![]() |
Cytat:
Mam wrażenie, że tracę z Tobą czas. |
Cytat:
|
Cytat:
i vice versa |
Cytat:
I przyznałbym Ci racje i przyznam Ci. Dla mnie ta cała MESA to raczej pomyłka. Jeżeli młody zawodnik nie zostanie szybko wciągnięty do I druzyny lub wypożyczony to gnije w tej mesie. Według mnie lepiej by było, gdyby ci młodzi zawodnicy grali gdzieś w IV czy V lidze niż szwendali się po Polsce na nic nie znaczące mecze z rówieśnikami w niespadywalnej lidze. Cytat:
Co przyjdzie tu jakis zawodnik to robi się gorszy. Pamietam jak Kasperczak wyciagnął za uszy Gorawskiego. A teraz. Kirm, Jirsak, Nunez, Biton, Rios oni wszyscy byli dobrzy tylko na początku a potem tylko równia w dół. Podobnie z Meliksonem. Jak przyszedł - wiadomo. Obawiam się, że jak zostanie to się wtopi w szarzyznę. Ale w tej szczególnej sytuacji, gdy własciwie mamy do końca ligi tylko dwa istotne mecze można pozwolić sobie na ogrywanie młodych za cene tych, których i tak już nie zobaczymy latem. Być może któryś wypali, być może zwróci na siebie uwagę jakiegoś klubu z I ligi, gdzie będzie mozna go wypożyczyć, aby nie kisił sie w tej MESie. |
Cytat:
Jak to? Czyli nie mogą nie wygrać ligi i wyjść z fazy grupowej LE? Uwielbiam czytać takie brednie. Mamy mnóstwo dobrego do zawdzięczenia tym rzekomo "przepłaconym obcokrajowcom", a tym młodzikom nic. |
Cytat:
|
Cytat:
Widziałeś na żywo reprezentacje Vanuatu? Resztę sobie dośpiewaj. Nie myl też rozsądnych ruchów kadrowych z wariantem oszczędnościowym. Jeżeli decydujemy się na budowanie drużyny w oparciu o wychowanków, to może zacznijmy od początku- zbudowania ku temu podstaw, a nie od końca- wprowadzanie do pierwszej drużyny młodzież. Może Cię zaskoczę, ale to naprawdę nie działa tak, że z dnia na dzień decydujemy o zmianie profilu kadry i nagle okazuje się w ME są nieoszlifowane diamenty. |
Cytat:
|
Cytat:
Piszę o tym co realne na chwilę obecną - trener z dyrektorem sportowym powinni już ustalić szkielet drużyny na następny sezon - wiadomym jest, że z obecnego składu odejdzie przynajmniej z 5 graczy. Jaki jest sens ich ogrywać w lidze? (poza 2 istotnymi meczami reszta będzie o pietruszkę). Lepiej zrobić przegląd posiadanego zaplecza oraz kadr juniorskich i wiedzieć z kim można wiązać jakiekolwiek nadzieje. Nawet jakby jeden z tych chłopaków odpalił można będzie mówić o sukcesie. Jest jeszcze jeden aspekt, stawiając na młodych zawodników pokażemy, że Wisła nie boi się takiej strategii rozwoju i co za tym idzie możemy zachęcić by np. w letnim oknie transferowym dany talent wybrał właśnie nas a nie np. Bełchatów (gdzie faktycznie się nie boją sprawdzać młodzieży). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widze ze Boguski oprocz roli animatora dostal tez funkcje a la roznoszenie ulotek,alez z niego pozytek !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Młody niech wejdzie jak: jest 2:0 3:1 dla nas, jak wygrywamy 1:0 z ogórkami u siebie, jak ktoś oddycha rękawami, jak jest 83 minuta meczu by zmienić strzelca bramki etc etc. Chciałbym zauważyć iż u podstaw Twojej wypowiedzi leży podświadome założenie iż Ci młodzi o których mówisz obecnie są za słabi na ekstraklasę. Z tego powodu dobrze wiesz iż 'ogrywając ich' mistrzostwo musimy mieć pewne lub musimy odpuścić sezon. Moim zdaniem: jak są za słabi na wyjściową jedenastkę to niech ćwiczą na wypożyczeniach. Ogrywać można kogoś kto ma umiejętności i odpowiednie doświadczenie; ogrywać czyli przyzwyczajać do presji wyniku i radzenia sobie z własnym stresem. Edit: Jestem zdania iż, po części, zrobiono krzywdę tym młodym chłopakom, tak jak i Moskalowi. Na fali populistycznych ruchów zostali wrzuceni na głębokie wody i większość z nich szybko i boleśnie doświadczy uroków tej decyzji. |
Cytat:
Kiedyś Ty widział ostatnio taki wynik ???? No chyba, żeby zmieniali tych, co rękawami oddychają, ale tulu zmian przepisy nie dopuszczają :haha: |
Ciekawe co to za akcja z Małeckim, czemu ma być nieco usprawiedliwiony za swoje zachowanie?
|
Cytat:
|
a Jaliens dostał propozycje rozwiązania kontraktu - tez już mnie nie dziwi, ze większość olała mecz w Chorzowie skoro nie ma tu dla nich przyszlosci
Takie rzeczy to sie qrwa zalatwia po sezonie szczegolnie, ze w tym roku konczy sie wyjatkowo wczesnie. |
Cytat:
Natomiast w lidze mogą być jaja, motywująca rozmowa na treningu przed derbami jak najbardziej wskazana. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Fajnie znów zobaczyć Małego w wyjściowej jedenastce. Oby im wpierd...ze 2 bramy i pożegnał Maciusia.
|
Cytat:
|
mam takie małe porównanie:
Ja przed ważnymi meczami w Lidze Mistrzów, mając już zapewnione mistrzostwo Niemiec też dałem pograć MŁODYM piłkarzom z drużyny Bayernu U-19 i jak myślicie jaki był rezultat? Przegrałem z Werderem Brema 5-1.. a żeby było śmieszniej, rok w rok skupuję najzdolniejszą młodzież z Niemiec i naprawdę skillow'o nie są oni tacy słabi.. Trzeba zachowywać umiar, młodzieżom mistrzostwa Polski nie zdobędziemy, a wpiedziel od Legii byłby gwarantowany. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Toś walnął argumentem... jak zwykle... Mam nadzieję, że rozróżniasz jeszcze grę od rzeczywistości i wiesz, że to TYLKO gra? Chyba że Ci się wydaje, że naprawdę prowadziłeś Bayern, to nie mam nic do dodania... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl