Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

pysio 01.10.2013 09:21

Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce!

Arapaho 01.10.2013 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1333736)
Chodzi tutaj o to, że media, które same sobie przyklejały łatkę niezależnych, obiektywnych, czy niepokornych od lat siedziały na kasie związanej z zapleczem PiS-u (choćby SKOK-i), a gdy ktoś podnosił taki zarzut to następowało obruszenie. Teraz przynajmniej mamy jasność, że GP i GPC to tytuły należące bezpośrednio do łona partii, a Karnowscy są współwłaścicielami swoich mediów na spółkę z zapleczem biznesowym PiS.

"Nikt nie powie, że czarne jest czarne, a białe jest białe."

Co do GW, TVN, czy Polsatu to są to media, które wyłoniły się w PRL-bis za pieniądze pochodzące z magdalenkowego podziału dóbr i usług, więc chyba nikt w miarę świadomy tego jak wygląda polska rzeczywistość nie ma wątpliwości, że te media będą za wszelką cenę broniły swoich racji wspierając przez dwie dekady te partie (SLD, UD, UW, czy PO), które gwarantują im zachowanie status quo. Gwoli ścisłości należy też pamiętać, że z magdalenkowego podziału PC zyskało Express Wieczorny oraz Tygodnik Solidarność, ale poza dobrami materialnymi, a konkretnie mówiąc nieruchomościami żaden z tych tytułów nie odniósł sukcesu w PRL-bis.

Bo to sa media niezależne . Możesz w nich przeczytać artykuły czy informacje : a) zakazane w gazetach sprzyjających rządowi lub postkomunie b) spoza głównego nurtu, w tym obyczajowego c) anty-establishmentowe. W kilka osób uczepiliście się spraw włascicielskich co jest o tyle kuriozalne że primo zawsze media są zależne od właścicieli ale secundo nie ma żadnych jak dotąd dowodów że piszą tam kłamstwa lub ze sa inspirowani politycznie - co jest normą w mediach drugiej strony i można mnozyć przykłady - oficjalnych spotkań, układów, spraw niejasnego finansowania etc. Kto niby miałby niezależne media w Polsce wspierać?- partia opozycyjna antyestablishmentowa wraz z garstką firm NIE UMACZANYCH w układy? czy może oczekiwałbyś Jasia spod budki z Piwem który z kumplami robią zrzutę na Sieci i GP?

adam_09 01.10.2013 10:24

Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.

Drozd 01.10.2013 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1333805)
Za PiSem są tylko zacofane telewizje, radia i gazety których nikt o zdrowych zmysłach nie czyta.
Jest ok, kolejne wybory się zbliżają i sPiSek znowu wyląduje tam gdzie jego miejsce!

Nie ma lepszej reklamy dla PiS niż tej podobne pysiowe opinie :)

A co do tabelki. Szkoda że nie podali ile z czasu przyporządkowanego partii upłynęło na rzetelnej informacji a ile na czarnej propagandzie. Bo bez tego to takie tabelki o kant potłuc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1333810)
Może wsadzę kij w mrowisko ale powiedzcie mi czy jest jakaś telewizja niezależna, którą bez obaw można oglądać ? Oczywiście oprócz Discovery, HBO itp.

TRWAM utrzymuje się z wpłat widzów i istnieje już ponad 10 lat. No i nie wiem czy rozumiesz o niezależność od czego chodzi. Mianowicie niezależność od układu trwającego w Polsce od magdalenki,przez nocną zmianę, po nierząd cudaka. Ostatnio Republika której blokuje sie dostęp na kablówki. Żeby nie tworzyła rozdźwięku.

Karamazow 01.10.2013 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1333810)

Nie ma czegoś takiego jak niezależna telewizja, gazeta czy dziennikarz nawet w HBO czy też Discovery.

Drozd 01.10.2013 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1333813)
Nie ma czegoś takiego jak niezależna telewizja, gazeta czy dziennikarz nawet w HBO czy też Discovery.

Oczywiście że jest, tylko trzeba sprecyzować od jakich wpływów. Może też być zależna ale rzetelna, czyli swoich oszczędza ale nie posuwa się do kłamstw czy manipulacji żeby dokopać nieswoim. Odcieni jest wiele, niestety u nas dominuje czerwony w najobrzydliwszej postaci.

emj10 01.10.2013 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1333799)
Tygodnik Powszechny - PiS ? ale jaja ! :)

Tygodnik Solidarność oczywiście. Copypasta z rankingu sprzedaży tygodników czasem wychodzi bokiem.

Tygodnik Powszechny - SLD + PO
Tygodnik Solidarność - PiS

Karamazow 01.10.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1333814)
Oczywiście że jest, tylko trzeba sprecyzować od jakich wpływów. Może też być zależna ale rzetelna, czyli swoich oszczędza ale nie posuwa się do kłamstw czy manipulacji żeby dokopać nieswoim. Odcieni jest wiele, niestety u nas dominuje czerwony w najobrzydliwszej postaci.

Czyli jednej osobie coś można wytykać a drugiej przemilczeć i to nazywasz rzetelnością?

emj10 01.10.2013 12:16

Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą" :D

Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę.

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie.

Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi.

Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę.

pysio 01.10.2013 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1333828)
Nazywamy to "rzetelnością wybiórczą" :D

Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę.

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata Gazety Wyborczej oraz Polityki, a jeśli chodzi o internet dozwolone będą jedynie serwisy gazeta.pl i onet.pl bez możliwości wyjścia poza nie.

Druga natomiast będzie mieć przez rok bliskie spotkania trzeciego stopnia z TV Trwam oraz z TV Republika. Dodatkowo zapewniona będzie roczna prenumerata dziennika GPC oraz do wyboru prenumerata GP albo W Sieci, a jeśli chodzi o zasoby internetu to serwisy niezalezna.pl i wpolityce.pl będą jedynymi dostępnymi.

Po takim rocznym maratonie trzeba zrobić tym ludziom quiz z wiedzy o współczesnej Polsce i będziemy mieć efekty niczym w eksperymencie doktora Zimbardo, który ostatnio odwiedzał Polskę.

Pierwszy będzie mądrym, otwartym na świat człowiekiem, a drugi wyjdzie z pokoju otępiały, ze śliną na gębie komu by tu wpierdzielić itp itd.

Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam...

PRECZ Z ZACOFANIEM!
JEDNA NOWOCZESNA EUROPA!

Drozd 01.10.2013 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1333827)
Czyli jednej osobie coś można wytykać a drugiej przemilczeć i to nazywasz rzetelnością?

Oczywiście bo nie wymagam żeby w imię rzetelności gryźć rękę która karmi. Od jej gryzienia są ci których nie karmi. Można oczywiście i z tą taryfą ulgową przesadzić ale tu decydują odbiorcy.

Natomiast rozsiewanie kłamstw i oszczerstw pod adresem przeciwników karmiącej ręki to już manipulacja, której zgubne efekty obserwujemy w Polsce.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1333845)
Pierwszy będzie mądrym, otwartym na świat człowiekiem, a drugi wyjdzie z pokoju otępiały, ze śliną na gębie komu by tu wpierdzielić itp itd.

Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam...

PRECZ Z ZACOFANIEM!
JEDNA NOWOCZESNA EUROPA!

:rotfl: Ty sam z siebie tak bredzisz czy może pozostajesz pod wpływem jakiegoś nowocześnie oświeconego "autoryteta" ?

Tablet czy smartfon to zabawki dla kretynów żeby mieli bliżej do fejsa, więc ich obsługa musi być maksymalnie prosta. Nie przeszkadza to oczywiście pseudointeligentom szczycić się taką umiejętnością :). Dwulatek jak pierwszy raz wysiedzi coś na nocniku, jest z siebie równie zadowolony. Może pysio powinien zostać uhonorowany jakimś okolicznościowym dyplomem ? :D

gigant 01.10.2013 20:29

Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.

emj10 01.10.2013 21:31

Nie tylko wygodne, ale czasem niezbędne. W czasach hot spotów w każdej kawiarni, internetu LTE, stref Lounge na lotniskach nie wyobrażam sobie życia bez takich gadżetów jak tablet. Smartphony nigdy mnie nie przekonywały, głównie ze względu na to, że te sensowne trzymają do 24h czuwania, więc jestem wierny BB, które dzięki tetheringowi pozwalają mieć hotspot wifi zawsze pod ręką. Poza tym w obecnych czasach Ipad 3, czy Microsoft Surface kosztujące po 500 euro to żaden wydatek.

serek.c2 01.10.2013 21:52

Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?

sambo 01.10.2013 22:00

ja również żądam przeprosin p. Giganta!

emj10 01.10.2013 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1333903)
Gigant i emj10 - Wy tak poważnie w odniesieniu do posta Drozda czy sobie jaja robicie?

A jak myślisz znając historię ostatnich lat, gdzie każdą bzdurę w jego wykonaniu czekał niechybnie respons z mojej strony?

Drozd 01.10.2013 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1333877)
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.

Przepraszam jeżeli poczułeś się urażony, natomiast nigdy nie wmówisz mi ze nazwałem kogokolwiek kretynem bo używa smartfona. Natomiast nie ma dyskusji, że rozwój idzie w stronę płynniejszego kontaktu z siecią i fejsem. Czyli musi być prosty, przyszlo Ci do głowy żeby się szczycić umiejętnością obsługi tabletu, smartfona? Jakie to ma znaczenie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1333907)
A jak myślisz znając historię ostatnich lat, gdzie każdą bzdurę w jego wykonaniu czekał niechybnie respons z mojej strony?

Twoje niehybne respąsa bawią mnie niezmiennie, obnażając prawdziwe oblicze, myślisz że przedmiotem "sporu" jet użyteczność elektroniki? :)

emj10 02.10.2013 00:36

niechybne czy niehybne?
respons czy respąs?
niezmiennie czy niezmiernie?

Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii.

yarow 02.10.2013 03:04

Dla niego jest obojętne czy ta Istota posiada dodatkowy chromosom 21 czy go nie posiada.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=2RZKsLMfsR4

Gwiaździsty 02.10.2013 07:38

Drogi Przywódca znad Wisły:

Cytat:

Łubu dubu, łubu dubu... AON przyznała premierowi Tuskowi tytuł Człowieka Wielkiej Wiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca. "Nie widziałem większego wazeliniarstwa"

Premier Donald Tusk kolekcjonuje kolejne tytuły i odznaczenia. We wtorkowy poranek szef rządu wziął udział w otwarciu roku akademickiego w Akademii Obrony Narodowej. Myliłby się jednak ten, kto uważałby, że na uczestnictwie się skończyło. Tusk wygłosił przemówienie, a od wdzięcznej za przybycie uczelni otrzymał dość oryginalny prezent.
CZYTAJ WIĘCEJ: Premier Tusk otwiera rok akademicki w AON: "Zapewnienie bezpieczeństwa jest najważniejszym zadaniem władzy. Polska musi mieć własne możliwości odstraszania"
Jak informuje "Rzeczpospolita", AON przyznała premierowi honorowy tytuł Człowieka Wielkiej Wiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca. To nie żart. Opozycja nie zostawia na geście AON suchej nitki:
Nie widziałem większego wazeliniarstwa w ostatnim czasie. I to nie jest żart. Wiele osób mi nie wierzyło nawet, że taki fakt mógł mieć miejsce
- przekonuje poseł PiS Andrzej Jaworski.
A więc już nie tylko Słońce Peru i niemiecka nagroda im. Walthera Rathenaua. Polska rzeczywistość chce za wszelką cenę naśladować zagraniczne wzorce. A dzielny premier tylko się uśmiechnął...
svl, PAP, "Rzeczpospolita"
http://wpolityce.pl/wydarzenia/63738...wazeliniarstwa

P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów :).

pysio 02.10.2013 08:19

Pamiętajcie panowie i panie, że ja tak dla jaj piszę od 2002 roku, a Drozd na poważnie :lol:

Drozd 02.10.2013 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1333933)
niechybne czy niehybne?
respons czy respąs?
niezmiennie czy niezmiernie?

Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii.

I takie właśnie respąsa niehybne w twoim wykonaniu niezmiennie, niezmiernie mnie śmieszą panie psorze :rotfl:

A poważnie, nie ma się co głaskać, stróżu porządku ortograficznego :), jak ktoś bredzi to należy mu to uświadomić w możliwie dosadny sposób, a jeżeli dalej się upiera nie przedstawiając żadnych argumentów, może poza ortograficznymi, należy jego zachowanie nazwać, proste. Natomiast ciężko o bardziej obłędną walkę niż ta o poprawną ortografię w temacie politycznym, mój dzielny "błędny rycerzu"

emj10 02.10.2013 11:07

Jak nie chcesz zachowywać poprawności ortograficznej na polskim forum to zmykaj na jakieś inne, gdzie język mandaryński, albo swahili są obowiązującymi. Podstawą netykiety jest to, że pisze się ze znakami diaktrycznymi i bez byków (chyba, że mówimy o upośledzonych dyslektykach).

Cytat:

A.VII. Język, pisownia i zwroty grzecznościowe

1. Język którego używasz, świadczy o Tobie.
2. Używaj czystej polszczyzny, przestrzegaj zasad pisowni i ortografii. Możesz używać słowników sprawdzających pisownię na bieżąco.
3. Zwróć uwagę na to, że każdą myśl można wyrazić na kilka sposobów i nie każde wyrażenie ma ten sam wyraz emocjonalny. Pamiętaj o tym, że musisz poradzić sobie wyłącznie za pomocą języka pisanego. Nie masz możliwości szybkiego zauważenia, czy do twojego rozmówcy dotarło dokładnie to o co Ci chodziło.
4. Używaj polskich znaków diakrytycznych. Te ogonki to jedna z najpiękniejszych rzeczy jaką wyróżnia się język polski. Używaj także prawidłowego kodowania (ISO-8859-2 lub UTF-8). Nawet będąc za granicą, możesz łatwo ustawić klawiaturę i program tak, aby móc korzystać z języka polskiego.
5.Zwracając się do konkretnej osoby używaj zaimków pisanych z wielkiej litery („Tobie”, „Ci”).
Pisanie o tym, że zwracanie uwagi na poprawną ortografię i pisanie zgodnie z zasadami języka polskiego w polskim internecie to obłędna walka "obłędnego rycerza" jest szczytem prostactwa i braku poszanowania dla innych osób, które muszę również czytać to jak kaleczy się język rodzimy. Jeśli nie chcesz żebyś był traktowany tj. teraz to są odpowiednie wtyczki w przeglądarkach, które z jednej strony podkreślą popełnione byki, a z drugiej słowa wulgarne, bądź "górnolotne" nagminnie stosowane. Jeśli warstwa językowa leży, a merytorycznej praktycznie nie uświadczysz to po co przez lata się tutaj produkować?

Drozd 02.10.2013 11:50

Ojojoj błędny rycerz w pełnym rynsztuknu. :)

Ja drogi belferku byka robię sporadycznie, przyznam jednak, że zdarzyło mi się eksperymentalnie sprawdzić czy niektórzy nie czekają tylko na pretekst żeby porzucić meritum i zająć się pitoleniem o duperelach. W twoim przypadku łapiesz się zawsze jak młody okonek na pusty haczyk. A nadęcie z którym bronisz poprawności polszczyzny jest tyle krzepiące o złudne, bo dziwnym trafem historii czy tradycji polskiej już tak heroicznie nie propagujesz. Nowy przydomek "błędnego rycerza" pasuje więc jak ulał.

A po co się produkuję? Bo ja jestem z greenpeace i dbam żeby błędni rycerze nie stracili środowiska bytowania :D. Kiedy więc znów dostrzeżesz byka w moim wpisie możesz uważać, że zrobiłem go dla ciebie. Nie musisz dziękować, to mój obowiązek :rotfl:

BBudowniczy 02.10.2013 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1333764)
Oprócz wymienionych przez ludzi wcześniej mam na myśli niezalezna.pl, tv republika salon24 chyba też i i jeszcze pewnie inne, których nazw nie pamiętam.[/URL]

I co z tego wynika?
PS1. Najwyższy Czas przez 20 lat miał na okładce logo UPR, a obecnie Nowej Prawicy. Czy to znaczy że jest to partyjna tuba, zależna od tylko jednej tylko partii, a wszelkie treści w niej znajdujące to propagandowa papka?
PS2. Salon24? :shock:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10
akby komuś chciało się zrobić dokładną statystykę głównych mediów w Polsce to byłbym rad, ale to z tego co się orientuję (bardziej czytam o tym niż mam możliwość oglądania) podział pod względem poparcia dla poszczególnych partii w tej chwili wygląda tak.

TVP - PO + PSL + SLD
Polsat - PO
TVN - PO
GW - PO + SLD
Rzepa - PO
Newsweek - PO

Wprost - PO
Polityka - PO + SLD
Przekrój - SLD
Przegląd - SLD

Fakt - PO + SLD
Super Expres - mówiąc szczerze nie wiem, ale z tego co słyszałem raczej nie PO

TV Republika - PiS
GPC - PiS
GP - PiS
Tygodnik Powszechny - PiS
Gość Niedzielny - PiS
Nasz Dziennik - PiS
Do Rzeczy - PiS
W Sieci - PiS

Fronda - PiS

Pogrubionym kolorem zaznaczyłem media, o których można mówić że są głównymi ze względu na ich sprzedaż i zasięg.
Całość obrazu zafałszowuje całkiem niezła sytuacja na polu tygodników, gdzie od czasu sukcesu Uważam Rze, wykluły się 2 tygodniki o dobrej sprzedawalności czyli Do Rzeczy i W Sieci, oprócz istniejącego konserwatywnego Gościa Niedzielnego. Jest to faktycznie równowaga do Newsweeka i pozostałych.
Natomiast w przypadku stacji telewizyjnych, w największym stopniu mających wpływ na to jak widzą rzeczywistość Polacy, mamy praktycznie monopol jednego światopoglądu :
TVN,TVP, POLSAT - PO lub SLD
Gazety codzienne podobnie:
GW, Rzepa,Fakt.

Cytat:

nadspodziewanie optymistycznie wygląda to dla PiS-u, który przecież wszelkimi niedemokratycznymi metodami jest niszczony, a od ostatniej kampanii wyborczej mocno zyskał od strony medialnej.

Zbyt optymistycznie to nie wygląda, mając na uwadze monopol PO w telewizji.

Cytat:

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN.

I właśnie o to chodzi, że 90% ludzi w Polsce ma zapewnioną taką rozrywkę. Ewentualnie mają "alternatywę" w postaci TVP i Polsatu....
Co ciekawe, nadal nikt nie odpowiedział mi to pytanie, widocznie jest bardzo trudne.....

Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant

:lol:

PS. Nikt tu nie zwyzywał nikogo od kretynów bo używa smartfona. Za to ktoś tu zwyzywał kogoś od o ludzi o niezdrowych umysłach i zacofańców ponoć nie umiejących go obsługiwać, bo mają inne poglądy od niego.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pysio

emj10 02.10.2013 12:44

"Politykę", która od lat ma te 100 tys. sprzedanych egzemplarzy tygodniowo oraz "Nasz Dziennik", którego nie uwzględnia się w statystykach, ale ma wierne grono fanów i sprzedaż rzędu kilkudziesięciu tysięcy przy nakładzie 150 tys. egzemplarzy (część jest rozdawana w kościołach duchownym, świeckim i w różnym organizacjom parafialnym) należy doliczyć do tych głównych mediów, bo mają zasięg ogólnokrajowy i są żelaznymi mediami lewej laickiej strony oraz prawej pobożnej, ale nieortodoksyjnej i niesmoleńskiej. Media Sakiewicza/Kaczyńskiego liczone jako całość również generują średnią sprzedaż grubo powyżej 200 tys. tygodniowo (GPC + GP + NP), a zatem tkwi w nich siła, która oddziałuje stale na procent społeczeństwa oraz ich rodziny.

Zgodzę się natomiast z tym, że przewaga mediów laickich, lewicowych i centrolewicowych (centrowych z tego co mi się zdaje nie ma w tym kraju, choć przez moment Rzepa próbowała taka być, a teraz sprzedają 10 tys. egzemplarzy papierowych dziennie) ciągle ma miejsce i mieć będzie przez następne lata, gdyby nawet PiS doszedł do władzy. Nurt jest ogólnoświatowy i nie zmienią nawet tego rządy w stylu Orbana, który ręcznie próbował media zamykać, albo prostować co spotkało się odejściem od niego mediów, które do tej pory go popierały.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1333985)
I właśnie o to chodzi, że 90% ludzi w Polsce ma zapewnioną taką rozrywkę. Ewentualnie mają "alternatywę" w postaci TVP i Polsatu....
Co ciekawe, nadal nikt nie odpowiedział mi to pytanie, widocznie jest bardzo trudne.....

Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę.

Zdaje mi się, że jednak tego typu kanały jak TVN, TVP, czy Polsat są w mocnym odwrocie o czymś świadczą lecące z roku na roku słupki oglądalności. Liczba 11 milionów abonentów telewizji cyfrowych i kablowych pokazuje, że w kanałach płatnych i tematycznych jest siła.

Cytat:

Według danych firmy AC Nielsen (Establishment Survey 2012), wyłączając gospodarstwa domowe korzystające z więcej niż jednej usługi płatnej telewizji, nasycenie płatną telewizją pod koniec 2012 roku wynosiło około 66% gospodarstw domowych w Polsce.
Rzadko zdarza mi się oglądać polską telewizję, ale jak już to w 90% są to kanały typu TVP Kultura, gdzie od czasu do czasu można zobaczyć ciekawy dokument, albo film, którego nie można nigdzie indziej dostać (szczególnie mowa tutaj o tytułach jugosłowiańskich, włoskich, czy hiszpańskojęzycznych z lat 50 i 60-tych).

Drozd 02.10.2013 13:56

Jaka może być telewizja skoro "elyty" są jawnie antydemokratyczne. :) Cóż za desperacja ...

List otwarty ws. referendum w Warszawie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,...wiadomosc.html

Ciekawe czy ogólnopolskie radio o nim wspomni, skoro innych przedreferendalnych spotów emitować nie chciało...

gigant 02.10.2013 17:44

Przecież "żądanie przeprosin" jest teraz modne, co chwilę ktoś czuje się urażony i żąda przeprosin:foch:

BBudowniczy 02.10.2013 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1334062)
Przecież "żądanie przeprosin" jest teraz modne, co chwilę ktoś czuje się urażony i żąda przeprosin:foch:

Aaaa....jak tak, to ja żądam przeprosin za kaca giganta z zeszłej soboty ;) Poczuje się urażony, jeżeli moje żądanie nie zostanie spełnione.

Cytat:

Zdaje mi się, że jednak tego typu kanały jak TVN, TVP, czy Polsat są w mocnym odwrocie o czymś świadczą lecące z roku na roku słupki oglądalności. Liczba 11 milionów abonentów telewizji cyfrowych i kablowych pokazuje, że w kanałach płatnych i tematycznych jest siła

Owszem, ale nadal nie ma dla nich alternatywy na darmowym multipleksie.

gigant 02.10.2013 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1334068)
Aaaa....jak tak, to ja żądam przeprosin za kaca giganta z zeszłej soboty ;) Poczuje się urażony, jeżeli moje żądanie nie zostanie spełnione.

To ja profilaktycznie przepraszam:neutral:

Lemoniadowy Joe 02.10.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1333945)
Pamiętajcie panowie i panie, że ja tak dla jaj piszę od 2002 roku, a Drozd na poważnie :lol:

:)
ale radochy z prowokowania masz chyba sporo

sambo 02.10.2013 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1333796)
Rozumiem, że akcja Hajdarowicza działa na wyobraźnię, ale przypomnij sobie jak za kadencji PiS zmieniły się inne media w Polsce.

i tu zaprezentowałeś największą pomyłkę porównawczą.

Jeśli reguły gry są takie, że zwyciężca zbiera pulę - to może mi się to nawet nie podobać ale reguły gry są jakie są. Natomiast jeśli "załatwia się" jakiś podmiot i to regułami mało demokratycznymi i kapitalistycznymi to, to już jest sprawa rozpatrywana w kategoriach kryminału a nie polityki.

Tak PO zrobiła z Rzepą.

Cytat:

Przewodniczący rady pożycza

Hajdarowicz ma jeden problem. Musi szybko znaleźć finansowanie dla transakcji. Jak? Szuka go w Jupiter NFI.

Fundusz 30 czerwca 2011 r. udziela Hajdarowiczowi jako osobie prowadzącej działalność gospodarczą ogromnej pożyczki – 20,2 mln zł. Zabezpieczenie? Akcje spółki Gremi Media oraz weksel in blanco.

Na jakiej podstawie Jupiter zgodził się udzielić wielkiej pożyczki Hajdarowiczowi? Na podstawie uchwały rady nadzorczej.

Hajdarowicz jest wówczas przewodniczącym rady nadzorczej Jupitera, jego żona – jej wiceszefową.

Termin spłaty upływał 30 września 2011 r. Jednak Hajdarowicz długu nie spłacił. Termin przesunięto na grudzień 2011 r., potem na czerwiec 2013 r.

Kiedy spytaliśmy Hajdarowicza o pożyczkę, powiedział, że nie pamięta szczegółów. Odesłał do informacji na stronie Jupitera.
sorry batory - ale to jest opis transakcji w Liberii a nie w kraju należącym do UE.

Podobne metody były już stosowane u zarania III RP . Dla dociekliwych proponuję się zainteresować w jaki sposób upadł krakowski Czas. To jest bardzo ciekawa historia, dużo mówiąca o obecnym podziale medialnym.

PIS nie zrobiło nic, czego by wcześniej nie zrobiło SLD wespół z PSL.

A co do Twojej listy - przypisywanie Gościowi Niedzielnemu PISa świadczy o nieznajomości tegoż tygodnika. O Tygodniku Powszechnym nie wspomnę.

W gruncie rzeczy pisowskim mediami bez wątpienia nazwać Sieci jak i GP i GPC, natomiast cała reszta - jak ND - to nie jest raczej PIS tylko Ojciec Dyrektor i będę to powtarzał, że to jednak nie to samo.

Tak samo jak trudno mi sobie zakwalifikować GW jako PO+ SLD - GW to jest Nadredaktor a Nadredaktor ma swoją wizję nowego kraju rad, a że teraz mu się nawinął Tusk - to tym gorzej dla Tuska, bo wystarczy jedno skinienie palcem i gościa nie ma.

Tak samo jak zginął Miller po "lubczasopismach" taka jest siła rażenia tego palca

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1333940)
Drogi Przywódca znad Wisły:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/63738...wazeliniarstwa

P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów :).

To już nie Liberia - to już Korea Północna w naszym polskim Centralizmie Demokratycznym. To jest największy HIT tego miesiąca, aż dam go chyba do podpisu

emj10 02.10.2013 21:33

Rozumiem, że reguły niedemokratyczne tyczą się Hajdarowicza (słupa) i jego zaplecza (pachnie wsią), ale należy pamiętać, że "Rzeczpospolita" przez dwie dekady zmieniała właścicieli jak rękawiczki na zagranicznych właśnie w takich właśnie szwindlach (Hersant, Orkla i Mecom). Koncerny zagraniczne sprzedawały między sobą grupę mediową, której udziałowcem wciąż był Skarb Państwa (49%). Wielokrotne próby całościowej prywatyzacji spółki kończyły się fiaskiem, gdyż każdy z rządów od 1991 roku chciał mieć wpływ na gazetę. W końcu udało się się dokonać zakupu 100% udziałów Hajdarowiczowi, który nie dość, że pierwszą transzę akcji od Mecomu kupił za pożyczone pieniądze to później jeszcze za udział SP miał zapłacić pieniędzmi pożyczonymi z NFI Jupiter. Kto wie w jakich celach powstawały NFI i kto zasiadał w zarządach tych spółek (przypominam, że NFI powstawały na bazie PRL-owskich przedsiębiorstw i central handlu, a schronienie znaleźli w nich zarówno ludzie z KC, jak również prominentni pracownicy odpowiednich służb) tego nie dziwi, że opozycjonista Hajdarowicz, który w PRL-bis dorobił się fortuny (a naprawdę golas) znikąd dostaje taką pożyczkę niczym w kraju bananowym. W pewnym momencie plotki z Rzepy były jednymi z ciekawszych jakie krążyły po moim środowisku, ale tam też przyszła miotła i insiderów "nima". Hajdarowicz to funfel Grasia i Schetyny jeszcze z czasów opozycji, więc można przypuszczać, że "na miętko, na miętko" nauczył go odpowiednich manier. Czy mam tutaj pretensje o złodziejstwo do PO? Oczywiście, bo przewalili kilkadziesiąt baniek, ale należy też pamiętać, że przez ostatnie dwie dekady kilka innych ekip tak samo dokonało kilku przekrętów na tej grupie mediowej zamiast normalnej prywatyzacji tworząc jakieś chore układy, albo firmy polsko-francuskie, gdzie udziałowcem jest Skarb Państwa...

Przykład nocnej zmiany w KRRiTV jakiego dokonał PiS oczywiście ma swoich protoplastów (raz SLD, a raz ekipa Walendziaka z Pampersami), ale dopiero PiS wzniósł się na wyżyny ignoranctwa w stylu w jakim dokonano rewolucji, a później wyczyszczono TVP z ludzi innej wiary.

W rodzinie mam fanatyków niegdyś LPR-owskich, a teraz PiS-owskich, którzy ND kupują niezmiennie od kilkunastu lat i z tego co zaobserwowałem od dobrej dekady jest to gazeta propisowska. LPR umarł śmiercią naturalną, biznesmen Rydzyk, którego nie trawię swoje sympatie przełożył na PiS, a wyborcy, którzy do tej pory popierali mocno LPR przeszli na pozycję hardcorowych zwolenników PiS. Wystarczy popatrzeć na to, że dawne, bądź obecne pióra ND to teraz podrzędni politycy PiS. Nie ma w tym żadnego przypadku. PiS wchłonął LPR wraz dobytkiem, ale oczywiście Rydzyk ma cały czas jakąś tam autonomię. Gdy uzna, że biznes nie idzie, albo że PiS się wypalił to może zmienić strategię. Z Ziobrą raz już postraszył.

Tygodnik Powszechny to była oczywiście pomyłka, ale nie wynikała ona z nieznajomości tematu przeze mnie, a z tego, że nie zamieniłem członu "Powszechny" na "Solidarność" z listy, którą skopiowałem z rankingu sprzedaży tygodników. Tygodnik Powszechny to kościół łagiewnicki w pełnej krasie, czyli wszystko od lewa do PO.

Michnik, tak samo jak GW od momentu "lubczasopismach" dobrze wiedzą, że ich czas powoli przemija, więc przypisywanie im wciąż pozycji Nadredaktora to kompletna pomyłka. Dekadę temu można było to robić, ale nie teraz. Agora chwieje się w fundamentach.

yarow 04.10.2013 00:38

Tak tylko .., jak to bywało drzewiej:
http://www.liveleak.com/view?i=f54_1337075813

--------------------

Dzieciaki z Policji.
"Daniel, zadzwoń na Policję" :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=433033590141862

DonaltTSSk 07.10.2013 09:44

Donald Tusk w październiku 2007 r.: "Już wkrótce Polacy będą wracać z emigracji, bo praca będzie się tu opłacać."

Rzeczpospolita w poniedziałek 7 października 2013 r. : Liczba emigrantów ciągle rośnie. A GUS opóźnia publikację danych niewygodnych dla Platformy.

AS82 07.10.2013 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1334823)
Donald Tusk w październiku 2007 r.: "Już wkrótce Polacy będą wracać z emigracji, bo praca będzie się tu opłacać."

Rzeczpospolita w poniedziałek 7 października 2013 r. : Liczba emigrantów ciągle rośnie. A GUS opóźnia publikację danych niewygodnych dla Platformy.

No a co poniektórzy się zajmują wybuchami w Smoleńsku...rzygać się chce..

AYALA 07.10.2013 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1334823)

nieoficjalnie podała rządowa tefałen że już ponad 4 mln wyjechało.

Już kilka lat temu Kazimierz Świtoń powiedział słowa które mogą sie sprawdzić :" Rząd światowy zdecydował (...), że Polaków ma być 15 mln, i to zdrowych parobków żydowskich"

Wałęsa proponuje aby Polske z Niemcami połączyć, ale raczej Niemcy na to sie nie zgodzą

Drozd 07.10.2013 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1334824)
No a co poniektórzy się zajmują wybuchami w Smoleńsku...rzygać się chce..

Rzygać to się chce jak się czyta takie wpisy. Nie interesuje ? To nic dziwnego parobków sprawy zasadnicze nigdy nie interesują.

AS82 07.10.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1334832)
Rzygać to się chce jak się czyta takie wpisy. Nie interesuje ? To nic dziwnego parobków sprawy zasadnicze nigdy nie interesują.

Mnie właśnie sprawy zasadnicze interesują ,a nie jakieś wydumane bzdety

Drozd 07.10.2013 11:47

Nie ma ważniejszej dla państwa sprawy niż wyjaśnienie przyczyn śmierci Prezydenta i najwyższych stopniem wojskowych i urzędników. Fakt że tego nie pojmujesz świadczy o tobie wystarczająco.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl