![]() |
Janas to dobry trener,tylko wyników nie ma od dawna
Czas Janasa, tak jak i Henia już raczej minął.Warto stawiac na debiutantów jak Mroczkowski z Widzewa czy u Nas na Kazika. |
Cytat:
|
Cytat:
Smutne, jak u nas daje się wciąż szansę trenerskim miernotom. Powinno być tak jak piszesz - albo pozwolić zaprezentować sie młodym, albo mimo wszystko szukać trenerów zagranicznych. W każdym razie działać poza "środowiskiem". Zawsze trafić się moze jakiś niewypał jak JM Bakero czy Werner Liczka, ale też można trafić - z jednej strony na takiego Ojrzyńskiego czy nawet Moskala z naszego podwórka, z drugiej Maaskanta wczesnego Beenhakera, którzy cos do tej ligi (kadry) wnieśli. Ryzyko owszem jest, ale czy ma sens wiara, że Czesiek Michniewicz, Rychu Tarasiewicz, Rafał Ulatowski czy inny Janek Urban w końcu zrobią coś sensowengo po tylu kompromitacjach? |
To kluby się tutaj kompromitują najbardziej, nie ci trenerzy. Oni tylko czekają na szanse.
|
Tylko co musiałby zrobić polski trener żeby wypaść z ekstraklasowej karuzeli? Puścić pawia na kamerę C+? Bzyknąć jednego ze swoich "podopiecznych"? Przecież taki Janas, którego już nawet w Bełchatowie za lenistwo pogonili to nie powinien mieć już wstępu do żadnego klubu, tym bardziej do Lechii, która ma - ponoć - aspiracje. Kolejny przykład na to, że w polskich realiach piłkarz i trener to niewiele wymagające a do tego świetne płatne zajęcia
|
Wyniki ostatnich lat mówią same za siebie.
http://wstaw.org/m/2011/12/18/janas_jpg_300x300_q85.jpg Nie pojmuję, czym się kierują prezesi z "ambicjami", że zatrudniają trenera, który daje max 10% szans na jakiś sukces. Żenada... |
Cytat:
|
Amatorka w Lechii przygniata. Zwalniaja slabego trenera (Kafarski) by zastapic go kolejnym slabym trenerem (Ulatowski). To juz samo w sobie jest smieszne i zalosne w jednym. Ale nie, na tym nie koniec. Kabaretu ciag dalszy, czyli wywalaja trenera po 30 dniach. Po co go zatrudniali? Nawet Guardiola z tymi pokrakami z Lechii nic by nie zrobil w takim czasie. Oczywiscie Ulatkowski to dupa a nie trener, ale... jak sie kogos zatrudnia to chyba nie po to by zwolnic za 5 minut? Juz w tym momencie poziom amatorstwa przekraczal stan smiertelny. Ale nie panowie, jeszcze nie koniec. Tym razem zatrudniaja kolejnego juz trenera, i ... kolejnego slabego trenera. Czy tez moze w tym wypadku raczej wypalonego trenera. To sie poprostu w pale nie miesci. Takich akcji to sie nie odwala nawet w 3 lidze niemieckiej. I potem dziwota ze nasza liga jest w miejscu w ktorym jest...
|
Kiedyś Lechia wywalała Zielińskiego, i funkcje trenera obejmował Kafarski. Lechia zaczeła wygrywać, a już wgl w nowym sezonie pod dyktandem Kafarskiego.
Wisła wywala Moskanta, wstawia "swojego" Moskala, tak jak to Lechia zrobiła z Kafarskim. Naprawde widzicie gdzieś tu róznice? Jedynie poziom zawodników robi tą różnice. Ciekawe czy bedziecie jechali po Moskalu jak zacznie przegrywac, bo jednak narazie, to ma On zawodników przygotowanych przez Moskanta. ps. dodam tylko, że jestem jednym z wiekszych przeciwników Janasa edit Janas w Lechii. Kibice : Prima Apriliss? http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
wanciak86
Co ma piernik do wiatraka? Brak profesjonalizmu w Wisle zmienia cos? Nie, nie zmienia nic. Ta wasza karuzela z trenerami pokazal taka niekompetencje i brak profesjonalizmu ze az sie w pale nie miesci. Takimi dzialaniami napewno nie buduje sie silnego klubu. Tyle. Szkoda, bo stadion jest, kibice sa, wiec jakies podwaliny pod ewentualna solidna europejska firme sa. Wracajac do profesjonalizmu ja jestem konserwatywny w tym wzgledzie. Nie ma sie prawa nazwac klubu profesjonalnym gdy ten nie ma ani jednego boiska dla mlodziezy. Reszta (scauting, karuzele trenerskie, itd.) to, w przypadku polskich klubow, tylko dopelnienie obrazu nedzy i rozpaczy (mowie ogolnie). |
... a u nas "wraca nowe":
http://legia.com/www/index.php?akt=26944 Ruch w biznesie musi być, ciekawe z jakim efektem:> |
Ale do czego Ty bijesz? Że Lechia nie ma boiska niby?
To Cię zawiode, bo stary stadion przy Traugutta jest teraz bazą treningową dla Lechii, z dwoma naturalnymi płytami, oraz jedną sztuczną. |
wanciak86
Lol. Lol. Lol Do you speak polish? ¿Hablas en polaco? Cytat:
Reszta to takie moje ogolne przemyslenia na temat Polskiego futbolu. I uwaga, nie napisalem ze ktos kto ma boiska to automatycznie staje sie profesjonalna futbolowa firma. Nie. To poprostu pierwszy krok. A ile klubow u nas ma te boiska? Think. Primo, nie chodzilo mi o boiska na ktorych trenuje pierwsza druzyna (bo to chyba kazdy ma), tylko o boiska przeznaczone dla mlodszych. A tych najwiecej ma Legia, czyli... 2. Czyli, wzglednie oglednie, 3 liga europejska. Dziekuje za uwage. |
Michniewicz zwolniony z Jagielloni
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...892,1,718.html Munteanu trenerem Lecha ? http://www.fakt.pl/Lech-ma-juz-naste...,140349,1.html |
Ulatowski to zmiłujcie się - jest dramat facet - nie dość, że wyników nie ma, to butę i bezczelną wiarę w swoje nadprzyrodzone zdolności przejął od Leo. Czytałem z nim wywiad to mówił, że jak będzie pracował zagranicą to będzie duża strata dla krajowej piłki....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hajto trenerem Jagi
http://futbol.pl/node/429694 |
Cytat:
Już bym przebolał Szatałowa, Kafarskiego czy nawet Urbana ale Hajto? Jestem załamany... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Haha no to Jaga ma tansze fajki zza granicy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
ja już sam nie wiem co mam mysleć:( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja uważam, że Hajto jest fajną opcją. Ktoś nowy, zawsze jest jakaś nadzieja. Ma facet temperament, w piłkę grał i nawet, jak na jego warunki, z powodzeniem. Myślę, że jakby obył się w świecie trenerskim i widać by było jakiś progres u niego, to za kilka sezonów widział bym go. O ile Kazimierz Moskal czy ew nowy "wynalazek" by się nie sprawdził.
|
Hajto? Panie miej w opiece kości piłkarzy drużyn grających przeciw Jadze. Gość jest zwolennikiem dosłownej walki na boisku, takiej jaką odstawiają piłkarze z Kielce. Czuję, że trup się będzie gęsto ścielił. Niech mi tylko połamią Maora!!!
|
Munteanu odmowił Lechowi - Nie otrzymałem żadnej oferty i nie interesuje mnie to - ucina spekulacje trener Otelulu Galati.
|
z tym Hajto to są jakieś jaja o.O Pożyjemy zobaczymy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl