Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

Kurz 16.09.2012 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1276465)
Oczom nie wierzę ! Nawet ja zwolennik budowania nowej Wisły jestem przeciwny sprzedawaniu Meliksona ...
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ale po rundzie jesiennej ... głowy bym nie dał.
Ale ...... Bonawentura .... ja jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)

Główne zagrożenie płynące ze zmiany trenera już teraz, polega na tym, iż nowy może nie doczekać do przerwy w rozgrywkach. Więc, jeśli się mamy nim nacieszyć, lepiej, żeby przyszedł w przerwie. Tym bardziej, że Cupiał dawał każdemu w przeszłości kilka "giftów" w postaci nowych zawodników na wstępie i kiepsko byłoby taką okazję na wzmocnienie składu zmarnować.

syryls 16.09.2012 18:14

Może właśnie sprzedaż Meliksona wstrząśnie tą drużynę, Maor niech idzie dalej, można się od niego uniezależnić tylko poprzez jego transfer, miał swój dla wielu go wykorzystał, dla niego świat się na Wiśle nie kończy. Sprzedać choćby za 1 MLN E, ale tu tkwi problem, gdyby ktoś się parę lat temu pomylił w Wiśle z milionem na transfery nic by się nie stało, ale Bednarz to jest człowiek-demolka, wynajdzie pewnie następnego Jirsaka za te pieniędze. Przygotowanie przed sezonem było tragiczne wręcz nie nie powiedzieć katastrofalne, Probierz zamiast zgrywać drużynę grał z niektórymi drużynami prawie samą młodzieżą, przygotowanie fizyczne też fatalne, za mało meczów rozegrali ci podstawowi zawodnicy, Głowacki się leczył, także Boguski, Jovanovic itd. Dawno nie było tak źle przygotowanej drużyny Wisły. Chociaż kiedy się i takie momenty zdarzały potrafiliśmy przytrzymać piłkę i pograć zabiegając przeciwnika, ale Jagiellonia a Wisła to dwie inne drużyny, tam można sobie na takie coś pozwolić grając z kontry.

cancer 16.09.2012 19:10

Nasi zawodnicy powinni sobie to oglądnąć:

http://www.youtube.com/watch?v=X2B-ZUoKf4o

wolfy 16.09.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1276450)
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.

Jak jest różnica miedzy Aleksem z Widzewa a Quioto?
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza.

Myślę, że to wystarczy za komentarz.

Karherop 16.09.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1276489)
Jak jest różnica miedzy Aleksem z Widzewa a Quioto?
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza.

Myślę, że to wystarczy za komentarz.

Mamy jakiegoś Kolumbijczyka w drużynie ? :lol: a może to jednak Etiopczyk ?

westersyl 16.09.2012 20:15

Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd.

Cytat:

Za późno na co? Na zajęcie miejsca 5-8? Bo z ekstraklasy nie spadniemy, mimo defetyzmu, który panuje na forum.
Może zbytnio dramatyzuję jednak według mnie taki Genkov który ma u nas strzelać gole nie różni się niczym niż napastnicy Widzewa, Korony czy Piasta. jest Melikson, dzisiejszy Iliev nie ma siły nawet na pressing. Kto tu ma grać ? W tych zawodnikach nie widać żadnego głodu zwycięstw. Prócz Głowackiego i Sobola których mogą trapić kontuzje zawodnicy nie mają żadnego chrakteru, nie potrafią krzyknąć na siebie, wszyscy potulni i grzeczni.

Pominąłem tu jeszcze Marko który widać że jest charakternym piłkarzem miejmy nadzieję będą omijać urazy.

Juventus Inter i wiele innych wielkich drużyn w swoich ligach też miały takie momenty.Potrafili się odbudować tylko, że w parzę z odbudową idą jednak pieniądze.

Kurz 16.09.2012 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1276497)
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno...

Za późno na co? Na zajęcie miejsca 5-8? Bo z ekstraklasy nie spadniemy, mimo defetyzmu, który panuje na forum.

Nie pisz, że jesteś bardzo zaskoczony tym co się dzieje. Z tym trenerem i tym składem oraz polityką klubu, było przecież wiadomo przed rozgrywkami, iż będziemy statystować w ekstraklasie.

Adenalix 16.09.2012 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1276497)
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd.

Wszystko co napisałeś to racja. Gdybym miał choć cień nadziei, że następca Probierza będzie prezentował cechy opisane powyżej, byłbym pierwszy, któryby głosno wyrażał potrzebę zmiany trenera. Tylko jak przyjdzie Franz, to będziemy tęsknić za present simple Probierza.

wolfy 16.09.2012 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1276493)
Mamy jakiegoś Kolumbijczyka w drużynie ? :lol: a może to jednak Etiopczyk ?

Dla mnie, to on może nawet być Maorysem.
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele?

Grantar 16.09.2012 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1276478)

Założę się że to się skończyło jakimś żółtkiem.
Wiem o co ci chodzi - o walkę. Ale tu chodziło raczej o gnaty rywala a nie o piłkę.

szczepans21 16.09.2012 20:42

nic nie zmieniać, nie zwalniać..Sir Alex F. tez przewalił mega dużo meczów a potem stał się legendą...(tak na odstreseowanie się:P)

Marcin_fan 16.09.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1276478)

Haha. W naszej lidze to po pierwszym tego typu wejściem była żółta o ile nie czerwona kartka i było by po "walce"

Karherop 16.09.2012 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1276502)
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele?

Zero uwag , generale

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1276501)
Wszystko co napisałeś to racja. Gdybym miał choć cień nadziei, że następca Probierza będzie prezentował cechy opisane powyżej, byłbym pierwszy, któryby głosno wyrażał potrzebę zmiany trenera. Tylko jak przyjdzie Franz, to będziemy tęsknić za present simple Probierza.

Nikt inny za Probierza nie przyjdzie .

Przynajmniej będzie kto miał w szatni się pochwalić niemieckim paszportem :lol: w dodatku może obcokrajowcy się nauczą polskich zwrotów " dzida i na nich "

bonawentura 16.09.2012 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1276465)
Oczom nie wierzę ! Nawet ja zwolennik budowania nowej Wisły jestem przeciwny sprzedawaniu Meliksona ...
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ( jeszcze wierzę że Probierz potrafi nową Wisłę zbudować) .... ale po rundzie jesiennej ... głowy nie dam czy nie zmienię zdania.
Natomiast ...... Bonawentura .... jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)

No i widzisz Grantar - znając Ciebie i Twoje patriotyczne podejście do tematu pewnie nie zgodziłbyś się z moimi propozycjami. ;-) Podam Ci jedynie pozycje, które bym wzmocnił - defensywnego pomocnika, lewego obrońcy oraz skrzydłowego.

Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy - nie Probierz. Sądzę, że Probierz powinien mieć spokojną głowę do końca tej rundy, bo mimo iż przyjąłem jego nominację trenerską w Wiśle z mieszanymi uczuciami, to jestem w stanie uwierzyć w jego możliwości - każdy ma inny styl pracy z drużyną, a ten zespół kadrowo nadaje się na miejsca 6-10. Więc lepiej wstrzymajmy się jeszcze z takim osądzaniem Probierza po 4 spotkaniach.

Powtarzam - dajmy czas Probierzowi. Liczka nie był żadnym Archimedesem, którego praca trenerska pozwoliłaby góry przenosić. Jaka jest pewność, że odkryłby drugiego Błaszczykowskiego? Żadna. Więc lepiej natenczas zachować status quo.

Kurz 16.09.2012 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1276513)

Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy

A czym sobie Frederiksen zasłużył na takie wyróżnienie? Wczoraj w Lidze plus doliczyli się jednego, powtórzę JEDNEGO ofensywnego wejścia w ciągu całego meczu, dokładnie w 67 minucie. Co prawda przez 2 poprzednie mecze byłem na dalekim wyjeździe i nie oglądałem, ale w pierwszym meczu z Bełchatowem dla odmiany zachowywał się jak dziecko we mgle. Czy 2 i 3 tygodnie temu wydarzyło się coś wyjątkowego w jego wykonaniu? Coś zdecydowanie lepszego jakościowo od występów w meczach numer 1 i 4?

lazy 16.09.2012 21:53

W kwestii zwalniać/nie zwalniać:

Można a nawet trzeba dać trenerowi czas na budowę zespołu. Ale:
1) trener w tym czasie powinien pokazać że pracuje z zespołem,
2) po okresie przygotowawczym zespół powinien być dobrze przygotowany do sezonu (fizycznie i mentalnie),
3) trener powinien kształtować schematy gry, a zespół powinien je wdrażać (lub co najmniej próbować wdrażać),
4) trener powinien mieć wizję rozwoju drużyny,
5) trener powinien istotnie wpływać na poziom gry poszczególnych zawodników,

Tego wszystkiego brak.

Konkluzja jest następująca: warto dać trenerowi czas jeśli na to zasługuje, jeśli nie to trzeba go jak najszybciej pożegnać - po czasie w którym można udzielić sobie odpowiedzi na powyższe kwestie. Po 4 kolejkach tego sezonu jesteśmy w stanie obiektywnie to ocenić.

Jeśli byśmy mieli trenera, który przegrywa 10 meczy z rzędu, to dalej ktoś by twierdził, że trzeba mu dać czas? Nie sądzę.

Jagul 16.09.2012 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276519)
A czym sobie Frederiksen zasłużył na takie wyróżnienie? Wczoraj w Lidze plus doliczyli się jednego, powtórzę JEDNEGO ofensywnego wejścia w ciągu całego meczu, dokładnie w 67 minucie. Co prawda przez 2 poprzednie mecze byłem na dalekim wyjeździe i nie oglądałem, ale w pierwszym meczu z Bełchatowem dla odmiany zachowywał się jak dziecko we mgle. Czy 2 i 3 tygodnie temu wydarzyło się coś wyjątkowego w jego wykonaniu? Coś zdecydowanie lepszego jakościowo od występów w meczach numer 1 i 4?

Podłączył się też raz w pierwszej połowie, co daje łącznie dwa. Co jest i tak o 2 (słownie: dwa) więcej wypady od Burligi. Gość i tak swoimi wejściami naszej ofensywy by nie zbawił, bo z przodu była po prostu padaka.
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne.
Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś.

Co do Probierza, to liczyłem, że pod jego wodzą drużyna będzie miała charakter, że zobacze na boisku ambicje i zaangażowanie ale ja tego niestety nie dostrzegam. Piłkarsko faktycznie obecnie prezentujemy się fatalnie ale przykład Korony pokazał, że w naszej lidze na ambicji i woli walki też można wygrać pare spotkań.

Dariook 16.09.2012 22:04

Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
Zaskoczyl mnie napewno ofensywnie, moze nie jest to R.Calos ale widac ze nie boi sie pojedynku jeden na jeden , oraz ma glowe do gry kombinacyjnej. Narazie to wszystko tak na wyrost, z przymruzeniem oka ale licze ze po przepracowaniu okresu przygotowawczego moze nas jeszcze milo zaskoczyc.

Kurz 16.09.2012 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1276529)
Podłączył się też raz w pierwszej połowie, co daje łącznie dwa. Co jest i tak o 2 (słownie: dwa) więcej wypady od Burligi. Gość i tak swoimi wejściami naszej ofensywy by nie zbawił, bo z przodu była po prostu padaka.

Ale to przecież podstawa. Jeśli do akcji ofensywnych nie włączają się boczni obrońcy, jeśli środkowi obrońcy nie potrafią wyprowadzać piłki, jeśli 3 środkowych pomocników pozoruje grę ofensywną, to ostatecznym rozrachunku zastaje nam jeszcze bramkarz i 3 pozostałych zawodników. Tak nie da się wygrywać spotkań, nawet w ekstraklasie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1276529)
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne.
Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś.

Wydaje się czy to pokazał? Bo ja tego nie widziałem, więc pytam, czy 2 lub 3 tygodnie wydarzyło się coś nadzwyczajnego w jego wykonaniu? Wczoraj był zerem, co więc sprawia, ze Bonawentura uważa, iż nie jest strzałem w stopę Bednarza? Jakieś przeczucia czy doskonała znajomość jego kariery?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1276531)
Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
.

Ale co mu zawdzięczamy? Rozumiem, że dożyliśmy czasów, gdy cieszymy się że w ogóle mamy lewego obrońcę, ale... Chciałbym wiedzieć co do tej pory pokazał, a nie usłyszeć gadki o przeczuciach.

Jagul 16.09.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276532)
Ale to przecież podstawa. Jeśli do akcji ofensywnych nie włączają się boczni obrońcy, jeśli środkowi obrońcy nie potrafią wyprowadzać piłki, jeśli 3 środkowych pomocników pozoruje grę ofensywną, to ostatecznym rozrachunku zastaje nam jeszcze bramkarz i 3 pozostałych zawodników. Tak nie da się wygrywać spotkań, nawet w ekstraklasie.

Oczywiście, że się da. Tak się da nawet wygrać Ekstraklase, po więcej szczegółow odsyłam do sezonu 2010-11 lub też do 2011-12.

Cytat:

Wydaje się czy to pokazał? Bo ja tego nie widziałem, więc pytam, czy 2 lub 3 tygodnie wydarzyło się coś nadzwyczajnego w jego wykonaniu? Wczoraj był zerem, co więc sprawia, ze Bonawentura uważa, iż nie jest strzałem w stopę Bednarza? Jakieś przeczucia czy doskonała znajomość jego kariery?

Chłopie nie znam jego kariery i szczerze mówiąc gówno mnie ona interesuje. Użyłem zwrotu "wydaje się" ponieważ 4 mecze to za wcześnie żeby ocenić czy dany zawodnik się sprawdzi czy też nie. Ty jednak zdążyłeś już na nim postawić krzyżyk i go zjechać jak burą suke.

Kurz 16.09.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1276536)
Chłopie nie znam jego kariery i szczerze mówiąc gówno mnie ona interesuje. Użyłem zwrotu "wydaje się" ponieważ 4 mecze to za wcześnie żeby ocenić czy dany zawodnik się sprawdzi czy też nie. Ty jednak zdążyłeś już na nim postawić krzyżyk i go zjechać jak burą suke.

Dostało mu się zaocznie, trochę na konto Bednarza, bo nie sądzę, żeby nasz wiceprezes był w stanie ściągnąć coś więcej, niż burą sukę :) Jakby co będę potem odszczekiwał :lol:

bonawentura 16.09.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276519)

Dałbym mu jeszcze 1-2 mecze czasu - nie podejmowałbym natenczas dyskusji na temat jego inklinacji ofensywnych. Choć trzeba spojrzeć też na suche fakty i stwierdzić, że Frederiksen na chwilę obecną nic nie wnosi do ataku. Moim zdaniem jednak - podobnie jest z Burligą, gdzie te ataki są na wskroś chaotyczne i bezsensowne.

Kurz 16.09.2012 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1276542)
Moim zdaniem jednak - podobnie jest z Burligą, gdzie te ataki są na wskroś chaotyczne i bezsensowne.

Czy to czasami nie naprowadza nas na trop, a właściwie jeden z kilku tropów obecnych problemów w Wiśle. Jak mamy zdobywać bramki, jak mamy konstruować atak pozycyjne, jeśli zawodzą nasi boczni obrońcy? Jeśli do tego dodamy problemy ze środkiem pomocy, czy właściwie mamy prawo oczekiwać od Probierza cudów?

Wojtas 16.09.2012 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1276450)
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.

I to mnie najbardziej wpienia.

Człapiący Garguła ,szkoda ze nie Lukasz G,zarabiajacy wielkie sumy ,a h*ja grający ,nadodatek wspanialy ekspert po meczowy-on zawsze po wiekszosci meczow ,czyli wiekszosci porazek mowi jasno-rywal byl lepszy w kazdej formacjii.No gratulujemy i czekamy na wiecej,lub podwyzenia pensjii temu panu.

Dariook 16.09.2012 22:49

Cytat:

Ale co mu zawdzięczamy? Rozumiem, że dożyliśmy czasów, gdy cieszymy się że w ogóle mamy lewego obrońcę, ale... Chciałbym wiedzieć co do tej pory pokazał, a nie usłyszeć gadki o przeczuciach.

No to napisalem , zaprezentowal sie calkiem niezle w ofensywie a nie oklamujmy sie jest to rzadka u nas cecha. Pokazal ze nie boi sie atakowac i ze ma pojecie jak to robic. Dla mnie to juz jest mega plusem i razem z Marko sa jedynymi ktorzy maja o tym jakies pojecie.
Nie podaja bezsensownie jak Bunozan do bramkarz, nie robi szczupakow na 20 cm, nie rozklada rak w gescie ze wszystko jest pod kontrola...

A ty po naszych wystepach komus cos zawdzieczasz? Wszycy graja ponizej oczekiwan, Melikson cos probuje tylko nie ma z kim grac. Zazwyczaj nie kumaja co moze zagrac lub nie potrafia zagrac mu tak jak on oczekuje. Jego mysl kombinacyjna jest o wiele bardzej rozwinieta niz mysl innych graczy , dlatego jesli cos czasami wyjdzie to tylko z Ivica.

Tutaj klania sie praca trenera... powinien wypracowac z druzyna schematy a nie liczyc na kreatywnosc Maora w konstruowaniu akcji. Pomysl jedno a realizacja go z grajkami tej klasy to drugie.

Kurz 16.09.2012 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1276546)
Tutaj klania sie praca trenera... powinien wypracowac z druzyna schematy a nie liczyc na kreatywnosc Maora w konstruowaniu akcji. Pomysl jedno a realizacja go z grajkami tej klasy to drugie.

Kłania się albo i nie. Wiesz przecież, że punkt widzenia w tej sprawie zależy od poglądu na to, co dzieje się z drużyną.

Domyślam się, że uważasz, iż z drużyny da się dużo więcej wycisnąć, jeśli przyjdzie inny trener. Moja opinia zaś jest taka, że poza Meliksonem, w jakimś stopniu Ilievem i może Genkowem, który byłby dobrym zmiennikiem dla lepszego napastnika, z tą drużyną nie uda się niczego zbudować. I że w jakimś stopniu płaci za to teraz Probierz. Chciałbym przy okazji zaznaczyć, ze wali mnie to czy nasz trener zostanie w klubie czy też się go pozbędą.

Dariook 16.09.2012 23:26

To ile da sie z tego wycisnac raczej sie nie dowiemy. Jednk to jak obecnie sie prezentujemy jest wylacznie problemem trenera, wszycy wiemy ze kilku z naszych pilkarzy umie o wiele wiecej niz to obecnie pokazuja .

Gdzie lezy problem? a moze jest jak twierdzisz i z nich sie wiecej wydusic juz nie da? Calkiem mozliwe tylko jest maly problem, ta druzyna jest autorstwa Probierza i Bednarza wiec ulozyli ja tak jak planowali , jest to ich wizja wiec to wlasnie oni odpowiadaja za to co obecnie sie dzieje. Dla mnie wykonuja swoja robote hujowo i tyle.
I tez mam wyjebane kto bedzie trenerem , jesli Probierz wie co sie dzieje niech szybko to naprawi i gramy dalej. Podstawa to diagnoza a nie skutek. Gorzej gdy nie ma pojecia dlaczego jego zabawka szwankuje, wtedy tylko tracimy cenny czas a on powinien byc wyjebany dyscyplinarnie. Za co mu placimy? Obecnie pobiera kase za hujowo wykonywana robote .

Lacrima 16.09.2012 23:39

Cytat:

Jak dowiedział się nieoficjalnie Cafe Futbol FanPage w najbliższych dniach Wisla Kraków zakończy współpracę z Michałem Probierzem.
Z fejsbuka. Jeśli to prawda, to czas zacząć się bać, kto będzie następcą MP...

bonawentura 17.09.2012 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1276552)

To moja diagnoza jest jasna - chcą nas spuścić do pierwszej ligi - nie ma trenera, który z tego składu zrobi coś porządnego. Po prostu nie ma - potrzeba wzmocnień, a Bednarz, nawet gdyby Cupiał dla następcy okazał się hojny, takich wzmocnień nie zrobi.

Dariook 17.09.2012 00:26

Na pocieszenie pozostaje fakt , że gorzej na pewno nie będzie.

Lysy 17.09.2012 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1276446)
To jednak nie usprawiedliwia tak fatalnej gry Wisły, bo zespół z Melikson, Cwetanem Genkowem czy Ivicą Ilievem powinien walczyć o podium, a nie rozbijać się w dolnej części tabeli.

Nie zgadzam się.
Moar to klasa, lecz sam meczu nie wygra
Genkov - to jak pół napastnika, praktycznie cały mecz niewidoczny, nawet do Brożka mu SPORO brakuje.
Iliev - piękne kiwki, aczkolwiek bezproduktywny, potrafi minąc zawodnika, by zatrzymać się na drugim. Ivica nie posiada ostatniego podania, więc raczej po jego rajdach niewiele będzie padało goli, nawet jakby wystawiał go sam mourinho.

Proponuje zejść na ziemie, mamy skład na 8-10 miejsce. Ligowa szarzyzna, aczkolwiek raczej nie spadniemy.

wolfy 17.09.2012 01:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1276556)
Proponuje zejść na ziemie, mamy skład na 8-10 miejsce. Ligowa szarzyzna, aczkolwiek raczej nie spadniemy.

No, ja mam poważne obawy, szczególnie po ostatnich meczach...

MichaelMyers 17.09.2012 04:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1276362)
Tym postem osiągnąłeś szczyt pokemoństwa.
Probierz zostałby wywalony to pewnie 70% na tym forum pisałaby "zły Cupiał znowu zwolnił trenera nie dał mu czasu na zbudowanie drużyny, Ferguson też nie osiągał sukcesów od razu"

Co do Chrapka to uważam i nadal będę uważał że to dobry piłkarz, zagrał swój pierwszy mecz w ekstraklasie w takim wymiarze czasowym. Do tego kulał przez większość spotkania bo przy jedynym starciu nabawił się chyba urazu. Dodam tylko że 5 razy łatwiej jest wejść zawodnikowi na skrzydło, na bok obrony czy na atak niż do środka pola gdzie odpowiedzialność za piłkę jest bardzo ważna.

edit: Do Poniedziałku zresztą jest jeszcze trochę czasu :).

tak to chyba moglyby pisac malolaty, bo jezeli ktos tu widzi jakas budowe druzyny powinien isc do oklulisty.Co mnie obchodzi co by pisalo 70% forum?Bo chyba sie zgodzimy, ze od Burligi, Frederiksena czy Sikorskiego lepszych pilkarzy pozyskal nawet Piast, wiec co mozemy budowac, chyba ,ze sklad na I lige.W tej chwili mamy problem ze zlozeniem 11-tki i dlatego graja ci z ME, juz po minie probierza w wywiadzie przed meczem z Polonia bylo widac, ze zachwycony ich obecnoscia nie jest i jest to sytuacja wymuszona, brakiem pilkarzy.

Tak, Chrapek jest slaby, w kolejnym meczu przerzuca pilke tak, ze laduje na trybunach ma fatalnie ulozona stope przy tych podaniach, nie dorosl do ekstraklasy, pisalem, ze jak wejda mlodzi bedziemy przegrywac i tak sie dzieje, mamy po prostu starych wypalonych pilkarzy i mlode beztalencia, ktore sa jeszcze slabsze od tych starych bez motywacji i taka jest prawda, udawanie , ze jest inaczaj nic nie zmieni.

luke1906 17.09.2012 06:47

Cytat:

Wyprzedać połowę drużyny w lecie, po czym liczyć na cud. Jako że cudu nie ma, bo oczywiście być nie mogło, to zwolnijmy trenera! A co! Może tym razem będzie cud!

Przeraża mnie to. To jest po.......one co się dzieje w tym klubie :help:

Mario Nh 17.09.2012 06:57

Gdzieś czytałem przed tym sezonem wypowiedź Bednarza, ze odpadamy w tym roku z walki o Mistrza. Przed pierwszym meczem ligowym wypowiedział sie Probierz, że Wisła Kraków zawsze walczy o mistrzostwo i tak też będzie i tym razem. Kolejny złotousty.

Przyjemniej juz ogląda sie gre Piasta niż Wisły.
Nie zwalniałbym trenera. Pozbyłbym się połowy z tych co zostali. Garguła I Boguski pierwszy na liscie.

jacekbum 17.09.2012 07:06

Cytat:

Dzisiejszy przegląd sportowy twierdzi,że Probierz zostaje.

Karherop 17.09.2012 07:18

Jako że przegląd sportowy jest raczej "dziennikiem " który szuka sensacji , informacja o pozostaniu Probierza wydaje się dość prawdopodobna . Inaczej już domniemywałby zwolnienie Probierza , jak orange sport info

Maciuś 17.09.2012 07:35

Jeśli Probierz wyleci to na 99% w przerwie zimowej.

kolarz90 17.09.2012 07:57

Probierz nie poleci z jednej przyczyny - nikt nie ma zamiaru płacić dwóm trenerom. Jedyna opcja jeśli dogadają sie z Probierzem do rozwiązania umowy ale wątpie żeby on na to poszedł. Inna kwestia że żaden trener nic nie zrobi mając w składzie emerytów, wypalone gwiazdki bez ambicji i naszą pożal sie boże młodzież. Jeśli piłkarzyny nie zaczną grać, to walka o utrzymanie jest jak najbardziej realna

jacekbum 17.09.2012 08:39

Zdziwiłbym się po tylu zwolnieniach trenerów gdyby w kontrakcie Probierza nie było np opcji,że w przypadku braku pucharów (za poprzedni sezon) klub może rozwiązać wcześniej umowe na korzystnych dla klubu warunkach .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl