Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Raporter 17.05.2009 10:07

ktos tu mowil ze chalas jesttyko wypozyczony z legii

HEDu 17.05.2009 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 728638)
A ja się zastanawiam czy Carlinhos by nie mógł u nas przejść testów. Ma za sobą mecze w Santosie i Brazylii a pozatym jest dobrym kolegą Marcelo. Może by się nadał na lewą pomoc?!

marzenia...
Bruno wczoraj kapitalne zawody.

MessiWisła4ever_tsw 17.05.2009 10:48

Ja uwazam ze zaden pilkarz(moze jakis wyjatek)nie chcialby sie przenosic z Bundesligi do Ekstraklasy
Pilkarze Hannover tez
a jeszcze pisali ze to Brozek ma isc do Hannoveru

Rob_Zombie 18.05.2009 09:06

Jeżeli odejdzie Pa Brożek (a raczej odejdzie) to ja z miejsca za zarobione za niego pieniądze ściągnąłbym Nowaka i Micańskiego. Micański przewodzi klasyfikacji strzelców w 1 lidze, jest 'jak na polskie warunki' całkiem młody (24 lata) i myśle że ten sezon sporo mu dał, ograł się, wyrobił sobie 'instynkt strzelca'. Myślę że będą z niego ludzie, kwestia jest tylko taka czy Zagłębie by go w ogóle puściło?
A niezależnie od transferu Brożka fajnie by było gdyby Żuraw do nas wrócił, choć tutaj mam wrażenie że więcej zależy od decyzji samego Maćka niż Bednarza/zarządu etc. Bo myślę że standardowe 300tys euro które zarząd z pewnością jest mu w stanie zaproponować może nie wystarczyć.
Czwórka Żurawski, Nowak, Boguski, Micański spokojnie by zastąpiła Brożka.... Heh, pomarzyć zawsze można...
Dobrze by było też ściągnąć Kasprzika, nie wiem ile gość ma lat, ale zrobił na mnie duże wrażenie. Nie mam wątpliwości że to w tej chwili drugi bramkarz w lidze (za Jankiem Muchą), i w przerwie letniej zmieni barwy klubowe na jakieś lepiej płatne.
Pozostaje jeszcze kwestia skrzydłowych, ale tutaj to ja kandydatów nie widzę... Choć gdyby się udało ściągnąć 2 napastników nadających się do pierwszego składu to na lewe skrzydło spokojnie może iść Boguski.

Golissimo 18.05.2009 12:53

A nie warto by było się zastanowić, jeśli nasz sąsiad zza błoń spadnie, zatroszczyć się o Ślusarskiego? myślę, że zgodziłby się grać, a pożytku sporo by z niego było. Nowaka bym nie brał, jeszcze jeden wiecznie kontuzjowany.

kuchara 18.05.2009 14:35

przyjrzyjcie się panu z Turcji: Muhamet Demir (21 lat), król strzelców sezonu U17

http://img.mynet.com/spr/MuhammedDemir2.jpg

oraz Lennart Thy (19 lat) z Niemiec, król strzelców Mistrzostw Europy U17

http://www.werder.de/bilder/galerie/...inksdfb249.jpg

i pan Luc Castaignos (19 lat), z Holandii - ex equo król strzelców Mistrzostw Europy U17

http://www.onsoranje.nl/binaries/castaignos_groot.jpg

oplaca się zainwestować w przyszłość
a z tych castingów to się śmiać można
pół 3 ligowej Małoposki się tam wybiera

AYALA 18.05.2009 14:57

Beto też grał w młodzieżowej Reprezentacji Brazyli i wielkim wzmocnieniem sie nie okazał.

dynek.pl 18.05.2009 15:25

Mi wczoraj do gustu przypadla gra Smolinskiego w LKS. Dobrze panuje nad pilka, niezly przeglad pola i fajne dosrodkowanie. Na lewa strone za Zienczuka jak znalazl. DO tego wychowanek Legii w barwach Wisly - bylby dodatkowy smaczek :)

martin_6 18.05.2009 15:33

Z tym, że Smoliński nadal jest piłkarzem Legii. Raczej nam go nie oddadzą.

tomasz_19 20.05.2009 08:36

do dynek i martin czy wy czytacie to co piszecie? przeciez smolinski to zawodnik "bez glowy", tzn jest słaby mentalnie, nie nadaje sie do gry w takim zespole jak Wisła, nie udźwignął by ciężaru odpowiedzialności... a poza tym jest legionistą z krwi i kości... weźcie sie zastanówcie choć przez moment ;/ moim zdaniem priorytetem powinno być ściągnięcie Mateusza Cetnarskiego z Bełchatowa, który dzieli i rządzi w środku pola GKS'u, wiem że mamy juz gargulca, ale kto wie co z nim bedzie, moze okazac sie drugim dawidowskim...

no i zapomniałbym o Januszu Golu... świetny defensywny pomocnik, mimo młodego wieku jest juz na tyle doswiadczony ze moglby wskoczyc nawet do 1 skladu, byłby ogromnym wzmocnieniem a poza tym zmiennikiem dla Sobola... konczy mu sie kontrakt...

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ol/profil.html

bearex 20.05.2009 09:45

Czytałem że Wojciechowski chce Majewskiego wypożyczyć. Może by tak się dogadać na wypożycznie z opcją pierwokupu??

cassius31krakow 20.05.2009 15:52

A może warto porozmawiać (choćby w sprawie wypożyczenia) z klubem tego pana:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...molarkiem.html

AYALA 20.05.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 731162)
A może warto porozmawiać (choćby w sprawie wypożyczenia) z klubem tego pana:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...molarkiem.html

z 500 tyś Euro minimum pewnie trzeba by mu wykartkowac za sezon,wiec chyba jednak jest poza zasięgiem co nie zmienia faktu że by sie ktos taki przydał

bebeto 20.05.2009 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 731033)
Czytałem że Wojciechowski chce Majewskiego wypożyczyć. Może by tak się dogadać na wypożycznie z opcją pierwokupu??

Chce,chce... ale za granice wypożyczyć .

fanTS1906 20.05.2009 16:06

Wole zakontraktowac mlodego Majewskiego ktorego Skorza moze by sprowadzil w koncu na dobra droge niz wydac wielka kase na polroczne wyporzyczenie Smolarka ktory jest bez formy i jakos nie wierze ze w naszej lidze bedzie mial ochote sie starac i ciezko pracowac zeby pokazywac to co jezcze robil 2 lata temu.

A najbardziej sie dziwie dla czego nikt sie nie zainteresuje Rogerem, gosc jest prawie za darmo a technicznie zdecydowanie poza zasiegiem calej ligi, w Legii juz mu sie nie chce ale mysle ze w nowym klubie jaki on nie bedzie napewno zacznie dobrze grac. I nie ma dla mnie znaczenia ze jest z klubu za ktorym nie przedamy, on jakos nigdy nie staral sie kreowac siebie jako legionisty od serca a do tego sam kiedys powiedzial ze chcialby grac w Wisle. Mysle ze lepiej wydac 500 tys na kontrakt dla niego niz dla Smolarka

Eustachy 20.05.2009 16:42

Ja zawsze twierdzilem, ze Majewski to przereklamowaniec (zwlaszcza na tym forum) i pomalu wychodzi na moje.
Chociaz z pewnoscia stac go na nieco lepsza gre niz ta mega-padaka, ktora pogrywa od dluzszego czasu i byc moze kiedys jeszcze wroci do skladu Polonii czy jakiegos innego sredniaka ligowego.

Belzebub 20.05.2009 16:53

No Roger w cenie 300 tyś euro to niezła wyprzedaż..
Podobnie jak Rengifo..gdzieś ostatnio czytałem ze ma kontrakt do czerwca 2010,czyli można by go zakontraktować oferując lepszy kontrakt niż Lech + kase za podpis...
Tylko, żeby nie skończyl jak Dolha..ale pasowałby kuchenkom taki mały rewanżyk!

KuLwIk 20.05.2009 17:13

Roger to faktycznie byłoby spore wzmocnienie, oczywiście jakby prezentował formę z meczów reprezentacji czy z wcześniejszych lat w Legii. Mógłby grać fałszywego lewego pomocnika i współpracować z Gargułą, gdyby ten doszedł do właściwej formy. Pomoc jeszcze z Małecki i Sobolem wyśmienita jak na polską ligę.

wolek1986 20.05.2009 17:46

Ale o czym my tu mówimy jakie 500 tyś euro na sezon. :/ Ludzie z Sobolem podpiszemy najprawdopodobniej kontrakt w wysokości 250 tyś euro, a on jest najlepszym zawodnikiem ligi na swojej pozycji (byłby pewnie nie tylko naszej). Jeżeli zarząd miałby wydać 500 tyś euro na sezon dla jednego zawodnika to pewnie byłby nim Żurawski. Pozdro

fanTS1906 20.05.2009 19:03

Dla czego Żurawski? Roger jest duzo mlodszy i mysle ze pilkarsko lepszy, zreszta Zurawia mozna miec chyba za mniejsza kase.

IncognitoTSW 20.05.2009 19:10

Przecież Roger nie biega. W tej rundzie jakoś nie świeci....
a Rengifo... hmm jakby był taki dobry, to może strzeliłby choć z 10 bramek w ekstraklasie w tym sezonie?

brylant17 20.05.2009 19:40

nie pogniewałbym się jakby ta trojca przyszła Roger,Majewski,Rengifo.Rengifo gdyby Brożek odszedł no a jak przyjdzie Roger i Majewski to co ława Sobol i Jirsak? jeszcze będzie Guła kupić prawego obrońce i bramkarza.Tylko czy będzie kasa...

IncognitoTSW 20.05.2009 20:55

Przypominam, że Majewski tej wiosny ma imponujący dorobek:
- 0 bramek
- 0 asyst

Styk83 20.05.2009 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZNAMEK (Post 729063)
polecam Chałasa ze Znicza Pruszków. Już niedługo będzie o nim głośno. Kibice Znicza uważają go za jeszcze większy talent niż Lewandowskiego.

Gdzies dzis czytalem ze Lech zarzuca na niiego sidla,szkoda stracic kolejnego dobrze rokujacego mlodzika

emjot 21.05.2009 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 731371)
Gdzies dzis czytalem ze Lech zarzuca na niiego sidla,szkoda stracic kolejnego dobrze rokujacego mlodzika

on najlepiej rokuje w tzw. mieście

i o tym jednoznacznie mówi właściciel Polonii W.
Majewski jest na jak najlepszej drodze by skończyć jak Burkhardt...
oby nie jak Marciniak Dariusz

arti 21.05.2009 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 731288)
nie pogniewałbym się jakby ta trojca przyszła Roger,Majewski,Rengifo.Rengifo gdyby Brożek odszedł no a jak przyjdzie Roger i Majewski to co ława Sobol i Jirsak? jeszcze będzie Guła kupić prawego obrońce i bramkarza.Tylko czy będzie kasa...

zejdźcie z chmur...
Rogerowi wyraźnie znudziła się już Polska i granie za 300tys euro/rok. Spaceruje w Legii, tak samo byłoby w Wiśle czy Amice. Niech jedzie do tej Holandii czy Rosji, nikt pożytku z niego już tu nie będzie miał.
Rengifo - cena pewnie ze 2melony euro, a dla konkurenta z Polski - 3
Majewski - Wojciechowski nie wzmocni rywala z Polski, a gdyby nawet jakimś cudem do nas przyszedł to w Kraku można się zabawić nie gorzej niż w Wawie i zapewne on zechciałby z tego skorzystać...

Belzebub 21.05.2009 09:35

Ale jak Rengifo nie opchna do konca tego roku,to bedzie do podpisania w grudniu i od czerwca 2010 za friko u nas:)

Lemoniadowy Joe 21.05.2009 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 731463)
Ale jak Rengifo nie opchna do konca tego roku,to bedzie do podpisania od czerwca 2010 za friko:)

takich piłkarzy co będą do podpisania od czerwca 2010 za friko to są cale tony, tylko jak przychodzi co do czego to najlepsi podpisują nowe umowy albo sa dla nas za drodzy a zostaje odpad, dotyczy to szczególnie piłkarzy formacji ofensywnych

AYALA 21.05.2009 14:53

już kilka miesiecy temu pisałem żeby sie zainteresowac Kascelanem, teraz jak dostał powołanie do Reprezentacji to pewnie sie ktoś bogatszy po niego zgłosi.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html

jerry1990 22.05.2009 08:32

Gdybym był Bednarzen, to zrobił bym wszystko by sprowadzic Kamila Bilińskiego. To juz nie jest anonimowy zawodnik 21 bramek na 25 meczach w Młodej Ekstraklasie to jest pewnien wyczyn ! Myśle że za jakieś 500 tysiecy zł dało by sie do wyhaczyć ze Śląska. To by był na pewno dobry zakup.

szprotson 22.05.2009 10:10

Glika wyciagnac przed Smuda ! Gosc bedzie stoperem w kadrze za niedługo

cassius31krakow 22.05.2009 10:16

O wyhaczeniu kogokolwiek ze Śląska możemy już chyba zapomnieć!

pitr 23.05.2009 09:26

Ilian Micanski by się przydał, się gość rozstrzelał a na poźniejszym jego transferze moglibyśmy sporo zarobić

WISŁA 1906 NH 23.05.2009 10:00

Naszym celem transferowym powinien być Glik z Piasta. Napewno niemiałby zbyt dużych wymagań a prespektywa gra w takim klubie jak Wisła motywowałaby go do jeszcze lepszej pracy. Pamiętajmy że my w tej chwili nie mamy zmiennika dla Głowy i Marcelo, dlatego młody Glik byłby idealnym rezerwowym dla tej dwójki. W zamian można im przedłużyć wypożyczenie Kowalczyka na pół roku albo rok i oczywiście coś tam im zapłacić za Glika. Dla nas byłaby to idealna sytuacja bo Kowalczyk automatycznie po naszym kupnie Glika miałby pewne miejsce w 11 Piasta.

p e t e r 23.05.2009 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁA 1906 NH (Post 732324)
Kowalczyk automatycznie po naszym kupnie Glika miałby pewne miejsce w 11 Piasta.

Kowalski...

raciborzanin 23.05.2009 10:43

Jest kilku ciekawych zawodników na zapleczu ektraklasy m.in.:

Zagłębie Lubin:
- wiadomo, że Micański i Pawłowski bedą trudni do wyciągnięcia,
- za to Golińskiemu (28 lat, 11 goli i 6 asyst w tym sezonie) kończy się kontrakt 30.06.09 r.

http://transfermarkt.de/de/spieler/2...al/profil.html

Korona Kielce:
- Hernani - środkowy obrońca 25 lat (znany wiekszosci) - to samo co Golinski - wolny zawodnik z dniem 30.06
http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ni/profil.html

- Piotr Gawęcki - napastnik 20 lat - 8 bramek - do wyciągnięcia
- Jacek Kiełb - prawoskrzydłowy 21 lat - 6 bramek i 3 asysty

Znicz Pruszków:
- Tomasz Chałas - napastnik 21 lat - 7 bramek w 11 występach

Podbeskidzie B-B:
- Krzysztof Chrapek - napastnik 23 lata - 13 bramek i 4 asysty

brylant17 23.05.2009 11:09

Wątpie aby Micanski odszedł teraz z Zagłębia wywalczyło awans do Extraklasy no chyba, że go skusi gra u Mistrsza Polski :P i szansa na gre w LM.Będzie cieżko trzeba wyłożyć 1 milion eruo na niego.Micanskiego można kupić jak odejdzie Brożek(odpukać może nie odejdzie)i do tego ściągnąć Nowaka

Jaroo1 23.05.2009 11:35

Mysle ze własnie powinnismy sciagac takich pilkarzy jakich wymieniał Raciborzanin, ktorym koncza sie kontrakty, prezentuja jakis tam w miare dobry poziom jak na Polska piłke, nie sa napenwo gwiazdami wielkiego formatu jak na Ekstraklase wiec nie powinni rzadac wysokiego wynagrodzenia. Ale napenwo gwarantowąłoby to Wisle solidna ławke rezerwowych. Obecnie wziac Hernaniego, Glika (cos chyba trzeba za niego wylozyc) i mielibysmy solidnych zastepcow dla Marcelo i Głowy, jakby ktorys mial kontuzje to bym sie nie musiał bac ze na srodku obrony musi grac Baszczu a na prawa musi wchodzic Singlar (chociaz juz ten wariant sie nei spelni nigdy bo Baszczu odchodzi ;) ) tylko wchodizłby normlany srodkowy obronca ktory na codzien trenuje na tej pozycji i nie byłoby ubytku na prawej flance obrony. Do tego i Głowa i Marcelo usieliby solidnie pracowac bo na pewno taki Glik iHernani podniesli by w Wisle swoj poziom sportowy i byliby głodni gry wiec zdrowa rywalizacja tylko by poprawiła poziom naszego klubu.
To samo w ataku niech odchodzi bezproduktywny, drogi Niedzielan, niech odchodzi Beto a niech przyjdzie ktos młody, utalentowany, kto nie zarzada duzej kasy za gre a bedzie pracował nad soba i na penwo reprezentowal lepszy poziom niz obecni rezerwowi napastnicy. Moze nawet warto by wyłozyc ta kase za Micanskiego i nawet jak Brozio nie odejdzie to miec w składzie 4 ciekawych napadziorow (Paweł, Boguski, Micanski, Cwielong). Teraz dojda te puchary, dłuzsze niz zawsze (no chyba ze odpadniemy w poczatkowych rundach z jakimis słabiakami) i szerszy skald by soe przydał, bo meczow jest naprawde sporo, PE, PP, LM badz LE, Ekstraklasa majac 4 napastnikow zapewne kazdy miałby okazje zagrac chociaz 1 raz w tygodniu jesli byłaby rotacja w skladzie.
Jak widac potrzeb jest duzo. Potrzeba nam jeszcze lewego pomocnika, najepiej i jakis srodkowy napastnik by sie przydał, warto by bylo tez bramkrza sprowadzic ktory by konkurował z Mariuszem. Łatwo oczywiscie tak wyliczac no ale to co piszemy to ejst prawda bo to jest football taki biznes i bez inwetycji to o Ligach Mistrzow i dobrych wynikach mozna zapomniec

Eleusis 23.05.2009 13:12

Gdybym był Bednarzem, to na pewno zainteresowałbym się tym bramkarzem:http://media.wp.pl/kat,77034,wid,109...813e(Zapraszam do przeczytania, ciekawy artykuł).Jak można przeczytać, Boris Peskovic, mógłby być zainteresowany transferem do naszego klubu, a w końcu w czerwcu kończy mu się kontrakt!Ma już trochę lat, to prawda, ale grał już u nas w Polsce, a poza tym został wybrany najlepszym piłkarzem w Portugalii! czyli lidze niewątplwie silniejszej od naszej.Oto filmik z jego interwencjami:http://www.youtube.com/watch?v=gGKZNBhTDA8

Styk83 23.05.2009 17:38

Chrapek strzelil 5 bramek a jest 81 min ,warto go obserwowac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl