![]() |
Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce! |
Cytat:
|
Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.
|
Cytat:
A co do tabelki. Szkoda że nie podali ile z czasu przyporządkowanego partii upłynęło na rzetelnej informacji a ile na czarnej propagandzie. Bo bez tego to takie tabelki o kant potłuc. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tygodnik Powszechny - SLD + PO Tygodnik Solidarność - PiS |
Cytat:
|
Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą" :D
Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę. Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie. Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi. Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę. |
Cytat:
Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam... PRECZ Z ZACOFANIEM! JEDNA NOWOCZESNA EUROPA! |
Cytat:
Natomiast rozsiewanie kłamstw i oszczerstw pod adresem przeciwników karmiącej ręki to już manipulacja, której zgubne efekty obserwujemy w Polsce. Cytat:
Tablet czy smartfon to zabawki dla kretynów żeby mieli bliżej do fejsa, więc ich obsługa musi być maksymalnie prosta. Nie przeszkadza to oczywiście pseudointeligentom szczycić się taką umiejętnością :). Dwulatek jak pierwszy raz wysiedzi coś na nocniku, jest z siebie równie zadowolony. Może pysio powinien zostać uhonorowany jakimś okolicznościowym dyplomem ? :D |
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.
|
Nie tylko wygodne, ale czasem niezbędne. W czasach hot spotów w każdej kawiarni, internetu LTE, stref Lounge na lotniskach nie wyobrażam sobie życia bez takich gadżetów jak tablet. Smartphony nigdy mnie nie przekonywały, głównie ze względu na to, że te sensowne trzymają do 24h czuwania, więc jestem wierny BB, które dzięki tetheringowi pozwalają mieć hotspot wifi zawsze pod ręką. Poza tym w obecnych czasach Ipad 3, czy Microsoft Surface kosztujące po 500 euro to żaden wydatek.
|
Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?
|
ja również żądam przeprosin p. Giganta!
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
niechybne czy niehybne?
respons czy respąs? niezmiennie czy niezmiernie? Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii. |
Dla niego jest obojętne czy ta Istota posiada dodatkowy chromosom 21 czy go nie posiada.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=2RZKsLMfsR4 |
Drogi Przywódca znad Wisły:
Cytat:
P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów :). |
Pamiętajcie panowie i panie, że ja tak dla jaj piszę od 2002 roku, a Drozd na poważnie :lol:
|
Cytat:
A poważnie, nie ma się co głaskać, stróżu porządku ortograficznego :), jak ktoś bredzi to należy mu to uświadomić w możliwie dosadny sposób, a jeżeli dalej się upiera nie przedstawiając żadnych argumentów, może poza ortograficznymi, należy jego zachowanie nazwać, proste. Natomiast ciężko o bardziej obłędną walkę niż ta o poprawną ortografię w temacie politycznym, mój dzielny "błędny rycerzu" |
Jak nie chcesz zachowywać poprawności ortograficznej na polskim forum to zmykaj na jakieś inne, gdzie język mandaryński, albo swahili są obowiązującymi. Podstawą netykiety jest to, że pisze się ze znakami diaktrycznymi i bez byków (chyba, że mówimy o upośledzonych dyslektykach).
Cytat:
|
Ojojoj błędny rycerz w pełnym rynsztuknu. :)
Ja drogi belferku byka robię sporadycznie, przyznam jednak, że zdarzyło mi się eksperymentalnie sprawdzić czy niektórzy nie czekają tylko na pretekst żeby porzucić meritum i zająć się pitoleniem o duperelach. W twoim przypadku łapiesz się zawsze jak młody okonek na pusty haczyk. A nadęcie z którym bronisz poprawności polszczyzny jest tyle krzepiące o złudne, bo dziwnym trafem historii czy tradycji polskiej już tak heroicznie nie propagujesz. Nowy przydomek "błędnego rycerza" pasuje więc jak ulał. A po co się produkuję? Bo ja jestem z greenpeace i dbam żeby błędni rycerze nie stracili środowiska bytowania :D. Kiedy więc znów dostrzeżesz byka w moim wpisie możesz uważać, że zrobiłem go dla ciebie. Nie musisz dziękować, to mój obowiązek :rotfl: |
Cytat:
PS1. Najwyższy Czas przez 20 lat miał na okładce logo UPR, a obecnie Nowej Prawicy. Czy to znaczy że jest to partyjna tuba, zależna od tylko jednej tylko partii, a wszelkie treści w niej znajdujące to propagandowa papka? PS2. Salon24? :shock: Cytat:
Całość obrazu zafałszowuje całkiem niezła sytuacja na polu tygodników, gdzie od czasu sukcesu Uważam Rze, wykluły się 2 tygodniki o dobrej sprzedawalności czyli Do Rzeczy i W Sieci, oprócz istniejącego konserwatywnego Gościa Niedzielnego. Jest to faktycznie równowaga do Newsweeka i pozostałych. Natomiast w przypadku stacji telewizyjnych, w największym stopniu mających wpływ na to jak widzą rzeczywistość Polacy, mamy praktycznie monopol jednego światopoglądu : TVN,TVP, POLSAT - PO lub SLD Gazety codzienne podobnie: GW, Rzepa,Fakt. Cytat:
Cytat:
Co ciekawe, nadal nikt nie odpowiedział mi to pytanie, widocznie jest bardzo trudne..... Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę. Cytat:
PS. Nikt tu nie zwyzywał nikogo od kretynów bo używa smartfona. Za to ktoś tu zwyzywał kogoś od o ludzi o niezdrowych umysłach i zacofańców ponoć nie umiejących go obsługiwać, bo mają inne poglądy od niego. Cytat:
|
"Politykę", która od lat ma te 100 tys. sprzedanych egzemplarzy tygodniowo oraz "Nasz Dziennik", którego nie uwzględnia się w statystykach, ale ma wierne grono fanów i sprzedaż rzędu kilkudziesięciu tysięcy przy nakładzie 150 tys. egzemplarzy (część jest rozdawana w kościołach duchownym, świeckim i w różnym organizacjom parafialnym) należy doliczyć do tych głównych mediów, bo mają zasięg ogólnokrajowy i są żelaznymi mediami lewej laickiej strony oraz prawej pobożnej, ale nieortodoksyjnej i niesmoleńskiej. Media Sakiewicza/Kaczyńskiego liczone jako całość również generują średnią sprzedaż grubo powyżej 200 tys. tygodniowo (GPC + GP + NP), a zatem tkwi w nich siła, która oddziałuje stale na procent społeczeństwa oraz ich rodziny.
Zgodzę się natomiast z tym, że przewaga mediów laickich, lewicowych i centrolewicowych (centrowych z tego co mi się zdaje nie ma w tym kraju, choć przez moment Rzepa próbowała taka być, a teraz sprzedają 10 tys. egzemplarzy papierowych dziennie) ciągle ma miejsce i mieć będzie przez następne lata, gdyby nawet PiS doszedł do władzy. Nurt jest ogólnoświatowy i nie zmienią nawet tego rządy w stylu Orbana, który ręcznie próbował media zamykać, albo prostować co spotkało się odejściem od niego mediów, które do tej pory go popierały. Cytat:
Cytat:
|
Jaka może być telewizja skoro "elyty" są jawnie antydemokratyczne. :) Cóż za desperacja ...
List otwarty ws. referendum w Warszawie http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,...wiadomosc.html Ciekawe czy ogólnopolskie radio o nim wspomni, skoro innych przedreferendalnych spotów emitować nie chciało... |
Przecież "żądanie przeprosin" jest teraz modne, co chwilę ktoś czuje się urażony i żąda przeprosin:foch:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale radochy z prowokowania masz chyba sporo |
Cytat:
Jeśli reguły gry są takie, że zwyciężca zbiera pulę - to może mi się to nawet nie podobać ale reguły gry są jakie są. Natomiast jeśli "załatwia się" jakiś podmiot i to regułami mało demokratycznymi i kapitalistycznymi to, to już jest sprawa rozpatrywana w kategoriach kryminału a nie polityki. Tak PO zrobiła z Rzepą. Cytat:
Podobne metody były już stosowane u zarania III RP . Dla dociekliwych proponuję się zainteresować w jaki sposób upadł krakowski Czas. To jest bardzo ciekawa historia, dużo mówiąca o obecnym podziale medialnym. PIS nie zrobiło nic, czego by wcześniej nie zrobiło SLD wespół z PSL. A co do Twojej listy - przypisywanie Gościowi Niedzielnemu PISa świadczy o nieznajomości tegoż tygodnika. O Tygodniku Powszechnym nie wspomnę. W gruncie rzeczy pisowskim mediami bez wątpienia nazwać Sieci jak i GP i GPC, natomiast cała reszta - jak ND - to nie jest raczej PIS tylko Ojciec Dyrektor i będę to powtarzał, że to jednak nie to samo. Tak samo jak trudno mi sobie zakwalifikować GW jako PO+ SLD - GW to jest Nadredaktor a Nadredaktor ma swoją wizję nowego kraju rad, a że teraz mu się nawinął Tusk - to tym gorzej dla Tuska, bo wystarczy jedno skinienie palcem i gościa nie ma. Tak samo jak zginął Miller po "lubczasopismach" taka jest siła rażenia tego palca Cytat:
|
Rozumiem, że reguły niedemokratyczne tyczą się Hajdarowicza (słupa) i jego zaplecza (pachnie wsią), ale należy pamiętać, że "Rzeczpospolita" przez dwie dekady zmieniała właścicieli jak rękawiczki na zagranicznych właśnie w takich właśnie szwindlach (Hersant, Orkla i Mecom). Koncerny zagraniczne sprzedawały między sobą grupę mediową, której udziałowcem wciąż był Skarb Państwa (49%). Wielokrotne próby całościowej prywatyzacji spółki kończyły się fiaskiem, gdyż każdy z rządów od 1991 roku chciał mieć wpływ na gazetę. W końcu udało się się dokonać zakupu 100% udziałów Hajdarowiczowi, który nie dość, że pierwszą transzę akcji od Mecomu kupił za pożyczone pieniądze to później jeszcze za udział SP miał zapłacić pieniędzmi pożyczonymi z NFI Jupiter. Kto wie w jakich celach powstawały NFI i kto zasiadał w zarządach tych spółek (przypominam, że NFI powstawały na bazie PRL-owskich przedsiębiorstw i central handlu, a schronienie znaleźli w nich zarówno ludzie z KC, jak również prominentni pracownicy odpowiednich służb) tego nie dziwi, że opozycjonista Hajdarowicz, który w PRL-bis dorobił się fortuny (a naprawdę golas) znikąd dostaje taką pożyczkę niczym w kraju bananowym. W pewnym momencie plotki z Rzepy były jednymi z ciekawszych jakie krążyły po moim środowisku, ale tam też przyszła miotła i insiderów "nima". Hajdarowicz to funfel Grasia i Schetyny jeszcze z czasów opozycji, więc można przypuszczać, że "na miętko, na miętko" nauczył go odpowiednich manier. Czy mam tutaj pretensje o złodziejstwo do PO? Oczywiście, bo przewalili kilkadziesiąt baniek, ale należy też pamiętać, że przez ostatnie dwie dekady kilka innych ekip tak samo dokonało kilku przekrętów na tej grupie mediowej zamiast normalnej prywatyzacji tworząc jakieś chore układy, albo firmy polsko-francuskie, gdzie udziałowcem jest Skarb Państwa...
Przykład nocnej zmiany w KRRiTV jakiego dokonał PiS oczywiście ma swoich protoplastów (raz SLD, a raz ekipa Walendziaka z Pampersami), ale dopiero PiS wzniósł się na wyżyny ignoranctwa w stylu w jakim dokonano rewolucji, a później wyczyszczono TVP z ludzi innej wiary. W rodzinie mam fanatyków niegdyś LPR-owskich, a teraz PiS-owskich, którzy ND kupują niezmiennie od kilkunastu lat i z tego co zaobserwowałem od dobrej dekady jest to gazeta propisowska. LPR umarł śmiercią naturalną, biznesmen Rydzyk, którego nie trawię swoje sympatie przełożył na PiS, a wyborcy, którzy do tej pory popierali mocno LPR przeszli na pozycję hardcorowych zwolenników PiS. Wystarczy popatrzeć na to, że dawne, bądź obecne pióra ND to teraz podrzędni politycy PiS. Nie ma w tym żadnego przypadku. PiS wchłonął LPR wraz dobytkiem, ale oczywiście Rydzyk ma cały czas jakąś tam autonomię. Gdy uzna, że biznes nie idzie, albo że PiS się wypalił to może zmienić strategię. Z Ziobrą raz już postraszył. Tygodnik Powszechny to była oczywiście pomyłka, ale nie wynikała ona z nieznajomości tematu przeze mnie, a z tego, że nie zamieniłem członu "Powszechny" na "Solidarność" z listy, którą skopiowałem z rankingu sprzedaży tygodników. Tygodnik Powszechny to kościół łagiewnicki w pełnej krasie, czyli wszystko od lewa do PO. Michnik, tak samo jak GW od momentu "lubczasopismach" dobrze wiedzą, że ich czas powoli przemija, więc przypisywanie im wciąż pozycji Nadredaktora to kompletna pomyłka. Dekadę temu można było to robić, ale nie teraz. Agora chwieje się w fundamentach. |
Tak tylko .., jak to bywało drzewiej:
http://www.liveleak.com/view?i=f54_1337075813 -------------------- Dzieciaki z Policji. "Daniel, zadzwoń na Policję" :) https://www.facebook.com/photo.php?v=433033590141862 |
Donald Tusk w październiku 2007 r.: "Już wkrótce Polacy będą wracać z emigracji, bo praca będzie się tu opłacać."
Rzeczpospolita w poniedziałek 7 października 2013 r. : Liczba emigrantów ciągle rośnie. A GUS opóźnia publikację danych niewygodnych dla Platformy. |
Cytat:
|
Cytat:
Już kilka lat temu Kazimierz Świtoń powiedział słowa które mogą sie sprawdzić :" Rząd światowy zdecydował (...), że Polaków ma być 15 mln, i to zdrowych parobków żydowskich" Wałęsa proponuje aby Polske z Niemcami połączyć, ale raczej Niemcy na to sie nie zgodzą |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma ważniejszej dla państwa sprawy niż wyjaśnienie przyczyn śmierci Prezydenta i najwyższych stopniem wojskowych i urzędników. Fakt że tego nie pojmujesz świadczy o tobie wystarczająco.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl