![]() |
Wojciechowski mi przypomina irlandzkich milionerow nowego gatunku.
Cale zycie wies, wieczorem pinta guinnesa i dymanie owiec w szopie do bladego switu, a pozniej ich wypas na 20 hektarach. Pewne dnia pojawia sie firma o idiotycznej nazwie,np. IBM i kupuje owe 20ha pod fabryke, placac 50mln euro. Dymacz owiec zostaje milionerem a po chwili developerem. Dyktujacym trendy w architekturze i urbanistyce. Ma Bentleya, i dom z 18 lazienkami. I bardzo duzo do powiedzenia na tematy o ktorych ma nikle pojecie. |
"Ze wsi wyjdziesz, ale wieś z ciebie nigdy" :D
|
Niech się Janasowi nie wydaje,że jak już wysiuda Bakero to sam będzie miał jakikolwiek komfort pracy.Co do tego,że gość zbyt lotny na umyśle nie jest to ja wiem,ale żeby tak ostentacyjnie dybać na czyjąś posadę? Jak już dorwie się do tego wsiowego Eldorado,to jeszcze szybciej będzie miał swojego nadtrenera,a potem ...but,zgięcie w kolanie i docelowe siedzenie i fruuu.
|
ale Janasa znamy jako trenera który się "nie wpierdala"
więc dla Wojciechowskiego taki trener to marzenie. Będzie sobie smacznie prezes spał, przyśni mu się skład, dzwodni do P.J. i mówi : - "Słuchaj Janosik,dzisiaj zagra ten ten i ten" a Paweł Janas : "dobrze prezesie, ja się nie wpierdalam" I wilk syty owca cała, a co będzie sie działo z Polonią? Przecież nikt jej nie życzy nic dobrego,mimo że to biedna Polonia której w Warszawie nie ma. Za rok po nieowocnym sezonie, po nerwach J.W. połączą się z jedyną Polską drużyną która z chęcią przygarnie każdy herb,hymn i pieniadze - Lechem POZnań* z Wronek. |
Cytat:
Tak jak już było mówione wcześniej, w tej, na swój sposób kazirodczej, orgii wszystkich ze wszystkimi byle tylko zostało w rodzinie - najbardziej szkoda oustiderów, którzy nie wiedzieli na jaką imprezę przychodzą, a teraz siadać nie mogą, bo boli. A później się dziwimy, że dobrych trenerów zza granicy nie potrafimy pozyskać ;) |
Ciekawe na kogo zwali winę Wojciechowski, jak sam ustali skład, a przegrają ? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Janasa to juz chyba taki schemat byl w polonii brzerabiany? Byl chyba niejaki trener Grembocki. Zatrudniono Bobo na jakas tam funkcje. tez bylo fajnie i milo Bobo byl spoko fachowiec. Zdarzyla is eokazja wywalili Grembockiego zastapil go Bobo i po 4 meczach wylot? Tak czy tez cos pomylilem? ;) Czyli wychodzi na to ze juz to wszystko w Polonii bylo przerabiane |
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pol...765,1,717.html
12 sprawiedliwych :D coś mi się wydaje że w zimie tam będzie ciekawie, kłotnie, odejścia itp. |
Cytat:
Edit: O, o, albo jeden z nich zostanie trenerem głównym, a każdy z pozostałych będzie trenerem na osobną pozycję na boisku! :D |
Groclin Warszawa vel Latający Cyrk Józia Wojciechowskiego.
Na miejscu Bakero trzasnąłbym drzwiami i wrócił do Hiszpanii. |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...acovie,1527365
Najdroższy karnet kosztuje 330 złotych, a najtańszy 55. Kibice, którzy mieli zakupione karnety na rundę wiosenną poprzedniego sezonu, będą mogli go teraz nabyć nawet za 49,5 złotego. 17 września ruszy sprzedaż biletów na mecz z Arką Gdynia (25.09.2010). Wejściówkę na ten mecz będzie można nabyć aż w czterech punktach (dwa przy ulicy Kałuży i dwa przy ulicy Kraszewskiego). Bilety są w cenie od 10 do 60 złotych. Są tam u sąsiadki nawet tanie bilety i karnety, ale ten po 330 to na pewno nie wart ceny tego stadioniku. :) |
Cytat:
330 zł za karnet na jakieś 10-12 meczów u siebie to dużo? Ja bym raczej powiedział, że karnet za 55 zł to masakra :) EDIT: Francja 0-1 Białoruś, gol: Kislak. to ten? |
We własnej osobie ;-)
|
Cytat:
W DyskoPolo nigdy normalnie nie bylo ,zwolnienie Kaczmarka bylo jasnym sygnalem ze nie ma co pakowac sie w uklady z Wojciechowskim. Na miejscu Bakero juz bym byl spakowany i czekal na samolot do Espanii. |
Jaja będą jak Diskopolowcy z Wawy przy takim terrorze, zdobędą mistrza:D
A Bakero - sory za porównanie, ale mi się kojarzy z gościem co za centa, obciągnie w kiblu.Prędzej bym tego gościa zrozumiał niż majętnego człowieka, który daje sobą pomiatać jak jakąś szmatą. On powinien już zrezygnować w dniu w którym Wojciechowski NAKAZAŁ mu kogoś przesunąć z jednej pozycji na drugą - pod groźbą zwolnienia, a było to dawno temu |
Wojciechowski dobrze kombinuje - po trupach do celu tylko nie wiadomo czy w naszych realiach się to sprawdzi. Co by nie mówić ma chłop charyzmę, kasę, bezczelny na maksa - może to jest sposób. Nie lubię powtarzać komunałów ale silna Polonia Legia Lech , Widzew itp to również silniejsza WISŁA. Tak to się kręci.
|
Proszę, dopiero wczoraj pisałem to:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę że po EURO 2012 zacznie się prawdziwy wyścig zbrojeń jak na polskie warunki.Poziom się podniesie bo wreszcie trzeba będzie się wzmocnić na ligę a nie na puchary.Nowe stadiony ktoś będzie musiał zapełnić.Smutne będzie tylko to ze w wyjściowej 11 wiekszości zespołów bedzię 3-4 polaków.Tak to widzę na dzień dzisiejszy.
|
Cytat:
|
Ja nawet 3-4 nie widzę...
|
wolę silną drużynę z dwoma polakami w składzie grającą regularnie w europie, niż odpadanie z byle kim byle gdzie w przedprzedprzedwstępnej rundzie kwalifikacji do rundy kwalifikacyjnej itd. Cluj grał w lidze mistrzów samymi argentyńcami, może z dwóch rumunów w obronie, podobnie szachtar
|
No i co że mało Polaków w składzie...na Ukrainie choćby Szachtar czy Dynamo jest nafaszerowane brazylijczykami, argentyńczykami, czy piłkarzami z Afryki. Nie przeszkadza to również rozwijać sie rozwijać tamtejszej młodzieży, jakoś reprezentacja naszych wschodnich sąsiadów zalicza sie do czołowej 15 w Europie, może nie grali ostatnio na wiekszych imprezach ale z jakościa ich piłkarzy nasi nie moga sie równac( niestety mam wrażenie że dzisiaj sie o tym bolesnie przekonamy). Zresztą w wiekszości krajów Europy nie mają z tym problemu i gra w składach 3 - 4 krajowych graczy.
Oczywiście inna sprawa by ci obcokrajowcy coś sobą reprezentowali, i faktycznie młodzi Polacy mogli od nich sie po prostu czegos nauczyć. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy w Rosji między innymi dzięki naciskom Hiddinga (jak był trenerem ich kadry) nie ma być ograniczana liczba cudzoziemców w zespołach ich ekstraklasy? Miało to podnieść poziom ich reprezentacji.
|
Jest to możliwe, ale u nas już nie - przepisy wspólnotowe. Dlatego dobrym pomysłem byłoby wypłacanie klubom pewnej sumy pieniędzy z C+ w nagrodę za wystawianie w składzie dwóch wychowanków lub coś w ten deseń.
|
Ale po co tak sztucznie regulować rynek? Niech grają Ci, którzy są najlepsi. Obecnie grające pokolenie zawodników z Polski jest bardzo słabe i nic na to nie poradzimy.
|
o co wy się sprzeczacie jak u nas baza szkoleniowa prawie nie istnieje
więc skąd wy chcecie tych młodych utalentowanych? |
Cytat:
Co z resztą nie ma większego znaczenia bo Zenit był tutaj tylko przykładem zamiast niego mogę wstawić o kilka poziomów mocniejsze Boca Juniors(2/27) Sao Paolo(0/24) czy z europejskich średniaków Partizan(6/27). Piszę po prostu że .......enie o tym że gdzieś jest tak i to się sprawdza można o kant dupy rozbić. Każdy kraj, każda liga, każdy klub ma swoją specyfikę a kopiowanie cudzych rozwiązań to głupota. |
to złóż czołówkę z polskich kopaczy
Wisła próbowała i owszem kiedyś to wyszło, ale teraz zawodnicy albo są za drodzy albo po większym kontrakcie kładą lachę Łobo, Garguła, Boguski, Brożki, Pawełek... i coś się zacięło z polaków na dzien dzisiejszy można zbudować kolektyw, za to z indywidualnościami robiącymi różnicę krucho |
Tylko Ty nie rozumiesz co ja piszę. Mi nie chodzi o to by naśladować Boca Juniors, mi chodzi w mojej wypowiedzi tylko i wyłącznie o to że podawanie przykładów jakiegoś klubu i na tym przykładzie snucie tezy że ta i tylko ta droga jest słuszna jest po prostu głupie. Każdy klub ma swoją specyfikę i odtwórcze powtarzanie kroków innych drużyn rzadko się udaje.
|
Cytat:
Dowieść tego, że spora liczba obcokrajowców w drużynach klubowych z danego kraju, wcale nie musi źle wpływać na kondycje futbolu młodzieżowego czy brak zawodników o odpowiednich umiejetnościach dla reprezentacji tego państwa. Nie powiedziałem tez że we wszystkich państwach tak jest tylko że w bardzo wielu np Ukrainie, Rumuni, Grecji, już nie chce wspominać o możniejszych... A skoro chcemy iść do przodu to niestety ale z obecną generacją polskich piłkarzy/kopaczy tego nie uczynimy, i w ich miejsce trzeba sprowadzić dobrych, powtarzam DOBRYCH graczy z Holandii, Afryki, Brazylii, czy np czołowych zawodników choćby takiej Moładwii, Białorusii czy Bośnii od których przyszli adepci futbolu mogliby sie wiele nauczyć i może za dziesieć lat znów po naszych boiskach zaczną biegać świetni polacy, czego sobie i wam życze. |
Cytat:
poza tym się zgadzam:D (nie jedyne droga, ale dzisiaj innej nie widać) |
Cytat:
Tu o głowę chodzi, mentalność, nie warunki. Tamto pokolenie musiało zapierdzielać - bo w lidze połowa klubów ledwo wiązała koniec z końcem, także chcąc zarabiać godziwe pieniądze (takie, by kończąc karierę w wieku 35 lat być już ustawionym do końca życia) musiało się grać w Legii czy Wiśle, by móc pokazac się w Europie i wyjechać - choćby do II Bundesligii, która finansowo była dla Polaków odskocznią. A piłkarze to zwykle proste, niewykształcone chłopy - oni poza kopaniem nie nadają się do niczego, co zarobią na boisku to wszystko. Była zatem motywacja, by z tej Polski uciekać! A więc trzeba było być dobrym, lepszym od innego rodaka, by taki TSV 1860 Monachium zapytał o mnie, nie o niego. I to były czasy gdy po boisku biegało 2-3 obcokrajowców - bo "wzmocnić sie" obcokrajowcem znaczyło wydać naprawdę wielki pieniądz. Także nasi wystarczyli. Teraz w lidze dobra kasa, gówniarze po 18/19 lat zarabiają na dobre fury kopiąc się po czołach w (Ekstra)klasie, nie znacząc w prawdziwym futbolu zupełnie nic - bo ci sami 18/19 latkowie tworząc kadrę U-19 czy U-21 zbierają starszne wpier**le w Europie, z Lichtensteinem ostatnio którzyś tam popłynęli bodajże czy Luksemburgiem.... Kasa się zgadza i to wążne, u nas płaci się już na poziomie średniaków holenderskich czy portugalskich. Po cholerę im zatem stąd wyjeżdzać? W Holandii nie bedzie miał ziomeczków, ponadto zaaplikują mu mordercze 2 treningi na dzień dobry, zagra 3 mecze i jak się nie sprawdzi (co przy wyszkoleniu naszych kopaczy niemal pewne) to ława... U nas zapłata ta sama, a godzinka truchtu dziennie, towarzystwo łamag wokół, zero presji generalnie, czasu na lansik w galerii czy tam na innym fejsie. Ileż to naszych młodych "gwiazd" ostatnimi czasy przegrywa hajs w kasynach, olewa treningi, spóźnia się na zgrupowanie? Reasumując - za dobre czasy dla młodych piłkarzy by się starali. Stąd jestem za szukaniem za granicą. Niech modzi zapracują na miejsce w składzie umiejętnościami, a nie paszportem. Oparta na Polakach Młoda Wisła dostala ostatnio w dupę w Bytomiu - jeśli to jest bezpośrednie zaplecze/przyszłosć pierwszej Wisły to ja wolę szukać na Bałkanach. Prędzej ściągnie się stamtąd drugiego Stlica/Kirma niż z "Młodej" drugiego Brożka. Póki co. |
Cytat:
Może jak kiedyś wybudujemy sobie bazę treningową oraz nasz dyrektor sportowy pozatrudnia dobrych trenerów młodzieży będziemy mieć własnych wychowanków. W tym nadzieja:) PS W Bytomiu w meczu Młodej Ekstraklasy obroną kierował Chavez:) |
Cytat:
Także zgoda - paszporty nie grają. Mnie chodziło bardziej o patologię młodych kopaczy polskich. Pozdrawiam :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl