![]() |
Ciekawi mnie forma Garguły, bardzo na niego liczę w tym sezonie. A co do Bogusia, już widzę tytuły na portalach "Boguski nie wystąpił w sparingu, bo negocjuje z nowym klubem" ;D
|
niektórym pewnie jest bardziej znany, bardzo nas nie lubi
|
Gentian Haxijaj chlopak pochodzi z polski, lecz jego tato jest Albanczykiem i pochodzi z Kosowa.
O ile sie nie myle to ten obronca rozpoczynal kariere w Prokocimiu? |
A moglbys rozwinac? Bo wiem tyle, ze to gosc z Kosowa, ktory tutaj gra praktycznie cale zycie. Kiedys Wisla i Craxa go chcialy, ale wolal zostac.
|
http://www.tygodnikkibica.pl/aktualn...ntian-haxhijaj
edit: news na głownej powala... http://i49.tinypic.com/28tw9lk.jpg |
Siedmiu obcokrajowców w pierwszej 11. Cała obrona łącznie z bramkarzem. Było kiedyś tylu lub więcej?
|
6 obcokrajowcow jak cos:)
|
foto ze sparingu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...la_Krakow_1_3/ bramki byc moze pojawia sie na www.wisla.krakow.pl |
wróciłem ze sparingu i tak na gorąco dwa spostrzeżenia:
1. Nie mamy praktycznie w ogóle skrzydeł, Łobo słabiutko, Pietia jeszcze gorzej 2. Singlar bez porównania lepszy niż ten Alemao. Aha. Przed Gułą jeszcze dłuuuuga droga do formy.... |
Z informacji podanych na SKWK Boguski ma tylko jakiś drobny uraz i w poniedziałek udaje się do Zakopanego.
Za tym samym źródłem, Pawełek na razie zostaje w Krakowie i się rehabilituje. Do Zakopanego jadą Jarosiński, Kurto i nasz nowy bramkarz |
A ja Wam mowie ze najlepszym pilkarzem Wisly w najblizszym sezonie bedzie Gargula ;-) dajcie mu tylko wrocic do formy ;-)
|
Cytat:
A to był pierwszy sparing po miesięcznej przerwie... |
zaś Boguski ma jakieś drobne problemy, byle go nie prześladowały przez cały okres przygotowawczy
bo jeśli Boguski będzie miał problemy to zostajemy tylko z jednym napastnikiem który będąc w formie może strzelic powyzej 10 bramek ( Paweł Brożek) bo Małecki to nie jest typowy egzekutor, przydałoby się kupić dwóch napastników |
Jeden napastnik w zupelnosci by wystarczyl o ile bedzie to faktyczne wzmocnienie a nie kolejny eksperyment typu Christow czy Matusiak. Brożek potrzebuje rywalizacji w druzynie w momencie pojawienia sie takiego zawodnika mam nadzieje ze zaczal by prezentowac sie lepiej.
A co do formy zawodnikow to nie przesadzajcie to 1 mecz tak na prawde nie zaczal sie jeszcze okres przygotowawczy.. Poczekajmy na kolejne sparingi i mam nadzieje wzmocnienia. |
Sparing no cóż odbył się, generalnie bez szaleństw. Mam jednak nadzieję, że nie zatrudnią tego Alemao, facet jest gruby, wolny i na moje oko po prostu za słaby na Wisełkę
|
Pytanie dla tych, którzy byli obecni na sparingu: Jak zaprezentował się ten Alemao, bo nigdzie takiego info nie widac
|
Cytat:
|
Jak podpiszą kontrakt z Alemao to ja będę 666 papieżem.
|
Wygląda na to, że szanse na zatrudnienie pierwszego Niemca* w Wiśle spadły po tym sparingu prawie do zera.
*Alemao = Niemiec (port.) |
Cytat:
Bardzo słabo. |
Widzę, że Guła grał cały mecz, ale grał jakoś tak ponadprzeciętnie, czy tylko człapał po boisku, byle do końca?
|
Cytat:
|
|
Trochę smuci fakt, iż kibicowsko zaprezentowaliśmy się gorzej od kibiców Garbarni ..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe, że to właśnie Cleber rozegrał cały mecz (czyżby Kasperczak sprawdzał czy da radę tyle grać?) i następna sprawa - już w trzecim meczu z kolei tracimy bramkę w samej końcówce – coś tu jest mocno nie tak.
|
@fialo
W drugiej czesci z dopingiem bylo juz lepiej jak sie z formowala w jednym miejscu ekipa ktora naprawde chciala kibicowac. Ofc zaczely sie wysmiewki z Lobo, ale to juz nie zaskakuje. Alemao troche jak dziecko we mgle. Wiadomo ze pierwszy mecz itp. Ale klasowy zawodnik pownien szybciej sie adoptowac w otoczeniu. Cieszy 90 min Garguly ale okaze sie co to z jego forma bedzie. |
Cytat:
|
Mały offtop, przeglądając galerię z meczu natknąłem się na takie zdjęcie :P
http://img517.imageshack.us/img517/5646/69677891.jpg Ciekawe o kogo chodziło Kasperczakowi, a mina Pawła Brożka bezcenna :P |
Tak narzekacie na doping, trzeba było wyjść na środek zebrac ekipie już na początku, to by było lepiej.. ale nie lepiej przyjśc do domu, ubrać kapcie zasiąść na forum i się wyżalać..
|
Cytat:
2) warunki do gry były trudne ( łatwo o kontuzje ) i pewnie dlatego Kasper wolał ściągnąć Marcelo i Sobola , kluczowych zawodników 3) mimo wszystko to tylko sparing , grany na pół gwizdka , za miesiac o nim zapomnimy oglądając tylko skrót , mozna stwierdzic że bardzo fajnie rozgrywal Mączyński , jest szansa że wkoncu zacznie grywac coraz więcej w pierwszym zespole , pozostali zawodnicy zaczynają mu ufać ( Krzysiu tutaj! ) |
Cytat:
Najlepiej zaprezentował się blok defensywny, Marcelo i Cleber to pełny profesjonalizm, spokój, na prawdę super. Diaz też zagrał nieźle, Alemao bardzo słabo. Dobry występ Singlara, pewny w defensywie, dynamiczny, często wchodził na obieg. Będziemy mieli z niego pociechę. Dużo lepszy od Alvareza. Przypomina Baszcza za najlepszych czasów. Atak: hm... nie mamy praktycznie ataku. Gdybym miał się pokusić o priorytety transferowe po dzisiejszym sparingu, to bezwzględnie jak najszybciej dwóch wysokiej klasy skrzydłowych (lewy i prawy) oraz dwóch napastników. Jak nie daj Boże Paweł złapie kontuzje, nie będzie miał kto bramek strzelać. I powrót Małego i Bogusia nic tu nie zmieni. |
Zgadzam się Mąka grał naprawdę bardzo fajnie.Pare jego podań były bardzo ładne i myślę,że trzeba powoli wprowadzać i Mączyńskiego i Burlige.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie od dzisiaj wiadomo, że z Łobo na prawej pomocy i Pietią na lewej daleko nie zajedziemy. Moim zdaniem, kiedy Małecki wróci to on powinien zająć miejsce Łobodzińskiego. Co do Piotrka, to niestety ciągłe zmienianie mu pozycji na pewno nie pomaga. Moim zdaniem jak już został przekwalifikowany na lewego obrońce to na tej pozycji powinien grać. Mam nadzieje, że Kirm pokaże na co go stać i to on zajmie lewe skrzydło.
|
Myślę,że Kirm nie grał na 100% ponieważ nie chciał dostać kontuzji przed MŚ i teraz po mundialu będzie grał jak zły.
|
Alemao jest z pochodzenia Niemcem bo nie rozumiem ?
|
Cytat:
Alemao po portugalsku oznacza niemiecki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl