![]() |
Cytat:
Każdy z ww. grał kiedyś na dobrym poziomie. I co się z tym stało? Czy to jest problem mentalny czy fizyczny? Fajnie by było podyskutować o tym gdzie są przyczyny spadku formy i wyników w tym sezonie. Bo ciągłe czytanie haseł typu: wywalić Kirma, więcej juniorów, więcej Polaków, holenderski szrot itp. po prostu mnie nudzi i nie prowadzi do żadnych konstruktywnych wniosków. |
Też nie jestem zwolennikiem tej zasady.
Jednak wkłady grają bez ambicji i chyba z tym się zgodzisz. Są mecze, gdy walczą ale brakuje umiejętności i wtedy pomimo, że przegrywają są traktowani jak zwycięzcy. Przecież ja nie idę na mecz, aby obejrzeć dobrą piłkę. Chcę zobaczyć ambitną walkę podpartą podstawowymi umiejętnościami. Jednak, gdy piłkarz nie potrafi wrzucić piłki kilka razy pod rząd to bez przesady... Jesli ktoś ma problem z psychiką to niech idzie do psychologa, kurs jogi, zaparzy melisę, odwiedzi Harry'ego z Tybetu..cokolwiek. Dużo zarabiają, stać ich na to. Pareiko, Wilk, Jovanovic..po nich widać chociaż w....ienie po porażce. Jesteśmy ludźmi i każdy ma gorsze okresy, ale braku ambicji nie można wybaczyć. Nawet gdyby po porażce na meczu wyjazdowym podeszli pod sektor, zamienili kilka słów, podarowali koszulki. Chodzi o gest. Jednak oni mają wyje.ane po całości. Przej.bią mecz podejdą pod sektor, spuszczą głowy na 10 sekund, odwrót na pięcie i prysznic. Standardowo. Goście są bezczelni. |
Jak to jest możliwe, że na 10 rozegranych spotkań piłkarze pięciokrotnie dostawali czerwone kartki? Czemu oni są tak nieodpowiedzialni?
|
oni są słabi, bez formy robią faule żeby się ratować do tego dochodzi frustracja.
|
Cytat:
Powiem Ci tyle, że treść Twojego podpisu nie ma najmniejszego sensu, gdyż treść "gryzie się" ze sobą. |
Cytat:
Czarno to widze,w kasie klubu chyba pustki a nadchodzi letnie okienko i w koncu trzeba bedzie sypnac groszem,żeby cokolwiek zdzialac w przyszłym sezonie. Ewentualnie może inaczej to widzą w klubie i zostawia Jirsaka,Paljica,Lameya i sciagna znowu jakis pajaców z wolnego transferu. |
Juz sie "wzmocnilismy":
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._do_i_druzyny/ Nie ma sie co napalac na wiecej. |
Cytat:
Mecz z Ruchem był najdziwniejszym meczem Wisły od dawna. Brakowało umiejętności, siły i szybkości. Wślizgi, odbiory były spóźnione. Ale przede wszystkim w tym meczu nie było żadnej taktyki z naszej strony. Efektem tego wszystkiego była frustracja i kartki i boiskowa sieczka zamiast futbolu. Coś naprawdę złego stało się przed tym meczem. Sam trener nie chciał o tym mówić... |
mnie zaskakuje rozwój Moskala. Dopiero co przenieśli go do MESY, a już do pierwszego składu poszedł. Myśle, że może w przyszłości będziemy mieć środek obrony oparty na wychowankach. Czekaj, Nalepa, Arian, Moskal są perspektywiczni. Śledze na bieżąco losy Nalepy to gra w każdym meczu Ruchu Radzionków całe mecze, czasem nawet bramke trafi, a jest rok młodszy od Czekaja. Arian był kapitanem młodej repry.
Zastanawia mnie teraz, czy przeszłe decyzje o pozbyciu się kilku graczy ze starej MESY typu Rajfur, Rado nie byłe chybione. W sumie nie dostali za dużo szans, a pamiętam, że Rado rósł nam na dobrego playmakera (chociaż teraz ma problemy w Garbarnii z przebiciem się do składu). Ja chciałbym zobaczyć tego Pułkę w akcji. Nie chce by od razu wszyscy byli rzuceni na głęboką wodę, ale nie ma sensu powielać błedów Legii z zeszłego sezonu i mimo straconego sezonu dalej wpuszczać Manu czy tym podobnych graczy. Spokjnie można skrzydła pozmieniać i w obronie pomeiszać. Obawiam się, że gorzej w obronie i tak być nie będzie. |
Cytat:
Dlaczego nie zap..rdalają tak jak Korona? |
Cytat:
A Ci młodzi kompromitują się nawet w ME. Nagradzanie ich za to włączeniem do kadry I zespołu jest niewychowawcze i chore. Zresztą, tak samo jak rozwiązanie sprawy Małeckiego. Niczym sobie na to nie zasłużyli. Jeśli tak ma wyglądać nowa Wisła, będzie jeszcze gorzej, niż myślałem. |
Cytat:
|
Cytat:
u nas spełnia wymogi licencyjne. Dlatego " idzie szerszym strumieniem" :lol: swoją drogą jakby ktoś 30 lat temu mi powiedział że Legia będzie miała w swoim składzie wychowanków robiących różnicę nie uwierzyłbym ... zdecydowanie |
|
Cytat:
|
Im więcej czytam wypocin o tym jacy to piłkarze ME są beznadziejni , tym bardziej jestem przekonany że 'coś ' w tej ekstraklasie pokażą . Gorszych wyników niz 10-20 krotnie lepiej opłacani piłkarze z I drużyny nie mogą osiągnąć .
przypomnę ligowy bilans Wisły w tym sezonie 9 - 6 - 8 . I jeszcze jedna podstawowa sprawa . Nie można kogos skreślać , jak jak większość skreśla Bruda po zagraniu zaledwie kilku spotkań . Chłopak rozegrał zaledwie 378 minut w pierwszym zespole . Jedną jedyną prawdziwą szansę dostał w meczu z Koroną ( 0-0) i zagrał dobre zawody . Pułka , Uryga czy Szewczyk Wisły od razu nie zbawią , ale przynajmniej nie grozi nam że któryś z nich kiedys powie " co z tego ze przegraliśmy , ważne ze jeden mecz mniej do końca sezonu " . Kilka piłek straca , kilka wygrają - kilka przegrają . Jeśli tylko mają potencjał i samozaparcie to wykorzystają swoją szanse , jeśli nie to po roku siłą rzeczy pójdą dalej . Ryzyko tutaj jest niewielkie , a wygrac mozna bardzo dużo . |
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam pierwszy mecz Brozka, Kokoszki, Małeckiego i innych. Nie potrzebowali wielkiego ogrania, dawania szansy i tak dalej. Było widać, że są to zawodnicy, z których może coś być. "Zawodzący" i bez formy Nunez jest i tak o klasę lepszy i przydatniejszy dla zespołu od ambitnego Bruda. Rozumiem znudzenie zawodnikami i przykrość w oglądaniu meczów rozbitej drużyny. Ale nie można zastępować zawodnika innym słabszym tylko dlatego, że ten pierwszy nie gra na takim poziomie na jakim mógłby lub na takim jaki oczekują kibice. Zawodnik, który wypycha innego z pierwszego składu, musi być lepszy lub bardziej przydatny dla drużyny a nie tylko inny. Włączenie młodzieżowców jest OK. Zobaczymy co zaprezentują. Problemem jest to, że "rokujący" zawodnicy w wieku 18-20 lat powinni iść na wypożyczenie, a nie czekać na szansę w I drużynie. W drużynie, w której ze względu na presję wyników ze strony kibiców i własciciela takich szans za dużo nie dostaną. Tyle, że u nas żadnej polityki w tej dziedzinie nie ma. Jak i zresztą w każdej innej. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak już tak wszyscy przypominają Błąszczykowskiego to niech tez przypomną sobie czy Raków Czestochowa z Błaszczykowskim gromił wszystkich po 4-0 ? Nie wydaje mi się . |
Cytat:
To nie jest przypadek, że aż tylu piłkarzy gra słabiej niż w zeszłym mistrzowskim sezonie. Kirm, Małecki, Genkov, Chavez... Przecież oni robili różnicę w zeszłym sezonie. W spotkaniu z Ruchem byli dodatkowo 2 razy wolniejsi od przeciwnika. Mam jeszcze taką małą refleksję, jak z Maskaantem walczyliśmy o mistrza to cały czas w zespole był zawodni-łącznik z trenerem. Najpierw Żurawski, potem Sobolewski. Może mam mylne wrażenie ale od kiedy nie gra Sobol to nie mamy kapitana z prawdziwego zdarzenia, który mógłby wpłynąć efektywnie na zespół. Wilk z całym szacunkiem nie jest gościem który pociągnie resztę. Może właśnie tego brakuje Małeckiemu? |
Cytat:
5 - 4 - 12 Uwierz mi, że mogą oni pokazać dużo mniej niż Kirm czy Biton. Gdyby to Ci "młodzi" (najczęściej tylko z nazwy) Wiślacy mieli decydować o obliczu I składu, to pewnie w weekend cieszylibyśmy się na derby małopolski z Okocimskim Brzesko a nie na mecz z Legią. Przykro mi to mówić, ale z tych graczy nic już nie będzie. Rzekomo najlepszy Czekaj pokazał, że gra w Ekstraklasie, to dla niego za wysokie progi. Co w takim razie prezentują średniacy albo ci słabsi? Ja nie chce się przekonywać, a w szczególności nie chce si o tym przekonywać w meczu o punkty w Ekstraklasie. Cytat:
Błaszczykowski, jak pewnie pamiętasz, grał u nas przez dwa sezony. Trafił do nas jako 20 latek a po dwóch latach kupiła go Borussia. Gdyby gracze z ME mieli chociaż połowę talentu jaki miał Kuba, to na pewno byśmy już o tym wiedzieli. |
lazy
Też mam wątpliwości czy Moskal ich dobrze przygotował do sezonu. Nie było meczu w lidze w którym bylibyśmy lepsi fizycznie od rywala. Co najwyżej równorzędni. Aczkolwiek tez nie można powiedzieć (poza Ruchem) żebyśmy byli bardzo źle przygotowani. Po prostu szybkość nie jest naszym atutem jak na razie. Ważna jest kwestia zaangażowania sporej części najemników. |
Cytat:
To samo Błaszczykowski, przyszedł z 4. ligowej drużyny, a nie z żadnej z drużyny MESA. Grał mecze o stawkę, a nie sparingi w MESA. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Karherop: Rzecz w tym, że spośród obecnych graczy ME naprawdę nie ma ani jednego zawodnika, który nadawałby się choćby na ławkę. Wszyscy wartościowi piłkarze stamtąd są na wypożyczeniach i jeśli można z nimi wiązać nadzieje, to na następny sezon. Ta piątka to tak raczej na zachętę dostała szanse na treningi z pierwszym zespołem, bo nie wierzę, by byli w stanie wejść na boisko i pokazać coś ciekawego. |
Ciekawe, kasy na transfery nie ma (ponoć, w co nie wierze przy tegorocznych przychodach pucharowych), to Probierz dostał przykaz wprowadzenia młodych do zespołu, skoro liga już i tak jest skazana na straty?
|
Cytat:
tak samo jak piłkarze Ruchu czy Korony powinni pokazac dużo mniej na murawie niż drużyna z Bitonem czy Kirmem ( w indywidualnym zestawieniu ) a jednak wyniki na pokazują co innego . Zastanawiajace , nieprawdaż ? Założę się że na każdej pozycji mamy zawodnika wyżej wycenanego wśród wszystkich piłkarskich fachowców , niz Ruch czy Korona . Cytat:
Jasne że na dzis nie ma co się spodziewać cudów , nigdzie tez nie napisałem inaczej . Oczekuję na początek że w końcu nikt nie będzie odstawiał nogi i przechodził obok spotkań , tak jak większość naszych gwiazdek . PS. Czasem przez pokazanie czegos ciekawego można rozumieć ambicję i walkę , czyli to o czym 70% grajkow w I drużnie nigdy nie słyszało . Swoją drogą ciekaw jestem gdzie są Ci wszyscy kibice na meczach czy treningach ME skoro tak wszyscy wszystko wiedzą jak się mają piłkarze w tej drużynie . |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9500802408.jpg
powie mi ktoś, czy Boguski jest jeszcze piłkarzem, czy podobnie jak Żuraw robi za ambasadora Wisły? |
Nawet fryzura coś a'la Żuraw :)
|
przez sekunde myslalem ze to messi
E: No ale to Boguś. Czy bedzie jeszcze piłkarzem tego nie wiem, wiem ze czekał jeszcze nie tak dawno na potomka, wiec moze i lepiej ze skupia sie na czym innym niż piłka nożna. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl