![]() |
Wspominają o Maaskancie, jest jednym z kandydatów:
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...i_Gdansk_.html |
No co by nie mówić, to dla Lechii spośród wymienianych kandydatur, akurat Maskaant jest najlepszy. To jak potrafi poukładać rozbity zespół pokazał w zeszłym roku z Wisłą, a prace stracił, bo pechowo przegrał derby. Szatałow? Urban? Wydają się gorsi.
|
Kilka dni temu odbyła się gala "Piłki Nożnej"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Oczywiście jakby nie inaczej drużyną roku została Legia. Puchar Polski>Mistrzostwo Polski. Dodatkowym powodem było wyjście z grupy LE. Dziennikarze z góry skreślili Wisłę, a ta popisała się świetnym come back'iem. Chciałbym zobaczyć teraz ich mordy :D |
Cytat:
A tak na poważnie. Z punktu widzenia walki o miejsce w lidze gra w LE raczej nam nie pomoże (dodatkowe mecze, zmieniony harmonogram przygotowań). Ale i tak się cieszę :-D |
Co do Legii jako drużyny roku - absolutnie sie zgadzam.
Grali Oni najlepsza piłke( i to przez prawie cały sezon oprócz jakichs tam wpadek). Ale nie zgodze sie co do odkrycia sezonu. Mimo, że Wolski błysnął- to było to tylko 3-4 razy w ciągu pół roku, i grał tylko ogony. A więc dla mnie bezapelacyjnym zwycięzca odkrycia roku jest Pawłowski, i wiem , że brzmi to stronniczo - ale to On stał sie podstawowym bramkarzem w ekstraklasie, notując niesamowita serie, tracąc ją zresztą po faulu, i gdyby nie krótka kontuzja i wyjazd na młodą repre- to nie oddał by miejsca w bramce(do której zreszta zaraz po kontuzji wrócił). A więc podsumowując,mimo że doceniam talent Wolskiego- to jednak Pawłowski stanowił podstawowego bramkarza przez cała runde, a nie wchodził tylko na końcówki. |
Cytat:
Wisła zdobyła MP i sensacyjnie wyszła z bardzo trudnej grupy z Twente i Fulham, eliminując Anglików. Patrząc na ten suchy wynik zwycięzca plebiscytu może być tylko jeden. Ale liczy się też styl (tragiczna gra za Maaskanta na jesieni, przegrane derby, z Legią i ogórasami: Podbeskidziem, Lechią czy Górnikiem) - dlatego moim zdaniem na tytuł drużyny roku zasłużył... Śląsk Wrocław. Świetny poprzedni sezon, świetna jesień w lidze, umiarkowany sukces w LE (wyeliminowanie Szkotów). I to wszystko przy dużo gorszych piłkarzach, niż ma Legia i Wisła. Inna sprawa: jak można rozstrzygać plebiscyt, gdy rok się nie skończył - ośmieszyli się. Co do Lechii... Maaskantowi spodobało się w Polsce, bo widzi że tu są pieniądze. Odrzucił ofertę niemal spadkowicza w Holandii, bo była zbyt ryzykowna i było mało kasy. W Lechii nieuchronne są wzmocnienia zimą, potencjał olbrzymi a cel na ten sezon realny. Przy tak słabej lidze, utrzymanie się jest całkowicie realne. I daje szansę na zbudowanie solidnej drużyny na następny sezon. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby Robercik tam wylądował. I niech weźmie ze sobą generała Jaliensa. |
Tak przyjdzie Maaskant a jako asystent Hajto :lol:
A poważnie to nikt porządny raczej nie przyjdzie bo nie dadzą kasy, przyjdzie znowu ktoś najtańszy. |
Jakby miał przyjsc najtanszy, to by został Ulatowski.
Cos drgneło w Lechii, WKOŃCU. swoją drogą ciekawe, gdzie wyląduje teraz Szałachowski, skoro dziś rozwiązał umowe z ŁKSem;) |
Może to jeden z tych czterech transferów do Lechii :)
wanciak ale chyba w jakiegoś "wielkiego" trenera nie ma co wierzyć, przynajmniej narazie. |
W Gdańsku to trzeba zmienic podejscie wlasciciela ktory bez wplaty chce wyplaty ;]
|
Niezle jaja w Lechii...najpierw Kafarski, potem "talent" Ulatowski, a teraz zlotousty Maaskant...wspolczuje :).
|
Bardzo dobra decyzja z pozbyciem się Ulatowskiego przez Lechię. Uratowali 3 miesiące złudnych nadziei które skończyłby się wielkim rozczarowaniem.
Z kandydatów (gdybym ja był właścicielem Lechii) 1. Fornalik - walka o puchary w następnym sezonie? Jak najbardziej realne, a w tym spokojne utrzymanie. Ruch podobno ma najtaniej zdobyty punkt w lidze (500 tyś). Wisła dla porównania 2 mln:) Fornalik zawsze wystruga coś z niczego. 2. Maaskant - a czemu nie? Nie wiem czy Lechia ma aż tylu dobrych technicznie piłkarzy do gry skoro w Wiśle ich jest mało, ale może i z tego co jest da się dobry team wystrugać? 3 Ojrzyński. Przynajmniej będzie walka, walka i dyscyplina. A czy coś więcej? Do końca nie wiem. Sam jestem ciekaw kto trafi do Gdańska:) |
Może mnie ktoś oświecić osobą Ojrzyńskiego:) ? kto to taki;)
|
Cytat:
Trener Korony Kielce. Żadna rewelacja, dlatego na 3 miejscu. Nie piszę o żadnych trenerach zagranicznych (poza Maaskantem) bo znam tych co LM itd:) A ponadto nie wiem jaką kasą dysponuje Lechia na trenera. Jakby coś to Guardiola mozwe być? Pisałem tylko o trenerach z naszej ligi w zasadzie. A Korona walczy, biega, biega walczy. Lepszy taki trener niż kolejny rozlazły Ulatowski:) |
Korony... ?
Jaki wstyd, myślałem że znam każdy zespół od podszewki, a tu taki babol ;) |
W sumie skoro Ula wolny, to może dać go za Bakero do Amiki? Potrzebują zmian.
|
Błagam... Ojrzyńskiego taktyka to faulować do upadłego. Gość oprócz nakazu faulowania nic nie potrafi.
|
Cytat:
Piszę przecież ze jedynie co gra Korona to bieganie, walka, biegania + faule:) Ale Lechia na ten moment dzięki zespołowej pracy Kafarskiego + Ulatowskiego jest realnie zagrożona spadkiem. Jesli taki Fornalik odmówi, albo nikt sensowny z zagranicy się nie zjawi to chyba lepszy taki Ojrzyńki bo przynajmniej Lechia wybiega spokojne utrzymanie niż kolejny "spec" jak Ulatowski:) Ale zgoda, nie jest to idealny wybór. |
W Lechii szykują trenera przez duże "T", tak brzmią pierwsze zdania artykułu.
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll Po czym padają nazwiska (Szatałow, Radolsky) ... |
Maaskant by dobrze Lechie przygotował do rundy wiosennej, ale czy Biało-Zielonych stac na tego szkoleniowca ? 300 tyś € za sezon trzeba wykartkowac.
Pozostałe kandydatury niewiele gwarantują. |
Cytat:
Szatałow? Radolsky? Kubicki? Bobo? Grembocki? Ojrzyński? "Niewiele gwarantują" - to eufemizm. One są po prostu przerażające. Zaczynam martwić się o Lechię. |
Cytat:
Ulatowski świadomie podjął się prowadzenia druzyny tylko do końca rundy, potem w razie poprawienia jakości gry miał ewentualnie zostać, jak było każdy widzi. Szatałow? Radolsky? Bobo? Grembocki? Ojrzyński? to już lepiej wrócić do Kafara ;) osobiscie obstawiam, że nowym trenerem będzie "piękny" robert może pod mniejszą presją sobie poradzi. |
|
Osi podało, że nowym trenerem będzie...Janas aż się boje co z tego wyjdzie :/ Oby się Lechia utrzymała
|
Cytat:
|
Janas już oficjalnie w Lechii http://lechia.pl/27189
I liga coraz bliżej. Zachciało się wywalenia Kafarskiego to teraz trzeba za to zapłacić. |
No to walka o utrzymanie zapowiada się niezykle ciekawie. Liczę na Surmę i Nowaka. Może sami coś wykombinują. Grać o utrzymanie bez trenera. No to chyba pierwszy raz takie jaja w naszej kopanej.
Ale bez kitu, może być ciężko. Chyba poza ŁKS-em,ktory już spuchł to każdy jakoś się prędzej czy później ogarnie. Bo to doświadczeni w walce o utrzymanie zespoły. Może z Lechią być cieniutko. |
Lechia jest fatalnie prowadzona przez dzialaczy. Maja taki stadion i potencjal marketingowy a dalej zostali w lepiance.
|
Podpisali kontrakt tylko do czerwca - ma utrzymac druzyne w ekstraklasie.
|
To fatalnie, bo w szatni Lechii akurat trzeba się w.lać. Wstrząsnąć chłopakami i zmusić ich do wysiłku.
No i koniecznie trzeba się wzmocnić, szczególnie w ataku. Tam nie ma komu strzelać. Jeśli w zimie się sensownie nie wzmocnią, są głównym obok ŁKS kandydatem do spadku. Przerażające. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl