![]() |
Opisywał ktoś może dzień z Życia magnata?
Pilnie potrzebuje? |
Czy ktoś może wie, co to za kawałek leci po zdobyciu bramki przez Bayern Monachium na ichniejszym stadionie?
E: To jest chyba ogólnie popularny kawałek u Niemców, bo słyszałem go na wakacjach w Hiszpanii na imprezie, kiedy dosyć pokaźna grupa Niemców niemal orgazmu dostała, jak zaczął ten kawałek lecieć |
Jest jeszcze w Krakowie jakaś ulica niedaleko rynku na której można zostawić samochód nie płacąc?
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=0J2QdDbelmY&ob=av2n Czy inna wersja: http://www.youtube.com/watch?v=t2qNYazPF3Y Lub jakiś inny remix tego utworu. |
Na moje to wszystkie ulice po prawej od Alei ( jadąc w kierunku 29 Listopada ) są w strefie. Czyli są płatne
|
Zostawić możesz wszędzie, co najwyżej dostaniesz mandat...
Najbliżej na rynek z parkingiem za free masz z 3 Maja |
możesz zostawić jeszcze na placu przed Politechniką Krakowską.
|
Może Ktoś polecić jakiegoś fajnego tapicera meblowego?
|
Wie ktoś jak wystawiane są mandaty za niekupienie bileciku w płatnej strefie parkowania? Jeśli bym dostał miałbym coś za wycieraczką?
|
Nie jestem pewien, ale wkładają taki jakby paragonik za wycieraczkę wzywający do zapłacenia, 50zł albo 100zł.
|
50 zł, wklepują w komputer nr rejestracyjny i markę i dostaje się bilecik z informacją gdzie zapłacić mandat
|
Cytat:
Bo kiedyś widziałem gości w odblaskowych kamizelkach, którzy w ten sposób "znęcali się" nad samochodem. |
Tak robią zdjęcia, tył przód.
|
Mam internet w UPC.
50 mb/s . Jak ściągam jakieś filmiki po 300 mb to prędkość mam na poziomie 100 kb/s Ale jak mam film 700 mb, to prędkość spada automatycznie do 10 kb/s ! i czas ściagania wynosi....20 godzin.... Sprawdzałem o różnych porach dnia i nocy, zmieniałem również kanały pod adresem ; http://192.168.0.1/ Router resetowany itd. Czy nie jest przypadkiem tak, że w UPC są jakieś limity prędkości ściagania ? Tylko nikt mi nie chce o nich powiedzieć na infolinii ? Bardzo proszę o pomoc |
Cytat:
|
priv
10 znaków |
Co do tych mandatów za strefe to jak nie macie akurat mamony,mozna spokojnie na tym lache klasc.
Mandat z policji-sciagneli mi z pita,bez zadnego wezwania. Mandat z MPK- po miesiacu juz przyszlo wezwanie do zaplaty. A dwa mandaty za strefe jak nie zapłaciłem jakies 2 lata temu to dalej nic sie nie dzieje..;) |
Cytat:
wynika z tego co wyczytałem m.in na wykop.pl ( ten sam problem wiele osób ma ). Że UPC specjalnie zmniejsza 10 krotnie transfer, by walczyć z piractwem..... I teraz 2 pytania: Czy dostawca internetu, w tym przypadku UPC nie ma obowiązku, poinformować o tych ograniczeniach przed podpisaniem umowy ?! i dwa, czy istnieje jakieś obejście tego ' kagańca ' ? Czy to torrenty, czy to filesoniki, rapidshare itd to problem nadal występuję.... |
labtec a jaką masz prędkość zapisaną w umowie?
Pytam, bo providerzy często stosują metodę, że gwarantują prędkość do 50 mbit/s, do 10 mbit/s, etc. Jeżeli zgodziłeś się na taki zapis, to niewiele możesz zrobić. W przeciwnym razie możesz się domagać realizowania usługi zgodnie ze specyfikacją w umowie. |
Cytat:
Fiber Power 50 mb/s w UPC Prędkość w testerze; http://www.upc.pl/internet/poznaj-in...edkosci-lacza/ 25 / 30 więc jest kuźwa 2x mniejsza niż normalnie. Problem jest inny, i potwierdza się to co piszą w necia, że UPC ogranicza specjalnie transfer danych, w celu walki z PIRACTWEM INTERNETOWYM heh... Filmik 300 mb ściąga się z prędkością 100 kb/s mniej więcej Ale już 700 mb z prędkościa... 10 kb/s...... - i film się sciąga 15 godzin... Najgorsze jest to, że jak miałem neta w dialogu 4MB/S to nie było takich ograniczeń w transferze !! |
Ściągnałem nowego PESa, gram pierwszy mecz, ustalam skład i wszystko ok. I nagle w drugiej połowie są jakieś zmiany których nie ustalałem. Jakiś automatyczny trener czy coś? wie ktoś jak to wyłączyć?
|
Gdzie w Krakowie zrobię nadruk na szklankę na piwo? Nie kufel, tylko szklanke. Nie hurtowo tylko jedną sztukę.
jakby ktoś coś polecił to bym był wdzięczny ;) |
czy uważacie ze jak ktoś mieszka w Wawie od urodzenia , ale ma Wisłę w sercu i nie kryje się z tym , ma prawo nazwać się prawdziwym kibicem Wisełki ???
|
Cytat:
JŻŚ |
Cytat:
|
Cytat:
|
jasne ... ale to nie moja wina ze mieszkam w Wawie ... a wyobrazcie sobie jak trzeba znosic opinie legionistow jak Wisla nie daj Boze przegra ... wieec w takich sytuacjach daje sie Wierność Wiselce ... znam jeszcze kilku ggosci ktorzy tez kochaja ten klub ... i sa z Wawy ...
|
Cytat:
Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać |
wislacki nie ogarniam co napisales ...
|
Lodowisko przy Galerii Krakowskiej to czynne jest już ?
|
Cytat:
Byłem w zeszłym tygodniu, było czynne. |
Jakiś tani kurier może ktoś polecić?
I jak zapakuje przesyłkę w paczkę i pójdę na pocztę żeby mi to wysłali to wyślą kurierem pocztex czy to listonosz zaniesie? Jak to jest? |
Cytat:
A codo poczty to wszystko zalezy od wielkości paczki. Jak paczka mniejsza to listonosz przyniesie a jak większa to przyjedzie samochód ale kurier to nie jest żeby w 24h paczka była na miejscu. |
Cytat:
10 znakow |
Cytat:
Moja Firma korzysta z ich uslug, takze szczerze polecam :) |
Cytat:
|
czy buty skórzane można wyprać w pralce ? jeśli nie to jakich innych sposobów można użyć ?
|
Powiem Ci, że ja osobiście myję wodą z mydłem i szczotką/szmatką zależnie od typu butów. Potem trzeba je wysuszyć, ale nie na kaloryferze. Niech postoją i wyschną. Pranie w pralce odradzam (jeżeli są to takie buty od garnituru).
|
Cytat:
mam te same parametry od tego samego dostawcy .... mam nadzieje, ze wiesz, ze predkosc zalezy od tego skad sciagasz film (wogole to powiedz czym, skad, jak) ps. tak na szybko pierwszy lepszy torrent, srednia predkosc pobierania 2.1 MB/s (a i przy 4 ip podpietych pod jeden router) UPC nie blokuje nic |
Jako, że przy próbie szukania na forum wyskakuje cuś takiego: "Your submission could not be processed because a security token was missing."
Pytanie. Gdzie kupię tanie race w Krakowie oprócz firebisu? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl