![]() |
niw wyciągajcie wniosków po takim turnieju. W hali to sie gra zupełnie inna piłke niż na otwartym boisku. Zobaczymy co gość pokaże na zgrupowaniu i w meczach na normalnych boiskach wtedy można będzie oceniać jego przydatność bądź nie.
|
Dzisiaj ma się wyjaśnić co z Pepe . No to czekamy.
Swoją drogą ciekawe czy jeżeli sprowadzimy Nowaka /Costlego to czy sprawa z 3 testowanymi napastnikami będzie nadal aktualna . I czy jeżeli Maćkowi jakiś wpadnie w oko to możliwe będzie pozyskanie dwóch atakujących w tym okienku |
Nowak jak na to, że ciągle łapie kontuzje przez co jest bez formy gra rewelacyjnie. W każdym meczu co gra to widać po nim ogromny potencjał. Pomyślcie co by się stało gdyby przestał łapać te kontuzje i przegrał 2 sezony u stabilizował formę! Moim zdaniem koleś byłby najlepszym napastnikiem w Polsce. Wiem, że to ryzykowna teza i mamy już paru grajków z kontuzjami, ale kuźwa, tym razem mogłoby się udać w myśl zasady 'do trzech razy sztuka...'
|
No to mamy problem Nurković nie przychodzi http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358..._przepadl.html
|
albo podbija cenę.
|
A ja tam lubię Juszczyka...
Ale trzeba przyznać, że "model angielski" (przepraszam wszystkich fanów futbolu za to określenie) ze Skorżą na czele to niesamowita zmiana jakościowa. Szczególnie cieszy rozwinięcie siatki skautingu - ciekawe, ile czasu zajęło Edkowi i Józkowi wyłowienie "Juhu". Ogólnie - mogliby mnie zapytać. Też potrafię wskazać co lepszych graczy ligowych, takiego Pazdana z marszu bym odradził i nawet złotówki za to nie wziął. No nic, miejmy nadzieję, że zawodnicy z DVD okażą się spełniać nasze minimalne wymogi. |
byle nie Marcin Juszczyk przyszedł;/
na dzien dzisiejszy mamy Pawełka doświadczonego i dwóch nieogranych, niedoświadczonych Kurto i Jarosinskiego ;/ nie ciekawie sytuacja wyglada |
Cytat:
|
Myślę ,że niby ten 3 kandydat to był blef niestety bedzie Juszczyk( obym sie mylił)
|
no to pan Edward i Josef wykonali kawał dobrej roboty, wyszukali nam Marcina
jeszcze rok temu nie był gotowy podjąć rywalizacji z Pawełkiem, a teraz ma szanse stać sie realnym konkurentem trzeba mieć nadzieje że w tym okienku uda nam się zatrudnić bramkarza, chociaż znając nasze perypetie związane z bramkarzami to może by trudno tylko teraz klub nie jest w zbyt komfortowej sytuacji, Pawełek i dwaj młodzi |
Edek z Josefem bramkarza nie szukali bo Maciek to załatwił
|
Spokojnie, poczekajmy na oficjalną informację ze Adis podpisał kontrakt z innym klubem. I wcale nie byłbym taki pewny, że ten trzeci kandydat to tylko fikcja...wg mnie to Juszczyk jest używany jako straszak, i w niedlugiej przyszłości poznamy nazwisko nowego golkipera.
|
Cytat:
|
Cytat:
i znakomite podsumowanie "pracy" menago i jego skautów bez choć odrobiny kasy nie będzie nic nawet Kononowicza :lol: ale tu kłania się Levadia Tallin ps. zamiast się tak głupio bawić lepiej szkolić szkolić i jeszcze raz szkolić. I szukać. Jest Kurto, może z Pawlusa coś będzie.... |
na mnie lepsze wrazenie zrobil Jarosinski , Kurto wydeje mi sie taki powolny opanowany
|
Musielismy przetestowac 100 bramkarzy ,Edek z Józkiek musieli zobaczyc na zywo ( czyli 5 spotkan reszta DVD)kolejną 100 ,zeby dojsc do wniosku ze jednak Juszczyk to jest to :)
jak tak pracuje sie w tym klubie to nawet nie ma co testowac innych z selekcji panow Caplara i Klejdinsta ,bo z tego co pisali to kolejny zaciag chlopakow z Youtube nam sie szykuje. |
To by był hicior gdybyśmy zakontraktowali bramkarza który nie poradził sobie w pół amatorskim zespole na Cyprze:)
|
Piątkowy turniej Remes Cup Extra w Poznaniu był ostatnim występem w drużynie Piotra Ćwielonga. Zawodnik nie wrócił już z zespołem pod Wawel, lecz udał się do Wrocławia, gdzie w sobotę po raz pierwszy będzie trenował z zespołem Śląska.
Ćwielong ma być na Dolnym Śląsku następcą Janusza Gancarczyka. Piłkarz ten podpisał już obowiązującą od lipca umowę z Polonią Warszawa, w związku z czym decyzją Ryszarda Tarasiewicza nie zagra już przy Oporowskiej. Negocjacje pomiędzy działaczami Wisły i Śląska trwały od kilku dni. Wydawało się, że Ćwielong, choć był awizowany w składzie, nie zagra już w Poznaniu w barwach „Białej Gwiazdy”. Piłkarz pojawił się jednak na murawie w hali „Arena”, ale był to jego pożegnalny występ. Kluby porozumiały się co do warunków transferu, a zawodnik przeszedł badania medyczne i podpisał kontrakt indywidualny. Rozmowy między zainteresowanymi stronami były bardzo trudne, ostatecznie zakończyły się z korzyścią dla mistrzów Polski, którzy za sprzedanie swojego piłkarza zainkasują sporo wyższą od wcześniej podawanej kwoty, a do tego otrzymają procent kwoty z ewentualnego następnego transferu gracza. http://goool.pl/ekstraklasa/675-wielong-ju-w-lsku.html |
Czyli to najprawdopodobniej oznacza zakontraktowanie Nowaka lub Costly'ego...mam nadzieje, ze tego drugiego.
|
Ja mam nadzieje że żadnego z nich - natomiast sam fakt pozbycia się zawodnika , który nie dał tak na prawdę nic zespołowi, oceniam na plus.Teraz czas na Łobo - to jest ostatnia szansa by też jakiś grosz za niego wziąć(jest jeszcze ta historyjka że ma możliwości ale się nie sprawdził) - Inaczej będziemy skazani na jego popisy do ostatniego dnia 2012 roku i bilans skończy się na około 7 milionów złotych w plecy.
|
Nie będzie ani Nowaka ani Costly'ego. Ale sprzedaż Ćwielonga to i tak dobre posunięcie - teraz przeznaczyć te pieniądze na kontrakty dla czterech młodzieżowców i niech grają, ćwiczą, podbijają ME.
|
|
Grosickiego wezmą ;) to by była miazga ;D
|
Cytat:
Pozbycie się Ćwielonga , Cebanu i Cantoro należy ocenić bardzo wysoko... Bardzo liczyłbym na to ,żebyśmy chociaż jakimś cudem jednego pożytecznego zawodnika pozyskali w tym okienku. Swoją drogą wizja Pawełka i Juszczyka mnie troszkę przeraża... |
ta... sprzedajmy Cwielonga... w koncu to jeden z nielicznych, ktory na boisku sie nie snuje, tylko walczy... zostawmy samych Lobodzinskich...
|
Cwielong moze i walczy ale generalnie wiecej szumu narobi niz pożytku :) a jak strzela z dystansu z odległosci większej niz 10 metrów to żżeby trafił w swiatło bramki,musiała by być szeroka jak trybuna d na Reymonta :D
|
Jestem za transferem Ćwielonga, pod warunkiem, że sprowadzimy kogoś lepszego na jego miejsce.
Ani Boski Maciej, ani jego giermkowie tego nie gwarantują. |
Cytat:
Nasz klub sprzedał właśnie zawodnika który swoimi wejściami z ławki rezerwowej potrafił trochę pociągnąć ten wózek. Do tego mógł grać na każdej pozycji w ofensywie. Jeśli mają kogoś lepszego na jego miejsce to czapki z głów. Ale osobiście mam wątpliwości. Chociaż Łobodziński z ławki potrafi też coś w nieść do gry, zdecydowanie lepiej prezentuje się na pomęczonym niż jak gra od początku także rola zmiennika pasuje do Łobodzinskiego idealnie. |
Cytat:
tylko kto wejdzie za niego jak Wojtus tradycyjnie ok. 60 min zacznie oddychac rekawami ? Skorza cos mowil, ze sprzedadza Pepe jak beda miec godnego nastepce tylko, ze u nas tak zawsze najpierw sie kogos pozbede, a potem z szukania nastepcy nic nie wychodzi. Bedzie jak z poszukiwaniem bramkarza. Ta komedia juz przestala byc dawno smieszna choc nasz ludzie z naszego klubu wciaz sie staraja, wciaz zaskakuja. |
http://wislaportal.pl/news.php?id=16983
Albo to prawda albo podbijają wartość Kontraktu ;) zobaczymy, trochę szkoda by było teraz go "wypuścić" |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl