![]() |
Cytat:
Tu masz trailery do obu filmów http://www.youtube.com/watch?v=2Wy_KAKH6Zg :shock: http://www.youtube.com/watch?v=xlcuj3XVVbc |
Cytat:
no zmieniłam wczoraj w nocy ze dwa razynawet (bezsenność)! Poszukuję, wciąz poszukuję.... :lol: |
pio jakas aktywacja na myspace byla w najblizszym czasie :) ??
Ni_Ma daj sobie ksiedza janowskiego heheh |
Cytat:
Poważne propozycje --> prv :> :lol: |
Cytat:
Ni_Ma daj avatar cieszący oczy :) |
Cytat:
wg mnie rewelacyjna!! - wiadomo inaczej odbierasz treść czytając książke, inaczej oglądając film (wyobraźna w tych dwóch przypadkach działa calkiem róznie) - ale to jedna z tych które pozostana w pamięci na długo... :) |
pio ja sie pytam czy dodales cos a nie mowie ze jest zle bo nawet nie wchodzilem :P
|
Cytat:
dzięki :) myślę że wrócę do kwiatków - do twarzy mi w nich było :) ale propozyszon zapamiętam i jakby co do walę na priv :lol: |
ah, nie, nie, na spejsie przestój. został mi jeden kawałek do nagrania i paczkę z 12utworami wrzucę na forum :)
|
Cytat:
Że niby głosowali na podstawie avatara? To tak średnio...patrząca na mój :D |
Cytat:
|
Cytat:
apropa filmów mozesz cos powiedziec o tych tytułach? -Traitor i The Wackness |
Ni_Ma Twoj awatar kojarzy mi sie z tym http://c3.ac-images.myspacecdn.com/i...af41acf6d2.jpg ;)
|
no to emsi powiem, że efektowne zapowiedzi. :)
wyłączam się z forum, bo cała mapa ameryki północnej na mnie czeka. kurdwa. |
Cytat:
|
ojej uważaj bo jem kolacje i o mało się nie udławiłam ze śmiechu :D
|
Cytat:
A obecnie cytam Potępieńczą grę Barkera, a w kolejce już czekają Amerykańscy Bogowie Neila Gaimana :) |
Cytat:
|
Cytat:
ja się zastanawiałam na jakiej podstawie ktokolwiek na mnie głosował i drogą selekcji avatar został... :lol::> |
Cytat:
no to zazdroszczę takiego zakupu - jakieś limitowane wydanie?? już wiem gdzie na pewno zajrzę jak przyjade do KrK!! Powiem tak - na mnie każda pozycja Kinga robi wrażenie i to spore! A czytałes Wielki marsz? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dawno temu ktos na tym forum polecał Wielki Marsz i jak tylko miałem szansę to dorwałem ją w swoje łapy:-D
I znowu muszę powiedzieć że to kolejna książka Kinga którą czyta się z zapartym tchem. Różni się zdecydowanie od innych jego dzieł choć jak sie tak głębiej zastanowić to ma coś w sobie z horroru. Świetne kreacje bohaterów i opisywanie ich psychik (zwłaszcza Garraty-ego).Pytanie do osób które przeczytały: czy ktoś zrozumiał zakończenie?:> Dziwna wersja przyszłości choć patrząc czasem na to co się dzieje na tym świecie, nie całkiem niemożliwa... |
naprawde wydanie robi wam różnice:)?
cena to tak... ostatnio kupiłem na allegro 17 różnych książek, od Rozmów z Katem, przez Ojca chrzestnego do Kuczoka i kilka sztuk z serii Dookoła świata. Ucieszyłem się,ze sa w niezłym stanie, ale wolę dac 4 czy 7zł za książke z 70roku niż 25-30 za ta samą tylko nową teraz czytam Dzieci Północy zapowiada sie ciekawie PS wąchacie książki? |
Cytat:
Te nowe prosto z księgarni pachną jescze drukiem i "świeżością" ale to wyczuwalne bez czynności w/w. nie, nie obwąchuję. :D |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą zazwyczaj te lepsze wydania lubią być pełniejsze wersje autorskie itd choć to nie reguła, ale wiadomo najważniejsza treść i tyle choć moich ulubionych książek lubię mieć porządne wydania, bo często do nich wracając dłużej "pożyje" taka w twardej oprawie niż wydana nie najlepiej miękka z marnej jakości papierem, ale jak mówię to kryterium uwzględniam gdy kupuje jakąś ukochaną książkę do kolekcji do, której wiem, że będę często wracał. lub wydanie lepsze jest poszerzone. |
Cytat:
EDIT: Cytat:
|
kiedyś byłem świadkiem jak jeden gość pozyczył nową książke na 'sekunde' by ją powąchać :D
zorientowałem się wtedy, że podczas czytania mimochodem, oprócz treści książki potrafię czasami kojarzyć jej zapach(jak czytałem niedawno) i teraz jak zaczynam czytac to koncentruje sie na zapachu, jednak nie wciagam za mocno. To ma samo dotrzeć jak perfumy:D emsi, rozumiem, byc moze pewne książki tez kupię w lepszych wydaniach, ale na razie mam braki za duze i nie o jakośc książki mi chodzi a zawartość:) zreszta chyba dwa razy to tylko czytałem Pana Samochodzika i Templariuszy za młodu gigant całe szczęście, że nie wąchałeś tego :D |
Cytat:
A z książek, do których wracam to właśnie Mistrz i Małgorzata przeczytane kilkanaście razy, Proces i Zamek Kafki też kilkukrotnie, Opowiadania Marqueza i Jesień Patriarchy troszeczkę by się wymieniło :) A z pięknych wydań ostatnio na półce księgarskej widziałem Hobbita i Władce Pierścieni i też myślę, że się w nie zaopatrzę jak będzie trochę więcej pieniążków luźnych, bo to książki też mojej młodości i jako dzieciak pochłonąłem je z wypiekami an twarzy i ciekaw jestem ponownego zetknięcia się z nimi będąc już kilkanaście lat starszym :) A jak o książkach to jakie gatunki najbardziej lubicie pisarzy macie jakieś swoje ulubione cytaty?? :) A ostatnio robiąc porządki w piwnicy odnalazłem Robin Hooda, Tajemniczą Wyspę Werne'a, Kopalnie Króla Salomona Haggarda i Prawo Fausta Kirsta, fajnie czasem nieświadomie takie perełki odnaleźć no i pewnie w wolnej chwili przeczytam :) Ja to w ogóle mam swoją ulubioną zakładkę do książek :D |
Pana Samochodzika pisze dalej Pilipiuk,ja czytałem cos 13 części, wszystkie NIenackiego, podobały mi sie w tych książkach te historyczne opowiastki, zawsze jakos ta historia była zręcznie podana,a nie tak jak w szkole (czytałem to jak miełem coś miedzy 10-14lat
Drugim autrem którego wchłonałem jak NIenackiego był King , ale to późne liceum i studia dopiero, wczesniej zadawalałem sie lekturami, które zawsze czytałem i chociaz czasami sie namęczyłem to teraz nie żałuję, przynajmniej wiem co to znaczy, że ktoś rpzeczytał Nad NIemnem czy Potop, coś jak wyjazd do Szczecina :D King mi sie znudził. Teraz czytam w zasadzie co popadnie, ostotnio dużo podrózniczo i historycznie, od czasu do czasu coś z klasyki w ciagu ostatniego roku największe wrażenie zrobiły na mnie: Rio Anaconda Cejrowskiego Pięc lat kacetu Grzesiuka Rowerem przez Afrykę Nowaka i Imperium Kapuścińskiego jak chodiz o jednego autora to mam na koncie z 7 Pilipiuków i 3 częsci Fryzjera damskiego Mendozy(mało znana a kosmicznie śmieszna książka) |
Emsi ja też miałem zamilowanie do pana samochodzika ;]
teraz jak dla mnie najlepsze ksiązki to Ojciec Chrzestny. Nie tylko pierwsze 3 części ale też dwie kolejne napisane przez Marka Winegardnera "Powrót Ojca Chrzestnego" i "Powrót Ojca Chrzestnego 2". Jeśli ktoś lubi czytać biografie polecam biografie wokalisty Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis "Blizna". Świetna książka, dla kilku osób wyżej-ładnie wydana z ilustracjami ;) zacytuje fragment z tyłu okładki "jeszcze przed ukończeniem trzynastego roku życia za zgodą taty Anthony zażywał narkotyków, uprawiał seks z jego 18-letnią dziewczyną i imprezował w towarzystwie sław Hollywood lat 70." i tak z innej beczki: Emsi jak robisz vlepki to robisz je w RGB czy w CMYK ? |
Cytat:
|
Cytat:
Ja też czytałam Pana Samochodzika z zapartym tchem. Mam w domu bodajże 18 tomów. Z tym, że niektóre są Nienackiego, niektóre kogoś tam innego (nie pamiętam), ale z pewnością nie Pilipiuka. Pilipiuka to tylko wszelkiej maści historie Jakuba Wendrowycza :) Uwielbiam to. PS. Zawsze wącham książki. Zawsze. |
Cytat:
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy. Cytat:
Co do cd, to kilka sztuk z okładkami i opisem na pewno wypalę w formie "oryginałów" :D |
przeczytałem niedawno Kapuścinskiego - "Podróże z Herodotem" dlatego postanowiłem przeczytać samego Herodota...gorąco polecam, fantastyczna. Troche specyficzny język, ale fajnie się czyta.
a tak w ogóle to lubie ksiązki typu Tolkien'owskiego...i uwielbiam Erica Emmanuela Schmitta...troche "damskie" są jego ksiązki...ale jako odskocznia od życia nadają się idealnie. :D edit: komentarz z głownej po potwierdzeniu Garguły:D : Cytat:
|
Wolski, Ziemkiewicz, Wildstein, Łysiak - to zawsze
z lektur najwieksze wrażenie zrobiły na mnie: Zbrodnia i kara Dostojewskiego i Inny świat - Herlinga-Grudzińskiego Często wracam do Osieckiej - uwielbiam ją, Młynarskiego również. Cudne wydanie Władcy Pierścieni stoi na honorowym miejscu w bibioteczce i zawsze pod ręką A tak poza tym - czytam wszystko i smakuje coraz to nowe gatunki :) |
JA wiedizałem, że tak będzie, ja wiedziałęm. I wszyscy będa skakali i klaskali
|
Cytat:
Ale skoro jesteś fanem fantasy to czy lubisz Webera - konkretnie cały cykl o Honor Harrington? Jak dla mnie rewelacja i mogę polecić każdemu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl