![]() |
PiotrG jesteś tego pewny? :D
http://www.youtube.com/watch?v=HQggr_e4uRI elewacja to byłby dla nich pryszcz ;) |
Tak trochę odbiegając od głównego tematu ... właśnie jednym okiem oglądam mecz Amici z Bełchatowem i to jak wygląda nurawa w Pozananiu to jakiś dramat - jedna wielka piaskownica - nasza murawa naprawdę prezentuje się znakomicie !!!
|
Też właśnie się zastanawiam nad tym ;/ I jak oni to tłumaczą?? Ze nie zdążyła się ukorzenić?? C'mon, czy ktoś w Poznaniu ma łeb na karku??
Wymiana jednej murawy to koszt ok 800k euro - 1 mecz powiedzmy we Wronkach to strata ok 200k euro (wziąłem euro = 3zł śr. 20k widzów na mecz i średnio 30zł za bilet) co daje w przybliżeniu równowartość 4 meczów u siebie. Mogliby to tak umiejętnie rozłożyć, że z meczami wyjazdowymi ta murawa mogłaby być nieużywana przez dwa-trzy miesiace i mogłaby się prawidłowo ukorzenić ;/ Ale zgaduje ze na aspekt tak fatalnego kartofliska ma niejedno podłoże. Podobno też, dach daje jakiś mocny cień i dlatego tak nierówno rośnie ;/ Hmm, Majcher śmiał się że legia oddaje niewpełni zbudowany stadion a sam nie oddał lepszego. Na lechu mówili że im już trawa rośnie a tam kartofle kiełkują, tylko co na legii?? |
Wymiana murawy to koszt 300 - 500 tyś zł zalerzy od firmy i rodzaju trawy .
|
Hmm, no to w takim razie mój błąd. Ale byłem prawie pewien, że któraś murawa na lechu własnie tyle kosztowała ;D
|
Cytat:
Ta elewacja na pewno powstawała dłużej niż tydzień, nie mówiąc o czasie jej produkcji. To na tym filmiku to pokazówka, jak z gotowych elementów złożyć budynek. W wypadku stadionu Wisły najpierw trzeba dokładnie połatać beton, później dopiero wziąć się za elewację, która jeśli zostanie wykonana, to będzie to pomalowanie betonu farbą. W tydzień od podpisania umowy tego nie zrobią. To ślimacza robota, zwłaszcza, że beton ma pełno wad i czeka go łatanie i szlifowanie, a później kilka warstw farby. |
Cytat:
Caly stadion w tydzien? ze dwa tygodnie to beda stawiac rusztowanie, samo pomalowanie nic nie da a wrecz przeciwnie bedzie jeszcze gozej wygladalo. Tu trzeba pozacierac uszczerbki samo schniecie za dwa dni a robota pewnie z tydzien. Malowanie tez pewnie kolo tego, odbiory na rusztowanu ze 2 dni. Potem demontaz tydzien jak nic A znajac zycie przetarg wygra jakas firma w ktorej preacuje z 10 ludzi maja 100m2 rusztowania i beda sie pierd..c 2 lata bo to miastu jest na reke |
Wystarczy obczaić jak szybko się w naszym kraju maluje standardowy blok 10 pieter, 10 klatek. Potrafią się z takimi rzeczami pieścić cały sezon, co daje dobre ponad pół roku kalendarza gregoriańskiego
|
nawet jesli juz beda malowac ten stadion, choc mnie to wszystko juz jedno, to chyba nie caly na niebiesko? czy my jestesmy Lech, albo Ruch cholera jasna ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie na żydowni nikt nie dbał o kolory miasta mimo, że stadion też jest miejski. |
Ja mam tylko nadzieję że nikomu nie wpadnie do głowy malowanie stadionu na niebiesko, czerwono czy w jakieś ciapy. Jeśli wogóle malować to na jakiś stonowany szary kolor. Estetyka stadionu Cracovii może być przykładem.pzdr.
|
Czyli koniec marzeń o naszej hali?
Cytat:
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...roku,id,t.html |
być może było już gdzieś podawane a ja przeoczyłem.
co z tym inwestorem o którym była mowa na początku kwietnia? temat zamknięty? kto to miał być? |
Cytat:
|
Wyszło na to, że sponsora nie ma w końcu. A jak teraz sytuacja wygląda...nie wiadomo. Właściwie fajnie by było usłyszeć jakieś stanowisko TS w tej sprawie, jak to się ma na obecną chwilę.
|
Trudno, by TS zajmował jakieś stanowisko w momencie, gdy toczą się rozmowy z kilkoma zainteresowanymi podmiotami. Jedne propozycje i zachowania "inwestorów" są bardziej, inne mniej poważne. Pamiętajmy też, że poszukiwania inwestora zbiegły się z wyborami w klubie, nowy zarząd musi się "dotrzeć". A teraz jeszcze święta... Fajnie, że chociaż zaczął się zbierać częściej niż raz w tygodniu...
Osobiście nie widzę większych szans na powodzenie, choć dopóki marszałek nie przekazał pieniędzy Majchrowskiemu a jakieś tam spotkania są prowadzone - nadzieja istnieje. Ale czas ucieka... Marszałek też nie będzie czekał w nieskończoność. Informacja o Czyżynach jakoś wyjątkowo na nas nie wpływa. My mamy znaleźć inwestora i ściągnąć 8 mln euro od Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli się uda, to marszałek chętniej da te pieniądze TS-owi, a nie Majchrowskiemu na Czyżyny. |
Krakowowi grozi zarząd komisaryczny więc nie łudźcie się, że cokolwiek z hali wyjdzie. Pieniędzy nie ma dosłownie na nic a co dopiero na halę - nawet na tę na którą się "szczerbaty napalił "
|
Sambo, a kto tu liczy na pieniądze z miasta?
|
Cytat:
Dokładnie cos takiego jak system Teknopox, czyli oni dostarczaja juz szpachle pod dany kolor ktora wypelnia sie ubytki i nierownosci nastepnie przynajmniej dwukrotne malowanie farba do betonu. Ja to przynajmniej tak widze. |
Cytat:
http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._co_z_elewacja |
Witam, jestem autorem 3 stadionów Wisły w programie Google SketchUp:
http://sketchup.google.com/3dwarehou...d4&prevstart=0 http://sketchup.google.com/3dwarehou...09&prevstart=0 http://sketchup.google.com/3dwarehou...66&prevstart=0 Stworzyłem tez stadiony dla całej Ekstraklasy. Nie jestem zadowolony z obecnej wersji Stadionu Wisły, więc chce go poprawić. Potrzebuje tylko małą pomoc: odległości trybun od boiska, wysokość trybun nad boiskiem i mniej więcej wymiary stopni poszczególnych trybun. To są największe błędy obecnego modelu. Z góry dziękuje za pomoc. |
Cytat:
Tutaj powinieneś znaleźć wszystkie potrzebne dane. |
czy mógł by ktoś napisać ile lóż znajduje się na naszym stadionie i jak ta liczba wygląda na tle innych obiektów w Polsce( chodzi mi głównie o Wrocław, Gdańsk, POZnan*,legie)
|
@lord damien
Czy jest techniczna możliwość aby twój model znalazł się na mapie 3d w google earth? Na razie jest tam tylko jedna trybuna, cały stadion wyglądał by super! |
Próbowałem go tam umieścić ale bez efektów. Jeśli na tym forum jest ktoś kto mógłby to zrobić, nie mam nic przeciwko.
|
Czy bramki wejściowe na zachodniej montowane będą w środku czy podobnie jak na wschodniej. Bo jeśli tak samo to patent z tym niebieskim ogrodzeniem nie jest chyba najlepszym pomysłem. Przecież tam będzie taki ścisk że nie będzie się dało przejść.
|
Czy jest podana oficjalna informacja kiedy będzie otwarcie całego stadionu? Czy 11 maja na meczu z Lechem będzie już wszystko gotowe?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl