie się Stiliciem a Bury Kalu Uche? cały rok 2015 to wielka klapa... wystarczy spojrzeć na tabele za ten rok... i nie mówcie mi tu że mamy słabych piłkarzy, bo taki śmieszny Piast czy jeszcze śmieszniejsza cracovia wcale lepszych nie mają, po prostu trafił im się odpowiedni trener który umiał poustawiać odpowiednio zespół tyle i aż tyle! |
do końca 2015 roku Białą Gwiazdę poprowadzi Marcin Broniszewski
|
Rafal-SWL Gdyby Donald grał w środku, to KAŻDY mecz grany w takiej konfiguracji kończylibyśmy w dziesiątkę. Każdy.
|
Cytat:
|
Nie wiem co Ty masz do Burego, ale chłop na skrzydle robi wiatr i stwarza mnóstwo sytuacji...
|
Cytat:
|
Dzikiego to można by spróbować w ataku, tyle co on ma farta do strzelania tych goli to głowa mała, przeciwieństwo Pawła, który od kilku spotkań kopie się po czole. Do tego silny, skoczny, szybki, a to tylko ekstraklapa.
|
Zgadzam się, to chyba jedyna pozycja, gdzie po przestawieniu nie zrobiłby drużynie "krzywdy", a i zaskoczyć by mogło.
|
Przeciez Donald nie ogrania spalonego ...
|
O ile dobrze pamiętam to najlepsze mecze graliśmy w ustawieniu: jovic, głowacki, guzmicd, burliga, mączyński, popovic, boguski, jankowski, guerrier, brozek.
|
Cytat:
|
Moze i jest surowy taktycznie (ale spalonego juz tak nie trzyma jak rok temu np). Prócz szybkosci ma tez koszykarskiego jumpa. Widziałeś ze wygrał praktycznie kazda górna pilke z OS którzy ułomkami nie sa ? Nie dosc ze wygrywał to jeszcze celnie zgrywał, a co sie potem dzialo to juz inny temat.
|
Cytat:
Juz sama kolejka ustawiajacych sie przez ten czas klubów z Ekstraklasy mówi sama za siebie.... Ale ten mecz nie On przegrał(inne frajersko ,tak) i mozna było zostawic Go do konca roku,chociaz moze Broniszewski coś pokaże. Ryzyko żadne |
Birąc pod uwagę jednowymiarowość Moskala to Broniszewski na pewno rozumie, co i jak działało. Teraz musi wyszukać w tym błędy i zaaplikować jakieś świeże pomysły, liczę na jakieś nowinki taktyczne, np. nie granie 15 meczy z rzędu jednym ustawieniem i jednym nastawieniem (klepiemy aż wyjdzie), może zmiany personalne (nie wmówicie mi, że Handzlik/Kuczak byliby mniej kreatywni od Jankowskiego)?
|
Cytat:
Ciekaw jestem składu jaki desygnuje na Lecha Broniszewski. Bądz co bądz drużyna jest w rozsypce i fizycznej i mentalnej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl