![]() |
Na polowce sezonu pierwsze miejsce Wisla -bilans 11-2-2.
Pptrafilem wygrac u siebie z Legia 4-2 czy z Lechem 4-1 a przegrac na wyjezdzzie z Belchatowem czy Ruchem. Slucham rad asystentow co do ustawien pzred meczem czasem pomagaja. |
1 sezonik za mna :D
Zwyciestwo w SPP 2:1 z Lechem. W lidze triumf ale zbytnio zadowolony nie jestem. Tylko 59 pkt i glupie remisy i porazki w lidze na moim koncie :) W el Lm pokonane Dudelange, Debrecen i Lewski, przy czym Lewski ledwo co :P W grupie 2 razy pokonane Dynamo Kijow, z Porto 0:1 u siebie i 3:3 na wyjezdzie. Z ManU w plecy ostro po 4:0 x 2 :P 3 miejsce w grupie i mecz w LE. Porazka z Galatasaray 1:1/ 0:2 - ogolnie jestem zadowolony z pucharow W zimowym okienku kupiony na bramke Mateusz Bak z Lechii bo juz mnie Mario irytyował. Okaząło sie ze swietny wybor ;) Jeszcze w letnim okienku kupilem Sepuye (słabo mu idzie) i Cristaldo (tez słabo ale jeszcze mlody, poza tym trzeba brac poprawke na aklimatyzacje w klubie). W tym nowym okienku juz zakupilem na brame Guilherme- tego mlodego bramkarza. Bedzie na przyszlosc. Z wolnego transferu tez przyszedł Kosa, Steve Gohouri (obronca WKS), Matej Krajcik (prawy obronca Słowacki. Troche juz stary ale mam nadzieje ze bedzie jary :P) i Jimmy Juan (defensywny pomocnik) W styczniu objałem reprezentacje WKS! Była okazja to zlozylem podanie o prace. Przyjeli mnie i moglem sobie juz repra zagrac na MS10 :). 1:3 w plecy z Portugalia gdzie dalem ciała bo w 2 polowie mnie 1:1 niesatysfakcjonowalo i bardziej ofensywnie zagrałem, jak widac nie pyklo. Pozniej 2:2 z Niemcami gdzie musialem grac w 2 polowie w oslabieniu (a prowadzilem :( ) No i z Korea 3:1 na lajcie. Niestety od meczu Portugalia Niemcy zalezało czy awansuje. Oczywiscie niemcy nie mogli wygrac. 19 strzalow Portugali i 7 celnych = 1 gol, 15 strzalow Niemcow i 2 celne = 2 gole. Ciekawe :P 3 miejsce w grupie ;) Ogolnie FM mi sie bardzo podoba. Jest bardzo ciekawy. Jest duzo innowacji. W odroznieniu od poprzednich czesci wydaje sie ze jest jakis taki zywy ten FM, realistyczny. Podoba mi sie ze ceny za pilkarzy Wisły sa wysokie (w koncu czemu maja byc niskie jak klub gra w LM), ze mozna przyciagnac do Wisły znane twarze (a to dopiero 1 sezon) takie jak Kosa, Krajcak, Gohouri. Mam nadzieje ze po dobrej grze Wisla przez nastepne sezony do polskiej ligi beda chcieli przychodzi jeszcze lepsi pilkarze :) |
poratuje ktos keyem do FM 09?
|
|
Cytat:
|
Cytat:
a teraz kolejne dwa mecze wygrałem 3:0 i 3:1 po przerwie :P Jeszcze w letnim okienku kupilem Sepuye - też go mam, ale narazie mi się nie mieści w składzie, ale staty ma dość dobre .. mam problem w ataku, bo mam Brożka, Mphele, Camare, Viduke, Kiełba Sepuye i nie wiem kim grać :D chciałem jeszcze Makkaya ściągnąć, ale 8k pensji mu nie wystarcza, ale jest szansa w letnim okienku !! ps. mam chyba ogromny talent 18 latka, ale nie mam kasy na niego, brakuje mi 40 tysięcy oO później zapodam nazwisko, bo wygląda imponująca a kosztuje tylko 120k a widzieliście Beto ? u mnie gra teraz w Internacionalu, całkiem ciekawy zawodnik ;p |
Właśnie przegrałem pierwszy mecz w lidze. W lutym, pierwszy na wiosnę.
Bilans w lidze - 14 - 3 - 1. Nikogo nie kupiłem, nikogo nie sprzedałem. W ataku Brozio z Łobo szalajeją. Wyszedłem z grupy Ligi Europejskiej. Niestety na wiosnę przegrana z OM. |
Cytat:
Cytat:
|
nie mogłem zmienić bo z pensjami przesadziłem :P
ale wypożyczyłem Jirsaka i ściągnąlem contant amouya - 18 lat, kosztuje 120k, WKS narazie się będzie ogrywał w u21, może sprzedam Brozia w letnim to wskoczy na rezerwe Brożek teraz w 3 meczach 7 bramek, a wcześniej w 15 meczach 6 ;o ( wart 6,5 m E ;o ) a Boguskiego to ja oddałem za 200k bo nie mam miejsca w składzie, musze się jeszcze Małeckiego,Jirsaka,Jopa,Garguły pozbyć ;/ sprowadziłem w 2 okienka 19 zawodników, ale jakoś to funkcjonuje, tylko mam 16 obcokrajowców, troche za dużo ;/ |
Natknęliście sie na jakieś bugi?
Ja jak miałem ustawiony agresywny odbiór piłki, to co drugi mecz dostawałem czerwień... 10 czerwieni w 23 meczach :shock: Zmieniłem na domyślny odbiór i troche było spokojniej ale po paru meczach znów kończyłem w dziesięciu... Kontuzje - przez ponad pół sezonu Serie A moi piłkarze i zawodnicy rywali w moich meczach nie odnieśli kontuzji, przez które musieli by zostać zmienieni. Przegrałem półfinał pucharu Włoch 13-14. Przez 13 serii zawodnicy zawsze trafiali do siatki. |
ja gram agresywnie, a przez 25 meczów może z 2 czerwa miałem ..
ale wstyd teraz .. 2 mecz w sezonie przegrany .. z Jagą 0-1 a w strzałach 23-3 dla mnie |
jak włam się włącza FM10 przez Steam? mi pisze ze musze zakutalizowac gre. w 09 tak nie było
|
Witam! :)
potrzebuje taniego, skutecznego obronce i napastnika do Wisły. kogo polecacie? :) pozdrawiam. |
Ile taktyk używacie (np.4-4-2, 4-3-3) Ile czasu zawodnicy potrzebują na przyzwyczajenie się do taktyki ???
Czy warto w środku sezonu zmieniać ustawienia ???? |
macie jakies propozycje kim zagrac?:p
|
Cytat:
Masz wymienione kilka postów wyżej. |
Panowie mam pytanie gdzie gra ta dwójka brazyliczyków byłych graczy AC Milan Cafu i Emerson w szczególności ten 1szy gram na Lucasinho&Devil update pod FM08
|
Cytat:
obrońca/pomocnik - Kamil Glik cena 300k obrońca lewy- ale ja zrobiłem z niego pomocnika - Adama Tombaura, wolny transfer Mali 24 lata napastnik Camara, 32 , wolny transfer, u mnie 13 bramek w sezonie, a wcale dużo tak nie grał napastnik-Mphela cena 400k , 12 bramek na 15 meczy obrońca-pomocnik- Yakubu, wolny transfer Ghana, świetny gracz, 27 lat ! to takie tańsze transfery, bo mam jeszcze wiele ciekawych graczy PS. 1 sezon za mną wygrany .. 15 pkt przed Legią a nad 4 drużyną mam prawie 30 oO teraz postaram się sprowadzić jakąś gwiazde, walcze o Maakaya, Killy Gonzalesa,Basturka bo już niestety paru świetnych graczy przegapiłem, za mało mam na pensje ;/ mój skaut zaproponował mi dos santosa z Tottenhamu ;o ale kosztuje prawie 6 milionów , jeszcze mnie nie stać ;p / Gonzales jest mój ;D przebiłem jakiś francuski klub, co prawda ma 35 lat, ale staty poniżej 10/11 nigdzie nie schodzą, może nawet 2 lata pogra ps. polećcie jakiegoś bramkarza, bo Pawełek mnie denerwuje |
witam ;) zapodajcie jakiegoś ciekawego bramkarza do Wisły... lepszego od Mario bo mnie juz on irytuje :(
|
Cytat:
|
A ja sobie sciaglem z wolnego Smolarka i o dziwo po 15 kolejkach ligowych ma 15 bramek :)
|
Cytat:
Dzięki wielkie ;) widze że staty ma bardzo dobre ;) jeszcze kogoś macie do polecenia?? Osobiście to ja ściągnąłem do siebie Rengifo z Lecha i spisuje sie wyśmienicie. 4 mecze 11 bramek. Brożek 4 mecze 7 bramek. Małecki 4 mecze 9 bramek. Przydał by się jakiś Prawy pomocnik no i może prawy obrońca ;) |
a i jak wyłączyć ten tryb TV bo probowalem w ustawieniach ale wchodze w mecz i za kazdym razem jest tryb tv. denerwuje mnie to bo nie lubie na tym ogladac.
|
wydaje mi sie, ze nie da sie tego w ogole wyłączyc ;p
jedynie nad tym ekranem co idzie mecz masz tam przycisk 'taktyka' itp. i obok tego jest 'informacje' klikasz to, i tylko pokazuje Ci tylko sytuacje podbramkowe a jak nie, to ten pasek co pisze co sie dzieje itd. :) Pozdro. ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
tak wlasnie robie ale za kazdym razem to samo ;/ tyle ze w 2d ale tryb tv |
Uff pól metek sezonu 4 skończony idzie słabo 4 miejsce do lidera 7 pkt start posada wisi na włosku
|
Ja zrezygnowałem z Grania Wisełką bo niestety nie szło mi to za dobrze i tylko się wkurzałem ;-/
Postanowiłem zacząć nową rozgrywkę z 7 najlepszymi ligami (Anglia,Hiszpania,Włochy,Niemcy,Francja,Holandia,P ortugalia) na średniej bazie danych ;-) Cel obrałem taki że zacznę jako niedoświadczony menadżer na Bezrobociu i będę piął się w górę ;-) 28 października dostałem ofertę od Watford bez namysłu przystałem na nią bo miałem dość czekania.... Po 15 kolejkach byli 20 a przed sezonem przewidywano środek Tabeli .. Zarząd stawił przedemną cel " Bezpieczny pozycja w Tabeli " czyli w miarę łatwo będzie =D w 1 meczyku wygrałem gładko a w 2 czekało mnie nie lada wyzwanie pokonać 3 LecierCity które było nie pokonane u siebie od 5 spotkań wszyscy skazywali mnie na pożarcie a tu zrobiłem psikusa wygrałem 1-0 Gdzie oddałem 4 strzały na bramkę i tylko 2 celne strzały na bramkę a oni za to 14 i 6 celnych w tym 4 stu procentowe sytułację ;-P Po tym meczu kibice wpadli w euforię a ja dostałem Ofertę z Celty ;-P Nie przeszedłem bo stwierdziłem że było by to bez sensu i chce przynajmniej dograć w tym klubie do końca sezonu ;-P Heh się rozpisałem i to bez sensu ;-P Jak komuś się to chciało przeczytać to gratuluję =D :lol: Ciąg dalszy nastąpi może jutro jak dojdę do półmetku... ;-P |
Chciałem poczuć smak wielkiej piłki, postanowiłem zagrać Milanem :D
Pierwszy sezon: 3 miejsce, półfinał LM, półfinał PW. W międzyczasie objąłem Nigerie (awansowała na MŚ, ale trener odszedł:shock:). Na mistrzostwach wyszedłem z grupy (razem z... Chile(!) przed Anglią i Słowacją). Półfinał PW http://img21.imageshack.us/img21/4996/73402283.jpg 1/8 MŚ http://img694.imageshack.us/img694/5789/al3.jpg I jak tu sie nie wkvrwić? :[ |
Witam,
mam takie pytanie, odpali mi FM10 na pentium 4, 2,4 gh + 1 giga ramu? bo nie wiem czy kupować, a chciałbym specjanie pod tą grę ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie co do FMA. Mam 08 i 09, czy 10 wg. Was jest lepsza? Ciekawią mnie Wasze opinie na jej temat.
Pozdrawiam! |
Jak na moj leb to o wiele wiele lepsza od wszystkich serii :D Jedynie na poczatku jest ciezko przestawic sie jesli chodzi o nowe sterowanie. Nie ma juz menu bocznego tylko na gorze mamy wszystkie opcje. Ale juz po paru h wszystko smiga. Mozna sie plynnie pruszac w menu. Gra jest uper jak dla mnie :)
|
pochwale się swoim składem po 1 sezonie :
http://img130.imageshack.us/img130/2043/wislasklad.jpg mój cel minimum to wyjście z grupy LM albo daleko w pucharze uefa .. mogłem jeszcze Dudka ściągnąć, wole wolałem tego bramkarza z francuskiego Lille, chociaż ciężko było go wyciągnąć a na Krzynówka szkoda mi kasy, bo i tak na ławie by siedział :D aha jeszcze basturk do mnie przejdzie .. to będzie chyba najlepszy gracz Ligii tylko mam teaz problem, bo tacy gracze jak Sobolewski,Brożek bedą musieli na ławe wtrafić ^^ mam jeszcze 4 duże talenty do ataku po 18-21 lat, ale muszą grać w u21 bo nie ma miejsca w 1 ;/ jeszcze Makaay mi polecił Landzaata, to wziąłem :D |
sevenheaven vbmenu_register("postmenu_814979", true); a tego zmiennika dla Pawełka skąd wziąłeś????? po 2gie jakim cudem u ciebie znalazł sie Roy ???? chyba wziąłeś go z wolnego albo bug w grze bo raczej nie z Feynoordu??? a ta poza tym który to jest sezon?????
|
tego bramkarza ściągnąłem na bramke, Pawełek będzie zmiennikiem, z francuskiegio Lille tam gdzie Obraniak gra, kosztował 1,1 m e i zarabia 17k euro tygodniowo, najwięcej z całej drużyny ;/
a Makaayowi akurat się kontrakt skończył z feyenordem .. tak jak reszcie gwiazd, które ściągnąłem sezon dopiero 2 początek, 1 mistrzostwo z 15 pkt przewagi nad Legią :P ściągnąłem jeszcze bramkarza Mahmuta Zimana z Fulham za 400k, ale to do u21, wygląda nieźle ( mój scout powiedział, ze to zawodnik z najwyższej półki ) swoją drogą takie transfery w poprzednich edycjach nie były możliwe .. fajnie, że ciut się zmieniło |
Eleusis polecam 8ke mało bugów zero problemów z instalką zero problemów z europejskimi rozgrywkami zero problemów z grafiką zero problemów z uaktualnieniem składów co do nowej wersji FMa lepiej chyba poczekać aż wyjdą wszystkie patche
|
sevenheaven ja mam półmetek i powoli zbliżam sie do końca pierwszego sezonu 15pkt nad Poloniom W-wa i Cracovią10pkt nad Legią i nad Wisłą K i 8pkt nad Lechem gram Śląskiem Wrocław
|
Mam 07, 08 i 09, zdecydowanie najlepsza jest 08 masz racje. 09 spośród tych części jest najsłabsza, ma sporo bugów i w ogóle. Cóż, trzeba sprawdzić co wymyślili w tej 10:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl