Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

brzydki.brzydal 15.11.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luki (Post 1191968)
Gdzie w Krakowie mogę kupić kasety? (tak chodzi mi o te oldchoolowe gadżety z muzyką:)) konkretnie rap

Swego czasu mozna bylo kupic w "Neuma" na zwierzynieckiej (chyba 34).

Saimoz 16.11.2011 08:19

jesli dobrze pamietam to jesli zrobisz zakupy na amazon.co.uk powyzej 25 funtow to wysylka do PL powinna byc darmowa ... to sie jakos nazywalo Super Saver Delivery czy cos takiego

byly zastrzezenia, ze to nie dotyczy giftow (cos chyba jak w Empiku, ze kupujesz komus karte na iles tam pieniedzy i on sobie je pozniej wydaje jak chce w sklepie) i uzywanych rzeczy

Kolumbus 16.11.2011 18:03

outlet Futura Park - był ktoś? jak sytuacja z cenami i co na półkach?

Marcin_fan 16.11.2011 18:10

Osobiście nie polecam. Tam może było coś w 1 dniu, w dzień otwarcia... potem to już rzeczy wyprzebierane, same XXL albo S.... Dlatego tam trzeba mieć cynk kiedy jest dostawa i tam wtedy pojechac ;)

Voin 16.11.2011 18:54

Ostatnio w prasie krakowskiej było troche artykułów, że wcale nie jest taniej, cena tak jak wszędzie.

impreza 16.11.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1192128)
outlet Futura Park - był ktoś? jak sytuacja z cenami i co na półkach?

Byłem ostatnio, żadnych cudów. Ciężko z rozmiarem gdy jest coś fajnego(w większości XXL czy buty 44 i większe), spodziewałem się czegoś bardziej przełomowego, chyba że trafiłem na moment gdzie wszystko co fajne zostało wykupione. Co do cen to na metkach są poobniżane względem tych pierwotnych ale na ile to zabieg marketingowy a na ile rzeczywiście taniej to już inna kwestia, ostatnio często mówią o karach i "pomyłkach" które tam zachodzą.

crazykaro 16.11.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 1192164)
Byłem ostatnio, żadnych cudów. Ciężko z rozmiarem gdy jest coś fajnego(w większości XXL czy buty 44 i większe), spodziewałem się czegoś bardziej przełomowego, chyba że trafiłem na moment gdzie wszystko co fajne zostało wykupione. Co do cen to na metkach są poobniżane względem tych pierwotnych ale na ile to zabieg marketingowy a na ile rzeczywiście taniej to już inna kwestia, ostatnio często mówią o karach i "pomyłkach" które tam zachodzą.

Na tym polegają outlety. Jest dużo fajnego materiału tylko w nietypowych rozmiarach. Ceny zależą od uczciwości producentów i na pewno niektórzy węszą tam oszukańczy zysk ale nie wszyscy

Marcinnno 16.11.2011 21:37

Kiedy ma ruszyć forum skwk ?

BartekA/J 16.11.2011 22:40

Czym mogę zmyć farbę z bluzy i kurtki ?! ;>

krakow2009 17.11.2011 16:14

oriętuje się ktoś z was gdzie mogę nabyc taki oto własnie ortalion?http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...reningu/54968/

Marcin_fan 17.11.2011 16:40

Poleci ktoś jakąs darmową(!) stronę gdzie można obejrzeć filmy..

Lupo 17.11.2011 19:06

Mam bilety RYANAIR'a na przelot do Anglii i z powrotem, niestety nie mogę lecieć. Odprawa online już zrobiona... czy jest jakaś szansa na chociaż częściowy zwrot kasy?? Warto jechać na lotnisko i do tego ich okienka podejść? <chyba kiedyś było na Balicach>

anka1906 17.11.2011 19:44

http://www.koszulkimilitarne.pl/groma14-p-5.html
Gdzie w Krakowie mogę coś takiego znaleźć, lub podobne koszulki tego tupu, ale o tematyce wojskowej?

Fiti 17.11.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1192384)

Playtube.pl

Zola 17.11.2011 21:01

Mam pytanie dla kumatych: dzis "znajoma" poprosila mnie o pomoc --> ma strone internetowa (prowadzi dobrze ROZWIJAJACA sie firme) , tylko "pustą" (ciągle "w budowie") ,a potrzebuje umiescic tam swoje zdjecia - swoja oferta (zdjecia "profesjonalniejsze", ilosc zdjec do zrobienia -> sa to malutkie przedmioty, to ok. 10 000szt. + dodatkowo każde obrobić, umieścić znak wodny, no i umiescic na stronce. I TU PYTANIE: jaka cene "krzyknac" za cos takiego (+/-) ?
P.S. Mam "profesjonalny" sprzet, pomieszczenie do "zniwelowania" cieni, etc, wiec to chyba dodatkowy atut ;)

jakkfk 17.11.2011 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 1192428)
http://www.koszulkimilitarne.pl/groma14-p-5.html
Gdzie w Krakowie mogę coś takiego znaleźć, lub podobne koszulki tego tupu, ale o tematyce wojskowej?

http://militaria.aksnet.eu/

alterego 17.11.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 1192415)
Mam bilety RYANAIR'a na przelot do Anglii i z powrotem, niestety nie mogę lecieć. Odprawa online już zrobiona... czy jest jakaś szansa na chociaż częściowy zwrot kasy?? Warto jechać na lotnisko i do tego ich okienka podejść? <chyba kiedyś było na Balicach>

w ryanairze nawet bez odprawy on line masz pozamiatane. Nie można też zmienić nazwiska ani dodać bagażu.

nero 17.11.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1192462)
Mam pytanie dla kumatych: dzis "znajoma" poprosila mnie o pomoc --> ma strone internetowa (prowadzi dobrze ROZWIJAJACA sie firme) , tylko "pustą" (ciągle "w budowie") ,a potrzebuje umiescic tam swoje zdjecia - swoja oferta (zdjecia "profesjonalniejsze", ilosc zdjec do zrobienia -> sa to malutkie przedmioty, to ok. 10 000szt. + dodatkowo każde obrobić, umieścić znak wodny, no i umiescic na stronce. I TU PYTANIE: jaka cene "krzyknac" za cos takiego (+/-) ?
P.S. Mam "profesjonalny" sprzet, pomieszczenie do "zniwelowania" cieni, etc, wiec to chyba dodatkowy atut ;)

Hm nie siedzę w tym biznesie, wnioskuję że Ty też nie skoro pytasz. Zrób to w najłatwiejszy sposób...
Policz ile godzin mniej więcej spędzisz przy tym pomnóż przez 10 i gitara :-)

LeszekABG 17.11.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BartekA/J (Post 1192218)
Czym mogę zmyć farbę z bluzy i kurtki ?! ;>

Jak spray to trudniej, jak farba na podkład to powinna starczyć gąbka szorstką stroną i ciepła woda, jak spray to zmywacz do paznokci na wacik i ścierać, ale może materiał odbarwić. Zależy jaki.

Jacha 17.11.2011 22:31

Wie ktoś ile kosztuje ulgowy bilet na PKS z Krakowa do Bielska ? Niestety dzięki PKP muszę zmienić środek lokomocji :/

labtec 17.11.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jacha (Post 1192500)
Wie ktoś ile kosztuje ulgowy bilet na PKS z Krakowa do Bielska ? Niestety dzięki PKP muszę zmienić środek lokomocji :/

tutaj masz największą i najlepszą wyszukiwarkę pkp i pks w jednym miejscu:

http://www.e-podroznik.pl/

ale jak znajdziesz konkretne połączenie - to dla pewności zadzwoń do danego przewoźnika pks i zapytaj czy takie połączenie będzie , nie jest anulowane itd

LanceTS 17.11.2011 22:59

Wielka prośba: Proszę o glosy na III LO! - Cała szkoła jest wiślacka, dodatkowo załozona w 1906. Dwukrotnie wychodziły szaliki III LO Wislackie, na środku szkolnego boiska jest biała gwiazda, a na szkole napis "Wisła Hooligans", a nieoficjalnie mówi się o pozwoleniu na graf. Dlatego bardzo proszę o głosowanie, do wygrania jest spotkanie z piłkarzami Wisły!

http://tprzybylski.pl/index.php?page=kon_glos

Głosowanie trwa jeszcze tylko godzine, a się okazało ze spadliśmy dzisiaj z 4 na 13 miejsce![B] BARDZO PROSZĘ!

piter116 17.11.2011 23:05

Orientujecie się czy dostanę jeszcze gdzieś w Krakowie te kubki Liptona ?
http://media2.pl/g/600/13231.jpg

przemo 17.11.2011 23:23

Miałem niewykorzystaną kasę na karcie w orange, ok 60 zł. Kończyła ważność konta i żeby kasa nie przepadła musiałem doładować konto. I pojawia się problem bo doładowałem konto za 25 zł, a "zmagazynowana" kasa i tak zniknęła. Kobita w salonie powiedziała, że do 7 dni kasa wróci. Nie wróciła, co można zrobić po za ponownym opie**leniem kobity w salonie...?

Jacha 17.11.2011 23:58

Ja to myślę że trzeba reklamację napisać. A jeżeli babka w salonie jest zwykłą konsultantką, to wołaj zawsze kierownika bo one często nie mają zielonego pojęcia o robocie.

tomo 18.11.2011 09:26

Obiektywnie:

NAJLEPSZY kebab w Krakowie ? Dalej na rogu Grodzkiej i Pl. Wszystkich Świętych ?:)

alterego 18.11.2011 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1192519)
Miałem niewykorzystaną kasę na karcie w orange, ok 60 zł. Kończyła ważność konta i żeby kasa nie przepadła musiałem doładować konto. I pojawia się problem bo doładowałem konto za 25 zł, a "zmagazynowana" kasa i tak zniknęła. Kobita w salonie powiedziała, że do 7 dni kasa wróci. Nie wróciła, co można zrobić po za ponownym opie**leniem kobity w salonie...?

ciekawe co Ci da, że ja opieprzysz... Pisz reklamacje i tyle

LuKaS TSW 18.11.2011 14:07

Gdzie w Krakowie można dostać włoską Sambucę?

FraMat 18.11.2011 14:10

gdzie sie przenieśli sprzdawcy ksiązek z tunelu dworcowego?

wiślak 86 18.11.2011 14:15

Część przeniosła regały od strony Rakowickiej (dworca autobusowego) jak się wychodzi z tunelu Magda.

FraMat 18.11.2011 14:16

dzięki serdeczne

aphroditeN 18.11.2011 14:47

Nie ma sensu zakładać tematu więc się dostosuje,
Mam pytanie, pomożecie ?
Wystarczy otworzyc bo liczą się wyświetlenia, a jeśli ktoś ma konto proszę o głosy pozytywne.
http://www.youtube.com/watch?v=hUwN7...feature=colike

rafil 18.11.2011 17:30

Jak otworzyć załącznik z rozszerzeniem .p7s w Outlooku? Dostałem taki plik i przez Gmail się nie da z tym nic zrobić, Windows też nie pomaga, znalazłem informację że tylko przez Outlooka i Thunderbirda to się da zrobić.

BartekA/J 18.11.2011 21:51

Gdzie kupię Głowicę do Rometa 205 :)

luki 18.11.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1192384)

www.kinomaniak.tv
bez rejestracji musisz zrobić przerwę w oglądaniu po 70min chyba na jakieś 30min. jak sie zarejestrujesz to masz bez limitu. polecam strone

!!IRIVER!! 19.11.2011 00:08

Czy wie ktoś jak to jest z wykładowcami głośno opowiadającymi się za swoją ulubioną partią polityczną? Niemalże nawołującymi do krzewienia idei owej partii, etc.. Czy to jest dozwolone? :-) Pytam szczerze, bo nie wiem, a ostatnio mam styczność z paroma wykładowcami, których politykierstwo mnie mocno w....ia. Zwłaszcza na zajęciach, które do politykierstwa nie skłaniają...

wiślak 86 19.11.2011 11:31

A co zrobisz? Donos do dziekana napiszesz? Na koniec semestru wypełnij ankietę że Ci się to nie podoba i po sprawie. a jeżeli faktycznie jest taki zapatrzony w daną partię to podyskutuj z nim na zajęciach.

crazykaro 19.11.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1192905)
A co zrobisz? Donos do dziekana napiszesz? Na koniec semestru wypełnij ankietę że Ci się to nie podoba i po sprawie. a jeżeli faktycznie jest taki zapatrzony w daną partię to podyskutuj z nim na zajęciach.

To żeś mu doradził. Takie osoby najczęściej mają problemy ze zrozumieniem odmiennych poglądów. Jak już z kimś gadać to lepiej z dziekanem oczywiście poufnie, bo on nie ma wpływu na ocenę końcową, pod warunkiem że dziekan jest jakąś obiektywną osobą.

Ploughmanson 19.11.2011 15:14

Jak ktoś się zna coś na jubilerstwie to prosiłbym o odczytanie co to znaczy :)
http://i43.tinypic.com/10zd73p.jpg

wiślak 86 19.11.2011 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1192969)
To żeś mu doradził. Takie osoby najczęściej mają problemy ze zrozumieniem odmiennych poglądów. Jak już z kimś gadać to lepiej z dziekanem oczywiście poufnie, bo on nie ma wpływu na ocenę końcową, pod warunkiem że dziekan jest jakąś obiektywną osobą.

Nie wiem czy jesteś studentem ale jak taka rozmowa miałaby wyglądać:
Dzień dobry panie dziekanie czy może pan zwrócić uwagę prowadzącemu aby nie pitolił o polityce?

To od tego są ankiety anonimowe aby zwrócić uwagę na pewne rzeczy. a jeżeli takich komentarzy będzie więcej to dziekan sam wyciągnie wnioski.

PS. dziekan nigdy nie będzie obiektywny bo nie będzie srał pod siebie! za rok dwa wybory i co wtedy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl