Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

grzechu1991 07.11.2008 22:36

Czytając forum Legi, aż mnie brzuch ze śmiechu rozbolał. Jak ktoś ma zły humor to polecam.;) Żeby nie było offtopu, mam nadzieje ze Groclin jutro jakieś punkty straci i lider dla nas do ostatniej kolejki :)

PoloniaDumaStolicy 07.11.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 625312)
Jak jutro wygramy z ŁKSem i zostaniemy liderem po tej kolejce to musimy go utrzymac do konca rundy przynajmniej W zimie moga byc rozne transfery do i z klubu zarowno w Wisle ,LEgii i Lechu wiec moze byc roznie.
Urban do Skorzy i Smudy to ma ze 100 km
Przegraly dwie.......Legia i Cracovia :lol:

Nie sądzę, że zostaniecie liderem :)

Krissu 07.11.2008 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janek Urban
Gratuluję zwycięstwa Markowi i Polonii. Dzisiaj gospodarze nas nie zaskoczyli niczym, czego byśmy nie wiedzieli. Wiedzieliśmy, że będą szukali swojej szansy w kontratakach - tak było w 1. połowie. Natomiast na pewno zaskoczyliśmy Polonię tym, jak my graliśmy.

A ja myślę, że kilka razy Edson zaskoczył Wawrzyniaka. :)

darotsok73 07.11.2008 22:55

Brawo Bytom, brawo Motyka-szarańcza, może tak jeszcze Groclin warszawski się potknie, kto wie!

arth_ur 07.11.2008 23:15

Macie może brameczki Poloni ? Ciekawosc ....

Nergal 07.11.2008 23:17

Polonia w pełni zasłużyła na to zwycięstwo za samą wole walki, naprawdę aż miło się ich oglądało jak doskakiwali do rywali, zero odpuszczania. A Legia...marniuteńko skoro za 90 minut jeden celny strzał oddają. Nie wspomnę o trzech spalonych niesłusznie odgwizdanych na Polonii i ręce Wawrzyniaka...Po tym co dzisiaj zobaczyłem wnioski dla mnie są proste. Dla Craxy niema nadziei no i potwierdza się że Iwańskiego wystarczy troszkę przycisnąć w środku pola i mu się ciepło robi.

Zwycięstwo Polonii cieszy mnie z jeszcze jednego powodu, mianowicie ze względu na Motyke. Chciałbym coby kiedyś ktoś dał mu szansę w lepszym klubie walczącym o puchary, ciekawe jakby sobie poradził.

KamiK 07.11.2008 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 625350)
btw czy my Wiślacy chcemy żeby Pasy spadły?? Mi serce mówi - niech lecą do okręgówki, ale rozum podpowiada - ale nerwy dzisiaj DERBY...

Słuchaj serca, rozum jest omylny;>;)

Swoją drogą coś mi się wydaje, że i Lech wtopi

rabi86 07.11.2008 23:24

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zyb__1_0_.html

A uderzenie swoją drogą naprawdę kapitalne.

Jutro wygrywamy i lidera mamy :)

igortsw 07.11.2008 23:26

"Lepszy Grzyb niż nic":D

Mecz dość szybki 1 połowa raczej bez ciekawszych sytuacji. Bramka dla Poloni i końcówka prób Legii. Tak to można streścić w jedym zdaniu ale Polonia naprawde walczyła o to zwycięstwo.

Cracovia jak to już w którymś serwisie przeczytałem "Czerwona latarnia" czy spadnie ?? Jak dla mnie to może skończyć z duża stratą tą rundę, ale Filipiak w zimie zacznie akcje: Sprzedaż/Kupno i prawdopodobnie wyjdzie ze strefy spadkowej , a w Krakowie derbów ciąg dalszy... :)

wolfy 07.11.2008 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 625365)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zyb__1_0_.html

A uderzenie swoją drogą naprawdę kapitalne.

Jutro wygrywamy i lidera mamy :)

:shock:

Naprawdę, szkoda że tak rzadko oglądamy w naszej ekstraklasie takie trafienia.

Co do Cracovii - trochę to łagodzi żal po zwolnieniu Majewskiego, ale mimo wszystko "Doktor" był gwarancją gry na odpowiednim dla tego klubu poziomie:-/

Przemo12 08.11.2008 00:17

pieknie sie zlozylo

a Grzyb - bramka sezonu !!!!!

element 08.11.2008 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 625382)

:shock:

od razu stulecia. co najwyżej kolejki.

zresztą kogo obchodzi bramka, ważne że Legia w dupę 8)

flamengista 08.11.2008 07:46

Panowie, podjarka bramką Grzyba a takie bramki padają co kolejkę w lidze argentyńskiej i brazylijskiej. I to nie pojedyncze.

Przykra sprawa, ale emocje biorą się stąd, że w lidze polskiej w 99,99999999999% przypadków taki strzał leci 10 metrów od bramki, w trybuny. A tu nie dość, że wpadło to najwyraźniej był to strzał mierzony.

Po prostu nasi zawodnicy są fatalni technicznie, a trzeba umieć uderzyć z takiej piłki. Niemniej brawa dla Grzyba, jest to pewnie bramka kolejki. Ale czy roku?

Bati_NS_TSW 08.11.2008 08:20

W meczach polskiej ekstraklasy, wbrew temu co piszesz, "zdarza się" ;) coraz więcej takich strzałów.

Oczywiście daleko nam, jak piszesz do Argentyny czy Brazylii ale tego się raczej nie nadrobi ;)

-S- 08.11.2008 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 625397)
A tu nie dość, że wpadło to najwyraźniej był to strzał mierzony.

Nie jestem pewien, ale przed chwilą w RMF FM jakiś piłkarz z ekstraklasy się wypowiadał, że chciał trafić w bramkarza.:-D Podejrzewam, że to ten Grzyb, bo jaka inna bramka by zrobiła taką sensację.

Takie coś znalazłem:
Cytat:

Rafał Grzyb: Sam się zdziwiłem, że piłka po moim uderzeniu wpadła do bramki. Chciałem po prostu trafić w piłkę a wyszła z tego ładna bramka. Widać było, że Legia przeważa w dzisiejszym spotkaniu. My byliśmy trochę schowani za podwójną gardą. Staraliśmy się wyprowadzać liczne kontrataki. Nasze starania przyniosły skutek w końcu skutek – udało nam się skonstruować akcję, po której padła decydująca bramka.
źródło: poloniabytom.com.pl

Przynajmniej nie ściemnia tylko mówi jak było. Ale dobrego klubu z taką gadką nie znajdzie:)

jasnyGwint 08.11.2008 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 625401)
W meczach polskiej ekstraklasy, wbrew temu co piszesz, "zdarza się" ;) coraz więcej takich strzałów.

szkoda że w Wiśle takich strzałów się nie zdarza coraz więcej.

pchelas 08.11.2008 09:57

Tak offtopując. Kiedy ostatnio z Wisły ktoś pierdyknął podobną bombę? Sobol z Arką dwa lata temu? Gołoś?

DevilMayCry 08.11.2008 09:57

"Panowie, podjarka bramką Grzyba a takie bramki padają co kolejkę w lidze argentyńskiej i brazylijskiej. I to nie pojedyncze."
dobre, dobre :D

ucieszyły mnie ta porażki Legii i Cracovii. Martwiłem się o formę innowierców po zwolnieniu Majewskiego,ale widzę niepotrzebnie.Nic tylko wygrać dzisiaj z ŁKS-em i jest git.

Żuczek 08.11.2008 10:08

Ledwo się kolejka zaczęła a tu już taka miła niespodzianka. Szczerze to bardziej liczyłem na potknięcie Legii w meczu następnej kolejki z Bełchatowem. A tu trzy punkty w plecy. Mogła by jeszcze Jagiellonia popsuć plany Polonii W. i fotel lidera byłby nasz (bo innego wyniku, jak wygrana z ŁKS'em to ja nawet sobie nie wyobrażam).

Proud 08.11.2008 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 625382)
pieknie sie zlozylo

bramke sezonu to strzelił jego kolega - Komorowski

cieszy porażka Legii...:D

Gwiaździsty 08.11.2008 10:51

Cieszy też ten skowyt na kałuży. Stają się powoli murowanym kandydatem do spadku. Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i wrócą skąd przyszli niezasłużenie, kupując mecze. Wtedy nie pomoże im nawet POseł Raś, który jak widać robi wszystko aby dokumenty z Wrocławia nie dotarły do PZPN-u przed 1 czerwca 2009 r.
Byłoby to piękne : Wisła 12 MP, sierotki z kałuży " Powrót 2009"

jabadabaryba 08.11.2008 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 625421)
Tak offtopując. Kiedy ostatnio z Wisły ktoś pierdyknął podobną bombę? Sobol z Arką dwa lata temu? Gołoś?

bramka Jirsaka z Ruchem brzydsza nie byla ;p

Wasiu 08.11.2008 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jabadabaryba (Post 625458)
bramka Jirsaka z Ruchem brzydsza nie byla ;p

A moim zdaniem bramka Jirsaka z Sosnowcem była jeszcze ładniejsza :D

kreseq 08.11.2008 12:28

Jak sie lekcewazy przeciwnika, przechodzi obok meczu i gra sie na stojaco to meczu sie nie wygrywa a jak widac nawet nie remisuje.
Posiadanie pilki,strzaly ( nie mowie o celnych...), czy nazwiska nie wygrywaja.

Moglbym sobie gdybac ale po co ? Przegrana i tyle, szkoda ale coz. Polonia nie grala czegos wielkiego ale wystarczylo na statyczna i olewajaca przeciwnika Legie.
Widac bylo ze im sie nie chcialo grac.nie bylo ruchu pod polem karnym Polonii i kara sie nalezala.

Gratuluje Polonii wygranej.

Lider pozostanie i tak w Warszawie bo watpie by taki jeden zespol ktory gra w stolicy przegral swoj mecz.

Licze na wtope Wisly :)

element 08.11.2008 13:39

co do statystyk z Polonia 1-0 Legia

http://www.legialive.pl/mecz/379/statystyki

:>

Nergal 08.11.2008 13:52

Cytat:

Panowie, podjarka bramką Grzyba a takie bramki padają co kolejkę w lidze argentyńskiej i brazylijskiej. I to nie pojedyncze.

Przykra sprawa, ale emocje biorą się stąd, że w lidze polskiej w 99,99999999999% przypadków taki strzał leci 10 metrów od bramki, w trybuny. A tu nie dość, że wpadło to najwyraźniej był to strzał mierzony.

Po prostu nasi zawodnicy są fatalni technicznie, a trzeba umieć uderzyć z takiej piłki. Niemniej brawa dla Grzyba, jest to pewnie bramka kolejki. Ale czy roku?

Cytat:

ehh a na jakiej podstawie mówisz że takie bramki padają co kolejkę i to nie pojedynczo? Oglądasz regularnie czy tak Ci się wydaje bo to liga brazylijska i argentyńska i tak by wypadało? Otóż w naszej lidze gdzie piłkarze są FATALNI technicznie takich bramek pada całkiem sporo, ot mecz Górnika z Bełchatowem w zeszłej kolejce i strzały Bonina czy Garguły (Madejski też pięknie TECHNICZNIE mimo że jest technicznie FATALNY), Goły w meczu z Płockiem, Jirsak z Ruchem czy Sosnowcem, Jarzębowski w ****ziet takich goli już strzelił, Pawlusiński tez może się pochwalić nie jedną bramką cud urody...o Komorowskim nie wspomnę z tego sezonu. Nawet mój "ulubieniec" Iwański badz co badz ze stałego fragmentu ma .......nięcie, o dziwo bardzie techniczne mimo że jest w tym elemncie fatalny...

A skąd wiesz że 99.99999999....% leci 10m. od bramki? Prowadzisz statystyki, notujesz skrzętnie każdy strzał z minimum 20 m oglądając Klub Kibica w ciągu tygodnia? A może we franaucskiej lidzie to nie jest 99.999...% tylko 97.0133000% z tą różnicą że strzały lecą 12.3 m od bramki? Na jakiej podstawie szafujesz konkretnymi liczbami?

flamengista 08.11.2008 14:42

Negral, po prostu oglądam regularnie ligę brazylijską. A z argentyńskiej skróty kolejki. Takie są po prostu fakty.

Takich bramek w lidze brazylijskiej pada 3-4 na kolejkę. I to oczywiście nie tylko ze względu na technikę brazylijskich grajków, ale i na permanentne błedy w kryciu i gapiostwo bramkarzy. Ale wpadają.

U nas się poprawiło, ale 3-4 lata temu. Jak wprowadzono drenaż i podgrzewane murawy. Od tego czasu poziom jest podobny, tzn. denny.

Statystyk nie prowadzę, ale wystarczy pamiętać, że po większości z takich strzałów z dystansu komentator mówi:
"dobry pomysł, gorzej z wykonaniem"
"lepiej w takiej sytuacji strzelać, niż stracić piłkę i rozpocząć kontrę"
i podobne:-D

Ogryzek 08.11.2008 19:31

Polonia Warszawa remisuje z Jagiellonią 0-0 - nie straciliśmy do nich dystansu.

Przynajmniej tyle:)

Snakes 08.11.2008 19:50

Kolejka cudów ,nawet jak Lech jutro wygra to i tak Polonia B - Legia 1-0 ; Wisła - ŁKS 0-0 ; Polonia W. - Jagiellonia 0-0 , niezle wyglada nie ? MArna to pociecha bo i tak jestem strasznie smutny po tej żenadzie z ŁKSem..

Kocur 08.11.2008 20:03

Jak jutro wygra Ruch, Lechia, Górnik to wtedy chyba sam uwierzę że wszyscy chcą spuścić starozakonnych :D

EDIT: pomyłka - Ruch zremisował dzisiaj - ale i tak 1 pkt w plecy Pasów :)

1q2 08.11.2008 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 625711)
Kolejka cudów ,nawet jak Lech jutro wygra to i tak Polonia B - Legia 1-0 ; Wisła - ŁKS 0-0 ; Polonia W. - Jagiellonia 0-0 , niezle wyglada nie ? MArna to pociecha bo i tak jestem strasznie smutny po tej żenadzie z ŁKSem..

hehe no ciekawe to wyszlo.Niby 3 potentatow vs zapchajdziury ligowe i 0 goli.

Snakes 08.11.2008 20:33

Acha i Jarka jest tez nieźle wykręcony .Stracił piłke, zobaczył że murzyn naprzeciwko stoi ,obadal szybko grunt(bo jakby stał np. Sobol to by podkulił ogon i odszedl) odepchnal go z calej sily po czym sie wyje*al i zaczal sie zwijac z bólu:rotfl:.To po pierwsze ale czemu "sedziowie" nie pokazuja za taka akcje czerwonyc kartek ??

Gwiaździsty 08.11.2008 20:56

Kocur napisał:
Cytat:

Jak jutro wygra Ruch, Lechia, Górnik to wtedy chyba sam uwierzę że wszyscy chcą spuścić starozakonnych :D
I to jest to ! Niech tak myślą :) Niech im się czaszki grzeją, że właśnie został zawiązany "tajny" spisek pod nazwą "Powrót parchów 2009" , którego głównym inspiratorem jest .....oczywiście Wisła.A do Spółdzielni należy już 15 klubów :) !

skttrbrain 08.11.2008 22:23

Heh, żeby jeszcze jutro Lech wygrał i by było słodko.. :>

northrop 08.11.2008 23:23

kolejka miszczow ekstraklasy...

nie ma co... ale wyniki dosc ciekawe.

Ogryzek 09.11.2008 17:52

Niestety Lech odrabia straty, do przerwy prowadzi z Lechią 1-0, gol Lewandowskiego...

harthausen 09.11.2008 17:56

według słów komentującego ten mecz Lewandowski to taki polski van Basten (po sposobie przyjęcia piłki i wyrobienia sobie pozycji do strzału).
Może na takie porównanie nieco za wcześnie, ale fakt, umie się gość pod bramką zachować.

felipe 09.11.2008 17:57

Trzeba wierzyć, Lechia pokazała się z całkiem dobrej strony w I połowie. Liczę, ze Lechitom "odbije" sie 90 minut z Nancy i trochę opadną z sił..

South 09.11.2008 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 626141)
Lechistom "

LEch-Lechici
Lechia-Lechiści
:-)

Pan Jotka 09.11.2008 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 626141)
Trzeba wierzyć, Lechia pokazała się z całkiem dobrej strony w I połowie. Liczę, ze Lechitom "odbije" sie 90 minut z Nancy i trochę opadną z sił..

Rzeczywiscie sie odbilo:/ W 10 ciu dobijaj LEchie. Semir Stilic ma 21 lat, Robert LEwnadowski chyba podobnie....Jak powiedzial moj ojciec: "Chcialbym byc wlascicielem ich kart zawodniczych:)"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl