Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

ciacho 11.04.2011 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomsts (Post 1076312)
Hehe, ale to niewypał był :] a takich transferów bysmy nie chcieli.

Wracając do kwestii telebimów - uspokoił mnie powyższy 'wywiad'. Bałem się, że miasto wybierając najtansze zafunduje nam jakis badziew. Wygląda na to, że jednak będzie na wysokim poziomie.
Nam biednym pozostaje czekac az ustaną "obiektywne przeszkody" i prace wreszcie się skończą.

Nie sugeruję, że te telebimy to jakieś badziewie, ale co wg Ciebie miał powiedzieć gość z firmy, która wygrała przetarg? "Hej, zamontowaliśmy wam chiński szajs"??

Sensej 11.04.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1076255)
A w ogóle to w Castoramie też mają trawę koszoną w takie okręgi. Zerżnęli od nas?? ;/

Dzis jak bylem na ME to już mamy paski :)

saklak1906 11.04.2011 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1074487)

Armatki hukowe http://allegro.pl/guardian-2-odstras...553103881.html i po sprawie.
Jak im huknie pod dachem to im piora z dupy spadna

wujekWojtek 11.04.2011 23:45

Dwa, trzy razy. Potem znowu wrócą. Uwierzcie mi, walczę z podobną szarańczą każdego roku.

Arapaho 12.04.2011 07:56

Miasto 11.05 chce przekazac Legii ostatnia trybunę. Wykonawca ten sam co u nas.

PiotrG 12.04.2011 07:59

No i budowę rok później zaczęli.

Hudy 12.04.2011 08:01

Wykonawca ten sam ale inwestor inny.
Pamiętam jak pan prezydent M śmiał się z władz Warszawy, że otwierają tak hucznie nieukończony stadion.

cassius31krakow 12.04.2011 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1076505)
No i budowę rok później zaczęli.

No i cały czas grali u siebie.

joshi 12.04.2011 10:58

ale nie mieli obniżanej murawy

88seba88 12.04.2011 11:23

żal

Na legii i w gdańsku odbiory mają potrwać do 4 tygodni , a u nas się zaczęły 15 marca to wychodzi że powinny się skończyć w piątek, ale nie u nas takie rzeczy , poczekamy z 2 lata, budowa dróg dojścia idzie im w ślimaczym tempie, do tego na telebimy trzeba będzie przeznaczyć dwa tygodnie żeby je uruchomić , ale to dopiero jak miasto znajdzie na to kase , do tego ścianka przy wejściu głównym na zachodniej nadal nie otynkowana tylko same pustaki , żal mi, czy wisła nie potrafi na to wszystko zareagować czy co??

wujekWojtek 12.04.2011 11:42

Dziwne że tu i tu mają trwać tyle samo. Przecież na legii oddają tylko jedną trybunę a w gdańsku cztery pełne trybuny, z całym majdanem. Czyżby gdańszczanie mieli 4x lepszą wydajność niż warszawiacy i gadziliard razy większą niż krakowianie??

E. Sorry, zawiesiłem sie ;D

pirat.z.karaibow 12.04.2011 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1076558)
krakowiacy??

Krakowianie, Krakowianie.

joshi 12.04.2011 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1076558)
E. Sorry, zawiesiłem sie ;D

na prawej czy lewej gałęzi?:p

krakus76 12.04.2011 13:17

Z pozytywnych wiadomości. Nie ma już niewybuchu na stadionie więc prace ruszyły z kopyta :) Podobno szary obłok unosi się na stadionem. Przerażonych tą informacją mogę uspokoić że to kurz i pióra gołębie unoszące się od biegających jak z piórkiem w d.u...e robotników :)

Mario Nh 12.04.2011 14:26

Mam pytanie, dlaczego ulica Reymana jest otwarta tylko w dniu meczu?

Arapaho 12.04.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1076595)
Z pozytywnych wiadomości. Nie ma już niewybuchu na stadionie więc prace ruszyły z kopyta :) Podobno szary obłok unosi się na stadionem. Przerażonych tą informacją mogę uspokoić że to kurz i pióra gołębie unoszące się od biegających jak z piórkiem w d.u...e robotników :)

Jeśli robotnicy biegają to napewno nie z powodu budowy, choć każdy z nas by chciał żeby tak było

buczo1985 12.04.2011 15:30

Ja jestem skłonny uwierzyć w to tempo prac. Z pewnością chcą zamknąć definitywnie roboty przy Północnej, aby faktycznie trybuna na majowe mecze była już dostępna.

wujekWojtek 12.04.2011 16:57

Oczywiście nie będzie tak, ze jak robotnicy skończą na północnej to wtedy pognają na zachodnią żeby wspomóc tamtych?? :D

Karherop 12.04.2011 17:21

Robotnicy się śpieszą ? jasne

nie spotkaja ich żadne kary , pewnie maja płacone za dniówki ( choc teraz strzelam ) , dłużej robią dłużej mają robote nawet jeśli ich jakiś kierownik nad głową pogania

poza tym głównym dowodem na moje słowa jest praca na jedną zmianę na obecnej budowie , jeśli jest inaczej niech mnie ktos poprawi

Mishuh 12.04.2011 17:54

Byłem dziś na obchodzie wokół stadionu i nie wiem czy naliczyłbym 30 osób na placu budowy. Chyba że brać pod uwagę szwędających się bez celu "cywili". Mają ciężką robotę, ale nie widać, żeby firmie się gdziekolwiek śpieszyło.

Cytat:

Kraków: Dlaczego nie działają telebimy przy Reymonta?

Wiszą nad trybunami już od lutego, a Wisła wciąż nie może korzystać z możliwości, jakie dają telebimy. Najwcześniej będą gotowe na przełomie kwietnia i maja. Dlaczego?

W ogłoszonym przez Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu przetargu na telebimy dla Stadionu Henryka Reymana zwyciężyła wrocławska firma Flexvision. Rozstrzygnięcie zapadło jeszcze w grudniu 2010, później wykonawca miał czas na opracowanie, dostawę i instalację ekranów. Pierwotnie termin ustalono na 15. lutego 2011, ale ostatecznie oba ekrany zawisły nad widownią stadionu 11 dni później.

Od tego czasu... nic się nie zmienia. Kibice obejrzeli wiosną już 3 mecze ligowe i na żadnym nie doczekali się uruchomienia ekranów. W piątek będzie tak samo – na mecz z GKS Bełchatów na pewno nie będą gotowe. Dlaczego?

Ja informuje Stadiony.net rzecznik inwestora, wrocławianie mieli opóźnienie. - "Ano dlatego, że [wykonawca – red.] spóźnił się z dokumentacją i uzgodnieniami dotyczącymi tras do centrum sterowania realizowanego przez generalnego wykonawcę" - opisuje Jacek Bartlewicz z ZIKiT. - "Realizacja telebimów na Stadionie Miejskim w Krakowie opóźnia się na skutek utrudnionego dostępu do dokumentacji stadionowej oraz dodatkowych uzgodnień z Głównym Wykonawcą stadionu, a także dostępem do placu budowy - wspomniana gotowość centrum sterowania" - odpowiada Wojciech Włodarski z Flexvision.

To jednak nie jedyny czynnik odpowiedzialny za opóźnienie. Drugim jest zapotrzebowanie na energię dla zasilenia telebimów. "Poza tym [...] okazało się, że wykonawca telebimów, który najpierw przedstawił zapotrzebowanie na energię zasilającą w wysokości mieszczącej się w całkowitym bilansie energii, skorygował to na wartość dwukrotnie wyższą, co zrodziło kolejny problem" - wyjaśnia Jacek Bartlewicz. Z perspektywy wykonawcy również ten problem wygląda jednak inaczej: - "Obecnie kończymy ustalać ostatnie kwestie zasilania telebimów, jednak fakt zwiększonego zapotrzebowania w energię elektryczną został zgłoszony w pierwszej połowie stycznia, czyli na krótko po przekazaniu pierwotnych warunków zasilania do naszej firmy" - poinformował Stadiony.net Wojciech Włodarski.

W jednym obaj rozmówcy są zgodni. Sytuacja wkrótce powinna zostać rozwiązana z korzyścią dla kibiców. Ze strony ZIKiT jest deklaracja, że centrum sterowania niezbędne dla działania ekranów jest już gotowe. Z kolei wykonawca zapewnia, że czeka na powrót na plac budowy. - "Deklarujemy, że od momentu ponownego udostępnienia frontu robót jesteśmy w stanie zakończyć nasze zadanie w przeciągu 2 tygodni. Telebimy na stadionie zostały zamontowane w drugiej połowie lutego. Cały osprzęt do obsługi wraz z oprogramowaniem został już zakupiony i czeka na możliwość montażu na stadionie" - zapewnia Włodarski.
http://stadiony.net/aktualnosci/2011..._przy_reymonta

wujekWojtek 12.04.2011 18:05

Trzeba było bat wziać ze sobą i ich zagnać do roboty.

Ot cała polska myśl budownicza. Jak budujesz dom i nie przypilnujesz budowy to w 4 przypadkach na 3 cos Ci spieprzą, zrobią nie tak jak chciałeś, zrobią po swojemu bo tak lepiej, albo powiedzą że inaczej się nie dało...

royalmichael 12.04.2011 18:49

Klub mi odpisał w sprawie pasków na stadionie
Cytat:

Witam,

Dziękujemy bardzo za projekty.

Pozdrawiamy
dział marketingu
jestem w szoku :D

Ciekawe czy istnieje jakakolwiek szansa by do 10 maja oddali północną.. 11 i 14 mają będą dwa cholernie ciężkie mecze.

kasprzak11 12.04.2011 19:06

Prędzej uwierze w to że batman istnieje niż w to że do 11 czy 14 maja oddadzą choć jedna trybune dla kibiców już nawet nie mam nadziei że skończą do tych meczów zostaje mieć nadzieje że w pełni skończony stadion i dostępny w całości dla kibiców będzie na nowy sezon

medyk 12.04.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1076621)
Mam pytanie, dlaczego ulica Reymana jest otwarta tylko w dniu meczu?

uzasadniaja to ze budowa nie zakonczona i bedzie przejezda w momencie oddania stadionu oczywiscie jest to idiotyzm.

sayek89 12.04.2011 20:51

Dziś byłem pod stadionem, na jakimś ruchomym wyciągniku pewien Pan coś majstrował przy szybie.

Gordian 12.04.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1076727)
uzasadniaja to ze budowa nie zakonczona i bedzie przejezda w momencie oddania stadionu oczywiscie jest to idiotyzm.

Nie wiem czy taki idiotyzm od razu. Ulica jest integralną częścią stadionu. Przynajmniej w projektach, przetargach i realizacji. Logiczne, że do czasu zakończenia budowy i odbiorów nie będzie użytkowana. NA żadną budowę Cię nie wpuszczą przed jej zakończeniem. Jak dla mnie to nie idiotyzm a logika. Inna sprawa, że ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, żeby połączyć budowę drogi z budową stadionu. Majstersztyk...

PiotrG 13.04.2011 00:05

Ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, że budowę drogi dojścia do trybuny wschodniej połączył z budową trybuny zachodniej. Ale to nie tajemnica, że idioci budują ten stadion, co widać na każdym kroku.

WislaFan123 13.04.2011 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1076792)
Nie wiem czy taki idiotyzm od razu. Ulica jest integralną częścią stadionu. Przynajmniej w projektach, przetargach i realizacji. Logiczne, że do czasu zakończenia budowy i odbiorów nie będzie użytkowana. NA żadną budowę Cię nie wpuszczą przed jej zakończeniem. Jak dla mnie to nie idiotyzm a logika. Inna sprawa, że ktoś musiał mieć nieźle narąbane w głowie, żeby połączyć budowę drogi z budową stadionu. Majstersztyk...

A w czasie meczu to juz nie jest teren budowy ?

Swoja droga, to pewnie PiotrG bedzie wiedzial, z czego wynika brak podwieszanego sufitu w trybunach za bramkami? O ile w poludniowej rozumiem bo dawno byla robiona, to przynajmniej na parterze mozna bylo zrobic? Kwestia kasy czy ograniczen? I to samo jesli chodzi o najwyzsze pietro Zachodniej? Ktos o tym chyba wspominal...

Ogolnie jak zrobia elewacje to i tak uwazam za mam lepsyz stadion od Legii, ale patrzac na ich wykonczenia w srodku m.in. Na pietrze Viposkim wszystko wylozone drewenem, a u nas dywanami... Widok ze Skyboxow przedni u nich, choc uwazam ze jakis komfort odzielenia i jak rowniez siedzenia to lepsze u nas...

PiotrG 13.04.2011 00:45

Kwestia projektu. Na trybunie południowej sufitu podwieszanego nie ma, a że to trybuny bliźniacze z innym tylko rozmieszczeniem pomieszczeń, to podwieszanego sufitu również nie zrobiono na północnej.
Za nisko tam na pewno nie jest, skoro w toaletach są sufity podwieszane, a brakuje ich tylko w hallach. Z sufitem podwieszanym wysokość hallu wynosiłaby 3,3m.
Ze zrobieniem ich w przyszłości nie powinno być problemów, ważne aby $ mieć.

Matejas_ 13.04.2011 06:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1076727)

Jak otworzą to zobaczysz dlaczego :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl