![]() |
Cytat:
U Veleza w diagnozie "zlamanie kości" pojawiło się dopiero dzisiaj, więc albo sztab to ukrywam opinii publicznej (tylko po co?) albo wczesniej lekarze mieli zła diagnoze, czyli "zapalenie spojenia łonowego" o czym mówiło się jeszcze w piątek. Tym bardziej mnie to zastanawia, ze 2-3 tyg temu mówiło się o " naderwaniu mięśni brzucha". Także nawet nie chodzi mi w tym przypadku już o tryb leczenia, ale o diagnozę lekarską. |
Mogółby ktoś opisać ten szpital? Co się komu stało i do kiedy potrwa leczenie? Guesta, Velez, Małecki, Llonch, Gonzalez, Brożek i kto jeszcze ?
|
Cytat:
I rehabilitowal sie w Hiszpanii po to by uniknac operacji, ktorej jak czytam uniknac sie nie da. Wiec tak jak pisalem, w tej rundzie go juz nie zobaczymy. |
Cytat:
A tak serio to o tym nie słyszałem, a rzuca ciekawe światło na sprawę |
Cytat:
|
Proponowanie rozwiązania to jedno, a trafna diagnoza to drugie. Zobaczymy co filemon na to odpowie, ale na dzisiaj wygląda to tak ze nasz sztab medyczny dał ciała i wyslano Veleza do Hiszpanii by ratować mu karierę. O reszcie się pewnie nie dowiemy.
|
Cytat:
P.s. Zgooglujcie sobie Mike Williams Los Angeles Chargers i tegoroczna historie kontuzji dysku - tryb normalny. |
Kibice na tym forum to maja jednak zero-jedynkowe myslenie nie tylko w ocenie pilkarzy.
Jeszce tydzien temu Perez szrot, a teraz gwiazda. Zero stanow posrednich. To samo teraz z ocena sytuacji z Velezem. "Dali ciala" bo probowali go wyleczyc bez operacji? Przeciez to absurd. Swiat nie jest czarno-bialy. Ludzki organizm to nie komputer. Popieram filemona. |
Cytat:
|
Cytat:
iksde |
Cytat:
Powiem tak. Dzial "medyczny" Wisły troche znam bo 2x sie rehabilitowalem tam po kontuzji ACL. Bylo to juz troche temu, bo to byla Wisla Cupiala z Kuba B. i Dawidem truchtajacym wokol boiska, ale ludzi sa dalej CI sami. Sprzet jest ten sam, tyle ze fizjo sie pozmieniali na gorszych... Widzialem jak wygladala rehabilitacja Veleza w Hizpanii, wiec wiem co bylo leczone (i nie byl to brzuch) Koniec koncow rozmawialem z Franem... nie pierwszy raz jest ze nasi stawiaja zla diagnoze a potem jest odkręcanie. Na szczescie nie tylko nasi tacy mądrzy :) |
@Karherop
Na poczatku faktycznie poszlo info na temat problemow z miesniami brzucha, ale juz od dluzszego czasu mowi sie o "Zapaleniu kosci lonowej" (Osteitis pubis) nawet filemon wkleil Ci o tym artykul. Nie jestem lekarzem, ale gdzie Ty masz cokolwiek o "zlamaniu"? |
Kto wie, czy ta kontuzja Veleza to nie szczęście w nieszczęściu dla nas.
Tak to byśmy do usranej śmierci grali dwoma młotami w pomocy, czyli Velez Llonch. Teraz Kiko chyba już przekona się do bardziej kreatywnego środka pomocy, Perez, Halilovic albo Wojtkowski. W całą otoczkę medyczną sie nie mieszam - niech chłopaki robią swoją robotę i tyle. |
Cytat:
Moze tylko dla mnie uszkodzenie kości= złamanie/ pęknięcie/uszczerbienie. Nie znam się. El"kabat, uwaga sluszna, ale teraz wystarczy kontuzja Glowy, kartka Arsenicia i bedziemy grac Haliloviciem na środku obrony |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._imaz_arsenic/ |
Jak dobrze rozumiem wywiad p. prezes to nie ma większych długów. W związku z tym obstawiam, że szansa, że Carlitos odejdzie w zimie jest niewielka. Zwłaszcza, że Legia chce kupić "pół" Górnika.
|
Cytat:
Przecież napisałem: przy trafnej diagnozie oba zalecenia są zapewne poprawne, oba uzasadnione. A przy tym zapytałem: czy lekarzy nie można oceniać lepszy/gorszy (a nie lekarz/partacz) ze względu na trafność zaleceń. Co w tym zero-jedynkowego? Ja przynajmniej w ten sposób oceniam ortopedów, a od lat korzystam z ich usług. edit: na marginesie pozostawiam kwestię, czy postawiono prawidłową diagnozę - nie mam danych i wiedzy, żeby to ocenić. Cytat:
W wolnej chwili poczytam - dzięki za cynk. |
Mam podobny problem z córką, nie wdając się w prywatne szczegóły:
3 miesiące leczyliśmy zachowawczo (rozgrzewanie, okłady) , ostatecznie dostała skierowanie na zabieg chirurgiczny czy lekarka która 3 miesiące mówiła : nagrzewać , a wczoraj : nie no to już sie kwalifikuje do wycięcia jest chvjowa ? czy właśnie super że nie wysłała małej pod nóż pochopnie i do końca starała sie ratować konwencjonalnie ? nie wiem... |
Arkadiusz :
Nie podajac szczegółów to ciezko wyciagac wnioski ... np. jesli chodzilo o zerwanego achillesa, i ktos probował to leczyc zachowawczo a nie zszywać ... to przejebane. Pacjent nie dosc ze straci czas, to straci bardzo duzo zdrowia i pieniedzy na ponowna rehabilitacje. Co innego jesli chodzi o uraz ląkotki u osoby tzw " nie sportowej czy nawet o uraz wiezadła. Często takie osoby nie potrzebuja artroskopii bo dadza rade przezyc ich dotychczasowe zycie z takim urazem, ktory dzieki lekkiej fizykoterpaii nie bedzie praktycznie odczuwalny. Ingerencja w staw, dla nich moze byc zbyt kosztowna. Niemniej jednak, pilkarz z takim urazem bez takiego zabiegu, jest tyle warty co drzewo lezace przy drodze. E: Arkadiusz - Kiko czy Jordi w przypadku Franka nie zawinili. |
krótko mówiąc możemy sobie gdybać , i potwierdzasz że wysyłanie Kiko razem z Jordim Jodarem tirem_do_tarragony na podstawie case'u Veleza , jest pochopne ?
|
Łatwy przykład można podać za czasów pracy Skorży w Wiśle i Paolo Terziotti'ego gdzie też była plaga kontuzji i źle przygotowanej drużyny do sezonu
|
Odbiegając od tematu - co Węgrzyn bajdurzył w trakcie meczu, że Imaz według Brożka co ma najlepsze w lidze?
Czy mi się przesłyszało? :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
https://twitter.com/DamianDukat/stat...40152585048064
http://makeagif.com/i/FrW9st to kto winny tym kontuzjom ? Kiko czy Jordi ? tę kurve co wjechała tak na sparingu wysłałbym do słubic ! |
A co ma piernik do wiatraka ?
|
Velez po zabiegu, czuje sie ok.
A co Kolara pewnie jutro lub w poniedzialek dopiero rezonans i bedziemy madrzejsi. Jak pojdzie źle, to .....nie bedzie do gry w tym sezonie. E: Z Frankiem wszystko bez komplikacji, w styczniu na obozie bedzie juz do gry |
z tego co pisze Damian Dukat na TT mozna wywnioskowac ze Marko ma uszkodzone wiezadla ale na cale szczescie tylko poboczne (bez operacji, 6 tygodni przerwy)
Oby tak było, nie bedzie to tragedia patrzac na ten faul, balem sie , ze skonczy jak Zyro z zerwanymi pobocznymi, krzyzowym przednim i tylnym |
No i dobrze, na początek okresu przygotowawczego powinien być gotowy. Co nie zmienia faktu, że łącznie Kolar będzie miał pół roku bez gry (5 minut z Niecieczą), więc to i tak bardzo dużo. Fajnie by było, jakby chociaż jeden z dwójki Kolar-Bałaniuk okazał się wartościowym wzmocnieniem.
|
Mały podpisał umowę do 2020 roku z możliwością przedłożenia o rok
|
No to jest juz dwoch, teraz czas na kolejnych
|
Cytat:
Carlitos i tak ma klauzule przedłużenia, a to czy bedzie mial kontrakt do 2019 czy 2022 wiele nie zmienia. W takiej formie jak jest w zimie ktokolwiek rzuca 3 mln euro i jest sprzedany. |
Czuję, że Głowa zostanie :)
|
Co do Carlitosa to się nie zgodzę. Jak dla mnie ważne do kiedy będzie miał kontrakt..
Kto niby rzuci te 3 mln ojro w zimie wiedząc, że w czerwcu kończy mu się kontrakt? A jeżeli już teraz wyślemy sygnał do potencjalnych kupców ''Carlitos w Wiśle do 2019 czy 2020 roku'' to wtedy może sobie przebiera w ofertach rzędu 1,5 - 2,5 mln ojro. Chyba, że serio znajdzie się jakiś napalony chińczyk. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oni mają opcje.
|
O Wasylu
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...wych,12691274/ Cytat:
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...ezon,12691352/ Cytat:
|
Same ploty... Lopez i furora? przecież to łajza....... Dawać Frankowskiego za niego!
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl