![]() |
Cytat:
|
Może właśnie sprzedaż Meliksona wstrząśnie tą drużynę, Maor niech idzie dalej, można się od niego uniezależnić tylko poprzez jego transfer, miał swój dla wielu go wykorzystał, dla niego świat się na Wiśle nie kończy. Sprzedać choćby za 1 MLN E, ale tu tkwi problem, gdyby ktoś się parę lat temu pomylił w Wiśle z milionem na transfery nic by się nie stało, ale Bednarz to jest człowiek-demolka, wynajdzie pewnie następnego Jirsaka za te pieniędze. Przygotowanie przed sezonem było tragiczne wręcz nie nie powiedzieć katastrofalne, Probierz zamiast zgrywać drużynę grał z niektórymi drużynami prawie samą młodzieżą, przygotowanie fizyczne też fatalne, za mało meczów rozegrali ci podstawowi zawodnicy, Głowacki się leczył, także Boguski, Jovanovic itd. Dawno nie było tak źle przygotowanej drużyny Wisły. Chociaż kiedy się i takie momenty zdarzały potrafiliśmy przytrzymać piłkę i pograć zabiegając przeciwnika, ale Jagiellonia a Wisła to dwie inne drużyny, tam można sobie na takie coś pozwolić grając z kontry.
|
|
Cytat:
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza. Myślę, że to wystarczy za komentarz. |
Cytat:
|
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd. Cytat:
Pominąłem tu jeszcze Marko który widać że jest charakternym piłkarzem miejmy nadzieję będą omijać urazy. Juventus Inter i wiele innych wielkich drużyn w swoich ligach też miały takie momenty.Potrafili się odbudować tylko, że w parzę z odbudową idą jednak pieniądze. |
Cytat:
Nie pisz, że jesteś bardzo zaskoczony tym co się dzieje. Z tym trenerem i tym składem oraz polityką klubu, było przecież wiadomo przed rozgrywkami, iż będziemy statystować w ekstraklasie. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele? |
Cytat:
Wiem o co ci chodzi - o walkę. Ale tu chodziło raczej o gnaty rywala a nie o piłkę. |
nic nie zmieniać, nie zwalniać..Sir Alex F. tez przewalił mega dużo meczów a potem stał się legendą...(tak na odstreseowanie się:P)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej będzie kto miał w szatni się pochwalić niemieckim paszportem :lol: w dodatku może obcokrajowcy się nauczą polskich zwrotów " dzida i na nich " |
Cytat:
Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy - nie Probierz. Sądzę, że Probierz powinien mieć spokojną głowę do końca tej rundy, bo mimo iż przyjąłem jego nominację trenerską w Wiśle z mieszanymi uczuciami, to jestem w stanie uwierzyć w jego możliwości - każdy ma inny styl pracy z drużyną, a ten zespół kadrowo nadaje się na miejsca 6-10. Więc lepiej wstrzymajmy się jeszcze z takim osądzaniem Probierza po 4 spotkaniach. Powtarzam - dajmy czas Probierzowi. Liczka nie był żadnym Archimedesem, którego praca trenerska pozwoliłaby góry przenosić. Jaka jest pewność, że odkryłby drugiego Błaszczykowskiego? Żadna. Więc lepiej natenczas zachować status quo. |
Cytat:
|
W kwestii zwalniać/nie zwalniać:
Można a nawet trzeba dać trenerowi czas na budowę zespołu. Ale: 1) trener w tym czasie powinien pokazać że pracuje z zespołem, 2) po okresie przygotowawczym zespół powinien być dobrze przygotowany do sezonu (fizycznie i mentalnie), 3) trener powinien kształtować schematy gry, a zespół powinien je wdrażać (lub co najmniej próbować wdrażać), 4) trener powinien mieć wizję rozwoju drużyny, 5) trener powinien istotnie wpływać na poziom gry poszczególnych zawodników, Tego wszystkiego brak. Konkluzja jest następująca: warto dać trenerowi czas jeśli na to zasługuje, jeśli nie to trzeba go jak najszybciej pożegnać - po czasie w którym można udzielić sobie odpowiedzi na powyższe kwestie. Po 4 kolejkach tego sezonu jesteśmy w stanie obiektywnie to ocenić. Jeśli byśmy mieli trenera, który przegrywa 10 meczy z rzędu, to dalej ktoś by twierdził, że trzeba mu dać czas? Nie sądzę. |
Cytat:
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne. Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś. Co do Probierza, to liczyłem, że pod jego wodzą drużyna będzie miała charakter, że zobacze na boisku ambicje i zaangażowanie ale ja tego niestety nie dostrzegam. Piłkarsko faktycznie obecnie prezentujemy się fatalnie ale przykład Korony pokazał, że w naszej lidze na ambicji i woli walki też można wygrać pare spotkań. |
Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
Zaskoczyl mnie napewno ofensywnie, moze nie jest to R.Calos ale widac ze nie boi sie pojedynku jeden na jeden , oraz ma glowe do gry kombinacyjnej. Narazie to wszystko tak na wyrost, z przymruzeniem oka ale licze ze po przepracowaniu okresu przygotowawczego moze nas jeszcze milo zaskoczyc. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I to mnie najbardziej wpienia. Człapiący Garguła ,szkoda ze nie Lukasz G,zarabiajacy wielkie sumy ,a h*ja grający ,nadodatek wspanialy ekspert po meczowy-on zawsze po wiekszosci meczow ,czyli wiekszosci porazek mowi jasno-rywal byl lepszy w kazdej formacjii.No gratulujemy i czekamy na wiecej,lub podwyzenia pensjii temu panu. |
Cytat:
Nie podaja bezsensownie jak Bunozan do bramkarz, nie robi szczupakow na 20 cm, nie rozklada rak w gescie ze wszystko jest pod kontrola... A ty po naszych wystepach komus cos zawdzieczasz? Wszycy graja ponizej oczekiwan, Melikson cos probuje tylko nie ma z kim grac. Zazwyczaj nie kumaja co moze zagrac lub nie potrafia zagrac mu tak jak on oczekuje. Jego mysl kombinacyjna jest o wiele bardzej rozwinieta niz mysl innych graczy , dlatego jesli cos czasami wyjdzie to tylko z Ivica. Tutaj klania sie praca trenera... powinien wypracowac z druzyna schematy a nie liczyc na kreatywnosc Maora w konstruowaniu akcji. Pomysl jedno a realizacja go z grajkami tej klasy to drugie. |
Cytat:
Domyślam się, że uważasz, iż z drużyny da się dużo więcej wycisnąć, jeśli przyjdzie inny trener. Moja opinia zaś jest taka, że poza Meliksonem, w jakimś stopniu Ilievem i może Genkowem, który byłby dobrym zmiennikiem dla lepszego napastnika, z tą drużyną nie uda się niczego zbudować. I że w jakimś stopniu płaci za to teraz Probierz. Chciałbym przy okazji zaznaczyć, ze wali mnie to czy nasz trener zostanie w klubie czy też się go pozbędą. |
To ile da sie z tego wycisnac raczej sie nie dowiemy. Jednk to jak obecnie sie prezentujemy jest wylacznie problemem trenera, wszycy wiemy ze kilku z naszych pilkarzy umie o wiele wiecej niz to obecnie pokazuja .
Gdzie lezy problem? a moze jest jak twierdzisz i z nich sie wiecej wydusic juz nie da? Calkiem mozliwe tylko jest maly problem, ta druzyna jest autorstwa Probierza i Bednarza wiec ulozyli ja tak jak planowali , jest to ich wizja wiec to wlasnie oni odpowiadaja za to co obecnie sie dzieje. Dla mnie wykonuja swoja robote hujowo i tyle. I tez mam wyjebane kto bedzie trenerem , jesli Probierz wie co sie dzieje niech szybko to naprawi i gramy dalej. Podstawa to diagnoza a nie skutek. Gorzej gdy nie ma pojecia dlaczego jego zabawka szwankuje, wtedy tylko tracimy cenny czas a on powinien byc wyjebany dyscyplinarnie. Za co mu placimy? Obecnie pobiera kase za hujowo wykonywana robote . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na pocieszenie pozostaje fakt , że gorzej na pewno nie będzie.
|
Cytat:
Nie zgadzam się. Moar to klasa, lecz sam meczu nie wygra Genkov - to jak pół napastnika, praktycznie cały mecz niewidoczny, nawet do Brożka mu SPORO brakuje. Iliev - piękne kiwki, aczkolwiek bezproduktywny, potrafi minąc zawodnika, by zatrzymać się na drugim. Ivica nie posiada ostatniego podania, więc raczej po jego rajdach niewiele będzie padało goli, nawet jakby wystawiał go sam mourinho. Proponuje zejść na ziemie, mamy skład na 8-10 miejsce. Ligowa szarzyzna, aczkolwiek raczej nie spadniemy. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak, Chrapek jest slaby, w kolejnym meczu przerzuca pilke tak, ze laduje na trybunach ma fatalnie ulozona stope przy tych podaniach, nie dorosl do ekstraklasy, pisalem, ze jak wejda mlodzi bedziemy przegrywac i tak sie dzieje, mamy po prostu starych wypalonych pilkarzy i mlode beztalencia, ktore sa jeszcze slabsze od tych starych bez motywacji i taka jest prawda, udawanie , ze jest inaczaj nic nie zmieni. |
Cytat:
Wyprzedać połowę drużyny w lecie, po czym liczyć na cud. Jako że cudu nie ma, bo oczywiście być nie mogło, to zwolnijmy trenera! A co! Może tym razem będzie cud! Przeraża mnie to. To jest po.......one co się dzieje w tym klubie :help: |
Gdzieś czytałem przed tym sezonem wypowiedź Bednarza, ze odpadamy w tym roku z walki o Mistrza. Przed pierwszym meczem ligowym wypowiedział sie Probierz, że Wisła Kraków zawsze walczy o mistrzostwo i tak też będzie i tym razem. Kolejny złotousty.
Przyjemniej juz ogląda sie gre Piasta niż Wisły. Nie zwalniałbym trenera. Pozbyłbym się połowy z tych co zostali. Garguła I Boguski pierwszy na liscie. |
Cytat:
|
Jako że przegląd sportowy jest raczej "dziennikiem " który szuka sensacji , informacja o pozostaniu Probierza wydaje się dość prawdopodobna . Inaczej już domniemywałby zwolnienie Probierza , jak orange sport info
|
Jeśli Probierz wyleci to na 99% w przerwie zimowej.
|
Probierz nie poleci z jednej przyczyny - nikt nie ma zamiaru płacić dwóm trenerom. Jedyna opcja jeśli dogadają sie z Probierzem do rozwiązania umowy ale wątpie żeby on na to poszedł. Inna kwestia że żaden trener nic nie zrobi mając w składzie emerytów, wypalone gwiazdki bez ambicji i naszą pożal sie boże młodzież. Jeśli piłkarzyny nie zaczną grać, to walka o utrzymanie jest jak najbardziej realna
|
Zdziwiłbym się po tylu zwolnieniach trenerów gdyby w kontrakcie Probierza nie było np opcji,że w przypadku braku pucharów (za poprzedni sezon) klub może rozwiązać wcześniej umowe na korzystnych dla klubu warunkach .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl