Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

damian755 11.01.2010 18:16

Kalu Uche tęż nie przyszedł do nas z wielkiej drużyny tylko rezerw a okazał się wielkim zawodnikiem

AS82 11.01.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miras108 (Post 840160)
Wisła może już teraz podpisać nowy kontrakt z Alvarezem?

Alvarez jest wypozyczony do czerwca i potem go mozna ewentualnie wykupic za 400 tyś

Proud 11.01.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez damian755 (Post 840162)
Kalu Uche tęż nie przyszedł do nas z wielkiej drużyny tylko rezerw a okazał się wielkim zawodnikiem

Ale Kalu miał 19 lat jak do nas trafił, a nie 28. I po prostu w Wiśle jego talent wystrzelił.

Bronex 11.01.2010 18:33

Spokojnie, nie stresujmy się Issa Bą . I tak za chwilę się okaże ,że "warunki finansowe piłkarza były nie do zaakceptowania" dla władz klubu. Walkę o LM czy korzystne rezultaty w LE można włożyć między bajki. Jest kryzys , dług do spłacenia i to jest podstawa tej zabawy. Przy okazji warto zauważyć ,że kolejny raz dochodzi do jakowyś ruchów kadrowych w klubie i efekty tego wszystkiego są komiczne. Wywalili Bednarza. Hucznie odtrąbiono "nowe". Po kilku miesiącach powrót do "starego". I tak cyklicznie. Na moją intuicję to formuła z menedżerem Skorżą (plus Edek i Józek) to było od początku nieporozumienie, a współpraca z tymi dwoma Panami miała już u swojego zarania charakter bardzo , bardzo luźny, sporadyczny, że coś tam gdzieś kiedyś. Poza tym tak sobie myślę ,że Bednarz jako wolny strzelec może o dziwo więcej zyskać niż jako pracownik uwiązany w strukturach jakiegoś klubu. Zawodników jakich ściągnął do Wisły można będzie kiedyś z zyskiem sprzedać. I nie licytujmy się czyj był pomysł z jaki zawodnikiem, bo w mojej ocenie póki jest stanowisko dyrektora sportowego to wszystkie zasługi jak i porażki trzeba jemu przypisywać. Skorża się tyle namenedżerował ,że pierwszym jego transferem było ściągnięcie zderzaka w postaci Jakuba Jarosza, ot tak ,żeby był ktoś w tym klubie do potencjalnego wywalenia przy kolejnych wpadkach i niemocy transferowej. A na koniec i tak usłyszymy klasykę -"wypada tylko przeprosić kibiców". W mojej ocenie nasz klub to klasyczny przykład piaskownicy. Przegrywamy ważny mecz w eliminacjach do LM. Firma traci przez pracowników. I co się dzieje??? Cupiał decyduje się na krok totalnie nielogiczny. Pozbywa się jedynego człowieka ,który ma głowę na karku i wymiernie przyczynia się do polepszenia sytuacji , czyli Jacka Bednarza. Rozegranie tej sytuacji powinno być inne. Skorża pracuje całą jesień ,a całą jesień Bednarz szuka nowego trenera za granicą. Jeżeli Skorży czy innemu trenerowi nie pasuje brak polityki kadrowej i tym usprawiedliwia własną indolencję zawodową to zawsze może się podać do dymisji. A tu nie. Biadolenie ,że nie ma transferów w mediach , a tymczasem stołka się kurczowo trzeba trzymać. Poza tym trzeba sobie uświadomić ,że my i tak mamy spore kłopoty kadrowe (kontuzje!!!!). Ciekawe jest kto będzie grał np. w środku pola. Na koniec warto się wreszcie zastanowić kto w klubie w którym jest dyrektor sportowy kogo słucha. Trener rządzi dyrektorem sportowym czy odwrotnie. Niektórzy lansują tezę ,że Skorża wysadził w powietrze Bednarza. "Fajnie , naprawdę fajnie". Czekam kiedy swoją klasę pokaże Maciej. Ciekawe teraz na kogo będzie narzekał. Pewnie na RN i Cupiała. Skorża to by się wziął za trenowanie a nie za rozgrywki kompetencyjne, a jak sobie nie daje rady to niech szuka pracy w jakieś podstawówce, dzieci niech WF uczy. Wtedy będzie alfą i omegą. Może za daleko odpływam od brzegu w mojej wypowiedzi ale jak sobie pomyślę o tej porażce z Mistrzem Estonii to jestem tak zdenerwowany. Żadna porażka przez 10 lat tak mnie nie bolała. A było ich dużo. Dodatkowo moją złość potęguje sposób w jaki później wyciągano z tej klęski wnioski i konsekwencje personalne.

kirm171 11.01.2010 18:37

Cytat:

Pod Bednarzem aktywnie kopał Skorża, za pomocą mediów i załatwiając transfery za jego plecami.
Bednarz sam kopał pod sobą robiąc "interersy" z Perlartą. Skorża dawał do zrozumienia,, że mu się to po prostu nie podoba i miał rację.

To był najwyższy czas aby Skorża zaczął coś robić bo zal było na to wszystko patrzeć. Super Brazyliana ściągana na testy, Vincius itp to dzieło Bednarza we współpracy z Perlatą który też wziął za to kasę. Do tego dodamy Beto...

Skorża byłby idiotą gdyby nie zareagował na ten syf który robił Perlarta z Bednarzem. Dodamy do tego Braza który mimo tego że nie poradził sobie z Wawrzyniakiem "znalazł" się według Bednarza na celowniku JUVENTUSU TURNY.
Oczywiście Perlarta wykorzystał moment zaufania którym obdarzył go Bednarz po transferze Marcelo. Pan Jacek dla którego Marcelo jest transferem życia bezgranicznie ufał temu człowiekowi co było jego największym błędem.

Dodam, że to właśnie Bednarz wywalił 700 tys na Jirsaka i zamiast Kosowskiego ściągnął Skorzy Łobo. Z tego co wiem to przygotowania na wodzie również załatwił pan Jacek.

Także nawet jeśli mamy burdel, to wcale nie mniejszy niż za Bednarza.

miras108 11.01.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 840163)
Alvarez jest wypozyczony do czerwca i potem go mozna ewentualnie wykupic za 400 tyś

A nie ma On przypadkiem kontraktu z Regginą do czerwca?

http://futbolnet.pl/wiadomosci/pablo...m-wisly-krakow

FraMat 11.01.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 840134)
Ależ - w obu wypadkach wcale nie chodziło o kwestie sportowe.
Pod Mielcarskim i Petrescu kopał Kapka, który miał swoje interesy i nie na rękę mu byli jacyś ludzie z zewnątrz. Stąd zwalnianie Branco bez wiedzy Mielcarskiego, stąd żenujący cyrk ze zwolnieniem Rumuna przed meczem z Sevillą. Za Mielcarskiego wszedł później figurant Nawałka.

Pod Bednarzem aktywnie kopał Skorża, za pomocą mediów i załatwiając transfery za jego plecami. Znalazło się miejsce dla jego kolesi? Znalazło. Jedno mnie tylko zdziwiło - porażająca indolencja Skorży. Myślałem, że wie na co się porywa, a tu zaraz pojawiły się głodne kawałki o tym, że "on się dopiero uczy" etc. Żenada.

A teraz wraca Jarosz (dla niezorientowanych - człowiek Mielcarskiego, odszedł z Wisły na znak protestu) - pół roku po Bednarzu i już nie ma kto opanować tego burdelu. Brawo. Proponuję Jarosza wywalić w następnym półroczu jak Skorża znowu coś wtopi, a na jego miejsce dać Janasa Seniora. To się nazywa polityka transferowa! Z i do klubu, nieustanne przepychanki, intrygi jak na dworze Ludwika XIV.

IMHO w klubie znalazłoby się miejsce i dla Bednarza, i dla Jarosza, i dla Mielcarskiego. Byle tylko zbudować jakieś sensowne struktury decyzyjne. Im wcześniej takie powstaną, tym lepiej - niedługo pewnie trzeba będzie szukać następcy Skorży, a jak sprawę zostawi się przypadkowi, to przyjdzie jakiś Ulatowski lub Fornalik i znowu się zacznie...

Zgadzam się jak nigdy.

Nie chodziło (jak zawsze zresztą) o kwestie sportowe, tylko personalne i ambicojnalne.
Z tego, co pamietam Mielcarski pracował razem z Jaroszem, to oni sprowadzili Petrescu, ale jak piszesz Kapka (razem z Mandziarą!)
rył pod Mielcarskim i jego ekipą
Cytat:

Ja ci i tak załatwię, że wylecisz z Wisły - tymi słowy miał się zwrócić do Mielcarskiego agent z firmy AvanceSport Mandziara, gdy ten sprzeciwił się przelaniu na konto Szwajcarów 640 tys. euro za usługi, do których wykonania poczuwała się firma
(Kapka jako p.o. prezesa uznawał zasadnośc roszczeń Mandziary)
Tu jest o tym ciekawy tekścik http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3145374.html

: pierwszy został odstrzelony Mielcarski (ręcyma pani Romy) kiedy okazało sie, że w klubie nie ma pieniędzy na jego delegacje i zwolniono bez jego wiedzy Mario Branco.
Osamotniony Dan już byl skazany na odejście, bo Kapka nie mogł zdzierżyc, że człowieka Mielcarskiego nadal jest w Wiśle. A po wywaleniu Dana, Jarosz w geście protestu odszedł, jak piszesz.

Natomiast co do tego, że Jarosz ma być nastepnym winnym, to chyba niewielkie są szanse. Skoro jak się twierdzi, jest teraz zaufanym człowiekiem Cupiała, to może kroi się sytuacja, że jednak Cupiał przejrzał na oczy i w przypadku powrotu Mielcarskiego to prędzej Skorża straci prace niż pion sportowy?
Oby

SpoXsteR 11.01.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 840149)
Nie miejcie żalów, że nie ma transferów, bo po prostu nie ma na nie kasy. Przyjdzie inny trener np Alex F. i będzie to samo...

I tyle. Skorża, Bednarz czy Ferguson nic tu nie poradzi. Transferów nie ma bo nie ma pieniędzy, a nie dlatego bo nie mamy odpowiednich ludzi którzy są za nie odpowiedzialne.. choćby ktoś z w/w trójki chciał Kriweca i tego typu grajków to na zachciankach się kończy i pozostaje testować Issa Ba..oczywiście nic do chłopa nie mam bo od tego są testy.. jak sama nazwa wskazuje testuję się zawodników.. i może być ich nawet 50 na tydzień.. od Issa Ba po Baa Is..

Marcinnno 11.01.2010 18:51

Przepraszam, czy mnie wzrok nie myli,że Gołoś ćwiczy;>

qchar90 11.01.2010 18:57

SpoXsteR
a co nas obchodzi jakis Kriwec ktory przeszedl do Lecha,
niech Lech, Legia robia transfery a potem i tak na koncu beda na 2 i 3 miejscu. Naszym plusem jest zgranie i doswiadczenie, tylko jednak powoli by sie przydalo sprowadzac nastepcow Sobola, Głowy
ja tam sie nie napalam na transfery. Mam nadzieje ze nasza obecna kadra dobrze przepracuje okres przygotowawczy i pokaze co potrafi i byle wreszcie nas kontuzje omijaly. To wtedy sie okaze czy Skorza da sobie rade, jesli dalej beda grac piach to trzeba bedzie sie zastanowic w czerwcu co dalej. Gdyz w ostatnim meczu jak dobrze pamietam 8 zawodnikow bylo nie dostepnych(takich jak Singlar Sobol Glowa Alvarez Pawel Brozek Pawelek Diaz). Jesli wszystko dobrze sie potoczy i nikt nie dozna kontuzji to tylko Gargula bedzie niedostepny dla trenera a reszta bedzie dostepna i zobaczymy co zrobi Maciej Skorza z tym potencjalem ludzkim.

SpoXsteR 11.01.2010 19:03

Jak było widać wcześniej wielu obchodzi.. mnie to w sumie się śmiać chce (oczywiście chciałbym widzieć nowych zawodników..) bo Wisła nie dość że nie kupi nic, to jeszcze się osłabi.. i zdobędzie MP... biedny Lech, kupuje paczkami, nie sprzedaje Lewandowskiego za 7 mln .. rubli i na koniec są w dupie.
typowe cwaniarstwo które oczywiście długo trwać nie będzie.. nowy stadion to nowe lepsze perspektywy.. i wtedy trzeba powoli wychodzić na prostą, bo na ten sezon to MP .. osobiście wątpie w puchary.. tzn wierzę ale nie napalam się na nie.. jesteśmy w głębokim dołku i dopiero po przenosinach na nowy stadion z niego zaczniemy małymi kroczkami wychodzić.. z Levadią jak dla mnie przegraliśmy przez Sosnowiec... jestem pewien że gdybyśmy grali na Reymonta i przy tej atmosferze Levadia nie miałaby dużo do powiedzenia..i na Tallin moglibyśmy wysłać rezerwy..

Kamrat 11.01.2010 19:27

Dinamo i Valarenga też nas przeszły przez Sosnowiec...

Dzimi 11.01.2010 19:37

Pierwszy raz od kilku sezonów trener i działacze dotrzymali słowa - kompletna i wzmocniona kadra jest na pierwszym treningu.. :lol:

zbymak 11.01.2010 19:46

To teraz nie szukamy tylko sami do nas przychodzą http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...polecenia.html

emjot 11.01.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 840209)
To teraz nie szukamy tylko sami do nas przychodzą http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...polecenia.html

to tylko pokazuje że nasza "siatka" skautów jest pożałowania godna
i śmiechu warta :lol:

Bronex 11.01.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 840209)

No to Józef z Edwardem "przyskaucili"!!!

tofik 11.01.2010 20:35

BA (BA Baracus) ?:lol:

A poważnie, to popieram kandydaturę. Murzyn w ofensywnej formacji to ktos, kogo Wisła potrzebuje. Polskim chłopakom brakuje luzu, ktoś z Afryki wprowadzi w nasze akcje odrobinę polotu i na pewno w lidze będziemy nie do ruszenia.

IncognitoTSW 11.01.2010 20:43

Cytat:

Patryk Małecki, napastnik Wisły: - Skoro występował w Auxerre, to pewnie jest dobry, ale musi to udowodnić na treningach.
Hmm...To ściągnijmy jeszcze Pawła Hajduczka i Kamila Oziemczuka.

fialo 11.01.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 840230)
Hmm...To ściągnijmy jeszcze Pawła Hajduczka i Kamila Oziemczuka.

Baa nawet Piotrek Włodarczyk zagrał 8 meczy w Auxerre.

gigant 11.01.2010 20:51

Naszym sponsorem po bukmacherach, powinno zostać Fox Kids, bo tyle bajek ile opowiada się na Reymonta w okienku transferowym nie ma nigdzie. Czekam jeszcze na powrót Jurczynskiego i wytwórnia Disneya leży na łopatkach.

kirm171 11.01.2010 21:08

Testujemy kolesia tylko dlatego. że ma w życiorysie wpisane Auxerre i trochę meczów w drugiej lidze francuskiej. Uważam to za skandal. Gdyby był Polakiem pewnie nigdy byśmy go nie testowali. Dla przypomnienia dodam że ten zawodnik nie wygrał rywalizacji z Darkiem Dudką który u nas przegrywał na tej pozycji z Mauro i Sobolem.

Edo 11.01.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 840049)
28 lat, cienki bolek i u nas na testach bo nikt go nie chciał... zaczyna się... :/

wraz tym zaczyna się biadolenie na forum, zaczną się testy to i powstanie parę stron narzekania....

wolfy 11.01.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 840225)
No to Józef z Edwardem "przyskaucili"!!!

Przynajmniej trafią do nas zawodnicy, którym zależy na grze w Wiśle (sami się zgłoszą) i łaski nie robią (zgodzą się na testy):rotfl:
Znaczy się - zdesperowani:>
Pamiętam, że Pogoń Szczecin szukała kiedyś zawodników przez ogłoszenia prasowe - myślę, że Skorża mógłby się nad tym zastanowić:lol:

Robek 11.01.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 840232)
Naszym sponsorem po bukmacherach, powinno zostać Fox Kids, bo tyle bajek ile opowiada się na Reymonta w okienku transferowym nie ma nigdzie. Czekam jeszcze na powrót Jurczynskiego i wytwórnia Disneya leży na łopatkach.

jest jeszcze Comedy Central:-P

DJ Hazel 11.01.2010 22:03

To co wyrabiamy na polu transferowym woła o pomstę do nieba.Ja wiem że to pieniędzy brak,bo to odpadliśmy z tą Levadią to teraz każdą złotówkę oglądamy dwa razy ale przecież i za rok i za dwa też odpadniemy skoro się nie wzmocnimy!!Już nie będę poruszał poprzedniego okienka ale w tym też się na nic ciekawego nie zanosi.Oglądamy piłkarzy głównie bez klubów którzy i tak po testach wyjadą czemu to ma służyć?!Przecież każdemu zależy na tym klubie ja wiem że każdy ma inne spojrzenie na to ale czy nie warto zainwestować wreszcie konkretnie?Pewnie do lata klub opuści Marcelo i Brożek...Znów pozyskamy tylko ich zmienników podobnie jak dla Zieńczuka czy Baszcza -Kirma i Alvareza?Takim tropem ciężko będzie o obronę mistrzostwa.Ja już jednak nawet nie czytam tych spekulacji przyjdzie ktoś to przyjdzie nie to nie mówi się trudno i będziemy musieli radzić sobie tym co mamy.

rafalek 11.01.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 840266)
Dlaczego nei zainteresujemy sie kazmierczakiem? swojego czasu byl dobry i niesadze zeby dzis byl gorszy od tego BA...

swoja droga, moze ktos powiedziec czy wszyscy oprocz brozka i garguly trenowali? singlar, głowa, gołos, sobol? widac paru na fotkach, ale np glowy nie udalo mi sie zauwazyc..

A skąd wiesz,że ten Ba jest taki słaby? To, że nie poradził sobie w lidze francuskiej nie jest jeszcze żadnym wyznacznikiem. Przestańcie krytykować działalność transferową klubu, zanim zobaczymy czy ewentualne wzmocnienia będą faktycznie nietrafione. Może się okazać, że Ba po nadgonieniu zaległości treningowych będzie wyróżniającym się zawodnikiem w lidze, lepszym od tego Krivetsa, czy jak mu tam...ale nie, Białorusin lepszy, bo kupiony za pieniądze, a nie za darmo wzięty...

AYALA 11.01.2010 22:44

Bełchatów jest skłonny opchnąc Nowaka Wiśle za 500 tyś Euro.Mam nadzieje że mimo tej "promocji" Wisełka nie skusi sie na tego wiecznie kontuzjowanego zawodnika.
http://www.sport.pl/pilka/1,70988,74...oslabiony.html

Peroslaw88 11.01.2010 22:53

Płacić 2 miliony złotych za gracza, który zaraz się rozłoży. Mam nadzieje, że nikt na taki pomysł nie wpadnie. Już nie mówię o kontrakcie dla niego. Pewnie od Wisły chciałby gdzieś 250 tysięcy euro za sezon.

qchar90 11.01.2010 23:02

Persolaw88 Ty juz wiesz ile by chcial Dawid Nowak zarabiac. Wogule to tylko plotki w gazetach jakich co okienko transferowe jest wiele.
Nowak albo jest ze szkla albo lekarze cos ciagle psuja. Odpowiedni lekarz, odpowiednia opieka napewno by mu pomogla grac caly sezon.

Będzie co ma być. Będą transfery super, jeśli nie to nie będzie koniec świata.

zbymak 11.01.2010 23:25

Mocny napastnik z Serbii tzn dobry czy silny? http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-oboz,1422933

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl