Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

grzesiek632 04.06.2010 18:07

BLOG Cissokho z baardzo pokaźną galerią jego zdjęc:

http://ousmanecissokho.skynetblogs.b...e-week/2008-07

Markus 04.06.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 908853)
Niestety nie widzę tu konsekwencji w działaniu naszego klubu.
Wszak Issa Ba również jest utalentowany i również "na zakręcie kariery" spowodowanym kontuzją, a jakoś szansy na odbudowę mu nie daliśmy.

Poza tym, czy stać nas na to, aby ściągać zawodników, którzy są "na zakręcie" i chcą się w Wiśle odbudować?

Konsekwencji naszego klubu nie widać w żadnej sprawie dotyczącej Wisły, więc to akurat nie jest argument wobec czegokolwiek.

Czy nas stać na dobrych piłkarzy "na zakręcie"? Na pewno bardziej, niż na dobrych piłkarzy w formie i normalnym zachodnim klubie. Można zaryzykować tezę, że w Polsce nie da się wyszkolić zawodnika, nazwijmy go "solidnej klasy międzynarodowej". Pokazuje to cała historia ostatnich dekad naszej piłki. Boniek, Blaszczykowski, nawet Jeleń, to jedynie wyjątki. Zatem skoro nie mamy szans na wyszkolenie drużyny w krajowych warunkach i nie mamy też milionów na zakup takich graczy zagranicą, jedyną rozsądną możliwością wydaje się polowanie na nich wtedy, gdy mają duże problemy i po pewnym czasie przywracanie do formy. Jeśli Cissokho istotnie wpisuje się w ten model, a nie jest jedynie kolejnym bezrobotnym plażowiczem z Copacabany o całkiem zniszczonym zdrowiu (upraszczam), istnieje sens ponoszenia ryzyka.

Jaroo1 04.06.2010 18:35

Mnie to bardzo denerwuje to ze sprowadzamy jakichs pilkarzy bez formy czy po kontuzjach/wypadkach i myslimy ze sie u nas w miesiac odbuduja. Co my jakies uzdrowisko czy szpital jestesmy? Pozniej takie efekty ze Hristov jest slabszy niz fatalni Brozek czy Bogus, Ba dobry ale co mecz kontuzjowany itd Bez sensu, z calym szacunkiem ale takie "kaleki" to nie jest dobry pomysl.

Kordel_Walker 04.06.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 908873)
Można zaryzykować tezę, że w Polsce nie da się wyszkolić zawodnika, nazwijmy go "solidnej klasy międzynarodowej". Pokazuje to cała historia ostatnich dekad naszej piłki.

Na ten problem odpowiada Tobie Kulawik (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zajsc_daleko/?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kulawik
Za każdym razem podkreślam, że to już nie jest piłka typowo juniorska, gdzie można się kiwać, bawić się, tylko się gra zespołowo.

Chłopaki grają o pietruszkę a nasi pseudo trenerzy zabraniają im się kiwać, co wg. mnie jest kwintesencją futbolu. I po czasie wychodzi nam taki bilans, że praktycznie żaden zawodnik nie potrafi przejść zwodem, kiwnąć przeciwnika. Dlaczego nasi trenerzy im tego zabraniają? Bo kładą nacisk na taktyke, wytrzymałość i gre zespołową:lol::-D:):-/

bikowy 04.06.2010 18:46

Fakt,nie każdy zna Bogusia osobiście.Też nie znam.Ale znam kogoś kto go zna na tyle dobrze ,by powiedzieć co w duszy Bogusiowi gra.
Otóż.
Panowie i panie,wbrew temu co sie pisze w mediach,okres transferowy w tym czasie zostanie wykorzystany do maximum na in plus!!!
Bogusław ma dość marazmu,przegrywania meczów w marnym stylu,z marnymi przeciwnikami.
Nie znam nazwisk(to i dobrze-pachniałoby banem),ale wiem ze na rzeczy są 4 realne wzmocnienia na pozycje które każdego z nas bolą.
Więcej oficjalnego info,zapewne w przyszłym tygodniu,a pierwszą informacją zapewne będzie fakt zakontraktowania bramkarza o którym się mówi.
Nie mam nic więcej do dodania.Jak coś to zapraszam na p.w

Markus 04.06.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 908886)
Na ten problem odpowiada Tobie Kulawik (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zajsc_daleko/?

W teorii, to każdy człowiek może też zostać milionerem. Może? Może.

Ale teoria, a praktyka to dwie różne sprawy.

Dlatego nie ma co się obrażać na rzeczywistość, w której 99% wyszkolonych w Polsce piłkarzy nie robi żadnej poważnej kariery na zachodzie i niewiele znaczy w światowym futbolu, tylko ją zaakceptować. I zacząć w końcu prowadzić odpowiedzialną politykę kadrową, bazującą na realiach, a nie utopijnych przekonaniach i marzeniach.

Kluvi 04.06.2010 18:52

"Tutaj gra się też dla zespołu, on jest ważny. Jak przyjdzie do dużej piłki, to są ważne rzeczy. Jest zespół, kolektyw i daje to wyniki."

weź nie wal zdań wyrwanych z kontekstu. Jak dobrze widać we współczesnym futbolu tatyka znaczy baardzo dużo,
masz przykład Interu w rewanżu z Barceloną.

poza tym w wieku 17 lat to podstawy techniki i przyjęć powinny być opanowane..

Kordel_Walker 04.06.2010 19:09

Nie rozumiecie tego zdania. On powiedział: Nie można się kiwać A potem są takie jaja, że wyśmiewacie Łobodzińskiego, ze nie może jako prawoskrzydłowy przejść zawodnika. Ma zakodowane w głowie nie kiwać i ****. Od kiwania są Brazylijczycy.
Nasi trenerzy kładą nacisk na grę zespołową. Ok. Ale gdzie jest ta gra zespołowa? Wymienienie 10podań między obrońcami i bramkarzem nazywają grą zespołową i zadowoleni.
Jeśli młody łepek od młodego ma predyspozycje do kiwania, do akcji 1na1, jest szybki, ma dobry balans ciała a taki Kulawik gasi jego talent i zapał hasłem "zakaz kiwania" to brak mi słów. Mamy wtedy 11 statystów pod jeden **** robionych...przyjąć piłkę i jak najszybciej oddać. Gra zespołowa:)

Kluvi 04.06.2010 19:14

Kolder_Walker co Ty chłopie wypisujesz?? dobrze sie czujesz?
wszędzie piszą że w Polsce błędem jest od małego nastawianie na wynik a nie na technikę czy taktykę
Weź lepiej naucz się czytać ze zrozumieniem naprawdę polecam ;]
trenowałem kiedyś pod okiem Kulawika i on nigdy nie bronił kiwać się, więc skończ pisać pierdoły

Jemu bardziej chodzi o to by nie kiwać bez sensu jak np Małecki pokazał w meczu z Cracovia gdzie kiwną ładnie 2 kolesi i zamiast wyłożyć patelnię Ba lub Jirsakowi, to zaczął się kiwać z kolejnymi psując całą akcję....

Ikki 04.06.2010 19:20

Nie wiem czy to przypadek czy nie, lecz jak przyszedł Kasperczak (najprawdopodobniej zostanie) to byłem pewien, że będziemy szukać piłkarzy z Afryki z Francji. On akurat zna ich jak mało kto. Więc skoro Cissokho jest bez formy to tylko przy Kasperczaku można liczyć, że formę odzyska:)

Kordel_Walker 04.06.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 908911)
wszędzie piszą że w Polsce błędem jest od małego nastawianie na wynik a nie na technikę czy taktykę
Weź lepiej naucz się czytać ze zrozumieniem naprawdę polecam ;]

Ja *******e...sam chłopie piszesz, żeby nastawić się na technikę. OK. też tak myślę.
Ale Kulawika filozofia polega na tym, żeby tłamsić indywidualności, kiwki, indywidualne przebłyski i skupić się na "grze zespołowej, kolektywie bo daje to wyniki"

Więc się zastanów. Indywidualna technika czy gra zespołowa? Wg mnie to i to. A z wywiadu z Kulawikiem odniosłem wrażenie, że jak ktoś zacznie się kiwać to nie wystąpi w następnym meczu.
Podkreśle jeszcze raz. Jeśli ktoś ma predyspozycje do kiwania i mu to w miare wychodzi to powinien na tym poziomie rozgrywek jak najczęściej się kiwać a nie skupiać na grze zespowej. Na grze zespołowej powinni się skupiać zawodnicy ze zmysłem do gry defensywnej. Piłkarze mający zmysł do gry ofensywnej powinni się kiwać, co niestety zabrania im Kulawik. Takie wrażenie odniosłem z wywiadu..

Kluvi 04.06.2010 19:39

Kordel_Walker a Ja ci 2 raz napiszę trenowałem u niego i nigdy nie tłamsił indywidualności ale Ty chyba w piłę nie grałeś i nie przechodziłeś szczebli od trampkarza do seniora jest zajebista różnica w grze ale Ty oczywiście tego nie widzisz albo nie chcesz widzieć.
a widziałeś jak grali że takie rzeczy wnioskujesz? czytałeś cały wywiad?? czepiłeś się bezsensu jednego zdania i wymyślasz teorie ;];]

Kordel_Walker 04.06.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 908920)
Kordel_Walker a Ja ci 2 raz napiszę trenowałem u niego i nigdy nie tłamsił indywidualności ale Ty chyba w piłę nie grałeś i nie przechodziłeś szczebli od trampkarza do seniora jest zajebista różnica w grze ale Ty oczywiście tego nie widzisz albo nie chcesz widzieć.
a widziałeś jak grali że takie rzeczy wnioskujesz? czytałeś cały wywiad?? czepiłeś się bezsensu jednego zdania i wymyślasz teorie ;];]

To czy ja grałem w piłkę chyba nie ma tu znaczenia..
Masz racje nie przeczytałem całego wywiadu tylko jedno zdanie..:rotfl:

Nie chcę cie dobijać, ale masz tu jeszcze jeden cytat twojego trenera:

Cytat:

U nich nie było tej kalkulacji, że trzeba mecz zremisować albo jak wygrywamy, to pilnować wyniku
Nie wiem może to i słuszna teoria, ale do mnie bardziej przemawia filozofia np. Smudy. Jak wychodzisz na mecz to nie ma kalkulacji. Zawsze gramy o zwycięstwo...Kalkulowaliśmy my niestety w meczu u siebie z Amiką, skończyło się remisem, każdy zadowolony i jak sie skończyło - wiadomo. U Smudy jak piłkarze wygrają mecz 4:0 to mają o******* w w szatni, dlaczego tylko 4:0 jak mogli 10:0...ale wdarło się kalkulowanie, rozkojarzzenie, coś jak w meczu Wisły z Legią. Skończyło się 3:0, ale powinno być 6:0....pilnowanie wyniku:evil: Trzeba dobić przeciwnika, wycisnąć z meczu na maxa a nie kalkulować. Tak myśle.

willow 04.06.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 908918)
Ja *******e...sam chłopie piszesz, żeby nastawić się na technikę. OK. też tak myślę.
Ale Kulawika filozofia polega na tym, żeby tłamsić indywidualności, kiwki, indywidualne przebłyski i skupić się na "grze zespołowej, kolektywie bo daje to wyniki"

Więc się zastanów. Indywidualna technika czy gra zespołowa? Wg mnie to i to. A z wywiadu z Kulawikiem odniosłem wrażenie, że jak ktoś zacznie się kiwać to nie wystąpi w następnym meczu.
Podkreśle jeszcze raz. Jeśli ktoś ma predyspozycje do kiwania i mu to w miare wychodzi to powinien na tym poziomie rozgrywek jak najczęściej się kiwać a nie skupiać na grze zespowej. Na grze zespołowej powinni się skupiać zawodnicy ze zmysłem do gry defensywnej. Piłkarze mający zmysł do gry ofensywnej powinni się kiwać, co niestety zabrania im Kulawik. Takie wrażenie odniosłem z wywiadu..

I ma racje, że zabrania. Bo w wieku 18 czy 20 lat techniki się już nie nauczy. Za późno. Technikę można wyszkolić do 14-15 roku życia, maks. W tym tkwi problem.

Kordel_Walker 04.06.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 908929)
I ma racje, że zabrania. Bo w wieku 18 czy 20 lat techniki się już nie nauczy. Za późno. Technikę można wyszkolić do 14-15 roku życia, maks. W tym tkwi problem.

Ok, ale może ma tą technikę wyszkoloną w wieku 14-15lat i teraz nie może jej użyć , doszlifować, żeby w pierwszym składzie Wisły z niej korzystać? Bo taka teoria i filozofia Kulawika, żeby grać zespołowo i nie kiwać:-/

wislakrakow124 04.06.2010 20:19

Kordel_Walker widac ze w pilke nie grales jesli wynik 3:0 to po co ryzykowac nie potrzebnie kontuzje?? MOzna przeciez uspokoic gre a wtedy moze uda sie jeszcze cos strzelic!!

a wracajac do bramkarza to czuje ze Navas jest juz nasz

maci0s 04.06.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 908935)
a wracajac do bramkarza to czuje ze Navas jest juz nasz

.. czuj czuj... czuwaj... :P a tak serio to blisko jest... kwestia tylko ile lat kontrakt... on chce 3 a klub 5... ;)

Edit: Marcinklon z postu ponizej dostał odpowiedz na pw...:]

Wam tylko powiem że niestety mi tarot dzisiaj nie wyszedł...:P

Prosze admina o wyrozumiałosc:]

Marcinklon 04.06.2010 20:42

ps.Macios z jakiej firmy masz szklaną kule bo w mojej tego nie widać

wislakrakow124 04.06.2010 20:42

maci0s widze znowu jestes:) Wlasnie nie dawno mi ktos mowil ze jedyne co zostalo do uzgodnienia to dlugosc kontrantu

wojtole14 04.06.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinklon (Post 908944)

Macios jest pewniejszy niż wszystkie gazety razem wzięte. Co jak co, ale mogę potwierdzić, że to co on mówi teraz jest prawdą.

tofik 04.06.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 908937)
.. czuj czuj... czuwaj... :P a tak serio to blisko jest... kwestia tylko ile lat kontrakt... on chce 3 a klub 5... ;)

Logika by podpowiadała, żeby podpisać na 4:) Hej, żebyś tylko znowu nie podpadł! :)

Jaroo1 04.06.2010 20:49

Koledzy te wszystkie pytania, zaczepki i odezwy do Maci0sa saniepotrzebne. Czlowiek cos wie, ma wiele ciekawych i prawdziwych informacji ale to nie znaczy ze trzeba z siebie robic nadzwyczajciekawego pytac ciagle Maci0s a wiesz cos o tym, a o tym, no wez cos napisz bo kupe zrobie jak sie nie dowiem dzisiaj. Niech pisze co wie i tyle a wszystkie te odzywki do Niego sa malo powazne i tylko pokazuja ze ktos jest mentalnie na poziomie 12 latka. Nie robmy z forum posmiewiska bo nie wierze ze ktos niby tak kocha Wisle ze mui jak najpredzej wiedziec wszystko co tylko wie Maci0s. Raczej mysle ze sie wielu osobom nudzi i nie majac co zrobic to zadaja niepotrzebne pytania. A jak ktos nie wierzy w to co On pisze to niech nie komentuje

zbymak 04.06.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinklon (Post 908944)

Sama kula to jeszcze nic trzeba umieć z niej czytać tak jak Maci0s

maci0s 04.06.2010 20:54

Dzięki Jaroo1, może ktoś zrozumie...
Póki co nie nadązam czyścic skrzynki odbiorczej...

a zeby było w temacie, to: Polityka transferowa naszego klubu w tym okienku będzie dość zauważalna... ;P

a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę, bądźcie cierpliwi

AS82 04.06.2010 20:55

Okienko transferowe ,mega optymistyczny wariant:
- zatrudniamy Navasa
- zatrudniamy Soriano (badz innego napastnika)
- wypozyczamy Cissokho ( o ile jest tego wart i to rzeczywiscie prawy obronca)
- sciagamy Sadloka
to bylby wypas , z mojego punktu widzenia powinno sie podpsiac jeszcze kontrakt z Issa Ba ,ale to juz raczej nierealne.

WalkerLukeTS 04.06.2010 21:03

Nie męczyć Maci0sa, i tak chłopak dużo mówi....:D

Hm...AS82: cóż, ten Twój optymistyczny wariant do mnie nie przemawia...:shock:..heh....
oby nie ten Cissokho. Za to moim zdaniem Wisła powinna wyłożyć kaskę na napastnika i skrzydłowego koniecznie i będzie git. Trzeb podreperować ofensywę a wiadomo że trener Kasperczak to bokami lubi niszczyć rywali. Także do dzieła działacze....;) Skrzydłowy musi być, bo Łobo się zamęczy przez cały sezon:lol:
Pozdrawiam Wiślacy i owocnych transferów życzę....:D

bikowy 04.06.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 908961)
Okienko transferowe ,mega optymistyczny wariant:
- zatrudniamy Navasa
- zatrudniamy Soriano (badz innego napastnika)
- wypozyczamy Cissokho ( o ile jest tego wart i to rzeczywiscie prawy obronca)
- sciagamy Sadloka
to bylby wypas , z mojego punktu widzenia powinno sie podpsiac jeszcze kontrakt z Issa Ba ,ale to juz raczej nierealne.

Powiem tak kolego...Dyskutuję od dłuzszego czasu na p.w z wieloma żądnych sensacji kibiców TSW...no i zepsułeś mi całą robotę.
Bo z nazwiskami wstrzeliłeś się niemal w 100 %...pozdrawiam.
PS.Nazwiskami które Nas wzmocnią...

wislakrakow124 04.06.2010 21:07

jesli te wzmocnienia naprawde maja byc to ten sezon nie musi byc stracony:)

Blaszczu16 04.06.2010 21:14

A ja liczę na to, że największym wzmocnieniem Wisły w nadchodzącym sezonie będzie... Łukasz Garguła. Chłopak powoli dochodzi do siebie po ciężkiej kontuzji i jeszcze nie miał okazji pokazać swoich umiejętności w krakowskiej Wiśle. Liczę bardzo na to, że nie skończy jak Dawidowski czy Niedzielan.

WalkerLukeTS 04.06.2010 21:15

Jedna prośba do zorientowanych: Powiedzcie że AS82 nie trafił z nazwiskami....:-P. Jak dla mnie Soriano i Cissokho to nie piłkarze do pierwszej jedenastki. A przeciez Maci0s napisał wyraźnie: "a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę".Więc wnioskuję,że to inni piłkarze....:-D

michal 04.06.2010 21:19

No to ciekawe kto nie jest tym ,który wzmocni wisłę...

maci0s 04.06.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 908977)
Jedna prośba do zorientowanych: Powiedzcie że AS82 nie trafił z nazwiskami....:-P. Jak dla mnie Soriano i Cissokho to nie piłkarze do pierwszej jedenastki. A przeciez Maci0s napisał wyraźnie: "a tak serio, na bank transfery wreszcie wzmocnią drużynę".Więc wnioskuję,że to inni piłkarze....:-D

Nie będę mówił czy te nazwiska są prawdziwe czy nie... ale na zdrowy rozum gośc który jest najlepszy w rezerwach barcy powinien byc dla nas dosc poważnym wzmocnieniem... przypomnę tylko ze Kalu Uche przychodził z rezerw espaniolu...
kolejny przykład to ten Boskovic z Czarnogóry... Gośc został królem strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej, w 28 meczach trafił 23 razy, a ja tu czytam ze za słaby...

Chlopaki... Jak ktoś wygrał w totka to Gerrard ponoć odchodzi po zwolnieniu Beniteza.... Dobry?? Wystarczający? Błagam Was mierzmy siły na zamiary...

szlaQ 04.06.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 908982)
Nie będę m ówił czy te nazwiska są prawdziwe czy nie... ale na zdrowy rozum gośc który w jest najlepszy w rezerwach barcy powinien byc dla nas dosc powaznym wzmocnieniem... przypomne tylko ze Kalu Uche przychodził z rezerw espaniolu...
kolejny przykład to ten Boskovic z Czarnogóry... Gośc został królem strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej, w 28 meczach trafił 23 razy, a ja tu czytam ze za słaby...

Chlopaki... Jak ktoś wygrał w totka to Gerrard ponoć odchodzi po zwolnieniu Beniteza.... Dobry?? Wystarczający? Błagam Was mierzmy siły na zamiary...

racja mierzmy siły na zamiary ... ale nie bierzmy zawodników z 3 ligi Hiszpańskiej i półamatorskiej Czarnogóry ... no ludzie ...

wislakrakow124 04.06.2010 21:25

maci0s dla mnie masz racje!! Dla mnie ci wymienieni pilkarze moga byc realnym wzmocnieniem! Sa to bardzo ciekawi pilkarze

Salman17 04.06.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 908984)
racja mierzmy siły na zamiary ... ale nie bierzmy zawodników z 3 ligi Hiszpańskiej i półamatorskiej Czarnogóry ... no ludzie ...

Ale ta 3 liga Hiszpańska i "półamatorska" liga czarnogórska wcale tak bardzo od naszej nie odstaje....

maci0s 04.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 908984)

Wierz na ile jest wyceniany ten czarnogórzec ?

Poszukaj ilu ludzi z tej półamatorskiej ligi gra w europie a ilu z naszej Ekstaklasy...

Zgadzam sie ze u nasz 4-5 klubów jest wyrównanych i przez to liga ciekawsza, ale tam jest naprawde wiele talentow...

Będę bezwzględny i przypomnę ze Błaszczykowski przychodził z Rakowa Częstochowy...

Trafił do nas dzięki Mielcarskiemu a mógł być w Lechu gdyby kuchenki nie poskąpiły 1000 zł ( słownie tysiąca złotych pln)...

Zawsze można znależć kogos w gorszej lidze kto podniesie poziom druzyny... Peszko przychodził z I ligii, Lewandowski tez, a Boguski? Rozwagi kolego...

bikowy 04.06.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Salman17 (Post 908990)
Ale ta 3 liga Hiszpańska i "półamatorska" liga czarnogórska wcale tak bardzo od naszej nie odstaje....

Wręcz przeciwnie.
Nie odstaje w ogóle.A już o wyszkoleniu technicznym,rodzimi piłkarze w stosunku do " półamatorów" z Czarnogóry,czy też piłkarzy rezerw Blaugrany mogą tylko pomarzyć.Vide Boguski-nie potrafiący przyjąć piłki,czy też Mały...nie potrafiący z piłki stojącej(!),dosrodkować.

wojtole14 04.06.2010 21:31

Jak dla mnie Soriano to piłkarz, który byłby dla nas wzmocnieniem. Jest jeszcze w miarę młody, karierę ma w ciekawych klubach, a rezerwy Barcelony to mimo wszystko wysoki poziom, wpajanie zupełnie innej myśli piłkarskiej niż w Polsce. Za to faktycznie ten Boskovic... on się obudził chyba trochę za późno, pewnie zagrał jeden sezon jak Matusiak i tyle...

WalkerLukeTS 04.06.2010 21:32

Maci0s: no ten Soriano to jeszcze ujdzie, ale Boskovic to zawodnik 28- letni, który zaistniał dopiero w tym Grbalj, w lidze czarnogórskiej. Wg mnie trzeba brać takich gości za których kiedyś będzie można zgarnąc jakiś hajs. A poza tym, nie są to zawodnicy lepsi od tych których mamy....:-/

WalkerLukeTS 04.06.2010 21:34

Poza tym Błaszczykowski przychodził do nas jako młody zawodnik,a nie prawie 30 letni....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl