![]() |
Cytat:
http://legia.net/wiadomosci,39813-ma..._stycznia.html |
A kolejnym ciekawym transferem w najwyższej klasie rozgrywkowej jest z pewnością zakup Wojciecha Kowalewskiego przez Arkę Gdynia. Po zakończeniu sezonu w Rosji Polak rozwiązał kontrakt z Sybirem Nowosybirsk i od kilku tygodni szukał nowego klubu. Z ekipą znad morza związał się Półtorarocznym kontraktem.
Także zobaczymy jak da radę sobie nasz były reprezentacyjny bramkarz. O ile mnie pamięć jeszcze nie myli to kiedyś spekulowano na temat jego przejścia do nas. Ciekaw jestem jak się spisze już w pierwszym starciu z nami w Gdyni. Zaś drugim już mniej prestiżowym transferem jet grający ostatnio w Polonii Bytom Maciej Bykowski ,który będzie wiosną reprezentował barwy lidera pierwszej ligi - ŁKS. Zawodnik podpisał również Półtoraroczny kontrakt |
Wisła sprzedała braci B. Dobrze że odeszli - już im się rzygać chciało polską ligą i coraz mniejsza motywacja była widoczna w ich "grze".
Jestem ciekaw z kim w szatni pogada sobie Małecki, z kim wyskoczy na piwko i pożartuje... W Legii cisza, w Lechu cisza, w Wiśle cisza... Coś czuję że wkrótce nie będą transfery tylko głośne BUM! "Liga będzie ciekawsza..." |
Brożkom się nie dziwie , poszli moim zdaniem i do lepszego klubu , lidera tureckiej ekstraklasy , z większymi szansami na LM no i będą zarabiać 4 x więcej niż u nas. Tylko kwestia czy się przebiją tam do podstawowej 11 , z tym już tak łatwo nie bezie jak w Wiśle ,gdzie nikt bez Pawła nie wyobrażał sobie napadu. Lecz z drugiej strony Pietia w rundzie jesiennej był raczej rezerwowym niż wiodącą postacią zespołu. Co oczywiście nie umniejsza tego , że jego odejście jest dla nas osłabieniem. Dlaczego to już chyba nie muszę pisać. Także Paweł może mieć większe szanse od brata na przebicie się do składu , chociaż.. Pożyjemy zobaczymy , mam nadzieję , że obaj jak to jeszcze sezon temu bywało będą mieć pewne miejsce w wyjściowym składzie
|
Wróbelki ćwierkają że JW przygarnął Bonina. Całe szczęście.
|
Tak jak mówiłem,o JW wszyscy będą dbali. Nie jednemu przeciętniakowi da zarobić ponad to na co zasługuje.
Będą mu komplementy prawili,mówili jakie to dobre decyzje podejmuje a później facet zdziwiony,że tyle kasy wydaje a gry ani wyników nie ma. Szkoda w sumie mi faceta. |
A tymczasem Grosika chcą wypchnąć do Turcji, aby zasilił tam polską kolonię:
http://www.90minut.pl/news/143/news1...ivassporu.html |
Cetnarski być może wzmocni "Wojskowych"
A Marko Krasic - brat skrzydłowego Juventusu Turyn, Milosa Krasicia na testach w Śląsku. http://www.slasknet.com/?nr=9882 |
Szykuje się powrót do Ekstraklasy:
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...__Lech_ma.html |
Tymczasem kolejne zakupy zrealizowały kluby ekstraklasy. Chociaż tym razem mam na myśli duży transfer , bo niewątpliwie taki jest , ale trochę z innej półki a mianowicie chodzi o nowego szkoleniowca Polonii Warszawa , którym został rekomendowany przez Leo Beenhakkera i Jana de Zeeuwa holender Theo Bos. eszcze kilka dni temu właściciel zapewniał, że zespół obejmie trener z bogatym CV. Tymczasem Bos sukcesów nie ma właściwie żadnych. Ale jak to mówi Wojciechowski : " To najlepszy trener, na jakiego w tej chwili mnie stać i który chciałby pracować w Polsce. Nie ma sensu płacić komuś 2 milionów euro rocznie, by prowadził zespół grający na pięciotysięcznym stadionie. Zresztą trenerzy z najwyższej półki na taki stadion by nie przyszli. Musimy obracać się w polskich realiach ". Prezes tłumaczy jeszcze , że wiedza Bosa jest nieporównywalnie większa niż polskich trenerów - mówi prezes klubu. Się okaże , czy i on wytrwa dłużej niż Fornalik , który to za kadencji tegoż pana wytrwał najdłużej na tym najbardziej niepewnym stanowisku w polskich klubach. Sam jestem ciekaw jak poradzi sobie z tą drużyną i jak długo wytrwa przy Wojciechowskim. Bakero też miał być zbawcą :D
Największym zaskoczeniem jest jednak powrót do Polonii Bogusława Kaczmarka - będzie członkiem sztabu szkoleniowego. W kwietniu 2009 odszedł skłócony z właścicielem, sprawa o odszkodowanie trafiła nawet do PZPN. A wracając do transferów polskich piłkarzy , to od niedawna sfinalizowanym zakupem jest niejaki Mateusz Zachara , najlepszy strzelec Rakowa Częstochowa , który trafił na 3,5 roku do Górnika Zabrze. Ostatnim piłkarzem, którego Jerzy Brzęczek polecał swego czasu do ekstraklasy z częstochowskiego klubu był nasz były piłkarz Kuba Błaszczykowski. A Zachara jest właśnie kolejnym po Kubie poleconym zawodnikiem dla Zabrza. ( może kiedyś i on u nas się rozwinie :D ) Idąc dalej mamy Maycona , Brazylijczyk został wypożyczony do Piasta Gliwice. To właśnie ten napastnik , który przychodził do Jagi z koroną króla strzelców ligi białoruskiej w barwach FK Homel. Miał być postrachem obrońców i bramkarzy ekstraklasowych drużyn. A tym czasem skończył jako rezerwowy. Zaś do klubu przychodzi Krzysztof Król , wracający z wypożyczenia od Chicago Fire oraz z taką samą sytuacją Rafał Gikiewicz tylko , że z dawnego Stomilu Olsztyn ( obecnie II liga ) Do Piasta idzie również niesprawdzony w Lechu Krzysztof Chrapek , była gwiazda Podbeskidzia. Napastnik przeszedł również na zasadzie wypożyczenia. Zaś z Polonii Bytom odchodzi Arkadiusz Mysona , wraca do Lechii z wypożyczenia. Jak już jesteśmy przy tym biednym jak mysz kościelna klubie to wypada wspomnieć o Tomaszu Mikołajczaku , który uzupełni skład Amiki. Nie wiem czy już było tutaj to poruszane , ale na wszelki wypadek napisze , iż Maciej Sadlok przywdzieje od wiosny koszulkę Polonii Warszawa (700 tys. euro). No to tyle :) |
GKS Belchatow kusi Rzezniczaka :D
Ciekawy jestem co Kubus zrobi, w sumie jak to mowia GKS mierzy w puchary :D |
Zaś nowym niusem jaki niedawno został wprowadzony w życie Legii Warszawa jest transfer do tego klubu bramkarza Jakuba Szumskiego. Jest on wychowankiem Akademii Piłkarskiej Legii Warszawa. Treningi przy Łazienkowskiej rozpoczynał w 2000 roku. W 2009 roku wywalczył wicemistrzostwo Polski w kategorii juniorów młodszych. W sezonie 2009/10 został włączony do kadry Młodej Legii. W rozgrywkach MESA zadebiutował 19 października w spotkaniu z Piastem Gliwice. Za sobą ma też debiut w pierwszej drużynie.
młode wzmocnienie Legii ,pokazali ,że wychowanków mają solidnych , skoro ów gracz zdążył otrzeć się już o kadrę pierwszego zespołu. Tak jak np niedawno Kosecki. Zawodnik brylujący teraz w ŁKS-ie , na pewno w niedalekiej przyszłości będzie wzmocnieniom drużyny z Łazienkowskiej. Ale wiemy jakim utalentowanym graczem był syn byłego reprezentanta kraju. A jakim bramkarzem jest Szumski jeszcze nie wiemy , ale z czasem może dochodzić do głosu , lecz wg mnie na razie będzie tylko uzupełnianiem składu. |
Eintracht dawał 4 mln € za Mierzejewskiego ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
noo ja słyszałem też z pewnego źródła( info telefoniczne 100% pewne ) że o Mierzejewskiego pytali się ludzie z Arsenalu i pewnie dojdzie do transferu za min. 8 mln ojro:shock:
to co mówi Wojciechowski to jest jakiś dramat, Mierzejewski to jest przeciętny piłkarz lekko wyróżniający się w naszej słabiutkiej lidze cena za niego to max 800 tyś:-P |
Mierzejewski to sredni pilkarz? Chyba sobie zartujesz.
Mierzejewski ciagnie cala gre Polonii i zdecydowanie wyroznia sie w lidze. Swietny technicznie, szybki. Gra przeciez w reprezentacji. 4 bramki w 13 meczach plus kilka asyst. To nie jest dobry wynik skrzydlowego? |
Cytat:
Co do reszty se zgadzam, przydalby sie Wisle |
dokładnie gra przecież w reprezentacji...hahaha to akurat obecnie nie jest jakąś rekomendacją....
|
Cytat:
tekstem Wojciechowskiego przekroczylismy granice absurdu mowiac o kwotach na polskich kopaczy... ktos mu daje 4 mln euro a on ta propozycje odrzuca i jakas dziennikarzyna pisze to na swoich stronach a do tego sie pod tym podpisuje... juz nie wim kto glupszy JW czy autor swietny technicznie :-) ten kraj jest chory |
Dajcie spokój, chyba nie wierzycie w te 4 miliony euro. Mierzejewski jest dobry, na naszą ligę genialny. Dobra technika, kiwka, strzał, dośrodkowanie. Ale 4 miliony euro... ludzie. Błaszczykowski błyszczał w pucharach i reprezentacji, a w lidze był totalna gwiazdą, żeby go Borussia kupiła za 3 mln euro. Lewandowski co prawda 4 mln, ale też król strzelców, gole w reprezentacji. Zupełnie inna sprawa, że Eintracht od naprawdę długiego czasu nie kupił gracza za zbliżone pieniądze. I nagle mieliby dać 4 za kota w worku? Trzeba mieć nasrane w głowie żeby w to uwierzyć.
|
Wydaje mi się że nie otrzymał takiej oferty. Zacznijmy od tego. Podbijanie na 5 milionów? herezje, herezje...
|
Mierzejewski ciagnie gre Polonii ile bez jaj, 4 miliony Ojro ? Nie ma szans. Mysle ze gdyby dostali 2 albo 2,5 to by sprzedali go w 10 sekund.
PS: Przeglad Sportowy informuje ze Legia w styczniu nikogo nie kupi, czeka do zakonczenia okienka na zachodzie i bedzie starala sie z lapanki zebrac zawodnikow ktorych nikt juz nie chce, a ktorzy maja karte w lapie :D |
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie, ze 4 mln sa niemozliwe, ale ja chce tylko zwalczyc teorie, ze to sredni pilkarz. Na pewno tak nie jest. Teraz to chyba najepszy pilkarz ekstraklasy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda mi go strasznie, że utknął w stajni Wojciechowskiego, bo zasługuje na taki klub jak Eintracht jak mało w tej lidze. P.s. Oczywiście suma transferowa z kosmosu, ale w zainteresowanie Eintrachtu jestem skłonny uwierzyć. W końcu było nie było nasza trójca z Dortmundu robiła jesienią ładną reklamę polskiemu rynkowi. |
Chwila, chwila. Jeszcze jakiś czas temu były płacze (głównie chłopaków z Wronek), że Peszko odchodzi za pół darmo czyli 500 tys. euro, a spokojnie mogliby go sprzedać za 2,5-3 mln euro. Jeśli taki Peszko miałby kosztować 3 mln euro tu nie widzę przeszkody czemu Mierzej miałby kosztować mniej?
|
Bo Peszko gral w Amice a Mierzej gra w DiscoPolo :) ? Normalnie towar i innej półki :D
Nie rozumiem tez co Wy tak naskakujecie na tego Mierzejewskiego. Chlopak ma wszystko czego potrzeba by byc w przyszlosci czolowym zawodnikiem reprezentacji. |
no tak ale jakby Eintracht dawał chociaż 1 mln to myślę że Wojciechowski powinien sam go na lotnisko zawieźć i jeszcze buzi na dowidzenia dać :P gdyby był normalny rzecz jasna....tak to Mierzejewski pogra jeszcze z 2 lata w Poloni i się wypali i będzie za późno na transfer....
|
Cytat:
W moim odczuciu skoro Paweł Brożek poszedł za ponad 2mln E, to Mierzejewski też jest wart 2mln. Dla mnie obecnie jest najlepszym ligowcem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl