Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tempertantrum 19.01.2025 20:44

Przecież Hajda już w Miedzi Legnica.

Szneka 19.01.2025 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tempertantrum (Post 1641539)
Przecież Hajda już w Miedzi Legnica.

Nie wiedziałem. Szkoda .

miles 19.01.2025 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1641540)
Nie wiedziałem. Szkoda .

Nie wiedziałeś bo ten wyżej gada bzdury. Jest tak w miedzi jak rodado w poznaniu

tempertantrum 19.01.2025 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miles (Post 1641541)
Nie wiedziałeś bo ten wyżej gada bzdury. Jest tak w miedzi jak rodado w poznaniu

Skoro Puszcza potwierdziła, że klauzula odstępnego została uruchomiona, a kilka źródeł potwierdza, że chodzi o Miedź to dla mnie sprawa jest jasna. Może nawet jutro go ogłoszą. Jeśli będzie inaczej to posypie głowę popiołem.

Porównywanie tego do dywagacji o Rodado w Lechu pozostawię bez komentarza.

stary dziad 20.01.2025 10:28

Ciekawe, czy my w ogóle rozważaliśmy tego zawodnika.
Pewnie nie, bo miał astronomiczną klauzulę wykupu 300 tyś zł:D.
Czyli jest 6 razy gorszy od Fazlagicza...

Ale wydaje się, że mógłby być niezłą alternatywą za Carbo.
Solidny i waleczny..

I kolejna rzecz, jakby tu trafił to zapewne zostałby uznany przez wielu za kolejny szrot, nieudacznika itd.
Nieprawdaż?
Dlatego z ciekawością będę obserwował jego postępy w Miedzi, w maju będzie można powiedzieć "sprawdzam"...

doktor granat 20.01.2025 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1641554)
Ciekawe, czy my w ogóle rozważaliśmy tego zawodnika.
Pewnie nie, bo miał astronomiczną klauzulę wykupu 300 tyś zł:D.
Czyli jest 6 razy gorszy od Fazlagicza...

Ale wydaje się, że mógłby być niezłą alternatywą za Carbo.
Solidny i waleczny..

I kolejna rzecz, jakby tu trafił to zapewne zostałby uznany przez wielu za kolejny szrot, nieudacznika itd.
Nieprawdaż?
Dlatego z ciekawością będę obserwował jego postępy w Miedzi, w maju będzie można powiedzieć "sprawdzam"...

Może być też tak, że nie lubimy się z Puszczą po tym jak nie chcieliśmy ich meczów przy Reymonta i mamy czerwone światło na zakupy u nich. No i jeszcze była sprawa ich bramkarza (choć to raczej sprawa osobista).

Patryko 20.01.2025 10:42

Wydaje mi się, że problem zaczyna się i kończy na etapie "kwota odstępnego". My raczej nie jesteśmy w stanie zapłacić żadnej kwoty odstępnego, więc grzecznie czekamy, aż inni (często za publiczne pieniądze) powyciągają lepszych grajków.

Wisła nie jest już klubem rozdającym transferowe karty. Coś mi się zdaje, że do paru osób to jeszcze nie dotarło.

Jagul 20.01.2025 11:00

W skarbcu pusto, więc z ruchami transferowymi krucho.
Są jeszcze podobno miliony z pucharów ale cały czas czekam, aż Drozd wyjaśni gdzie ich szukać.

azor 20.01.2025 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1641560)
W skarbcu pusto, więc z ruchami transferowymi krucho.
Są jeszcze podobno miliony z pucharów ale cały czas czekam, aż Drozd wyjaśni gdzie ich szukać.

W czerwcowym sprawozdaniu, co to miało być grudniowe. Roku już nie ma sensu podawać.

MMTS 20.01.2025 13:22

mając w pamięci powiedzenie, że transfery lubią ciszę to u nas będzie w tym okienku grubo

stawiam, że przyjdzie:
- gość świeżo po złamaniu nogi
- Omrani 2
- zblądzony turysta

doktor granat 20.01.2025 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1641575)
mając w pamięci powiedzenie, że transfery lubią ciszę to u nas będzie w tym okienku grubo

stawiam, że przyjdzie:
- gość świeżo po złamaniu nogi
- Omrani 2
- zblądzony turysta

.. albo zbłądzony naturysta:)

Dopóki jest jakaś nadzieja to ją miejmy bo cóż innego nam pozostało?

Patryko 20.01.2025 14:38

Naturyście to można od razu suty powykręcać. Ma to sens.

wolfy 22.01.2025 16:40

Temat chyba nieaktualny w tej rundzie.

s1mone 23.01.2025 17:59

Im mniej transferów tym lepiej.

Jeden-dwa jakościowe wzmocnienia wystarczą.

Nie - nie dlatego, że uważam, że mamy jakąś mega mocną kadrę. Nie.
Po prostu uważam, że za dużo mieszamy, nie wiem jak niby ta drużyna ma wypracować jakiekolwiek automatyzmy, gdy my co rundę wymieniamy tabun piłkarzy. Dobry trener jest w stanie poukładać obecną kadrę, nawet w obecnej postaci, tak by była mocna. Nie raz - gdy mają odpowiednie pokłady zaufania potrafią odpalić zawodnicy krytykowani jak choćby właśnie Sukiennicki czy z drugiej mańki Duarte. Nie raz potrzeba czasu na zgranie drużyny. My wymieniamy praktycznie cały klub od bramkarza po kierownika drużyny średnio co rundę i się dziwimy, że na boisku jest zbieranina, a nie drużyna.

Wystarczy popatrzeć na Termalikę z zeszłego sezonu i obecnego. Tu wcale nie trzeba szukać kwadratowych jaj, tylko trzeba zbudować zespół. Trzymam kciuki za trenera Jopa.

Karherop 23.01.2025 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1641664)

Ogloszone wszem i wobec 34 dni przed zamknieciem okna transferowego.

wolfy 24.01.2025 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1641710)
Ogloszone wszem i wobec 34 dni przed zamknieciem okna transferowego.

Przez właściciela klubu.

Ale sytuacja może się zmienić przy "odpowiednim" początku rundy :>

azor 04.02.2025 07:05

https://weszlo.com/2025/02/03/alexis...-krakow-rodez/

I po kłopocie.

Jagul 04.02.2025 07:21

Zaskroniec: Chcieliśmy solidnie wzmocnić pewne pozycje, ale też zaskoczyła nas postawa młodzieży
Rzucamy ręcznik już na starcie :D

doktor granat 04.02.2025 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1642000)

Mnie śmieszy ten załączony wykres, królewski albo ktoś wysyła takie pierdoły do weszło itp. zanim ma podpisanego zawodnika?
Wyszło tragikomicznie.

Levis88 04.02.2025 07:41

Juz jeden obiecujący francuz był u nas.

wolfy 04.02.2025 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1642006)

I Moltenis był naszym najlepszym stoperem, do tego - strzelającym ważne bramki.

Jagul 04.02.2025 10:55

Cytat:

Andżelo Ig?

wolfy 04.02.2025 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1641664)

Królewski potwierdził - nie stać nas na piłkarzy których nasz dział sportowy znalazł :rotfl:

Markus 04.02.2025 11:46

Cytat:

Moltenis był udanym ruchem i prawdziwym wzmocnieniem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1642033)
Królewski potwierdził - nie stać nas na piłkarzy których nasz dział sportowy znalazł :rotfl:

Między innymi dlatego, że hojną ręką wydajemy pieniądze na pensje takich wybitnych grajków jak Łasicki, Talar czy Broda, którym właściciel ochoczo przedłuża kontrakty w imię swoich zasad, a nie interesu Wisły.

wolfy 04.02.2025 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1642039)

Między innymi dlatego, że hojną ręką wydajemy pieniądze na pensje takich wybitnych grajków jak Łasicki, Talar czy Broda, którym właściciel ochoczo przedłuża kontrakty w imię swoich zasad, a nie interesu Wisły.

To prawda. Królewski jeszcze teraz na X chwalił się przedłużeniem z nimi kontraktu!

Trzeba zaakceptować że Wisłą rządzą ludzie wybitnie niekompetentni i czeka nas bankructwo.

Revolver 05.02.2025 19:38

Okienko skończy się najwyżej tym, że JK wrzuci na X info o przedłużeniu do 2030 Biedrzyckiego i tłumaczeniem kibicom, że są idiotami, bo nie rozumieją tego genialnego ruchu.

Karherop 06.02.2025 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1642039)

Za te pieniadze i patrząc że łapanki po testach - OK, choc pierwsze jego miesiace byly kiepskie. Nigdy też się nie dowiemy co by bylo gdyby Colley grał wowczas regularnie zamiast niego. Mial on wowczas fatalna formę, co szczegolnie pokazal z ŁKSem. Pol roku byl naszym najlepszym stoperem.

W kontekscie samych ruchow transferowych to będę jednak zdziwiony jesli do konca okna kadra sie juz kompletnie nie zmieni. Ot taka czutka.

Markus 07.02.2025 08:52

Najnowsze plotki z klubu mówią, że na testy medyczne przyleci jednak Poletanovic. Ciekawy jestem, czy tak się rzeczywiście stanie, czy też ostatecznie skończy się tak jak w przypadku Francuza.

Nasze rozeznanie jakiegokolwiek zachodniego rynku bez skautingu i Kiko jest po prostu zerowe.

azor 07.02.2025 09:24

Nasze rozeznanie jakiegokolwiek rynku, nawet naszego jest zerowe z prostego powodu - od lat "scouting" opiera się na osobach i ich notesikach, a nie systemowo zbudowanej siatce wyszukiwania. To powinien być priorytet dla hasła w co zainwestować.

Poletanovic brzmi sensownie, tyle że my go pamiętamy sprzed 3 lat, w jakiej formie jest obecnie - chyba nikt nie wie. My mamy za niego coś płacić? Gamechangerem raczej nie będzie, zabijcie mnie, ale chyba naprawdę wolałbym duet Duda - Igbe.

Arkadiusz.Czerepach 07.02.2025 09:40

https://sport.interia.pl/pilka-nozna...to,nId,7907624

Karherop 07.02.2025 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1642174)
Najnowsze plotki z klubu mówią, że na testy medyczne przyleci jednak Poletanovic. Ciekawy jestem, czy tak się rzeczywiście stanie, czy też ostatecznie skończy się tak jak w przypadku Francuza.

Nasze rozeznanie jakiegokolwiek zachodniego rynku bez skautingu i Kiko jest po prostu zerowe.

Gdzie Ty masz info o testach medycznych?

PS. Bede nudny. Fakt że ktos gral w Wiśle/na polskich boiskach powinien byc traktowany jako atut, a nie wada.

Potem mamy przyklady takich pilkarzy jak Duarte. Świetny w Grecji, tragiczny w Polsce.

Będę sie cieszył jesli Marko nas wzmocni.

Markus 07.02.2025 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1642179)
Gdzie Ty masz info o testach medycznych?

Czy ja napisałem, że klub ogłosił jakąś informację? Mówię o plotce, którą usłyszałem ze swoich źródeł w klubie. Temu służy ten temat, by pisać i o takich sprawach.

Karherop 07.02.2025 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1642181)
Czy ja napisałem, że klub ogłosił jakąś informację? Mówię o plotce, którą usłyszałem ze swoich źródeł w klubie. Temu służy ten temat, by pisać i o takich sprawach.

Dobra, JK tez to zasugerowal, po czym usunal wpis. Cos sie moze jednak wysypac, tak jak z tym francuzem.

Jaroo1 07.02.2025 14:15

Było miesiąc temu wg szumnych zapowiedzi Zaskrońca 600-700 tys zł na kontrakty do czerwca. Miało się to rozbić na 2-3 kontrakty, dla zawodników z wypożyczeń.
Jak widać Zaskroniec już tak dobrze działa jako samodzielny właściciel Wisły, że nawet nikt nie chce przyjsć na pół roku na wypożyczenie, za niezłą kasę, nie umie też nikogo przekonać aby przyszedł na normalny kontrakt. A w wywiadzie chwali sie, że ma takie zajebiste modele AI, że wyszukały zawodników, na których nas nie stać. O jebaniutki :D

azor 07.02.2025 15:05

Może po prostu tych 600-700 tyś nigdy nie było?

Jaroo1 07.02.2025 15:13

Myślisz że prezes by kłamał...? :/

azor 07.02.2025 15:15

O kurde, na to wychodzi... Ehhh niech pierwszy rzuci kamieniem. Poza tym to białe kłamstwo.

wolfy 07.02.2025 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1642194)
Dobra, JK tez to zasugerowal, po czym usunal wpis. Cos sie moze jednak wysypac, tak jak z tym francuzem.

Ja Ci napiszę co - jego obecny klub chce pieniądze za rozwiązanie kontraktu (w tej czy innej formie, nie wiem czy chodzi o transfer czy uregulowanie zaległości).

azor 07.02.2025 19:47

Dlatego też od początku Poletanović to kolejna kaczka puszczona ot, żeby zrobić trochę zamieszania i odwrócić uwagę. Facet ma kontrakt do 06.26, gra w miarę regularnie - dlaczego niby klub miałby się zgodzić na rozwiązanie kontraktu? Dlaczego też sam piłkarz miałby chcieć odchodzić z 6 klubu serbskiej pierwszej ligi, do średniaka polskiej drugiej ligi? W wieku 31 lat, dla kasy? Mamy argumenty finansowe, żeby go kasą przekonać? Za chwilę będzie jeszcze Marcelo, a gdyby Puszcza nas nie uprzedziła, to i temat Żukowa byłby grany.

wolfy 07.02.2025 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1642234)
Dlatego też od początku Poletanović to kolejna kaczka puszczona ot, żeby zrobić trochę zamieszania i odwrócić uwagę. Facet ma kontrakt do 06.26, gra w miarę regularnie - dlaczego niby klub miałby się zgodzić na rozwiązanie kontraktu? Dlaczego też sam piłkarz miałby chcieć odchodzić z 6 klubu serbskiej pierwszej ligi, do średniaka polskiej drugiej ligi? W wieku 31 lat, dla kasy? Mamy argumenty finansowe, żeby go kasą przekonać? Za chwilę będzie jeszcze Marcelo, a gdyby Puszcza nas nie uprzedziła, to i temat Żukowa byłby grany.

Będę brutalnie szczery - obecny klub może chcieć się go pozbyć z tych samych powodów dla których my od dawna próbowaliśmy zejść z kontraktów Starzyńskiego, Młyńskiego i Sapały. Beznadziejny stosunek jakości do zarobków.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl