![]() |
Coś odnośnie naszej polityki transferowej:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html Jonczyk...skąd ja go znam... |
Sprawa z Jonczykiem pokazuje tylko w jakim kierunku powinniśmy iść. Powinno się wypożyczać tych 17-18 letnich zawodników do 1. ligi, nawet klasę niżej. Młoda Ekstraklasa niewiele im da, też nie zweryfikuje ich umiejętności. Mamy Chrapka, Czekaja, Rado, Kurto. Podobno są to zawodnicy z potencjałem jak mawiało kilka osób. Ci zawodnicy nie dostają szansy w 1. zespole, więc może by ich tak wypożyczyć. Wyjdzie to im na dobre, chyba, że trener zacznie im tutaj dawać szanse. Naprawdę nie trzeba daleko szukać jak wskazuje przykład piłkarza, który rok temu opuścił nasz zespół za darmo. Tylko, że my wolimy szukać piłkarzy za granicą. W niższych ligach, a nawet u siebie (w Młodej Ekstraklasie) możemy znaleźć nie gorszych piłkarzy, którzy może będą chociaż uzupełnieniem składu.
A co się dzieje z Sebastianem Leszczakiem? Jeszcze się okaże, że znajdzie klub i stanie się gwiazdą jak o nim uważał niegdyś Skorża. Wtedy znów będzie na forum żal, że pozbyliśmy się go tak łatwo. |
w tym bałaganie, który w klubie jest (był?) nie dziwie się że oddajemy takich graczy za frajer. Pamiętam, że nie mogłem pojąć jak mogą pozbywać się Jonczyka o którym mówiło się że jest dużym talentem. Domyślam się że po prostu nikt się nim nie zainteresował, a raczej nie miał kto bo chyba ludzie za bardzo nie orientowali się co do kogo należy. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.To samo działo się z Leszczakiem, tyle że tu jeszcze ta historia z testami, w górniku i Twente chyba, doszła.
mam nadzieje, że nadeszły lepsze czasy xD |
Cytat:
|
no rzeczywiście tak było...Nieodgadnione są zamysły naszych 'działaczy' xD
|
wróżbici i tarociści milczą na onecie i wp cisza czyli będzie jakiś zakup :)
|
Cytat:
jakbyś zgadł... http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html ciekawe czy to prawda... |
Rzeczywiście na tej serbskiej stronie jest taka informacja:
http://www.sportske.net/vest/domaci-...slu-22591.html Tyle, że to najpewniej próba wywarcia presji na Partizanie, żeby szybko finalizowali umowę. Edit: Chyba, że Partizan już kogoś kupił (bo chyba tak wynika z tego artykułu), to wtedy jest to zwyczajna, kolejna plotka. ;) A w komentarzach, jeśli dobrze rozumiem, chwalą jego umiejętności- w takim wypadku wniosek jest prosty- Wisła go nie kupi. |
zwłaszcza jeżeli popatrzymy na jego wartość,a kontrakt kończy mu się za rok.
No cóż, poczekamy zobaczymy |
Co pisze jeden z serbskich kibiców:
ovanic chciał przyjść do Partizan, ale kluby nie są dogovorili.Pa Partizan po sprzedaży są drogie i nie zniżki cen (Kowalski) i przy zakupie (Jovanic) nie chce plati.Ma ludzi, którzy tam pracują są niekompetentni (administracja), dla Jovanic lepiej, gdyby udał się do Wisły Kraków i klub w ciągu ostatnich 10 Gogha. Był 7 razy mistrzem Polska i teraz kwalifikującą grę ligu.Sretno Jovanic ..... Jednak mamy jakąś markę na świecie:) Brać go i Navasa!:D JJJBG |
Jovanić z Navasem niech walczą o numer jeden, numerem 3 Juszczyk i sprawa bramkarzy załatwiona. Kontuzjowanemu Pawełkowi się skończył kontrakt.
|
Wpisałem się w tym temacie po chyba dość długiej przerwie, ale po poście wyżej przypomniałem sobie dlaczego sobie tą przerwę zaaplikowałem.
Nadmienię tylko, że Pawełek ma kontrakt do końca ROKU- 31 grudnia 2010. Resztę przemilczę. |
Na tej serbskiej stronce jest chyba nawet napisane ze podpisał kontrakt. Heh, oczywiście jeśli dobrze rozszyfrowałem. Ale trudno mi w to uwierzyć. Jak na razie nie ma informacji Wisły dlatego lepiej się nie cieszyć jeszcze:P
|
Z tego co pamiętam to o transferach klub ma informować dopiero po otwarciu okienka.
Albo mi sie śniło ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, tylko że to wszystko jest jakieś bez sensu... Co im szkodzi teraz podpisywać kontrakty, sprawdzać zawodników, w lipcu to można wiecie... jechać na wakacje!!! Kurde, że też oni się jeszcze nie nauczyli na błędach z przeszłości!!! Jak tak dalej pójdzie to nie będzie kim zagrać w tej upragnionej II rundzie eliminacyjnej... Lipa...
|
Cytat:
Skąd ta pewność, że nie negocjują kontraktów z piłkarzami ?? Być może ogłoszą je 1 lipca i dopiero od tego dnia będą mogli z nami trenować, co Ci to da że dziś podpiszą kontrakt z 10 zawodnikami jak i tak będą naszymi piłkarzami od lipca. Edit: Widocznie nasz klub prowadzi inną politykę transferową i zatrudnia piłkarzy od 1 lipca :) Wszyscy doskonale wiemy jak wygląda/ wyglądała polityka transferowa naszego klubu, nic tego nie zmienią narzekania i lamenty na forum. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest wlasnie ta "profesjonalna" polityka. Transfery za pięc dwunasta (patrz. nieudany Christov)
|
Cytat:
|
O ile dobrze pamiętam to pan Turzański powiedział że "prowadzimy intensywną rekrutację do zespołu". Ciekawi mnie czy powiedział to żeby zamknąć usta kibicom, czy naprawdę co się szykuje. Z drugiej strony jeśli jego słowa są nieprawdą to po nieudanym okienku mogą zostać mu wypomniane. Powinien więc postawić sprawę jasno: albo "będą transfery" albo "przykro mi odpuszczamy to okienko, liczymy na waszą wierność i obecność przy Reymonta w dużej liczbie pomimo braku wzrostu jakości sportowej" :D...tak właśnie....
|
Ten temat od wielu już lat nie istnieje w naszym klubie. Po co go więc ciągnąć - każdy widzi co się dzieje i działo w poprzednich okienkach transferowych....
W ostatnich latach jedynym tak naprawdę sensownym transferem było sprowadzenie Marcelo a resztę lepiej pominąć milczeniem... Jeden dobry zawodnik na kilka lat to najlepsze podsumowanie tego działu w klubie.... |
|
Cytat:
Wiem o tym nie od dziś że polityka naszego klubu to jeden wielki cyrk w dodatku na kółkach, których z każdym okienkiem transferowym stacza się w dół. Prowadzimy taką a nie inną politykę transferową i nic na to nie poradzimy. Bardziej chodzi mi o to, że i tak nic nie zmienimy bo my w tym klubie nie rządzimy niestety, sam dobrze wiesz, że w temacie S-F podawane są nazwiska gości, którzy mogliby wzmocnić Wisłę są do wzięcia za darmo lub za małą opłatą, nie są to zawodnicy pierwsi lepsi z brzegu lecz tacy którzy byliby jakimś wzmocnieniem lecz nikt z zarządu niestety nie zagląda do tego działu i co okienko raczymy się wynalazkami typu: Beto, Hristov, Kryszałowicz, Dudu - wszyscy sprowadzeni jako osoby mające odmienić oblicze zespołu co z tego wyszło sami wiemy. Cytat:
|
@WISŁAZWE Rozumiem Cię, my możemy gadać, a oni zrobią swoje! Czasami mam wrażenie, że jedynymi osobami wiedzącymi jak zarządzać klubem są kibice... :D cóż taki nasz los, trzeba czekać! JJJBG!
|
Na razie to jest nie dobrze , jeżeli chodzi o nasze zakupy. Każdy się zbroi , Legia dała nam świetny tego przykład. Na dzień dzisiejszy wyglądają już mocniej. U nas na razie bilans - 2 ( BA , Alvarez ) , Burliga prawdopodobnie nie wykuruje się na początek rundy , także juz jest problem z prawą obroną. Nie wiadomo , co z Łukaszem Gargułą.. aj nie ciekawie nam się to wszystko zapowiada na dzień dzisiejszy.. Zresztą do 6 sierpnia jest jeszcze trochę czasu a już się boje o Głowę i Marcelo. Nawet pasy się zbroja ( Radomski ) i Lech właśnie zakontraktował Kiełba. Peszko i Lewandowski nie odeszli jeszcze i wcale to nie jest pewne , także konkurencja się zbroi a my stoimy w miejscu..Zobaczymy co z tym golkiperem jeszcze wyjdzie. Nawet Polonia się zbroi ( Rachwał , Onyszko ) i jeszcze walczą o Sadloka , Sobiecha oraz Nowaka. coś mam złe przeczucia ,że znacznie się nie wzmocnimy przed początkiem rundy , niestety coś mi tak mówi. a my jak nikt inny tych wzmocnień potrzebujemy..
|
http://tsw.com.pl/news/Basalaj-Wisla...964cda8a5cf3c1
ciekawy wywiad z nowym prezesem właśnie o polityce w klubie |
Cytat:
|
nie dla transferów na siłe, nie dla makinwy ten grajek nic soba nie pokazal przez ostatnich kilka lat
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Włoski łacznik informuje
Witam do dłuższej nieobecności.
Co do Makinwy - początkowo myślałem, że nasz klub wziął na celownik niezłego napastnika z Serie A, który po prostu nie mieścił się w meczowej "18". Mina mi zrzedła, kiedy zacząłem bardziej wczytywać się w teksty serwisów i for włoskich. Jeden z kibiców Lazio, napisał na ich forum brutalnie szczerze: Cytat:
|
Chyba przez kolor skóry chcą go się pozbyć (kibice) więc co mają pisać :) Przynajmniej tak mi się wydaje.
|
No własnie też wydaję mi się, że Makinwa nie będzie takim wzmocnieniem jakiego potrzebujemy ;/ Będzie to zawodnik przeciętny, wystarczający ale nie taka gwiazda Polskiej Ligi ;/ Radek Matusiak miał więcej meczy od niego rozegranych w Serie A i jestem teraz sceptycznie nastawiony co do tego transferu.
Chociaż lepszy Makinwa niż Christow ;) |
Nalezy tylko wziac poprawke na to ze to dwie rozne ligi.. tam jest taki sobie, a w Polsce moze strzelac jak na zawolanie.. a takze na to ze kibice (zdarzalo sie ze i pilkarze) maja wiadomo jakie podejscie do czarnych.. dla wielu z nich poziom sportowy jest mniej wazny, chocby byl dobry to go nie zdzierza i juz
ogolem mieszane uczucia.. pewnie krzykneli sporo sumke.. mozna za nia miec dwoch w miare dobrych, albo kogos jak Makinwa ktory moze sie okazac strzalem w dziesiatke, albo kompletnym niewypalem yy... Matusiak? ten co ma rozegranych bodajze 3 mecze w serie A? .. Makinwa ma rozegranych 109 (i to chyba tylko liga) |
od kiedy to Matusiak rozegrał ponad 100 meczów w serie A? ;] anthony09 czy Ty wiesz co piszesz??
Makinwa ma 109 meczów w serie A rozegranych |
Jakim wzmocnieniem może być napastnik, który od dłuższego czasu nie gra i nie jest młody.....
Kolejny raz wygląda to na wariant oszczędnościowy ze strony władz klubu.... Była mowa o naprawie działu marketingu - a to właśnie na tym polega, że chcąc przyciągnąć kibiców na stadion trzeba dokonywać transferów na miarę oczekiwań i celów stawianych przed zespołem - nie wyobrażam sobie sprawnie funkcjonującego marketingu bez dobrej polityki transferowej klubu.. W dzisiejszych czasach nikt nie da się uwieść tanimi zagrywkami w stylu kiełbaska na stadionie gratis etc... |
Nikt się nie da? Na pewno? Jednak Makinwa jest dość znanym piłkarzem i takie nazwisko przyciąga ludzi nawet jak nie gra w 1 składzie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl