Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Bobek90 23.12.2011 15:49

jaro1985r
Umiesz czytac ze zrozumieniem?

mitmichael
Spytam inaczej; naprawde myslisz ze Biton gral lepiej w tej rundzie od Ljuboji? Ljuboja nie tylko gole strzelal (jeden mniej od Bitona), to przez niego przechodzila lwia czesc akcji warszawskiego zespolu.

Blaszczu16 23.12.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1204522)
Jeśli Wojciechowski mysli że za 1,5 mln Trabzonspor odda mu Brożka to śmiem wątpić w jego transfewr ale jeśli tyle miałby kosztować to Wisła powinna go kupić i napastnik byłby z głowy

Wisła powinna Bitona kupić i napastnik byłby z głowy.

jaro1985r 23.12.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1204586)
jaro1985r

mitmichael
Spytam inaczej; naprawde myslisz ze Biton gral lepiej w tej rundzie od Ljuboji? Ljuboja nie tylko gole strzelal (jeden mniej od Bitona), to przez niego przechodzila lwia czesc akcji warszawskiego zespolu.

No właśnie umiem i dziwi mnie to że Bitona wolisz od Brozka. Jeśli Genkow będzie zdrowy to Biton siądzie na ławce i mogę sie nawet o to założyć! Jestem zwolennikiem Bułgara i myślę że to będzie jego runda

mitmichael 23.12.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1204586)
jaro1985r

mitmichael

Biton zapewniał bardzo wazne bramki Wisle i gdyby nie to bylibysmy na miejscu 10tym a moze i dalej. Onet to Legia dlatego wybrali Ljuboje i tego sie bede trzymał. Zreszta co to za wielki portal by sie Nim wzorowac.

jaro1985r 23.12.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204613)
Biton zapewniał bardzo wazne bramki Wisle i gdyby nie to bylibysmy na miejscu 10tym a moze i dalej. Onet to Legia dlatego wybrali Ljuboje i tego sie bede trzymał. Zreszta co to za wielki portal by sie Nim wzorowac.

Legia 29 bramek strzelonych, Wisła 16... Ljuboja bardziej wszechstronny , dużo asyst, Legia grała chyba najładniejszą piłkę od paru dobrych lat. W Canal + też Serb jest w 11-stce więc daj spokój

brylant17 24.12.2011 08:37

Gwiazdor cracovii jeździł kradzionym autem

Cytat:

Policja zarekwirowała auto gwiazdora Cracovii Saidiego Ntibazonkizy - informuje "Fakt". Okazało się, że samochód był kradziony.

Ntibazonkiza domaga się teraz w sądzie zwrotu pieniędzy od kibica "Pasów" Dominika K., za pośrednictwem którego kupił sprowadzone z Niemiec luksusowe auto za 170 tysięcy złotych.

Początkowo samochód miał trafić do Arkadiusza Radomskiego, jednak ostatecznie na zakup zdecydował się snajper Cracovii.

:lol::lol: udany zakup

Ogryzek 24.12.2011 10:00

Był jakiś czas temu artykuł w prasie że znany piłkarz z Krakowa kupił kradziony samochód i sprawa jest w prokuraturze, tylko wtedy nie było nazwisk.

A pamięta ktoś jeszcze jak któryś z naszych "wiernych" kibiców na forum po tym artykule sugerował że to ktoś z naszych kopaczy kupił kradziony samochód?

No cóż Saidi jest wyznawcą islamu, świąt mu to nie zepsuje:)

mitmichael 24.12.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1204625)
Legia 29 bramek strzelonych, Wisła 16... Ljuboja bardziej wszechstronny , dużo asyst, Legia grała chyba najładniejszą piłkę od paru dobrych lat. W Canal + też Serb jest w 11-stce więc daj spokój

I tak mnie nie przekonasz - ustawione i koniec kropka. Juz predzej powinno byc wiecej zawodnikow ze Slaska niz Legii - oceniana jest liga a w niej Slask jest najlepszy, ma najwiecej punktow i strzelonych bramek. I najladniejsza pilke grał Slask co pokazał m.in wygrywajac z Legią. Ale z tego co piszesz mozna wywnioskowac to, ze chyba jestes kibicem Legii - w innym wypadku tak bys nie szedł w zaparte i nie bronił tego wyboru.

PS: Tomasz Hajto powiedział na łamach "Super Expressu" ze bedzie trenerem Jagielloni. Czyli jednak dostał zgode

Sartre 24.12.2011 10:28

Cytat:

I dzisiaj sie potwierdziło, ze to głosowanie na onecie jest ustawione. Wiedziałem, ze zamiast Bitona wpierdziela tam Ljuboje.
Cytat:

Nie prawda, Legia=Onet dlatego tak wybrali.
:lol:

Taaa, Walter wraz ze swoim Oficerem Prowadzącym tak zadecydowali :lol: Podobno Jaruzel nie chciał nic słyszeć o tym, żeby to internauci mieli podjąć decyzję, miało być 7 z Legii i kropka! :D

Taki to już jest ten los, że tak głosują internauci. Ani to jakoś szczególnie ustawiane, ani nic, ot pewnie Warszawa ma jakichś bardziej aktywnych internautów czy coś. Ostatnio ekstraklasa.tv na facebooku przeprowadzała podobną sondę i też absurdalna ilość legionistów powygrywała. Jak dorzucić do tego, że niedzielny kibic kojarzy zawodników wyłącznie z Legii, Wisły i Lecha, no i może, mooooże Milę i Celebana i jakoś kojarzy że Frankowski gra w Jagiellonii, to takie wyniki nie zaskakują.

Cytat:

I najladniejsza pilke grał Slask co pokazał m.in wygrywajac z Legią.
Chyba żartujesz :) Ja jestem w pełni podziwu nad tym jak gra Śląsk, ale ładną piłkę, to oni zagrali może w dwóch-trzech meczach które widziałem, i wcale nie był to mecz z Legią - sporo za to widziałem Śląskich "zwycięskich męczarni". To że ktoś wygrał z nami to akurat zupełnie o niczym nie świadczy - no chyba, że chcesz udowadniać ze ładną piłkę grają Podbeskidzie czy Korona, co te drużyny "pokazały" wygrywając z Legią ;) Śląsk jest fenomenalnie zorganizowany i konsekwentny, ale niewiele pamiętam ich akcji bramkowych, które byłyby grane szybką klepą, niekonwencjonalnymi podaniami czy jakimś zmyślnym wystawianiem się na pozycję i dobrą grą bez piłki. Ewentualnie można powiedzieć, że Śląsk gra futbol piękny w swojej prostocie - to wtedy tak :)

jaro1985r 24.12.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204724)
I tak mnie nie przekonasz - ustawione i koniec kropka. Juz predzej powinno byc wiecej zawodnikow ze Slaska niz Legii - oceniana jest liga a w niej Slask jest najlepszy, ma najwiecej punktow i strzelonych bramek. I najladniejsza pilke grał Slask co pokazał m.in wygrywajac z Legią. Ale z tego co piszesz mozna wywnioskowac to, ze chyba jestes kibicem Legii - w innym wypadku tak bys nie szedł w zaparte i nie bronił tego wyboru.

PS: Tomasz Hajto powiedział na łamach "Super Expressu" ze bedzie trenerem Jagielloni. Czyli jednak dostał zgode

Po pierwsze napisałem ,że Legia gra najładniejszą od lat piłkę jako Legia a nie wszystkie drużyny, po drugie jestem kibicem Wisły ale śledzę inne mecze i jeśli we wszystkich plebiscytach Ljuboja jest przed Bitonem to chyba coś w tym jest, masz swoje zdanie ok ale nie zarzucaj innym,że ukartowali jakiś wybór bo jest to żałosne...
Tak na marginesie jeśli jestes takim zwolennikiem Bitona to dla Ciebie lepiej jest jak nie będzie go w 11-sce sezonu bo za pół roku będzie trzeba go wykupić i taki tytuł napewno w tym nie pomoże

mitmichael 24.12.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1204769)
Po pierwsze napisałem ,że Legia gra najładniejszą od lat piłkę jako Legia a nie wszystkie drużyny, po drugie jestem kibicem Wisły ale śledzę inne mecze i jeśli we wszystkich plebiscytach Ljuboja jest przed Bitonem to chyba coś w tym jest, masz swoje zdanie ok ale nie zarzucaj innym,że ukartowali jakiś wybór bo jest to żałosne...
Tak na marginesie jeśli jestes takim zwolennikiem Bitona to dla Ciebie lepiej jest jak nie będzie go w 11-sce sezonu bo za pół roku będzie trzeba go wykupić i taki tytuł napewno w tym nie pomoże

Nie tylko ja tak mysle - zreszta głosowanie tygodnika Pilka Nozna tez bylo smieszne - jakim cudem mogła wygrac Legia jak brali rowniez pod uwage runde rewanzowa poprzedniego sezonu w ktorym to My zdobylismy MP? No chyba, ze dla tych co wybierali zdobycie Pucharu Polski jest wazniejsze od wygrania ligi. A to jaki styl prezentowala dana druzyna przy wyborze nie powinno miec zadnego znaczenia - najwazniejsze sa odnoszone sukcesy.

jaro1985r 24.12.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204788)
Nie tylko ja tak mysle - zreszta głosowanie tygodnika Pilka Nozna tez bylo smieszne - jakim cudem mogła wygrac Legia jak brali rowniez pod uwage runde rewanzowa poprzedniego sezonu w ktorym to My zdobylismy MP? No chyba, ze dla tych co wybierali zdobycie Pucharu Polski jest wazniejsze od wygrania ligi. A to jaki styl prezentowala dana druzyna przy wyborze nie powinno miec zadnego znaczenia - najwazniejsze sa odnoszone sukcesy.

Z drużyna roku sie zgadzam,Wiśle sie należał ten tytuł

wanciak86 27.12.2011 15:38

Cytat:

Lechia Gdańsk nie ustaje w poszukiwaniach bramkostrzelnych napastników. Do Gdańska w przerwie zimowej trafić mogą dwaj gracze z ligi łotewskiej - Vladsilavs Kozlovs i Jurgis Kalns
ktoś coś o Nich wie..? wiem, że jednym też interesuje się Legia?

emj10 27.12.2011 16:28

Typowe no-namy z Łotwy. Nie liczę, że któryś z nich będzie drugim Rudnevsem. Nie ten wiek i nie ta para kaloszy.

AYALA 30.12.2011 23:58

Kubicki drugim trenerem w Sybirze Nowosybirsk
http://www.legia.net/wiadomosci,4491...e_w_rosji.html

arti 31.12.2011 18:54

Niedzielan rozwiązał umowę z Pejsami.
Sportowe wspomnienia Wtorka z Krakowa pozostaną nienajlepsze...:)
Co teraz? Powrót do Lubina?
Kogo zamiast niego wezmą pejsy?

flamengista 31.12.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1204575)
Troche pokory. Patrzac na ostatnie... powiedzmy 10 lat (czasy wspolczesne, prehistoria out)... to mamy tylko dwa dobre wystepy w pucharach- sezon 2002/2003 i sezon 2011/2012. Lech w tym wzgledzie nie jest gorszy (sezon 2008/2009 i 2010/2011). Jesli juz go dystansujemy to tylko w sukcesach na wlasnym podworku.

Chyba na ostatnie 5 lat, bo tyle właśnie wiosen liczy słynny Kuchenkorz POZnan*. Chyba że bierzesz pod uwagę właściwego protoplastę - wtedy należy jednak dodać sukces, jaki był w postaci awansu do fazy grupowej PUEFA (2004/2005). Owszem, przegrali wszystko ale do grupy awansowali - chyba jako pierwsi w Polsce.

Co do nas - 3 sukcesy (2 fazy grupowe - PUEFA 2006/2007& LE 2011/2012 + wyjście w zgrupy teraz, 1/8 PUEFA 2002/2003), do tego małe sukcesiki, ale jednak: pierwszy polski klub, który wyeliminował klub hiszpański (Real Saragossa - PUEFA 2000/2001), wyeliminowanie NEC Nijmegen, Transbosporu, Hajduka Split, Beitara Jerozolima.

Jak na ostatnie 10 lat nie ma się czego wstydzić, choć moim zdaniem to epoka straconych szans. Najbardziej żal Parmy i kretyńskiego noża - gdyby nie to, śmiem twierdzić że w następnym roku LM byłaby nasza. Żal także osłabienia się przed Anderlechtem, który był do przejścia. Do tego doliczyć należy epopeję z Lazio, tragedię ateńską i mimo wszystko pech z Cypru.

Reasumując - były szanse osiągnąć znacznie, znacznie więcej. A w zasadzie zrobić taki sukces, że odskoczylibyśmy na 2 długości od reszty stawki i w ogóle taką Amiką byśmy się nie przejmowali.

wanciak86 02.01.2012 13:19

Cytat:

Śląsk Wrocław uniknie degradacji?

Obecny wicemistrz Polski i lider T-Mobile Ekstraklasy może uniknąć degradacji za ustawianie meczów tylko dlatego, że prokuratura nie zajęła się jego przypadkiem w pierwszej kolejności - donosi "Przegląd Sportowy".

- Zgodnie z ostatecznymi regulacjami wynikającymi ze statutu PZPN, czyny sprzed 19 kwietnia 2004 roku się przedawniły (a to przed tą datą Śląsk brał udział w korupcji - przyp. red.) - twierdzi szef Wydziału Dyscypliny PZPN, Artur Jędrych.

Wszystko wskazuje, że Śląsk dzięki temu uniknie degradacji. Gdyby jego sprawą zajęto się na początku afery korupcyjnej, mógłby go spotkać taki sam los jak Arkę Gdynia czy Górnika Łęczna.

- Śląsk rzeczywiście uniknie degradacji, lecz nie przez przypadek, a z powodu działania władz PZPN. (...) To przecież PZPN wiosną 2008 roku wymienił cały WD, po czym świadomie wprowadził abolicję właśnie dla takich klubów jak Śląsk, Cracovia czy Lech - powiedział prof. Robert Zawłoski, były pracownik Wydziału Dyscypliny, który za korupcję degradował kluby na potęgę.
czyzby juz po mistrzostwie?

rafkur 02.01.2012 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1206575)
czyzby juz po mistrzostwie?

No jeżeli im udowodnią tyle tego g.... ile jest wymieniane to może być teoretycznie nawet po eklasie...

gypsy 02.01.2012 13:31

No skoro sprawa się przedawniła, to raczej Śląskowi się "upiecze". Pewnie nic z tym nie zrobią, takie jest moje zdanie.

mitmichael 02.01.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1206579)
No skoro sprawa się przedawniła, to raczej Śląskowi się "upiecze". Pewnie nic z tym nie zrobią, takie jest moje zdanie.

Wszystko sie jeszcze moze zdarzyc
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...67/story.shtml

tropik 02.01.2012 13:54

Jak im odejmą jakieś punkty to logiczne że nie w tym sezonie, ale moim zdaniem im się upiecze.

kangurekm 02.01.2012 14:02

Jeżeli sprawa się przedawniła ( jak w przypadku pasiastych i wronek) , a wzięli by się za Śląska, to będąc konsekwentnym musieliby się zabrać za wymienioną w nawiasie dwójkę , co ze względu na układy raczej się nie wydarzy. Doprowadzi to do ogromnego "żuru" i potwierdzi tezę o równych i równiejszych w naszej lidze.
Natomiast jeśli WKS`owi odebraliby punkty jeszcze w tym sezonie to to jest jawne działanie na korzyść pewnego klubu...

emj10 02.01.2012 14:45

Jakiego? Wisły?

Gucio25 02.01.2012 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1206602)
Jakiego? Wisły?

:ej:
pięć znaków, pierwsze el.

uposledzony_ale_kumaty 02.01.2012 16:35

Ja myśle, że jedyną karą będzie grzywna, dlatego, że ...

Cytat:

Przyjaciele ze Śląska Wrocław

Skąd Ryszard Sobiesiak, biznesmen związany z branżą hazardową znał byłego przewodniczącego klubu PO Zbigniewa Chlebowskiego? Niewykluczone, że obu mężczyzn poznał ze sobą wicepremier Grzegorz Schetyna. Schetyna miał okazję pracować z Sobiesiakiem w Śląsku Wrocław.
Biznesmen kupił piłkarską drużynę z Wrocławia w 1997 roku, ale jego jedynym sukcesem było sprzedawanie wyróżniających się piłkarzy. W tym samym czasie udziały w koszykarskiej sekcji Śląska Wrocław miał Grzegorz Schetyna. W 2003 r., gdy kasa piłkarskiego klubu świeciła pustkami, przyszły wicepremier przejął zarządzanie drużyną piłkarską, chociaż formalnie jej właścicielem pozostawał Sobiesiak. Istotne dla sprawy może być też to, że to właśnie poparciu Schetyny w walce o władzę w dolnośląskiej PO swój błyskawiczny polityczny awans zawdzięcza Chlebowski – wcześniej szeregowy członek partii. O tym, że Sobiesiak uważał Schetynę za dość bliskiego znajomego świadczy fakt, że w rozmowach z Chlebowskim sugerował mu, aby poprosił „Grzesia" o pomoc. Stenogramy podsłuchów nie wskazują jednak na to, żeby wicepremier w jakikolwiek sposób zaangażował się w sprawę, choć 28 września 2008 roku Sobiesiak został przyjęty przez Schetynę.
http://www.wprost.pl/ar/175304/Przyj...laska-Wroclaw/

Grzesiu już zadba o to, żeby im się nic nie stało.

jakkfk 02.01.2012 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tropik (Post 1206584)
Jak im odejmą jakieś punkty to logiczne że nie w tym sezonie, ale moim zdaniem im się upiecze.

He he.
Logika w "naszych" kręgach piłkarskich?

martin_6 02.01.2012 16:49

Akurat ujemna kara dla Śląska byłaby równie korzystna dla nas, jak i dla Legii. Nam dałoby realne szanse na powalczenie o mistrza, bo obecnie widoki są takie średnie. Ale mimo wszystko takich rzeczy się po prostu nie robi, uważam że ewentualna kara będzie od początku przyszłego sezonu.

wanciak86 02.01.2012 19:18

Cytat:

Patryk Tuszyński, 22-letni napastnik, który może też grać w pomocy, jest blisko przejścia do Lechii Gdańsk. Jeśli w środę przejdzie badania medyczne w Poznaniu prawdopodobnie będzie piłkarzem biało-zielonych.
Ogólnei jestem zadowolony, mam nadzieję, że chłopak sie odnajdzie i pare bramek nastuka.
Chciałbym, żeby Lechia była w 90% Polska, i mam nadzieje, że własnie takimi Machajami i Tuszyńskimi to osiągniemy.

emj10 02.01.2012 20:26

Disco kupiło drugiego Meliksona wg. izraelskich dziennikarzy. Zawodnik odszedł ze względów pozasportowych, gdyż miał na pieńku z kibicami od jakiegoś czasu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl