![]() |
|
Komisję sędziowską już mają - czas na Ekstraklasę - nie musieliby w ogóle meczy rozgrywać :D
Cytat:
|
Zastanawiam się kto poleci po tej kolejce Nowak czy Skorża a może obaj ?
|
Jak to dobrze że w Krakowie jest też inna drużyna, która z uporem maniaka walczy o 16 miejsce tabeli :D
|
Powoli zaklepują sobie miejsce spadkowe, oby tak dalej! :D
|
Obawiam sie, ze powiekszaja lige do 18 zespolow...zielony stoliczek .
|
Nie ich miejsce to IV liga :D
|
Nasz były trener Maciej "Maciuś" Skorża po ostatnim rezultacie jest na prostej drodze do wylotu ze Szczecina.
|
Zeby ich bylo jeszcze stac na zwolnienie Macka :D
|
Cracovia :lol: brawo! oby tak dalej oby do derbów świetna passa :lol:
|
Nic tak nie ratuje wieczora jak wieści ze stadionu klubu żydowskiego :)
Probierz, Skorża, Michniewicz - arcyorły myśli szkoleniowej |
Legia za czasów Pisza i Podbrożnego.
Widzew za czasów Citki i Dembińskiego Wisła za czasów Żurawskiego i Frankowskiego Lech za czasów Lewandowskiego i Peszki Dzisiaj bez przygotowania, na kacu i z problemami żołądkowymi rozwaliłyby tę ligę w drobny mak. Poziom tej ligi to gówno równające w dół do poziomu, w którym pozostaje tylko zaorać stadiony i posadzić las. |
Parchy-Wisła 1-4
Górnik-Parchy 0-4 F*ck logic! Kto nie będzie mistrzem i tak będzie szybki agrowpi...ol :lol: |
Nie ma w tym momencie w Ekstraklasie dobrych drużyn. Popatrzcie ile poszczególne drużyny strzeliły bramek. To jest jakaś komedia. Jedyną drużyną, która cokolwiek strzelała był Górnik, który bazował na przewadze fizycznej (warunki fizyczne zawodników + 1 ligowa świeżość vs ekstraklasowe zamęczenie długim sezonem) i skuteczności Angulo.
|
Ja rozumiem sa w kazdej lidze niespodzianki ale ....a to co sie w ekstraklasie odwala czasami to tego nigdzie nie ma :D Gornik - Pasy 0-4, kto by powiedzial o takim wyniku przed meczem to by ten by zostal wysmiany i zniszczony doszczetnie :lol:
|
Cytat:
Rządzi tu przypadek i wszystko może się zdarzyć, ale gdyby mi ktoś kazał postawić na MP 2018 to postawiłbym niestety na... Wesołych Świąt dla Wszystkich!:) |
Jak czytam wywiad z Klimczakiem, który oczekuje więcej kasy dla klubów z tytułu nowego kontraktu TV to mi się nóż w kieszenie otwiera.
Na jakiej niby podstawie ? Przecież każdy widzi, że ta liga z sezonu na sezon idzie w dół. Ładne opakowanie przestało już być atrakcją. |
Tak przestalo byc atrakcja ze liczba widzow wieksza z roku na rok. Mysle, ze to jest glownie powodem slow Klimczaka. Nowe filmy Vegi tez gowno i to w dodatku bez ladnego opakowania a bija rekordy ogladalnosci i sprzedazy. Takie czasy, ze na gownie idzie zarobic a sama jakosc produktu ma male znaczenie;)
|
Trzeba się podpisać pod słowami przedmowcy. Widownia jest coraz wieksza i jeśli chcemy gonić zachód to kluby muszą otrzymywać coraz wiecej kasy z tytulu praw medialnych. W Anglii każdy klub na dzień dobry otrzymuje 60 mln funtów od telewizji, we Francji bodajże 12 mln euro. I to tylko kwoty gwarantowne.
Można zadac pytanie jak mamy w takim razie z nimi rywalizować? Telewizje zarabiają kokosy nawet na słabej polskiej lidze i w dodatku zazarta walka o prawa tylko to potwierdza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Coz to za zmiany. Wszystko to juz przeciez bylo. Niech sie lby za szkolenie w klubach wezma a nie kombinuja .... wie po co z ektraklapa.
|
Pierwsza kolejka prawie za nami. Kilka spraw:
Carlitos nadal wymiata. Ta bramka, to był majstersztyk. Górnik puchnie i spuchnie. Lech nadal bez wygranej na wyjeździe od...nie wiem kiedy. Niezgoda w gazie, Remy może ale nie musi być objawieniem. Wisła Płock z ciekawymi transferami pomijając bramkarza. Przebudzenie, pewnie chwilowe Pogoni. Latający Miro Covilo wraca w swoim stylu :) Dużo bramek i fajne widowiska. Stęskniłem się za naszą patologiczną ligą. |
czyli walka o 2 i 3 miejsce nabiera rumiencow - styk w tabeli - MP znany juz 3 lata temu ....smiac co rok chce mi sie z tej Amiki - tam to nieudacznicy jednak pracuja
|
Nieudacznicy? Sprawdź sobie, ile w minionym lecie skasowali za transfery i za jakie pieniądze miał Gumny iść do Niemiec.
|
Cytat:
i pomimo takiej sprzedazy czestej , pomimo takich przychodow , stadionu , infrastuktury , regionu wciaz sa na poziomie(sportowo) naszej biednej Wisly - i 15 lat za legia .....mam ich nazwac ludzmi sukcesu ??? MP raz na 10 lat , oni sa jak Adas Miauczynski |
Cytat:
|
Oczywiście, że nie są. Wystarczy porównać kto w ostatnich 5 latach reprezentował Polskę w pucharach oraz ewentualnie, jakie trofea zdobywał. Nie znoszę Kolejorza, tak samo, jak sąsiadki, ale pisanie, że obecnie reprezentują ten sam poziom co my nie jest prawdą. Są klubem silniejszym. Mam jednak nadzieję, że to się zmieni.
|
Stawowy podobno - według Stanowskiego - przymierzany do Niecieczy...;) czyli będzie Barcelona w polskiej lidze.
Ciekawy wywiad na temat praktyk w Niecieczy udzielił Kuzera: http://weszlo.com/2018/02/20/robil-s...yl-treningach/ |
E tam Stawowy .... :)
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl