Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 12.06.2010 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 912685)
Nie ukrywam że cieszy mnie 1 transfer do Wisły. Mam pytanie - czy Jovanić to jest poziom Isailovica z Zagłębia Lubin? Isailović to dobry bramkarz i miałbym jakieś porównanie.

chyba nie, skoro zawodnik z Lubina jest na MŚ, a "nasz" chłopak nie.
no ale jest "młody" bo dopiero 25 lat.

Liga zwerykifuke tak naprawde.

Mario Nh 12.06.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 912696)
A niby czemu? :shock:
Przemawia za nim fakt ze jest tanszy ale jest słabszy od Sadloka i nie może grać na tylu pozycjach co on.

Co lepszy napastnik robi go jak chce i nie mam na myśli tutaj tylko nawet ostatniego meczu z Hiszpanią. Glik jest bardziej waleczny, twardy i zdecydowany. Nie kalkuluje, rzuca się pod nogi rywala który biegnie z piłką jak pies na mięso.

anthony09 12.06.2010 11:34

400 tys Euro za takiego bramkarza to wydaję mi się trochę za dużo ;/ Można lepiej byłoby te pieniądze zainwestować w lepszych grajków, ale jak to mówią lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

pawelwislak 12.06.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 912689)
Z dwójki Sadlok - Glik zdecydowanie brałbym tego drugiego.

Chyba żartujesz, to ja już wole żeby nie było transferów, z jednej strony ruchy transferowe naszych działaczy martwią z drugiej naprawdę się cieszę że nie są one w rękach kibiców...

Mario Nh 12.06.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 912704)
Chyba żartujesz, to ja już wole żeby nie było transferów, z jednej strony ruchy transferowe naszych działaczy martwią z drugiej naprawdę się cieszę że nie są one w rękach kibiców...

Glik ratował swój zespół przed spadkiem a Sadlok walczył o puchary. Poza tym, jeden woli rybki, drugi woli akwarium.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 912703)
400 tys Euro za takiego bramkarza to wydaję mi się trochę za dużo ;/ Można lepiej byłoby te pieniądze zainwestować w lepszych grajków, ale jak to mówią lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

Jeszcze nie wyszedł na boisko a już piszecie, że Wisła przepłaciła :lol:
Idź chłopie na spacer, ładna pogoda jest.

<Crasch> 12.06.2010 11:37

Cytat:

W światowej piłce 400 tysięcy Euro top jest NIC, w Polsce bramkarz podobnej klasy, albo inaczej. podobnej reputacji kosztuje ponad milion euro, Bufona czy nawet takiego Muche nie kupisz za tyle.

gooro33 12.06.2010 11:37

Cytat:

Gratuluje.... nie wiedzialem ze mamy tu rowniez osobe ze scoutingu ktora jezdzi i oglada graczy. Widac Basalaj szybo zorganizowal caly pion....

TRNKRN 12.06.2010 11:38

Oj anthony09 ależ głupoty piszesz. 400 tysięcy euro to jest dla Ciebie dużo? To za ile mamy kupować. Przestańcie pierdzielić głupoty. Powinniśmy wydawać i ponad 1 mln euro za gracza, żeby choć trochę zbliżyć się do Europy. Jak na takiego kolesia w tym wieku to i tak była "przecena".

pan Dudi 12.06.2010 11:39

Cytat:

No ****a, czekałem na taki komentarz.:lol::lol::lol::lol:Powiedz, w ilu meczach go widziałeś, że go oceniasz? Bo ja też w żadnym.

Skoro chciał go Partizan i ma za sobą debiut w reprze, to chyba coś potrafi, tak? A skoro jakiś Wilczek z Piasta Gliwice kosztuje 300 000 €, to gdzie chciałeś znaleźć tańszego bramkarza? W Garbarni?

Edit: To się chłopu dostało :lol:

Mareq 12.06.2010 11:47

Bramkarz zapowiada się raczej na pozytywny transfer.
Przychodzi do nas z zespołu , który stracił w sezonie 27 bramek , co było 4 (a w zasadzie 2 , bo Partizana i Crveny nie powinno się wliczać do tej kompetencji ;) ) wynikiem w lidze serbskiej. Zespół grając jako beniaminek zajął 4 miejsce w tabeli. Jovanic zagrał w 29 z 30 meczów w lidze , a w jedynym w którym nie zagrał , jego zespół przegrał 0-2 z drużyną z drugiej połówki tabeli. Nasz nowy bramkarz(?) na pewno nie będzie wspominał miło szczególnie jednego z meczów w tym sezonie w lidze serbskiej , kiedy to jego zespół został rozjechany przez Crvene Zvezdę 5-2 .

Jezeli chodzi o ten mecz z Crvena , to taka ilość straconych bramek jest ,,zasluga'' obrońców .
Pierwsza bramka byla z karnego , przy drugiej moze i czesc winy ponosił , ale obronca tez powinien inaczje zareagow , trzecia to ****a nie do obrony , czwarta tez moze podzielic sie odpowiedzialnoscia z obrońami , ale zdecydowanie przy ich wiekszej zasludze , piata to przegrany pojedynek 1 na 1 i potezny strzał , raczej nie do wygrania
Jeżeli obrona jego drużyny grała w każdym meczu tak jak w tym z drużyną z Belgradu , to wynik 27 straconych bramek jest niebywalym sukcesem.

http://www.youtube.com/user/kojovici...55/lxyzVrKrHZw

Tutaj filmik z bramkami z tego meczu ^ od 4 min i 50 s .
Ogólnie na tym profilu są skróty z wszystkich kolejek serbskiej ekstraklasy , więc jeżeli komuś bardzo się nudzi , to może sobie pooglądać czy dużo ,,farfocli'' wpuścił nasz nowy nabytek ;)

marcinb88 12.06.2010 11:47

Brać i Glika i Sadloka. Przecież Sadlok może grać jako defensywny pomocnik, a Sobol juz swoje lata ma... A co do Sobiecha to wogóle nie jestem do niego przekonany. Nowak jest tańszy, grał całą rundę bez kontuzji (wieśc chyba taki szklany nie jest) i w słabym Bełchatowie trochę bramek strzelił, a poza tym zna się z Gargułą.

Witoldon 12.06.2010 11:48

Widzę, że w klubie nadal nie wyciągają wniosków z porażek. Łatamy jedną dziurę to tworzymy drugą. Z Levadią też nie mielismy obrony, teraz sytuacja się powtarza, odszedł Alvarez, odchodzi Głowa. W miejsce Arka widzę Sadloka, chociaż ten gra ostatnio na lewej obronie. A teraz kilka słów o waszym idolu Gliku; miał jedną (1!) dobrą rundę w karierze! Ponadto jest stosunkowo wolny i mało zwrotny. Jeszcze ta jego atletyczna budowa...

qchar90 12.06.2010 11:48

jestem ciekaw czy w poniedzialek bedzie koferencja prasowa
ciekawe czy Arek odejdzie, ja chcialbym widziec za niego kogos z zagranicy, mozna przy odrobinie szczescie sciagnac kogos dobrego z zagranicy za nie duze pieniadze np Marcelo, Cleber

Rob_Zombie 12.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 912709)
No ****a, czekałem na taki komentarz.:lol::lol::lol::lol:Powiedz, w ilu meczach go widziałeś, że go oceniasz? Bo ja też w żadnym.

Skoro chciał go Partizan i ma za sobą debiut w reprze, to chyba coś potrafi, tak? A skoro jakiś Wilczek z Piasta Gliwice kosztuje 300 000 €, to gdzie chciałeś znaleźć tańszego bramkarza? W Garbarni?

Ogólnie się zgadzam, tylko ten argument o reprze jakiś taki z dupy. Bo Pawełek czy Przyrowski też mają za sobą występy w reprezentacji. Z całym szacunkiem dla uczestnika trwających właśnie MŚ, ale jakoś nie robi na mnie wrażenia to że ktoś był/jest reprezentantem Serbii.

gigant 12.06.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 912709)

Pawełek też zagrał w kadrze, nawet Cabaj był kiedys na konsultacji kadry. Takie porównania do niczego nie prowadzą, ale trzeba wziąc pod uwagę że 400 tyś euro które w naszych klubach jest kwotą wieeelką, na zachodzie jest kwotą wywołującą usmiech. Trzeba sie przyzwyczaic do takich kwot, szczególnie w kontekście przywołanego tu Wilczka. Wydaje się że nie przepłacilismy.

Ogryzek 12.06.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 912722)
Pawełek też zagrał w kadrze, nawet Cabaj był kiedys na konsultacji kadry. Takie porównania do niczego nie prowadzą, ale trzeba wziąc pod uwagę że 400 tyś euro które w naszych klubach jest kwotą wieeelką, na zachodzie jest kwotą wywołującą usmiech. Trzeba sie przyzwyczaic do takich kwot, szczególnie w kontekście przywołanego tu Wilczka. Wydaje się że nie przepłacilismy.

A nie około 200 tysięcy Wilczek kosztuje Zagłębie Lubin? To tak żeby trzymać się faktów:)

A to czy przepłaciliśmy czy nie, pokaże sam Jovanić - najlepiej dzięki świetnej grze i zdobytemu przez to uznaniu u kibiców.

63.5 Kg 12.06.2010 12:03

Jezeli z Arkiem to prawda ,to wielka szkoda.

Szkoda tez ze w Polsce nie isttnieje neistety cos takiego jak ikona klubowa,czlowiek ktory potrafi spedzic cale zycie w jednym klubie tak jak to jest nieraz zagranica.

AYALA 12.06.2010 12:06

ceny poszły w góre w ostatnich latach, dziś za Sobiecha z Sadlokiem co tak naprawde zaliczyli jeden dobry sezon trzeba dac razem 1,5 mln € i pewnie kontrakty min. 250 tyś € za rok grania.

Także cena (400 tyś € ) za Jovanica nie wydaje mi sie zbyt wygórowana

szczebrzeszcz 12.06.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 912729)
czlowiek ktory potrafi spedzic cale zycie w jednym klubie tak jak to jest nieraz zagranica.

za takie pieniądze to też bym został:D

Lombardino 12.06.2010 12:26

Za pozyskanie bramkarza (jeśli to prawda)...WIELKIE BRAWA!!!
Czekamy na pomocnika i napadziora z prawdziwego zdarzenia.Do roboty Panowie!
Widać że nowa/stara Wiślacka miotła zaczęła robić to,czego nie potrafiono od pewnego czasu.
Pozdro dla Prezesa!!!

Kamson 12.06.2010 13:03

Cytat:

A skąd ty to ku**a możesz wiedzieć?
Nawet jakbyśmy kupili Rooneya to na tym forum i tak znalazłby się ktoś kto by narzekał.

wwf 12.06.2010 13:08

Sprzedać Głowackiego a za te pieniądze sprowadzić Sobiecha, Sadloka.
Kiedyś tak Wisła robiła. Odchodził B. Zając przychodził Głowacki, Odchodził M.Zając przychodził Baszczyński, Odchodził Kaliciak przychodził Kosowski. Starszy zawodnik robił miejsce a przychodził młody i miał pewny plac do gry. Nic tylko trenować i się rozwijać.

Basałaj powinien wrócić do tego modelu

Szyman423 12.06.2010 13:09

Ludzie nie narzekajcie ...
Jak nie było bramkarza to wszyscy narzekali
Jak jest (o ile to info jest prawda) wszyscy narzekaja ze przyszedl bramkarz.
A wgl skad wy mozecie wiedziec jak on broni po 1 filmiku na YT ?

Proximus 12.06.2010 13:19

Może Cissokho od razu w poniedziałek zaprezentują. Albo jakiegoś innego piłkarza.

Karherop 12.06.2010 13:40

Cieszy ten ( ewentualny) transfer Milana , na pewno to lepszy wybór niż Navas , choćby z tego powodu że nasz pierwszy bramkarz nie będzie musiał jeździc co miesiac do Kostarykii i z powrotem , jak chociazby Diaz . Wydaje mi sie też że ma lepsze referencje .

Co do Głowackiego to wielka szkoda że odchodzi , ale trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej . Musiał dostac naprawde dobrą ofertę finansową , że zgodził się na transfer , tym bardziej że Głowie odpowiadało życie w Krakowie .

Jeśli stan kadrowy w obronie się już nie uszczupli , to nawet bylibyśmy w stanie wytrzymać jedną runde bez nowego stopera ( Marcelo - Cleber - Kowalski ) , ale to nie zmienia faktu że Cleber sie starzeje , Kowalski to wielka niewiadoma , Marcelo cięzko będzie utrzymac u nas dłużej niż jeszcze rok .

Jeśli ktokolwiek by do nas przyszedł z dwójki Glik - Sadlok to będzie to dobre rozwiązanie , z tym że ja wolałbym jednak tego drugiego , bo i sam wspominał że chetnie przeniósłby się do Krakowa . Jednak na pewno łatwiej będzie wytransferować zawodnika Piasta , niż Ruchu ...

MCX 12.06.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 912771)
Jeśli stan kadrowy w obronie się już nie uszczupli , to nawet bylibyśmy w stanie wytrzymać jedną runde bez nowego stopera ( Marcelo - Cleber - Kowalski ) , ale to nie zmienia faktu że Cleber sie starzeje , Kowalski to wielka niewiadoma , Marcelo cięzko będzie utrzymac u nas dłużej niż jeszcze rok .

Tak, tylko, że Marcelo nie jest z żelaza i jeżeli (odpukać) przydarzyłaby mu się kontuzja, a my mielibyśmy bazować na staruszku Cleberze, świeżaku Kowalskim i niepewnym Diazie to naprawdę bałbym się o solidność defensywy.

No i pewnie ani Sadlok ani Glik do nas nie przyjdą, bo ceny dyktowane za Polaków są nieadekwatne do prezentowanego przez nich poziomu. Prędzej spodziewałbym się jakiegoś solidnego zawodnika zza granicy. W każdym razie za Głowackiego ktoś przyjść musi i nie ma co kombinować.

Fantomas 12.06.2010 13:55

Sobiech, Glik czy Sadlok to zawodnicy za słabi na Wislę- w Polsce praktycznie nie ma zawodnika, który byłby dla nas wzmocnieniem pod puchary - Polska reprezentacja cierpi z powodu fatalnej postawy obrońców w głównej mierze - polscy obrońcy są fatalni i to jest fakt - Głowacki jeśli odejdzie a to jest raczej pewne zostanie zastąpiony przez zawodnika(ów) zagraniczny najpewniej przez kolejnego Brazylijczyka - Prowadzone są negocjacje z 3 obrońcami z kraju kawy w dwóch wypadkach mającymi na koncie występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju - trzeci do Chilijczyk występujący w Brazylii - chodzi o stoperów i prawego obrońcę...

Ogryzek 12.06.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 912772)
Tak, tylko, że Marcelo nie jest z żelaza i jeżeli (odpukać) przydarzyłaby mu się kontuzja, a my mielibyśmy bazować na staruszku Cleberze, świeżaku Kowalskim i niepewnym Diazie to naprawdę bałbym się o solidność defensywy.

No i pewnie ani Sadlok ani Glik do nas nie przyjdą, bo ceny dyktowane za Polaków są nieadekwatne do prezentowanego przez nich poziomu. Prędzej spodziewałbym się jakiegoś solidnego zawodnika zza granicy. W każdym razie za Głowackiego ktoś przyjść musi i nie ma co kombinować.

A jaka jest cena dyktowana za Glika że jest nieadekwatna? Bo o SobiechoSadloku można przeczytać że łącznie 1,5 mln euro? Ile sam Glik kosztuje? (Chce Piast za niego pieniędzy)

Wilczka za 200 tysięcy euro sprzedali. Tak pytam bo nie wiem jakie są fakty i czy czasem to też nie mity z cenami za Polaków. Może tylko ci co w kadrze grają kosztują.... miliony:)
Pomijam czy akurat jego bym chciał w Wiśle. Chodzi o cenę.

PS
Za ile Jagiellonia chciała sprzedać Sandomierskiego? To jest cena do porównania z Naszym nowym bramkarzem, a nie piłkarze z pola.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fantomas (Post 912774)
Sobiech, Glik czy Sadlok to zawodnicy za słabi na Wislę- w Polsce praktycznie nie ma zawodnika, który byłby dla nas wzmocnieniem pod puchary - Polska reprezentacja cierpi z powodu fatalnej postawy obrońców w głównej mierze - polscy obrońcy są fatalni i to jest fakt - Głowacki jeśli odejdzie a to jest raczej pewne zostanie zastąpiony przez zawodnika(ów) zagraniczny najpewniej przez kolejnego Brazylijczyka - Prowadzone są negocjacje z 3 obrońcami z kraju kawy w dwóch wypadkach mającymi na koncie występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju - trzeci do Chilijczyk występujący w Brazylii - chodzi o stoperów i prawego obrońcę...

Dość już tych bajek - Lech z Lewandowskim i Peszko na czele (piłkarzami z polskiej ligi) wszedł do grupy i wyszedł z grupy LE....
Jest kilku młodych "wilczków".... chyba że znowu pójdziemy w stronę (bez złośliwości) bałkańskich Zieńczuków...

(Bo tak jak kiedyś pisałem - dobry Bałkaniec to poniżej miliona nie kosztuje)

Markus 12.06.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fantomas (Post 912480)
Jakim wzmocnieniem może być napastnik, który od dłuższego czasu nie gra i nie jest młody.....
Kolejny raz wygląda to na wariant oszczędnościowy ze strony władz klubu....
Była mowa o naprawie działu marketingu - a to właśnie na tym polega, że chcąc przyciągnąć kibiców na stadion trzeba dokonywać transferów na miarę oczekiwań i celów stawianych przed zespołem - nie wyobrażam sobie sprawnie funkcjonującego marketingu bez dobrej polityki transferowej klubu.. W dzisiejszych czasach nikt nie da się uwieść tanimi zagrywkami w stylu kiełbaska na stadionie gratis etc...

Pełna zgoda. To nie Mankinwa powinien być głównym celem transferowym Wisły w ataku, niemniej, nie należy go pochopnie skreślać. Nie każdy piłkarz na zakręcie kariery już nie może sie podnieść i będzie drugim Hristowem, zawsze może okazać się również takim Kalu Uche. Trzeba też pamiętać, że nawet głeboki rezerwowy Lazio byłby w naszej lidze wielką gwiazdą, bijąc na głowę możliwościami i wyszkoleniem 99% polskich ligowców.

Przypomnę, że gdy Kalu Uche przechodził do nas z rezerw Espaniolu, niektórzy również wklejali wypowiedzi pt. "jaki to beznadziejny i już w ogole skończony zawodnik". Właśnie o to chodzi, aby podobnych piłkarzy odbudować i mieć przez to wybitnych zawodników, których w inny sposób pozyskać się nie da.

Rob_Zombie 12.06.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 912772)

Świeżak? Koleś ma już 24 lata, a dwa ostatnie spędził grając w ekstraklasie. Żaden z niego świeżak.

Markus 12.06.2010 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 912791)
Świeżak? Koleś ma już 24 lata, a dwa ostatnie spędził grając w ekstraklasie. Żaden z niego świeżak.

...i żaden z niego wartościowy piłkarz, co wiele razy dobitnie w tym czasie potwierdził.

Ogryzek 12.06.2010 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 912790)
Pełna zgoda. To nie Mankinwa powinien być głównym celem transferowym Wisły w ataku, niemniej, nie należy go pochopnie skreślać. Nie każdy piłkarz na zakręcie kariery już nie może sie podnieść i będzie drugim Hristowem, zawsze może okazać się również takim Kalu Uche. Trzeba też pamiętać, że nawet głeboki rezerwowy Lazio byłby w naszej lidze wielką gwiazdą, bijąc na głowę możliwościami i wyszkoleniem 99% polskich ligowców.

Przypomnę, że gdy Kalu Uche przechodził do nas z rezerw Espaniolu, niektórzy również wklejali wypowiedzi pt. "jaki to beznadziejny i już w ogole skończony zawodnik". Właśnie o to chodzi, aby podobnych piłkarzy odbudować i mieć przez to wybitnych zawodników, których w inny sposób pozyskać się nie da.

Kalu Uche przychodził do nas z rezerw Espaniolu jako piłkarz młody, nie zgnuśniały weteran, jako młody wilczek chciał się wybić. Kosztował grosze i zarabiał niedużo. (Jak Marcelo)
Całkiem inaczej niż u Makinwy. Nie był Uche na żadnym zakręcie kariery bo jej jeszcze nie zaczął. Makinwa to schodzący weteran. A przypuszczam również że spory leń... dlatego nie gra w Lazio. Owszem, jest szansa że mógłby błysnąć u nas, ale porównanie Uche i Makinwa nietrafione.

Lepiej porównać Makinwe do Ba (jeśli już)

Uche można porównać do Marcelo - obaj przychodzili do Wisły będąc na dorobku a nie schyłku karier. Markus nie nadużywaj porównań do Uche kiedy są one nieadekwatne.

Żurawek 12.06.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 912791)

Świeżak w kontekście występów na poziomie Wisły.

AYALA 12.06.2010 14:44

raczej bym nie porównywał Makinwy do Hristova bo Lazio to jednak znacznie mocniejszy zespół niż Lewski no i ma lepszych zawdoników na ławce.Do Ba bym też nie porównywał Makinwy bo Issa przyszedł po 1,5 rocznej kontuzji.Poprostu każdy jest inny.Mam nadzieje że Makinwa wypali jak przyjdzie.

MCX 12.06.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 912785)
A jaka jest cena dyktowana za Glika że jest nieadekwatna? Bo o SobiechoSadloku można przeczytać że łącznie 1,5 mln euro? Ile sam Glik kosztuje? (Chce Piast za niego pieniędzy)

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,...ku_Fulham.html

Napisano, że w styczniu Piast odrzucił ofertę Lecha za Glika wartości 1,5 mln złotych. I był gotów go puścić za trzy razy tyle. Dla mnie to paranoja, absolutne maksimum za takiego gościa to 800-900 tys złotych.

Teraz Piast spadł z ligi, więc może wycena tego gracza również uległa zmianie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 912799)

Dokładnie to miałem na myśli.

Markus 12.06.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 912797)
Kalu Uche przychodził do nas z rezerw Espaniolu jako piłkarz młody, nie zgnuśniały weteran, jako młody wilczek chciał się wybić. Kosztował grosze i zarabiał niedużo. (Jak Marcelo)
Całkiem inaczej niż u Makinwy. Nie był Uche na żadnym zakręcie kariery bo jej jeszcze nie zaczął. Makinwa to schodzący weteran. A przypuszczam również że spory leń... dlatego nie gra w Lazio. Owszem, jest szansa że mógłby błysnąć u nas, ale porównanie Uche i Makinwa nietrafione.

Lepiej porównać Makinwe do Ba (jeśli już)

Uche można porównać do Marcelo - obaj przychodzili do Wisły będąc na dorobku a nie schyłku karier. Markus nie nadużywaj porównań do Uche kiedy są one nieadekwatne.

Porównanie jest adekwatne. Piłkarz starszy od Uche czy Marcelo wcale nie musi byc od razu "zgnuśniałym weteranem i leniem". Ani "schodzącym weteranem". To tylko Twoja własna spekulacja, a nie żaden pewnik, na którym cokolwiek można opierać i przesądzać.

Mankinwa prezentuje się nawet lepiej od nich pod względem doświadczenia i ogrania międzynarodowego (mówię o momencie, w którym przychodzili do Wisły). Nie ma żadnych podstaw zaocznie przekreślać wartość tego ewentualnego transferu. Może być z nim różnie - znakomity ruch, lub kolejne pudło. Ale szanse na to pierwsze są znaczne.

PvD 12.06.2010 14:51

Cytat:

Nasz nowy bramkarz(?) na pewno nie będzie wspominał miło szczególnie jednego z meczów w tym sezonie w lidze serbskiej , kiedy to jego zespół został rozjechany przez Crvene Zvezdę 5-2 .
akurat byłem na tym meczu

Zvezda - Spartak 5:2 12.12.2009 przy 0:1 sędzia gwizdnął karnego z kapelusza. Może też chciał świętować 20-lecie Delije i zrobił im prezent :D

Grał wtedy poprawnie mimo, że puścił 5 bramek

Fantomas 12.06.2010 14:55

Tylko jednego nie rozumiem dlaczego Wisła ma być klubem dla zawodników po przejściach na zakręcie piłkarskiej kariery a nie dla zawodników wybijających się, w formie itd....Dla takiego zawodnika jesteśmy jedynie przystankiem, jak wyjdzie to odejdzie jak nie wyjdzie i tak skasuje odpowiednie pieniądze za grę (siedzenie na ławce). W obliczu słabej formy naszych napastników a właściwie jedynego napastnika - potrzeba sprowadzenia zawodników do tej formacji jest oczywista...my nie możemy w tej chwili pozwolić sobie na eksperymentowaniem z zawodnikami którzy przesiadują na ławce rezerwowej a nie grają...

Porównanie Makinwy do Uche kompletnie nie trafione....

Markus 12.06.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 912799)

:rotfl:

To jakaś nowa kategoria oceny przydatności i wartości zawodnika? "Świeżak w kontekście Wisły"? :rotfl: Co się za nią kryje, drugi Nesta? To ma coś wnosić do czegoś? :rotfl: Takich "świeżaków" istnieje zatem miliony, bo tylko kilkudziesięciu czynnych zawodowo zawodników świata występowało i występuje w Wiśle.

Nudzi Wam się?

Ogryzek 12.06.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 912806)
Porównanie jest adekwatne. Piłkarz starszy od Uche czy Marcelo wcale nie musi byc od razu "zgnuśniałym weteranem i leniem". Ani "schodzącym weteranem". To tylko Twoja własna spekulacja, a nie żaden pewnik, na którym cokolwiek można opierać i przesądzać.

Mankinwa prezentuje się nawet lepiej od nich pod względem doświadczenia i ogrania międzynarodowego (mówię o momencie, w którym przychodzili do Wisły). Nie ma żadnych podstaw zaocznie przekreślać wartość tego ewentualnego transferu. Może być z nim różnie - znakomity ruch, lub kolejne pudło. Ale szanse na to pierwsze są znaczne.

Nieadekwatne - z racji tego że Uche i Makinwa byli na innym etapie kariery "przychodząc" do Wisły. Nie rozumiesz co piszesz. (bez urazy). Ja nie kwestionuje talentu Makinwy i "doświadczenia".

1.Uche był no name - młody wilczek który chce się wybić. Koszty żadne a tym samym ryzyko żadne.
Makinwa chciałby zarabiać sporo więcej niz Łobo.

2. Uche chciał się wybić przez polską ligę do Europy. Starał się żeby wyjechać z Polski (róznymi środkami, nie tylko niestety dobrą grą)
Dla Makinwy to będzie zesłanie. Ot dorobić trochę się da. Czy będzie mu się chciało jak w Lazio się nie przykładał do treningów?

Dlatego porównać Makinwę można do Ba, Clebera itd a nie do Uche.

Nie znaczy że Makinwa sie nie sprawdzi, ale w jego przypadku nie możemy wtopić. Za duże piniądze mógłby przejeść. Uche jak pisałem to było małe ryzyko. Stąd jest to inna sytuacja.

Z takimi jak Uche powinniśmy śmiało ryzykowac co rundę. (Małe koszty, małe ryzyko)

Z Makinwą trzeba więcej rozwagi. Po co nam nigeryjski Kryszałowicz? Bedzie trochę gość kosztował (pensja) to trzeba mieć większą gwarancję że nie bedzie to kolejny Łobo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl