Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

msn 30.11.2015 13:53

Jeszcze na podsumowanie niełatwych okoliczności:
http://weszlo.com/2015/11/30/niewydr...-o-wicelidera/

Chociaż z tym, problem mieli również poprzedni wiślaccy trenerzy, bo sędziowie regularnie od dawna utrudniają nam sportową rywalizację.

TRZEBINIAnin 30.11.2015 13:54

Zdjecie z wczoraj

https://pbs.twimg.com/media/CVD5W5EUwAA-Qjj.jpg

Arked 30.11.2015 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez msn (Post 1421015)

Chociaż z tym, problem mieli również poprzedni wiślaccy trenerzy, bo sędziowie regularnie od dawna utrudniają nam sportową rywalizację.

To wsztko wina zera taktycznego Kazimierza Moskala. Powinien ustawiać taktykę bardziej pod sędziów i szybciej reagować na błędy sędziowskie.

For_FuN_ 30.11.2015 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez msn (Post 1421015)

Ta tabela jest tak absurdalna, że żal komentować. Skąd te weszlaki wiedzą, że jeśli ktoś strzelił nieprawidłową bramkę, to za chwilę nie strzeli prawidłowej? Dlaczego nie strzeli 3-4 lub nie straci 3-4? Gdybanie gimnazjalistów z tego portalu.

A co do Moskala, to dobrze się stało. Fatalna gra obronna zespołu, tragiczne wyniki. Skorża, to dobry kandydat, bo już wyciągnął Amikę z kryzysu, zna realia i piłkarzy, ma sukcesy. Dodatkowo ma pojęcie o trenerce i jestem pewny, że najpierw poukłada grę obronną(bo z tak ch*jową, to można pograć co najwyżej o miejsce w 8). Jak zaczniemy grać na 0 z tyłu, to i zaczniemy marsz w górę tabeli :).

Arked 30.11.2015 14:09

Proszę, napisz, że żartujesz.

Savik 30.11.2015 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1421016)

Wczoraj go nie było na meczu

heoij 30.11.2015 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1421023)
Proszę, napisz, że żartujesz.

To wszystko wina PZPNu i sędziów na czele z Bońkiem, że nie umiemy strzelać bramek i źle się ustawiamy na boisku. Ale gdy wygrywamy to jest ok, wtedy sędziowie nam nie przeszkadzają w grze.

Jak ja lubię te teorie spiskowe :D

Kaan 30.11.2015 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1421016)

Wyraźnie widać, że Kapka mu coś dosypał do wina.

heoij 30.11.2015 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1421018)
To wsztko wina zera taktycznego Kazimierza Moskala. Powinien ustawiać taktykę bardziej pod sędziów i szybciej reagować na błędy sędziowskie.

Proszę, napisz, że to był żart albo sarkazm z twojej strony bo chyba nie wierzysz w to co piszesz ?

Arked 30.11.2015 14:45

Oczywiście, że żartuje. Na poważnie uważam, że emocje są fatalnym doradcą i zwolnienie Moskala w tym momencie to fatalny błąd.

Mixu 30.11.2015 14:48

Trzeba było zostawić Kazka do końca rundy bo niestety po takiej porażce nie wyobrażam sobie by się z nim nie pożegnano w zimie...ale z drugiej strony, zamiast Moskala to wolałbym przesunąć Brożka, Boguskiego, Jankowskiego i Urygę do rezerw tak na pare spotkań, ciekawe czy zespół zareagowałby pozitiwnie.

Tak czy inaczej, watpię że przyjdzie lepszy trener.

tommiyacht 30.11.2015 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1421039)
Na poważnie uważam, że emocje są fatalnym doradcą

Nie dla nadbosa. Bo chyba wiadomo ze okoliczności wskazują iz była to decyzja z samej góry.

Arked 30.11.2015 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1421040)
Trzeba było zostawić Kazka do końca rundy bo niestety po takiej porażce nie wyobrażam sobie by się z nim nie pożegnano w zimie...ale z drugiej strony, zamiast Moskala to wolałbym przesunąć Brożka, Boguskiego, Jankowskiego i Urygę do rezerw tak na pare spotkań, ciekawe czy zespół zareagowałby pozitiwnie.

Tak czy inaczej, watpię że przyjdzie lepszy trener.

I tu jest pies pogrzebany. Po zesłaniu wyżej wymienionych zawodników do rezerw nie miał by kto grać. I to nie w przenośni ale dosłownie. Juniorzy, którzy mogliby grać na ich pozycjach najpewniej są na poziomie IV ligi małopolskiej. To obrazuje jak szeroki wachlarz różnych ustawień miał do wyboru Moskal.

mee 30.11.2015 15:19

I co to ma zmienić? Ktoś inny wyciśnie więcej z tej drużyny? Nie sądzę. Będzie obrona i dzida, pożegnajcie się z krakowską piłką. Bez lepszych piłkarzy lepiej grać nie będziemy. Najlepiej strategię naszego skautingu obrazuje... obsada bramkarza. Cierzniak przyszedł w trybie awaryjnym, a wciąga nosem pozostałych, którzy mieli stać między słupkami. Dla mnie to dowód na kompletną amatorkę w tym temacie. DZIĘKUJĘ KAZIU. Szkoda.

Dariook 30.11.2015 15:21

Co tu debatowac? Napewno my a tym bardziej Kazek mogl sie spodziewac takiego obrotu sprawy. Po zenujacym w.......u z zydami sam powinien podac sie do dymisji.

jova 30.11.2015 15:39

Bez sensu. Znowu będzie łapanka zamiast spokojnie szukać kogoś sensownego, doczekać do zimy i zmienić trenerów w przerwie między rundami. Ile razy można przerabiać ten sam scenariusz?

Ogryzek 30.11.2015 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1420964)
W sumie jestem ciekaw, jak wyglądałaby Wisła, gdyby Moskal dostał normalną drużynę z napastnikiem. Nie oszukujmy się, Smuda miał o wiele lepszy skład. Zwolnienie w tym momencie to błąd, ale Kazio też nie jest bez winy.

Jak już wspominałem, wg teorii gier najlepsze strategie to strategie mieszane - potrzeba czasem pewnego chaosu w grze. Moskal niestety unikał przypadku jak ognia. Mieliśmy masę sytuacji, gdzie piłkarz wchodził w szesnastkę, nikt go nie atakował, a ten zamiast strzelać z 15 metrów, podawał. W Wiśle nigdy nie padłaby taka bramka, jak druga dla Cracovii, tylko byłoby przyjęcie i odegranie.

Moskal może mówić o ogromnym pechu - dużo zmarnowanych setek i niewyobrażalne złodziejstwo sędziów. ...tyle, ze tak jak wspomniałem, on na tego sportowego farta się całkowicie zamknął - chciał go całkowicie wyeliminować i niestety dostał rykoszetem.

Powtórzę - zwolnienie Kazka w tym momencie to błąd. Zwalanie na niego całej winy to głupota. Mówienie, że ma najsłabsze wyniki w Wiśle od lat, przy jednoczesnym milczeniu, że ma najsłabszy zespół w erze Cupiała - to idiotyzm. Poziom tego forum jest, jaki jest. Jeśli po meczu dominują głosy, że głównymi winowajcami porażki są Boguski i Moskal, a nie Brożek, to można się zastawić nad sensem komentowania tutaj.

O co mogę mieć żal do Moskala? Jak Smuda nie miał piłkarzy, to ich stworzył - Burliga i Uryga. Nawałka stworzył Mąkę... a Moskal nawet nie próbował. W meczu z Koroną bardzo fajnie pokazał się Marszalik? Dlaczego nie widzieliśmy go później? Dlaczego nie widzieliśmy ani razu Handzlika?

Miałem coś napisać, ale że byłoby to w zasadzie to samo, więc dodam pełna zgoda.

funkykoval 30.11.2015 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1420875)
bez przesady, 10 to było nawet na Termalice :) wiem że dziś przemawia przez nas złość i rozczarowanie mieszające się z frustracją i w....i*niem, ale pamiętajcie że WISŁA to MY! czas piłkarzyków się już kończy a MY tu zostaniemy jeszcze długie lata, a aby te lata nie były chude to musimy masowo chodzić na każdy mecz, to MY utrzymujemy ten klub przy życiu, a on NAS, mimo że czasami nas tak w....i*a jak dziś...

Wiesz - ja tam bilet kupiłem - ale raczej po wczorajszej grze nie przyjadę. Nie chodzi mi o to, że Brożek 2 razy się poślizgnął przed bramką. Nie chodzi też o to w pierwszym rzędzie, że przegrali z k..ami, nie chodzi również o to, że Uryga na boisku to tak jakbyśmy grali o jednego mniej, czy o taktykę i system zmian wprowadzany przez Kazka....... czy o to, że grają jak ostatnie cipy popisując się nieudanymi piętkami, zgraniami etc.

Chodzi o jedną rzecz TO SĄ DERBY - "Biegać, walczyć i się starać w derbach trzeba zapierdalać". Wszyscy jadą po Boguskim, a ten, chociaż z językiem na wysokości kolan przynajmniej się starał. Grali na oczekiwanym poziomie Głowa, Guzmics i Mączyński. Reszta jakby zesrała się w gacie - Buremu odpuszczam widać było, że po chorobie i kontuzji nie miał sił..... Jechanie po Guerrierze to jakieś nieporozumienie - koleś jest lewoskrzydłowym z depnięciem niesamowitym - odpowiedzmy sobie ile dostał zagranych pilek na dobieg, tak aby mógł się wykazać - 0!!!!!!!!!! Za to skakanie do .......onych główek, posyłanych do nikogo kończyło się kolejnymi stratami. Przy stanie 1:2 zmiana dopiero w 60 min. a kolejna w 82 min. to już strzał w kolano - po połowie Dziki powinien być na boisku razem z Rafaelem a Uryga i Jankowski/Boguski/Burliga (któryś z nich) na ławce. Boban też poniżej zwykłej formy.

Na koniec fakt jest taki, że Skorża tak naprawdę zrobił z Brożka bramkostrzelnego napastnika - może uda mu się znowu..... tylko z samym Brożkiem z przodu jak od 2 lat wszyscy mówią niewiele jesteśmy w stanie zdziałać.....
Teraz liczę tylko na jedno zakwalifikować się do górnej ósemki i w trzecich derbach zajebać Parchów 5:0

Elefant 30.11.2015 16:20

Szkoda, że nie doczekał przerwy zimowej, gdzie może doczekalibyśmy się napastnika na poziomie ekstraklasy.

Dzięki za to, że mając w osiemnastce meczowej 6,5 zawodnika prezentującego poziom ekstraklasowy zdołałeś utrzymac nas w górnej połówce tabeli.

Powodzenia w normalnym klubie, gdzie jak Ci dadzą syrenkę to nie będą oczekiwać, że będziesz jeżdżił jak porsche.

Patrvk 30.11.2015 16:34

Liczą na to że trafi im się trener który skleji skład i że stwoży drużyne podobną do Piasta

Karherop 30.11.2015 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1420964)
W sumie jestem ciekaw, jak wyglądałaby Wisła, gdyby Moskal dostał normalną drużynę z napastnikiem.

(...)

O co mogę mieć żal do Moskala? Jak Smuda nie miał piłkarzy, to ich stworzył - Burliga i Uryga. Nawałka stworzył Mąkę... a Moskal nawet nie próbował. W meczu z Koroną bardzo fajnie pokazał się Marszalik? Dlaczego nie widzieliśmy go później? Dlaczego nie widzieliśmy ani razu Handzlika?

Jak jesteś ciekaw to sięgnij pamięcią do czasów gdy miał do dyspozycji Bitona z Genkovem. A za nim Melikson, Iliev, Sobolewski, Garguła i paru innych.

Fakt, zwolniono go wtedy przedwcześnie, ale już wtedy mieliśmy zapowiedź pewnych zachowań, które dzisiaj nam się odbijają czkawką.

Co do stawiania na młodych. Pełna zgoda. Mam nadzieję, że Broniszewski (wielki fan talentu Handzlika) uratuje go dla Wisły, w momencie gdy podobno Włosi mają na niego chrapkę.

nieznajomy 30.11.2015 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1420831)
Ty jestes po.......ony!

to jest moja opinia i ch..j ci do tego

a po....ony to ty jesteś...

Mysciak 01.12.2015 07:46

Ja to tu tylko zostawie

http://www.2x45.info/aktualnosci/392...ardziej-winny/

dynek.pl 01.12.2015 07:56

Najlepsze jest to, ze w Lidze+Extra nas chwalili za debry tylko, ze po prostu Craxa zagrala jeszcze lepiej.
Reasumując: zwolniliśmy trenera, który mimo ewidentnie slabszego składu (odeszli Stilic, Gargula, Dudka i Stępinski)
byl w stanie utrzymac miejsce w tabeli z poprzedniego sezonu. Mielismy najmniej porażek i najmniej straconych goli.
Gdyby nie patrzec, ze to Cracovia to po prostu przegralismy u siebie z trzecią drużyną w tabeli silniejszą od nas kadrowo gdzie na ławce siedzi odkrycie sezonu, a u nas dla odmiany jak zespół zaczął gasnąć to nie było kogo wpuścić.
Czy były więc jakieś racjonalne powody tego zwolnienia poza tym, że właściwie od początku sezonu czekano na pretekst ? Nie!!!

Don Donson 01.12.2015 08:11

Przegrane Derby bolą, ale Kazek był swój i nie ma co na nim psów wieszać. Napewno zależało mu bardziej niż niejednemu trenerowi jaki tu był. A przypomnijcie sobie Dyzmę, Liczkę, Probierza...
Ludzie my tyle już przerabialiśmy, że wolałem tego Kazka niż innych czarodziejów.

Skład jest słaby, sponsor jest słaby.
Prawdzie w oczy spojrzeć trzeba (Yoda:)).
Masa pracy przed klubem.

Zwolnienie trenera na pewno w mediach wygląda jak pokaz konsekwencji tylko w dążeniu do jakiego celu?

Pamiętajcie jaki jest skład. Jaki jest stan kasy.

Rafal-SWL 01.12.2015 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1421064)
Wiesz - ja tam bilet kupiłem - ale raczej po wczorajszej grze nie przyjadę. Nie chodzi mi o to, że Brożek 2 razy się poślizgnął przed bramką. Nie chodzi też o to w pierwszym rzędzie, że przegrali z k..ami, nie chodzi również o to, że Uryga na boisku to tak jakbyśmy grali o jednego mniej, czy o taktykę i system zmian wprowadzany przez Kazka....... czy o to, że grają jak ostatnie cipy popisując się nieudanymi piętkami, zgraniami etc.

rozumiem, też miałem podobne myśli gdy schodziłem z sektora... jednak to nie dla piłkarzy przychodzę na mecz, nie jesteśmy Barceloną czy innymi Manchesterami, aby chodzić na mecze podziwiać piłkarzy, my przychodzimy dla WISŁY!

a co do meczu to zagrali tak jak ich Kazek uczył, chcieli grać piękna finezyjną piłkę, tylko zapomnieli że to nie fifa... i o to mam największy żal do Moskala, wymagał od piłkarzy finezji jednak zapomniał że jako wykonawców ma Burlige i Uryge, których techniką przewyższa pewnie połowa chłopaków z naszej Akademii...

jaki był sens wiecznej gry systemem 4-5-1 skoro od kilku miesięcy jesteśmy bez skrzydłowych? po ch*j nam Bury na skrzydle, skoro on potyka się o własne nogi? jaki sens gry dwoma def. pomocnikami skoro jeśli nawet odbieramy piłkę to i tak zaraz ją tracimy bo nie ma kto jej rozgrywać?

dlaczego geniusz trenerski Moskala nigdy nie podpowiedział mu że jeśli nie mamy skrzydłowych to nie szukamy ich na siłe, tylko gramy tym czym mamy, dlaczego ani razu nie widziałem chociaż próby zmiany systemu na grę bez skrzydłowych, na takie 4-4-2

Jović - Głowa - Gumiś - Sadlok
-------------Uryga-------------
------- Mąka - Donald--------
----------Popović-------------
--------Boguś - Brożek------

ewentualnie zamiast Bogusia lub Donalda można było próbować Jankesa, skoro chcieliśmy grać klepką to dlaczego nie dopasowaliśmy systemu do umiejętności piłkarzy, aby każdy robił to co umie, a nie na siłe pchać Burego i Bogusia na skrzydło lub Jankesa na rozgrywającego, to chyba logiczne że dopasowujemy system do piłkarzy a nie piłkarzy do systemu...

wiem że zaraz posypie sie tu fala krytyki na moje wypociny, ale pomyślcie sami dlaczego nigdy nie było prób zmiany systemu, dlaczego Moskal naiwnie wierzył ze Jankes stanie się Stiliciem a Bury Kalu Uche? cały rok 2015 to wielka klapa... wystarczy spojrzeć na tabele za ten rok... i nie mówcie mi tu że mamy słabych piłkarzy, bo taki śmieszny Piast czy jeszcze śmieszniejsza cracovia wcale lepszych nie mają, po prostu trafił im się odpowiedni trener który umiał poustawiać odpowiednio zespół tyle i aż tyle!

szkielko17 01.12.2015 10:53

do końca 2015 roku Białą Gwiazdę poprowadzi Marcin Broniszewski

Revolver 01.12.2015 11:28

Rafal-SWL Gdyby Donald grał w środku, to KAŻDY mecz grany w takiej konfiguracji kończylibyśmy w dziesiątkę. Każdy.

Rafal-SWL 01.12.2015 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1421231)
Rafal-SWL Gdyby Donald grał w środku, to KAŻDY mecz grany w takiej konfiguracji kończylibyśmy w dziesiątkę. Każdy.

natomiast gdy Uryga gra w środku a Bury na skrzydle, to każdy mecz, KAŻDY gramy w dziewiątkę :)

serek.c2 01.12.2015 11:34

Nie wiem co Ty masz do Burego, ale chłop na skrzydle robi wiatr i stwarza mnóstwo sytuacji...

Revolver 01.12.2015 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1421232)
natomiast gdy Uryga gra w środku a Bury na skrzydle, to każdy mecz, KAŻDY gramy w dziewiątkę :)

Ja zawsze myślałem, że technicznie to w ósemkę, zapomniałeś o Jankesie.

silver03 01.12.2015 12:13

Dzikiego to można by spróbować w ataku, tyle co on ma farta do strzelania tych goli to głowa mała, przeciwieństwo Pawła, który od kilku spotkań kopie się po czole. Do tego silny, skoczny, szybki, a to tylko ekstraklapa.

serek.c2 01.12.2015 12:26

Zgadzam się, to chyba jedyna pozycja, gdzie po przestawieniu nie zrobiłby drużynie "krzywdy", a i zaskoczyć by mogło.

Fugiel 01.12.2015 12:37

Przeciez Donald nie ogrania spalonego ...

swiety37 01.12.2015 12:41

O ile dobrze pamiętam to najlepsze mecze graliśmy w ustawieniu: jovic, głowacki, guzmicd, burliga, mączyński, popovic, boguski, jankowski, guerrier, brozek.

pomeran 01.12.2015 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1421246)
Przeciez Donald nie ogrania spalonego ...

To samo pomyślałem czytając o tym pomyśle. Chłop jest tak surowy taktycznie, że drugiego takiego w młodzikach szukać. Owszem szybki jest, potrafi jeszcze bezmyślnie skakać, nie zważając na swoich kolegów czy im przeszkadza czy nie. A szczęście... to miał. Bo jego ostatnie występy to żenada. Ostatnio jak wszedł to graliśmy w 10.

tommiyacht 01.12.2015 12:58

Moze i jest surowy taktycznie (ale spalonego juz tak nie trzyma jak rok temu np). Prócz szybkosci ma tez koszykarskiego jumpa. Widziałeś ze wygrał praktycznie kazda górna pilke z OS którzy ułomkami nie sa ? Nie dosc ze wygrywał to jeszcze celnie zgrywał, a co sie potem dzialo to juz inny temat.

Griszka30KR 01.12.2015 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1421116)
Jak jesteś ciekaw to sięgnij pamięcią do czasów gdy miał do dyspozycji Bitona z Genkovem. A za nim Melikson, Iliev, Sobolewski, Garguła i paru innych.
.

Dokładnie miał i lepszych i gorszych graczy i wiecej napastników i juz 5x chyba z nami współpracował(sam lub duecie) z efektami jakie były sami widzielismy.
Juz sama kolejka ustawiajacych sie przez ten czas klubów z Ekstraklasy mówi sama za siebie....
Ale ten mecz nie On przegrał(inne frajersko ,tak) i mozna było zostawic Go do konca roku,chociaz moze Broniszewski coś pokaże.
Ryzyko żadne

PiVoSH92 01.12.2015 14:56

Birąc pod uwagę jednowymiarowość Moskala to Broniszewski na pewno rozumie, co i jak działało. Teraz musi wyszukać w tym błędy i zaaplikować jakieś świeże pomysły, liczę na jakieś nowinki taktyczne, np. nie granie 15 meczy z rzędu jednym ustawieniem i jednym nastawieniem (klepiemy aż wyjdzie), może zmiany personalne (nie wmówicie mi, że Handzlik/Kuczak byliby mniej kreatywni od Jankowskiego)?

Karherop 01.12.2015 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1421270)
Birąc pod uwagę jednowymiarowość Moskala to Broniszewski na pewno rozumie, co i jak działało. Teraz musi wyszukać w tym błędy i zaaplikować jakieś świeże pomysły, liczę na jakieś nowinki taktyczne, np. nie granie 15 meczy z rzędu jednym ustawieniem i jednym nastawieniem (klepiemy aż wyjdzie), może zmiany personalne (nie wmówicie mi, że Handzlik/Kuczak byliby mniej kreatywni od Jankowskiego)?

Broniszewski jest wielkim fanem talentu Handzlika, więc może da mu więcej niż 2 minuty (lub wcale na pokazanie wartości) na pokazanie swojej wartości. Tym bardziej teraz gdy morale oraz forma fizyczna drużyny są na fatalnym poziomie.

Ciekaw jestem składu jaki desygnuje na Lecha Broniszewski. Bądz co bądz drużyna jest w rozsypce i fizycznej i mentalnej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl