![]() |
Nawet gdybyśmy my wypatrzyli tego Navasa, to managerowi należą się pieniądze.
Manager jest swoistym przedstawicielem handlowym piłkarza, którego reprezentuje i tak jak w handlu tak i tutaj od dokonanej transakcji należy mu się procent. Nie rozumiem tego całego zamieszania wokół managerów. Praca jak każda inna. |
Cytat:
I tu też: http://www.mondo.rs/s171997/Fudbal/V..._za_Mrdju.html Czytałem na forum Vojvodiny opinie, wynika z tego, że niezły grajek. |
Też słyszałem pochlebne opinie na jego temat. Gościu z którym rozmawiałem powiedział mi że Vojevodina dostała za niego oferte 1,3 mln euro z Niemiec i nie zaakceptowała. Jeśli to prawda to chyba odpadamy z wyścigu o niego.
Chciałbym aby zakontraktowali takiego zawodnika ale wydaję się to trudne do zrealizowania. |
Myślę, że w chwili obecnej maksymalna kwota jaką klub może wydać na transfer gotówkowy, to nie więcej niż 1 mln euro pod warunkiem pozyskania na prawdę dobrego, sprawdzonego gracza. Dlatego z tym Serbem nie wiązałbym większych nadziei.
|
Czyżby ewentualny transfer Macedończyka oznaczał definitywne przekreślenie Tomka Jirsaka ?
|
Moze oznaczac rowniez odejscie Sobolewskiego lub zmiane stylu gry na 4-3-3 lub 4-5-1, nikt nie wie co to oznacza, pewnie nawet sam Kasperczak nie bedzie na poczatku wiedzial, jesli podpisza z nim kontrakt...
|
Hristova chce Polonia Warszawa
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1726,ti...wiadomosc.html |
Opcja minimum na teraz jeśli chodzi o transfery to bramkarz (x2), prawy obrońca, napastnik - w przypadku prawdopodobnego odejścia Głowackiego środkowy obrońca (x2), przydałby się skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia i ofensywny pomocnik (bramkostrzelny).....
Znaki zapytania u nas w kadrze to Jirsak, Łobodziński, Singlar (przeciągające się urazy), Kowalski etc.... |
Myślę że Wisła z Kasperczakiem nie zmieni ustawienia i dalej będzie 4-4-2 , Sobola raczej ten Macedończyk nie zastąpi bo to kompletnie inny typ piłkarza, jeśli przyjdzie to pewnie Wisła pożegna się z Jirsakiem i może z Mączyńskim ( jeśli przyszedłby również defensywny pomocnik a jeśli nie to Kasper będzie pewnie chciał przerobić jednego z nich na właśnie defensywnego).
|
|
Cytat:
|
i jak w tym dziwnym kraju kupić kogokolwiek za normalne pieniądze?!
"(...)Zagłębie pilnie poszukuje zwłaszcza ofensywnych pomocników, stąd zainteresowanie 22-letnim Kamilem Wilczkiem z Piasta Gliwice i jego rówieśnikiem Mateuszem Cetnarskim z Bełchatowa. Ten pierwszy chce grać w Lubinie, a do uzgodnienia pozostała właściwie tylko sprawa odstępnego dla Piasta. Gliwiczanie wyceniają swego gracza na 600 tys. euro." - za wyborczą. To jest ku*wa chore! :evil: p.s. może się los okaże być łaskawy i post ten się ostanie, ale jak wiadomo niezbadane są wyroki... boskie(?). |
Cytat:
Dziś prawdopodobnie pożegnamy Głowackiego, który obecny jest na Wiśle od wczesnego poranka.... |
I co wiadomo czy bedzie transmisja gdzies? Konferencje Legii transmitowali na nSport z wiadomych wzgledow ale np. jak przyszedl Kasperczak to tez mozna bylo u nich zobaczyc na zywo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Głowacki odejdzie ;/
|
Żeby z tym stoperem nie skończyło się jak z napastnik (czyt. Hristovem) czyli jakiegoś ''buraka'' (bez urazy) na dzień przed końcem okienka
|
Jeśli to prawda to cóż... szkoda Głowy. Kapitan, zdecydowanie zasłużona postać, ale za 31 letniego stopera z Polskiej ligi kwota 1,5 mln euro jest astronomiczna. Zdecydowanie można kupić za to młodszego, równie dobrego stopera, nawet można za to kupić Sobiecha i Sadloka, żeby tylko ci "na górze" tego chcieli...
|
mam nadzieje że z tych pieniędzy uda sie sprowadzic Sobiecha bo głównie przez słabą skutecznośc przegrała Wisła mistrzostwo.Na Sadloka pewnie już nie starczy fudnuszy ale dobrego obrońce można w Europie za darmo wyszukac (Cleber,Marcelo,Singlar)
|
Szkoda Głowy, ale sądzę, że decyzja była słuszna.
Po pierwsze, Głowa zasłużył sobie na to, że dorobić sobie do emerytury. Po drugie, jego cena, podejrzewam, z roku na rok byłaby niższa. Po trzecie to oznacza, że na pewno nie odejdzie Marcelo. I po czwarte w końcu będą pieniądze na 2 dobrych zawodników. Mam tylko nadzieję, że ta kwota nie pójdzie na załatanie dziury w budżecie, bo wtedy osobiście przejechałbym się pod dom Cupiała :D |
Cytat onet:
" Wisła już od dłuższego czasu była gotowa na ten transfer. Ustalono nawet warunki kontraktu z odchodzącym z GKS Bełchatów Dariuszem Pietrasiakiem. Ten jednak, podobnie jak wcześniej Arkadiusz Onyszko, skorzystał z dużo lepszej oferty Polonii Warszawa. Przy Reymonta trwają więc poszukiwania kolejnego stopera." Oni chcieli wymienic Glowackiego na Pietrasiaka ??? |
Cytat:
Zatem tłumaczenia, że nie podpisujemy zawodnika, bo menadżerzy chcą prowizji, zakrawają na groteskowy, całkowicie nieprofesjonalny żart pracowników klubu. Ciekawe, jaką egzotykę znów kreatywnie wymyślą w razie tłumaczenia kolejnych transferowych niepowodzeń. Wisła nie może nie płacić prowizji menadżerom, bo w ten sposób sama wyeliminuje się z rynku transferowego. Choć może niektórym paradoksalnie właśnie o to chodzi. Cytat:
|
Cytat:
Jeśli to jest prawda, to mamy baaaaardzo dużo szczęścia, że Wojciechowski bierze kopaczy na kilogramy.:lol: |
|
Cytat:
|
|
Szybki transfer do Turcji i z powrotem w przeciągu kilku mminut :lol:
|
Transfery dopiero w lipcu?
na niespełna dwa tygodnie przed pierwszym meczem w europejskich pucharach.... Jakoś nie wierzę Turzańskiemu odnośnie Głowy..... |
Spokojnie, Głowa "nadal" jest zawodnikiem Wisly. Nie znaczy to, ze za tydzien sytuacja sie nie zmieni. Nie ma co przesadzac w jedna a ni w druga strone.
Slowa Turzanskiego o transferach to esencja naszej polityki tramsferowej:"prowadzimy rekrutacje, obserwujemy zawodnikow". Troche za pozno na to, najwyzszy czas podpisywac kontrakty. |
Cytat:
|
a nie wie ktoś czy bedzie filmik z konferencji z Basałajem ??
|
Cytat:
pod koniec sierpnia bedzie lapanka :) |
Po tej konferencji jedno dla mnie przynajmniej stało się jasne - wszystko zostaje po staremu.....
I gdzie ta niespodzianka transferowa o której prawili pewni Panowie..... |
Cytat:
|
morgenes - jesli z Arkiem to prawda( choc do ostatniej chwili w to nie uwierze) to naprawde myslisz ze kwota za Glowe pojdzie na transfery ??? sorki, ale wez mnie nawet nie rozsmieszaj - nigdy tak u NAS nnie bylo i nie bedzie ....sorki nie chce szydzic ale za dlugio kibicuje Wisle zeby nagle w taki obrot sprawy wierzyc ...sorki
|
Ci dwaj panowie pisali ze moze bedzie niespodzianka, nie pisali ze na 100% bedzie
mam nadzieje ze Basalaj, Wilczek , Jarosz zrobia porzadek w strukturach i juz wiecej nie bedzie prezesow z Tele-Foniki ktorzy nie znaja sie na sporcie, za tydzien zaczynamy treningi....ciekawe czy ktos nowy sie pojawi |
Cytat:
Leo Messi nadal zawodnikiem Barcelony! "Nie wiem co się dzieję w Turcji, natomiast Leo Messi jest nadal zawodnikiem Barcelony" - powiedział na konferencji prasowej Pep Guardiola. Tak więc nie wiem z czego tu się cieszyć... |
Cytat:
Panowie ,chyba nie do końca zrozumieliście aspekt i sens zatrudnienia Zdziśka.Wszak to jego zasługa! Wreszcie koniec bezkrólewia.Panie Bogdan!Bierz sie Pan za oczyszczenie tej stajni Augiasza!!!!! Pewni Panowie mówili o niespodziance....Nie mówili o jakiej.Teraz robię zakład że bedą wpisy od w/w że niespodzianka miało być właśnie obsadzenie Basałaja na stanowisku prezesa....:-). Show must Go On....Panowie prorocy... Tak apropos,dostałem ostatni bana na tydzień ,nie do końca wiedząc za co...No to Wam permban się należy po prostu tak... |
Cytat:
Tak realnie to zastanówmy sie kto może wiedziec coś o transferach,góra 5-6 osób w Wiśle i to na odpowiednim stanowisku. Wracając do temtu,bede szczęsliwy jak pozyskamy napastnika,bramkarza,Garguła dojdzie do formy i nikt nie ubędzie ze składu.Potrzeby wiadomo sa wieksze,ale kasy nie ma,nie ma sponsora ,Cupiał- ten człowiek nawet nie umie sie jasno okreslic w stosunku do naszego klubu ,wiec mam nadzieję,że moze Basałaj przywróci jakis porządek,a dwa transfery w obecnej sytuacji to i tak byłby sukces. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl