Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Luk4s 15.01.2010 21:44

niw wyciągajcie wniosków po takim turnieju. W hali to sie gra zupełnie inna piłke niż na otwartym boisku. Zobaczymy co gość pokaże na zgrupowaniu i w meczach na normalnych boiskach wtedy można będzie oceniać jego przydatność bądź nie.

Blacha92 15.01.2010 21:47

Dzisiaj ma się wyjaśnić co z Pepe . No to czekamy.
Swoją drogą ciekawe czy jeżeli sprowadzimy Nowaka /Costlego to czy sprawa z 3 testowanymi napastnikami będzie nadal aktualna . I czy jeżeli Maćkowi jakiś wpadnie w oko to możliwe będzie pozyskanie dwóch atakujących w tym okienku

s1mone 15.01.2010 22:12

Nowak jak na to, że ciągle łapie kontuzje przez co jest bez formy gra rewelacyjnie. W każdym meczu co gra to widać po nim ogromny potencjał. Pomyślcie co by się stało gdyby przestał łapać te kontuzje i przegrał 2 sezony u stabilizował formę! Moim zdaniem koleś byłby najlepszym napastnikiem w Polsce. Wiem, że to ryzykowna teza i mamy już paru grajków z kontuzjami, ale kuźwa, tym razem mogłoby się udać w myśl zasady 'do trzech razy sztuka...'

zbymak 15.01.2010 23:06

No to mamy problem Nurković nie przychodzi http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._przepadl.html

dj_ibutti 15.01.2010 23:15

albo podbija cenę.

wolfy 15.01.2010 23:18

A ja tam lubię Juszczyka...
Ale trzeba przyznać, że "model angielski" (przepraszam wszystkich fanów futbolu za to określenie) ze Skorżą na czele to niesamowita zmiana jakościowa. Szczególnie cieszy rozwinięcie siatki skautingu - ciekawe, ile czasu zajęło Edkowi i Józkowi wyłowienie "Juhu".
Ogólnie - mogliby mnie zapytać. Też potrafię wskazać co lepszych graczy ligowych, takiego Pazdana z marszu bym odradził i nawet złotówki za to nie wziął.

No nic, miejmy nadzieję, że zawodnicy z DVD okażą się spełniać nasze minimalne wymogi.

qchar90 15.01.2010 23:18

byle nie Marcin Juszczyk przyszedł;/
na dzien dzisiejszy mamy Pawełka doświadczonego i dwóch nieogranych, niedoświadczonych Kurto i Jarosinskiego ;/
nie ciekawie sytuacja wyglada

wolfy 15.01.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 841911)
byle nie Marcin Juszczyk przyszedł;/

Nie ufasz naszym skautom?

zbymak 15.01.2010 23:20

Myślę ,że niby ten 3 kandydat to był blef niestety bedzie Juszczyk( obym sie mylił)

qchar90 15.01.2010 23:26

no to pan Edward i Josef wykonali kawał dobrej roboty, wyszukali nam Marcina
jeszcze rok temu nie był gotowy podjąć rywalizacji z Pawełkiem, a teraz ma szanse stać sie realnym konkurentem

trzeba mieć nadzieje że w tym okienku uda nam się zatrudnić bramkarza, chociaż znając nasze perypetie związane z bramkarzami to może by trudno
tylko teraz klub nie jest w zbyt komfortowej sytuacji, Pawełek i dwaj młodzi

zbymak 15.01.2010 23:29

Edek z Josefem bramkarza nie szukali bo Maciek to załatwił

rafalek 15.01.2010 23:32

Spokojnie, poczekajmy na oficjalną informację ze Adis podpisał kontrakt z innym klubem. I wcale nie byłbym taki pewny, że ten trzeci kandydat to tylko fikcja...wg mnie to Juszczyk jest używany jako straszak, i w niedlugiej przyszłości poznamy nazwisko nowego golkipera.

wolfy 15.01.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 841922)
wg mnie to Juszczyk jest używany jako straszak

I to skutecznie. Tylko wytłumacz mi, jaki mają interes w straszeniu kibiców?

emjot 15.01.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 841908)
albo podbija cenę.

albo to lol roku
i znakomite podsumowanie "pracy" menago i jego skautów
bez choć odrobiny kasy nie będzie nic
nawet Kononowicza :lol:

ale tu kłania się Levadia Tallin

ps. zamiast się tak głupio bawić lepiej szkolić szkolić i jeszcze raz szkolić. I szukać.
Jest Kurto, może z Pawlusa coś będzie....

pierdek18 15.01.2010 23:53

na mnie lepsze wrazenie zrobil Jarosinski , Kurto wydeje mi sie taki powolny opanowany

Wojtas 16.01.2010 00:51

Musielismy przetestowac 100 bramkarzy ,Edek z Józkiek musieli zobaczyc na zywo ( czyli 5 spotkan reszta DVD)kolejną 100 ,zeby dojsc do wniosku ze jednak Juszczyk to jest to :)

jak tak pracuje sie w tym klubie to nawet nie ma co testowac innych z selekcji panow Caplara i Klejdinsta ,bo z tego co pisali to kolejny zaciag chlopakow z Youtube nam sie szykuje.

1q2 16.01.2010 01:37

To by był hicior gdybyśmy zakontraktowali bramkarza który nie poradził sobie w pół amatorskim zespole na Cyprze:)

ardianek 16.01.2010 01:52

Piątkowy turniej Remes Cup Extra w Poznaniu był ostatnim występem w drużynie Piotra Ćwielonga. Zawodnik nie wrócił już z zespołem pod Wawel, lecz udał się do Wrocławia, gdzie w sobotę po raz pierwszy będzie trenował z zespołem Śląska.

Ćwielong ma być na Dolnym Śląsku następcą Janusza Gancarczyka. Piłkarz ten podpisał już obowiązującą od lipca umowę z Polonią Warszawa, w związku z czym decyzją Ryszarda Tarasiewicza nie zagra już przy Oporowskiej.

Negocjacje pomiędzy działaczami Wisły i Śląska trwały od kilku dni. Wydawało się, że Ćwielong, choć był awizowany w składzie, nie zagra już w Poznaniu w barwach „Białej Gwiazdy”. Piłkarz pojawił się jednak na murawie w hali „Arena”, ale był to jego pożegnalny występ. Kluby porozumiały się co do warunków transferu, a zawodnik przeszedł badania medyczne i podpisał kontrakt indywidualny.

Rozmowy między zainteresowanymi stronami były bardzo trudne, ostatecznie zakończyły się z korzyścią dla mistrzów Polski, którzy za sprzedanie swojego piłkarza zainkasują sporo wyższą od wcześniej podawanej kwoty, a do tego otrzymają procent kwoty z ewentualnego następnego transferu gracza.

http://goool.pl/ekstraklasa/675-wielong-ju-w-lsku.html

For_FuN_ 16.01.2010 01:56

Czyli to najprawdopodobniej oznacza zakontraktowanie Nowaka lub Costly'ego...mam nadzieje, ze tego drugiego.

1q2 16.01.2010 02:02

Ja mam nadzieje że żadnego z nich - natomiast sam fakt pozbycia się zawodnika , który nie dał tak na prawdę nic zespołowi, oceniam na plus.Teraz czas na Łobo - to jest ostatnia szansa by też jakiś grosz za niego wziąć(jest jeszcze ta historyjka że ma możliwości ale się nie sprawdził) - Inaczej będziemy skazani na jego popisy do ostatniego dnia 2012 roku i bilans skończy się na około 7 milionów złotych w plecy.

polska.mysl.szkoleniowa 16.01.2010 03:38

Nie będzie ani Nowaka ani Costly'ego. Ale sprzedaż Ćwielonga to i tak dobre posunięcie - teraz przeznaczyć te pieniądze na kontrakty dla czterech młodzieżowców i niech grają, ćwiczą, podbijają ME.

Kluvi 16.01.2010 03:54

http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5635

czytaliście to? haha nie mam pytań ;/

WhiteStarDvisionTheBest 16.01.2010 04:00

Grosickiego wezmą ;) to by była miazga ;D

Bronex 16.01.2010 04:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 841921)
Edek z Josefem bramkarza nie szukali bo Maciek to załatwił

A ja myślałem ,że w myśl nowego modelu organizacyjnego Edek z Józiem są organem Macieja ,który może nim swobodnie rozporządzać , co więcej ma to być organ w pełni funkcjonalny.
Pozbycie się Ćwielonga , Cebanu i Cantoro należy ocenić bardzo wysoko... Bardzo liczyłbym na to ,żebyśmy chociaż jakimś cudem jednego pożytecznego zawodnika pozyskali w tym okienku. Swoją drogą wizja Pawełka i Juszczyka mnie troszkę przeraża...

3rider 16.01.2010 05:03

ta... sprzedajmy Cwielonga... w koncu to jeden z nielicznych, ktory na boisku sie nie snuje, tylko walczy... zostawmy samych Lobodzinskich...

WhiteStarDvisionTheBest 16.01.2010 05:44

Cwielong moze i walczy ale generalnie wiecej szumu narobi niz pożytku :) a jak strzela z dystansu z odległosci większej niz 10 metrów to żżeby trafił w swiatło bramki,musiała by być szeroka jak trybuna d na Reymonta :D

Krissu 16.01.2010 05:52

Jestem za transferem Ćwielonga, pod warunkiem, że sprowadzimy kogoś lepszego na jego miejsce.

Ani Boski Maciej, ani jego giermkowie tego nie gwarantują.

kirm171 16.01.2010 09:56

Cytat:

Grosickiego wezmą ;) to by była miazga ;D
Brozek Małecki i On to juz trochę za dużo. Ci dwaj pierwsi zdenerowali by chłopaka a ten aby się odstresować poszedłby tam gdzie nie powinien.

Nasz klub sprzedał właśnie zawodnika który swoimi wejściami z ławki rezerwowej potrafił trochę pociągnąć ten wózek. Do tego mógł grać na każdej pozycji w ofensywie. Jeśli mają kogoś lepszego na jego miejsce to czapki z głów. Ale osobiście mam wątpliwości.

Chociaż Łobodziński z ławki potrafi też coś w nieść do gry, zdecydowanie lepiej prezentuje się na pomęczonym niż jak gra od początku także rola zmiennika pasuje do Łobodzinskiego idealnie.

dynek.pl 16.01.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 841971)
Czyli to najprawdopodobniej oznacza zakontraktowanie Nowaka lub Costly'ego...mam nadzieje, ze tego drugiego.

To oznacza tylko tyle, ze Lobodzinski ma abonament na gre w pierwszym skladzie w rundzie wiosennej
tylko kto wejdzie za niego jak Wojtus tradycyjnie ok. 60 min zacznie oddychac rekawami ?

Skorza cos mowil, ze sprzedadza Pepe jak beda miec godnego nastepce tylko, ze u nas tak zawsze
najpierw sie kogos pozbede, a potem z szukania nastepcy nic nie wychodzi. Bedzie jak z poszukiwaniem
bramkarza. Ta komedia juz przestala byc dawno smieszna choc nasz ludzie z naszego klubu wciaz sie
staraja, wciaz zaskakuja.

mario69 16.01.2010 10:25

http://wislaportal.pl/news.php?id=16983

Albo to prawda albo podbijają wartość Kontraktu ;) zobaczymy, trochę szkoda by było teraz go "wypuścić"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl