Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jaroo1 05.06.2010 18:05

Cytat:

znawca.. bo obejrzal jeden mecz :rotfl:
ale on ma racje bo skoro my ogralismy Kostaryke na Mundialu 2006 i bylismy w meczu z nimi faworytem to Kostaryka naprawde jest slaba. I tylko pokazuje to nasza sile gdzie w takich reprezentacjach ktore w Europie bylyby jakas 4 liga (gdzie my powiedzmy jestesmy w 3) szukamy pilkarzy (Diaz). Co do bramkarza to jednak to jest zupelnie inna fucha niz gracz z pola. U nas tez prawie nikt nie umie grac w pilke a bramkarzy mamy calkiem dobrych. Bramkarz to prawie sport indywidualny ;) Ja mam nadzieje ze sciagniemy tego Navasa bo chociaz nie widzialem go w akcji to widac ze chlop jest solidnym pilkarzem a ze musi po 3 bramki inkasowac bo koledzy nie umieja grac to trudno. Lepsza obrona to i z tylu bylby mniejszy wynik

felipe 05.06.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 909377)
znawca.. bo obejrzal jeden mecz :rotfl:

boje sie tego ze sobie z nim dadza spokoj, bo u nas takie gluptaski pracuja ze zobacza ze 3-0 mimo ze przy zadnej bramce nie zawidnil i sobie odpuszcza..

Też sie tego obawiam.
Wystarczy przypomnieć historię z Finem Silaanpą. Obserwowany dłuższy czas, chwalony, kazali mu przyjechać na sparing, niemal prosto z lotniska wszedł na 45 minut na boisko, zawalił gola czy dwa i się z nim pożegnali :lol: Mamy jajca w klubie mocne, więc dopóki nie zobaczę go na konferencji to nie uwierzę już w nic.

PS - u SŁowaków bronił Mucha ?

SpoXsteR 05.06.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 909385)
ale on ma racje bo skoro my ogralismy Kostaryke na Mundialu 2006 i bylismy w meczu z nimi faworytem to Kostaryka naprawde jest slaba.

acha, czyli my powinnismy co najmniej dojsc do polfinalu ligi Mistrzow bo wygralismy jeden mecz z Barcelona?
ewentualnie powinnismy grac w 3 lidze bo przegralismy z Levadia?
co za glupie rozumowanie..
nie zaprzeczam ze na 10meczow Polska wygralaby z nimi 7, tylko po prostu kibicwisly1906 ocenil ich poprzez pryzmat jednego meczu..a tak nie mozna oceniac sile danego zespolu bo brak w tym logiki.. ale tez nie sa to jakies ogorki , po prostu ten mecz im kompletnie nie wyszedl

Mucha bronil

koyoot 05.06.2010 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 909379)
Przy drugiej bramce Navas również nie miał szans, poza tym wygrał kolejny pojedynek sam na sam tym razem z Holosko, niewiele również zabrakło aby sięgnął piłkę przy rzucie karnym.

Diaz po wejściu Gamboy w drugiej połowie przeszedł na lewą pomoc. Nic ciekawego nie pokazał, zresztą jak cały zespół Kostaryki.

Choc i tak byl najjasniejsza postacia tego meczu po stronie Kostaryki zaraz po Navasie...

prorok 05.06.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 909374)
Ta Kostaryka jest beznadziejnie słaba nie dziwi w tym wypadku że najlepszym ich zawodnikiem jest bramkarz.....

Ciekawe czy w polskiej lidze by sobie poradził....

we wtorek pokonali szwajcarie 1-0 oglądałeś...?aha nie dziękuje!pewnie po tym meczu byś mówił ,że są dobrzy...ale takto jest jak się ocenia po jednym meczu.

WalkerLukeTS 05.06.2010 19:22

Ja już mam dosyć tej polityki transferowej i w ogole o otoczki. Ciągle jakieś problemy. Już wydaje się, że mamy bramkarza, a tu nagle okazuje się, że coś nie tak w kontrakcie. Masakra. Makinwa też nie przyjdzie, za to ściągną jakieś przeszczepy typu Cissokho. Głowę daję, że pogra u nas ok. pół roku i go pogonią, bo przesiedzi na ławie wszystkie mecze. Ściągają chłam i liczą, że trener to będzie wystawiał. Nie róbcie sobie nawet nadziei, że ten "piłkarz Auxerre" coś pokaże. Ja postanowiłem się od tego zdystansować. Od dziś nie interesują mnie w ogóle ruch transferowe, skupiam się na grze naszej Wisły, reszta w poważaniu. Bo ile można się wku***ć z byle powodu. Wiem, że niemożliwa jest zmiana tej sytuacjii trudno. Jakby nie można było wydać raz 1 mln Euro i kupić sobie dwóch solidnych graczy to pierwszego składu. Ja nie mam zamiaru jarać się przyjściem jakiegos Boskvicia czy Cissokho, którzy pewnie prezentują poziom Polonii Bytom. W ogóle głupotą bylo pozbywanie się Issy Ba i Alvareza, skoro nie chcą nikogo w zamian wziąć. Już by ich zostawili i przynajmniej nie byłoby osłabień, wzmocnień też nie, ale przynajmniej może utrzymalibyśmy poziom. Po co w ogóle ktoś pisze że Cupiał nie znosi porażek i chce wzmocnić ten skład? Takie mydlenie oczu,wiadomo jak będzie...Do jakiegoś czasu wierzyłem ale teraz....koniec.:-/

picasso 05.06.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 909409)
Jakby nie można było wydać raz 1 mln Euro i kupić sobie dwóch solidnych graczy to pierwszego składu.

Jirsak 700tyś €,Kirm 400 tyś €.są pewniakami w pierwszym skladzie?

WalkerLukeTS 05.06.2010 19:49

Może nie sa pewniakami, ale coś sobą reprezentują i walczą o ten skład, podnoszą poziom przez rywalizację. Uważam, że to trafione transfery. Jednak Jirsak przyszedl 3 lata temu, Kirm rok.

1q2 05.06.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 909393)
ale tez nie sa to jakies ogorki , po prostu ten mecz im kompletnie nie wyszedl

nawet jeśli by byli to akurat jest mało ważne.Ważne jakim bramkarzem jest ten Navas

Wasiu 05.06.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 909412)
Może nie sa pewniakami, ale coś sobą reprezentują i walczą o ten skład, podnoszą poziom przez rywalizację. Uważam, że to trafione transfery. Jednak Jirsak przyszedl 3 lata temu, Kirm rok.

Wisla z 11 Jirsakami walczyla by o utrzymanie a dla Ciebie to dobrzy pilkarze, ktorzy podnosza rywalizacje... O ile 400k za Kirma jeszcze ujdzie, przynajmniej cos soba w reprze prezentuja i jest szansa na sprzedaz z zyskiem, o tyle Jirsak to jeden z najwiekszych niewypalow transferowych Wisly. Gdyby przyszedl za darmo to OK, fajne uzupelnienie skladu, ale za taka forse to porazka. Juz wole darmowych pilkarzy niz kolejne stracone pieniadze na takie "gwiazdy".

Edit. Ja sie przez 3 lata łudziłem, ze Jirsak jeszcze nie pokazal wszystkiego, ale niestety na daremno. On wcale nie gral malo, Moze nie byl podstawowym pilkarzem, ale ma juz ponad 100 meczów w Wisle. Dostawal szanse i u Skorzy, i u Kaspra. I jakos malo z tego wyniklo. Moze i potrafi zagrac i rozegrac, ale najwyzej na poziomie Poloni Bytom. Wisly nie stac zeby sciagac uzupelnienia skladu za 700k euro. To moga robic kluby niemieckie, wloskie czy francuskie. Stilic, Kriviec, Iwanski kosztowali mniej, a sa o wiele bardziej pozyteczni niz nasz Czech. Jezeli pojawilaby sie mozliwosc odzyskania pewnej kwoty za niego to sprzedac jak najszybciej. Issa Ba czy Maczynski nie prezentowali sie gorzej. A Diaz, mimo, ze defensywny, w ataku stwarzal wiecej sytuacji niz Tomek. Fajny z niego chlopak, ale zdecydowanie nie ten rozmiar kapelusza.

WalkerLukeTS 05.06.2010 20:00

Wasiu: Jirsak być może jest przepłacony, ale to dobry zawodnik. Nie podzielam Twojej opinii. Potrafi dobrze rozegrać piłkę, zagrać prostopadłą piłe, ale też bardzo dobrze uderzyć. To że Skorża nie dawał mu szans przez długi czas nie znaczy ze jest słaby. Moim zdaniem jeszcze nie pokazał wszystkiego bo za mało grał.

kibicwisły1906 05.06.2010 20:06

Problem z transferem Czecha od samego początku nie podobał się wielu - znającym się co nieco na futbolu - oglądany może dwa razy przez wysłanników Wisły vide Junco był polecany do klubu jako defensywny pomocnik bo na tej pozycji w Teplicach najczęściej grywał a to Bednarz przedstawił nam go jako ofensywnego pomocnika - tylko że statystyki jakoś tego nie potwierdzały - dwa w tamtym czasie był najgorzej ocenianym pomocnikiem swojego klubu (zbierał najniższe noty) - oczywistą nieprawdą jest że przyszedł do nas za 700 tys euro ta kwota była dużo niższa ok 450 tys euro płacone w trzech transzach....

snyrting 05.06.2010 20:09

WalkerLuke, kur*a po trzech latach? To ile mu trzeba dać?

Od kiedy przyszedł do Wisły, to cały czas jest grupa kibiców (długo się sam do niej zaliczałem) uważa, że Jirsak to świetny rozgrywający, który tylko czeka żeby zacząć grać na światowym poziomie. Po tym jak odszedł Skorża a Czech nie sprawdził się pod wodzą nowego trenera jestem już niemal pewien, że ten chłopak możę i w piłkę grać potrafi, ale na pewno nie zacznie tego robićw Wiśle.

Przykre, ale niestety Jirsak zapisze się w annałach naszego klubu jako jeden z najgorszych transferów w historii.

wojtole14 05.06.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 909419)
WalkerLuke, kur*a po trzech latach? To ile mu trzeba dać?

Od kiedy przyszedł do Wisły, to cały czas jest grupa kibiców (długo się sam do niej zaliczałem) uważa, że Jirsak to świetny rozgrywający, który tylko czeka żeby zacząć grać na światowym poziomie. Po tym jak odszedł Skorża a Czech nie sprawdził się pod wodzą nowego trenera jestem już niemal pewien, że ten chłopak możę i w piłkę grać potrafi, ale na pewno nie zacznie tego robićw Wiśle.

Przykre, ale niestety Jirsak zapisze się w annałach naszego klubu jako jeden z najgorszych transferów w historii.

Po pierwsze pomyliliście chłopaki tematy, a po drugie Jirsak nie zasługuje na tytuł beznadziejnego transferu Wisły. Kolejka przed nim jest ogromna do tego tytułu. Powiem więcej, jako że my tych gotówkowych transferów bardzo mało robimy to jest w czołówce najlepszych transferów ostatnich lat.

raciborzanin 05.06.2010 20:59

Jeden z naszych celów transferowych strzelił 2 bramki w play-offach o 2 ligę hiszpańską
Jonathan Soriano rozstrzyga rywalizację

gigant 05.06.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 909275)
Nie porównuj jakiegoś zawodnika Osasuny, z JAKIMKOLWIEK zawodnikiem Barcelony, jeszcze takim.

Czym się różnią "jakiś" z rezerw Osasuny, od "jakiegokolwiek" z rezerw Barcelony?. Nie rozśmieszaj mnie. Wiem że magia Barcy działa, ale nie kompromituj się.

Acapelo 05.06.2010 22:01

.wysiwyg { FONT: 11px tahoma; BACKGROUND: #ffffff; COLOR: #222222 } P { MARGIN: 0px } .inlineimg { VERTICAL-ALIGN: middle } Ja bym chciał Navasa i Sadloka. Jezeli sie da to Sobiecha, a niech sobie darują tych odpadów do ataku, lepiej juz dac szanse Hristovowi. No i przetestować paru chłopaków na prawą obronę. I przedluzyc kontrakt z Pawelkiem.

Mamy wtedy silny sklad mogacy spokojnie walczyc o mistrza:
Navas Pawelek
Singlar Glowa Sadlok Marcelo Pi.Brozek
Lobodzinski Kirm Sobol Diaz Jirsak Gargula
Malecki Boguski Brozek
16 wyrownanych graczy, moim zdaniem to wystarcza.
Tak wiec Navas+ Sadlok i jestem zadowolony. A reszta to powinni byc ewentualnie gracze mlodzi przyszlosciowi bo nie zanosi sie na awans w pucharach, a nie ma sensu zapychac kadry przeplacanymi odrzutami. Uwazam ze Hristov nie jest gorszy od tych orlow typu Soriano Boskovic... ups sorry nie zauwazylem ze Hristov juz nas oposcil. No to bedzie trzeba jakiegos ogorka wziasc do napadu...

Mishau 05.06.2010 22:08

http://www.youtube.com/watch?v=HccfKRe8PMM

Pierwsza bramka Soriano, jakby się komuś sciagac nie chciało :p

Widac chlopak ma niemałe umiejętności, polscy kibice Barcelony chwala tego chlopaka i oby to byla prawda ze może nas zasilić :D

http://www.youtube.com/watch?v=7RbSBfjx7QM

Druga bramka Jonthana na 3:0

Syn Kangura z 1984 05.06.2010 22:22

Świetne przyjęcie, naszym piłka by pewnie odskoczyła na parę metrów. Strzał nie do obrony. Coś czuje że to zawodnik nie dla nas :(

wislakrakow124 05.06.2010 22:25

Soriano jes;i by przyszedl to mozna liczyc ze to moze byc duze wzmocnienie! Widac szybkosc technike czyli zawodnik w sam raz dla nas! Oby sie dzialacze postarali

Pablo84 05.06.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 909455)
http://www.youtube.com/watch?v=HccfKRe8PMM

Pierwsza bramka Soriano, jakby się komuś sciagac nie chciało :p

Widac chlopak ma niemałe umiejętności, polscy kibice Barcelony chwala tego chlopaka i oby to byla prawda ze może nas zasilić :D

http://www.youtube.com/watch?v=7RbSBfjx7QM

Druga bramka Jonthana na 3:0

Hahaha, ale ktoś tytuł walnął w filmiku.

Ludzie, o czym wy w ogóle piszecie?!!

felipe 05.06.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 909482)
Hahaha, ale ktoś tytuł walnął w filmiku.

Ludzie, o czym wy w ogóle piszecie?!!

Na to samo zwróciłem uwagę :lol:

Nie no, z filmików wynika, że to nie dla nas piłkarz raczej...

pawelwislak 05.06.2010 23:11

Jak na początku myślałem że a rezerwy Barcy to rezerwy może się uda go ściągnąć czy coś ale jak zobaczyłem bramki i styl to twierdze powodzenia jak by się go udało ściągnąć to byłby wielki sukces po prostu transakcyjny ale nie widzę szans on za dobry żeby iść do naszej buraczanej ligi w dodatku nasz klimat raczej nie zachęca w porównaniu do Katalonii.

fialo 05.06.2010 23:21

Już prędzej Łobodziński zostanie królem strzelców Premiership, niż ten Soriano przejdzie do Wisły. Gdzieżby on chciał wynosić sie z Barcelony i grać na Polonii Bytom ..

bridgeburner 05.06.2010 23:41

Facet ma 25 lat
poprawcie mnie jeśli się mylę
ale zdaję się, że w Hiszpanii w drugich drużynach mogą grać zawodnicy tylko do 25 roku właśnie
A gość na pierwszą drużynę Barcy to jednak nie ten rozmiar kapelusza
Jakby mu dać z 400k E rocznie kontraktu...
Ehh rozmarzyłem się, chyba niepotrzebnie
mało to się prawdopodobne niestety wydaje

Fuks 05.06.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 909498)
Już prędzej Łobodziński zostanie królem strzelców Premiership, niż ten Soriano przejdzie do Wisły. Gdzieżby on chciał wynosić sie z Barcelony i grać na Polonii Bytom ..

a wlasnie ze ten argument na szczescie powoli w Polsce przestaje miec znaczenie. Wiadomo, poziom piłkarski dno, ale jezeli chodzi o stadiony i atmosfere to nie mamy na co nadawac. Tylko w tym sezonie nowe stadiony Wisły, Lecha, Legii, Cracovii. Dobre obiekty mają już Korona, Zagłębie i Bełchatów (tutaj bez szaleństwa, ale nowe trybuny). Budują Arka i Jagiellonia. Wraca Górnik z fajnym stadionem i świetną atmosferą, wraca Widzew, Ruch może grać na nowym Śląskim o ile zbiorą na tyle widzów. W bliskiej przyszłosci Śląsk i Lechia mogą grac na stadionach z euro2012... jak widać jest bardzo dobrze i bedzie lepiej, zostają tylko te dwie Polonie, ktore maja tragiczne obiekty. Ale narzekac nie ma co pod tym wzgledem.

BigLeb 05.06.2010 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 908780)
Nie no pewnie, zazwyczaj jest tak, że jak firma jest w dobrej kondycji finansowej to zwalnia prawie tysiąc pracowniików i ma miliard złotych długów w bankach.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale z twojej wypowiedzi wnioskuje, że lepiej dla Telefoniki i BC byłoby gdyby ten miliard pochodził zamiast z banku pochodził z kieszeni BC? Muszę cię rozczarować jest to ekonomicznie nieuzasadnione.

Acapelo 05.06.2010 23:58

Mysle ze Brozek by 3 albo 4 wladowal w formie. Nie lepiej kupic kogos innego? Juz lepiej tego Sosina wziasc, z rok pogra a z banki pare zasadzi.... Ten koles wyglada mi na przecietniaka.
Hiszpanowi trzeba placic taki kontrakt ze spokojnie za to by sie wzielo gwiazde kazdej z lig europy wschodniej. Dajcie spokoj z takimi wynalazkami.

BigLeb 06.06.2010 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 908809)
Cupiał miewa takie przebłyski mądrości zazwyczaj po przegranych sezonach. Także kto wie, może się coś wydarzy ciekawego ?
Ale Mnie nie interesuje doraźny ochłap typu bramkarz, ja czekam na określenie polityki długofalowej.

A mnie zastanawia co uprawnia ciebie, żeby mieć takie oczekiwania. Taką postawę oczekiwania? Wisła (sekcja piłkarska) ma przeżyć i funkcjonować bez BC, bo on wieczny nie jest. Robisz przytyki człowiekowi, który nakarmił nas sukcesami aż do wyrzygania. Ogarnijcie się ludzie i zejdźcie na ziemię. Jakby nie było, to będzie dobrze. Istnieje piłkarska Wisła i walczy o mistrza co sezon a nie o utrzymanie. Stadion, taka otoczka jeszcze kilka lat temu była tylko w sferze marzeń.

Ogryzek 06.06.2010 00:54

Widzę tu pełną radość większości forumowiczów bo nieziemski Soriano i Bosković mogą zasilić nasze szeregi. Ja bliżej jestem tego co napisał Baala i Uran235. Jestem sceptykiem i przekonają mnie dopiero fakty.

Boskovic - król strzelców ligi czarnogórskiej. Moja odpowiedź - Owsiannikow - król strzelców ligi Mołdawskiej.... gówno zwojował w naszej rzekomo super słabej lidze. Bueno - król strzelców ligi Maltańskiej.... już trochę lepiej, ale też słabiutko. Maycon - z Białorusi.... wiadomo, żenada.
Skoro taki Bosković nie istniał w Serbii w Vojvodinie to wg mnie nie będzie istniał i w Wiśle.

Soriano - jakim cudem piłkarz jeżeli strzela 25 bramek na zapleczu Primera w Hiszpanii nie dostał szansy w Realu Saragossa, Valladolid czy Sportingu Gijon? A jeśli dostał to ile strzelił 2 bramki jak w Albacete? Może to drugi Arrubarena jest? Jest też jakiś Hiszpan w Polonii Warszawa co to Bóg wie ile miał zdziałać (Andreu) a nie umywa się do Adriana Mierzejewskiego.

Tacy piłkarze jak Boskovic czy Soriano to mogą być strzały - wypali nie wypali, a nie pewne transfery które nie tyle w pucharach co nawet w badziewnej naszej lidze mogą się nie sprawdzić. To ja już wolę albo "gwiazdy" naszej kopanej jak Sobiech Sadlok albo weteranów jak Cleber czy Ba sprowadzać do Wisły niż nie wiadomo co?

For_FuN_ 06.06.2010 00:56

Nie ma co piac z zachwytu nad tym pilkarzem...ma 25 lat i gra w segunda division, wiec nie przesadzajmy. Bylo juz kilku kopaczy w naszej ekstraklasie z wiekszym stazem w tamtej lidze, a nawet wyzej, ktorzy mieli byc gwiazdami... Moze wypalic albo i nie, jesli transfer dojdzie do skutku(a co do tego tez mam watpliwosci). Napewno wyglada ciekawie, ale bez peanow na jego czesc ;).

Uran235 06.06.2010 01:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 909523)
Widzę tu pełną radość większości forumowiczó;w bo nieziemski Soriano i Bosković mogą zasilić nasze szeregi. Ja bliżej jestem tego co napisał Baala i Uran 236. Jestem sceptykiem i przekonają mnie dopiero fakty.

Boskovic - król strzelców ligi czarnogórskiej. Moja odpowiedź - Owsiannikow - król strzelców ligi Mołdawskiej.... gówno zwojował w naszej rzekomo super słabej lidze. Bueno - król strzelców ligi Maltańskiej.... już trochę lepiej, ale też słabiutko. Maycon - z Białorusi.... wiadomo, żenada.
Skoro taki Bosković nie istniał w Serbii w Vojvodinie to wg mnie nie będzie istniał i w Wiśle.

Soriano - jakim cudem piłkarz jeżeli strzela 25 bramek na zapleczu Primera w Hiszpanii nie dostał szansy w Realu Saragossa, Valladolid czy Sportingu Gijon? A jeśli dostał to ile strzelił 2 bramki jak w Albacete? Może to drugi Arrubarena jest? Jest też jakiś Hiszpan w Polonii Warszawa co to Bóg wie ile miał zdziałać (Andreu) a nie umywa się do Adriana Mierzejewskiego.

Tacy piłkarze jak Boskovic czy Soriano to mogą być strzały - wypali nie wypali, a nie pewne transfery które nie tyle w pucharach co nawet w badziewnej naszej lidze mogą się nie sprawdzić. To ja już wolę albo "gwiazdy" naszej kopanej jak Sobiech Sadlok albo weteranów jak Cleber czy Ba sprowadzać do Wisły niż nie wiadomo co?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 909524)
Nie ma co piac z zachwytu nad tym pilkarzem...ma 25 lat i gra w segunda division, wiec nie przesadzajmy. Bylo juz kilku kopaczy w naszej ekstraklasie z wiekszym stazem w tamtej lidze, a nawet wyzej, ktorzy mieli byc gwiazdami... Moze wypalic albo i nie, jesli transfer dojdzie do skutku(a co do tego tez mam watpliwosci). Napewno wyglada ciekawie, ale bez peanow na jego czesc ;).

Tak się rodzi plotka. Barcelona walczy o awans, jej rezerwy grają w lidze trzeciej a nie drugiej. Soriano został sprowadzony do rezerw Barcelony przed tym sezonem. Wcześniej grywał w różnych klubach, zaliczył nawet trochę występów w Primera Division, ale były to w znakomitej większości występy symboliczne. W trzydziestu-paru spotkaniach zaliczył trochę ponad 1000 minut na boisku do tego 2 bramki.

kohprzem'68 06.06.2010 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 909516)
A mnie zastanawia co uprawnia ciebie, żeby mieć takie oczekiwania. Taką postawę oczekiwania? Wisła (sekcja piłkarska) ma przeżyć i funkcjonować bez BC, bo on wieczny nie jest. Robisz przytyki człowiekowi, który nakarmił nas sukcesami aż do wyrzygania. Ogarnijcie się ludzie i zejdźcie na ziemię. Jakby nie było, to będzie dobrze. Istnieje piłkarska Wisła i walczy o mistrza co sezon a nie o utrzymanie. Stadion, taka otoczka jeszcze kilka lat temu była tylko w sferze marzeń.

Oby przebłyskiem "geniuszu" ludzi których zatrudnia Boguś nie okazala się niepotwierdzona dotąd plotka jakoby Glowa (1,5 mln euro) w pakiecie z Sobolem (800 tys euro) zostali już dogadani przez nowe kluby .
Ale to tylko kwestia dni więc zobaczymy co w zamian zawiadowcy klubu zaproponują , bo to już była by spora wyrwa w trzonie drużyny .
Myślę że tak dopiero może się rodzic plotka , a co do samego Boguslawa Cupiała to gosciowi należy się o tych co pamiętają lub nie dawne czasy ukłon po same jaja bez żadnej dogłebnej analizy jego polityki przy Reymonta .

kondzio500 06.06.2010 08:10

co powiecie o kolejnych doniesieniach tym razem a propo zawodnika z Bulgarii Iwana Bandalowskiego??

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/06/05/byly-pilkarz-feyenoordu-trafi-na-reymonta/

Maciuś 06.06.2010 08:15

Wiele halasu a zaloze sie ze skonczy sie tak jak z Hristovem czyli sprowadzimy na dzien przed koncem okienka jakiegos ogorka po przejsciach.

JrQ- 06.06.2010 08:32

Cytat:

Czym się różnią "jakiś" z rezerw Osasuny, od "jakiegokolwiek" z rezerw Barcelony?. Nie rozśmieszaj mnie. Wiem że magia Barcy działa, ale nie kompromituj się.
Sam się chłopie kompromitujesz durnymi tekstami, jakby jakiś klub na końcu świata miał dla niego większe znaczenie.

Żadna 'magia' nie ma tu znaczenia, koleś jest po prostu zbyt dobry, żeby grać u nas.

WalkerLukeTS 06.06.2010 09:42

kohprzem'68: Skąd Ty masz takie info o Głowie i Sobolu ?!:shock:

kibicwisły1906 06.06.2010 10:40

Faktem jest że Wisła chce sprowadzić zawodnika, który w perspektywie zastąpiłby Sobola w pierwszym składzie - teraz jest to już konieczne wszak Radek ma 34 lata i grać we wszystkich spotkaniach na równym poziomie nie da rady....

Co do Soriano i jego porównywania z Uche swego czasu - Uche miał lat 18-19 jak do nas z rezerw przychodził, a Hiszpan ma 25 lat....

My potrzebujemy zawodników na odpowiednio wysokim poziomie i w formie - gra w rezerwach przez większość część kariery to nie to samo co gra o puchary etc...

DeadOrAlive 06.06.2010 11:09

Jak już zdążyłem zaobserwować, z Navasa będzie jedno wielkie gó*no.
Nie mówiąc o rzekomym napastniku z " o zgrozo " rezerw Barcelony...

wislakrakow124 06.06.2010 11:15

DeadOrAlive jak z Navasa moze byc wielkie go..o to co jest teraz z Pawełkiem???

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl