Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

LucjuszWielki 19.05.2022 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1584573)
był wcześniej link na sb, ale na koncie RS nie widać go teraz.
Jedyne co jeszcze jest to poniższa wymiana.
Tyle że w takich sytuacjach sprawdzalność takich news-ów, zwłaszcza od osób będących niejako w kontrze do obecnych władz, jest wątpliwa...

https://twitter.com/RafSkrzypczyk/st...07970019205122

No i właśnie dzięki gawiedzi będą kolejne stresy... Jakbym czytał takie joby jak Kuba obecnie czyta i mu przekazują to chyba też chciałbym odejść, mimo włożonego serca, mimo zaangażowania 1906%, straconego zdrowia i czasu... Jaro ma dość to jest pewne, ale nie dość po porażce tylko po pomyjach jakie gawiedź/swołocz/pospólstwo/plebs wylało na niego.

No nic zobaczymy co prucie się koalika i framata przyniesie. Dodam tylko, że tutaj w ścisłym elitarnym gronie dyskutujemy w miarę normalnie, ale to co się dzieje na FB czy tłiterze to gimbusowskie pojęcie przechodzi.

DeadOrAlive 19.05.2022 15:19

Dokładnie. Całe to żenujące twitterowe towarzystwo powinno się mocno wstydzić. Zestawić ich wypowiedzi na przestrzeni ostatnich dwóch lat, to chorągiewka na wietrze rzadziej zmienia kierunek...

wolfy 19.05.2022 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1584582)
Dokładnie. Całe to żenujące twitterowe towarzystwo powinno się mocno wstydzić. Zestawić ich wypowiedzi na przestrzeni ostatnich dwóch lat, to chorągiewka na wietrze rzadziej zmienia kierunek...

Poczytaj sobie co na tym forum jest. Mam nadzieję, że nikt z klubu tego nie czyta.
Jest krytyka (uważałem że polityka transferowa i projekt Guli to ryzykowna zabawa zanim większość załapała że naprawdę możemy spaść) i jest zwykłe oszołomstwo (wiadomo kto). Krytyka się należy, sugerowanie okradania klubu albo jakieś chamskie pojazdy personalne - są niedopuszczalne, chociażby ze względu na wcześniejsze zasługi czy brak alternatyw.

100% poparcia można też odczytywać jako poparcie pracy nad wyjściem z tej trudnej sytuacji.

Ja generalnie jestem zły i rozczarowany polityką sportową klubu, z drugiej strony rozumiem że to nie jest łatwe jednocześnie wychodzić z długów i utrzymać klub, przede wszystkim jednak staram się patrzeć w przyszłość, która będzie wymagająca.

czaro 19.05.2022 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584585)
Ja generalnie jestem zły i rozczarowany polityką sportową klubu, z drugiej strony rozumiem że to nie jest łatwe jednocześnie wychodzić z długów i utrzymać klub, przede wszystkim jednak staram się patrzeć w przyszłość, która będzie wymagająca.

Ja myślę, że jest więcej płaszczyzn działania, które rozczarowują i zasługują na surową krytykę. Po spadku jest we mnie znacznie mniej zrozumienia, bo głównym polem działania klubu piłkarskiego jest gra w piłkę.
Nie ma we mnie optymizmu.
Ale zgadzam się, że trzeba znać proporcje i umiar oraz pamiętać, że brak jest alternatywy.

aNouc 19.05.2022 16:17

Tomasz Ćwiąkała i jego komentarz odnośnie sytuacji Wisły w której się znalazła (od 3:26):

https://www.youtube.com/watch?v=f07Re-Zq79Y

DeadOrAlive 19.05.2022 19:53

Mija trzy lata funkcjonowania w obecnym układzie. Czy ktoś z Was tutaj obecnych jest w stanie wskazać, który z właścicieli odpowiada za którą "działkę" ? Szczerze mówiąc wszystko to domysły, niedomówienia, tweety - potem ich usuwanie, oblężona twierdza i my przeciwko światu. Miało być przejrzyście, miało być transparentnie, tak by przyciągać inwestorów, sponsorów, by kibice wiedzieli na co idzie każda złotówka. Typowy kibic Wisły NIC ku*wa nie wie o tym, jak działa klub. NIC

A ktoś widział jakiekolwiek materiały po meczu w Radomiu ? Konferencja prasowa, kulisy ?

A może chociaż zdjęcia z treningów ? Wszyscy zapadli się pod ziemie, klub teoretyczny, organizacyjnie Wisła Kraków. Tak, mam żal, że został przepalony w piecu największy potencjał kibicowski w Polsce. Największe zbiórki, największe akcje świata sportowego. Wszystko, jak krew w piach. Teraz prędko do Ekstraklasy nie wrócimy. Każdy jeden klub będzie się na nas spinał jak na finał Pucharu Polski ,bo o to przyjeżdża do nas Wisła Kraków i będzie pełny stadion i setki tysięcy przed TV. Każdy mecz, z Sosnowcem, Gdynią, Głogowem, Tychami, Katowicami, to będą dla nich mecze warte więcej, niż nam się może wydawać. Nie wiem, jaki jest plan - natomiast wiem, że tym chowaniem głowy w piasek pluje się nam, kibicom prosto na twarz.

Drozd 19.05.2022 20:11

Można zrozumieć, że żeby robić konferencje to trzeba wiedzieć co odpowiedzieć i myślę, że na to będzie jeszcze czas. Ale przeprosić i przyznać się do porażki powinni wszyscy i natychmiast. Na resztę będzie czas po ostatnim meczu.

Niestety nie wszystkich było na to stać i to bardzo dobrze obrazuje z jakim układem mamy do czynienia.

Natomiast to bardzo dobrze, że wszyscy będą się na nas spinać. Może to zmusi wszystkich do mobilizacji, uświadomi że to nie będzie sielanka tylko rzeźnia w każdym meczu. Do tego trzeba się przygotować.

DeadOrAlive 19.05.2022 20:31

Przygotować ? Turaj nie ma żadnego planu sklejanego, a do startu nowego sezonu zostało mniej, niż dwa miesiące!

Drozd 19.05.2022 21:35

Tutaj do poprawienia jest to co nas zwaliło z ligi, czyli brak woli. Przez ostatnie lata nikt nic nie musiał. Teraz musimy wrócić już za rok. To powinien być cel nadrzędny i bezdyskusyjny od pierwszego treningu przed nowym sezonem.

Każdy z naszych aktualnych grajków może grać dużo lepiej niż gra. Muszą tylko czuć powinność i uwierzyć w siebie.

Po to jest potrzebna zmiana zarządu, ma przyjść nowy wymagający i operatywny, potrafiący spowodować progres u piłkarzy, a nie regres jak w ostatnim roku.

Merkury 19.05.2022 21:40

Ja jednego nie mogę zrozumieć wszyscy jak jeden mąż winni zrobić konferencje mecz z Wartą jest już o pietruszkę. Zamiast tego mamy lakoniczne tweety naszego Trio wybawicieli. Co do przyszłości to ja na nich złamanego grosza bym nie postawił, trzy lata ich rządów zakończone piękna katastrofą. Jedynym realnym rozwiązaniem jest sprzedaż klubu przez aktualnych właścicieli.

pomeran 19.05.2022 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1584610)
Tutaj do poprawienia jest to co nas zwaliło z ligi, czyli brak woli. Przez ostatnie lata nikt nic nie musiał. Teraz musimy wrócić już za rok. To powinien być cel nadrzędny i bezdyskusyjny od pierwszego treningu przed nowym sezonem.

Każdy z naszych aktualnych grajków może grać dużo lepiej niż gra. Muszą tylko czuć powinność i uwierzyć w siebie.

Po to jest potrzebna zmiana zarządu, ma przyjść nowy wymagający i operatywny, potrafiący spowodować progres u piłkarzy, a nie regres jak w ostatnim roku.

Yhym. Pod wodzą trenera, który wygrał 1 na 13 spotkań. Co może się nie udać ? Ja wiem, ze Brzęczek nie jest głównym odpowiedzialnym za spadek. Ale skoro nie potrafił nic wykrzesać z tych melepet to jakim cudem ktoś wierzy ze z gorszym składem ogarnie w 1 lidze ? To się po prostu nie uda w tym składzie osobowym. Zarówno właścicielskim, zarządu jak i sztabu.

Drozd 19.05.2022 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1584612)
Yhym. Pod wodzą trenera, który wygrał 1 na 13 spotkań. Co może się nie udać ? Ja wiem, ze Brzęczek nie jest głównym odpowiedzialnym za spadek. Ale skoro nie potrafił nic wykrzesać z tych melepet to jakim cudem ktoś wierzy ze z gorszym składem ogarnie w 1 lidze ? To się po prostu nie uda w tym składzie osobowym. Zarówno właścicielskim, zarządu jak i sztabu.

To przecież jasne że skoro mając groźbę spadku za dodatkową motywację Brzęczek niewiele poprawił to teraz też nie ma co na niego liczyć. Natomiast moim zdaniem kluczowy jest zarząd i jasne określenie celu AWANS. A nie brednie jak do tej pory, że "za dwa lata będziemy walczyć o 8 miejsce" Tylko debil może takie coś opowiadać.

nero 19.05.2022 22:04

Jaki awans, już ktoś tam się wypowiadał, że 1 liga to nie taka łatwa sprawa, że jest opanowana przez inne zespołu, w której są w niej od lat i mają większe doświadczenie jak grać w tej 1 lidze.

MaLk 19.05.2022 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1584615)
Jaki awans, już ktoś tam się wypowiadał, że 1 liga to nie taka łatwa sprawa, że jest opanowana przez inne zespołu, w której są w niej od lat i mają większe doświadczenie jak grać w tej 1 lidze.

To akurat dobry znak, przynajmniej jeden ogarnięty człowiek na pokładzie, który zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji.

Drozd 19.05.2022 22:14

To jest takie za przeproszeniem p.....olenie w piłkę gra się wszędzie tak samo trzeba strzelać bramki i bramek nie tracić. Liga opanowana? Ktoś klątwę rzucił? Jak będziemy dobrze grać walczyć i wierzyć w siebie to awansujemy. Jak będziemy już na wstępie szukać alibi to od razu przyznajmy że kontynuujemy ostatnie 3 lata degrengolady.

Obserwator 19.05.2022 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584585)
Poczytaj sobie co na tym forum jest. Mam nadzieję, że nikt z klubu tego nie czyta.

Czyta. Od lat. Wielu. Takie hobby.

Książę Palownik 19.05.2022 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Obserwator (Post 1584620)

A Waćpan ktoś za jeden? :-)

wolfy 20.05.2022 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1584615)

Nie no, jasne, najlepiej założyć że pierwszoligowi rywale uklękną na boisku porażeni majestatem Wisły, albo ze strachu oddadzą mecze walkowerem. To jest dobre podejście, godne Wisły Kraków.
Tylko że myśląc w ten sposób s.......iliśmy się właśnie z ligi więc pokora nie zaszkodzi. Ja bym jednak wolał żeby w klubie potraktowano pierwszą ligę poważniej niż Ekstraklasę...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Obserwator (Post 1584620)

A mówiłem wam żeby nie polecać dla jaj Ondraszka do klubu, to myśleliście że żartuję. Ty było zbyt głupie żeby mogło być przypadkiem...

czaro 20.05.2022 09:58

Ale dlaczego oni biorą z forum te najgłupsze pomysły?

Jeśli chodzi o krytykę właścicieli i zarządu to zwróciłbym uwagę na głos Ćwiąkały. My jesteśmy blisko klubu, więc w jedna albo drugą stronę wychylamy się przez emocje, wielu dziennikarzy ma małą wiedzę, co się dzieje w klubie albo nie dojeżdża z intelektem. Ćwiąkała zawsze wydawał się bystry i teraz jego wypowiedź też wydaje się sensowna.

Podobnie Trela, choć on wydaje się bardziej zaangażowany w temat, więc i ma wyrobione zdanie przez pryzmat którego patrzy na sprawę..

Mimo wszystko Wojtowicz i Karcz wypowiadają się dość przytomnie, ale ich cenię mniej.

Z Kosą się też zgadzam, ale tu argument z kompetencji dziennikarskich nie działa.

Jaroo1 20.05.2022 10:36

Kazdy kto choć troche uzywa mózgu dojdzie do wniosku ze spadlismy z ligi na wlasne zyczenie. Przez chory uklad rodzinno przyjacielski, przez 3 lata zlej budowy druzyny i przez przeciętnych kopaczy ale ich bym jeszcze najbardziej rozgrzeszyl, bo sa przeciętnymi zawodnikami i im potrzeba dobrych warunków do gry, czystej glowy a nie chorych wlascicieli.

W 90 procentach to zjebal nasz zarzad, Kuba sie napinal jak to wszystkiego musi pilnować bo nikt nic nie umie, Królewski na tweeterach chce krolowac, myśleli ze gadaniem i rodzinka zbudują Wisłę, poczatkowo w zimie brak transferow, pomyśleli ze moga grac bez napastnika, sprzedać dwoch najlepszych pilkarzy zima i jakoś to sie dociagnie do lata a później sie od nowa zacznie kolejny sezon.

No i jak widac niezle sie przejechali. Albo zla wola i robili pod gorke Guli, zeby wsadzić swojego na trenera, albo głupota bo widząc ze plan Pasieczny-Gula sie sypie i juz w tamtym roku ledwo punktujemy to jak można było jeszcze sie pozbyć 2, a z Forbesem 3 najlepszych piłkarzy i w zamian nie sciagnac nikogo na ich miejsce. Tragedia.

aNouc 20.05.2022 12:15

Komunikat władz klubu:

Cytat:

13 czerwca 2022 roku Wisła rozpocznie przygotowania do sezonu 2022/2023. Przed pierwszym treningiem klub planuje zorganizować konferencję prasową z udziałem właścicieli i władz, na której zostaną przedstawione informacje o strategii, planach i strukturze Wisły w kolejnym sezonie.

Jednocześnie informujemy, iż władze klubu prowadzą szeroko zakrojone działania mające na celu stworzenie warunków pozwalających na jak najszybszy powrót pierwszej drużyny do najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce. Trwają również konsultacje z najważniejszymi Sponsorami i Partnerami biznesowymi.

Władze i właściciele klubu w pełni rozumieją rozgoryczenie, zniecierpliwienie i zaniepokojenie panujące wśród sympatyków Wisły. Zwracamy się jednak z uprzejmą prośbą o zrozumienie zaistniałej sytuacji, która szczegółowo zostanie omówiona podczas zapowiedzianej konferencji prasowej.

nero 20.05.2022 12:17

Jeden komunikat i pyk miesiąc spokoju :)

krysztal 20.05.2022 12:20

No dobra to już trochę przegięcie pały.Nic nie pisze kiedy ta konferencja ma się odbyć ale pewnie 2-3 dni przed pierwszym treningiem.....a to są 3 tygodnie...a licząc od meczu gdzie przyklepaliśmy spadek 4.To musi być jakaś mega zajebista strategia skoro będą ją tyle opracowywać.To już faktycznie lepiej żeby pomysły tutaj z forum brali

Stelio 20.05.2022 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1584657)
Komunikat władz klubu:

XDDDDD

Za miesiąc na tej konferencji się dowiemy pewnie ze zarząd jest wporzadku i dobrze robią wszystko dobrze jest w porządku dobry przekaz leci

Kac 20.05.2022 12:49

zakitrani mysla, ze za kilka tygodni ludzie zapomna i bedzie git i nie trzeba bedzie nic robic ani mowic, cieple posadki beda dalej

JudasPriest 20.05.2022 12:54

Komunikat stylem przypomina Sarapatowe. I to z końca jej ery

emjot 20.05.2022 13:19

tym oświadczeniokomunikatem rodzina na swoim
kompromituje się w stylu godnym marzanny

to już nawet nie jest śmieszne

Karherop 20.05.2022 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1584672)
tym oświadczeniokomunikatem rodzina na swoim
kompromituje się w stylu godnym marzanny

to już nawet nie jest śmieszne

I to tylko świadczy o tym że może (?) zmiany będą większe niż zapowiadano. I się dokonują
.na pewno konferencja teraz by niewiele zmieniła, skoro na 89% pytań był padło '"jesteśmy w trakcie ustalania/negocjacji" albo "nie wiem, prosimy o więcej czasu, sytuacja jest dla nas nowa " można wymyślać w nieskończoność.

Za te 3 czy 4 tygodnie muszą znać odpowiedź na każde pytanie. Słownie: Każde

Jaroo1 20.05.2022 13:39

Konferencja moze i za miesiąc byc ale póki co by sie przydala deklaracja czy juz teraz ktos poniesie odpowiedzialność za to co sie stalo, czy bedziemy mieli nowego prezesa itp

A będzie tak, ze za miesiac na konfie skupia sie bardziej na nowym sezonie, a winnych tego co sie stalo, konkretnie, kto jest za co winien, nie wskażą. Posypia pod publike wszyscy glowe popiolem i tyle. Jak widac jaj tam nikt nie ma zeby zadzialac konkretnie i np dzisiaj powiedziec ze wypierdalamy prezesa bo zawiodl najbardziej

krysztal 20.05.2022 13:46

https://mobile.twitter.com/marciniad...17459158765570

Wyręczam onuce

DeadOrAlive 20.05.2022 14:18

Czujecie ? To nie spełniający się ALERT RCB, to zarząd na nas właśnie napluł komunikatem.

kolarz90 20.05.2022 14:26

Konferencja to powinna być w poniedziałek 23 maja po zakończeniu ligi a nie za trzy tygodnie. W szoku to mogą być kibice a nie zarząd

enzo 20.05.2022 14:31

To info o tak odległej konferencji to niezły strzał w ryj dla ludzi, którzy żyją Klubem. Szkoda tego nawet komentować.

wolfy 20.05.2022 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1584661)
No dobra to już trochę przegięcie pały.Nic nie pisze kiedy ta konferencja ma się odbyć ale pewnie 2-3 dni przed pierwszym treningiem.....a to są 3 tygodnie...a licząc od meczu gdzie przyklepaliśmy spadek 4.To musi być jakaś mega zajebista strategia skoro będą ją tyle opracowywać.To już faktycznie lepiej żeby pomysły tutaj z forum brali

Zdajesz sobie sprawę, że gdyby zrobili konferencję teraz, to słyszałbyś na niej dwie odpowiedzi na każde możliwe pytanie:
- "nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć"
- "jest nam bardzo przykro".

Napisałem już wcześniej ile jest do zrobienia w niespełna dwa miesiące (zapomniałem wtedy dodać zwolnień pracowników klubu). Gdyby zrobili konferencję teraz i tak byście bili pianę, a sami naraziliby się na śmieszność.

Oczywiście, tak to widzą ludzie rozsądni, wy bijcie sobie pianę do woli. Mnie nie interesuje czołganie właścicieli, mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens biorąc pod uwagę ostatnie 11 lat. To co mnie żywotnie interesuje to przyszłość Wisły.

silver03 20.05.2022 14:58

Tak to widzą ludzie z prowincjonalnych klubów, a nie najbardziej medialnych w Polsce. Zarządzanie w kryzysie przez milczenie to typowy samobój.

Smyrgu 20.05.2022 15:06

Czym innym jest koniec sezonu a w naszym przypadku koniec gryw Ekstraklasie a czym innym poczatek sezonu w nowej klasie rozgrywkowej. Całej społeczności piłkarskiej Wisły Kraków należą się słowa wyjasnienia...zamykajace rozdział ekstraklasy. Nikt nie oczekuje dziś planu na jutro.

Elendil 20.05.2022 15:12

Spodziewałem się że będą robić "damage control" przez meczem i zapowiedzą konferencją na poniedziałek, a ci robią za 3 tygodnie XD

Przecież jutro to stadion z dymem pójdzie.

emjot 20.05.2022 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1584674)
I to tylko świadczy o tym że może (?) zmiany będą większe niż zapowiadano. I się dokonują
.na pewno konferencja teraz by niewiele zmieniła, skoro na 89% pytań był padło '"jesteśmy w trakcie ustalania/negocjacji" albo "nie wiem, prosimy o więcej czasu, sytuacja jest dla nas nowa " można wymyślać w nieskończoność.

Za te 3 czy 4 tygodnie muszą znać odpowiedź na każde pytanie. Słownie: Każde

miesiąc żeby powiedzieć "przepraszamy wszystkich, zawaliliśmy: pychą i arogancją. Wdrażamy plan naprawczy. Planujemy zrobić to to i to. Szczegóły przed startem przygotowań na następnej konferencji"?

bez żartów

ale do tego, trzeba mieć odrobinę krytycyzmu w stosunku do siebie i szacunku do ludzi którzy płacili za bilety, karnety, ratowali klub wpłacając kasę na cegiełki, akcje itp itd.

tu tego brak
przykre

emjot 20.05.2022 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1584685)
Tak to widzą ludzie z prowincjonalnych klubów, a nie najbardziej medialnych w Polsce. Zarządzanie w kryzysie przez milczenie to typowy samobój.

syndrom oblężonej twierdzy
niestety ale Błaszczykowski tak ma

czaro 20.05.2022 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1584683)
Zdajesz sobie sprawę, że gdyby zrobili konferencję teraz, to słyszałbyś na niej dwie odpowiedzi na każde możliwe pytanie:
- "nie jesteśmy w stanie teraz powiedzieć"
- "jest nam bardzo przykro".

Napisałem już wcześniej ile jest do zrobienia w niespełna dwa miesiące (zapomniałem wtedy dodać zwolnień pracowników klubu). Gdyby zrobili konferencję teraz i tak byście bili pianę, a sami naraziliby się na śmieszność.

Oczywiście, tak to widzą ludzie rozsądni, wy bijcie sobie pianę do woli. Mnie nie interesuje czołganie właścicieli, mam wątpliwości czy to w ogóle ma sens biorąc pod uwagę ostatnie 11 lat. To co mnie żywotnie interesuje to przyszłość Wisły.

Nie zgadzam się. Uważam, że tak bardzo krytykujesz emocjonalnie reagujących kibiców, że popadasz w drugą skrajność. A do tego zapominasz, że oni mają do tych emocji prawo i że te emocje mogą czasem służyć czemuś dobremu.

W mojej opinii zarządzanie takimi sytuacjami w przedsiębiorstwach, zwłaszcza o roli społecznej, ze wsparciem lokalnej społeczności i samorządu, wymaga szerszej komunikacji i minimalnej transparentności. Tym bardziej, że część kibiców to akcjonariusze.

Jak ta komunikacja powinna wyglądać, to już pytanie do ekspertów w tej dziedzinie.

Ja bym to jednak widział tak. Konferencję robimy teraz przed meczem, a mecz traktujemy symbolicznie (skoro Kliment już się spakował to znaczy, że w klubie nikt już nie zgrywa nawet pozorów), albo konferencję robimy kilka dni po meczu. Na konferencji mówimy, że a) przeprowadzamy analizę dotychczasowego zarządzania i szukamy błędów do naprawienia w średnim i długim okresie, b) na tej bazie opracujemy strategię działania w najbliższym sezonie i w długim okresie, c) podejmujemy działania doraźne związane ze startem rozgrywek, d) misję analiz i strategii powierzamy osobom x, a misję działań doraźnych osobom y. Preferencyjnie: nie boimy się zasięgnąć pomocy osób z zewnątrz. Więcej szczegółów ws. nadchodzącego sezonu na konferencji za miesiąc, a w sprawie naszych analiz, na konferencji przed początkiem sezonu. Kochamy ten klub, jest nam przykro, przepraszamy kibiców, zrobimy wszystko, co w naszej mocy, do usłyszenia.

Tego bym oczekiwał. Nawet gdyby wykonali to po swojemu, czyli słabo.

W zamian dostałeś komunikat w social media. Nie film z wypowiedzią legendy i współwłaściciela klubu, który legitymizuje obecne rozdanie, ale komunikat przygotowany przez rzeczniczkę.

Konwenanse i wizerunek są bardzo ważne, także w biznesie, zwłaszcza w przypadku klubu sportowego utrzymywanego nie przez buca-milionera, ale kibiców.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl