Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

LuKiTS89 07.06.2010 18:04

Na 90minut.pl pisze że Polonia Warszawa chce Hristowa od nas
Czy mi się zdaję czy oni się naprawdę zbroją, czy o co tu biega??:D

WiślakMyślenice 07.06.2010 18:08

Cytat:

,Cupiał- ten człowiek nawet nie umie sie jasno okreslic w stosunku do naszego klubu ,wiec mam nadzieję,że moze Basałaj przywróci jakis porządek,a dwa transfery w obecnej sytuacji to i tak byłby sukces.
Ja jednak uważam, że w tym sezonie Cupiał zmądrzał. Polonia skupuje piłkarzy masowo lecz parę z nich może wypalić - dajmy im że się wzmacniają

Lech: Kiełb, Sobiech czyli się wzmacniają

Legia - wydali całkiem sporo jak na transfery, wg mnie zawodnicy których ściągnęli to nie ogórki

Więc jeżeli nie chcemy wypaść poza "wielką trójkę" to też musimy się zbroić, niepowodzenia w Europie Cupiał z trudem ale zdzierży, w kraju za to już nie.

Hiroji Hanzo 07.06.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 910219)

Ale o co ci chodzi???Czy o to że chca Hristova bo był taki świetny u Nas? Czy dlatego ze Wisła nie wykorzystała jego potencjału??? :rotfl:
Nie kumam.Gość nie zagrał u Nas nic,a ty mówisz ze Polonia się zbroi biorąc go?
Trochę logiki w tym co piszecie please...

wojtole14 07.06.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 910219)

Wyczuwam tu ironię. Ale jak chłopak nawet nie miał czasu żeby pograć to o czym my mówimy.

raciborzanin 07.06.2010 18:29

Soriano w Wiśle? Bardzo dobra decyzja.
http://euro2008.blox.pl/2010/06/Lide...le-Krakow.html

Sancezz 07.06.2010 18:35

nie wiem czy to dobra decyzja, bo jeszcze go nie ma w Wiśle...

Hiroji Hanzo 07.06.2010 18:46

Nie ma co się podpalać.Dajmy prezesowi Basałajowi troszkę popracować.Soriano,Sadlok.Boskovic,Navras...to na razie są mity .
Zejdźmy na ziemię i oczekujmy na faktyczne ruchy transferowe mające na celu wzmocnienie Wisły.
O odejściu Głowy coraz głośniej,to samo o Diazie.
Wzmocnienia są konieczne,to wie każdy.Na pewno zatem również nowy/stary prezes..
Mam taką prośbę...
maci0s i zbymak ...ja też kiedys chodziłem na sławną ławeczkę i też tam sie dużo mówiło,ale na miłość Boską...nie miało to nic wspólnego z polityką transferową Wisły...
Dlatego w imieniu swoim i kibiców BG...proszę ....
Przestańcie być bardziej papiescy od Papieża i dajcie sobie luz!!!
Plotki plotkami a realia realiami...
Pozdrawiam Wiślaków z Pl.Boh.Getta...

Donki 07.06.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hiroji Hanzo (Post 910240)
Nie ma co się podpalać.Dajmy prezesowi Basałajowi troszkę popracować.Soriano,Sadlok.Boskovic,Navras...to na razie są mity .
Zejdźmy na ziemię i oczekujmy na faktyczne ruchy transferowe mające na celu wzmocnienie Wisły.
Wzmocnienia są konieczne,to wie każdy.Na pewno zatem również nowy/stary prezes..
Mam taką prośbę...
maci0s i zbymak ...ja też kiedys chodziłem na sławną ławeczkę i też tam sie dużo mówiło,ale na miłość Boską...nie miało to nic wspólnego z polityką transferową Wisły...

A możesz sie wypowiadać tylko w swoim imieniu ??, a nie nas wszystkich :-P

Maćko 07.06.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 909822)
To już nie jest śmieszne, to jest żałosne. Tylko czekam z niecierpliwością aż spełni się moja przepowiednia i zarazem życzenie, czyli wielki napis na nowej trybunie stadionu "Cupiał won!"

Weź rozbieg i pitolnij w ścianę.

A na koniec okienka będzie "Brawo Cupiał!"

Błazenada ludzi kryjących się za nickami nie zna granic.

maci0s 07.06.2010 19:00

Cytat:

Mam taką prośbę...

Po pierwsze na żadną ławeczkę nie chodzę bo mam swoję zajecia...
Po drugie przypominam ze jak kilka tygodni temu mówiłem o budowie marketingu, budowie centrum treningowego i rozbudowie struktur w klubie nikt ( niewielu ) wierzyło... Nawet w samego Basałaja jeszcze do wczoraj kilku nie wierzyło... Dzisiaj kiedy sie to spełniło dalej ktos twierdzi ze zmyślam i spisuje tu swoje marzenia... Ani jednego "sorry, przegiąłem"...

Poza tym wiesz jak to jest z realiami? Zazwyczaj są o nich plotki...

A tak zeby nie odstawac od tematu to Konieczny dostał propozycje pracy jako kierownik drużyny, a Kowalik jako asystent trenera, ale wahają się ( Kowalik ponoć ma oferte z Sandecji za Wójtowicza )

Proud 07.06.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 910243)
Weź rozbieg i pitolnij w ścianę.

A na koniec okienka będzie "Brawo Cupiał!"

Błazenada ludzi kryjących się za nickami nie zna granic.

Ludzie po prostu lubią wydawać cudze pieniądze.:-)

przemek1902 07.06.2010 19:26

Kowalika to rzecz jasna kojarzę, ale jakie imię ma ten Konieczny, któż to?

Proud 07.06.2010 19:28

Marek Konieczny. Był kierownikiem drużyny przez dobrych kilka lat. Sympatyczny facet:)

Cozy532 07.06.2010 19:28

Co poniektórych chyba żadna informacja pozytywna nie zadowoli. Dzisiejszy dzień uważam za udany.A maci0s potwierdził, że jego słowa jak najbardziej są wiarygodne.

Poza tym wie ktoś coś może na temat tego Macedończyka i ile ma się to z prawdą?

maci0s 07.06.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 910258)
Kowalika to rzecz jasna kojarzę, ale jakie imię ma ten Konieczny, któż to?

Marek Konieczny... juz byl u nas kierownikiem druzyny

jak by ktos chcial nagranie konferencji w mp3 to meile podajcie na pw...

qchar90 07.06.2010 19:28

Marek Konieczny jak sie nie myle kierownik druzyny.

FraMat 07.06.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 910264)
Marek Konieczny jak sie nie myle kierownik druzyny.

między innymi za czasów Engela i Petrescu. I bardzo przez Rumuna ceniony
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=7398

arturtsw 07.06.2010 19:47

Tego Mario Djurovskiego swego czasu ( Grudzień 2009) jako następce Toniego Kroosa widział Bayer Leverkusen, więc chyba nie jest taki zły :)

http://www.igol.pl/article,17204.html

maci0s 07.06.2010 19:51

Troche o Koniecznym ( ma teraz tą szkółkę z Frankiem i Szymkowiakiem)

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lodych,1283605

Zdobywali laury w lidze - połączyła ich Wisła Kraków, mieli wspaniały okres w reprezentacji Polski. Marek Konieczny był ich kierownikiem drużyny przy Reymonta, uchodził za najlepszego w swoim fachu. - Potrafił załatwić wizę w dwa dni - śmieje się Mirek Szymkowiak.

gigant 07.06.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 910260)
Marek Konieczny. Był kierownikiem drużyny przez dobrych kilka lat. Sympatyczny facet:)

Bardzo sympatyczny, zajęty głównie kolekcjonowaniem koszulek. Znam go i napiszę szczerze, bardzo fajny koleś zupełnie nie nadający się na kierownika. Powodzenia Marek.

massoud 07.06.2010 20:22

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...068,1,727.html

Myślę, że Wisła powinna brać tego bramkarza z Austrii. Gość wymiata, mimo wieku reprezentuję klasę światową.
No i kibice go pokochają...tak jak on Polkę. Sam też był ultrasem Rapidu w przeszłości.

emjot 07.06.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 910288)
Bardzo sympatyczny, zajęty głównie kolekcjonowaniem koszulek. Znam go i napiszę szczerze, bardzo fajny koleś zupełnie nie nadający się na kierownika. Powodzenia Marek.

z menagerem Mandziarą kręcący się koło Wisły - był jakimś jego pomocnikiem
po tym jak go pogonili ze stanowiska kierownika

Wasiu 07.06.2010 21:26

Poza tym kierownikiem Wisly jest teraz Czerwiec i nie widze powodu zeby go zmieniac. Drugi trener natomiast sie przyda, niekoniecznie Kowalik, ale transfer na lawke jest potrzebny.

spartan 07.06.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 910308)
z menagerem Mandziarą kręcący się koło Wisły - był jakimś jego pomocnikiem
po tym jak go pogonili ze stanowiska kierownika

Zdzichu też był..... I to, że może być postrzegany jako jego czlowiek jest akurat gorszą rekomendacją dla skądinąd sympatycznego Koniecznego.
Niestety w tym piłkarskim bagienku każdy z kimś pracował, współpracował, robił interesy, geszefty, przekręty. Nie ma czystych i bez skazy. Ma swoje za uszami Konieczny, miał Adaszyński, mieli i inni. Nie będę wystawiał Koniecznemu świadectwa moralności ale wedle mojej wiedzy jego grzeszki nie są aż tak wielkie aby o nich teraz trąbić. Wiślackości odmówić mu nie można.
Chcemy czy nie chcemy wraca stare. Stare nie znaczy, że lepsze.
O wiele gorszymi indywiduami są Kapka czy Placzyński, żeby się pastwić nad Markiem.
Nie ufam Basałajowi a chciałbym bardzo uwierzyć, że zrobi to o czym dziś mówił. Myślę tu o kwestii funkcjonowania klubu i szkolenia oraz infrastruktury. A najbardziej spodobały mi się słowa o konieczności pokazania historycznej tradycji Wisły i uhonorowania osób zasłużonych. (Oby bez kłótni i wzajemnych przepychanek kto godzien a kto nie).
Mimo, że patrzę nieufnie na nowego/starego prezesa to życzę mu jak najlepiej bo sytuacja jaka była w ostatnich czasach nie napawała optymizmem.

Romy S. 07.06.2010 22:15

Nazwa tematu: "Polityka transferowa Wisły"
Czy gdzieś jest dopisek: Gadu-Gadu maci0sa, zbymaka i kamikaze czy tak jakoś ?

edit:
Póki nie padają słowa powszechnie uznawane za obraźliwe to możemy tylko lekko ingerować.
Może interlokutor ma odczucie, iż Ty czy zbymak lub inni poinformowani lepiej obrażają jego poczucie "prawdy".
Poza wszystkim od jakiegoś czasu wszyscy piszecie wszystko i nic czyli nie na temat.
My tu poza moderowaniem, które jest skądinąd ciekawym zajęciem musimy być sprzątaczami, egzekutorami czy wręcz znienawidzonymi poprzez ciemną historię PRL-u cenzorami.

3żyk 07.06.2010 22:57

Nie posiadając żadnych tajnych informacji i źródeł pozwoliłem sobie trochę poszperać w sieci odnośnie Djurovskiego :) Co ciekawe o rzekomym zainteresowaniu Wisły ( i Legii ) tym gościem SE najwyraźniej rozpisywał się już jakiś czas temu http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html (sam nie wiem czy to zwiększa wiarygodność najnowszych informacji czy wręcz przeciwnie). Ciężko oczywiście ocenić przydatność piłkarza po jakichś strzępkach wypowiedzi i filmikach z YT, ale zdaje się on dysponować bardzo dobrą techniką użytkową i świetnie wykonywać stałe fragmenty. Zastanawia mnie tylko, czy zainteresowanie takim piłkarzem nie świadczy czasem o tym, że w klubie niezbyt wierzą już w Gargułę, bo to przecież piłkarz o bardzo podobnej charakterystyce. I jeszcze na marginesie, dla wszystkich którzy lamentowali gdy pojawił się temat bułgarskiego bramkarza, natknąłem się na taką fotkę Mario
http://i46.tinypic.com/nzf76h.png

@Hiroji Hanzo: Abstrahując od dziwacznej wojenki, jaką tutaj zaczynasz, to moge Cię zapewnić, że sprawa kontaktu Navrasa już się zesrała, bo taki piłkarz nie istnieje (spojrzałem na klawiaturę i nie wygląda mi to na literówkę :P ).

EDIT: Z tego co mi się udało jeszcze wyczytać, to Djurovski jest zawodnikiem lewonożnym i ma opinię szybkiego i dynamicznego, więc może jest sprowadzany (jeżeli jest oczywiście) z myślą o lewym skrzydle?

emjot 08.06.2010 07:53

szybkie info po lekturze dzisiejszej prasy (DP, PN)
Macho który jest niby alternatywą dla Navasa sam zgłosił się do Legii. Chciał 250 tys euro netto za sezon. Trudno przypuszczać by od nas chciał mniej.
Legia w osobie Bereta go pogoniła twierdząc że emerytów nie przyjmuje :lol:

Podobnież wrócił temat Makinwy. Wg DP jest wielce prawdopodobne że jednak do nas przejdzie. Fani Lazio podobno czule go żegnają na forach. Coś piszą o tym że nam dopłacą żebyśmy sobie go wzięli.
Potwierdza też DP że rozmawiają z Durovskim. Pytanie tylko czym im zapłacimy?? Bo w to że damy 1.25 mln euro to jakoś nie wierzę :lol:

Sopranos 08.06.2010 08:02

Djurovski przez dzisiejszy "Fakt" jest przymierzany do Legii twierdząc, że "szukają skrzydłowego" :D.

funkykoval 08.06.2010 09:39

Cytat:

Plotki plotkami a realia realiami....

Pamiętam - jeden z najszybszych banów na forum, a był nie tak dawno, bo w zimowym okienku transferowym - ale nie pamiętam za kogo dostałeś tego bana - chyba Costly, nieprawdaż?

szprotson 08.06.2010 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 910487)
Broń cię panie boże nie porównywałem Koniecznego do Niezatapialnego.
Tyle że przypomniałem sobie jego flirt z Mandziarą.
Ale Ad rem: kolejny klub chce pakiet z Chorzowa. Tym razem Widzew. A jako że Ruch chce Lisowskiego z Widzewa to może być machniom
Problem tylko w tym czy duet SS woli Widzew czy Lecha ?

no jak, kibice Ruchu napewno im powiedzą gdzie "lepiej" było by przejsc.

skonczy sie na tym, ze po przeciagajacych sie negocjacjach, Wojciechowski sie wk**wi i zapłaci ile trzeba by dopiąć transfery do swojej Lonii.

tofik 08.06.2010 11:59

Eh Kapka jeździ po Bałkanach obejrzy jeden mecz i sypie w klubie nazwiskami. Niby, że coś działa. Scouting jak ch...

For_FuN_ 08.06.2010 12:03

Wlasnie to mialem napisac. Basalaj i spolka juz dzialaja wysylajac rozne bzdury do mediow. Codziennie rzucaja nowe nazwiska, zeby sprawic wrazenie, ze w Wisle cos sie dzieje. Przez lata dobrze znana praktyka za prezesury Basalaja...rozmawiamy z wieloma zawodnikami, potem sie okazuje ze niestety sie nie udalo, ale sie staralismy! I kibice, i dziennikarze w jakims stopniu zadowoleni :D. Przez ostatnie pare lat nie bylo przynajmniej sciemniania, a teraz wraca stary-nowy "marketing".

P.S - Zadziwia mnie naiwnosc osob, ktore wierza, ze stac na Djurovskiego - 1 mln euro...skoro nie mamy 150 tys. euro pensji dla bramkarza ;).

westersyl 08.06.2010 12:21

Cytat:

P.S - Zadziwia mnie naiwnosc osob, ktore wierza, ze stac na Djurovskiego - 1 mln euro...skoro nie mamy 150 tys. euro pensji dla bramkarza ;).
1 mln euro ? Niemecy dawali 1,3 mln euro i Vojevodina nie zgodziła się go puścić. Nie ma żadnych szans na ten transfer.

Klub potrzebuje co najmniej 4 zawodników do pierwszego aby myśleć o grupie pucharu UEFA, u nas nawet nie zrealizują połowy z tego.

kolumb 08.06.2010 12:22

nic nowego w temacie się nie będzie działo. Kasy brak, to i nie będzie spektakularnych wzmocnień. Basałaj szukał dla siebie konta, bo chcieli go wywalić z Ekstraklasy. Gość może i ma doświadczenie i wiedzę, ale co z tego skoro przyjedzie szofer Pana B. i powie, że mu się coś nie podoba i koniec tematu.

Tym klubem jak wielu innych w Polsce rządzą emocje właścicieli, co nie przekłada się na jakość zarządzania.

szprotson 08.06.2010 12:30

panowie, wasze hipotezy popierajcie faktami badz jakimis argumentami.

Temat rowniez powinien zmienic nazwe, na : "i ty mozesz sie wyżalić"

(przeciez wchodza tu jacys smieszni redaktórzy, i potem na swoich portalach piszą : Wisły nie stać na tego i na tego, Wisła rozmawia i myśli o tym i o tym, a prawda jest taka, że Oni to Wisłe to widzieli tylko podczas powodzi.

blackluk 08.06.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolumb (Post 910535)
nic nowego w temacie się nie będzie działo. Kasy brak, to i nie będzie spektakularnych wzmocnień. Basałaj szukał dla siebie konta, bo chcieli go wywalić z Ekstraklasy. Gość może i ma doświadczenie i wiedzę, ale co z tego skoro przyjedzie szofer Pana B. i powie, że mu się coś nie podoba i koniec tematu.

Tym klubem jak wielu innych w Polsce rządzą emocje właścicieli, co nie przekłada się na jakość zarządzania.

Jak masz pisać tak głupie posty niewnoszące nic do dyskusji, tylko leczące twoje problemy, to nie pisz lepiej nic. Żenada jak sie czyta niektóre rzeczy, i wy śmiecie sie nazywać kibicami Wisły? Nie mamy klubu w Anglii, Hiszpan itd. czy wy ludzie nie znacie realiów panujących w naszym kraju? Załóżcie firmę zatrudnijcie kilka osób i wtedy będziecie mogli dyskutować o zarządzaniu, bo większość z was nie ma o tym zielonego pojęcia. Sorki za OT

zordon 08.06.2010 13:47

Kto woli z przymrużeniem oka spojrzeć na transfery z zeszłego sezonu polecam artykuł portalu zczuba.pl :
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...niewypaly.html

fragment o Wiśle:
Cytat:

Myślimy ''transfer'' - chichoczemy ''Wisła'', myślimy ''Wisła'' - dziwimy się, że... .nie, nie dziwimy się. Przebojem miał być Andraż Kirm. I zapowiadało się, że będzie. Niestey, w meczach z Levadią Kirm miał pecha (poprzeczka), a kiedy zobaczył, że właściwie nikt w drużynie specjalnie nad odpadnięciem z eliminacji LM nie boleje, pomyślał, stwierdził: ''Ahaaaa'', też wzruszył ramionami i skupił się na grze w reprezentacji, bo gdzieś się promować trzeba. Kto jeszcze w tym sezonie przyszedł do Wisły? A siedzi Szanowna Wycieczka? Bo żeby potem nie było na mnie... Przyszedł Łukasz Garguła - dwudziesty chyba członek fan-clubu odrynatora Sovy i doktora Cvacha, przyszedł Issa Ba - który co prawda potrafi pięknie grać z pierwszej piłki, ale primo - jako jedyny w Wiśle, a samemu ze sobą z pierwszej piłki gra się niewygodnie, a secundo - też z kontuzją. Przyszedł Georgi Christow i sam nie bardzo wie, po co (bo że Wisła nie wie, po co ściągała zawodnika - wszyscy kibice przywykli). Wrócił Cleber - i złapał kontuzję jeszcze w grach sparingowych. Wrócił po ciężkiej chorobie Konrad Gołoś. I wrócił Mariusz Jop. Dziękuję nie mam więcej pytań. Słucham? Nie, nie wszystko. Wrócił Marcin Juszczyk dzięki czemu Wisła miała szanse na tytuł teoretycznie do ostatniej kolejki, wrócił Krzysztof Mączyński, ale nie bardzo wiadomo, po co, skoro i tak nie dostawał szans i wrócił Łukasz Burliga - który dostał dwie szanse, obie wykorzysta wal i w nagrodę nie dostał ich więcej. Wisła Kraków i transfery... Bogowie moi... Aha, poszukiwania bramkarza trwają. Podobno najpierw będzie czarny papież, potem kamienny wędrowiec dojdzie na Święty Krzyż, następnie Wisła znajdzie bramkarza, a potem to już tylko grzyb atomowy i karaluchy.

Kryniu 08.06.2010 13:49

Wisła może stracić swoją gwiazdę
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

koyoot 08.06.2010 13:52

Czytajac pierwsze slowa tego posta balem sie ze moze odejsc Patryk Malecki albo Pawel Brozek. Kiedy to kliknalem odetchnalem z ulga...

Sorry za off-top ale sie powstrzymac nie moglem...

Marszałek 08.06.2010 14:10

Cytując klasyka,po owocach ich poznacie:)

Dajcie czas. Liczyliście na to,że nagle Basałaj wyskoczy z nowymi nabytkami. Przecież on dopiero od kilku dni jest na stołku. Apeluje o spokój i nie napalajcie się zbytnio. Co będzie w kwestii transferów czas pokaże,nie macie podstawa do negowania wszystkiego co związanie jest z Basałajem. Wzmocnienia wymaga każda pozycja,więc pole do popisu Basałaj ma dużą. Nie ma czegoś na zasadzie,nie kupimy,bo nam nie potrzebny. Każdy dobry grajek jest nam potrzebny,ale musi być dobry,więc trzeba rozważnie się przyglądać. Nie czytajcie zbytnio gazet,bo są to w znakomitej większości wyssane z palca newsy. Niepoparte niczym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl