Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

snyrting 28.03.2012 21:03

Cytat:

tak samo jak piłkarze Ruchu czy Korony powinni pokazac dużo mniej na murawie niż drużyna z Bitonem czy Kirmem ( w indywidualnym zestawieniu ) a jednak wyniki na pokazują co innego . Zastanawiajace , nieprawdaż ? Założę się że na każdej pozycji mamy zawodnika wyżej wycenanego wśród wszystkich piłkarskich fachowców , niz Ruch czy Korona .
Czyli innymi słowy- skoro Ruch i Korona grają dobrze, to w Młodej Wiśle grają nieźli piłkarze.

Mam wrażenie, że tracę z Tobą czas.

zgrybus 28.03.2012 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234941)
Czyli innymi słowy- skoro Ruch i Korona grają dobrze, to w Młodej Wiśle grają nieźli piłkarze.

Kolega podał ci przykład. :)

Karherop 28.03.2012 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234941)

piękna nadinterpretacja , moze nie dorabiaj kolejnej teorii do moich słów ?

i vice versa

Elefant 28.03.2012 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1234917)
I przyznałbym Ci rację, ale tego nie zrobię. Wiesz dlaczego? Małecki, Kokoszka, Brożek ogrywali się w rezerwach. Grali jak mnie pamięć nie myli w 3. lidze. To jest przede wszystkim wyższy poziom niż MESA, a po drugie to jest ogrywanie się w "dorosłej piłce".

Chodziło mi raczej o to, że dobrych piłkarzy poznaje się natychmiast, nie potrzebują dużej ilości czasu by pokazać co są warci.

I przyznałbym Ci racje i przyznam Ci.
Dla mnie ta cała MESA to raczej pomyłka. Jeżeli młody zawodnik nie zostanie szybko wciągnięty do I druzyny lub wypożyczony to gnije w tej mesie. Według mnie lepiej by było, gdyby ci młodzi zawodnicy grali gdzieś w IV czy V lidze niż szwendali się po Polsce na nic nie znaczące mecze z rówieśnikami w niespadywalnej lidze.

Cytat:

A co on przydatnego zrobił?
Nic nie musiał zrobić. Jest po prostu lepszy. Nawet bez formy. Nunez świetnie wpisuje się w trend jaki można w Wisle obserować od czasu odejścia pierwszego Kasperczaka.
Co przyjdzie tu jakis zawodnik to robi się gorszy. Pamietam jak Kasperczak wyciagnął za uszy Gorawskiego.
A teraz. Kirm, Jirsak, Nunez, Biton, Rios oni wszyscy byli dobrzy tylko na początku a potem tylko równia w dół. Podobnie z Meliksonem. Jak przyszedł - wiadomo. Obawiam się, że jak zostanie to się wtopi w szarzyznę.

Ale w tej szczególnej sytuacji, gdy własciwie mamy do końca ligi tylko dwa istotne mecze można pozwolić sobie na ogrywanie młodych za cene tych, których i tak już nie zobaczymy latem. Być może któryś wypali, być może zwróci na siebie uwagę jakiegoś klubu z I ligi, gdzie będzie mozna go wypożyczyć, aby nie kisił sie w tej MESie.

Po prostu Wiślak 28.03.2012 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1234888)
Im więcej czytam wypocin o tym jacy to piłkarze ME są beznadziejni , tym bardziej jestem przekonany że 'coś ' w tej ekstraklasie pokażą . Gorszych wyników niz 10-20 krotnie lepiej opłacani piłkarze z I drużyny nie mogą osiągnąć .

:rotfl::rotfl::rotfl:

Jak to? Czyli nie mogą nie wygrać ligi i wyjść z fazy grupowej LE?

Uwielbiam czytać takie brednie.

Mamy mnóstwo dobrego do zawdzięczenia tym rzekomo "przepłaconym obcokrajowcom", a tym młodzikom nic.

lorddavy 28.03.2012 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234912)
Przykro mi to mówić, ale z tych graczy nic już nie będzie.

Uwaga uwaga nasz ekspert od oceniania potencjału młodych zawodników orzekł, że są do dupy. Ciekawe czy widziałeś chociaż jednego z nich w jakimś meczu. To forum potrafi rozbawić. W końcu jakieś rozsądne ruchy kadrowe i w straconym sezonie może kogoś sobie ogramy zamiast żałosnych Paljicio-Nunezów ale nie wszystkim widać się to podoba. Brak słów.

snyrting 28.03.2012 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1234950)
Uwaga uwaga nasz ekspert od oceniania potencjału młodych zawodników orzekł, że są do dupy. Ciekawe czy widziałeś chociaż jednego z nich w jakimś meczu. To forum potrafi rozbawić. W końcu jakieś rozsądne ruchy kadrowe i w straconym sezonie może kogoś sobie ogramy zamiast żałosnych Paljicio-Nunezów ale nie wszystkim widać się to podoba. Brak słów.

Widziałeś na żywo reprezentacje Vanuatu? Resztę sobie dośpiewaj.

Nie myl też rozsądnych ruchów kadrowych z wariantem oszczędnościowym.

Jeżeli decydujemy się na budowanie drużyny w oparciu o wychowanków, to może zacznijmy od początku- zbudowania ku temu podstaw, a nie od końca- wprowadzanie do pierwszej drużyny młodzież. Może Cię zaskoczę, ale to naprawdę nie działa tak, że z dnia na dzień decydujemy o zmianie profilu kadry i nagle okazuje się w ME są nieoszlifowane diamenty.

Dzimi 28.03.2012 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1234884)

Niby problemy finansowe w klubie (które skomentuje tak - :rotfl:), ale na sesje zdjęciową, która za 3 miesiące 2 miesiące będzie nieaktualna to kasa jest :lol:

lorddavy 28.03.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1234956)

Jeżeli decydujemy się na budowanie drużyny w oparciu o wychowanków, to może zacznijmy od początku- zbudowania ku temu podstaw, a nie od końca- wprowadzanie do pierwszej drużyny młodzież.

Pewnie, że powinniśmy zainwestować w akademię oraz szkolenie, nie pisałem tego bo to zdaje się być oczywiste. Niestety nie dla naszego bossa.
Piszę o tym co realne na chwilę obecną - trener z dyrektorem sportowym powinni już ustalić szkielet drużyny na następny sezon - wiadomym jest, że z obecnego składu odejdzie przynajmniej z 5 graczy. Jaki jest sens ich ogrywać w lidze? (poza 2 istotnymi meczami reszta będzie o pietruszkę). Lepiej zrobić przegląd posiadanego zaplecza oraz kadr juniorskich i wiedzieć z kim można wiązać jakiekolwiek nadzieje. Nawet jakby jeden z tych chłopaków odpalił można będzie mówić o sukcesie.
Jest jeszcze jeden aspekt, stawiając na młodych zawodników pokażemy, że Wisła nie boi się takiej strategii rozwoju i co za tym idzie możemy zachęcić by np. w letnim oknie transferowym dany talent wybrał właśnie nas a nie np. Bełchatów (gdzie faktycznie się nie boją sprawdzać młodzieży).

panowie 28.03.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1234958)
Niby problemy finansowe w klubie (które skomentuje tak - :rotfl:), ale na sesje zdjęciową, która za 3 miesiące 2 miesiące będzie nieaktualna to kasa jest :lol:

najlepsze jest to, że to zdjęcie już jest nieaktualne - odkąd dołączyli zawodników z ME. :-)

Tominho 28.03.2012 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1234958)

Ja bym bardziej zwrócił uwagę na wypowiedzi Probierza, który po każdym meczu mówi na konferencjach, że nie ma czasu na treningi z drużyną, bo cały czas są w drodze na mecze... Na cykanie fotek to znaleźli czas :mysli:

Wojtas 28.03.2012 22:55

Widze ze Boguski oprocz roli animatora dostal tez funkcje a la roznoszenie ulotek,alez z niego pozytek !

Lukasz 28.03.2012 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1234946)
....

Ale w tej szczególnej sytuacji, gdy własciwie mamy do końca ligi tylko dwa istotne mecze można pozwolić sobie na ogrywanie młodych za cene tych, których i tak już nie zobaczymy latem. ....

Dobrze prawisz - do tego momentu. Zauważ iż Lech jest już wyżej nad nami - 6pkt straty do 3-go miejsca. Podtrzymasz swoje zdanie jak jakimś cudem gryząc trawę wejdą na pudło a my ogrywając młodych damy ciała w lidze a w PP noga nam się podwinie? IMHO ryzyko jest za duże by odpuszczać. Dla mnie dołączenie młodych to ruch populistyczny. Są w kadrze bo jest to modne i niczego to nie zmienia.

Wertian 29.03.2012 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1234983)
Dobrze prawisz - do tego momentu. Zauważ iż Lech jest już wyżej nad nami - 6pkt straty do 3-go miejsca. Podtrzymasz swoje zdanie jak jakimś cudem gryząc trawę wejdą na pudło a my ogrywając młodych damy ciała w lidze a w PP noga nam się podwinie? IMHO ryzyko jest za duże by odpuszczać. Dla mnie dołączenie młodych to ruch populistyczny. Są w kadrze bo jest to modne i niczego to nie zmienia.

Rozumując w ten sposób nigdy nie dojdzie do okoliczności umożliwiających ogrywanie młodych... no chyba że znów udałoby nam się zdobyć mistrzostwo na kilka kolejek przed zakończeniem sezonu.

cfa 29.03.2012 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wertian (Post 1235002)
Rozumując w ten sposób nigdy nie dojdzie do okoliczności umożliwiających ogrywanie młodych... no chyba że znów udałoby nam się zdobyć mistrzostwo na kilka kolejek przed zakończeniem sezonu.

Ale zawsze będą takie komentarze, tak samo jak są przy transferach. A bo wydamy xxx euro i się nie sprawdzi i szkoda kasy, a bo duży kontrakt, a bo fryzurę ma nie modną ... i tak dalej i tak dalej.

Lukasz 29.03.2012 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wertian (Post 1235002)

Ależ dlaczego?

Młody niech wejdzie jak: jest 2:0 3:1 dla nas, jak wygrywamy 1:0 z ogórkami u siebie, jak ktoś oddycha rękawami, jak jest 83 minuta meczu by zmienić strzelca bramki etc etc.

Chciałbym zauważyć iż u podstaw Twojej wypowiedzi leży podświadome założenie iż Ci młodzi o których mówisz obecnie są za słabi na ekstraklasę. Z tego powodu dobrze wiesz iż 'ogrywając ich' mistrzostwo musimy mieć pewne lub musimy odpuścić sezon. Moim zdaniem: jak są za słabi na wyjściową jedenastkę to niech ćwiczą na wypożyczeniach. Ogrywać można kogoś kto ma umiejętności i odpowiednie doświadczenie; ogrywać czyli przyzwyczajać do presji wyniku i radzenia sobie z własnym stresem.

Edit:
Jestem zdania iż, po części, zrobiono krzywdę tym młodym chłopakom, tak jak i Moskalowi. Na fali populistycznych ruchów zostali wrzuceni na głębokie wody i większość z nich szybko i boleśnie doświadczy uroków tej decyzji.

jerry.lii.lewis 29.03.2012 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1235037)
Ależ dlaczego?

Młody niech wejdzie jak: jest 2:0 3:1 dla nas, jak wygrywamy 1:0 z ogórkami u siebie, jak ktoś oddycha rękawami, jak jest 83 minuta meczu by zmienić strzelca bramkietc etc.

To se młodzi u nas nie pograją :rotfl:
Kiedyś Ty widział ostatnio taki wynik ????
No chyba, żeby zmieniali tych, co rękawami oddychają, ale tulu zmian przepisy nie dopuszczają :haha:

xanti1906 30.03.2012 11:22

Ciekawe co to za akcja z Małeckim, czemu ma być nieco usprawiedliwiony za swoje zachowanie?

szprotson 30.03.2012 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1235444)
Ciekawe co to za akcja z Małeckim, czemu ma być nieco usprawiedliwiony za swoje zachowanie?

tekst macios przeczytaj i moze połączysz wątki

dynek.pl 30.03.2012 11:57

a Jaliens dostał propozycje rozwiązania kontraktu - tez już mnie nie dziwi, ze większość olała mecz w Chorzowie skoro nie ma tu dla nich przyszlosci
Takie rzeczy to sie qrwa zalatwia po sezonie szczegolnie, ze w tym roku konczy sie wyjatkowo wczesnie.

arti 30.03.2012 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1235454)
a Jaliens dostał propozycje rozwiązania kontraktu - tez już mnie nie dziwi, ze większość olała mecz w Chorzowie skoro nie ma tu dla nich przyszlosci
Takie rzeczy to sie qrwa zalatwia po sezonie szczegolnie, ze w tym roku konczy sie wyjatkowo wczesnie.

Mam nadzieję, że PP zagrają na maksa - pewnie mają wpisane jakieś premie za PP albo wejście do pucharów.
Natomiast w lidze mogą być jaja, motywująca rozmowa na treningu przed derbami jak najbardziej wskazana.

kriswisla 30.03.2012 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1235462)
Gdzie jest jakaś informacja, że Jaliens dostał propozycję rozwiązania kontraktu? To jest kolejne źródło - pewne - telefoniczne?

na zakazanej macios napisał ale jaliens powiedział ponoc 10miesiecznych pensji i nie ma sprawy odchodzi ,ale to z zakazanej info ;)

kacpaw91 30.03.2012 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1235471)
na zakazanej macios napisał ale jaliens powiedział ponoc 10miesiecznych pensji i nie ma sprawy odchodzi ,ale to z zakazanej info ;)

I jeszcze frytki do tego? 10 miesięcznych pensji, a 15 miesięcznych pensji otrzyma do końca kontraktu.

Dariook 30.03.2012 12:43

Fajnie znów zobaczyć Małego w wyjściowej jedenastce. Oby im wpierd...ze 2 bramy i pożegnał Maciusia.

tofik 30.03.2012 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1235475)
I jeszcze frytki do tego? 10 miesięcznych pensji, a 15 miesięcznych pensji otrzyma do końca kontraktu.

Zgoda, Nie opłaca się nam taki deal, niech już siedzi i od czasu do czasu się przyda może grać na prawej obronie również.

pysio 30.03.2012 12:51

mam takie małe porównanie:

Ja przed ważnymi meczami w Lidze Mistrzów, mając już zapewnione mistrzostwo Niemiec też dałem pograć MŁODYM piłkarzom z drużyny Bayernu U-19 i jak myślicie jaki był rezultat?

Przegrałem z Werderem Brema 5-1.. a żeby było śmieszniej, rok w rok skupuję najzdolniejszą młodzież z Niemiec i naprawdę skillow'o nie są oni tacy słabi..

Trzeba zachowywać umiar, młodzieżom mistrzostwa Polski nie zdobędziemy, a wpiedziel od Legii byłby gwarantowany.

kriswisla 30.03.2012 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1235485)
Zgoda, Nie opłaca się nam taki deal, niech już siedzi i od czasu do czasu się przyda może grać na prawej obronie również.

do młodej ekstraklasy go:>

mitmichael 30.03.2012 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1235479)
Fajnie znów zobaczyć Małego w wyjściowej jedenastce. Oby im wpierd...ze 2 bramy i pożegnał Maciusia.

Dobrze by bylo ale chyba jednak Kirm dał jakies wpisowe skoro ciagle jest wystawiany a nic nie pokazuje. Pewnie dzisiaj tez ma zapewnione miejsce w składzie na Legie. Jak Melikson bedzie ustawiony na boku to na pewno nie bedzie z Niego pozytku

martin_6 30.03.2012 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1235486)

Ja przed ważnymi meczami w Lidze Mistrzów, mając już zapewnione mistrzostwo Niemiec też dałem pograć MŁODYM piłkarzom z drużyny Bayernu U-19 i jak myślicie jaki był rezultat?

Przegrałem z Werderem Brema 5-1.. a żeby było śmieszniej, rok w rok skupuję najzdolniejszą młodzież z Niemiec i naprawdę skillow'o nie są oni tacy słabi..

Trzeba zachowywać umiar, młodzieżom mistrzostwa Polski nie zdobędziemy, a wpiedziel od Legii byłby gwarantowany.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Toś walnął argumentem... jak zwykle...

Mam nadzieję, że rozróżniasz jeszcze grę od rzeczywistości i wiesz, że to TYLKO gra? Chyba że Ci się wydaje, że naprawdę prowadziłeś Bayern, to nie mam nic do dodania...

cfa 30.03.2012 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1235486)

Ja Wisła z dość badziewną obroną w 1 i trzecim sezonie doszedłem do ćwierćfinału LM, nie kupując jakiś mega grajków i nie czitując!!! A w lidze z tym samym składem wpierdziel co chwile -.-

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl