Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Jaroo1 05.11.2013 22:54

Dla mnie to jest taka choroba i niechoroba. Jak ktoś chce to niech sobie pedałuje, tak samo jak ktoś się podnieca Hitlerem to jego prawo tylko niech się z tą homopropagandą i faszyzmem czy innym komunizmem nie wychyla i nie zmienia świata na swoje chore upodobania.

martin_6 05.11.2013 23:08

Bądźmy poważni - homoseksualizm to jest anomalia. Zboczenie, jak kto woli. Podobnie jak pedofilia, transseksualnizm czy aseksualizm (tak, brak popędu seksualnego to moim zdaniem też skrzywienie). Nikt mi nie wmówi, że to coś zupełnie normalnego i należy to stawiać na równi z heteroseksualizmem. Oczywiście, niektóre anomalie są niegroźne (jak homo- czy aseksualizm), inne już tak (pedofilia). Póki geje posuwają się w zaciszu domowym - spoko. Nie mówię nawet, że mają się ukrywać - znam osobiście ludzi przyznających się do tej orientacji i nic do nich nie mam. Wiem też, że ci ludzie (a przynajmniej ci, których znam) uznają takich typów jak Biedroń - którzy z homoseksualizmu robią wielką aferę i chcą krzyczeć na cały świat, że lubią w dupę - za idiotów i szkodników. Tacy ludzie mnie autentycznie brzydzą i będę ich hejtował, nieważne za jakiego homofoba mnie uznają. To tyle, dziękuję za uwagę.

Swoją drogą - życie w celibacie też uważam za nienormalne i niezdrowe, ale póki to nie wyrządza nikomu krzywdy, nic do tego nie mam.

Pablo84 06.11.2013 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1338325)
Bądźmy poważni - homoseksualizm to jest anomalia. Zboczenie, jak kto woli. Podobnie jak pedofilia, transseksualnizm czy aseksualizm (tak, brak popędu seksualnego to moim zdaniem też skrzywienie). Nikt mi nie wmówi, że to coś zupełnie normalnego i należy to stawiać na równi z heteroseksualizmem. Oczywiście, niektóre anomalie są niegroźne (jak homo- czy aseksualizm), inne już tak (pedofilia). Póki geje posuwają się w zaciszu domowym - spoko. Nie mówię nawet, że mają się ukrywać - znam osobiście ludzi przyznających się do tej orientacji i nic do nich nie mam. Wiem też, że ci ludzie (a przynajmniej ci, których znam) uznają takich typów jak Biedroń - którzy z homoseksualizmu robią wielką aferę i chcą krzyczeć na cały świat, że lubią w dupę - za idiotów i szkodników. Tacy ludzie mnie autentycznie brzydzą i będę ich hejtował, nieważne za jakiego homofoba mnie uznają. To tyle, dziękuję za uwagę.

Swoją drogą - życie w celibacie też uważam za nienormalne i niezdrowe, ale póki to nie wyrządza nikomu krzywdy, nic do tego nie mam.

Nic dodać, nic ująć.

Wszystko było by ok. Gdyby te 5% populacji , zamiast zakrzykiwać rzeczywistość pogodziły się, że swoim defektem.Z wieloma defektami można w miarę normalnie żyć. Z homoseksualizmem również, ale pewnych granic nie można przekraczać. A że znajdą się osoby, którym jedynym orężem jest wyzywanie od faszytów, homofobów czy antysemitów? Cóż. To niech sobie krzyczą.

Kod:

"Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami."
J.Stalin

pysio 06.11.2013 10:02

Totalna kompromitacja Anonymous!

http://lodz.gazeta.pl/lodz/51,35153,14901217.html?i=7

hahaha! :lol:

shaggy 06.11.2013 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1338343)
Totalna kompromitacja Anonymous!

http://lodz.gazeta.pl/lodz/51,35153,14901217.html?i=7

hahaha! :lol:

12 uczestników, 7 radiowozów i cała łódzka redakcja Agory - kompromitacja Policji i Gówna Wyborczego:)

DonaltTSSk 06.11.2013 11:02

Przegląd tygodnia w Klubie Ronina : http://www.youtube.com/watch?v=aWGju...UY0Vc87fDrzEyA

http://www.blogpress.pl/node/17845

Turek 06.11.2013 14:39

zapodam dwie piosenki z lewackim przeslaniem
http://www.youtube.com/watch?v=rPR4WyOJpBo
http://www.youtube.com/watch?v=LKPRqCctbGU
z dedykacja dla prawoskretnych kolegow ;]

Kocur 06.11.2013 15:23

Tak czytam te kilka ostatnich stron i nabieram 100% pewności że przynajmniej w jednym przypadku, pedały nie czekały na oficjalne ustawy ale w tajemnicy jednego forumowicza wychowały.

serek.c2 06.11.2013 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Turek (Post 1338362)
...

Lewackie przesłania to sobie "zapodawaj" na forum kibiców Standardu czy innego buraczanego St. Pauli. W główce Ci się chyba z deczka po.......iło - na Wiśle miejsca na lewackie poglądy nie ma i nie będzie.

AYALA 06.11.2013 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Turek (Post 1338362)
zapodam dwie piosenki z lewackim przeslaniem
http://www.youtube.com/watch?v=rPR4WyOJpBo
http://www.youtube.com/watch?v=LKPRqCctbGU
z dedykacja dla prawoskretnych kolegow ;]

chyba jedyni lewicowcy jakich znam to był śp Lepper i Piotr Ikonowicz, bo zawsze jak pamiętam to upominali sie o ludzi biednych, odrzuconych (udaremniali eksmisje na bruk).Dlatego mimo że mam prawicowe poglądy to uważam że Ikonowicz powinien zostać ułaskawiony przez Bula,skoro Sobotce darowali to i jemu powinni...

SharksiK 06.11.2013 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Turek (Post 1338291)
człowieku przecież Ty nie masz pojęcia o czym mówisz ... Twoja wiedza jest na poziomie przedszkolaka (myślę że to atrybut większości homofobów) wystarczy trochę poczytać zainteresować się tematem i zobaczysz jakie są ''naturalne zachowania wśród zwierząt'' masz linka do nauki i odrób zadanie domowe ;] http://pl.wikipedia.org/wiki/Homosek..._zwierz%C4%85t a tu masz film jak chciałbyś się trochę podniecić http://www.youtube.com/watch?v=YRLDpk9Fyds

W pewnym sensie zgadzam się z tobą. , ak nie mam większego pojęcia o homoseksualizmie bo niby dlaczego miałbym je mieć? Mimo że dla ciebie moja wiedza jest na poziomie przedzkolaka to mi w zupełności ona wystarcza by wiedziec co jest dobre a co złe.
Aż boję się pomyśleć jak przebiegała twoja edukacja w tym temacie.

A co się tyczy tego flimiku i zachowań zwierząt to daj sobie na wstrzymanie. Jak sam tytuł nam mówi, mamy do czynienia z paradoksem, który w świecie gdzie osobniki kierują się wyłącznie instynktem mógł się wydarzyć tylko w ściśle zaistniałych sytuacjach. Wiele przykładów zawartych w filmie jest naciąganych i tak naprawdę ma niewiele wspólnego z głównym zagadnieniem.

Z jednej strony mamy Lwice, wspolnie wychowujące młode i to nazywa się związkiem homoseksualnym? Przecież to oczywiste że robią to gdyz widocznie zachodzi taka potrzeba, dla dobra stada i potomstwa a nie by udowodnić, że pedały w świecie ludzi też odnajdą się w tej opiekuńczej roli.

A z drugiej nawiedzonego i wyposzczonego Morsa,który beszczelnie w biały dzień gwałci jakiegoś młodego osobnika na plaży...Jego ....a mina mówi wszystko (6:57s filmu) Tak przerażonego zwierzaka jeszcze nie widziałem, smutne a jednak dobitnie świadczy o tym, że także i tam takie zachowania są odchyleniem i anomalią .
To że osobnik z zrytym mózgiem nie panuje nad popędem i jebie wszystko co nie spierdala na drzewo to nie świadczy o tym że jest "ciepły" . Nie robi tego ponieważ od kiedy pamięta interesował się kolegami tylko bał się reakcji znajomych i rodziny...

A widziałeś jak Lew lwa zapierdala od tyłu na sawannie lub jak w cieniu oddają sie niewinnym igraszkom, znudzeni tym ciągłym skwarem i samicami? . No jasne że nie!
Bo samiec to ....a ma być samiec! Głównie to on rucha samice , żre, walczy i dba o swoje! Jak nie daje juz rady to idzie w huj i zdycha. To jest właśnie czysta definicja normalności.

Wiesz, mam psa. Jebany często sobie liże jaja, potrafi nieraz na spacerze się zatrzymać i usiąść ze stoickim spokojem na chodniku jak gdyby niby nic oddać się tej żenującej czynności.
Boję się że w końcu ktoś to zauważy i pewnego dnia zastanę mężczyznę liżącego sobie jaja na alejkach. Oczywiście zboka przekopię, tylko co jeśli powyzywa mnie od faszystów , powie że ma do tego prawo i wypomkni że mój pies tez tak robi? No a skoro to zwierzę to trzeba założyć że taka czynność jest normalnością...
Oczywiście mogę mu starać się wytłumaczyć że to nie jest normalne i że ten mój pies jest po prostu jebnięty. Mógłbym nadmienić że lubi też .......ić dywan tylko boję się że jeśli trafię na kogoś od Palikota to święta mogą być masakra. O zgrozo... "trzepanie dywanów".

serek.c2 06.11.2013 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338370)
Prawidłowo tylko dlaczego tutaj tyle osób opowiada się za lewackim pisem?

Już wielokrotnie tłumaczono Ci chociażby w tym temacie, jak to z tą "lewicowością" PiS-u jest, a Ty dalej swoje... W programie tej partii są oczywiście rozwiązania, które spokojnie pod "lewicę" podciągniesz (socjal), jednak całość tegoż programu daleka jest od lewicowych ideałów.

AYALA 06.11.2013 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338370)

Za co Ikonowicz ma być ułaskawiony to zwykły burak. Pobił komornika, bo chciał eksmitować ludzi którzy nie płacili za mieszkanie i przez to jest wielkim bohaterem?
http://www.youtube.com/watch?v=_lnyM27rO88

co innego eksmisja na bruk nałogowego alkoholika czy ćpuna (jak najbardziej zasłużone) ale co innego wyrzucanie z mieskzania matki z dzieckiem ,na która chyba nikt sie nie zgodzi

Drozd 06.11.2013 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338380)
Masz rację próbowano mnie przekabacić. Jednak fakt jest faktem 90% programu mają lewicowego, 10% to jest ten rzekomy patriotyzm, tradycja itd. Ostatnie zapowiedzi Pisu też brzydko pachną lewicą mianowicie będą decydować co dzieci będą jadły w szkole. Pis to jest klasyczna partia lewicowa. Opowieści mediów głównego nurtu i tzw "niezależnych" pisowskich o prawicowości tej partii nie zmienią stanu rzeczy. Pogódźcie się z tym wyborcy pisu.

Nie co będą jadły, tylko czego nie będą jadły. To nie kwestia lewicowości tylko zdrowego rozsądku. Możesz się czepiać pisu na podstawie własnych urojeń, ale nie dziw się, że większość parska śmiechem słysząc, że pis jest lewicowy.

Wjechałeś z tym bzdurnym twierdzeniem kilka miesięcy temu i chyba już czas oprzytomnieć :). Zrozum że wyborcy zagłosują na pis niezależnie od tego jak propaganda go postrzega. Dlaczego? Bo takim jak twoje wywodom już nie wierzą, nic dziwnego ...

Skoro już nadredaktor interweniuje u Lisa to znaczy że jest dobrze :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338383)
Nie ważne czy ktoś jest ćpunem, matką z dzieckiem, pedałem czy księdzem. Prawo powinno wszystkich traktować tak samo. Jeśli ktoś nie ma na czynsz bo wydaje na wódkę czy .....i to jest jego prywatna sprawa ale musi się liczyć z konsekwencjami.

Tak prawicowcu nie ma znaczenia czy zamiast na czynsz kasa idzie na wódę czy na mleko dla dziecka. Jeżeli takie pieprzenie uważasz za prawicowe to faktycznie pis prawicowy nie jest i całe szczęście.

serek.c2 06.11.2013 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338380)
Masz rację próbowano mnie przekabacić. Jednak fakt jest faktem 90% programu mają lewicowego, 10% to jest ten rzekomy patriotyzm, tradycja itd. Ostatnie zapowiedzi Pisu też brzydko pachną lewicą mianowicie będą decydować co dzieci będą jadły w szkole. Pis to jest klasyczna partia lewicowa. Opowieści mediów głównego nurtu i tzw "niezależnych" pisowskich o prawicowości tej partii nie zmienią stanu rzeczy. Pogódźcie się z tym wyborcy pisu.

Sam uważam się za osobę o poglądach prawicowych, jednak wpisy osób takich jak Ty uważam za szkodliwe dla prawicy. W ogóle śmiesznie pojmujesz "prawicę" - wygląda to tak, jakbyś wykuł na blachę regułkę "co to jest prawica" i nie dopuszczasz odstępstw. To tyle - nie mam zamiaru powielać dyskusji, która się już tutaj toczyła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338383)
Nie ważne czy ktoś jest ćpunem, matką z dzieckiem, pedałem czy księdzem. Prawo powinno wszystkich traktować tak samo. Jeśli ktoś nie ma na czynsz bo wydaje na wódkę czy .....i to jest jego prywatna sprawa ale musi się liczyć z konsekwencjami.

Może jeszcze krótko odnośnie cytowanego fragmentu... Jeśli matka z dziećmi jest samotna, uczciwie pracuje, nie wydaje "na wódkę" ale mimo wszystko pensja nie starcza jej na czynsz - na bruk? Pomyśl chłopie czasem, bo wydaje mi się, że masz 20 lat i jeszcze siano w głowie...

Pablo84 06.11.2013 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1338375)
Wiesz, mam psa. Jebany często sobie liże jaja, potrafi nieraz na spacerze się zatrzymać i usiąść ze stoickim spokojem na chodniku jak gdyby niby nic oddać się tej żenującej czynności.
Boję się że w końcu ktoś to zauważy i pewnego dnia zastanę mężczyznę liżącego sobie jaja na alejkach. Oczywiście zboka przekopię, tylko co jeśli powyzywa mnie od faszystów , powie że ma do tego prawo i wypomkni że mój pies tez tak robi? No a skoro to zwierzę to trzeba założyć że taka czynność jest normalnością...
Oczywiście mogę mu starać się wytłumaczyć że to nie jest normalne i że ten mój pies jest po prostu jebnięty. Mógłbym nadmienić że lubi też .......ić dywan tylko boję się że jeśli trafię na kogoś od Palikota to święta mogą być masakra. O zgrozo... "trzepanie dywanów".

Boje się, że jesli ten świat nie znormalnieje, możesz taki widok zobaczyć wcześniej, niż CI się wydaje. ....a ten świat schodzi na psy.

http://wolnemedia.net/prawo/w-szwecj...a-masturbacje/

serek.c2 06.11.2013 16:59

W Niemczech swego czasu jakiś zboczeniec chciał legalizacji swojego związku z psem - może to Turek (swoją drogą nick pasuje jak ulał do Niemiec).

serek.c2 06.11.2013 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1338390)
Cieszę się mnie to, że sam przyznałeś się do tych lewicowych poglądów.

Że co? Szkodzisz prawicy... Co akurat mnie nie cieszy.

ps. Przyznaj się ile masz lat, bo wyczuwam gówniarza - a jeśli nos mnie nie myli to jakoś bym zrozumiał Twoje naiwne posty...

AS82 06.11.2013 17:08

Straszenie przez co poniektórych tym zgniłym zachodem przypomina mi propagande PRL dotyczącej życia za żelazną kurtyną . A to homoseksualiści ,a to Araby ,a to dziadek w Szwecji wali sobie konia na plaży :lol: Podejrzewam że 99% Polaków by chciało ,żeby chociaż w części były takie warunki w Polsce jak we Francji czy Szwecji ,gdzie pewnie państwo lepiej dba o schroniska dla zwierząt niż w Polsce państwo dba o biedne rodziny. Dziś kolejny ksiądz, a wiec wg Drozda reprezentant instytucji o niesłabnącym autorytecie, mówił o 10 letnich dzieciach ,które same chcą wchodzić kapłanom do łóżek ,także na tle Szwecji też jako Polacy macie się czym "pochwalić". Jak mam słuchać takiego idioty ,który występuje w roli mentora , kompromituje się a i tak dalej będzie uchodził za autorytet, to już wolę tą "straszną" historie ze Szwecji z dziadkiem w roli głównej.

SharksiK 06.11.2013 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1338388)
Boje się, że gdy ten świat nie znormalnieje, możesz taki widok zobaczyć wcześniej, niż CI się wydaje. ....a ten świat schodzi na psy.

http://wolnemedia.net/prawo/w-szwecj...a-masturbacje/

:mysli:

Głupio się czuję...Byłem w błędzie, żal mi mojego drucha. Przeproszę za moje zachowanie, zacofanie i te kilka kopów w dupę bo gadzina sobie niczym na takie traktowanie nie zasłużyła.

Kupię płucka i żołądki jego przysmaki a w wakację wyślę nad Szwedzką plażę. Oby mi tylko wybaczył.

For_FuN_ 06.11.2013 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1338269)
Podaj mi parafię do jakiej należysz?? Zapewniam Cię, że nie omieszkam sprawdzić, jak to jest w Twojej parafii, bowiem w mojej parafii wszelkie datki są dobrowolne. Parafia św. Józefa os. Kalinowe w Krakowie. Sprawdź skoro próbujesz mierzyć poziom mojego praktykowania wiary. Mało tego jest tak w każdej parafii z którą miałem do tej pory do czynienia, a trzykrotnie byłem Ojcem Chrzestnym, byłem także świadkiem dwóch małżeństw (za czym idzie konieczność wydania papierka, nikt ode mnie nie żądał żadnych kwot - zawsze dawałem co łaska, według uznania) - Panie hipokryto od mierzenia poziomu katolicyzmu innych..

Widzisz, wiec nie wiesz, o czym piszesz. Ja sie wypowiadam o swoim zyciu i swoich wieloletnich doswiadczeniach z kosciolem(w zeszlym roku chowałem kogos z rodziny i nic sie nie zmienilo, a bylo to duze, wojewodzkie miasto). Polecam zapoznanie sie najpierw z faktami, a potem wypowiadanie sie na ten temat. Moja parafia nie jest odosobniona. Widac, ze a) nie rozmawiasz ze znajomymi o tego typu sprawach b) trafiles na wyjatkowa parafie(dobrze, ze sie takie zdarzaja). Nie mam zamiaru niczego sprawdzac, a sam nie bede podawal adresu swojego zamieszkania. Wystarczy sie zorientowac i tyle, nie jest to trudne. Ja moge podac wiele przykladow obowiazkowych danin, bo kto praktuje aktywnie ten musi miec takie doswiadczenia. Dla mnie jestes po prostu ewenementem i tyle. I sie tak nie napinaj :), bo to nie przystoi zadnemu katolikowi.

Cytat:

Rzekłbym "uczył Marcin Marcina, a sam głupi jak świnia". Najpierw piszesz, że "wszystkie grzywny ida na Caritas" później raczkiem się wycofujesz pisząc, iż "Sad w niektórych przypadkach nakazuje przekazanie pewnej kwoty na organizacje charytatywne"... zdecyduj się wreszcie jak jest?? Czy wszystkie, czy w niektórych przypadkach. Dokształć się może przy okazji czym jest kara grzywny, zamiast pouczać innych.

Ojj, Boże, wolalem Ci to rozpisac, bo ty pisales o mandatach :D, kiedy ja nigdzie o czyms takim nie napisalem. Dlatego stoi tam w niektorych(czyli wylaczajac mandaty), teraz juz chyba to pojmiesz? Nie jestem prawnikiem i nie bede stosowal sformulowan prawnych, ale potoczne.

Cytat:

Teraz sprawdź ile ze środków przez Ciebie wymienionych jest przeznaczonych na działalność charytatywną gdzie Kościół zastępuje państwo (właśnie za pośrednictwem m.in. Caritasu), edukacyjną i... zastanów się nad sobą, a przepraszać nie musisz. Brzmiałoby to cokolwiek fałszywie z Twojej strony biorąc pod uwagę, próby mierzenia poziomu katolicyzmu, późniejsze podpieranie się niewierzącymi lub niepraktykującymi.

Teraz sprawdz, ile ze srodkow przeze mnie wymienionych idzie na pensje, na dbanie o obiekty sakralne, itd. Jezeli jestes zorientowany, to bedziesz wiedzial, ale przypuszczam ze lubisz manipulowac faktami(tzn. wkladanie w moje usta slow, ktorych nigdy nie wypowiedzialem). Zastanow sie potem nad soba, bo na poprawe nigdy za pozno. Ja w dalszym ciagu czekam na przeprosiny :).

P.S - Jesli nie masz znajomych lub trafiles na rzeczywiscie wolna oplat parafie, to polecam pierwszy, lepszy artykul na ten temat(fragment):
"Choć oficjalnie opłata jest dobrowolna, to w niektórych parafiach bez pieniędzy się jednak nie obejdzie.We wrocławskiej archikatedrze na Ostrowie Tumskim usłyszeliśmy, że płaci się 1000 zł za mszę ślubną: 500 zł na remont kościoła, a drugie tyle za samą mszę, kwiaty i organistę. Msza św. w intencji to w katedrze koszt 50-100 zł, zaś w intencji zmarłego już po pogrzebie - ok. 200 zł. W katedrze usłyszeliśmy, że te wszystkie kwoty dotyczą osób spoza parafii. Miejscowi mają sakramenty za darmo, bo co niedzielę dają na tacę. Chrzest to wydatek co najmniej 50 zł. Bywa i więcej."

Turek 06.11.2013 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1338377)
Już wielokrotnie tłumaczono Ci chociażby w tym temacie, jak to z tą "lewicowością" PiS-u jest, a Ty dalej swoje... W programie tej partii są oczywiście rozwiązania, które spokojnie pod "lewicę" podciągniesz (socjal), jednak całość tegoż programu daleka jest od lewicowych ideałów.

Pis to oczywiscie narodowi socjaliści, swiatopodlad prawicowy gospodarka lewicowa, rownie dobrze mozna ich nazwac narodowo chrześcijańska lewica

For_FuN_ 06.11.2013 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1338278)
Dokładnie - wepchałem Cię do jednej grupy z AS-ami i jemu podobnymi (chodzi o poglądy gdybyś jeszcze "chłopcze" nie zajarzył - nie o "przynależność partyjną"). Tłumaczyć się już z tego nie mam zamiaru, każdy zapewne zrozumiał tylko nie "Forfanek".

Nie wiem z kim i co chciałeś sobie wyjaśniać twarzą w twarz - być może coś mnie podczas rozmowy na sb o Twojej przynależności zawodowej ominęło? Jeśli chcesz jednak coś wyjaśnić to łatwo mnie spotkać przed każdym meczem "U Wiślaków".

ps. naprawdę uważaj z tymi wyzwiskami, bo ktoś w końcu cierpliwość straci.

Jakie poglady? Ktos taki, jak ty nie bedzie ocenial jakie ja mam poglady(ty np. masz tyle wspolnego z prawica, ile Jerzy Urban). Albo wyrazaj sie na poziomie(choc, jak widac tego nie potrafisz), albo zamilcz. Widac tez w szkole Ciebie nie nauczono, ze mowi sie za siebie, a nie za cale forum :D(chyba, ze to jakas mania wielkosci).

Nie zgrywaj idioty(ale przyznam, ze idzie Ci to wybornie). Dalej bedzie rozpowiadal jakies bzdury na moj temat? Juz chyba bany powinny przemowic Ci do rozsadku. Wymijajacej odpowiedzi nie bede komentowal. Kladziemy 10 tys. na stół, wyjasniamy kwestie, a potem publicznie ktos tutaj bedzie sie kajal. Pasuje, czy nie masz jaj?

P.S - W wyzwiskach, to ty przodujesz...ile juz banow zalapales? Pochwal sie :).

serek.c2 06.11.2013 17:45

Pominę te Twoje wypociny (bo Ty akurat wiesz, ile mam wspólnego z prawicą i czego mnie w szkole nauczono...) - skomentuję jedynie kwestię "wyjaśniania czegoś". Nie mam zamiaru wykładać na stół kasy (jeszcze czego), ale chętnie zobaczę Twoje "papierki" i jeśli okaże się, że nie miałem racji - przeproszę (to dla mnie żadna ujma). Pasuje, czy zgrywasz byka bo wiesz, że nikt nie wyłoży na stół pieniędzy?

Ps. Wystarczy przeczytać Twoje posty i wyjdzie kto wyzywa i ubliża drugiej osobie. Bany złapałem dwa - najpierw dowiedz się u adminów za co a potem komentuj.

Chcesz kontynuować OT to na priv zapraszam.

JEDREK76 06.11.2013 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1338397)
Widzisz, wiec nie wiesz, o czym piszesz. Ja sie wypowiadam o swoim zyciu i swoich wieloletnich doswiadczeniach z kosciolem(w zeszlym roku chowałem kogos z rodziny i nic sie nie zmienilo, a bylo to duze, wojewodzkie miasto). Polecam zapoznanie sie najpierw z faktami, a potem wypowiadanie sie na ten temat. Moja parafia nie jest odosobniona. Widac, ze a) nie rozmawiasz ze znajomymi o tego typu sprawach b) trafiles na wyjatkowa parafie(dobrze, ze sie takie zdarzaja). Nie mam zamiaru niczego sprawdzac, a sam nie bede podawal adresu swojego zamieszkania. Wystarczy sie zorientowac i tyle, nie jest to trudne. Ja moge podac wiele przykladow obowiazkowych danin, bo kto praktuje aktywnie ten musi miec takie doswiadczenia. Dla mnie jestes po prostu ewenementem i tyle. I sie tak nie napinaj :), bo to nie przystoi zadnemu katolikowi.[...]

Chłopcze, ale ja Cię nie pytałem o Twój adres zamieszkania, a jedynie o parafię do której należysz. Tak ciężko Ci zrozumieć prosty tekst?? Może Panie "praktykujący" masz problem w 24 godziny dowiedzieć się do jakiej parafii należysz?? Dostrzegam dziwną prawidłowość w Twoich wypowiedziach, kiedy ktokolwiek pyta Cię o konkrety raczkiem się wycofujesz.
Z tym napinaniem to doprawdy "przyganiał kocioł garnkowi", najpierw próbujesz mierzyć czyjś poziom praktykowania wiary tekstami "albo nie jestes katolikiem, albo nie jestes praktykujacym katolikiem", bądź pisząc do interlokutora per "katoliku od 7 boleści", a później płaczesz, że Ci się odpłaca pięknym za nadobne.

Cytat:

[...] Ojj, Boże, wolalem Ci to rozpisac, bo ty pisales o mandatach :D, kiedy ja nigdzie o czyms takim nie napisalem. Dlatego stoi tam w niektorych(czyli wylaczajac mandaty), teraz juz chyba to pojmiesz? Nie jestem prawnikiem i nie bede stosowal sformulowan prawnych, ale potoczne.[...]

Problem nie tylko w tym chłopcze, że mandat karny także jest grzywną, ale również w tym, że orzekane przez sąd kary grzywny idą na poczet skarbu państwa, chyba że sąd orzeknie w formie zadośćuczynienia czy nawiązki wpłatę na cele charytatywne.
Tak więc Twoje stwierdzenie, że
Cytat:

[...] wszystkie grzywny ida na Caritas[...]

jest po prostu kłamstwem. Tym bezczelniejszym, że w kolejnym poście próbujesz swojego adwersarza pouczać kreując się na znawcę prawa.

Cytat:

[...] Teraz sprawdz, ile ze srodkow przeze mnie wymienionych idzie na pensje, na dbanie o obiekty sakralne, itd. Jezeli jestes zorientowany, to bedziesz wiedzial, ale przypuszczam ze lubisz manipulowac faktami(tzn. wkladanie w moje usta slow, ktorych nigdy nie wypowiedzialem). Zastanow sie potem nad soba, bo na poprawe nigdy za pozno. Ja w dalszym ciagu czekam na przeprosiny :).[...]

Ale przecież to Ty zarzucasz coś Kościołowi Katolickiemu, a skoro tak wypadałoby swoje pretensje uargumentować i udowodnić, a nie rzucać ogólnikami i odsyłać interlokutora, aby sam sobie sprawdził. Skoro Ty o coś oskarżasz, to powinieneś potrafić udowodnić rzekomą przewinę, a nie żądać od kogoś szukania dowodów na niewinność. Wszystkie Twoje wypowiedzi to doprawdy jakiś żałosny i pretensjonalny poziom gimbazy, nosek Ci jeszcze podetrzeć Panie obrażalski??
A kto tutaj manipuluje udowodniłem choćby powyżej.

Cytat:

[...] P.S - Jesli nie masz znajomych lub trafiles na rzeczywiscie wolna oplat parafie, to polecam pierwszy, lepszy artykul na ten temat(fragment):
"Choć oficjalnie opłata jest dobrowolna, to w niektórych parafiach bez pieniędzy się jednak nie obejdzie.We wrocławskiej archikatedrze na Ostrowie Tumskim usłyszeliśmy, że płaci się 1000 zł za mszę ślubną: 500 zł na remont kościoła, a drugie tyle za samą mszę, kwiaty i organistę. Msza św. w intencji to w katedrze koszt 50-100 zł, zaś w intencji zmarłego już po pogrzebie - ok. 200 zł. W katedrze usłyszeliśmy, że te wszystkie kwoty dotyczą osób spoza parafii. Miejscowi mają sakramenty za darmo, bo co niedzielę dają na tacę. Chrzest to wydatek co najmniej 50 zł. Bywa i więcej."

Tak jak myślałem i wspominałem całą swoją wiedzę o Kościele Katolickim czerpiesz z internetu i brukowców typu "Fakty i Mity". Zarówno ja, jak i wielu moich znajomych nie ma takich problemów, o jakich Ty twierdzisz, że są powszechne. Tutaj przytaczasz mi artykuł (w którym nota bene wyraźnie piszą, że "oficjalnie opłata jest dobrowolna") o cenniku w Archikatedrze wrocławskiej, co przyznam szczerze jest dla mnie dosyć zabawne, bowiem akurat w tym przypadku ten cennik jak najbardziej rozumiem. Nie każdy ślub czy pogrzeb może odbywać się akurat w Archikatedrze, tak jak nie każdy ślub czy pogrzeb może odbyć się w Katedrze Wawelskiej. Archikatedra tak jak Katedra Wawelska, czy Bazylika Mariacka nie jest zwykłym parafialnym kościołem. Jest to świątynia reprezentacyjna dla całej diecezji. Rozumiem (czytając Cię tutaj już czas jakiś), że masz tak wygórowane mniemanie o sobie, że chciałbyś każdy sakrament przyjmować w Archikatedrze, aczkolwiek zapewne uznano, iż jeżeli nie byłoby tego cennika to takich nabzdyczonych jak Ty "praktykujących" byłyby znacznie większe tłumy.
Doprawdy z przykładem z tego artykułu trafiłeś jak kulą w płot.

głos z trybun 06.11.2013 19:02

Turek i AS82 jak tak bardzo wszystko wam nie pasuje w Polsce to nikt was w tym kraju nie trzyma.

Teraz nie ma granic, więc pakujcie się razem i kierujcie na zachód, najlepiej do Holandii .... :D

Tam będziecie mieć najlepiej. :lol:

picasso 06.11.2013 21:22

jeszcze raz napiszę.sakramenty nie sa obowiazkowe,nie są zapisane w konstytucji.za to ,ze ltos nei wexmei ślubu koscielnego,nie ochrzci dziecka,nie zosranie pochoway w obrządku katolickim nie grozi więzienie,grzywna ani uniewazneinie manstwa,.malo tego sakrament mozna doztac za darmo ale np slub zostanei udzielony bez mszy św co wcale nie umniejsza jaego znaczenia.jesli komus nei pasuje nie musi wcale brac slubu kościelnego nei musi chcrzic dziecka i nie musi miec ksiedza na pogrzebie.
i jeszcze jedno.mie mylmy lewicowosci z lewactwem.mimo podobienstwa w nazwie to są dwie różne rzeczy

sambo 06.11.2013 21:57

Cytat:

. Miejscowi mają sakramenty za darmo, bo co niedzielę dają na tacę.

próbujesz dyskutować małolacie a nie czytasz tego co sam wklejasz - ile to biorą w archikatedrze dla swoich? No?

Albo traktujesz dyskutantów poważnie albo wymiotujesz swoimi frustracjami

Arapaho 07.11.2013 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1338375)
W pewnym sensie zgadzam się z tobą. , ak nie mam większego pojęcia o homoseksualizmie bo niby dlaczego miałbym je mieć? Mimo że dla ciebie moja wiedza jest na poziomie przedzkolaka to mi w zupełności ona wystarcza by wiedziec co jest dobre a co złe.
Aż boję się pomyśleć jak przebiegała twoja edukacja w tym temacie.

A co się tyczy tego flimiku i zachowań zwierząt to daj sobie na wstrzymanie. Jak sam tytuł nam mówi, mamy do czynienia z paradoksem, który w świecie gdzie osobniki kierują się wyłącznie instynktem mógł się wydarzyć tylko w ściśle zaistniałych sytuacjach. Wiele przykładów zawartych w filmie jest naciąganych i tak naprawdę ma niewiele wspólnego z głównym zagadnieniem.

Z jednej strony mamy Lwice, wspolnie wychowujące młode i to nazywa się związkiem homoseksualnym? Przecież to oczywiste że robią to gdyz widocznie zachodzi taka potrzeba, dla dobra stada i potomstwa a nie by udowodnić, że pedały w świecie ludzi też odnajdą się w tej opiekuńczej roli.

A z drugiej nawiedzonego i wyposzczonego Morsa,który beszczelnie w biały dzień gwałci jakiegoś młodego osobnika na plaży...Jego ....a mina mówi wszystko (6:57s filmu) Tak przerażonego zwierzaka jeszcze nie widziałem, smutne a jednak dobitnie świadczy o tym, że także i tam takie zachowania są odchyleniem i anomalią .
To że osobnik z zrytym mózgiem nie panuje nad popędem i jebie wszystko co nie spierdala na drzewo to nie świadczy o tym że jest "ciepły" . Nie robi tego ponieważ od kiedy pamięta interesował się kolegami tylko bał się reakcji znajomych i rodziny...

A widziałeś jak Lew lwa zapierdala od tyłu na sawannie lub jak w cieniu oddają sie niewinnym igraszkom, znudzeni tym ciągłym skwarem i samicami? . No jasne że nie!
Bo samiec to ....a ma być samiec! Głównie to on rucha samice , żre, walczy i dba o swoje! Jak nie daje juz rady to idzie w huj i zdycha. To jest właśnie czysta definicja normalności.

Oczywiście mogę mu starać się wytłumaczyć że to nie jest normalne i że ten mój pies jest po prostu jebnięty. Mógłbym nadmienić że lubi też .......ić dywan tylko boję się że jeśli trafię na kogoś od Palikota to święta mogą być masakra. O zgrozo... "trzepanie dywanów"
.

Chłopie, rozwaliłes mi system i popłakałem się przed kompem :) nie masz coś wspólnego z imć Planktonem?Od czasu jego pamiętników tak się nie ubawiłem :)pzdr.

frank 07.11.2013 17:28

Nie wiem, czy było, wrzucam jako ciekawostkę:
https://www.youtube.com/watch?v=qPJPIvo9K0w
Przed oglądnięciem polecam mieć przy sobie jakieś leki przeciw zbyt wysokiem ciśnieniu, jeśli ktoś ma z tym problem. Albo jak masz dobry humor i nie chcesz sobie go psuć, nie oglądaj ;)

yarow 10.11.2013 03:00

Tekst co prawda z marca ...

http://finanse.wp.pl/kat,104596,titl...?ticaid=110547

shaggy 11.11.2013 14:13

Nowy numer tygodnika "W sieci". Michnikowi i jego klakierom znowu gul skoczy...

http://wpolityce.pl/site_media/media...2bf92bf1d5.jpg

A tu jeszcze troche o nim i jego rodzinie...
http://szechteriada.org/

Gwiaździsty 13.11.2013 23:11

Nieudaczniki z PO szafują bezpieczeństwem energetycznym Polski :

Cytat:

UJAWNIAMY: Rząd Tuska doprowadzi do największego od lat kryzysu gazowego

Rosjanie blokują wybór polskich przedstawicieli w zarządzie EuRoPol Gaz – spółki, która jest właścicielem polskiego odcinka gazociągu jamalskiego. Janusz Kowalski - analityk, ekspert ds. bezpieczeństwa energetycznego ujawnia, że to rząd Donalda Tuska spowodował osłabienie polskiej pozycji na rynku gazowym i poważnie naraził nasze bezpieczeństwo energetyczne.

We wtorek przedstawiciele rosyjskiego koncernu Gazprom nie przybyli na Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy EuRoPol Gaz-u, po tym gdy Mirosław Dobrut złożył rezygnację z funkcji prezesa tej spółki, a ze swego stanowiska zrezygnował też wiceprezes Zdzisław Jamka.
W efekcie nie udało się wybrać członków zarządu spółki. Zgodnie ze statutem spółki EuRoPol Gaz, PGNiG jest uprawnione do rekomendowania do składu zarządu właściciela polskiego odcinka gazociągu jamalskiego - po akceptacji ministra skarbu państwa - dwóch swoich przedstawicieli. Podobne uprawnienie ma Gazprom. Akcjonariuszami EuRoPol Gazu są: PGNiG (48 proc. akcji), Gazprom (48 proc. akcji) i Gas-Trading (4 proc. akcji).

W kontekście blokowania przez Rosję wyboru polskich przedstawicieli w zarządzie spółki, niezwykle istotne są ustalenia po kontroli NIK, która zbadała negocjacje gazowe prowadzone przez rząd polski i spółkę PGNiG w okresie 2006-2011. Według Janusza Kowalskiego z raportu NIK wyłania się obraz słabości polskiego państwa, które już pod rządami Platformy Obywatelskiej nie potrafiło wyegzekwować należnych praw i nie potrafiło zadbać o własne interesy w zakresie bezpieczeństwa energetycznego.

- Raport NIK jest dowodem na to, że w latach 2009-2010 czyli po kryzysie gazowym ze stycznia 2009, kiedy to spółka Gazprom przestała dostarczać gaz do Polski i brakowało ok. miliarda - dwóch miliardów metrów sześciennych gazu do zbilansowania zapotrzebowania polskiej gospodarki, splot różnych postanowień rządu i PGNiG spowodował osłabienie polskiej pozycji na rynku gazowym – tłumaczy Janusz Kowalski - analityk, ekspert ds. bezpieczeństwa energetycznego.

Janusz Kowalski podkreśla, że NIK wytyka, iż w zasadzie bez instrukcji rządowej władze PGNiG umorzyły ponad miliard zł zobowiązań Gazpromowi, w stosunku do spółki EuRoPol Gaz. Oznacza to, że polska spółka Skarbu Państwa, zażądała od spółki, której jest udziałowcem w prawie 50 proc. umorzenia zobowiązań Gazpromu.

Okazuje się, że w efekcie polityki rządu Donalda Tuska w latach 2006-2009 Gazprom nie płacił Polsce należnych taryf za przesyłanie do innych odbiorców Unii Europejskiej niemal 30 mld metrów sześciennych gazu rocznie za pośrednictwem gazociągu jamalskiego. Rosjanie mogli przez te lata za darmo przesyłać gaz do innych odbiorców przez terytorium Polski.
http://niezalezna.pl/48248-ujawniamy...yzysu-gazowego

shaggy 14.11.2013 07:50

http://wpolityce.pl/wydarzenia/66993...ylo-spodziewac

Wywiad z Grasiem - papierek lakmusowy polityki międzynarodowej Tuska prowadzonej na kolanach

sergio 14.11.2013 11:14

https://www.youtube.com/watch?v=4U_rG5Y0DOM

W takim oto kraju żyjemy. Wiem że pewnie większość oglądała ale trzeba pokazywać młodszemu pokoleniu w jakim kraju żyjemy i kto nami rządzi. Ostatnie zdanie niby śmieszne a pokazuje tragizm tej sytuacji

Kocur 14.11.2013 15:10

Cytat:

To miała być praca na zajęcia do Akademii Sztuk Pięknych, a skończy się w sądzie. Student, który wystawił w Gdańsku rzeźbę radzieckiego żołnierza gwałcącego ciężarną kobietę usłyszał zarzuty. Policja uznała, że to był "nieobyczajny wybryk", za co grozi nawet więzienie!

Wygląda że wiszące gówno na krzyżu,flaga w gównie lub też biblia w kiblu nie są "nieobyczajnymi wybrykami" ...

Czekamy na naszych wielkich obrońców wolności słowa.

sanderuss 14.11.2013 16:43

http://www.youtube.com/watch?v=Xj1sr0gphxU
Jakby ktos chcial posluchac Sakiewicza... Chłop juz calkiem odplynal w megalomanii...

DonaltTSSk 15.11.2013 19:09

https://pbs.twimg.com/media/BZIFe9JCYAAZlIx.jpg:large

palikot 15.11.2013 20:24

Dziś odkryłem Maxa. Max daje bardzo fajne spostrzeżenia na temat: Poprawności politycznej, co ma fajne odzwierciedlenie w kontekście ostatnich działań lewicy(politycznej i medialnej) w Polsce. Warto obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=RoZB8...xv9BD3_jJdAOj-

Kolumbus 15.11.2013 20:26

witamy po hibernacji

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl