Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Tylko_Wisła! 05.09.2009 21:18

noi 90 minuta...
]
ja .......e gdzie on to kopnął ?!

ToTylkoJa 05.09.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 789651)
ja .......e, czy Roger choć raz dobrze dośrodkował z wolnego/rożnego ? czy nikt inny nie może tego robić ?

akurat to Rogerowi wychodzi, nie wiem o co Ci chodzi? Dobrze bite piłki posyła w pole karne. A to, że jest to zła taktyka, to już nie wina Rogera, z wyspiarzami się tak nie gra. Moim zdaniem rożne powinno się wykonywać krótko

Kamson 05.09.2009 21:23

No to pora na powrót dziada do Holandii! :)
Nie rozumiem większości decyzji tego pseudo trenera.

northrop 05.09.2009 21:23

trampkarze od siedmiu bolesci... trener do zmiany, bo on juz nic innego nie zrobi

leyzer87 05.09.2009 21:23

Ciekaw jestem co ten stary kulfon będzie mówił. Jakie znajdzie wymówki i czy starczy mu odwagi, aby się przyznać do błędu.

Żewłakow jak zwykle się bije w pierś. To brzmi jak nowy standard w kadrze.

Tylko_Wisła! 05.09.2009 21:23

Trzeba powiedzieć że po prostu dali dupy...

wonski_eNHa 05.09.2009 21:24

DZIĘKUJEMY ci leło!!!!!!!!!!!!!!! CAŁY STADION!!! leoooooooo LEOOOOOOOOO!!!
jESTEŚMY Z TOBĄ :d

PS. CZY ICH POPIER***O??

For_FuN_ 05.09.2009 21:26

Tak, jak zagralismy ostatnie 20 minut, tak powinnismy grac od pierwszej minuty. Trzeba bylo wyjsc z 3 napastnikow, bo to przeciez byl mecz o zycie...skonczylo sie kompromitacja.

Jest jeszcze jakas slaba druzyna w Europie od ktorej nie dostalismy oklepu za kadencji Beenhakkera? Chyba jedynie San Marino ;). Za Janasa czy Engela ogrywalismy slabeuszy czy sredniakow bez zadnych problemow, a dzisiaj...

Blaszczykowski zagral dzisiaj katastrofe(dlaczego Leoś nie wpuscil Lobodzinskiego? Bez formy, ale pewnie bylby wiekszy pozytek), czego sie kompletnie nie spodziewalem.

-Goral- 05.09.2009 21:26

Co się stało z Błaszczykowskim. To był najgorszy mecz jaki widziałem w jego wykonaniu. Tyle strat.

brylant17 05.09.2009 21:26

Patałachy jeszcze raz to powtórze, Żewłakow po meczu powiedział prawde

teh42eem00 05.09.2009 21:27

Gdyby tak walecznie grali chociaż od początku drugiej połowy...
A tak to kicha.

JacaTS 05.09.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 789659)

PS. CZY ICH POPIER***O??

Spiewaja sobie, bo dzwieczne i nie wymaga wyjatkowego intelektu, zeby sie nauczyc slow. Innego wyjasnienia na ten fenomen nie widze. Obysmy widzieli wylatujacego Holendra...

Wiadomo, ze druzyna drwali, taktycznie ulozona tylko i wylacznie na kopanie pilki do przodu. Wiec na kigo nie gramy z 2 napastnikami? Dopiero po wejsciu Lewandowskiego i Smolarka gra z przodu zaczyna sie kleic, bo ma kto ja tworzyc?

wonski_eNHa 05.09.2009 21:28

No to dopiero wk**** WASYLA :P

Teraz WASYL powinien zrobić sobie koszulkę "DZIĘKUJĘ CHŁOPAKI ZA MŚ!".

killzone 05.09.2009 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 789659)

PS. CZY ICH POPIER***O??

Było "LEEEEŁŁŁŁŁOOOO" ? :shock::shock:

Sory nie mam sil ogladac tej reprezentacji, stad moje pytanie :-/

Proud 05.09.2009 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 789647)
Boruc nie zawsze pomoże

Boruc to nam eliminacje załatwił ze Słowakami i Irlandią tam.

Dramat ogólnie.

Nikt nic nie grał. Błaszczykowski bez formy. Liczyłem na Niego...szkoda. Brożek się starał, asyste zaliczył.
Dla mnie najlepszy mimo wszystko Roger, druga połowa w Jego wykonaniu o wiele lepsza od pierwszej.
Lewandowski chociaż szum zrobił po wejściu i ładnie akcje rozprowadził.

tak to jest jak gramy rezerwowymi w swoich klubach.

Leło do widzenia. Jeszcze w dup* od Słoweńców dostaniemy.

chciałbym aby awansowała Słowacja i Słowenia. Nie lubie Irlandczyków i Pepików. :-P

tofik 05.09.2009 21:30

Jako naród popełniliśmy jeden zasadniczny błąd. Ogłośiliśmy sportem narodowym dyscyplinę, w którą nie potraifmy grać i nic nie znaczymy nawet w Europie.
I po co nam to było ? :)
Ja tam na luzie podchodze do tego wszystkiego. Jest jak jest.

podszywacz 05.09.2009 21:32

Jeżeli chodzi o reprezentację to trzeba się przerzucić na siatkę albo kosza :) Jeżeli staruch będzie dalej trenerem to nic dobrego nie powinno się już wydarzyć w tych eliminacjach.

PasiorWKS 05.09.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 789669)
Jako naród popełniliśmy jeden zasadniczny błąd. Ogłośiliśmy sportem narodowym dyscyplinę, w którą nie potraifmy grać i nic nie znaczymy nawet w Europie.
I po co nam to było ? :)
Ja tam na luzie podchodze do tego wszystkiego. Jest jak jest.

A no po to że w większości krajów jest to sport narodowy. Owszem, może i w siatkówkę jesteśmy jakąś tam potęgą ale powiedz mi czy przeciętny mieszkaniec Ziemi będzie wiedział kto to jest Giba? Albo Wlazły?

Mario Nh 05.09.2009 21:32

Leo do zmiany, ale jego nie zmienią. Nie ma co się łudzić, klauzula odejścia zbyt wysoka.
Dla dobra przyszłego, polskiego futbolu niech zrobi jakieś roszady na młodszych kopaczy bo w tych eliminacjach i tak już nic nie ugra(my).

MaG* 05.09.2009 21:34

Błaszczykowski sam meczu nie wygra też może mieć słabszy dzień.

Tak mnie zastanawia jak to są takie popaprańce to czemu zgrupowań nie robią co tydzień ?

LEO tobie już podziękujemy za współprace!

Żałosny poziom polskiej piłki w tym sezonie tylko potwierdził gdzie nasze miejsce!

FLI 05.09.2009 21:35

Zmiany w reprezentacji zacząć od Szpakowskiego.

For_FuN_ 05.09.2009 21:35

Jesli zajmiemy drugie miejsce, to gramy baraze? Czy cos pozmieniali? Bo na pierwsze jak wiadomo nie ma szans, stad moje pytanie.

Donki 05.09.2009 21:36

Ja wam powiem tylko tyle:
LEEEEEEEEEŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁOOOOOOOO

GemHZR 05.09.2009 21:36

Myślę, że zagraliśmy za mało wysublumywaną piłkę.

Strzala 05.09.2009 21:38

Szkoda, ale z drugiej strony na MŚ nasi "piłkarze" zagrali by to co w Niemczech lub nawet gorzej. Nie rozumiem trenera, który ustawia zespół z jednym napastnikiem, kiedy w gre chodzi tylko zwycięstwo. Bardzo dobry mecz Pawła, zero strat, asysta. Gorzej już z gwizadorami typu Krzynówek, Żewłakow, Lewandowski. Słabszy dzień miał Kuba, ale nie rozumiem czemu większość kibiców go obwinia.

zamiast oglądnąć dziś mecz ukochanej Wisełki, przyszło patrzeć na kompromitacje kadry i sluchać daremnego Szpaka.

tofik 05.09.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 789672)
A no po to że w większości krajów jest to sport narodowy. Owszem, może i w siatkówkę jesteśmy jakąś tam potęgą ale powiedz mi czy przeciętny mieszkaniec Ziemi będzie wiedział kto to jest Giba? Albo Wlazły?

Może źle się wyraziłem. Ja rozumiem, że piłka to najpopularniejszy sport na Świecie. Ale akurat w Polsce robimy takie wielkie halo na jej temat, pomimo, że jesteśmy chujowi.
Czy w USA na głównych stronach się pisze o soccerze ? Albo na Litwie ? Pisze się o sukcesach. A u nas zawsze te miernoty na świeczniku. Może najpierw by sobie zasłużyli ?

spartan 05.09.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 789647)
z taką grą, to oni niech to lepiej przegrają. Z czym do ludzi, będzie kolejna kompromitacja na turnieju. Boruc nie zawsze pomoże

Nie napinkowo ale akurat Boruc to ostatni nie pomaga....vide Słowacja czy dzisiejsza interwencja, gdy piłkę musiał asekurować Dudka..

unpredictable_wislaczka 05.09.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 789661)
Co się stało z Błaszczykowskim. To był najgorszy mecz jaki widziałem w jego wykonaniu. Tyle strat.

Chyba niestety dostosował się poziomem do innych :/ Ale tak jak ktoś wcześniej pisał, Kuba sam nam meczu nie wygra...

Pewnie w środę zagramy dobrze,wygramy,a Lełoo jak był, tak będzie...:-/

elomike 05.09.2009 21:42

Leo.

Artur.

Jacek.

Tych panów mam dość.

Eustachy 05.09.2009 21:44

Ktos tu chyba sobie dzisiaj odpadl...:)
Za strate 5 punktow w dwoch starciach z Irlandia Pln. "Siwy" powinien zawisnac na stryczku i tu nie ma nawet o czym dyskutowac. Janasa czy Engela za cos takiego nie tylko spotkala by smierc, ale dodatkowo jeszcze zbeszczeszczenie zwlok.

For_FuN_ 05.09.2009 21:45

Hmm, tak patrze i teoretycznie szanse sa...tyle tylko, ze trzeba wygrac 3 mecze. Potem sie modlic o baraze ;). Z taka gra jednak jest to praktycznie niemozliwe. Zobaczymy, jak wyjdziemy w srode, bo jesli nie przynajmniej 2 napastnikami, to Leo poraz kolejny sie skompromituje.

DJ Hazel 05.09.2009 21:45

Nie rozumiem Beenhakkera.Kto w dzisiejszych czasach w meczu o wszystko u siebie gra jednym napastnikiem?!To moim zdaniem największy problem tej reprezentacji!Widać że po zmianie systemu gra układała się lepiej ale mogło to być spowodowane głównie taktyka Irlandczyków którzy wyłącznie się bronili.Holender gdy obejmował naszą reprezentację miał za zadanie awansować do ME.Awansował lecz poległ w samych mistrzostwach.Skoro poległ należało go zwolnić bo nic juz nie wnosił do tego zespołu.Tymczasem wszyscy mu bezgranicznie ufali!My w tej chwili nie mamy zespołu!Nie liczę na jakieś cuda matematyczne że jakimś sposobem uda się awansować skupmy się już przynajmniej na tych barażach.Nadzieja wciąż się tli ale może zgasnąć całkowicie po meczu ze Słowenią.Oby nie!

Kolumbus 05.09.2009 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 789682)
Może źle się wyraziłem. Ja rozumiem, że piłka to najpopularniejszy sport na Świecie. Ale akurat w Polsce robimy takie wielkie halo na jej temat, pomimo, że jesteśmy chujowi.
Czy w USA na głównych stronach się pisze o soccerze ? Albo na Litwie ? Pisze się o sukcesach. A u nas zawsze te miernoty na świeczniku. Może najpierw by sobie zasłużyli ?

No widac ktos sobie kiedys zaslużyl skoro tak jest, to jest kwestia tego typu ze topowym sportem jest to co jest najbardziej popularne.W USA pompuja jakas kase w sokera tylko co z tego skoro zasadniczo to amerykancom ten sport kolo chuja lata a zapatrzeni sa w NFL, NBA, nascary.W naszym regionie tak jest ze pilka kopana od szkoly podstawowej jest wpajana do glowy kazdemu malolatowi, mnie to osobiscie nie przeszkadza.

MaG* 05.09.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 789682)

to wina znawców którzy są w polskich mediach i kreują nas na średniaków europejskich.
Tak jest z klubami i tak samo jest z reprezentacją.
Realia są jednak takie ,że jesteśmy słabeuszami i musimy się z tym pogodzić.

Do puki nie bedzie tu rewolucji to nie dościgniemy średniego poziomu europejskiego (Belgia,Dania,Serbia)

saklak1906 05.09.2009 21:47

Nasza reprezentacje powinno sie zlikwidowac, zeby z nas posmiewiska w swiecie nie robili.
To byl ostatni mecz ktory ogladalem, jak sie kmomus nie chce grac badz nie umie niech sie nie pcha do grania i z siebie posmiewiska nie robi.

Dzisiaj to nie byl mecz tylko zal.pl.

Na poczatku sie dziwilem ze Sobolewski zrezygnowal z kady ale teraz juz wiem ze mial racje zeby swoim nazwiskiem nie firmaowc tej blazenady bo pilka nozna tego nazwac nie mozna.

I bardzo dobrze ze nie wygrali bo i po co kto by tam do Afryki? same patalachy ktorych menago pod stolikiem zalatwil smarujac selekcjonerowi.
Znowu w mediach narobili by nadzieji potem to samo i znowu rozczarowany a tak przynajmniej bedzie mozna pokibicowac jakiej dobrej ekipie i ogladnac footbol a nir kabaret i to zalosny.

simone 05.09.2009 21:50

Kończ waść (Leo), wstydu oszczędź! Nie ma na co czekać, potrzebna jest zmiana selekcjonera.

leyzer87 05.09.2009 21:53

http://www.weszlo.com/news/3604

Wyniki sondy niestety zasłużone.

wisl@k_TS 05.09.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 789690)
Hmm, tak patrze i teoretycznie szanse sa...tyle tylko, ze trzeba wygrac 3 mecze. Potem sie modlic o baraze ;).

Jedno małe pytanie...

Ale po co my mamy awansować do tego mundialu? Żeby kopacze wraz z Grzegorzem 'jestem w ciąży' Kręciną zafundowali sobie wczasy w RPA? I po to żebyś Ty, ja i jakieś 35 mln Polaków wstydziło się że jest Polakiem?

Jaroo1 05.09.2009 21:55

Dobrze, remisujmy, przegrywajmy z gry o mundial odpadajmy. Jeszcze fartem awansujemy i ktos pomysli o przedluzaniu umowy z dziadkiem ;/ Niech odpadna i niech ten stary kacap idzie juz z Polski wpiz... i niech jakis Polak przejmie ta kadre i gra normalnym systemem 4-4-2 ktorym cos umiemy grac!!
Nie rozumiem, po co wychodizmy 4-5-1 a nagle Krzynowek gra jako jakis podwieszony napastnik i zamiast w obronie to biega pod bramka rywala!! pozniej efekty sa takie ze lewa strona idzie kontra i oczywiscie gol dla Irlandii ;/ To po co gramy 1 napastnikiem jak pozniej musi obronca latac do niego i mu pomagac, po co na papierze pisac ze gramy 4 obroncami jak wcyhdozi na to ze gramy 3 ;/ bez sensu taktyka. Po co Brozkiem na szpicy grac ktory nie ma szans ograc tych Irlandczykow w powietrzu a niemal ciagle ida do niego wysokie pilki ;/ Gdzie sa zdolni młodzi pilkarze? Po co te dziadki typu Krzynowek i drewniaki typu Łobo ;/
Ja pierdziele wszytsko wtej kadrze Leo spieprzyl :(
Chłopaki wcale nie byi na mecz zmobilizowani, Leo sobie spokojnie na lawce siedizał zamiast stac i przezywac ten mecz, on juz na ta repre leje
I tutaj jedna wazna kwestia, tak ajk od Wisły w walce o MP wymagamy stylu a nie minizmalizmu i lub wygrywania fartem tak od tej repry wymaga sie stylu i dobrej gry a nie jakichs fartownych remisow czy zwyciestw z Irlandia Połnocna! Do tych ktorzy WIsły nei pozwalaja krytykowac mimo zwyciestw, zrozumcie to ze najpierw w lidze jest minimalizm i wygrywanie z szaraczkami ligowymi i tak smao w reprze, najpierw jest "oj i teraz wielkie szczescie mamy, pilka obok bramki, ojjojjj i znowu ratuje nas Artur Boruc" pozniej "no skzoda ze sie teraz nie udało, oj jaka szkoda ze bramkarz obronił"- my k*** idziemy na minimalizm a z takim minimalizmem i wygrywaniem fartem to sie mozemy w pilce klubowej na szczeblu europejskim i z pilka miedzypanstwowa na szczeblu ME I MS w dupe pocałowac, druzyna musi miec styl, hart i ambicje do walki na 90 min zeby cos ugrac a nie kupe farta. Ja sie ciesze ze repra nie awansuje bo znowu by byly glupie nadizeje i zaklamywanie rzeczywistosci ze moze sie jednak na tych MS uda cos ugrac a pozniej znowu by było lanie od jakiegos Ekwadoru czy slabiutkie mecze z Austria!!

Cytat:

Potem sie modlic o baraze ;).
Otoz to, trzeba sie modlic, trzeba liczyc na farta, trzeba liczyc na Borubarai fartownie sobie na MS awansowac, takie jest nasze podejscie i podejscie smaych pilkarzy chyba, a pozniej jest kompromitacja i wstyd na duzych imprezach gdzie wszyscy wychodza grac na pelnej ****ie a my nadal chcemy tylko fartem wygrywac

UW&I 05.09.2009 21:59

Realizatorzy dalej nie nauczyli się żeby nie robić zbliżeń Borucowi, który usilnie udowadnia że zna te tysiąc bitów...

http://www.youtube.com/watch?v=PAshc3L-Pgc

Czekam na kolejną przeróbkę z dzisiaj, chociaż dość szybko przełączyli kamerę, a szkoda...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl