![]() |
Sosin strzelał jeszcze nie tak dawno bo dwa lata temu a taki Hristov prawie 5, więc jest różnica.
Skoro nie ma pieniędzy na Sobiecha to trzeba szukac mniej kosztownych rozwiązań bo głównie przez marną skutecznośc przegraliśmy mistrzostwo |
Sosin na 100% nie przyjdzie do Wisły - interesujemy się zawodnikami grubo przed 30-tymi urodzinami z jednym lub dwoma wyjątkami....
Na liście życzeń, zawodników których obserwujemy poza Sadlokiem i Sobiechem nie ma innego Polaka.... (ewentualnie Nowak, ale jego wymagania finansowe do prezentowanej formy są za wysokie)... Jak już coś to 2 lata temu Hristov został królem strzelców więc co kręcisz... prawdopodobnie Bułgar dostanie w Wiśle szanse po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego.... |
Piechna to byla gwiazda jednego sezonu. Grzelak blyszczal w Widzewie, ale to tez byl tylko jeden sezon i to w 2. lidze. W Legii juz zupelnie nie swiecil. Jezeli uwazasz, ze to sprawiedliwe porownania to nie mam pytan. Sosin strzela regularnie od kilku lat i to w roznych ligach, roznych zespolach. Napewno jest lepszy niz nasze obecne gwiazdy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sosin? No nie jestem zwolennikiem sprowadzenie Łukasza do Krakowa. Jak nie mamy pieniędzy (niestety) to trzeba poszukać innych kopaczy. Przeszli nam koło nosa Peszko i Mierzejewski - obaj za darmo z I ligi - (my za to wywaliliśmy mnóstwo kasy na Łobo i Kirma) to może ściągnąć takiego Gikiewicza z ŁKS? Ja wiem że nie jest to nie wiadomo co, ale po pierwsze (nie mamy kasy) a kolo przynajmniej szybko biega i jest młody. Te 10 bramek strzelił w I lidze. Lepiej już takich piłkarzy sprowadzać niż wypalonych weteranów jak Sosin:)
Mięciel też wiele nie nawojował w Legii a o Bykowskim to żal pisać. Czasu i biologii nie da się oszukać na dłuższą metę. Lepiej poszukać w niższych ligach. |
Cytat:
|
Cytat:
No ale popatrz, że jak Alvarez czy Astiz to jedni z najlepszych obrońców w lidze. A gdyby Issa Ba był silniejszy i lepszy kondycyjnie, to na polskich boiskach by po prostu wymiatał. Niestety niewiele trzeba żeby niepotrzebny zawodnik z najlepszych lig zrobił u nas furorę. Można zawsze jeszcze próbować ściągać jakiś młodych z Bałkanów jak zrobili to w Poznaniu, no ale do tego trzeba mieć forsę i skautów. |
Jak dla mnie to kluby Cypryjskie i Grecki zrobiły ostatnimi czasy wyniki właśnie przez budowę klubów w oparciu o zawodników po 30 o prawdziwych gwiazdorów dzięki temu robią szum medialny i potem mają łatwiej z młodymi typu o to klub gdzie grał Rivaldo , o to klub gdzie krał Cisse. Prestiż i poziom rośnie też dzięki piłkarzom po 30 więc nie mówmy kategorycznie nie taki zawodnikom. Ja to bym chciał żebyśmy zakontraktowali na sezon jakieś wybitnie medialnego zawodnika to naprawdę może dużo dać... ( podkreślam że nie chodzi mi o polskich zawodników po 30) Np taki Cannavaro, RVN czy też nie wiem Raul wiem że to absolutnie najwyższa półka ale jak byśmy już uporządkowali finanse i zaczęli robić kasę to za rok dwa można by udźwignąć ich pensje. A to jest wg mnie świetna reklama.
|
Cytat:
|
|
Coś czuje,że większy ruch zrobi się po MŚ. Przez i w czasie imprezy na transfery nie liczę.
Edit. Cissokho. Za słaby na Auxerre dla nas pewnie będzie w sam raz. |
Ciężko skomentować tego napastnika, bo raczej nikt od nas (ABG w sensie że) go w akcji nie widział. Jak dojdzie do transferu/wypożyczenia to trzeba poczekać do okresu przygotowawczego i pierwszych meczów, niby nic nie gra w ostatnich sezonach, ale jak kiedyś był taki mega talent.. to kto wie. W każdym razie ja ciągle mam nadzieję na duet Sadlok - Sobiech, oby mnie zaskoczą nasi działacze.
|
Cytat:
A ten Cissokho to wygląda raczej na takiego Boguskiego, czy Małeckiego, czyli ni to napastnik, ni to skrzydłowy. A nam potrzebny jest gość, który w razie czego w stanie zastąpić Brożka i wziąść na siebie ciężar strzelania goli, a nie kolejny wszechstronny, który może grać na wielu pozycjach, ale na żadnej nie jest wymiataczem. |
Ja dziękuję za takiego napastnika. My mamy się wzmacniać i walczyć o tytuł czy przechodzimy na skup złomu? Założe się ze gość jest słabiutki.....:shock:
|
Cytat:
Czyli gdzieś za darmo, wypożyczenie itd. Panie WAlker, Alvarez,Astiz też się na ławkach swoich klubów nie mieścili a u nas wybijali się. Nasza liga to poziom żaden więc goście z słabych zespołów lig zachodnich dla nas sa gigantycznym wzmocnieniem. A to,że grał w rezerwach,z naszej perspektywy o niczym nie świadczy. |
Pomysł z tym młodym Senegalczykiem jest dobry. Mam nadzieje że jak zabłyśnie (oby) to jest chociaż ustalona kwota odstępnego. Ale jak pisał Charlie - mam też podobne obawy. My potrzebujemy napastnika (centra) przede wszystkim, do strzelania bramek a nie do hasania na skrzydle. Ale kto wie, może to drugi Frankowski?
|
Cytat:
Wszystko cacy...Tylko powiedz nam ,kim chcesz grac poza tym,bo wyodrębniłeś 11 piłkarzy,a gdzie zmiennicy??? Przyjdą kontuzje,żółte kartki...i jesteśmy w dupie...tak czarnej jak dupa Tshbamby...Nie mam więcej pytań... |
Cytat:
Gdy byśmy sprowadzili Sobiecha z Sadlokiem to na pewno odzyskaliśmy by to o czym mówicie, czyli szacunek, pozycję i świadczyło by to dobrze o naszym zarządzie i klubie. Taki sygnał w Polskę zbroimy się i jesteśmy mocni. Na razie to wszyscy musimy się uzbroić w cierpliwość do poniedziałku, kiedy przyjdzie Basałaj(mam nadzieję że Boss nie zrobi jakieś niemiłej niespodzianki). Wreszcie wydaje się że przyjdzie właściwy człowiek we właściwe miejsce i wtedy są 2 scenariusze: zrobimy parę porządnych transferów gotówkowych, będzie ład w klubie i zapełniony stadion albo stara bida którą widzimy od 2 lat. |
Cytat:
|
Na Navasa bym jednak nie liczył.Czyli cyrk z bramką c.d.
Dlaczego? Ogarnijcie się!Nas na niego nie stac...:-) Czemu odpuściliśmy wcześniej ponad 20 bramkarzy??? Odp.Bo nie mielśsmy pieniędzy na zakontraktowanie,najlepszego z nich.Ten jest NAJLEPSZY! A pieniędzy nie ma nadal...więcej nie ma nikogo kto mógłby o takim transferze zadecydować... Dobranoc...jutro znów obudzę się mając nadzieję że to będzie piękny dla nas Wiślaków dzień!!!!! |
Cytat:
bikowy: Masz stronę startową na Polityce transferowej?;d na głównej stronie TWSD jest info. |
Cytat:
|
Boże broń!!!Nie jestem pesymistą!!!Może to nawet chore,ale optymizmem jestem zarażony od zawsze!Tylko jak mówi powiedzenie,czasem miło się zdziwić,niż niemiło rozczarować...:-)!
Daj nam Panie wszystkim!!! PS.jabadabaryba skąd to info? bo przeoczyłem...pozdro |
Cytat:
No to jest juz jakies swiatełko w tym tunelu. jada rozmawiac w koncu z jakims bramkarzem o ustalonej renomie a nie sami sprowadzamy 2 lata jakis przecietniakow ktorych wiadomo ze i tak z nich pewnie nic nie bedzie. I jak wiekszosc pisze NAPASTNIK PILNIE POSZUKIWANY i to zdanie Zdziskek ,Bogdan ,czy ktokowliek jeszcze powinni co rano po 50 razy powtarzac przy goleniu. |
Jest jakiś postęp. Pozostaje czekać na kolejne informacje.
Z tego newsa najbardziej cieszy fragment: Cytat:
Co natomiast martwi: Cytat:
|
Miejmy nadzieje, że sprawa z tym bramkarzem wypali. Szkoda, że Wisła dalej się interesuje tym zawodnikiem z Czarnogóry bo wydaje mi się że ogór
|
Ten Navas może być o wiele większym wzmocnieniem niż jakikolwiek inny zawodnik z pola.
W Wiśle w tym sezonie, Pawełek i Juszczyk nie zawalili całkowicie żadnego meczu, ale również żadnego nie wygrali. Gdybyśmy mieli kogoś o klasie Janka Muchy (a Navas raczej nie jest ogorkiem) zdobylibyśmy więcej punktów, bo choc ja jestem bardzo zadowolony z wiosny Pawelka, to jednak on bronił to co powinien bronic, nie zaliczył ponadprzeciętnej interwencji |
Tak jak już mówiłem parę dni temu Cissokho jest napastnikiem, który gra czasami jako pomocnik. Od 6 lat gra w rezerwach Auxerre (4 liga francuska), częściej wchodzi z ławki niż wychodzi w pierwszej 11. Statystyki ma delikatnie mówiać nie za ciekawe. 5 bramek jak podaje gazeta w tym sezonie na pewno nie strzelił, strzelił 3.
Zastanawia mnie jaką bajerę musiał puścić menadżer tego piłkarza działaczom Wisły, że są skłonni zakontraktować Cissokho bez żadnych testów? |
Cytat:
Tak oglądając ten skrót z występem bramkarza...jak najbardziej OK! Ale tak mi się widzi,że chyba z tym napadejro z Costa Rica musi pogadać Junior,coby przeszedł do Nas,bo tak jak porobił trzech szwajcarów brzy bramce...to masakra:) |
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...ia_141404.html
Super Ekspres chwycił temat, powiem szczerze że przyjście tego piłkarza do Wisły by mnie bardzo ucieszyło, wreszcie byłby jakiś konkurent z prawdziwego zdarzenia dla Brożka. No i wydaje mi się że jest lepszym piłkarzem niż ten Czarnogórzec Bosković. |
Jedno jest pewne to okienko transferowe da nam odpowiedz jak bardzo Cupiałowi i Telefonice zależy na dalszym rozwoju naszego klubu - jeżeli jednak słyszę o zawodniku, który gra w głębokich rezerwach i klub nawet za darmo chce nam go wcisnąć na wypożyczenie trudno być optymistą....
Dziwne ale lista która w ostatnim czasie krążyła w necie coraz bardziej wydaje się prawdziwsza.... |
Najgorsze jest to że my interesujemy się zawodnikami, którzy albo grają w rezerwach albo mają po 28-33 lata....:-/ no bez przesady, ale taki Boskovic to nas nie zbawi. Zobaczycie, pogra pół roku albo rok i Wisła z niego zrezygnuje. Poza tym nasz klub powinien ściągać graczy za których w przyszłości będzie mógł pociągnąć jakiś hajs. Dlatego transfery takiego Boskovica mijają się z celem.:-P
|
Czytam tutaj wypowiedzi niektórych i sie trochę dziwię jak można krytykować chęć ściągnięcia takich piłkarzy jak ten z rezerw Auxerre czy Barcelony B (jeśli oczywiście sie nimi interesujemy) przypominam wszystkim a skąd do nas przychodzili tacy Piłkarze jak Cantoro , Kalu Uche , Paulista , Czy nawet Marcelo przecież oni w swoich klubach byli statystami wiadomo ze nie każdy sie może sprawdzić ale spróbować warto zwłaszcza ze u nas posucha w transferach. Brać ich na wypożyczenie tak jak podobno mają zamiar to nasi działacze zrobić jak sie nie sprawdzą to podziękować i tyle jak Christowowi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiec roznie z tym bywa. Jak chlopak mial talent to moze jeszcze cos z niego da sie wycisnac. |
Nie rozumiem, czemu krytykujecie pomysł sprowadzenia Cissokho czy Casasa. (BTW: na razie to pomysł, pogłoska transferowa - nie wiadomo, czy dojdzie to do skutku!)
Alvareza wypożyczyliśmy, załatał nam dziurę po Singlarze. Nie zachwycił, suma transferowa nieadekwatna do umiejętności - więc go nie kupiliśmy. Ale okazał się pożyteczny. To było dobre posunięcie. Jak nie ma pieniędzy na pewniaków (za takich trzeba płacić tyle, co Amika) - czyli w warunkach polskich pakiet Sadlok-Sobiech - to trzeba szukać w rezerwach zachodnich klubów. Owszem, można trafić na kogoś pokroju Arrubareny, ale i na talent na miarę Kalu Uche. Na inne eksperymenty nas po prostu nie stać. Dla mnie i tak priorytetem jest pozyskanie w tym okienku solidnego golkipera. Może być ten Kostarykańczyk - to w miarę realny transfer, bo na naszą kieszeń. Żeby tylko nie było robienia jaj z prowizją dla menedżera. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem jaka może być jego pensja, ale pomniejszy ona możliwości na angaż tych bardziej wymagających. Mów co chcesz - jestem zdecydowanie na nie, chyba, że trafią do nas informacje o tym iż do klubu ma trafić jeszcze kilku pewniaków jak Sadlok. |
Nie ma się czym podniecać. Ciekawe kiedy będzie tytuł newsa: "Navas nie dla Wisły"?. Zostanie nam walka z Polonia o 3 miejsce. Na nic lepszego się nie zanosi. Zastanawia mnie jedna rzecz, czemu my ciągle szukamy zawodników zagranicznych? jakby dobrze poszperać paru dobrych grajków można wyciągnąć za darmoche z naszej ekstraklasy. Można iść tropem Polonii i sciągnąć kogoś z Bełchatowa.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl