![]() |
Może w końcu skończy się w reprezentacji era Krzynówków, Żewłakowów, Lewandowskich i tym podobnych miernot. Błaszczu to zagrał dzisiaj tak, że chyba Wasyl w obecnym stanie zagrałby lepiej (sorry za czarny humor).
|
Ja mam się wstydzić, że jestem Polakiem?
Niech oni się wstydzą, że są patałachami. |
I wszyscy razem 'Leoooooooooooooooooo"
:lol: az mi żal tych co to krzyczeli A pilkarzyki ,no coz Ligowo to jestemy juz dawno posmiewskiem ,wiec czemu reprezentacyjnie ma byc niby dobrze???ze niby to "lepsi" z zagranicy ktorzy dzis grali wyjezdzają z kraju by spedzać mecze na trybunach ?? Z taką formą ,pilkarzami,pomysłem na gre to my mozemy jechac na Puchar Młynów Dolnych ,a nie na Mistrzostwa do RPA. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie rozumiem
Nie rozumiem Po co w składzie dziadki, po co... gdzie SZEROKA ŁAWKA. Wiem, że jestem Lechitą ale dziś Błaszczykowskiemu wyraźnie nie szło i żałowałem że nie było Peszki na zmianę. Wiem, że jestem Lechitą ale dlaczego Gancarczyk nie grał zamiast Krzynówka... Wiem, że jestem Lechitą ale dlaczego nie zagraliśmy w ataku Lewandowski-Brożek? Zabrakło jakiegoś zadziora. Irlandczycy świetnie ustawieni w defensywie. Nasi z przodu w pierwszej połowie bez ruchu, zero zmian pozycji. Obraniak - myślałem że inny "Polak" zejdzie po pierwszej połowie. Refleksje po nerwach i po rudej na myszach.. |
Myślałem że Ludovic zszedł przez kontuzje, ale jak to stwierdził Leo brakowało balansu między formacjami. Smolarek który nie grał meczu łohoho czasu może nabalansować..
Błaszczykowski- ja wiem że on jest tym który może więcej od reszty, no ale ludzie święci jak mu nie idzie to dlaczego by nie wpuścić Małeckiego? eee tzn Peszki. aa no tak Łobodziński jest w kadrze. No to nawet jego? Dlaczego gramy 1 napastnikiem który i tak wraca sie na 30-40 metr żeby rozegrać piłke, a w ataku widzimy Krzynówka, jakie to ma powiązanie, lewy obrońca a srodkowy napastnik? stoi taki w polu karnym Irlandii a tu sunie atakujący przeciwnika i nasza para sprinterów, tzn. stoperów musi zabezpieczać sama tyły i jeszcze "próbować" dogonić napastnika.. śmiech na sali, czekam na zmiany. Zmiany składu, trenera najlepiej wszystkiego. |
Właśnie wrócilem z meczu. Ogolne wrażenia;D Doping słaby, gra dno, Leo do Feyernordu. Trzeba zaczac budować druzyne na euro 2012 bo z RPA i tak juz nic nie bedzie... Taki Krzynowek jest juz po prostu wypalony niestety... A i jeszcze apropos hymnów, bylo mi naprawdę wstyd kiedy ludzie gwizdali na hymn Irlandczyków, a oni podczas naszego klaskali. Trochę kultury by się jednak przydało...
|
Ja jeszcze będę wierzył w awans dopóki pozostaje szansą...Zawsze po dobrych eliminacjach mieliśmy słabe mistrzostwa może teraz byłoby inaczej.
|
Cytat:
|
Dziadostwo i tyle. Juz wiem dlaczego nie będę kibicem Repry.
Co robil Krzynowke na boisku to chyba nikt nie wie.Lewandowski bez formy(ten z Lecha!!!), Brozek wyczucie ma dalej w polu karnym, ale co do skutecznosci to meeeega duze zastrzezenia.Popracuj raczej nad tym Paweł ;-) Ogolnie jakis chaos na tym boisku, proba gry na tzw.brasilane(a Roger tylko jeden!), niepotrzebne kiwki i dryblingi(B;aszczu!) i na koniec koszmarna obrona...Rozumiem ze bez Wasilewskiego to juz nikt nie umie bronic???Reasumując: grali jak zawsze i wynik jak zawsze :D Taka to juz jest druzyna ;-) PS. Na MS to pojada chyba szybciej hokeisci niz pilkarze :PPP |
Cytat:
A ja byłem tego pewien... :-/ |
Polska przegrywała po pierwszej połowie 0:1z Irlandią Północną i grała w kiepskim stylu. Mimo to Rafał Murawski schodząc do szatni twierdził, że drużyna gra dobre spotkanie.
"- Gramy dobre spotkanie, przegrywamy bo nie wystrzegliśmy się błędów w obronie, musimy wyjść bardziej skoncentrowani w drugiej połowie - powiedział Rafał Murawski w przerwie meczu Polska - Irlandia Północna." Gratuluje mu poczucia humoru w tak trudnym dla wszystkich Polaków interesujących się piłka okresie |
Są plusy.
- nie było 'Leeeooo' - ochrona odbierała wszystkim trąbki na bramkach http://img137.imageshack.us/img137/7...0920092897.jpg |
Dzisiaj aż prosiło się wpuścić za Błaszczykowskiego takiego Peszke, albo Małeckiego, tyle że Leo debilnymi powołaniami sam ograniczył sobie pole manewru. Bo kogo miał wpuśić za Kube? Dziad nie miał alternatywy, sam sie kopie w czoło. To tak jakby Skorża do kadry meczowej na ławce sadzał juniorów, a Cwielonga, Jirsaka i innych posyłał na trybuny.
Następcą siwego może być dla mnie nawet Majewski, albo Engele, ktokolwiek z tej bandy, ale do cholery niech powołuje piłkarzy, którzy na to zasługują w danym momencie, bez kierowania się żadnymi sentymentami, zasługami itp. W żadne taktyki, ustawienia, schematy w meczach reprezentacji nie uwierze, dlatego że poziom w ostatnich latach bardzo się wyrównał. Poza kilkoma skrajnościami wszystkie kraje grają podobnie, a o wynikach decydują głównie indywidualności, więc siwy już na starcie z tymi swoimi Trałkami, Polczakami, Komorowskimi prowadził nas na samo dno, bo Krzynówek, Żewłakow i paru innych, widzą że rywalizacji o miejsce w składzie reprezentacji nie mają żadnej. Peszko, Mały, Rafał Grzelak, Kosa - tacy piłkarze na tle podmęczonych drwali z irlandii mogliby zrobić różnicę. |
Takie pytanie do zorientowanych: ze Słowacją gramy jeszcze o wszystko, czy już o honor?
|
Cytat:
|
apropo mistrzostw, to przypomniała mi się pewna anegdota. Polska jadąc na ME do Austrii miała w planie tylko 3 spotkania podczas turnieju- mecz otwarcia- z Austrią, mecz o wszystko- z Niemcami i mecz o honor- z Chorwacją.
andalemono muszę Cię zmartwić. Było Leoooo :D |
Cytat:
Przykro mi że mimo utraty zaufania do Holendra i tak uważam go za mniejsze zło niż ekipe z pzpnu. |
Gorzej nie bedzie. Piłkarze w dzisiejszych czasach nie będą grac w kadrze przeciwko trenerowi. Co najwyzej go oleja i nie bedą wykonywać poleceń. To jest to samo co teraz. Z tym, ze nie tak, ze piłkarze nie wykonuja poleceń. Poleceń po prostu nie ma, bo Benhaker ma nas w dupie od meczów ze Słowenia czy Słowacją /Irlandią. Liczy się tylko dogranie 'czwórki' i zabranie pensji. Ewentualnie liczenie, ze zerwą kontrakt wczesniej i dadza odszkodowanie.
|
Cytat:
|
Tak przy okazji. Slowenia grała z Anglia na Wembley.I gdyby nie sedzia to nie byloby zbyt rozowo dla Anglikow. Pierwszy gol po wydumanym karnym na Rooneyu, a potem bramkarz Anglikow zlapal pilke poza polem karnym w sytuacji jeden na jeden i powinna byc czerwonka. Juz widze jak wygramy w Mariborze haha
|
Doping ożywił się dopiero w końcówce jak łamagi zaczeły grać http://www.youtube.com/watch?v=rbtut...layer_embedded
Ogólnie mecz śłaby a na trybunach też nie extra ale atmosfera przednia:) http://www.waszapilka.pl/galleries,73 |
Wczorajszy mecz to kolejny etap agonii "Wielkiego" Leo jako selekcjonera naszej repry. Powinien polecieć już dawno, bo od dawna widać, że śladów jego obecności na tym stanowisku raczej brak. Ale niech wypije to piwo powoli, smakując każdy łyk, pyszałek jeden.
Dawnej mówił, że nie ma jak pracować z drużyna bez zgrupowań. Teraz głośno było o wreszcie długim, dobrze przepracowanym zgrupowaniu, po którym Żewłakow mówi (słusznie) o zbieraninie zawodników zamiast zespołu, a jak sądzę rolą selekcjonera jest przede wszystkim zrobić z takiej zbieraniny zespół. Leo umiał to tylko w kilku pierwszych meczach, potem repertuar mu się wyczerpał. |
Niech ten stary dziad już idzie... Mam nadzieję że od przyszłego zgrupowania będziemy mieli już nowego trenera. I mam nadzieję że razem z 'LEEŁOOO' z kadry znikną takie 'tuzy' jak Roger, Dudka czy Łobodziński!
|
Już nie będzie Leoooooo. Teraz będzie Steeeeefaaaaaaan. Nawet dłuższe.
|
Dać Leooo drużyne na tydzieńto zajedzie każdego. Ogólnie widać, że w tej drużynie brakuje Sobola on w takich momentach potrafił pociąnąc cały ten wóżek. Zastawiające jak to się dzieje, że Leo zdejmuje najlepszego zawodnika w pierwszej połowie Obraniaka.
|
Cytat:
|
Za to co zrobili w Belfaście to powinni po ryjach jeszcze raz dostać, dobrze że przynajmniej ich kibice wygwizdali. A klaskali bo bali się, że ich po meczu dojedzie niejaki Krzysio z Chorzowa z maczetą jak nie będą klaskać.
|
Witam,
Moim zdaniem to wczoraj zagraliśmy poprawnie. Stawka meczu była wysoka niestety jaki koń jest każdy widzi. W meczu z Irlandczykami przede wszystkim brakowało środka pola. Najbardziej wszystko wstrzymywał Lewandowski. Ten człowiek żeby podać potrzebuje co najmniej minuty na przyjęcie ,minuty na rozglądanie , minuty na ustawienie piłki i dopiero wtedy podaje. To nie miało sensu bo Irlandczycy póki mieli siłę wracali i w dziewięciu stali w polu karnym. Do tego byli dobrze w tej obronie zorganizowani ,czekali na kontrę. Polacy bardzo wolno przechodzili przez środek pola. Brakowało środkowego pomocnika ,który by szybko rozrzucał piłki po skrzydłach, na zmianę z obsługiwaniem napastników prostopadłymi podaniami. Poza tym powinniśmy zagrać na dwóch napastników. Widać również ,że paru chłopaków nie ma zupełnie kondycji fizycznej na 90 minut. Jacek Krzynówek ,Paweł Golański grali całkiem przyzwoicie ale braki kondycyjne było widać. Poprawnie wczoraj zagrali Smolarek , Murawski, mimo wszystko Błaszczykowski , Golański i Obraniak. Krzynówek i Lewandowski słabo. Napastnicy Brożek Lewandowski mało sytuacji bramkowych. Minusem była też realizacja stałych fragmentów gry. Brakowało kombinacyjnego wprowadzenia piłki w celu rozciągnięcia skomasowanej obrony. Brak strzałów z dystansu. Nagminny brak elementarnych umiejętności strzeleckich w kilku sytuacjach. Brakowało też kilku zawodników i to błąd selekcjonera. Mecz został również spartolony taktycznie i to również wina selekcjonera. Remis wczoraj jak najbardziej zasłużony. Rozbrajający jest za to Szpakowski. Te człowiek już nie jest nawet śmieszny. Jak się jego słucha to się robi słabo. Nie chodzi mi tu o błędy językowe bo to jest rażące ale do wytrzymania ( o Boguckim nie wspomnę). Jeśli jednak Dareczek mówi ,że największym osłabieniem kadry jest brak Wawrzyniaka to ręce opadają. Do tego wymawianie sekwencji nazwisk Brożek - Rodżer , zlewało się w wykonaniu aparatu mowy Darka w Brożek Rożek. Kilkanaście postów wyżej kolega Lechita pisał o zawodnikach z Lecha których Leon nie powołał. Ma sporo racji. Od siebie dorzucę tylko moje zdziwienie podyktowane brakiem w kadrze Piotrka Brożka. Poza tym widać ,że w środku pola bardzo brakuje Sobolewskiego. Szkoda ,że z tej reprezentacji zrezygnował. Umiejętnośc gry w destrukcji , mocny strzał z dystansu, a nade wszystko całkiem spore możliwości ofensywne i do gry kombinacyjnej są zaletami Radka ,a których brakuje w obecnej kadrze. Obraniak pewnie zszedł bo nie miał siły grać ze względu na duże ryzyko kontuzji, a tego pewnie i on i selekcjoner nie chcieli. Całkiem fajnie , naprawdę fajnie (oj Kazkiem Węgrzynem zapachniało) grał Smolarek. |
Oglądnąłem powtórke w tsport. Kamery to jednak potrafią opakować każdą żenade, tak żeby nie wyglądała na wołającą o pomste do nieba. Kto patrzył tylko w tv niech nie ma złudzeń. Jesteśmy słabi. Bardzo.
O postawie w pierwszych 40minutach nie wiem co napisać, może wiedzą że mają sił na 55minut gry, nie chcieli sie zmęczyć przed środą licząc na magie śląskiego. Ponoć Słowenia na Wembley nieźle chodziła, może uwierzyli w siebie i wyjdą na nas z otwartą grą. Jak nie bedziemy musieli klepać non stop pozycyjnego, powinno być łatwiej. ps. ToTylkoJa - było, ale anemiczne, nie niosło sie tak jak dawniej. |
A teraz się wszyscy pochwalmy naszymi wspaniałymi kuponami. Jak ja nienawidzę reprezentacji w piłce. Niech wszyscy pitolą że polska liga be itd ale ja to wolę oglądać 10 razy bardziej.
To takie kacowe przemyślenia Pozdrawiam:) |
Niedawno w temacie "mam pytanie" było pytanie o gazetę na okładce której znajduje się "najlepszy polski piłkarz Kuba Błaszczykowski" ,patrząc na wczorajszy mecz,zastanawiałem się w czym on jest najlepszy?
Ogólnie słaby mecz,na plus jak dla mnie zagrali Brożek i mimo wszystko Roger,dobre wejście Smolarka,i pomyśleć że w kadrze gra dobrze a nie ma klubu.. |
Cytat:
;-) |
Cytat:
|
Tak sobie dziś analizuje naszą sytuację w tabeli i szczerze mówiąc nawet gdybyśmy teraz zajęli to drugie miejsce to nawet nie zagramy w barażach bo mamy najmniej punktów z pośród wszystkich.Chyba już tylko niewątpliwi optymiści wierzą w odrodzenie tej reprezentacji ale na moje jeśli trenerem będzie wciąż Leo to nic już nie zdziałamy.
|
Zastanawia mnie co robi Krzynkówek na lewej stronie obrony? czy nie mozna było powołac Gancarczyka,Piotra Brozka?
|
Cytat:
|
A kiedy Leo wygasa kontrakt?
|
każdy srednio rozgarnięty kibic piłki kopanej doskonale wiedział że Irlandczycy grają głównie twardo w obronie a ich gra ofensywna polega na długich piłach do przodu, ot co, cała filozofia. wnioski są dwa:
1) nie bylismy przygotowani na tą taktyke 2) bylismy ale nie umiemy grac przeciwko broniącej sie druzynie ktora gra z kontry. Nie rozumiem tez skladu na ten mecz, chociażby w obwodzie. Gdzie Peszko, Bosacki, gdzie Małecki. I srodek pomocy, bez ani jednego kreatywnego gościa. Zaryzykowałbym i powołał dzis na ten mecz Maćka Iwańskiego. Nie wiem tez czemu wychodzimy z jednym napastnikiem, tym bardziej że para Brożek-Lewy świetnie ze sobą grała (nie zgodze sie że Lewy zagrałsłaby mecz). Pozostaje tylko żałować ze nie mamy go we Wisle. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl