Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Gwiaździsty 15.11.2013 22:28

POlicja ma POdręcznik jak łagodnie należy zatrzymywać pedała :

Cytat:

Będą uczyć policję, jak łagodnie aresztować geja. Powstał nawet specjalny podręcznik

Będą uczyć policję, jak łagodnie aresztować geja. Powstał nawet specjalny podręcznik - niezalezna.pl
foto: Małgorzata Armo / Gazeta Polska
- Autor i osoby, które akceptowały ten bzdurny podręcznik, wyrządzają po prostu policji niedźwiedzią przysługę. Nie są świadomi konsekwencji społecznych tego rodzaju publikacji. To aspekt indoktrynacji ideologicznej policjantów. Nie należy infekować ani ich, ani instytucji publicznych genderową ideologią - mówi portalowi niezalezna.pl Stanisław Pięta poseł PiS o podręczniku „Po pierwsze człowiek. Działania antydyskryminacyjne w jednostkach policji”.

Autor poradnika Krzysztof Łaszkiewicz wyjaśnia, że chodzi o to, by policjanci w pracy nie dyskryminowali tzw. mniejszości seksualnych czy etnicznych.

W podręczniku czytamy m.in.: Podczas kontaktu z osobami transpłciowymi najważniejszy jest takt. Pytania dotyczące kwestii cielesnych czy płciowych mogą wytworzyć poczucie dyskomfortu i zagrożenia, przez co współpraca z osobą transpłciową może okazać się o wiele trudniejsza. Zamiast pytania "Jakie jest pani/pana prawdziwe imię i nazwisko?", lepiej powiedzieć: "Proszę podać dane z dowodu osobistego". W przypadku osób transpłciowych prawdziwe jest to imię, które odzwierciedla tożsamość, nie zaś to, które zapisano w dokumentach. "Pan czy pani?" Należy posługiwać się taką formą, jakiej używa dana osoba. Jeśli osoba mówi w sposób neutralny lub ma wyraźne problemy z wyborem formy gramatycznej, zadaniem policjanta lub policjantki jest wyrażanie się w formie bezosobowej. W ostateczności można zapytać o preferowaną formę gramatyczną. "Jest pan/pani osobą transseksualną/transpłciową?" Jeśli osoba sama o sobie tego nie powie lub nie użyje sformułowań mogących na to nakierować, nie należy pytać o transpłciowy status. To wyjątkowo inwazyjne, nieprzyjemne i wytwarzające poczucie zagrożenia pytanie. Dotyczy to również jakichkolwiek pytań odnośnie terapii hormonalnej oraz interwencji chirurgicznych.

- Samo wydanie takiego poradnika pokazuje, że kierownictwo policji ma wyrobione zdanie na temat inteligencji i dobrego wychowania funkcjonariuszy, i jest to zdanie negatywne. Moim zdaniem ta publikacja, po prostu ośmiesza policję i będzie powodem do całej masy drwin z policjantów, co tylko przysłuży się w taki sposób, że jej prestiż będzie umniejszony - uważa poseł Pięta i dodaje: - Autor i osoby, które akceptowały ten bzdurny podręcznik, wyrządzają po prostu policji niedźwiedzią przysługę. Nie są świadomi konsekwencji społecznych tego rodzaju publikacji. To aspekt indoktrynacji ideologicznej policjantów. Nie należy infekować ani ich, ani instytucji publicznych genderową ideologią - twierdzi polityk.

Zdaniem Pięty autorzy podręcznika chcą wpoić policjantom jakieś specjalne reguły postępowania stosowanie w przypadku interwencji, w której sprawcami czy uczestnikami zajść mogą być osoby niepolskiego pochodzenia lub o odmiennych zainteresowanych seksualnych. - Wszyscy ludzie powinni być traktowani tak samo; z szacunkiem i kulturą i poszanowaniem przepisów prawa - mówi poseł.
http://niezalezna.pl/48318-beda-uczy...lny-podrecznik

yarow 16.11.2013 02:48

Obywatel polski należy do "państwa". "Państwo", może obywatelowi odebrać państwowe dziecko. "Państwo" nie obroni obywatela w sytuacji zagrożenia ale i nie pozwoli obywatelowi na obronę. Również we własnym jego domu bo przecież to właściwie nie jest obywatel tylko niewolnik a dom nie jest żadną "moją twierdzą" tylko kątem, w którym "państwo" łaskawie pozwoliło przycupnąć.

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...IN%2F131119754

Gwiaździsty 16.11.2013 19:52

Rosyjski politolog o Tusku:

Cytat:

Co w Moskwie myślą o premierze? Breżniew miał więcej szacunku dla Gomułki, niż Putin dla Tuska

- Jeżeli Tusk zachowałby się w sposób, który nie spodoba się Moskwie, to mogą go skompromitować. Chociażby upubliczniając jakieś protokoły rozmów po katastrofie smoleńskiej, które byłyby zabójcze dla jego pozycji w Polsce. Moim zdaniem Breżniew z większym szacunkiem rozmawiał z Gomułką - powiedział korespondentowi RMF FM w Moskwie rosyjski politolog Andriej Piontkowski.

Na sugestię, że za incydent na Marszu Niepodległości przed rosyjską ambasadą w Warszawie, Moskwę przepraszali polski premier, i polski prezydent, a gdy polską placówkę obrzucili racami narodowi bolszewicy Eduarda Limonowa, to żadnych przeprosin ze strony Moskwy nie było, Andriej Piontkowski odpowiedział: - Pokazali wam kim jesteście, kim jest Tusk, a kim jest Putin. Tuskowi i Komorowskiemu jeszcze raz to pokazali. Zresztą oni sami wybrali tę rolę, kiedy po smoleńskiej katastrofie we wszystkim starali się dogodzić Moskwie. Tusk został zakładnikiem tej sytuacji i zawsze nim będzie, zawsze będzie w tej pozycji. Premier Tusk już nic nie może zrobić, wybrał tę rolę przez swoje zachowanie po katastrofie.

Pytany o to, że w 2005 roku w Moskwie pobito polskiego dziennikarza, nieznani sprawcy pobili też trójkę polskich dyplomatów i żadnych przeprosin z ust Putina nie było, Piątkowski odrzekł: - To co spotkało polskich dyplomatów to bandycka logika odwetu, a Putin jest właśnie takim drobnym bandytą, łobuzem z petersburskiego podwórka. I on w polityce międzynarodowej posługuje się tymi zasadami, które są przyjęte w tym środowisku.

Piontkowski zapytany czy po incydencie przed rosyjską ambasadą Rosja zażądała przeprosin i otrzymała więcej niż chciała od polskich władz - wyznał: - To już zależy od polskiego społeczeństwa, wyborców. Tusk wybrał linię pełnego uniżenia przed Moskwą i nie może już zawrócić. Powiem panu więcej - że w uświadomionych rosyjskich kręgach panuje przekonanie, że jeżeli Tusk zachowałby się w sposób, który nie spodoba się Moskwie, to mogą go skompromitować. Chociażby upubliczniając jakieś protokoły rozmów po katastrofie smoleńskiej, które byłyby zabójcze dla jego pozycji w Polsce. Moim zdaniem Breżniew z większym szacunkiem rozmawiał z Gomułką i kto tam u was był? Z Gierkiem, a tym bardziej z Jaruzelskim, niż Putin z Tuskiem.
http://niezalezna.pl/48373-co-w-mosk...utin-dla-tuska

shaggy 16.11.2013 20:37

Jeśli podczas rozmów z Putinem nie podnosisz się z klęczek to nie oczekuj żeby traktował Cię inaczej niż zwykłego pachołka... Najgorsze w tym wszystkim jest to że Donald wie, że jest teraz marionetką w rękach pokagiebowców na czele z Putinem. Wystarczy by ktoś na wschodzie tupnął nogą a Donek już ląduje w budzie. A jeśli tego nie zrobi to dostanie po łapkach...

Kolumbus 17.11.2013 07:18

http://www.youtube.com/watch?v=ldf6JVrIXQo ciekawe fragmenty JKM

Szpen 17.11.2013 10:18

Niezwykły portret Saturna, szóstej planety Układu Słonecznego, w pobliżu której można się także dopatrzyć - choć łatwo przegapić - naszą nikłą błękitną kropeczkę, dom siedmiu miliardów ludzi.

http://bi.gazeta.pl/im/9b/0e/e4/z14945947Q,Saturn.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/b1/12/e4/z149...dy_Cassini.jpg

Cytat:

"Spójrz raz jeszcze na tę kropkę. To tutaj, to jest nasz dom, to jesteśmy my. Na niej każdy, kogo kochasz, każdy, kogo znasz, każdy, o kim kiedykolwiek słyszałeś, każde ludzkie istnienie, które kiedykolwiek było, toczyło swój byt. Całe nasze szczęście i całe cierpienie, tysiące zbyt pewnych siebie religii i ideologii, doktryn politycznych, każdy łowca i każdy zbieracz, każdy bohater i każdy tchórz, każdy twórca i niszczyciel cywilizacji, każdy król i każdy chłop, każda młoda zakochana para, każda matka i każdy ojciec, każde dziecko, każdy wynalazca i każdy odkrywca, każdy nauczyciel moralności i każdy skorumpowany polityk, każda 'gwiazda', każdy 'najwyższy przywódca', każdy święty i każdy grzesznik i historii naszego gatunku żył tutaj, na źdźble kurzu zawieszonym na słonecznym promieniu. Ziemia jest bardzo małą sceną w przeogromnej arenie kosmosu. Pomyśl o rzekach krwi przelanych przez generałów i cesarzy po to, by w glorii i chwale mogli na chwilę stać się panami ułamka tej kropki. Pomyśl o niekończących się okrucieństwach, które mieszkańcy jednego krańca tego piksla są gotowi uczynić ledwie odróżnialnym mieszkańcom innego krańca, jak częste są ich zatargi i nieporozumienia, jak chętnie zabijają się nawzajem, jak płomienna jest ich nienawiść. Nasze pozy, nasza wyimaginowana ważność, złudzenie specjalnej i uprzywilejowanej pozycji we Wszechświecie są kwestionowane przez ten punkt bladego światełka. Nasza planeta jest samotną drobinką w ogromnej, oszałamiającej ciemności kosmosu. W tym mroku, w tej pustce, nic nie wskazuje, żeby pomoc mogła nadejść skądkolwiek, aby uratować nas przed nami samymi. Czy Ci się to podoba, czy nie, na razie Ziemia jest wszystkim, co mamy. Dla mnie to zdjęcie tylko podkreśla naszą odpowiedzialność, aby traktować się nawzajem z większą uprzejmością, a także, aby zachowywać i troszczyć się o bladą niebieską kropkę, jedyny dom, jaki kiedykolwiek znaliśmy".
niech każdy to przeczyta i sie chwilę zastanowi ...

a później to, polecam szczególnie Jaroosiowi co mnie tutaj zaczepia ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomasz P. Terlikowski
Jestem konserwatywnym katolikiem, któremu o wiele bliżej (choć są miejsca poważnych różnic) światopoglądowo do narodowców, niż do lewicy. Mam ostre i zdecydowane poglądy, a opinie formułuję bez specjalnego certolenia się. Ale jednocześnie mam dość szufladkowania, wpisywania się w role i maszerowania w zwartych grupach intelektuanych.

I dlatego nadszedł czas na coming out. Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem, ale jeśli chodzi o literaturę, to moim ukochanym pisarzem, dla którego zacząłem studiować filozofię był i jest Fiodor Dostojewski. I nie przeszkadza mi w uwielbieniu dla jego pisania fakt, że był on polakożercą. Był, ale pisarzem i znawcą duszy też jest wielkim. Teologicznie kształtowali mnie, przynajmniej w młodości, Sergiusz Bułgakow, Paweł Floreński i Wasyl Rozanow (z całym jego wariactwem i zauroczeniem pogaństwem). A jeśli chodzi o język to za jeden z najpiękniejszych (a uczyłem się go sam, na książkach z YMCA Press ze starą rosyjską ortografią już na studiach) uważam rosyjski (a jak jest śpiewany to najpiękniejszy). Dodatkowo uważam, że ruskie i rosyjskie ikony to nie tylko szczyt estetyki, ale też moc kontemplacji. I dlatego mam ich (często kopii) naprawdę wiele.

Idąc dalej (tu informacja dla tych wszystkich, którzy poszukują źródeł mojego judeochrześcijaństwa) trzech najważniejszych dla mnie autorów filozoficznych to Żydzi: Rosenzweig, Levinas i Buber. Uwielbiam też tłumaczenie Księgi Bereszit na polski z komentarzami rabinicznymi, i zaczytuję się Abrahamem Heschelem. A jakby tego było mało, to napisałem doktorat z rosyjskiego Żyda o wdzięcznym pseudonimie Szestow.

I na koniec, czas na „najgorsze”. Mam przyjaciół w TVN 24, i wielu z nich szczerze szanuję i podziwiam, mam także znajomych - i to nienajgorszych - w „Gazecie Wyborczej”, a nawet współpracuję i przyjaźnię się z osobami homoseksualnymi (co nie oznacza, że nie wiedzą one, co sądzę o skłonności homoseksualnej).

Po co o tym wszystkim piszę? Bo mam dość budowania kolejnych murów między nami, odcinania się ścisłymi liniami od innych nieczystych, niewystarczająco dobrych, konserwatywnych, albo mainstreamowych. Mocne, ostre zdecydowane poglądy nie muszą oznaczać siedzenia za murem... I kultywowania swojej rytualnej czystości. Mam swoje poglądy, nie waham się ich użyć, ale lubię spotykać się z ludźmi. Innymi ode mnie.

Kocur 17.11.2013 16:38

Też polecam przeczytać:

Cytat:

Konsultacje ustawy o nacjonalizacji OFE przypominają ponury kabaret. Rząd, mający stać na straży powagi państwa, niemiłosiernie je psuje. Traktuje nas przy tym jak dzieci, wręcz jak idiotów.

Sposób uchwalania ustawy o OFE powinien przejść do annałów hipokryzji sprawowania władzy. Na pozór rząd - deklarowali to wielokrotnie jego prominentni przedstawiciele - chciał dialogu, konsultacji, debaty. Był otwarty na argumenty, chciał pochylać się z troską nad zgłaszanymi propozycjami. „Nie mamy monopolu na prawdę" – mówił wielokrotnie minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz, którego resort formalnie prowadzi konsultacje. Tyle deklaracje. Tak naprawdę było to teatrum bo dla rządu najważniejsze jest przejęcie pieniędzy z OFE. Im więcej, tym lepiej. Skąd ten wniosek? Oto fakty.

Wiceprezes Prokuratorii Generalnej Iwona Gintowt-Juchniewicz pisze 23 października w liście do resortu pracy, że „projektowana ustawa zakłada odebranie części własności niepaństwowej osobie prawnej i przekazanie jej na rzecz państwowej jednostki organizacyjnej, a zatem klasyczne wywłaszczenie". Podnosi się burza. Co na to rząd? 2 listopada wiceminister pracy Marek Bucior w uprzejmym tonie pisze do prezesa Prokuratorii Bronisława Sitka, by „ponownie rozważył uwagi PG". I oto dzieje się cud. Prezes PG 14 listopada dochodzi do wniosku, że „nie dostrzega się problemu wywłaszczania OFE ze składki na ubezpieczenie emerytalne". Byłoby komicznie, gdyby nie było to prawdą i nie chodziło o konsultacje niezwykle ważnej ustawy.

Ale to nie koniec. W tym roku NBP dwa razy przekazywał stanowisko w sprawie OFE do resortu pracy. 20 lutego nie wskazuje, że OFE jest zagrożeniem dla finansów państwa. Nie domaga się także przejęcia środków z funduszy przez budżet. Ale już 10 października zmienia zdanie. Tym razem OFE musi ulec zmianie „ze względu na zbyt duże obciążenia jakie stwarza dla sektora finansów publicznych".

A teraz MSZ. Kiedy w ubiegły wtorek ujawniamy w Rz, że resort ma wątpliwości w sprawie zakazu reklamy przez OFE i inwestowania w zagraniczne obligacje MSZ wydaje oświadczenie. Ponieważ nie może zaprzeczyć, że napisaliśmy prawdę (potwierdza się to tego samego dnia w oficjalnym stanowisku) stosuje inną socjotechnikę. Pisze w wydanym oświadczeniu, że „niezależnie od treści opinii, nie jest ona wiążąca dla rządu. Nie jest też stanowiskiem MSZ, lecz obiektywną, ekspercką opinią o zgodności projektu z prawem UE".

Zaglądnijmy zatem kto podpisał się pod stanowiskiem MSZ? Widnieje tam podpis: „z up. Ministra Spraw Zagranicznych Sekretarz Stanu Piotr Serafin".

Doprawdy trudno nie traktować oświadczenia MSZ w kategoriach kabaretu. Albo gorzej: robienia z nas idiotów. Wydajemy oficjalną opinię, ale jak nie jest ona zgodna z oficjalną linią rządu to się jej wypieramy. Mimo, że jest nasza. Nawet orwellowskie odwracanie znaczeń było bardziej subtelne. W tamtejszym Ministerstwie Miłości królowały wprawdzie tortury, ale dla lepszej sprawy.

Te przykłady można mnożyć. Rząd nie uwzględnił praktycznie żadnych zastrzeżeń zgłaszanych przez państwowe instytucje i ministerstwa. Mimo, że dotyczyły kwestii fundamentalnych – zgodności ustawy z konstytucją i wypłacalności ZUS.

Tak oto dokonuje się kolejny akt w przedstawieniu pod tytułem „Władza wie lepiej". A komu się nie podoba - niech wyjeżdża.

głos z trybun 18.11.2013 18:13

http://niezalezna.pl/48429-zegarek-p...t-kpi-z-nowaka

Lolex :lol:

głos z trybun 18.11.2013 18:20

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...23716688_n.jpg

Nie wiecie gdzie w Krakowie dostanę ten tygodnik ?

Kocur 18.11.2013 21:24

W innych miastach można było złapać w kioskach "Ruch'u" - ale piszą ludzie, że strasznie mały nakład jak na ilość chętnych i schodzi na pniu.

Ja też w Krakowie nie widziałem :/

AYALA 19.11.2013 08:02

Niesioł znowu odfrunął
http://www.youtube.com/watch?v=SmV5s...WvhOPoR7jgAfsA

głos z trybun 19.11.2013 09:56

Zapomniał wziąć leków :D Niestety choroba psychiczna robi coraz większe spustoszenie :lol: ...

Tak samo jak u pali kota ...

AS82 19.11.2013 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez głos z trybun (Post 1339381)
Zapomniał wziąć leków :D Niestety choroba psychiczna robi coraz większe spustoszenie :lol: ...

Tak samo jak u pali kota ...

Posłuchaj sobie Rydzyka ,też jest niezły..

Jaroo1 19.11.2013 10:24

Cytat:

Po pierwsze po co z Rydzykiem wyskakujesz od razu?
Po drugie jak możesz to podaj jakieś materiały gdzie Rydzyk się wysławia jak Niesiołowski.

głos z trybun 19.11.2013 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339384)

Słuchałem i niebo a ziemia w sposobie wysławiania się w porównaniu do Niesiołowskiego czy Palikota.

Do tego Rydzyk ma zawsze coś ciekawego do powiedzenia czego nie usłyszymy w mass mediach głównego nurtu u Panów powyżej wciąż słyszymy te same obietnice, puste słowa i slogany ...

AS82 19.11.2013 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1339385)
Po pierwsze po co z Rydzykiem wyskakujesz od razu?
Po drugie jak możesz to podaj jakieś materiały gdzie Rydzyk się wysławia jak Niesiołowski.

Po pierwsze to Rydzyk się wysłowić nie umie , to jest takie ględzenie bez ładu i składu. Nie potrafi po polsku zdania zbudować w którym jest podmiot i orzeczenie, ale mniejsza z tym , gorsze co moherom wciska do głów. Co prawda nie wiem czy tym fragmentem zrobie na tobie wrażenie ,bo ty chyba podobnie rozumujesz...

O. Rydzyk: Rząd wychowuje młodzież na homoseksualistów, żeby rozbić rodzinę
Trzeba przyznać, że przez lata trochę nam te radiomaryjne ekstremizmy spowszedniały. Ale wyobraźmy sobie, jaki szok przeżyliby wierni w kościele, gdyby nagle proboszcz z ambony zaczął opowiadać, że rząd tak „ustawił” służbę zdrowia, żeby doprowadzić do szybszej śmierci schorowanych emerytów, co w konsekwencji ma przynieść oszczędności dla budżetu państwa. Albo że system edukacyjny chce zrobić z dzieciaków homoseksualistów i lesbijki, żeby zniszczyć rodzinę. Konsternacja?
A przecież o. Tadeusz Rydzyk opowiada takie rzeczy niemal na co dzień w stacji radiowej, która ma milion słuchaczy.
Posłuchajcie sami:
- Tak samo ze służbą zdrowia. Przecież oni to celowo robią, żeby ludzie wymierali! – mówi ojciec Rydzyk na antenie Radia Maryja. - Starsi niech umrą jak najszybciej, chorzy niech umrą jak najszybciej, żeby nic nie kosztowali. Młodzi żeby nie zakładali rodziny w Polsce, tak ich kształtować, niech staną się homoseksualistami, niech staną się lesbijkami. Przecież po to jest to gender już od przedszkola. Tak wychować, żeby nie było rodziny, żeby ten naród, który był katolicki, żeby zniknął. Albo jeżeli będzie jeszcze, te resztki, żeby były słabe. I po to jest tak ustawiona ta służba zdrowia. Nie oszukujmy się. Co robić: świadomość; sumienia kształtować prawe i organizować się.

http://glosrydzyka.blox.pl/html

głos z trybun 19.11.2013 10:35

Przecież mówi jak jest. Widzę, że niektórych ta prawda boli ....

AS82 19.11.2013 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez głos z trybun (Post 1339388)
Przecież mówi jak jest. Widzę, że niektórych ta prawda boli ....

Mnie boli jego głupota i jeszcze kilka innych rzeczy..

głos z trybun 19.11.2013 10:43

Mnie najbardziej boli głupota u Palikota i całej tej jego pseudo partii i co mam zrobić ?

Drozd 19.11.2013 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339387)
Po pierwsze to Rydzyk się wysłowić nie umie , to jest takie ględzenie bez ładu i składu. Nie potrafi po polsku zdania zbudować w którym jest podmiot i orzeczenie, ale mniejsza z tym , gorsze co moherom wciska do głów. Co prawda nie wiem czy tym fragmentem zrobie na tobie wrażenie ,bo ty chyba podobnie rozumujesz...

O. Rydzyk: Rząd wychowuje młodzież na homoseksualistów, żeby rozbić rodzinę
Trzeba przyznać, że przez lata trochę nam te radiomaryjne ekstremizmy spowszedniały. Ale wyobraźmy sobie, jaki szok przeżyliby wierni w kościele, gdyby nagle proboszcz z ambony zaczął opowiadać, że rząd tak „ustawił” służbę zdrowia, żeby doprowadzić do szybszej śmierci schorowanych emerytów, co w konsekwencji ma przynieść oszczędności dla budżetu państwa. Albo że system edukacyjny chce zrobić z dzieciaków homoseksualistów i lesbijki, żeby zniszczyć rodzinę. Konsternacja?
A przecież o. Tadeusz Rydzyk opowiada takie rzeczy niemal na co dzień w stacji radiowej, która ma milion słuchaczy.
Posłuchajcie sami:
- Tak samo ze służbą zdrowia. Przecież oni to celowo robią, żeby ludzie wymierali! – mówi ojciec Rydzyk na antenie Radia Maryja. - Starsi niech umrą jak najszybciej, chorzy niech umrą jak najszybciej, żeby nic nie kosztowali. Młodzi żeby nie zakładali rodziny w Polsce, tak ich kształtować, niech staną się homoseksualistami, niech staną się lesbijkami. Przecież po to jest to gender już od przedszkola. Tak wychować, żeby nie było rodziny, żeby ten naród, który był katolicki, żeby zniknął. Albo jeżeli będzie jeszcze, te resztki, żeby były słabe. I po to jest tak ustawiona ta służba zdrowia. Nie oszukujmy się. Co robić: świadomość; sumienia kształtować prawe i organizować się.

http://glosrydzyka.blox.pl/html

Wiadomo że prawda boli, choćby zasłaniać uszy i zamykać oczy ...

To jak POwce traktują zdrowie i życie obywateli pokazuje rzeczywistość. Potwierdzając jedynie trafność spostrzeżeń Rydzyka.

Cytat:

Okazuje się, że presja w związku z dopuszczeniem do użytku pociągu Siemens Inspiro jeszcze przed warszawskim referendum ws. odwołania Hanny Gronkiewicz-Waltz była tak duża, że zrezygnowano ze stosowanej dotychczas pełnej procedury badań, pomimo wielu zastrzeżeń specjalistów.
http://niezalezna.pl/48450-nowe-fakt...zed-referendum

A później jak wybuchł pożar to biegali i zapewniali, ze żadnego pożaru nie było, licząc że co większy kretyn uwierzy. Całe szczęście aż do tego stopnia otumanionych wielu nie ma.

Kocur 19.11.2013 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339389)
..

Jedno szybkie pytanie - czy Rydzyk jest posłem, który reprezentuje swoją postawą Rzeczpospolitą Polską czy jakimś tam księdzem, których jest w Polsce tysiące?

Taka subtelna różnica - urzędnik państwowy i pracownik kościelny

Jaroo1 19.11.2013 13:55

Cytat:

To są jego teorie spiskowe, ma od nich prawo. A ty jak wmawiasz wszystkim, że kościół jest największym złem w Polsce i niszczy Polskę od każdej strony to co? Nie narażasz się na śmieszność?
Ale rozumiem, że twoja teoria spiskowa lepsza bo wymyślona przez ciebie.
Przyganiał leming oszołomowi a sam oszołom :)

Drozd 19.11.2013 14:45

Kolejne kwiatki...

Cytat:

Głos Wielkopolski” dotarł do stenogramów rozmów poznańskiego biznesmena podsłuchanych przez CBŚ. Okazuje się, że powoływał się on na znajomości i wpływy, głównie w wielkopolskiej PO i chciał załatwić sobie decyzję o kategoryzacji hotelu, aby mogło w nim zacząć działać kasyno. Biznesmen chciał, w ostatniej chwili, uzyskać dodatkowe gwiazdki dla swojego hotelu.

– Mój pracownik mówi, że on [wysoki rangą urzędnik] tego nie podpisze. Ja mówię, no to zaraz zobaczymy. Wykonałem trzy telefony. Może nie trzy, a dwa. I on [wysoki rangą urzędnik] mówi mi potem: ze wszystkich stron mam naciski – tłumaczył biznesmen w rozmowie ze znajomą z Urzędu Marszałkowskiego, wyjaśniając kulisy całej sprawy.

Okazuje się, że już od 2011 roku, policja za zgodą sądu podsłuchiwała biznesmena. Zgromadzony materiał dowodowy został przekazany prokuraturze, jednak ta nie zajęła się ani sprawą wydania biznesmenowi dokumentu, ani kwestią powoływania się na wpływy. Wszystkie wątki zgłoszone przez CBŚ zostały umorzone.
http://niezalezna.pl/48465-chcial-ze...morzyla-sprawe

Kto ich wybrał? Czy tacy z godnością oddadzą władzę? Pytania retoryczne?

FraMat 19.11.2013 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339387)
- Tak samo ze służbą zdrowia. Przecież oni to celowo robią, żeby ludzie wymierali! – mówi ojciec Rydzyk na antenie Radia Maryja. - Starsi niech umrą jak najszybciej, chorzy niech umrą jak najszybciej, żeby nic nie kosztowali.

Nie życzę Ci, żeby spotkało Cie to, co mnei spotkało, kiedy z mamą (prawie 80) poszedłem do lekarza i usłyszeliśmy: ale, czego Pani chce? W Pani wieku to już nie opłaca się operować.

Pablo84 19.11.2013 17:07

Z moją babcią to samo było, gdy dzwonilismy na pogotowie.... "Może to już czas?"...

----
http://niezalezna.pl/48475-lawrow-sy...y-11-listopada
Jeśli to prawda, to te ....y rządu trzeba jak najszybciej usunąć, nawet kosztem jakiegoś przewrotu.

AS82 19.11.2013 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1339420)
Nie życzę Ci, żeby spotkało Cie to, co mnei spotkało, kiedy z mamą (prawie 80) poszedłem do lekarza i usłyszeliśmy: ale, czego Pani chce? W Pani wieku to już nie opłaca się operować.

Dobra ale rozróznij dwie rzeczy. Rydzyk mówi mniej wiecej cos takiego ,że Tusk na zamknietych posiedzeniach rzadu mówi do ministra zdrowia ,żeby nie leczył i pozbywał się starych ludzi ze szpitali ,a po drugie ze mowi do ministra edukacji , nauczajcie tak aby dorastali homoseksualisci i lesbijki :lol:
Przypisuje niecne intencje rządowi jakoby ten mial za zadanie wykańczanie ludzi w szpitalach i bredzi coś o jakimś wychowywaniu mlodzieży na homoseksualistów. Reasumując Rydzyk pomawia o mordowanie ludzi i głosi debilizmy o wychowaniu dzieci...

Gwiaździsty 19.11.2013 21:31

A u Radka Zdradka wolnych etatów masa i to za granicą:

Cytat:

UJAWNIAMY nepotyzm w ambasadach: żony dziennikarzy, córka szefa Kancelarii Prezydenta

W ambasadzie RP w Stanach Zjednoczonych zatrudniono żonę korespondenta Wiadomości TVP oraz małżonkę korespondenta Polskiego Radia. Z kolei w ambasadzie RP w Azerbejdżanie pracę dostała córka szefa Kancelarii Prezydenta, Jacka Michałowskiego.

- Ambasador RP w USA Ryszard Schnepf postanowił zadbać o lepszą prasę i rozdaje pracę żonom korespondentów. I tak intratną posadę otrzymała w Ambasadzie żona Marcina Firleja, korespondenta Wiadomości TVP - mówi informator portalu niezalezna.pl.

- Od września w Ambasadzie RP w Waszyngtonie pracuje też żona korespondenta Polskiego Radia. Edyta Wałkuska. Nagle stała się ekspertem od kultury. I pracuje na etacie - dodaje nasz rozmówca.

Poprosiliśmy MSZ o potwierdzenie tych informacji. - Nabór w MSZ prowadzony jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Pani Anna Maria Firlej i p. Edyta Wałkuska zostały zatrudnione na etatach krajowych - odpowiedział nam rzecznik MSZ.

Czy teraz korespondenci publicznych mediów odważą się skrytykować pracę ambasady RP w USA albo MSZ?

Według informacji portalu niezalezna.pl pracę w ambasadzie - tyle że w stolicy Azerbejdżanu, Baku - dostała również córka szefa Kancelarii Prezydenta, Jacka Michałowskiego.

"Na stanowisko, które obecnie zajmuje Antonina Michałowska, MSZ ogłosił rotację wewnętrzną. Mimo kilkukrotnego wewnętrznego naboru nie udało się znaleźć pracownika MSZ zainteresowanego objęciem tego stanowiska. Kandydatura Pani Antoniny Michałowskiej została wybrana z resortowej rezerwy kadrowej, tj. bazy kandydatów, którzy zgłosili gotowość do wyjazdu na placówkę zagraniczną i spełniali wymogi konieczne do objęcia ww. stanowiska" - poinformował nas rzecznik MSZ.
http://niezalezna.pl/48478-ujawniamy...rii-prezydenta

No i towarzysze radzieccy sypią Tuska :) :

Cytat:

Ławrow sypie Tuska. Rosja prosiła Polskę o ochronę ambasady 11 listopada

Coraz więcej faktów wskazuje na to, że polskie władze celowo dopuściły do ataku na ambasadę Rosji w Warszawie. Szef rosyjskiej dyplomacji poinformował, że przed Marszem Niepodległości Rosja bezskutecznie prosiła stronę polską o wzmocnienie ochrony swojej placówki dyplomatycznej.

"W przededniu tej demonstracji ostrzegaliśmy naszych polskich kolegów - policję i inne właściwe struktury - że jest to bardzo ryzykowne przedsięwzięcie. Prosiliśmy o wzmocnienie ochrony, jednak odpowiedziano nam, że wszystko będzie w porządku. Wszelako w porządku - jak wiecie - nic nie było" - powiedział minister spraw zagranicznych Federacji Rosyjskiej Siergiej Ławrow.

Ławrow mówił o tym podczas wizyty w redakcji rządowego dziennika "Rossijskaja Gazieta", gdzie odpowiadał na pytania dziennikarzy i czytelników. Relacja z tego spotkania ukazała się dziś na stronie internetowej dziennika.

Jeśli rosyjski minister mówi prawdę, oznaczałoby, że rząd Donalda Tuska celowo dopuścił do zagrożenia. W jakim celu? Można przypuszczać, że chodziło o obarczenie winą za ekscesy "rusofobiczny" PiS. W ten scenariusz wpisały się główne stacje telewizyjne pokazujące jednocześnie przemówienie Jarosława Kaczyńskiego z Krakowa i "obrazki" z warszawskich zamieszek.
http://niezalezna.pl/48475-lawrow-sy...y-11-listopada

Jaroo1 19.11.2013 22:18

Cytat:

Dobra ale rozróznij dwie rzeczy. Rydzyk mówi mniej wiecej cos takiego ,że Tusk na zamknietych posiedzeniach rzadu mówi do ministra zdrowia ,żeby nie leczył i pozbywał się starych ludzi ze szpitali ,a po drugie ze mowi do ministra edukacji , nauczajcie tak aby dorastali homoseksualisci i lesbijki
Przypisuje niecne intencje rządowi jakoby ten mial za zadanie wykańczanie ludzi w szpitalach i bredzi coś o jakimś wychowywaniu mlodzieży na homoseksualistów. Reasumując Rydzyk pomawia o mordowanie ludzi i głosi debilizmy o wychowaniu dzieci...
Ty sobie dopowiadasz sam to co ci pasuje i chcesz zrobić z Rydzyka debila a prawda jest taka, że po trochu ma racji a na ile jest to wszystko celowym działaniem rządu to Bóg jeden wie. Bo to, że "oni" (nie wiem kto to jest ci oni, kto rządzi tym wszystkim) cchą aby ludzie wymierali a dzieci były chowane na homoseksualistów to wcale nie oznacza, że Tusk coś karze jednemu czy drugiemu ministrowi coś a ci ministrowie z kolei naciskają na swoich podwładnych a tamci jeszcze na resztę. To może oznaczać tyle, że skoro likwiduje się szpitale, skoro się wytwarza taką atmosferę w społeczeństwie, że od zdrowia czy życia jest ważniejsza kasa (mówię w kontekście służby zdrowia) to później ludzie umierają bo np. lekarz, który złożył przysięgę Hipokratesa nie przyjmie cię na izbę przyjęć bo coś tam się w papierach mu nie zgadza, bo nie jesteś zarejestrowany tam gdzie trzeba itp Przecież ile leków przestaje być refundowanych, ile się czeka na wizytę u lekarza i na zabieg/operację w naszym kraju? Ile razy słyszeliśmy, że gdzieś kogoś nie przyjęto albo siedział pół dnia na poczekalni albo nie przysłali karetki i ten ktoś zmarł? Gdzie lepiej iść do lekarza, prywatnie czy do państwowego? Prywatnie bo szybciej, bo bardziej się przyłożą do pacjenta.
Tak jak mówię. Ja nie wiem czy to wszystko jest robione specjalnie, czy jest sterowane ale takie rzeczy się dzieją, że służba zdrowia jest w stanie fatalnym! A ty udajesz, że Rydzyk to debil. Może tezę postawił nieprawidłową ale na pewno argumenty za nią przemawiają.
A co do pedalstwa to też sprawa prosta. W Rosji się dzieci na pedałów nie wychowuje dlatego homopropaganda, parady są zakazane a w Europie zachodniej i środkowej się dzieci z pedalstwem oswaja stąd zgoda na homopropagandę, na parady dewiantów, dopuszczenie i przymiarki (w Polsce) do związków partnerskich co w przyszłości przełoży się na małżeństwa osób tej samej płci, pozwolenie na adopcje dzieci, stąd usilne odbudowywanie tęczy w Warszawie jako znaku dominacji pedałów w Polsce. W serialach wszędzie pedały bo przecież trzeba ich pokazać jako normalnych ludzi, trzeba oswajać opinie publiczną z tą chorobą. W mediach propaganda propedalska i każdy kto tego nie toleruje to ktoś gorszy, nienormalny - z dewiacji (homoseksualizm) zrobili coś normalnego a z obrzydzenia do dewiacji zrobili coś nienormalnego. Czy ty tego dziadostwa nie widzisz czy tylko udajesz?
A takie gadki, że nie można wychować kogoś na pedała to sobie daruj bo tak naprawdę nikt tego nie wie. Jeszcze nie żyliśmy (jako ludzkość) w takim środowisku gdzie panują trendy homoseksualne więc kto wie, może można człowieka przekabacić i w tym względzie? Skoro można z kogoś zrobić chama, morderce, bandytę, można kogoś wyprać z uczuć (patologiczne domy, wojny) to kto wie jak zareaguje ludzki organizm na wychowywanie się w środowisku gdzie ma 2 ojców, jego koleżanka ma 2 mamy i od małego ma wpajane, że ma do wyboru kochać chłopców albo dziewczynki albo co lepsze jak chce to niech sobie zmienia płeć.
Dlatego ja mówię nie waszej lewackiej propagandzie i nie chcę takiego świata gdzie wszystkie normy są zaburzane.
Trochę zszedłem z tematu bo ja rozumiem, że ty nie tyle pijesz do tego, że to wszystko o czym pisałem się nie dzieje tylko chodzi ci o to, że taki Tusk czy inny pies nie ma na to wpływu. Ale chciałem ci tylko powiedzieć, że są podstawy do tego żeby sobie móc knuć takie teorie spiskowe, o których mówi Rydzyk.

Turek 20.11.2013 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1339402)
Jedno szybkie pytanie - czy Rydzyk jest posłem, który reprezentuje swoją postawą Rzeczpospolitą Polską czy jakimś tam księdzem, których jest w Polsce tysiące?

Taka subtelna różnica - urzędnik państwowy i pracownik kościelny

chciałbym zaznaczy że ten katabas co za bardzo ''zawierzył dzieciom'' na dominikanie był jako państwowy urzędnik.

Poza tym większość czarnuchów (nie mylić z murzynami) to tępaki choćby wspomnieć o bruzdach na czole dzieci poczętych z in vitro czy Pana Natanka http://www.youtube.com/watch?v=bCVR1s4o77c

Drozd 20.11.2013 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Turek (Post 1339462)
chciałbym zaznaczy że ten katabas co za bardzo ''zawierzył dzieciom'' na dominikanie był jako państwowy urzędnik.

Poza tym większość czarnuchów (nie mylić z murzynami) to tępaki choćby wspomnieć o bruzdach na czole dzieci poczętych z in vitro czy Pana Natanka http://www.youtube.com/watch?v=bCVR1s4o77c

A skąd cwaniaczku wiesz co się działo na Dominikanie? W tvn podali? Dlaczego zadyma wybuchła kiedy wyjechał na urlop? Żeby można było świnie podłożyć? Skąd pewność, że to nie sposób jakiegoś kartelu żeby się go pozbyć. Okazuje się skuteczny. Więc nie powielaj gwnianych prawd bo myślącym ludziom wstyd przynosisz.

W męskiej ejakulacji średnio tryska 500 000 plemników, do celu dociera jeden. Jeden na pół miliona, może wyjaśnisz który? Ano ten który pokona wszystkie przeciwności czyli najsilniejszy. Czy sztucznie da się go wyselekcjonować z pół miliona innych? Zastanów się i zrozum że invitro to rosyjska ruletka. Nigdy nie wiesz czy jaja nie zapłodnią jakimś wybrakowanym, pechowo wybranym.

Natomiast Natanek to inna bajka. Zwykły ortodoks, nie jest powiedziane czy w dzisiejszej atmosferze to nie jest najlepsza postawa. A to, że szczyl z irokezem to dowód korby chyba nie jest zaskakujące. Albo mamusia stawiająca irokeza czterolatkowi. Bo tak ładnie wygląda...

Szpen 20.11.2013 11:31

goodbye Vincent :)

edyta: brawo za Szczurka - nie znam typa, główny ekonomista ING. Brawo, że nie żaden z układu tylko chłopak z zewnątrz. Czas oceni ...

MK85 20.11.2013 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1339477)

goodbye left site :) szkoda że Radek-przypadek dalej na stołku... A w sumie to i tak jedno g****, kto by tam nie siedział...

DonaltTSSk 20.11.2013 12:01

Ciekawa opinia redaktora Cejrowskiego
http://www.radiownet.pl/publikacje/c...-pilsudskim-ii

AS82 20.11.2013 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1339471)
A skąd cwaniaczku wiesz co się działo na Dominikanie? W tvn podali? Dlaczego zadyma wybuchła kiedy wyjechał na urlop? Żeby można było świnie podłożyć? Skąd pewność, że to nie sposób jakiegoś kartelu żeby się go pozbyć. Okazuje się skuteczny. Więc nie powielaj gwnianych prawd bo myślącym ludziom wstyd przynosisz.

A ty skąd cwaniaczku wiesz co się działo na Dominikanie ? W twoich mediach podali jakieś naciągane tezy o gangach narkotykowych i w to mamy wierzyć ? Fakty są takie że Wesołowski prawdopodobnie na fałszywych dokumentach ,wraz ze swoim niższym rangą kumplem Gilem uciekli z Dominikany. Jakby nie mieli nic do ukrycia , to zostali by na wyspie a nie uciekali do bezpiecznego schronienia . Proste.

mr_kwolf 20.11.2013 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339490)
A ty skąd cwaniaczku wiesz co się działo na Dominikanie ? W twoich mediach podali jakieś naciągane tezy o gangach narkotykowych i w to mamy wierzyć ? Fakty są takie że Wesołowski prawdopodobnie na fałszywych dokumentach ,wraz ze swoim niższym rangą kumplem Gilem uciekli z Dominikany. Jakby nie mieli nic do ukrycia , to zostali by na wyspie a nie uciekali do bezpiecznego schronienia . Proste.

Podziwiam twoją naiwność. Naprawdę. "Był grzeczny to czemu się bał karteli narkotykowych?".

Od razu mówię, że nie twierdze, że nie jest niewinny tylko twój tok rozumowania, że skoro uciekał to musiał mieć coś na sumieniu po prostu mnie rozbawił.

AS82 20.11.2013 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1339491)
Podziwiam twoją naiwność. Naprawdę. "Był grzeczny to czemu się bał karteli narkotykowych?".

Od razu mówię, że nie twierdze, że nie jest niewinny tylko twój tok rozumowania, że skoro uciekał to musiał mieć coś na sumieniu po prostu mnie rozbawił.

Akurat oboje się przestraszyli w tym samym momencie i niemal synchronicznie uciekli w tym samym czasie ?
Oni nie uciekli przed kartelami narkotywymi tylko przed prokuraturą !
A co robią przestępcy jak im grozi kara , uciekają do innych krajów ,wiele przykładów z naszego rodzimego podwórka i nie tylko potwierdzających tą tezę ,więc nie wiem co cie tak rozbawiło.

mr_kwolf 20.11.2013 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339492)
Akurat oboje się przestraszyli w tym samym momencie i niemal synchronicznie uciekli w tym samym czasie ?
Oni nie uciekli przed kartelami narkotywymi tylko przed prokuraturą !
A co robią przestępcy jak im grozi kara , uciekają do innych krajów ,wiele przykładów z naszego rodzimego podwórka i nie tylko potwierdzających tą tezę ,więc nie wiem co cie tak rozbawiło.

U nas przestępcy załatwiają sobie zwolnienie lekarskie i tak "chorują" aż do śmierci. Nie muszą nigdzie uciekać.

A mój post tyczył się twojego wyśmiania teorii Drozda, że to ich wyeliminowanie to sprawka karteli narkotykowych, którzy mogli stać za tą całą akcją i dlatego uciekli do innego kraju. Po prostu stwierdziłeś, że nie może tak być bo skoro uciekli to musieli być winni. Tyle.

Drozd 20.11.2013 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1339490)

A kto ci powiedział że wiem? Wiem tylko że oskarżyć kogoś o pedofilię to skuteczna metoda eliminacji. Zwłaszcza jeżeli jest to ksiądz katolicki. A nasze wyrosłe z komuny antyklerykały tylko na takie okazje czekają.

Ta... problem w tym że to są "fakty tvn" :rotfl:

AYALA 20.11.2013 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1339477)

.

Szczur ucieka po tym jak zatopił okręt systematycznie przez sześć lat wygryzając dziurę w jego dnie.

mr_kwolf 20.11.2013 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1339496)
Szczur ucieka po tym jak zatopił okręt systematycznie przez sześć lat wygryzając dziurę w jego dnie.

Gdzie tam. Zadowolony z tego co zrobił. Twierdzi wręcz, że kryzys skończony to może oddać ministerstwo w lepsze ręce. Czyli co, powrót do VAT 22%?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl