Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

RAF 16.08.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 962546)
Nie mysle tak, i może masz racje ze pochopnie decyzji nei podjął ale moze jego wyobrazenie nie zbyt rozbudowanej bazy itd i jak zobaczy to sie przestraszy. a tak juz bardzo powaznie mowiac to zgadzam sie z Toba i mam nadzieje ze tak bedzie ze powoli bedziemy to budowac a jimenez bedzie wykonywał najlepsza robote jaka tylko potrafi i Wisełka bedzie rosła w siłe
Poczekajmy az go przedstawia oficjalnie bo Schaefer też miał juz długopis w dłoni a okazało sie ze jest inaczej.

Szukajac powodow czemu taka osoba by wogole zainteresowala sie Wisla probuje ich znalezc w tym ze facet kocha swoj zawod i kocha wyzwania. Chce cos stworzyc od podstaw, chce zbudowac cos co jest trwale. Nie zdziwilbym sie ze ma zapis w kontrakcie ze w razie awansu Wisly do LM spora czesc z zyskow idzie na transfery.

fanfan 16.08.2010 20:00

Ciekawe w jakiej dyspozycji jest Jimenez . Jak zobaczy naszych lewych obrońców to może będziemy mieli grającego trenera :D...

piter116 16.08.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 962534)
Poczekajmy do jutra. Będziemy się jarać, a jutro przyjdzie trener Kotas i wszyscy będą zawiedzeni.

Albo jakiś inny trener Fiutowski.
Oby ktoś z trójki: Simeone,Petrescu,Jimenez.

westersyl 16.08.2010 20:09

Jeśli Jmenez przyjdzie jestem ciekawy czy wytrzyma to nerwowo.. z tak ubogimi technicznie piłkarzy pewnie nigdy jeszcze nie pracował. Co innego Dan... on już tego doświadczył także nie powinien być zaskoczony.

Cfaniak 16.08.2010 20:10

Jimenez bd bardzo zadowolony ;] , Petrescu bd mniej ale tez bd dobrze ;] , musze zobaczyc podpis na kontrakcie wtedy uwierze.

michi96d 16.08.2010 20:11

to będzie jutro jakaś konferencja ??

runner 16.08.2010 20:16

Mam pytanie, czy przypadkiem za przygotowanie kondycyjne nie odpowiada od kilku sezonów trener Bahr ?
Wydaje mi się że jest bardzo dobrym fachowcem, który od kliku sezonów jest z zespołem I drużyny,
ale czy to nie jego sprawa, że Łobodziński & reszta nie ma siły na Levadię,Valerengę i Karabach ?
ciekawe czy utrzyma stanowisko przy nowym trenerze...??

sportnh 16.08.2010 20:23

To co, ciekawe czy jutro 14-16 faktycznie mozna sie spodziewaac tej konferencji...

nesta 16.08.2010 20:34

Ja mam taka refleksje na temat naszego dziennikarstwa sportowego. Fora kibicow Wisly szaleja, kazdy spragniony chocby skrawka informacji na temat nowego trenera. A w mediach? Cisza lub co gorsza kpina w postaci posilkowania sie informacjami zaczerpnietymi od tychze zlaknionych wiedzy fanow. Poziom mniej wiecej naszej pilki. Ciekawe, ze ludzie, ktorzy robia to za darmo, z pasji czesto staraja sie bardziej i wychodzi im to lepiej niz Panowie Batko, Jawor, Bialonski itd. Nie wiedza? Coz zawsze mi sie wydawalo, ze zdobycie informatorow i cennych przeciekow jest jednym z wyznacznikow dobrego warsztatu dziennikarza. Przypuszczam, ze gdyby w najpopularniejszym klubie w jednej z silniejszych lig wazyly sie losy trenera mielibysmy armie fotoreporterow i redaktorow koczujacych dzien i noc pod klubem, na lotnisku czy gdzie jeszcze sie da aby zdobyc jakies zdjecie czy informacje. U nas maja w dupie. Ale ja sie tym nie martwie, sprzedaz gazet spadnie (juz spada), konkurencja, widac nawet ze strony fanowskich stron jest dla nich nie do przeskoczenia. Rynek sam sie wyreguluje.

Bronex 16.08.2010 20:36

Dobra , dobra . Zobaczymy ,uwierzymy. W Wiśle już k u r w a nie takie rzeczy miały być. Cuda , wianki k u r w a a potem wielkie gówno na resorach!.. Jeżeli to będzie Manuel Jimenez no to będzie bardzo dobra informacja. Wstyd tylko tych naszych Zidanów mu na treningu pokazać. Przecież jak on zobaczy "zawodowy kunszt" (już nie mówię o stanie wydolnościowym , motorycznym - muchy w smole) Wojtka , Patryka, Mateusza czy paru innych to p i e r d o l n i e na zawał. "I co ja robię tu? Uuuu Co ja tutaj robię?". Znając życie to się Cupiał w połowie drogi rozmyśli i w ramach cyklu "przeżyjmy to jeszcze raz" pokażą nam jutro na konferencji Wernera Liczkę... który też sam się zgłosi do Myslenic z samokrytyczną tyradą i panegirykiem ku chwale Prezesa...

Poszukiwanie trenera za granicą - bingo! Wreszcie Cupiał poszedł po rozum do głowy i zaczął od TWÓRCÓW a nie od TWORZYWA.

kipers 16.08.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 962573)
Szukajac powodow czemu taka osoba by wogole zainteresowala sie Wisla probuje ich znalezc w tym ze facet kocha swoj zawod i kocha wyzwania. Chce cos stworzyc od podstaw, chce zbudowac cos co jest trwale. Nie zdziwilbym sie ze ma zapis w kontrakcie ze w razie awansu Wisly do LM spora czesc z zyskow idzie na transfery.

Ojj RAF obyś Ty miał racje i oby mu si enaprawde tak chciało jak mowisz. Bo wtedy wierze ze nawet zarząd pójdzie po rozum do głowy (chodzi mi np o sprzedarz 2 sr obronców jednoczesnie) i ze klub wisła bedzie przykładem profesjonalizmu i ojcem nowej polskiej piłki pod znakiem zwyciestwa wkoncu.

Czy Jimenez wytrzyma nerwowo? Mysle ze ma szanse ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy to on bedzie miał poparcie pana Cupiała i państwa zarządu a nie piłkarzyny którym nie chce sie pożądnie zapie*dalac na treningu i zwalniaja słabą grą trenera(przykładem Dan Petrescu)

Kon®ado 16.08.2010 20:41

ee tam przeciez nie mieszka na zadupiu gdzie nie docieraja do niego zadne informacje itd skoro sam zlozyl swoja aplikacje to musial cos sie dowiedziec o klubie napewno slyszal o porazce z zAzerami itd wiec wie na co idzie i kim bedzie dowodzil :P zreszta jest bezrobotny wiec szuka klubu w ktorym (teoretycznie )moze grac w pucharach i sie jakos wykazac pozyjemy zobaczymy

Jacko_1 16.08.2010 20:47

Jaki trener by nie przyszedł, to i tak polegnie z naszymi (polskimi) kopaczami bez ambicji, bez chęci do pracy na treningach, przyzwyczajonych do wydawania kasy w nocnych lokalach i szpanowania brykami.
To nie ich wina, każdy młody który dostaje za mecz więcej niż ojciec rocznie w polu wyorze, musi popaść w taki tryb życia i samozachwyt, tyle tylko, że nie zdają sobie sprawy, że na warunki zachodnie to zarabiają grosze i w życiu przy takim podejściu do zawodu (tak, tak, to zawód) nawet nie zbliżą się do 10% zarobków np. takiego Ibrahimovića, o klasie już nie wspominając.

Szkoda, bo maja tak niewiele czasu, kilka, kilkanaście góra lat, na to by ustawić się na całe życie, a zamiast tego zadowalają się odpadami, może na nasze warunki to są ogromne pieniądze, ale dziwi mnie właśnie ten brak parcia na zgarnięcie tej kasy która tkwi na zachodzie. W końcu ilu naszych zarabia "prawdziwą" kasę na zachodzie? Sami wiecie, więc to pytanie raczej z tych retorycznych.

arbuz 16.08.2010 20:47

Na stronie glownej zmienili zdjecia zawodnikow i zdjeli z glownego naglowka trenera kasperczaka i cala reszte to musi oznaczac tylko jedno kutro bedzie nowy trener.

prober 16.08.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 962661)
Na stronie glownej zmienili zdjecia zawodnikow i zdjeli z glownego naglowka trenera kasperczaka i cala reszte to musi oznaczac tylko jedno kutro bedzie nowy trener.

Sprawdź kod HTML, tam już jest nazwisko trenera, tylko dodane w niewidocznym komentarzu. Jutro tylko usuną znaki komentarza i gotowe :)

rozarian 16.08.2010 20:51

Jak Wy sobie to wyobrażacie? Jak mają obok siebie w klubie egzystować taki Manolo i taki Zdzisław?Przecież oni są niekontabilijni.

prober 16.08.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 962487)
A ja słyszałem od znajomego którego kuzyn właśnie wylądował na Balicach że widział Dana na lotnisku !!

Tylko zapomniałeś dodać, że kuzyn wylatywał z Krasnodaru ;)

Coolpick 16.08.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 962534)
Poczekajmy do jutra. Będziemy się jarać, a jutro przyjdzie trener Kotas i wszyscy będą zawiedzeni.

Przepraszam, że w ogóle zapytam, ale czy ,za przeproszeniem, doktor Majewski gdzieś pracuje?

arbuz 16.08.2010 20:53

wiem to nic nieznaczy ale zwykle osoby odpowiedzialne za kwestie layout oficjalnej strony ociagaja sie niemilosiernie.
Zobaczymy jutro, trzymam kciuki ;)

Kon®ado 16.08.2010 20:55

Cytat:

Przepraszam, że w ogóle zapytam, ale czy ,za przeproszeniem, doktor Majewski gdzieś pracuje?
w reprezentacji mlodziezowej chyba :D

arbuz 16.08.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KonŸado (Post 962671)
w reprezentacji mlodziezowej chyba :D

i mam nadzieje ze w tej reprezentacji U23 zostanie do konca swojej kariery amen

janus 16.08.2010 20:58

Trudno mi uwierzyć w tego Jimeneza. Raczej spodziewałbym się jakiegoś mało znanego Włocha. Takiego, który był asystentem w jakiejś dobrej drużynie, ale w samodzielnej pracy mu gorzej szło. Bądź byłego znanego piłkarza z niewielkim doświadczeniem trenerskim.
Taka powtórka z przeszłości :-)

Kon®ado 16.08.2010 21:00

arbuz oby nie szkoda tych mlodziakow :P :D

arbuz 16.08.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janus (Post 962675)
Trudno mi uwierzyć w tego Jimeneza.

Ja nawet teraz niewierze, jak zobacze to uwierze

ale pomarzyc mozna i chcialbym aby wlasnie Wisla teraz zrobila ten krok
trudno ten sezon moze byc lipny ale chce myslec przyszlosciowo, Wisla to nie jeden sezon to nasza historia
i chcialbym aby zaczela pisac nowe strony tej histori.

PhantomRanger 16.08.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 962668)

Na całe szczęście daleko od nas bo próbuje szkolić repre do 23 lat z marnymi wynikami.

fond 16.08.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 962682)
Na całe szczęście daleko od nas bo próbuje szkolić repre do 23 lat z marnymi wynikami.

A przypadkiem właśnie nie rozwiązano tej kadry ? ??

JrQ- 16.08.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 962661)

Przecież dali Kulawika, po co mieliby tego Kasperczaka tam trzymać:rotfl:??

Ale niektórzy mają na*ebane w głowie.

arbuz 16.08.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KonŸado (Post 962679)
arbuz oby nie szkoda tych mlodziakow :P :D

typu Kowalski ?????

szkoda????

hmm

NIE!!!

brylant17 16.08.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 962668)

Nie 10 znaków :evil:

arbuz 16.08.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 962690)
Przecież dali Kulawika, po co mieliby tego Kasperczaka tam trzymać:rotfl:??

Ale niektórzy mają na*ebane w głowie.

Gdzie ty tego kulawika widzisz ????

No chyba w fotogaleri : Porazka w Chorzowie

wiec niektorzy chyba faktycznie maja....:rotfl::>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl