![]() |
Noworoczny zjazd szrotów uwazam za otwarty :)
|
Fajnie sobie pograć w piłkę na jakimś cienkim poziomie we Francji a potem na wakacje raz z Wisłą, potem z innymi i tak w każdym okienku:). Wisła wspiera sektor turystyczny w Turcji:)
|
Cytat:
U nas testy to tylko zwykła sztuka dla sztuki i pokazania, że coś się w klubie dzieje. Co najdobitniej pokazują testy bramkarzy, czy ostatnio Pazdana, Moretto i tego Białorusina. |
Cytat:
PS. potwierdził się trop francuski. Więc prawdopodobnie również Serbski się sprawdzi. Ciekawe co za szrot z Serbii. |
Niektórym to nigdy niedogodzi ;)
|
Cytat:
|
skoro ceny za naszych ligowych grajków sa absurdalnie wysokie to trzeba testowac takich graczy jak Ba z 3 ligi hiszpańskiej.Troche dużo lat ma bo już 29 i pewnie kariery jak Uche w Wiśle nie zrobi
|
Cytat:
|
Co do Leszczaka- że powtórzę: owszem nagrody FIFA to on nigdy nie dostanie, ale jak na nasze podwórko jest to zawodnik dobry (jak bardzo to w sumie nie wiemy bo Skorża nie dał mu szans :|). W dodatku chłopak ma 18 lat czyli jeszcze sporo rzeczy może podciągnąć. Narzekacie na jego zachowanie, ale równie dobrze można spojrzeć na Małeckiego, który nie jest wzorem pod tym względem. Także na prawde nie wiem, nie rozumiem tego, że za friko się pozbywamy młodego utalentowanego (jak na Polskę szcz.)... Wkurza mnie to tym bardziej, iz do nas na testy przychodzi jakiś anonimowy Ba, który ma 29 lat i umiejętności jego jak widać po jego zawrotnej karierze powalające nie są. Na prawdę nie mógł zostać Mauro jeszcze chwilowo? o.O
Śmiech na sali te nasze transfery! Z dwojga złego to już chyba wolałam tego pana B. u nas. Skorża sobie nie radzi jak widać. Wgl przestał sobie dawno radzić z naszymi gwiazdeczkami. I tak jak już pisałam- a na PNA to pewnie nawet nie popatrzy żaden "mądry" co by się komuś przyglądnąć. Przepraszam za częściowy OT. |
Dzisiaj w "DP" jest ciekawy tekst o obecnej sytuacji w Wiśle. Tak w skrócie, to co najważniejsze:
- klub rozważa rozwiązanie umowy z Mariuszem Jopem lub dokonanie jego transferu, - Marcelo ma w kontrakcie klauzulę na poziomie 5 mln dolarów, a oferty 2 mln euro nie satysfakcjonują właściciela klubu, - "(...) Galimatias jaki powstał po odpadnięciu "Białej Gwiazdy" w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów sprawił, że stanowisko dyrektora sportowego stracił Jacek Bednarz. Szczęśliwie dla Wisły i samego Skorży Bednarz nie obraził się i nie zerwał stosunków z klubem. Przeciwnie, nadal jest jej pomocny jako niezależny menedżer, dzięki czemu można mieć nadzieję, że na Reymonta w nieodległej przyszłości zawita kolejny zawodnik klasy Marcelo. (...)" - inny istotny fragment (...) Wraz z przyjściem Jarosza następuje ostateczne pożegnanie z nośną medialnie wersją wprowadzania w Wiśle tzw. modelu angielskiego. Bardzo szybko okazało się, że takie rozwiązanie nie zdaje egzaminu. Czarę goryczy przelały wydarzenia z końca roku. Gdy Lech Poznań kupował najlepszego piłkarza ligi białoruskiej (pomocnik BATE Borysow Siergiej Kriwiec), do Krakowa na testy przyjechał przeciętny Aleksandr Sazankow z Dniepra Mohylew. - pozycja Csaplara i Klejndinsta ma być coraz słabsza ze względu na ich mizerne wyniki w pracy skautingowej, ich delegacje ma teraz nadzorować Jarosz, - jest też fragment, że niektórzy w klubie chcieliby powrotu Mielcarskiego lub B. Basałaja, jeden z nich miałby (ewentualnie) zostać prezesem |
Cytat:
Wiedziałem że zatęsknimy za Bednarzem, ale żeby tak szybko? |
Smieszne to, obwiniaja Csaplara i Kleidinsta za brak wybnikow hahaha. Nie wiem czy oni maja z d%&y wysrac dobrych zawodnikow z karta na reku? Ich praca ma sens tylko wtedy jesli Wisla jest sklonna zaplacic za gracz 500 - 700tysiecy Euro.
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...negalu,1422676
Wisła testuje pomocnika z Senegalu ? |
Cytat:
Co do tego Senegalczyka. Na pewno wielkich oczekiwań w stosuku do niego mieć nie można, ale jeżeli zgodziłby się grać za jakieś niewielkie pieniądze, to może mógłby być pożytecznym uzupełnieniem składu. Słabszy od Łobo na pewno nie jest, zagrał kilka meczy w reprezentacji. Zobaczymy, ja bym nie skreślał go tak od razu. |
Cytat:
|
"Po zakończeniu sezonu 2008/2009 Ba został wolnym zawodnikiem. W ostatnim czasie trenował z hiszpańskim klubem Terrasa FC, grającym w grupie 3. Segunda División B "
gdzie jest napisane że on tam grał?? Ludzie czytajcie ze zrozumieniem, ost. jego klubem było AJ Auxerre |
Kolejny testowany z kartą w ręku świadczy, że kasa jest pusta. Kto miał nadzieję na jakieś gotówkowe transfery to już ją stracił.
Ps. Mówiłem, że w poniedziałek coś się wydarzy:D |
Pierd....zielisz Panie strasznie. Wisła co sezon testuje średnio 10 zawodników. Nie przeszkadza to w podpisywaniu gotówkowych kontraktów. Przez ostanie 10 lat na testach w Wiśle było ponad 100 zawodników.
|
Cytat:
|
Cytat:
Szczerze? Obstawiam, że może byc lepszy od Jirsaka A co? Cytat:
I było tyle lat marnować? |
Cytat:
Pod Mielcarskim i Petrescu kopał Kapka, który miał swoje interesy i nie na rękę mu byli jacyś ludzie z zewnątrz. Stąd zwalnianie Branco bez wiedzy Mielcarskiego, stąd żenujący cyrk ze zwolnieniem Rumuna przed meczem z Sevillą. Za Mielcarskiego wszedł później figurant Nawałka. Pod Bednarzem aktywnie kopał Skorża, za pomocą mediów i załatwiając transfery za jego plecami. Znalazło się miejsce dla jego kolesi? Znalazło. Jedno mnie tylko zdziwiło - porażająca indolencja Skorży. Myślałem, że wie na co się porywa, a tu zaraz pojawiły się głodne kawałki o tym, że "on się dopiero uczy" etc. Żenada. A teraz wraca Jarosz (dla niezorientowanych - człowiek Mielcarskiego, odszedł z Wisły na znak protestu) - pół roku po Bednarzu i już nie ma kto opanować tego burdelu. Brawo. Proponuję Jarosza wywalić w następnym półroczu jak Skorża znowu coś wtopi, a na jego miejsce dać Janasa Seniora. To się nazywa polityka transferowa! Z i do klubu, nieustanne przepychanki, intrygi jak na dworze Ludwika XIV. IMHO w klubie znalazłoby się miejsce i dla Bednarza, i dla Jarosza, i dla Mielcarskiego. Byle tylko zbudować jakieś sensowne struktury decyzyjne. Im wcześniej takie powstaną, tym lepiej - niedługo pewnie trzeba będzie szukać następcy Skorży, a jak sprawę zostawi się przypadkowi, to przyjdzie jakiś Ulatowski lub Fornalik i znowu się zacznie... |
Zgadzam sie ze z tym zatrudnianiem/zwalnianiem to jest troche komedia. Widac ze nikt nie ma pomyslu jak ten klub ma wygladac.
|
Z drugiej strony wiele rumuńskich klubów zaczynało właśnie od sprowadzania takich odpadów z zachodu i na tym nieźle wyszli. Z tego co mi się wydaje to nadal w Rumunii wielu takich kolesi gra.
|
Cytat:
Nie miejcie żalów, że nie ma transferów, bo po prostu nie ma na nie kasy. Przyjdzie inny trener np Alex F. i będzie to samo... Trzeba zobaczyć co dostał Skorża? Wg mnie dostał gówno(zero euro)a teraz wy (niektórzy kibice) macie żal do niego, że nie ma z tego pięknego bata(transferu). Skorża to najlepszy osoba w tym klubie jaka pojawiła się w ostatnich latach i jestem przekonany, że robi dla Wisły ile tylko może. Pytanie teraz co my (kibice) możemy zrobić dla klubu? Czy biadolić, przejąc fuche łysego i kopać dołki pod Skorżą, narzekać na jego pracę, na brak transferów, wypominać Levadie, Amike, Legie i Cracovie...? Dajmy mu jeszcze jedną szansę. Trzeba go wesprzeć i zaufać jego wizji budowy Wisły. Dla dobra nas wszystkich - wiara i nadzieja..:p Jeśli Skorża nie zdobędzie mistrzostwa i nie zakwalifikuje się przynajmniej do fazy grupowej LE to oczywiście Won. Zaczniemy wówczas od zera, nowy trener, nowa wizja budowy i dalej będziemy kombinować jak wejść do tej LM... |
Cytat:
|
A ja wygrzebałem stary wywiad z Issa Ba jeszcze za jego czasów gry w Auxerre. I mówi tam że nie po to przychodził do Auxerre żeby grac po 10 minut. Po czym dodał że woli już grac regularnie w Ligue 2 niż siedziec na ławie w Ligue 1.
Dobrze to o nim przynajmniej świadczy.. bo u nas w Polsce takich graczy (pod względem metalności) to ze świeca się nie znajdzie. Bo Polak to tylko aby "kasa się zgadzała".. A co do samego faktu jego testów w Wiśle to ja się ciesze. Widzę że dużo osób na forum teraz sobie szydzi, śmieje się z faktu testowania graczy - tak ja też bym chciał transferów po 700 tyś euro.. ale niestety jak wiemy obecnie sobie nie możemy na to pozwolic. |
http://img263.imageshack.us/img263/7...238013432p.jpg
Sponsor już zaklejony na koszulkach/kurtkach naszych graczy. Na focie z oficjalnej Singlar z dzisiejszego treningu. Pewnie Bet-at-home nie wypłaci już Wiśle ani grosza. Nic tylko "dziękować" Donaldowi...http://http://www.wisla.krakow.pl/_p...2238013432.jpg |
Ja wracam trochę do transferu Leszczaka. Mi tam go nie szkoda, bo po pierwsze - wcale nie jest megautalentowanym wonderkidem - takiemu można wybaczyć niesportowy tryb życia, a po drugie jego podejście do zawodu jest porażające.Jest szansa, że sie chłopak opamięta, zacznie pracować, jego kariera wystrzeli i będzie dobrym ligowcem - ale szanse na to nie sa duże.
Spójrzmy na to z innej strony - czy zarabianie nawet tych 5, 6 (pewnie tyle mu oferowano) nie jest demoralizujące dla chłopaka przed 18? Kto z nas tle zarabia? Po ilu latach pracy? Jakim wysiłkiem - wliczając lata nauki i studiów? Tutaj mamy piłkarzynę (bo przecież nie piłkarza pierwszego zespołu), który ma ze 2 treningi na dzień i jedem mecz w weekend i raczej niewielkie ambicje na przyszłość - co prawda każdy piłkarz mówi, że chce się rozwijać i wyjechać na zachód - ale niewiele robi coś więcej w związku z tym, albo wyjeżdża i kończy się jego misja. Historie opowiadane o relacjach miedzy sir Aleksem czy Guy'em Roux a młodymi zawodnikami są owiane legendami, ale niewątpliwym jest fakt, że nawet nie było mowy o dyskotece czy pubie. Roux o 21 zaczynał obchód po domach, ba nawet Pep Guardiola dzwoni do piłkarzy (dorosłych byków) wieczorem i sprawdza czy są w domu. Czytałem wywiad z jednym z trenerów młodzieży bodaj ze Szwajcarii (głowy nie dam). Tam młodym piłkarzom pensje są zamrażane i dostają na razie tylko kieszonkowe. Miejmy nadzieję, że ostatnie "sukcesy" przemówią do rozsądku naszym kopaczom i trochę zachodniego profesjonalizmu przywieje do nas. |
ten Ba moze miec problemu aklimatyzacyjne i klimatyzacyjne :> Rozmawia zapewne tylko po francusku i jak zobaczył dzisiejszą aure w Krakowie to napewno tez nie mial tęgiej miny
|
Wisła może już teraz podpisać nowy kontrakt z Alvarezem?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl