![]() |
a ja mam pytanko dla osób co miały temat "rozne ujecia motywu ojczyzny utraconej"..
jakie mieliscie pytanka :P |
Cytat:
|
nie słyszał ktos o jakis przeciekach z chemii rozszerzonej ??
|
Jak tam maturzyści zdawał ktoś dziś historię podstawową/ rozszerzoną ??
|
ja pisałem rozszerzona;) i tak sie teraz zastanawiam czy jak zamiast fałsz/ dałem f to mi uznaja...
|
Ja na bank pomyliłem sobie to głupie ''chronologiczne wydarzenia'' zawsze mi się to myli, pisałem poziom podstawowy.
grzechu Powinno uznać, bo f nie może oznaczać prawdę na upartego jak by nie patrzeć. Teraz się zorientowałem że napisałem COP - Centralny Ośrodek Przemysłowy zamiast Okręg, ale może uznają :D |
Na rozszerzonej historii, ku mojemu zaskoczeniu, stosunkowo łatwy temat wypracowania zrównoważony został trudnym testem.
|
Cytat:
|
Nie było tak najgorzej z tym testem. Ciekawy jestem czy zamiast detronizacji zaliczą mi obalenie, a zamiast menory "charakterystyczny żydowski świecznik":p
|
Dwójka, tylko dwójka, zawsze dwójka ;)
Pierwsze zadanie było dla mnie takim szokiem, że chciałem już wpisać "prawo zrobienia rozpierd*** w świątyni pokonanego". |
hura hura :P matura zakonczona. Angol ustny zdany na 45%, polak na 40%. W sumie nie ma sie z czego cieszyc aczkolwiek jak sie nie uczylo 4 lata i dopiero zaczalem powtarzac co nie co tydzien przed danymi egzaminami to nie mozna narzekac i chciec wynikow dobrych czy bardzo dobrych. Wlepka Wisły pomogla :D
|
Cytat:
HAHAHAHA Dokładnie tak samo napisałem z tym świecznikiem bo nie miałem zielonego pojęcia jak on się nazywa chociaż nazwę słyszałem z milion razy....eh jeszcze w środę ustny angielski i WAKACJE!!!!!!!! |
no maturka skończona wszystko zdane więc gitarka:-D jp15/20 anglik12/20:D
|
Widzę, że większość ma już mature za sobą, a ja dopiero dzisiaj przystępuje do batalii z ustnymi. Dzisiaj polak, w poniedziałek angielski podst, no i 27 ang. rozsz.
Polski dzisiaj wbity na blaszkę, jedyna duża lektura oprócz utworów krótrszych, na podstawie której pisałem pracę (Dziady) też przeczytana, ale boje się cholernie o pytania już po zakończeniu prezentacji... |
Cytat:
|
Jak zobaczyłam wczoraj zestaw na ang R, to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Skrótowo->czynniki wpływające na to, że młodzi ludzie chcą być samodzielni O_o
Nie miałam zbyt wiele do powiedzenia, ale jest zaliczone marne 8pkt ale R więc nie ma tragedii. Jutro jeszcze polski i maturze mówimy "papa". |
Cytat:
|
Cytat:
chyba trzeba będzie jakoś improwizować:-) czy jak się wyduka samą prezentacje i nie odpowie się na żadne z zadawanych pytań to idzie zdać? |
Cytat:
|
W sumie to muszę zacząć przygotowania;) Mam do was pytanie i mam nadzieje że ktoś pomoże.
Wpisałem sobie kartę cytatów bo mam dosyć krótką pracke (3 strony dwunastką) i pasuję mi ją jakoś zrobić dłuższą;) Ile mogę wcisnąć cytatów na daną książkę żeby mi nie zarzucili że mam same cytaty?;] Orientuje się ktoś jak to jest? Albo ile cytatów na całą pracke? :] Dodaje że chce tylko zdać i prace robiłem przez ostatnie 2 dni więc bez szaleństw proszę;) Trochę zamotałem ale mam nadzieje że rozumiecie. |
Cytat:
P.S. TO jest zupełnie inaczej jak się mówi. Jak czytasz nawet bardzo wolno to i tak ci krócej wyjdzie niż mówisz z pamięci, tam zawsze się możesz powtórzyć, poprawić nie wyraźne wypowiedziane słowo... |
Ale już wpisałem kartę cytatów na wszelki wypadek wcześniej(nie mając oczywiście pracy) bo widziałem że za wiele z tej pracy nie wyciągnę ;)
Dlatego teraz już muszę coś mieć. Cytaty to nie problem bo mam książki Grega tylko prosiłbym o info ile ich miej więcej powinno być żeby nie było za mało i nie było za dużo;) A tak BTW to 3 strony to moim zdaniem tak na styk bo przecież pracy się nie uczysz na pamięć także może coś z głowy wylecieć i zawsze lepiej na wszelki wypadek mieć jakieś wsparcie kartki z cytatami;) |
Ja miałem 7 z czego użyłem 3 (lekki stresik :) ) Jeszcze miałem ją napisaną ręcznie za co dostałem niezłe opiernicz na samym wejściu:D Ale 6 punktów jest :)
|
Na polski ustny w ogóle się nie przygotowałem. Dwie godziny przed wyjściem do szkoły stwierdziłem, że może jednak warto poświęcić pół godziny na desperacką próbę napisania sobie czegokolwiek, ale nie dałem rady.
Temat miałem o adaptacjach filmowych - Władca Pierścieni i Solaris - znam te książki niemal na pamięć, więc mówiłem przed komisją cokolwiek byle na temat. Dostałem cztery beznadziejne pytania, z których dwa były na temat, w trzecim zmyślałem, a na czwarte wybełkotałem dwa zdania. 18/20 - 90% :) To chyba jasno pokazuje, że "matura to bzdura", a polski poziom edukacji leży i kwiczy. |
Ja slyszalem o gosciu, ktory przyszedl na mature, powiedzial ze nie ma prezentacji i poprosil o pytania :] I z pytan 6 punktow dostal i zdal.
|
Hives4. Przeczytanie książek to jednak duży bonus na wejściu;)
A co do pytań to za nie jest 15 punktów a za prezentacje tylko 5 także pomysł niezły:) Przygotuje sobie z 8/9 cytatów i parę może wykorzystam także dzięki wam za informacje! |
Ile razy przeczytaliście pracę, żeby w miarę płynnie nauczyć się o niej mówić? Nie chodzi mi oczywiście o kucie tematu na blachę.
|
Hmm. Ja swoją prezentacje robiłem w 5h. I zdałem. Może otrzymałbym więcej pkt., gdyby nie ta wredna egzaminatorka z poza szkoły. Zadawała mnóstwo pytań nie związanych z moją prezentacja a do tego na koniec pojechała po mnie nieźle. Całe szczęście dyrektorka, która była w komisji uratowała mnie :D
|
Cytat:
|
ja też jeszcze nie koniec.
dziś po ustnym podstawowym z angielskiego - 20/20. :) ale jeszcze rozszerzony angielski w poniedziałek i dopiero wtedy wakacje. ;) |
pozdrowienia dla tych przed którymi jeszce ustne:P Ja dzis skonczyłem i zaczynam planować wakacje :D
|
Ja jutro piszę maturę z Fizyki :D Będzie jazda :D
|
no i po polskim i 20/20 :D Prezentacja dokładnie wypadła tak jak chciałem, a na pytania po prostu odpowiadałem, dokładnie to co mi przyszło do głowy :) Ogólnie trzeba mówić, mówić i mówić i nic więcej :]
|
Trzeba jeszcze wiedzieć o czym się mówi;) Niektóre pytania są banalne ale na niektóre to nie wiem czy bym coś odpowiedział;)
Zresztą mogę mieć ze wszystkiego 30% jak mi ocenią majce rozszerzoną na 90% :) |
Moglby mi ktos opisac 1 cz egazaminu ustnego z angielskiego rozszerzonego? Tzn ogolny zarys mojej wypowiedzi? Co mam najpierw mowic itd? Bo w sumie dzis ide na ustny i troche sie pogubilem od czego zaczac kiedy na te 3 pytania z tematu odpowiedziec itp:) z gory dzieki:)
|
rozpoczynasz prezentacja materialu i potem gosc zadaje pytania i sobie dyskutujecie. nic strasznego
|
Rozszerzona fizyka całkiem prosta. Bałem się, że głupie rzeczy jakieś będą, a tu właściwie podstawy same. Ostatnie zadanie z prawem Archimedesa gimnazjalne :)
Jeszcze ustny polski i fajrant :D |
Jeszcze takie pytanko.
Jak macie prezentacje multimedialną, to czepiają się jak np zamieścisz jakieś zdjęcie, obraz który nie był wpisany do bibliografii? |
20/20 z ustnej z Polaka :D elegancko :D
|
Cytat:
haha no to widzę że średnią na forum mamy wysoką:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl