Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

janus 10.01.2019 13:53

Myślę, że jednak to może mieć zasadnicze znaczenie.
"Wisła złożyła do sądu wniosek o wpisanie nowego zarządu (http://www.tvn24.pl)"

https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...du,899100.html

Valencia 10.01.2019 14:38

Jeszcze stosunkowo nie dawno SKWK wystawiło Sz. laurkę. I
http://skwk.pl/index.php/skwk/4-stow...an-robert.html

https://i.imgur.com/qJqh8UT.jpg
Czy ta fotka nie jest świadectwem tzw "kumatosci" ?
I zgodzę się tu do do przedmówców i tego co napisał @KOALIK Sz był jednym z inicjatorów wojny domowej.

Blixa 10.01.2019 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1529821)
Sarapata doskonale wiedziała w co się pcha i była częścią tego planu od dłuższego czasu. Wybranie jej jako delegata do TS z sekcji trenuj sporty walki, reprezentwoanie michalskiego, myslicie, że przez przypadek została prezesem SA a potem weszła w bagno? Nic bardziej mylnego, musiała o wszystkim doskonale wiedzieć, kumplowała się z Dukatem który jest mentalnym ortalionem wcisnietym w garnitur i który okładał braci po szalu na trybunach... wiedziałą doskonale z jakimi ludźmi sie zadaje (a wręcz mam wrażenie, że charakterem do nich idealnie pasowała) i ponosi pełną odpowiedzialność za t oco się wydarzyło...

Dokladnie tak. Ten falszywy babsztyl mial tysiac okazji zeby sie wycofac ale ja to nawet nie interesowalo. Po jego doswiadczeniach z nia Misiek dokladnie wiedzial kogo na to stanowisko mianowal, to znaczy, osobe latwa do kontrolowania i skorumpowania.

TommyTSW 10.01.2019 14:43

a co na tym zdjęciu wskazuje że jest w towarzystwie tzw kumatych?łysizna osoby obok?:haha: :help:

zozo 10.01.2019 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1529864)
a co na tym zdjęciu wskazuje że jest w towarzystwie tzw kumatych?łysizna osoby obok?:haha: :help:

kraty.

Min. 10 znaków.

Valencia 10.01.2019 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zozo (Post 1529866)
kraty.

Min. 10 znaków.

"Sprawa nie jest nowa, ale poważna. Szymański jest oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej, wyłudzanie podatku VAT i pranie brudnych pieniędzy. To niemal dokładnie takie same zarzuty, jakie stawiano poprzedniemu właścicielowi klubu, Jakubowi Meresińskiemu"
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zutami/9byjtex

Ajax 10.01.2019 15:03

Cytat:

Przecież chłop miał postawione zarzuty :rotfl::help:

Griszka30KR 10.01.2019 15:10

Cytat:

Twoja reakcja :)?

Chorynatrzykolory 10.01.2019 15:11

Co jak co ale wolałem Szymańskiego i Piotra Dunina Suligostowskiego niż tą bande chuja dukata saraszmate i innych zjebow. Dunin pracował w bankach i to na wysokich stanowiskach, a wyrzucili go po jakims tweecie o Kaczyńskim czy Morawieckim nie pamiętam dokładnie. Znalezli sobie z dupy powód, żeby odsunac jedynego gościa ktory umial liczyć. Może sam by sir wypowiedział jak by jakis dziennikarz popytał

Aalcman 10.01.2019 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowak (Post 1529769)
Niestety dla nas Szwed ciągle się interesuje nie siedzi cicho jak Lee i to może stanowić problem dla Licencji opinia prawna nie jest niczym znaczącym w dzisiejszych czasach ....

Gdybym był wesołym szwedzkim kucharzem, który nabył akcje poważnego klubu, to robiłbym wszystko aby się uwiarygodnić. Byłbym w kontakcie z PZPN/Ekstraklasą/miastem. Tymczasem Hulk jedynie biega do dziennikarzy i opowiada historie o nowych inwestorach. Do tego, jako zatroskany właściciel, pojawiłbym sie jutro przed KL uzbrojony w ekspertyzy przynajmniej dwóch poważnych kancelarii, potwierdzających moje racje.

A przed sądem, wyglądałoby to tak:

Gdzie są rzeczone akcje?
- Nie wiem, mały d**ek je zajumał.

Na jakiej podstawie stwierdza pan, że jest włascicielem Wisły?
- Na podstawie podpisanej umowy

Poproszę o potwierdzenie zapłaty 1PLN
- Nie mam, ale Adam może poświadczyć, że widział, jak Mały d**ek daje złotówkę

Panie Adamie, to jak to jest, widział pan czy nie widział?
- Nie wiem, ale wiem, że Vanna Ly ma udziały w Man City

Gdzie jest potwierdzenie przelewu na 12,2 mln PLN?
- Mały d**ek miał przelać ale zachorował

Czy podjął pan kroki w celu powołania nowych władz spółki?
- Adam miał to zrobić .

Panie Adamie czy złożył Pan do sądu odpowiednie dokumenty?
- Właśnie szedłem do sądu, ale zadzwonił dziennikarz z pytaniem o Vannę Ly i musiałem dokładnie opowiedzieć o jego udziałach w Man City.

Czyli:
- nie ma potwierdzenia zapłaty 1PLN (albo jest ustne zapewnienie Adama, którego wiarygodność jest taka se)
- nie ma potwierdzenia przelewu
- nie ma wniosku o powołanie nowego zarządu

Martinus 10.01.2019 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1529819)
Szymański od razu po przejęciu klubu przez TS bardzo twardo mówił, że TS-u nie stać na prowadzenie SA. To miało być maksymalnie paromiesięczne uporządkowanie kilku spraw i szukanie nowego właściciela.
Dlatego przede wszystkim się go pozbyto, a okoliczności zarzutów prokuratorskich, to była ta wymarzona okazja, by go wyimpasować. Tamci się już przygotowywali do dojenia klubu, a ten im zaczął mącić.
Trzęsące się ręce Sarapaty i przerażenie na tłustej gębie podczas podczas "wjazdu" Stecherta, mówiły aż za dużo o intencjach,tylko że źle odczytaliśmy te oznaki.

Sprawa ze Stechertem jest moim zdaniem absolutnie kluczowa także dla zrozumienia tego co się dzieje obecnie. Tylko, że o ile rzeczywiście wydaje się być bardzo prawdopodobne, że akcja z Meresińskim od samego początku była zaplanowana albo jako sterowanie nim z tylnego siedzenia (a jak się zrobiło zbyt gorąco należało przejąć kontrolę osobiście) albo po prostu jako część objęcia SA przez TS i wjazdu na "białym koniu" tak Stechert to dla mnie całkowita zagadka.
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji.
Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba.

Lemoniadowy Joe 10.01.2019 17:04

Mówimy o czyszczeniu klubu czy konkubina Miska dalej na etacie ?

PhantomRanger 10.01.2019 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1529876)
Sprawa ze Stechertem jest moim zdaniem absolutnie kluczowa także dla zrozumienia tego co się dzieje obecnie. Tylko, że o ile rzeczywiście wydaje się być bardzo prawdopodobne, że akcja z Meresińskim od samego początku była zaplanowana albo jako sterowanie nim z tylnego siedzenia (a jak się zrobiło zbyt gorąco należało przejąć kontrolę osobiście) albo po prostu jako część objęcia SA przez TS i wjazdu na "białym koniu" tak Stechert to dla mnie całkowita zagadka.
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji.
Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba.

Przerażenie połączone wręcz płaczem jakie mieliśmy okazję zobaczyć na konferencji, z dzisiejszej perspektywy nie chcieli zostać oderwani od koryta. Wówczas nie mieliby nic do gadania. Podmiot wpłaca Telefonice 40 mln +1zł i Wisła SA jest jego, a TS musi zabierać zabawki. Zagrała wtedy na uczuciach i się udało jej oszukać większość. Patrząc jednak na sposób ich działania można porównać do 3 gatunków literackich

Epika [Meresiński] - opis rzeczywistych wydarzeń, ratowanie klubu z rąk oszusta, TS wjeżdża na białym koniu, zyskując status ratowników powtarzany jeszcze półtora roku po przejęciu i zasłanianie się długami poprzedników - cel osiągnięty.

Liryka [Stechert] - wykorzystała emocje na konferencji, być może Stechert również był od nich, Wisła pozostaje przy TS, a TF traci głos w sprawie sprzedaży - cel osiągnięty.

Dramat [3 przebierańców] - prawdopodobnie dążenie do upadku spółki poprzez wcześniejsze wyczyszczenie dokumentacji, za pół roku nikt by już się Wisłą nie przejmował i mogliby dalej kręcić lody, tym razem już bez żadnego nadzoru - cel nieosiągnięty [przynajmniej jeszcze].

wiśnia 10.01.2019 17:25

Miasto pójdzie do sądu.
https://gazetakrakowska.pl/krakow-ja...13798565#sport

konrad123 10.01.2019 17:37

Jak myślicie, warto teraz cokolwiek kupić w oficjalnym sklepie Wisły? Czy nie wiadomo gdzie trafi kasa i raczej poczekać?

w0lno. 10.01.2019 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1529884)
Jak myślicie, warto teraz cokolwiek kupić w oficjalnym sklepie Wisły? Czy nie wiadomo gdzie trafi kasa i raczej poczekać?

Stanowski i kilku innych dziennikarzy zachęcali wczoraj na Twitterze do zakupu gadżetów, karnetów itd.
Obecność i wypowiedzi panów Leśniodorskiego i Krolewskiego również wskazują na to, że aktualnie żadne pieniądze nie są zagrożone.

wolfy 10.01.2019 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1529884)

Później możesz już nie mieć okazji.

Wehrmacht 10.01.2019 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1529887)
Stanowski i kilku innych dziennikarzy zachęcali wczoraj na Twitterze do zakupu gadżetów, karnetów itd.
Obecność i wypowiedzi panów Leśniodorskiego i Krolewskiego również wskazują na to, że aktualnie żadne pieniądze nie są zagrożone.

Gadzetow tez? Wislacki Swiat nie jest cały SKWK? Pytam, bo jakoś mi to umknęło, a nie byłem tam chyba z 6 lat

emailowiec 10.01.2019 19:26

Wiślacki Świat jest Wisły SA (w przeciwieństwie do sklepów na hali Wisły).

nero 10.01.2019 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1529896)
Wiślacki Świat jest Wisły SA (w przeciwieństwie do sklepów na hali Wisły).

a sklepy w hali są SKWK czy TS?

Kamil 10.01.2019 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1529900)
a sklepy w hali są SKWK czy TS?

stowarzyszenia

preseant 10.01.2019 21:00

^^ No to czas na TS na wypowiedzenie umowy z SKWK.

Stelio 10.01.2019 21:27

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

BENC, "kilkanaście dni" na podjęcie decyzji = kolejne kilkanaście dni bez inwestora = tracimy już chyba całkowicie czas na to, żeby zacząć rundę wiosenną...

Karherop 10.01.2019 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1529905)
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

BENC, "kilkanaście dni" na podjęcie decyzji = kolejne kilkanaście dni bez inwestora = tracimy już chyba całkowicie czas na to, żeby zacząć rundę wiosenną...

Coś to za czarnowidztwo ? Szczególnie w sytuacji gdy media non stop mają przestrzelone info.

Stelio 10.01.2019 21:39

^ Przekonamy się w piątek, jak decyzja będzie odmowna a ktoś z PZPN podtrzyma stanowisko, że sytuacja jest "skomplikowana" ... Zastanawia mnie tylko jedno, czy hartling nie widzi, ze takim działaniem doprowadza do upadłości spółki którą uważa że posiada? Przecież to nonsens, nawet zakłądająć, że wygra za kilka miesiecy, to otrzyma klub bez piłkarzy, bez licencji i z masą długów...

El'kabat 10.01.2019 21:40

Może ma jakiś interes w tym.

Błaszczu_WIŚLAK 10.01.2019 21:49

Licencja nie ma znaczenia w tym momencie, liczy się decyzja sądu, która będzie prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia – jak wpiszą Wisłockiego na prezesa to sprzedaż może ruszać ;)

Smuga85 10.01.2019 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1529908)
Może ma jakiś interes w tym.

Są dwa sensowne wyjścia.

1. W tej sytuacji chce ugrać dla siebie kasę w zamian za odpuszczenie tematu.
2. Celem całej tej akcji od początku było zatopienie Wisły.

Sądzę że opcja nr.1 jest bardziej prawdopodobna.

Chorynatrzykolory 10.01.2019 21:52

Ma taki, że chce wymusic jakis hajs za zrzekniecie sie roszczeń do spółki to oczywiste.wali go klub. Ja bym na miejscu naszych władz zagral tak samo jak on. Zażądał splaty miliona euro - kary która rzekomo jest w tej umowie za nie przelanie 12 mln do 29 grudnia .Przecież ten golodupiec nie ogarnie takiej kwoty. To jest dla niego niewykonalne. Moze dogadaja sie z nim ze nie placi kary umownej ale raz na zawsze wypierdala

Kryniu 10.01.2019 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1529907)
^ Przekonamy się w piątek, jak decyzja będzie odmowna a ktoś z PZPN podtrzyma stanowisko, że sytuacja jest "skomplikowana" ... Zastanawia mnie tylko jedno, czy hartling nie widzi, ze takim działaniem doprowadza do upadłości spółki którą uważa że posiada? Przecież to nonsens, nawet zakłądająć, że wygra za kilka miesiecy, to otrzyma klub bez piłkarzy, bez licencji i z masą długów...

O to mu chodzi. On reprezentuje tych samych ludzi, których reprezentowała Sarapata. Nie chcą oddać klubu. Upadek pozwoli im dalej się usadowić od IV ligi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl