Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wiesniak842 30.01.2018 21:45

Stale bywalczynie krakowskich lokali - miejcie sie na bacznosci!!!

brylant17 31.01.2018 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1492955)
http://novice.najdi.si/predogled/nov...godovini-kluba

Wywiad z naszym nowym nabytkiem. M. in. o tym, że planuje się w Wiśle wypromować oraz o tym, że wcale nie oblał testów W Larissie, a za to testy w Wiśle były najdłuższe w jego karierze i nie badał go chyba tylko ginekolog :D

Dzięki! wszystko rozumiem :D

pepe72 31.01.2018 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1492985)
Dzięki! wszystko rozumiem :D

Tu masz tekst ramki. Wrzuć albo w google translate albo użyj tłumacza w Chrome
http://ekipa.svet24.si/clanek/nogome...e069bf4/palcic

Automatyczne tłumaczenie w ramach tej samej rodziny językowej jest dość dobre.

morganfield 31.01.2018 19:52

Startuje radio sportowe, którego pomysłodawcą jest Andrzej Twarowski
”W audycjach mają regularnie występować jako eksperci m.in. byli i obecni piłkarze Ekstraklasy: Łukasz Surma, Arkadiusz Głowacki i Sebastian Mila."

swiety37 10.02.2018 15:25

Kuby Bartosza nie ma nawet na ławce sandecji... Ktoś zna przyczynę?

serek.c2 10.02.2018 15:46

Jest kontuzjowany.

Karherop 10.02.2018 17:16

Kontuzjowany jest też Pietrzak. Chyba rzucono na naszych graczy jakaś klatwę w tym sezonie.

mitmichael 11.02.2018 14:07

Arek Głowacki zdradza kto według niego otrzyma złoty bilet na Mundial oraz jak sprawują się nowi zawodnicy w zespole Wisła Kraków. Pewną historię opowiada po raz pierwszy w życiu...
https://zapinamypasy.pl/news/b5d0509...c-bfca81b96185

czaro 11.02.2018 14:23

Nikt mi nie odpowiedział w meczowym nt. Głowackiego. Na krakowskiej wyborczej napisali, że po prostu trener posadził go na ławie. Imo Głowa>Wasyl.

serek.c2 11.02.2018 14:41

Też mam podobne odczucie - jeśli już ma grać jeden szybszy ostatni obrońca, to kosztem Wasilewskiego.

ashkeczup 11.02.2018 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1493879)
Nikt mi nie odpowiedział w meczowym nt. Głowackiego. Na krakowskiej wyborczej napisali, że po prostu trener posadził go na ławie. Imo Głowa>Wasyl.

Bardzo odważna teza po ilości minut, jaką rozegrał Wasyl. Wydaje mi się, że na korzyść Wasyla przemawia jego przydatność przy ofensywnych SFG i chyba jest jednak szybszy od Głowy

swiety37 11.02.2018 15:20

Wasyl dużo lepiej rozgrywa po ziemi i wydaje mi się, ale jest sprawniejszy fizycznie od Głowy.

grzechu1991 11.02.2018 23:16

Abstrahując od kwestii wyboru między Głową a Wasylem, to oglądając wywiad z Arkiem nasuwa mi się tylko jedno słowo - klasa. Zyczyłbym sobie, żeby więcej tego typu ludzi grało dla Wisełki w przyszłości, a Arek zdecydownie powinien zostać w klubie na jakiejś adekwatnej funkcji.

rychu 12.02.2018 17:53

https://twitter.com/_Ekstraklasa_/st...17636958351360

pepe72 12.02.2018 22:40

Głupi tytuł na wislakrakow.com. "Carlitos wyjechał z Krakowa" - mało nie dostałem zawału.

Charlie 13.02.2018 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1493963)
Głupi tytuł na wislakrakow.com. "Carlitos wyjechał z Krakowa" - mało nie dostałem zawału.

Oczywiście jakaś twitterowa gnida podniosła larum, że oznacza to odejście Carlitosa...

MB1906 13.02.2018 11:50

Z instagrama, Basha 2 miesiace out. Wlasciwie gosc z glowy do konca sezonu liczac dojscie do formy.

brylant17 13.02.2018 12:00

Zapewne pożegnamy się z nim po sezonie obym się mylił

enzo 13.02.2018 12:18

Jeżeli odejdzie, to nie będę go specjalnie żałował. Pomimo że to na pewno dobry piłkarz, to niestety trudno budować skład w oparciu o kogoś, kto tak często łapie różnego rodzaju urazy, przez które opuszcza sporo spotkań, a przede wszystkim jednostek treningowych.

Karherop 13.02.2018 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1493984)
Jeżeli odejdzie, to nie będę go specjalnie żałował. Pomimo że to na pewno dobry piłkarz, to niestety trudno budować skład w oparciu o kogoś, kto tak często łapie różnego rodzaju urazy, przez które opuszcza sporo spotkań, a przede wszystkim jednostek treningowych.

Dokładnie. Kontrakt na rok z czego 8 miesiecy leczenia. Nie tędy droga. Sympatie sa tu bez znaczenia. Kiedyś podobna klasę prezentowal Stjepanovic ale był równie szklany jak Basha.

sandomingo 13.02.2018 12:53

Basha przychodził do nas z opinią szklanego i to się niestety potwierdziło.
Bez względu na to, jak będą wyglądały nasze finanse to przedłużanie kontraktu nie ma najmniejszego sensu.

mitmichael 13.02.2018 21:53

No kurde tego sie nie spodziewalem, wielka szkoda Bashy bo to mial byc glowny element ukladanki Carillo.

obikenobi 14.02.2018 20:02

Możecie mi wyjaśnić skąd przekonanie, że Basha jest szklany? Po sprawdzeniu jego występów to na jesieni pauzował tylko dwie kolejki po meczu z Zagłębiem, co było spowodowane zbyt szybkim wprowadzeniem go do składu, o czym sam mówił dla Przeglądu:

"To stało się chyba zbyt szybko. Miałem przecież za sobą długą przerwę, więc nie byłem gotowy fizycznie, by grać od razu w podstawowym składzie. Miałem być wprowadzany stopniowo, tak planował trener, a stało się inaczej. Już w debiucie doznałem kontuzji, potem musiałem pauzować dwa mecze."

Od dziewiątej kolejki zagrał we wszystkich meczach z wyjątkiem Sandecji, kiedy z gry wykluczył go nie tyle uraz, co grypa żołądkowa. Jak dla mnie problem jest w tym, że on doznał poważnej kontuzji w najgorszym możliwym momencie. Był najważniejszą częścią układanki Carrillo i wypadł w ostatniej chwili. Ponadto ze względu na mundial liga kończy się szybko i obawiam się, że do optymalnej formy to on może dojść dopiero na sam koniec sezonu.

ashkeczup 14.02.2018 20:29

Bardzo bym chciał, żeby został przedłużony. Niewątpliwie nasz najlepszy ŚP.

s1mone 14.02.2018 23:39

Stjepanović to był dużo słabszy piłkarz wg mnie niż Basha. W dodatku kontuzja Stjepanovicia nie miała nic wspólnego z tym, że często go rozkładało. Po prostu złapał jedną ale za to niezwykle poważną kontuzję. Miał pecha. W poprzednim sezonie przed kontuzją grał od dechy do dechy, w następnych klubach jeśli sportowo było ok to też grał. W Śląsku też pierwszy skład. Ciężko o nim mówić, że był/jest szklany.

Karherop 15.02.2018 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1494048)
Stjepanović to był dużo słabszy piłkarz wg mnie niż Basha. W dodatku kontuzja Stjepanovicia nie miała nic wspólnego z tym, że często go rozkładało. Po prostu złapał jedną ale za to niezwykle poważną kontuzję. Miał pecha. W poprzednim sezonie przed kontuzją grał od dechy do dechy, w następnych klubach jeśli sportowo było ok to też grał. W Śląsku też pierwszy skład. Ciężko o nim mówić, że był/jest szklany.

Nie wiem po czym wnosisz że duzo slabszy?
Pogral trochę w kadrze Macedonii. Wraz z jego przyjściem i pierwsza rundą Smudy Wisla zanotowala najlepszą rundę w przeciagu ostatnich 7 lat.(jesien 2013).
Po odejściu od nas nie zbliżył sie do poziomu sprzed kontuzji.

s1mone 15.02.2018 20:36

Po kulturze rozegrania, notował znacznie więcej strat od Bashy i rozgrywał dużo wolniej. Tempo ala Popović tyle, że bez jego techniki czy przeglądu pola. Czyli generalnie z mojej własnej obserwacji - zgadzać się nie musisz. Ostoja był moim zdaniem OK i nic poza tym, a mam wrażenie, że Basha jeszcze nie pokazał pełni możliwości. Miejmy nadzieję, że się szybko wyleczy i będzie miał okazję to jeszcze zrobić.

brylant17 16.02.2018 13:04

Cytat:

Carlitos już wczoraj wznowił treningi z zespołem. Teraz z powodów prywatnych Kraków opuścił Zdenek Ondrasek - do poniedziałku jest w Czechach.

Co oni poszaleli ? jakiś grafik wyjazdów czy co ? może czas się pożegnać z Ondraskiem więcej się leczy niż gra

silver03 16.02.2018 13:07

Ja tam wierzę, że Carillo wyciśnie coś ze Zdenka w rundzie finałowej. Pożegnać należny Pawła Brożka, godnie.

tofik 16.02.2018 13:07

Szkoda Bashy wprowadzał spokój w środku pola, dobrze asekurował. Postawić obok kompanów o innej charakterystyce np. kogoś kto lubi grać szybko z klepki i do przodu tu mam na myśli Halilovicia, a za nim bulteriera do odbierania piłki typu Lonch i to byłby pięknie zbilansowany środek. Ten Mitrović jakiś taki niechlujny, mało zaangażowany w grę, no ale nie będę go jeszcze skreślał, może złapie świeżość i pokaże więcej, musi bo inaczej out po rundzie.

Charlie 16.02.2018 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1494124)
Ja tam wierzę, że Carillo wyciśnie coś ze Zdenka w rundzie finałowej. Pożegnać należny Pawła Brożka, godnie.

To już lepiej dać szanse Kolarowi i Bałaniukowi. Ondrasek jak grał to prezentował się fatalnie, młody nie jest i nic już z niego nie będzie, oprócz obciążenia budżetu do końca roku.

Ale dobrze, że Carlitos wrócił.

wiertar 16.02.2018 18:48

Ondrasek pierwszy do odpalenia... kontuzje leczyl to nie miał czasu spraw pozałatwiać. Teraz wyzdrowiał to odrazu poleciał na Czechy.

Chyba że kontrakt jakiś podpisać, to krzyż mu na droge

EROxima 16.02.2018 20:48

A po co Ondrasek w Krakowie jeśli nie znalazł się w 18 meczowej ? Treningi w weekend nie ma to wykorzystał to do załatwienia spraw rodzinnych ?
A co do Ondraska ma potencjał którego nie wykorzystał. Tylko pytanie przez kontuzje czy przez nastawienie trenera i jego podejścia

s1mone 16.02.2018 21:47

Zejdźcie już z tego Ondraska.

Może jakiś pogrzeb bliskiej osoby albo coś w tym stylu?

Nikt nie opuszcza drużyny w trakcie sezonu z błahych powodów. Głupio tak pisać, jak się nie zna szczegółów.

TIR_DO_SŁUBIC 16.02.2018 21:49

Pojechał na obróbkę do Dżepetto.

LucjuszWielki 16.02.2018 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1494048)

Zgadzam się z tym Bascha>>Ostoja, szkoda, wielka szkoda, podobnie jak z Velezem.

Wiatr w oczy, jak nie Pol to Bascha, jak nie oni to Velez 5 spotkań i out bo kontuzja i brak możliwości dojścia do siebie.

Kiedy gość wraca?

JrQ- 17.02.2018 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1494129)
To już lepiej dać szanse Kolarowi i Bałaniukowi. Ondrasek jak grał to prezentował się fatalnie, młody nie jest i nic już z niego nie będzie, oprócz obciążenia budżetu do końca roku.

Ale dobrze, że Carlitos wrócił.

Nie przegraliśmy meczu w tym sezonie, gdy na boisku był Ondrasek

wiertar 17.02.2018 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1494154)
Nie przegraliśmy meczu w tym sezonie, gdy na boisku był Ondrasek

Ty tak poważnie?

wiesniak842 17.02.2018 08:36

Z Termalica u siebie, z Sandecja u siebie i wyjazd z Pogonia. Zdenek, krolu zloty, wracaj do składu:lol:

wiertar 17.02.2018 08:52

Dawać go na boisko! Niech siedzi na środku boiska nawet na krzeselku! Przecież to takie proste!! Idziemy na majstra!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl