![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego też podziwiam brawoszefów, którzy w te bajki jeszcze wierzą ;) BTW Drozdowi neta odcieli? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Watts, Wolfy w tej kwestii ma racje - nie do końca rozumiem co chcesz udowodnić? Nie ma żadnych racjonalnych przesłanek, dla których temat Poletanovica byłby realny
|
Cytat:
Podobnie jeśli chodzo o potencjał obu lig, biorąc pod uwagę przepaść między zapleczem i Ekstraklasą... |
Cytat:
Mówię, że Ty masz racje. |
Cytat:
Po prostu dziwi mnie branie rankingu krajowego który dotyczy czołówki Ekstraklasy pod kątem pierwszej ligi, z której większość awansujących spada w po jednym sezonie. Dwa różne światy. |
Cytat:
myślę że dysproporcje między czubem polskiej ekstraklasy a środkiem I ligi mogą być mniejsze niż między czubem ligi serbskiej a resztą jej ligi to naprawdę zdominowana liga, w której czasami mistrz jest znany już w grudniu, poza tym reszcie ligi niewiele skapuje z sukcesów Zvezdy i rzadziej Partizana. u nas mimo narzekań na rynek wewnętrzny jest znacznie inaczej, także pod względem wyrównanego poziomu - heloł, PP? jest jeden zasadniczy feler z dostępnymi w sieci rankingami Elo - nie zliczają pojedynczych meczów z I ligi (i w ogóle europejskie puchary dają do niego dużą premię), dlatego ciężko porównywać akurat Wisłę (ELO 1294) do czegokolwiek, ale daje mi to trochę do myślenia: https://i.postimg.cc/BX2mnHWB/polska.png https://i.postimg.cc/SXmDH5H0/serbia.png @azor: czemu miałby do nas nie przyjść? różnica indywidualnego poziomu sportowego nie jest duża, a wolfy myli się w tym, że próbuje go oceniać na tle jego ligi, której nie zna :) |
Cytat:
|
Cytat:
Serbia to nie Polska - niższy poziom ligi, prawdopodobnie mniejsza kasa, niekoniecznie na czas, trochę więcej korupcji, impulsywni trenerzy, prezesi i właściciele dla zawodnika który ma 31 lat, do tego takiego który poznał warunki (finansowe i sportowe) gry w Polsce to miałaby być taka zła opcja? te puchary to naprawdę taki gamechanger? jestem przekonany, że indywidualnie jest na poziomie przystającym do polskiej I ligi, ale Wisła organizacyjnie i finansowo może być o wiele lepszą opcją niż ~4. drużyna serbskiej ligi - a są przesłanki, że sportowo też może tak być, wyjąwszy wspomnianą regularną grę w eliminacjach pucharów (w tym sezonie nawet krócej niż Wisła) |
Cytat:
racjonalny prezes, właściciel, organizacja i finanse - naprawdę mówimy o Wiśle w aktualnym położeniu? poziom sportowy - to wciąż jest 1 poziom rozgrywkowy vs 2 poziom rozgrywkowy. Nie jesteśmy Championship. Jedynym argumentem, który mógłby przyciągnąć Poletanovica to Wisły w tych okolicznościach jest kasa, której nie mamy. Jeżeli mamy go brać w ramach "zastaw się, a postaw się" to wolę środek Duda-Igbe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nie wiem czy my mamy wybór.
|
Cytat:
Czyli all in z parą dwójek na ręku, ale w sumie w puli jesr i tak dom i samochód. |
Nie zbankrutujemy. Kwiecień na to nie pozwoli. Jestem święcie przekonany, że to przyszły właściciel Wisły. Królewski nie bedzie mial wyboru.
|
K...a jakby zakontraktowalo Ronaldo i tak byście mieli jakieś ale...że stary. Forum malkontentów. Nie dogodzi. Presja jest tu poj...w tym klubie. Dlatego sporo piłkarzy sobie nie radzi, a gdzie indziej tak.
|
Leszek nie przelogowales sie
|
Cytat:
Cytat:
z tym że tak, mimo wszystko to nadal może być prawda, że pod tymi względami jesteśmy lepszym klubem - ja chciałem przekazać, że nawet sportowo ta różnica wcale nie jest tak duża, jak się wydaje Cytat:
myślę że ewentualna klauzula podwyżki po awansie do ekstraklasy może być dla takiego Poletanovicia bardziej atrakcyjna niż teoretyczne frukty z pucharów, gdzie w Vojvodinie możesz mieć o wiele niższe zarobki, a w Wiśle nawet ta pierwszoligowa baza jest warta świeczki podsumowując, przeszliśmy od "Poletanović tu nie przyjdzie, to kaczka" do "Poletanović może tu przyjść, to kwestia kasy którą możemy wydać lub nie, lepiej nie" - moja robota tu chyba jest skończona :P |
Poletanović przede wszystkim jest piłkarzem na pozycję na której mamy brak - defensywnej pomocy. Nie jest kurduplem, nie miał ostatnio operowanych kolan, grał w miarę regularnie i umie dośrodkować. No i przede wszystkim - jak go ktoś kopnie albo zbierze z bara to raczej nie będzie się chował przez resztę meczu, co jest aspektem olewanym przez nasz klub przy doborze piłkarzy - a niestety kluczowym. Na Piotrusiach Starzyńskich nie robi się awansu w tak siłowej i brutalnej lidze.
Menedżer podsunął nam trafniejszą opcję niż nasz "dział sportowy" :> Na pewno wygląda na papierze sensowniej niż ten Trouliet. I tak jak napisałem - podejrzewam że pierwsza liga to niższy poziom niż liga serbska, więc przejście powinno być w miarę łagodne. O ile do niego dojdzie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Lesiu się nawrócił.Jebie już zaskrońca równo z nami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jak zremisujemy ze Zniczem i przegramy z Ruchem? :D
|
Cytat:
Ale chciałem zwrócić uwagę jakie to smutne że to menedżer podsuwa nam piłkarza lepiej dopasowanego pod nasze potrzeby niż dział sportowy. No ale my przecież idziemy na rekord ofensywnych środkowych pomocników, mamy na liście płac coś koło sześciu, z czego do gry w pierwszej lidze nadaje się dwóch. |
A no racja Wolfy, dzięki, chciałem być umiarkowanym optymistą.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Żeby tylko Szot/Jaroch dojechał z formą, omijaly nas kontuzje i nawet 1 transfer w tym oknie może będzie wystarczajacy by doczłapac do baraży. |
Cytat:
|
Swoją drogą to ciekawe co czują te Orły po AGH, co to obsługują system skautingowy dla Szefita.
Dłubią miesiącami analizy a w końcu przychodzi Poletanovic, którego polecił własny menadżer:) Ja wiem, że pewnie mają kredyty, muszą kupić żarcie itp no ale jednak... |
Maja placone? Maja, wiec zadowoleni. System wyjasnil ostatnio sam szefito. Algorytm wyszukuje pilkarzy ktorzy nie sa zainteresowani gra w Wisle badz nas na nich nie stac.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl