![]() |
Cytat:
no ale jest "młody" bo dopiero 25 lat. Liga zwerykifuke tak naprawde. |
Cytat:
|
400 tys Euro za takiego bramkarza to wydaję mi się trochę za dużo ;/ Można lepiej byłoby te pieniądze zainwestować w lepszych grajków, ale jak to mówią lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.
|
Cytat:
Chyba żartujesz, to ja już wole żeby nie było transferów, z jednej strony ruchy transferowe naszych działaczy martwią z drugiej naprawdę się cieszę że nie są one w rękach kibiców... |
Cytat:
Cytat:
Idź chłopie na spacer, ładna pogoda jest. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oj anthony09 ależ głupoty piszesz. 400 tysięcy euro to jest dla Ciebie dużo? To za ile mamy kupować. Przestańcie pierdzielić głupoty. Powinniśmy wydawać i ponad 1 mln euro za gracza, żeby choć trochę zbliżyć się do Europy. Jak na takiego kolesia w tym wieku to i tak była "przecena".
|
Cytat:
No ****a, czekałem na taki komentarz.:lol::lol::lol::lol:Powiedz, w ilu meczach go widziałeś, że go oceniasz? Bo ja też w żadnym. Skoro chciał go Partizan i ma za sobą debiut w reprze, to chyba coś potrafi, tak? A skoro jakiś Wilczek z Piasta Gliwice kosztuje 300 000 €, to gdzie chciałeś znaleźć tańszego bramkarza? W Garbarni? Edit: To się chłopu dostało :lol: |
Bramkarz zapowiada się raczej na pozytywny transfer.
Przychodzi do nas z zespołu , który stracił w sezonie 27 bramek , co było 4 (a w zasadzie 2 , bo Partizana i Crveny nie powinno się wliczać do tej kompetencji ;) ) wynikiem w lidze serbskiej. Zespół grając jako beniaminek zajął 4 miejsce w tabeli. Jovanic zagrał w 29 z 30 meczów w lidze , a w jedynym w którym nie zagrał , jego zespół przegrał 0-2 z drużyną z drugiej połówki tabeli. Nasz nowy bramkarz(?) na pewno nie będzie wspominał miło szczególnie jednego z meczów w tym sezonie w lidze serbskiej , kiedy to jego zespół został rozjechany przez Crvene Zvezdę 5-2 . Jezeli chodzi o ten mecz z Crvena , to taka ilość straconych bramek jest ,,zasluga'' obrońców . Pierwsza bramka byla z karnego , przy drugiej moze i czesc winy ponosił , ale obronca tez powinien inaczje zareagow , trzecia to ****a nie do obrony , czwarta tez moze podzielic sie odpowiedzialnoscia z obrońami , ale zdecydowanie przy ich wiekszej zasludze , piata to przegrany pojedynek 1 na 1 i potezny strzał , raczej nie do wygrania Jeżeli obrona jego drużyny grała w każdym meczu tak jak w tym z drużyną z Belgradu , to wynik 27 straconych bramek jest niebywalym sukcesem. http://www.youtube.com/user/kojovici...55/lxyzVrKrHZw Tutaj filmik z bramkami z tego meczu ^ od 4 min i 50 s . Ogólnie na tym profilu są skróty z wszystkich kolejek serbskiej ekstraklasy , więc jeżeli komuś bardzo się nudzi , to może sobie pooglądać czy dużo ,,farfocli'' wpuścił nasz nowy nabytek ;) |
Brać i Glika i Sadloka. Przecież Sadlok może grać jako defensywny pomocnik, a Sobol juz swoje lata ma... A co do Sobiecha to wogóle nie jestem do niego przekonany. Nowak jest tańszy, grał całą rundę bez kontuzji (wieśc chyba taki szklany nie jest) i w słabym Bełchatowie trochę bramek strzelił, a poza tym zna się z Gargułą.
|
Widzę, że w klubie nadal nie wyciągają wniosków z porażek. Łatamy jedną dziurę to tworzymy drugą. Z Levadią też nie mielismy obrony, teraz sytuacja się powtarza, odszedł Alvarez, odchodzi Głowa. W miejsce Arka widzę Sadloka, chociaż ten gra ostatnio na lewej obronie. A teraz kilka słów o waszym idolu Gliku; miał jedną (1!) dobrą rundę w karierze! Ponadto jest stosunkowo wolny i mało zwrotny. Jeszcze ta jego atletyczna budowa...
|
jestem ciekaw czy w poniedzialek bedzie koferencja prasowa
ciekawe czy Arek odejdzie, ja chcialbym widziec za niego kogos z zagranicy, mozna przy odrobinie szczescie sciagnac kogos dobrego z zagranicy za nie duze pieniadze np Marcelo, Cleber |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A to czy przepłaciliśmy czy nie, pokaże sam Jovanić - najlepiej dzięki świetnej grze i zdobytemu przez to uznaniu u kibiców. |
Jezeli z Arkiem to prawda ,to wielka szkoda.
Szkoda tez ze w Polsce nie isttnieje neistety cos takiego jak ikona klubowa,czlowiek ktory potrafi spedzic cale zycie w jednym klubie tak jak to jest nieraz zagranica. |
ceny poszły w góre w ostatnich latach, dziś za Sobiecha z Sadlokiem co tak naprawde zaliczyli jeden dobry sezon trzeba dac razem 1,5 mln € i pewnie kontrakty min. 250 tyś € za rok grania.
Także cena (400 tyś € ) za Jovanica nie wydaje mi sie zbyt wygórowana |
Cytat:
|
Za pozyskanie bramkarza (jeśli to prawda)...WIELKIE BRAWA!!!
Czekamy na pomocnika i napadziora z prawdziwego zdarzenia.Do roboty Panowie! Widać że nowa/stara Wiślacka miotła zaczęła robić to,czego nie potrafiono od pewnego czasu. Pozdro dla Prezesa!!! |
Cytat:
Nawet jakbyśmy kupili Rooneya to na tym forum i tak znalazłby się ktoś kto by narzekał. |
Sprzedać Głowackiego a za te pieniądze sprowadzić Sobiecha, Sadloka.
Kiedyś tak Wisła robiła. Odchodził B. Zając przychodził Głowacki, Odchodził M.Zając przychodził Baszczyński, Odchodził Kaliciak przychodził Kosowski. Starszy zawodnik robił miejsce a przychodził młody i miał pewny plac do gry. Nic tylko trenować i się rozwijać. Basałaj powinien wrócić do tego modelu |
Ludzie nie narzekajcie ...
Jak nie było bramkarza to wszyscy narzekali Jak jest (o ile to info jest prawda) wszyscy narzekaja ze przyszedl bramkarz. A wgl skad wy mozecie wiedziec jak on broni po 1 filmiku na YT ? |
Może Cissokho od razu w poniedziałek zaprezentują. Albo jakiegoś innego piłkarza.
|
Cieszy ten ( ewentualny) transfer Milana , na pewno to lepszy wybór niż Navas , choćby z tego powodu że nasz pierwszy bramkarz nie będzie musiał jeździc co miesiac do Kostarykii i z powrotem , jak chociazby Diaz . Wydaje mi sie też że ma lepsze referencje .
Co do Głowackiego to wielka szkoda że odchodzi , ale trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej . Musiał dostac naprawde dobrą ofertę finansową , że zgodził się na transfer , tym bardziej że Głowie odpowiadało życie w Krakowie . Jeśli stan kadrowy w obronie się już nie uszczupli , to nawet bylibyśmy w stanie wytrzymać jedną runde bez nowego stopera ( Marcelo - Cleber - Kowalski ) , ale to nie zmienia faktu że Cleber sie starzeje , Kowalski to wielka niewiadoma , Marcelo cięzko będzie utrzymac u nas dłużej niż jeszcze rok . Jeśli ktokolwiek by do nas przyszedł z dwójki Glik - Sadlok to będzie to dobre rozwiązanie , z tym że ja wolałbym jednak tego drugiego , bo i sam wspominał że chetnie przeniósłby się do Krakowa . Jednak na pewno łatwiej będzie wytransferować zawodnika Piasta , niż Ruchu ... |
Cytat:
No i pewnie ani Sadlok ani Glik do nas nie przyjdą, bo ceny dyktowane za Polaków są nieadekwatne do prezentowanego przez nich poziomu. Prędzej spodziewałbym się jakiegoś solidnego zawodnika zza granicy. W każdym razie za Głowackiego ktoś przyjść musi i nie ma co kombinować. |
Sobiech, Glik czy Sadlok to zawodnicy za słabi na Wislę- w Polsce praktycznie nie ma zawodnika, który byłby dla nas wzmocnieniem pod puchary - Polska reprezentacja cierpi z powodu fatalnej postawy obrońców w głównej mierze - polscy obrońcy są fatalni i to jest fakt - Głowacki jeśli odejdzie a to jest raczej pewne zostanie zastąpiony przez zawodnika(ów) zagraniczny najpewniej przez kolejnego Brazylijczyka - Prowadzone są negocjacje z 3 obrońcami z kraju kawy w dwóch wypadkach mającymi na koncie występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju - trzeci do Chilijczyk występujący w Brazylii - chodzi o stoperów i prawego obrońcę...
|
Cytat:
Wilczka za 200 tysięcy euro sprzedali. Tak pytam bo nie wiem jakie są fakty i czy czasem to też nie mity z cenami za Polaków. Może tylko ci co w kadrze grają kosztują.... miliony:) Pomijam czy akurat jego bym chciał w Wiśle. Chodzi o cenę. PS Za ile Jagiellonia chciała sprzedać Sandomierskiego? To jest cena do porównania z Naszym nowym bramkarzem, a nie piłkarze z pola. Cytat:
Jest kilku młodych "wilczków".... chyba że znowu pójdziemy w stronę (bez złośliwości) bałkańskich Zieńczuków... (Bo tak jak kiedyś pisałem - dobry Bałkaniec to poniżej miliona nie kosztuje) |
Cytat:
Przypomnę, że gdy Kalu Uche przechodził do nas z rezerw Espaniolu, niektórzy również wklejali wypowiedzi pt. "jaki to beznadziejny i już w ogole skończony zawodnik". Właśnie o to chodzi, aby podobnych piłkarzy odbudować i mieć przez to wybitnych zawodników, których w inny sposób pozyskać się nie da. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Całkiem inaczej niż u Makinwy. Nie był Uche na żadnym zakręcie kariery bo jej jeszcze nie zaczął. Makinwa to schodzący weteran. A przypuszczam również że spory leń... dlatego nie gra w Lazio. Owszem, jest szansa że mógłby błysnąć u nas, ale porównanie Uche i Makinwa nietrafione. Lepiej porównać Makinwe do Ba (jeśli już) Uche można porównać do Marcelo - obaj przychodzili do Wisły będąc na dorobku a nie schyłku karier. Markus nie nadużywaj porównań do Uche kiedy są one nieadekwatne. |
Cytat:
|
raczej bym nie porównywał Makinwy do Hristova bo Lazio to jednak znacznie mocniejszy zespół niż Lewski no i ma lepszych zawdoników na ławce.Do Ba bym też nie porównywał Makinwy bo Issa przyszedł po 1,5 rocznej kontuzji.Poprostu każdy jest inny.Mam nadzieje że Makinwa wypali jak przyjdzie.
|
Cytat:
Napisano, że w styczniu Piast odrzucił ofertę Lecha za Glika wartości 1,5 mln złotych. I był gotów go puścić za trzy razy tyle. Dla mnie to paranoja, absolutne maksimum za takiego gościa to 800-900 tys złotych. Teraz Piast spadł z ligi, więc może wycena tego gracza również uległa zmianie. Cytat:
|
Cytat:
Mankinwa prezentuje się nawet lepiej od nich pod względem doświadczenia i ogrania międzynarodowego (mówię o momencie, w którym przychodzili do Wisły). Nie ma żadnych podstaw zaocznie przekreślać wartość tego ewentualnego transferu. Może być z nim różnie - znakomity ruch, lub kolejne pudło. Ale szanse na to pierwsze są znaczne. |
Cytat:
Zvezda - Spartak 5:2 12.12.2009 przy 0:1 sędzia gwizdnął karnego z kapelusza. Może też chciał świętować 20-lecie Delije i zrobił im prezent :D Grał wtedy poprawnie mimo, że puścił 5 bramek |
Tylko jednego nie rozumiem dlaczego Wisła ma być klubem dla zawodników po przejściach na zakręcie piłkarskiej kariery a nie dla zawodników wybijających się, w formie itd....Dla takiego zawodnika jesteśmy jedynie przystankiem, jak wyjdzie to odejdzie jak nie wyjdzie i tak skasuje odpowiednie pieniądze za grę (siedzenie na ławce). W obliczu słabej formy naszych napastników a właściwie jedynego napastnika - potrzeba sprowadzenia zawodników do tej formacji jest oczywista...my nie możemy w tej chwili pozwolić sobie na eksperymentowaniem z zawodnikami którzy przesiadują na ławce rezerwowej a nie grają...
Porównanie Makinwy do Uche kompletnie nie trafione.... |
Cytat:
To jakaś nowa kategoria oceny przydatności i wartości zawodnika? "Świeżak w kontekście Wisły"? :rotfl: Co się za nią kryje, drugi Nesta? To ma coś wnosić do czegoś? :rotfl: Takich "świeżaków" istnieje zatem miliony, bo tylko kilkudziesięciu czynnych zawodowo zawodników świata występowało i występuje w Wiśle. Nudzi Wam się? |
Cytat:
1.Uche był no name - młody wilczek który chce się wybić. Koszty żadne a tym samym ryzyko żadne. Makinwa chciałby zarabiać sporo więcej niz Łobo. 2. Uche chciał się wybić przez polską ligę do Europy. Starał się żeby wyjechać z Polski (róznymi środkami, nie tylko niestety dobrą grą) Dla Makinwy to będzie zesłanie. Ot dorobić trochę się da. Czy będzie mu się chciało jak w Lazio się nie przykładał do treningów? Dlatego porównać Makinwę można do Ba, Clebera itd a nie do Uche. Nie znaczy że Makinwa sie nie sprawdzi, ale w jego przypadku nie możemy wtopić. Za duże piniądze mógłby przejeść. Uche jak pisałem to było małe ryzyko. Stąd jest to inna sytuacja. Z takimi jak Uche powinniśmy śmiało ryzykowac co rundę. (Małe koszty, małe ryzyko) Z Makinwą trzeba więcej rozwagi. Po co nam nigeryjski Kryszałowicz? Bedzie trochę gość kosztował (pensja) to trzeba mieć większą gwarancję że nie bedzie to kolejny Łobo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl