![]() |
No i po co Gwiazdo piszesz o klientach? Po co chcesz dzielić kibiców? Dowartościowujesz swoje ego czy po prostu hormony ci buzują?
|
Cytat:
Cytat:
|
Wiecie co jest najgorsze ?, że każdy chce dobrze dla klubu a tyle rozbieżności :( no niestety grupa kibiców biorąc pod uwagę cały stadion jest zbyt szeroka żeby wszyscy się zgadzali. Problem polega na tym, że jest część kibiców (SKWK), która chce reprezentować całość (i dobrze !) tylko wygląda na to, że nie jest w stanie. Nie chce tej części oskarżać ale składa się na to kilka spraw. Ja należę do tej grupy, której działanie kibiców z trybuny "C" się nie podoba. Po prostu dla mnie SKWK jest pełne sprzeczności. Z jednej strony patriotyczne działania oprawy, po czym doping na derbach z 2012 r. był straszny. Znów sytuacja z tych derbów i brak potępienia działań, w ogóle po co te race ??. Dla mnie takie coś jest hipokryzją, dlatego też 2 lata temu opuściłem tą trybunę.
|
Cytat:
To jest największy problem teraz a cała reszta to dorabianie ideologii i pożywka dla tych co chcą źle lub są zawistni z natury. |
Tylko wiesz.....Derby minełhy, pada informacja o racach i prawdopodobnych karach a tu na stronie SKWK, oskrażenia........po co ? wygląda to właśnie tak, że to specjalnie zrobione żeby była kara i awantura
|
Myśle, że reakcja SKWK to wynik braku dialogu ze strony klubu, olania tematu i kłamstwa Bednarza o karze od KL.
Nie twierdze, ze jest dobra, pokazuje jednak powazne problemy jakie są. |
Wiecie, że prezes Bednarz nie jest moim bajkowym prezesem, ale tym razem muszę stanąć w jego obronie i w obronie klubu. Ja nigdy nie łączę SKWK z oddzielnymi grupami kibiców, jakich na Wiśle jest wiele. Niektóre te grupy odpowiadały za ostatnie race na boisku, a ich adwokatem ni stąd ni zowąd staje się SKWK, co mnie dziwi, gdyż raczej widziałbym tu rolę SKWK bardziej krytyka tej młodzieńczej inicjatywy. Dla mnie SKWK kojarzy się z poważnymi i odpowiedzialnymi ludźmi, a nie przedłużonym ramieniem, takiej czy innej grupy młodzieży, powiedzmy skoncentrowanej wyłącznie na własnych i drobnych sprawach, a nie na sprawach klubu generalnie. Dlatego też, nie rozumie tym bardziej ostatnich prób konfliktowania się SKWK z Bednarzem i SA. Pojawiają się ostatnio artykuły w imieniu SKWK co do braku współpracy ze strony SA i inne w tonie w/g mnie nazbyt dużego zarozumialstwa SKWK, typu - co to nie my i gdybyśmy tylko my mogli tam rządzić, to klękajcie narody i Legia też itd. Leśniodorski między innymi za wpuszczenie zamkniętej żylety na pozostałe trybuny, został oddany pod prokuraturę, bo kara tyczyła ludzi a nie krzesełek. Widać Bednarz jest lepszym prawnikiem od Leśniodorskiego, skoro ani siebie, ani klubu nie chce pakować w ręce prokuratury. Poza tym, wybierając jak najmniejszą karę w postaci tylko zamkniętej C a nie całego stadionu, kierował się dobrem klubu a nie chorą nadwrażliwością na swoim punkcie, określonej grupy kibiców tego klubu ( gdzie jedna z takich grup Legijnych, Legię obecnie doprowadziła do żałości wręcz). Nie ważne czy Bednarz uczynił to z własnej inicjatywy czy z koniecznego kompromisu z orzekającymi w sprawie. Jeśli SKWK chce być traktowane przez klub i wszystkich kibiców poważnie, to natychmiast powinno nawiązać dialog z klubem i odstąpić od niepoważnego szukania dziury w całym i to na dodatek, nie tam gdzie powinno. Jeśli są grupy na Wiśle dążące do konfrontacji z klubem, dla przykładu te od rac, czyli umówmy się, że marginalne i na poziomie juniorów, to SKWK powinno być tutaj nie tyle rozjemcą, co bardziej nauczycielem tej młodzieży, wyjaśniającej im o wiele ważniejsze priorytety klubu, niż te ich marginalne, a tak bardzo groźne dla stabilizacji klubu, jako całości. Może wtedy SKWK urośnie do rangi, jaką chce sobą reprezentować. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.
|
Jasne, srajcie do własnego gniazda. Na pewno to pomoże Wiśle. Bo przecież wszystkim wam zależy tylko na Wiśle, a nie na własnych ambicjach i interesach. W tym sezonie idzie nam nadspodziewanie dobrze, jesteśmy na 2 miejscu. przed nami 2 arcyważne mecze z sąsiadami w tabeli. Najbardziej nam teraz potrzeba jakiegokolwiek konfliktu a linii kibice - klub. Wbijcie sobie do główek, że najważniejsza jest Wisła i Jej interes. Nie ja, nie skwk, nie pikniki, nie janusze, nie ultrasi. Dopóki drużynie idzie dobrze to po .... wzniecać jakieś konflikty? Po .... się czepiać Smudy i Bednarza, którzy wykonują dobrą robotę? Klub finansowo staje na nogi, sportowo również. Widać światełko w tunelu. W czyim interesie są takie kłótnie? Nie .......cie, że w interesie Wisły.. A płacze po nieodżałowanym Małeckim i porównywanie go do Sobola są po prostu śmieszne. Frankowski zrobił dla nas 500 razy więcej, ale przez ludzie z SKWK będzie wyklęty.
|
Mi z kolei wydaje się, że oburzenie SKWK nie jest podyktowane tym, że Bednarz zamknął dla nich trybunę tylko tym, że uargumentował ten krok decyzją Komisją Ligi co jak wynika z różnych źródeł nie było jedynym rozwiązaniem. Moim zdaniem SKWK byłoby skłonne może i nawet zaakceptować to rozwiązanie jakby im powiedział otwarcie, że (...) no sorry chłopaki, ale Komisja Ligi dała mi dwa rozwiązania. Albo nie wpuszczam samych Was albo zamykają mi cały stadion. A, że mamy w kasie pusto to finansowo bardziej mi się opłaca nie wpuścić tylko Was bo inni klienci/kibice jakoś ten przychód biletowy z dnia meczowego załagodzą(...). Decyzję by podjął męską, wziął na klatę może i sprzeciw ale ocaliłby jakiś autorytet a tak to się zasłonił decyzją Komisją Ligi jak jakiś żółtodziub. Drugą kwestią jest to, że skoro SKWK upublicznia swój pretensjonalny list do władz Wisły czy Bednarza to wypadałoby to podeprzeć jakimiś konkretami a nie, że negocjacje w sprawie przekazania 1 zł z biletu toczyły się długo po czym klub je zerwał. Później w wywiadzie Bednarz przyznaje, że faktycznie się toczyły długo ale nie osiągnięto kompromisu w zakresie obowiązków przestrzegania regulaminu. No to sorry ale jeśli pieniądze z tych "przekazań" miały finansować działalność, która byłaby sprzeczna z prawem ( jakimkolwiek by ono nie było czy słusznym czy nie według nas ) to ja się gościowi nie dziwię. Podpisując to dałby przyzwolenie na sankcjonowaną przez prawo działalność. SKWK pisze, że pieniądze miały iść m.in. ( słowo między innymi wydaje mi się tu kluczowe ) na muzeum, pomnik czy oprawy. Z racji tego, że większość z nas nie wie jakie były uzgodnienia pomiędzy stronami to ciężko opowiadać się za którąś ze stron bo wyobraźmy sobie, że jesteśmy szefem jakiejś firmy i przychodzi do nas pracownik, że on ma pomysł jak za 20 tys. zł poprawić marketing i przez to sprzedaż produktów. Ale tak na prawdę nie wie jakie działania konkretnie chce podjąć i ile każdy etap prac kosztuje ale wymaga od szefa, że mu dał teraz 20 tys. zł a on sobie to wtedy spokojnie rozezna. To jest to o czym pisał Westersyl. Może negocjacje SKWK z Bednarzem były na tyle lakonicznie, niesprecyzowane i enigmatyczne, że dlatego się tyle ciągnęły i w końcu do konsensusu strony nie doszły. Wymienienie spraw według schematu "między innymi" nie jest dla mnie katalogiem spraw zamkniętych. Dodatkowo część miała iść na oprawy. A skąd Bednarz ma gwarancję, że oprawa nie będzie nawoływała do jakiś treści rasistowskich, antyrządowych itp ? A wyrażając zgodę na ich finansowanie poprzez przekazywanie 1 zł z biletu pozbawia się argumentu, że o niczym nie wiedział, że dołożył wszelkich starań itp. On jest reprezentantem Wisły i to on będzie jako organizator ciągany do ewentualnej prokuratorskiej odpowiedzialności karnej jak i również on będzie zaspakajał i regulował kary finansowe nałożone przez zewnętrzne organy. A budżetu nie rozciągnie ani swoich środków nie dołoży bo jak wszyscy wiemy jest najemnikiem.
|
Karol dobrze prawi niepotrzebna nam teraz wojna domowa mimo ze moim zdaniem prezio przyciol w ch.. to uwazam ze doping bezwzgednie powinien wrocic mam nadzieje ze do zadnego bojkotu ze strony SKWK nie dojdzie ...
|
Cytat:
Chyba SKWK nie kombinuje tak, ze od biletu obowiązkowo każdy będzie musiał zapłacić a inaczej mało kto da kasę. Przecież takie szczytne cele. Niektorzy sa zaslepieni to fakt. Sa zaslepieni tym, że jak ktos sie z Toba nie zgadza znaczy ze w nocy przy latarce pod kołudra czyta GW lub oglada potajemnie TVN na smartfonie. Widac chęć podatkowania w narodzie nie ginie. Wisła obsłuzy sciagnei kaze , wydrukuje bilety a ktoś tylko poczeka na przelew i pieniądze za nic. A Bednarz nie idzie na wojenkę z kibicami tylko SKWK. A to zasadnicza rożnica. |
Cytat:
- Muzeum Wisły Kraków - Pomnik Henryka Reymana - wspomaganie dzieciaków - malowanie wnętrz stadionu Te sprawy są jednak ważne dla całej Wisły i wszyscy Wiślacy będą z nich korzystać, także takie "wynalazki", które nie chcą nawet 1 zł oddać na potrzeby Wisły Kraków...Kwestia kontroli wydawania kasy przez Wisłę Kraków S.A. i Towarzystwo Sportowe także powinno być wprowadzone do umowy, aby wszystko było jasne i kiełbasożercy z wislaportal nie mogli tutaj pluć swoją nienawiścią do wszystkiego co jest wiślackie. Rozumiem, że dla fana dobrej piłki, których jest niestety sporo, Muzeum Wisły Kraków, jej tradycja i bohaterowie nie mają znaczenia. Gówno ich obchodzą malunki na stadionie, bo przecież oni przychodzą oglądać dobrą piłkę, a nie czuć się dobrze na R22. Nie ma dla nich znaczenia promowanie Wisły Kraków na osiedlach wśród młodzieży, ponieważ Oni żyją w świecie idelanym, gdzie cracovii nie ma, gdzie cracovia to nie wróg, gdzie cracovia to jakieś złe bajki opowiadanie przez psycholi z C. A tutaj mamy treść pisma SKWK do WISŁA KRAKÓW S.A. i odpowiedź WISŁY KRAKÓW S.A. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...najwazniejsze/ Jeśli Bednarz będzie chciał iść na wojnę to się niestety znów poparzy i będzie później skamlał i prosił o powrót kibiców... |
a może by tak wprowadzić jakiś kwestionariusz, który by wypełniała osoba kupująca bilet z pytaniem na co chce przekazać swoją 1 zł od biletu ? Ktoś miałby 4 opcje do wyboru: muzeum, wykończenie stadionu, elewacja stadionu, pomnik itp ? Wtedy byśmy dokładnie wiedzieli gdzie idzie nasz "podatek" a Bednarz uniknąłby tematu pośredniego przyzwolenia na działalność sprzeczną z prawem.
|
Cytat:
Myślę że sporo pikników chętnie zaglądnąłby przed meczem do muzeum tylko po to by zobaczyć co to jest ta 'Wisła Kraków'. Ciekawość jest w każdym z nas. Ludzie chodzą do takich egzotycznych rzeczy jak muzeum zabawek więc myślę że problemu z odwiedzeniem przed meczem muzeum Wisły nie byłoby. A i sprzedaż koszulek wzrosłaby. Tyle że stworzenie takiego muzeum to jest i powinna być w pierwszej kolejności miasta, w drugiej klubu a dopiero w trzeciej kibiców. |
Cytat:
Ja mówiłem o osobach typu kiełbasożercy z wislaportal dla których te sprawy o tyle nie mają znaczenia, że nie dołożą się do nich. Niby piszą, że lepsza dobrowolna składka, ale znając życie ile osób wpłaci tę dobrowolną składkę. Nawet gdy zbierana była kasa na Sobola to ile osób wpłaciło ? odpowiadam 371 osób. Gdy jest zbierana kasa na działalność TS WISŁA KRAKÓW to ile osób wpłaca ? Naprawdę zawsze te same osoby, wiele osób omija puchy idąc prosto po browara lub kiełbachę do punktu gastronomicznego. Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już nie. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Obecnie pokazał figę z makiem, co stawia pytanie czy fakt prowadzenia rozmów był tylko zasłoną dymną dla niego a umowy od początku nie zamierzał podpisywać. |
Cytat:
|
No i dobrze by było jakby w końcu przedstawione zostały te punkty zapalne w regulaminie bezpieczeństwa o których mówił Bednarz.
Co do kwestionariusza, nie wydaje mi się żeby aż tak ciężkie było dodanie jednego pop up`a jako okienka jeśli kupujesz bilet przez net lub odpowiedź Pani w okienku sprzedającej bilet na co chcę przeznaczyć 1 zł z zakupionego biletu. |
Cytat:
|
Cytat:
Zobacz: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/537...-oszustow.html Skórcę tekst tak: "poważni ludzie, zarabiający po kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie" to "oszuści i kłamcy" ponieważ "Z przerażeniem" okazało się iż nie podpiszą umowy z SKWK a wolą z kimś innym/zrobić coś innego. Oczywiście gro miejsca poświęcone jest trosce o "Zysk" który "zostanie wyprowadzony na zewnątrz". Reasumując: 4 akapity chronologicznie opisujące sytuację, 3 następne wyciągają archaiczne brudy klubu, jeden podsumowujący ogólną dobrze znaną sytuację Wisły, co dziwne, niezwiązany z projektem 'złotówki'. Czyli reasumując Wiśle opłaca się i woli dogadać się z inna firmą niż z własnymi kibicami. Jeśli założysz że Bednarz nie jest głupi i nie kręci przy tym lodów, to jak wytłumaczysz ten fakt? |
Pisałem zaraz po pojawieniu się tego ich poronionego pomysłu ze złotówką od biletu,kto zagwarantuje,że kasa z tych pieniędzy nie pójdzie na cele kibolskie to wielce było oburzenie,że kasa w całości pójdzie na pomniki akcje marketingowe dzieciaki itp,a teraz już nawet samo skwk przyznaje,że część pieniędzy może pójść na oprawy itp .Zdecydowana większość ludzi na mecach Wisły nie chce być zmuszana do tego aby finansować im race z powodu których pózniej klub płaci kare i grozi zamnknięcie stadionu.
Kolejna kwestia to rozliczanie się z tych pieniędzy,przeciez oni teraz nie rozliczają się,że zbiórek meczowych,czy zbiorą 5.000 czy 20.000 to oni biedni są na minusie ewentualnie wychodzą na zero.Nikt poza garstką decyzyjnych z ich stowarzyszenia nie wie gdzie wydawane są te pieniądze,nawet na ich forum są przejawy oburzenia bo od dłuzszego czasu nie podają kosztorysu opraw. Niech nikt nie da się wmanipulować w ich gierki z klubem,protesty itp. |
Cytat:
|
Cytat:
Klubu nie stać na regularne płacenie pensji, a Ty piszesz o wybudowaniu przez Klub Muzeum i Pomniku Reymana. Jeśli będziemy czekać na klub, to nie doczekamy tego do śmierci. Zresztą Wisła Kraków, to nie tylko TS, S.A., ale cała społeczność kibicowska. Dlatego naszym obowiązkiej jest nie tylko domagać się, ale także pomóc. |
Pewnie na D2 :)
|
W jeden mecz udało się zebrać ok 6 tyś. podpisów pod petycją złotówki od biletu więc i bez Twojej pomocy GrzegorzuTS sobie poradzimy, a z pomocą Wiślackiego Smoka: http://www.youtube.com/watch?v=mDsumEfxi2c
Priorytetowe działania w przypadku "złotówki od biletu": Cytat:
PS. Zbiórki na stadionie prowadzone przez kibiców są rozliczane z miastem. To tak jakby zbiórka na TS nie była rozliczana.. Wielokrotnie były podawane kosztorysy opraw (nawet koszt zakupu.. puszek farb). Dobra oprawa to czasem koszt 15-20 tys. złotych. A można zrobić też za 7 tyś. Nie wiem na jakie strony zaglądasz, ale widocznie nie na www.kibicewisly.pl stąd masz błahe pojęcie o wielu sprawach. |
Cytat:
Muzeum Wisły Kraków i Pomnik Henryka Reymana jest ważnym i ponadczasowym projektem. Nie rozumiem jak można tak opluwać taką inicjatywę, która pomogłaby sfinansować te potrzebne rzeczy.Może mamy do czynienia z parchem, który nie chce aby WISŁA KRAKÓW rosła w siłę, sławiła swoje historyczne sukcesy i swojego największego Bohatera ? Oczywiście cały czas upieram się, że musi być kontrola wydawania tej kasy przez S.A. i TS., aby żadne męty nie mogły opluwać kibiców Wisły. Cytat:
Cytat:
|
Złotówka do biletu byłaby dodawana do biletu na sektor C. Nikt was, Wielce Szanowni Panowie Kibice (czy to poprawna forma zwracania się do Strażników Moralności, grzechem nieskalanych Kibiców zza monitora (czesciej), i z sektorów wzdłuż boiska (rzadziej - znam wiele osób z sektorów A i E - sami "normalni")?) nie dokładaby sie do takich okropnych kibolskich inicjatyw jak te wyżej wymienione :)
Także bez obaw żadne nowe kurtki za 1500 zł oraz vw transportery, "na akcje" (tez coś takiego tu kiedyś czytałem :D) nie zostaną zakupione :) Żadne podatki wam nie grożą :) Jedyny podatek jaki zaplacicie to VAT za cyfrę plus czy tam Neostradę :) bez obaw ! |
Cytat:
Jednak objęcie dopłątą tylko sektora C jest złym rozwiązaniem, ze względu na mniejsze środki, które zgromadzi się. Będzie to też niesprawiedliwość. Dlaczego tylko Kibice z C mają finansować projekty, z których korzystać będą później wszyscy Wiślacy ? Każdy Wiślak ma swoje prawa, ale i obowiązki. Cytat:
Cytat:
|
Bo u nas już tak jest, gdy jest oprawa z racami to wszyscy robią słit focie, żeby się nimi pochwalić na fejsie. Do oprawy się nie dorzucą, ale zdjęcia na jej tle robią jako pierwsi.
Jak powstanie pomnik Henryka Reymana (a powstać musi choćby Bednarz ze Smudą mieli stracić posadę) to wszyscy polecą robić sobie zdjęcia na jego tle, choć co 5 osoba się na niego zrzuciła. My się nie możemy patrząc na zarząd.. patrzono się wiele lat w TS Wisła i doprowadzono go do bankructwa. Do roboty wzięli się kibice i powoli wraca normalność. Gdyby nie to prawdopodobnie kilkanaście zasłużonych sekcji przeszłoby do historii, a setki sportowców przeniosłoby się do innych klubów - z bólem serca trenować. Powstały nowe sekcje, najnowocześniejsza siłownia w Krakowie, nowa restauracja i klub zaczyna realnie zarabiać. A to dopiero początek. Wszystko rękoma kibiców, którzy wy.......ili z TS-u najemników i tych, którzy na Wiśle zarabiali olbrzymie pieniądze, a nic dla tego klubu nie zrobili. Wisła SA przez lata nie potrafiła zbudować choćby pubu na stadionie... a gdzie muzeum czy pomnik. Jak Smuda mówi, że nie warto się dogadywać z kibolami, którzy chcą zbudować pomnik dla Reymana to o czym my w ogóle dyskutujemy. Nie może jakiś Smuda wycierać sobie mordy Reymanem.. na to nie było i nie będzie pozwolenia. Żaden trener 20 innych klubów nie będzie decydował o tym czy kibice mogą postawić pomnik dla legendy ukochanego klubu. A jeszcze niedawno Smuda sam prosił tych kiboli o miłe przyjęcie.. obłuda niesamowita. |
Cytat:
|
I ty mi domin_czyzyny potrafiłeś mi parę dni temu wyrzucić, że jest lewusem (homo sovietus) i z prawicowymi poglądami nie mam nic wspólnego, a sam od dłuższego czasu w tym temacie chcesz zmusić ludzi do oddawania złotówki z każdego biletu na szeroko rozumiane cele kibicowskie nieważne czy chcą tego czy nie. To niby ta skrajna prawica i wolność wyboru?
Dla mnie to typowa komuna jak taki ZUS. Też wmawiają ludziom, że to przecież dla ich dobra. Albo jeszcze lepszy przykład - akcyza w benzynie. No przecież to jakieś jaja. To jest dopiero komusze myślenie. Skoro po dobroci się nie składają to ich do tego zmusimy. |
Że tak zapytam.
Złotówka od biletu dotyczyła tylko i wyłącznie kibiców z sektora C, dobrze pamiętam? :) |
Cytat:
Każdy przypadek należy traktować indywidualnie, o tym była rozmowa. Demagogią jest porównywanie poświęcenie ok. 10 zł/rundę przez każdego kibica do opłat na ZUS, który "pobiera" z naszych zarobków około 45 %. Czyli to kasa liczona w tysiącach złotych miesięcznie. |
Cytat:
Oczywiście, ze tak jest. Ja zawsze dorzucam się do oprawy (i to kwotą większa niż 1 zł), tyle, że do tej pory nikt mi nie kazał tego robić, a był to jedynie gest mojej dobrej woli. O tym mowa. Jako osoba o poglądach prawicowych brzydzę się wszelkiego nakazami czy przymusem dzielenia się z innymi, a to byłby jeden z takich. Tyle. EDIT: Przepraszam, ale pier**lisz jak politycy przed wprowadzeniem nowego podatku. Wtedy też padają słowa o wyższej sprawie, solidarności społecznej, obowiązkach każdego Polaka wobec rodaków blablabla. Myślenie rodem z komuny. |
Cytat:
Jak kładę na szali: - Muzeum Wisły Kraków - Pomnik henryka Reymana - grafy wewnątrz stadionu A z drugiej strony: - płacze i lamenty "kibiców Wisły Kraków", że nie mają wolności i są zmuszani do płacenia na TAKIE PRJEKTY. To oczywistym jest, że projekty są najważniejsze, a płaczki popłaczą popłaczą, a i tak przyjdą na Derby lub/i na Legiunie... I nie porównuj już opłaty 1 zł/od bilety do tysięcy złotych odprowadzanych co miesiąc do ZUS`u. EDIT do poniżej: nie, podatki są elementem państwa, obowiązkiem obywatela wobec Państwa i starszych pokoleń. Płacę duże podatki, przyznam niezbyt chętnie, ale jednak ze zrozumieniem. Nie płaczę z tego powodu. I jeszcze jedno. Dlaczego mi mają dać ? Ja jestem jednym z kibiców, więc w sumie domagam się wprowadzenia opłaty na rzecz Wisły także ode mnie. To ja domagam się, aby ode mnie brali, a nie mi coś dawali. Nie będę uczestniczył w podziale tych pieniędzy, nie będę miał żadnych osobistych przywilejów z tego powodu. Cytat:
|
Cytat:
Czy może jak zabierają komuś, żeby dać Tobie to lewactwo jest spoko. Ale jak zabierają Tobie, żeby dać innym to wtedy prawica i liberalizm, tak? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Masz wgląd do rozliczenia z miastem? jak nie masz to najpierw sobie sprawdz jak wygladają takie rozliczenia skwk a następnie podpieraj się tekstem jak skwk rozlicza się z miastem.Wiem jak kiedyś wydawano tam kase bo właśnie z tych powodów zrezygnowałem z działań na ich rzecz i znam kilka osób które kiedyś nalezały tam ale odpuściły sobie po zmianie osób"decyzyjnych" w tym stowarzyszeniu. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Abstrahuje od tego czy SKWK walczy w "słusznej" sprawie czy nie. Nie podoba mi się to, że na stronie stowarzyszenia pojawiają się artykuły wciskające ludziom ciemnotę i nie prawdę. Strzelam również, że osoba lub osoby odpowiedzialne za to udzielają się teraz w tym temacie podnosząc chwytliwe postulaty. Intuicja podpowiada mi, że w tym wszystkim nie chodzi o muzeum, pomnik, oprawy czy kibiców. Kto myśli samodzielnie czyli nie powiela opinii innych może dojść do jakiś tam wniosków bo szukać nie trzeba daleko. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl