Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 02.09.2010 08:37

Wojciechowski show v2

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

:D

grzechu1991 02.09.2010 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 973228)

Wojciechowski jest niestety chory psychicznie. Facet powinien sam siąść na tej ławce i prowadzić DyskoPolo.A czemu tak nie robi? Bo by się nie miał kim zasłaniać. Tak to ma kozła ofiarnego w postaci Bakero, następnym będzie pewnie Janas. Mam nadzieję, że balonik JW pęknie z hukiem już niebawem!!

Marszałek 02.09.2010 10:18

Cytat:

Dlatego nigdy Wojciechowski nie ugra nic poważnego,bez względu na to ile kasy będzie wydawać na zawodników. Wywali Bakero da prowadzić zespół Janasowi a ten co, da sobie ustalać skład?W sumie żałosne zachowanie a Wojciechowski zachowuje się tak jakby dawał ostatnie pieniądze jakie ma na tą drużynę,tak o tym mówi i to podkreśla. I mimo jego zapewnień widać,że piłki się nie nauczył.

grzesiek632 02.09.2010 10:20

To że Wojciechowski jest idiotą to wiemy nie od dziś. Dziwi mnie tylko postawa Bakero... nie mogę zrozumieć dlaczego tak uznany człowiek pozwala sobie na takie traktowanie jego osoby. Powinien powiedzieć co o Wojciechowskim myśli w mediach i podziękować za prace. To jest chora sytuacja.

Wojciechowski szuka pretekstu żeby zwolnic Bakero i w jego miejsce wstawić Janasa.. to było do przewidzenia tuż po zatrudnieniu Janosika.

Pancratius 02.09.2010 10:31

Cytat:

Gościu jest kopnięty w głowę.Na miejscu Bakero już by mnie tam nie było.Ale w sumie się ciesze że rozleci się to w piz**.

Vinci 02.09.2010 10:49

Szkoda Bakero, bo fajny facet i nieziemski piłkarz. Wydaje mi się, że ten etap swojej pracy może uznać za udany. Przy tej mizerii, którą wcześniej prowadził całkiem nieźle to wyglądało.

emj10 02.09.2010 10:56

A czego się spodziewaliście, że Bakero przetrwa cały sezon? Jak widziałem go po meczu z Zagłębiem L. uciekającego szybko do szatni na rozmowę z JW to aż mi się żal zrobiło tego człowieka. Z jegomościem JW lepiej nie wiązać żadnych umów, ani trenerskich, ani tym bardziej na trefne mieszkanie z jego firmy.

snyrting 02.09.2010 11:03

Między innymi ze względu na postać pana Wojciechowskiego Polonia nie ma szans na mistrzostwo. Wyobraźcie sobie jaka tam musi panować atmosfera. Myślicie, że Janas dłużej się utrzyma na stanowisku? Wystarczą 2-3 średnie lub 1 nieudany mecz i zobaczymy na ławce kolejnego trenera.

Bakero jest sam sobie winny. Pozwolił sobie wejść na głowę. Nie chce zrezygnować z lukratywnego kontraktu i dlatego godzi się na bycie figurantem w klubie.

7 kotów 02.09.2010 11:17

Z Wojciechowskim tylko Przeglad Sportowy przeprowadza wywiady. Warty pac palaca. :)

rw88 02.09.2010 11:17

A czy przypadkiem ten artykuł nie wypłynął z PS, największego sportowo-pismakowego gów*a w naszym kraju?

wisl@k_TS 02.09.2010 11:23

Zapewne ten artykuł jak i wcześniejszy (co każdy stwierdzał, że Wojciechowski zmądrzał i ma szanse zbudować solidny klub) zostały stosownie podkoloryzowane przez redaktorów Przeglądu :D

szczebrzeszcz 02.09.2010 12:30

ilu zawodników spoza Unii może być w tym samym czasie na boisku?

pawelwislak 02.09.2010 12:35

U nas chyba nie ma ograniczeń, są tylko wymogi co do ilości zawodników z polski i wychowanków w zgłaszanej kadrze.

emj10 02.09.2010 17:21

Chciałem zobaczyć, czy na stronie Amiki piszą coś o zawieszeniu Zielińskiego i Arboledy i natrafiłem na ciekawą dyskusję w komentarzach.
http://lechpoznan.net/wydarzenie-7506.html

Cytat:

kalafior | 2010-09-02 13:51
ponizej z oficjalnego serwisu UEFA..mamy caly czas historie i tradycje Amiki..
www.uefa.com/uefaeuropaleague/clubs/club=64227/index.html

UEFA Champions League 4 1 0 3
UEFA Cup Winners' Cup 4 2 0 2
UEFA Europa League 42 17 8 17
juz 2 lata temu byla zwracana na to uwaga ale widocznie naczelnicy pochlonieci byli ticketingiem..

Cytat:

rafi30 | 2010-09-02 14:00
kalafior- jedziemy na rankingu Amiki od poczatku i juz tego nie zmienisz!!
Cytat:

kalafior | 2010-09-02 14:21
..myslalem, ze to tyko niedopatrzenie..ale skoro lecimy na ich fepach to rzeczywiscie na ich rankingu rowniez..jakas lawina syfnych kimatow sie przetacza ostatnio..i nie chodzi o naszych pilkarzy..tylko przede wszystkim o nasze kibicowskie podworko..otworzyly sie wiekszosci z nas klapki na oczach..
Dobrze, że już zaczynają się przynawać do swojej historii. Teraz pora zmienić nazwę na właściwą - Amica Poznań! :D

leszekm_ 02.09.2010 18:15

Amica w pełnym składzie właśnie przegrała z Turem Turek 2-1. Z man city zapowiada się dwucyfrówka

63.5 Kg 02.09.2010 18:24

To ja nie wiem na co Wojciechowskiemu trener...
Dla mnie to jest idiotra ktory ma troche pieniedzy i mysli ze juz ma wszystko...

Pan Jotka 02.09.2010 18:31

Hehhe.Józek ma jebca. To jest więcej niż pewne :) Bakero będzie mógł opowiedzięc w Hiszpanii jak spotkał na swej drodze reinkarnację Jesusa Gil y Gil'a hehehe

Ogryzek 02.09.2010 18:42

Co do Polonii - czy przypadkiem Bakero nie podpisał w zeszłym sezonie aneksu do kontraktu że jak zdobędzie MP to Wojciechowski odda mu 20% klubu? Wtedy to było nierealne, ale teraz z tym składem? Może to jest powód nękania Bakero? Wojciechowski nagle sobie uświadomił że MP jest realne.

Zresztą po coś Janas jest w klubie:)

Pablooo 02.09.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 973562)
Co do Polonii - czy przypadkiem Bakero nie podpisał w zeszłym sezonie aneksu do kontraktu że jak zdobędzie MP to Wojciechowski odda mu 20% klubu? Wtedy to było nierealne, ale teraz z tym składem? Może to jest powód nękania Bakero? Wojciechowski nagle sobie uświadomił że MP jest realne.

Zresztą po coś Janas jest w klubie:)

Przecież to chodziło o to, że dał mu wybór - albo kasa w ramach premii, albo jakieś tam akcje.

Ogryzek 02.09.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 973564)
Przecież to chodziło o to, że dał mu wybór - albo kasa w ramach premii, albo jakieś tam akcje.

A Bakero co wybrał? Przybliż proszę więcej szczegółów.

akakiusz 02.09.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 973551)
Amica w pełnym składzie właśnie przegrała z Turem Turek 2-1. Z man city zapowiada się dwucyfrówka

Lech Poznań: Krzysztof Kotorowski (46 Grzegorz Kasprzik) - Ivan Đurđević, Bartosz Bosacki, Manuel Santos Arboleda Sánchez (46 Marcin Andukowicz), Seweryn Gancarczyk - Krzysztof Wolkiewicz (64 Bartłomiej Olejniczak), Dimitrije Injac (46 Szymon Drewniak), Ján Zápotoka, Jakub Wilk - Artur Wichniarek, Joël Omari Tshibamba (74 Krzysztof Wolkiewicz).

Porównaj sobie z ich podstawowym składem z ostatnich spotkań, a potem się napinaj.

Eternit 02.09.2010 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 973568)

Z tego co pamiętam, to wybrał udziały w Polonii

SpoXsteR 02.09.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez akakiusz (Post 973572)
Lech Poznań: Krzysztof Kotorowski (46 Grzegorz Kasprzik) - Ivan Đurđević, Bartosz Bosacki, Manuel Santos Arboleda Sánchez (46 Marcin Andukowicz), Seweryn Gancarczyk - Krzysztof Wolkiewicz (64 Bartłomiej Olejniczak), Dimitrije Injac (46 Szymon Drewniak), Ján Zápotoka, Jakub Wilk - Artur Wichniarek, Joël Omari Tshibamba (74 Krzysztof Wolkiewicz).

Porównaj sobie z ich podstawowym składem z ostatnich spotkań, a potem się napinaj.

przeciez to sa zawodnicy na 1 sklad i gdyby Zielinski ich wystawil w meczu ligowym to nikt nie mialby mu za zle.. co nie nie zmienia faktu ze do takich meczow nie ma co przywiazywac wagi, na dodatek to byl mecz charytatywny i kasa szla dla powodzian, ot taki festyn jak na Lazienkowskiej i taki jakie Wisle czekaja w Rzeszowie i Zywcu..

DeadOrAlive 02.09.2010 19:19

akakiusz : co nie zmienia faktu, że i tak taki zespół powinni z takim składem BEZ PROBLEMU objechać..

brylant17 02.09.2010 19:36

Co do Wojciechowskiego,to chce zobaczyć reakcje jak nie zdobędzie mistrzostwa :D Albo górny środek tabeli i co nagła wyprzedaż? :rotfl:

63.5 Kg 02.09.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 973589)
akakiusz : co nie zmienia faktu, że i tak taki zespół powinni z takim składem BEZ PROBLEMU objechać..

Panowie my nie bylismy w stanie objechac 3-ligowca z Niemiec...

szczebrzeszcz 02.09.2010 20:01

Lech - Polonia W. przełożony z uwagi na Stinga :-D
jest szansa że warszawska drużyna wypadnie z rytmu :)
Lechowi chyba bez różnicy czy teraz czy później będzie grał więcej meczów

Pablooo 02.09.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 973568)

Miał do wyboru (tak przynajmniej pisała prasa) milion złotych albo 25 procent akcji KSP. Wybrał akcje.

Sylwek1906 02.09.2010 22:20

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

przełożyli derby wielkopolski Amica - Groclin,

Chore jest dla mnie to że nie gra sie w terminie nie mając jakiegoś poważnego powodu, psioczyli wszyscy, że Wisła gra turniej w Chicago, ale tu jak przyjeżdża "jakiś Sting" (wypowiedź Peszki) na otwarcie stadionu i stadion jest zajęty to "szlagier" zrobić w domu (czyt. Wronki) i po kłopocie.

Marszałek 02.09.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 973631)

Z drugiej strony nie po to Wojciechowski wdaje tyle kasy na Polonię aby jakiś Sting mu przełożył mecz. Bezwzględnie Józef powinien z nim,oczywiście ze Stingiem porozmawiać,że tak nie można,i musi zrozumieć ten szansonista,że Józef wraz z Pawłem nakreślą mu co ma grać na koncercie i kim ma grać. Jakieś zasady muszą być,nie ma to tamto.

1q2 02.09.2010 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 973621)
Panowie my nie bylismy w stanie objechac 3-ligowca z Niemiec...

Nie przyzwyczaiłeś się do tego że jak nas jedzie 3 ligowiec z Niemiec to wynik nie gra roli a jak Amikę jedzie inny ogór, to wielka kompromitacja:>?

Uran235 03.09.2010 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 973631)

Amica ma teraz jeszcze 18 poważnych spotkań na jesieni + PP. A wszystko w przeciągu tak naprawdę 3 miesięcy, w dodatku po drodze są przerwy na reprezentację( chyba jeszcze 2). Z ich kadrą nie wierzę żeby byli w stanie wytrzymać takie tempo, gdzieś będą musieli wystawiać ludzi z ME i to całkiem licznie. Żeby uprzedzić ewentualnie pyrowskie riposty- nie piszę tego, żeby komuś dopiec tylko realnie oceniam Waszą sytuację. My mamy swoją własną murzyńską d*pę, z której musimy się wygrzebać, a szczerze powioedziawszy nie wierzę żeby nastąpiło to przed nowym rokiem, o ile w ogóle w tym sezonie. Co nie zmienia faktu, że jakimś cudem może się zdarzyć, że zawalczymy o podium. Ani Jaga, ani Polonia nie są gigantami nie do ruszenia, a reszta mimo wszystko jest w naszym zasięgu, no może poza Amicą, która się pewnie na nas znowu zepnie.

studio2 03.09.2010 07:29

Uran ale to dla nas lepiej:) Sklad rezerwowy potrafi wiecej zdzialac niz sklad podstawowy co ostatnio juz mielismy mozliwosc ogladania:) I bardzo dobrze, zamiast intensywnych treningow ktorych nie maja, beda miec intensywne 90 minut przy trybunach, ktore opierda^*ia na boisku nie beda tolerowac.

Sartre 03.09.2010 08:58

Cytat:

Chore jest dla mnie to że nie gra sie w terminie nie mając jakiegoś poważnego powodu, psioczyli wszyscy, że Wisła gra turniej w Chicago, ale tu jak przyjeżdża "jakiś Sting" (wypowiedź Peszki) na otwarcie stadionu i stadion jest zajęty to "szlagier" zrobić w domu (czyt. Wronki) i po kłopocie.
A ja nie rozumiem co to za problem? Z dwutygodniowym wyprzedzeniem planujesz sobie weekend pod mecz i to w taki sposób, że później tych planów nie możesz zmienić? Ktoś ucierpi na tym piłkarsko? Amika albo Groclin będa miały łatwiej albo trudniej? Jak dla mnie mogą sobie przekładać ile wlezie, pod warunkiem, że zachowają umiar - a do jego przekroczenia jeszcze dużo przekładania by trzeba ;)

Cytat:

Zagrają sobie jakiś sparing na szybko pewnie i tak nie wypadną za bardzo. Jakby nie było z kim, to Wojciechowski na szybko kupi paru bezrobotnych europejskich piłkarzy i złoży z nich drużynę, a później pogada z prawnikami jak się ich szybko pozbyć. Milion w te czy we wte, on teraz ma ważniejsze problemy - jak tu pozbyć się trenera odnoszącego sukcesy i niegłupio budującego drużynę.

Cytat:

Sparingi już tak mają. Ile to ja już widziałem w życiu obiecujących wyników sparingów, które zupełnie nic nie znaczyły. Turek grał tak, jak grałby zawsze, Amika grała pewnie tak, żeby przypadkiem nie nadwyrężyć sobie mięśnia, nie zmęczyć się za bardzo. Założę się, że na treningach grają z większym zaangażowaniem niż w tej charytatywnej zabawie.

Marszałek 03.09.2010 09:27

Panowie i Panie,Józef Wojciechowski show,ciąg dalszy. Osobiście to już mi żal Bakero. Na uwagę zasługuje nowa idea profesjonalnego klubu. Zabieranie trenerowi jednego piłkarza co mecz:)

Zbyt defensywne ustawienie, mało widowiskowy styl gry i zbytnie przywiązanie do niektórych piłkarzy to główne zarzuty, jakie pod adresem Jose Marii Bakero kieruje Józef Wojciechowski. W środę obaj panowie spotkali się by omówić warunki dalszej współpracy.

Czego dowiedział się Hiszpan w trakcie rozmowy? Wszystkie swoje pomysły będzie musiał konsultować z dyrektorem ds. sportowych klubu, Pawłem Janasem, z którym będzie się spotykał dwa razy w tygodniu. Jeżeli panowie nie dojdą do porozumienia, do dyskusji włączą się asystent szkoleniowca, trener bramkarzy i trener przygotowania fizycznego.

To jednak nie koniec "nowości". - Po każdym meczu zawodnicy będą oceniani przez 12-osobową grupę ekspertów. Piłkarz, który będzie miał najniższą średnią ocen, w kolejnym spotkaniu nie zagra, dostanie jakby czerwoną kartkę - mówi Józef Wojciechowski cytowany przez "Przegląd Sportowy". Pierwszą "ofiarą" nowego systemu jest Hiszpan Andreu, którego ma zabraknąć w najbliższym meczu ligowym z Koroną Kielce.

Oczywiście trener Bakero nie był zwolennikiem tego systemu. - Ale oznajmiłem mu, że skoro nie zgadza się z oceną 12 ekspertów, to chyba nie zgadza się z całą ideą profesjonalnego klubu - wyjaśnił Wojciechowski.

Nie ulega wątpliwości, że przy wprowadzonych zmianach Jose Maria Bakero może zapomnieć o jakiejkolwiek autonomii w prowadzeniu drużyny. Podobnie jak nie ulega wątpliwości, że to właśnie on odpowie głową za ewentualne słabsze wyniki drużyny. Nie Janas, który będzie miał wpływ na ustalanie składu i taktyki. Nie eksperci, którzy po każdej kolejce będą pozbawiać Bakero możliwości skorzystania z jednego piłkarza. I wreszcie nie Wojciechowski, który wymyśla te "profesjonale" zasady. Choć przypadek Wojciechowskiego jest akurat zrozumiały. Taki to już jest przywilej właściciela, że może robić co mu się podoba.

Jaroo1 03.09.2010 09:55

A dlaczego CI zal Bakero? Jak dla mnie to robi z siebie .....e siedzac dalej w tej Polonii. Ja bym ani chwili nie chcial wspolpracowac z takim debilem jak Wojciechowski. Rozumiem ze jak tu przyjezdzal Hiszpan to nie wiedzial jak to bedzie ale teraz widzac takie cyrki to powinien wypieprzac gdzie pieprz rosnie, ale moze siedzi zeby sobie zarobic troche grosza. Wojciechowski to jest prze ch.j. Rozumiem ze ma swoja wizje, swoje pomysly ale porponuje mu gre w FMa a jak juz zatrudnia szkoleniowca to niech mu da pracowac a nie robi z siebie eksperta a tak naprawde to na gownie sie zna. Moze kasy sie dorobil ale pokazuje ze wlascicielem klubu jest najgorszym jaki moze byc. Niech nawet zdobedzie MP i wejdzie do LM ale zawsze pozostanie frajerem przez swoje decyzje. W jakiej sytuacji on stawia teraz Bakero i w jakiej stawial poprzednich trenerow? Stawial ich w roli szmat ktore maja sie sluchac kazdego slowa prezia a jak nie to wypie..c.
Czyli teraz co Bakero ma do gadania? Jak przestawi swoja wizje skladu to Janas da inna, jak sie nie podoba to go przeglosuje jakis tam asystent czy inny trener. Do tego jakies cuda z ocenami pilkarzy (buhahahaha). Poprostu Bakero jest figurantem i jak nie ucieknie stamtad sma w najblizszym czasie to zostanie dzi.ka ktora za kase da soba pomiatac.
Jak balonik byl dmuchany w Polonii tak szybko pekl. Niby Wojciechowski dojrzal, zmadrzal (haha) a tu dalej debilne wywiady itd Nie wierze ze za kilkanascie kolejek nadal bedzie tak milo w Polonii (tzn ze bedzie liderowac). Generalnie to te twory pofuzyjne to naprawde sa zabawne. Jedni maja smisznych wlascicieli, drudzy raz sie zwa Amica raz Lechem. Nie ma co profeska :)

Pan Jotka 03.09.2010 10:11

http://www.sport.pl/sport/1,65025,83...zada_goli.html Pewnie mowici eo tym.Facet zle zrozumial pojecie: MAM SWOJE 5 MINUT :P

Marszałek 03.09.2010 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 973764)
A dlaczego CI zal Bakero? Jak dla mnie to robi z siebie .....e siedzac dalej w tej Polonii. :)

Ale gość chciał coś osiągnąć w słabej polskiej lidze,jakiś sukces ale zawsze jest to sukces. A teraz w zasadzie jest ale jakby go nie było, dodatkowo jak odejdzie to w zasadzie kończy przygodę z trenerką, bo kto go weźmie jak w Polsce sobie nie poradził?Z drugiej strony bierze kasę ale co mu z niej jak wie,że to mogą być ostatnie pieniądze jakie zarabia będąc trenerem. Gość jest w sytuacji bez wyjścia. Aby nie popełnić zawodowego samobójstwa musi zgadzać się na to co Wojciechowski wymyśli i liczyć na cud aby dociągnąć zespół na pierwszym miejscu w lidze do końca. Z drugiej strony Wojciechowski dobrze wie,że Bakero jest pod ścianą, dlatego tak sobie pozwala. A i tak ostatecznie przegranym będzie Wojciechowski,bo nikt poważany,ani piłkarz,ani trener nie przyjdzie do takiego klubu. Co najwyżej bezrobotni naciągacze z zachodu lub mitomani.W zasadzie sam sobie zamknął drogę do poważnej piłki takim postępowaniem. I w zasadzie jeszcze się nie zaczęła dominacja Polonii ale jak dla mnie jest to już klub bez przyszłości.

kreseq 03.09.2010 11:12

Tego goscia coraz bardziej **** :) Jesli w takim tempie bedzie "wprowadzal swoje pojecie pilki" w zycie to ten klub sie rozleci jeszcze w tym sezonie.

Taka prawda ze u Nas albo ktos ma kase i nie chce jej ladowac konkretnie w klub, albo ma kase i chce ale jest ****.

Sylwek1906 03.09.2010 11:25

Marzy mi sie żeby wszystkie media przed meczem Polonia - Wisła skazywały Wisłę na pożarcie, a tu gładkie 0-4 z "przyrosiem" na deser.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl