![]() |
Cytat:
Śledzę temat na bieżąco i ciągle mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy dla naszego klubu. Choć sytuacja jest dramatyczna, miło jednak, że są ludzie którzy chcą nam pomóc. Pamiętajcie - "po burzy Słońce wychodzi zza chmur..." ;) |
Sinusoidy ciąg dalszy, optymistyczne twitty Stanowskiego:
https://twitter.com/K_Stanowski Ja już nerwowo nie wyrabiam tych ostatnich tygodni :) |
Cytat:
A ja już byłem chyba dość blisko myśli czy na cmentarzu Cię nie szukać :P Co tak późno ... bo np. mnie już Stechert obudził. Ciekawe czy ktoś jeszcze wypełznie z krypty? :-P |
K4millo
Widzę, że skasowałeś post, a miałem Ci odpisac. Dobra, wycofuję się z tego twierdzenia o drzewie, bo tutaj nie są potrzebne dodatkowe animozje, choć dziwi mnie argument o absurdzie, patrząc co się odwalało w klubie Czy był absurd tej układance Genoa <=> Vanna Ly, Genoa<=>Wisła, Wisła<=>Vanna Ly, to czas pokaże, choć pewnie nigdy się nie dowiemy prawdy-tak jak ze Stechertem. Pozdrawiam. |
Według Stanowskiego coś się szykuje oby wyszło dla nas słońce
|
Cytat:
Pospolite ruszenie czas start :) |
Stanowski właśnie podał informację o podwyższeniu kapitału Wisły o 4MPLN.
Czyli jest ktoś chętny na wyłożenie kasy :) https://twitter.com/K_Stanowski/stat...45987788849152 https://twitter.com/K_Stanowski/stat...46981322989568 |
Czyżby ktoś wszedł z kasą w klub? Coś się dzieje wczoraj były rozmowy w Warszawie z kimś od Bogusia. Jak to skończy się sukcesem to trzeba Bogusiowi na meczu z Legią podziękować. Stare wasńi na chwilę można odłożyć na bok. Jeżeli się uda to naprawdę będziemy mu bardzo dużo zawdzieczać i mimo tego że nie jest związany już z Legia to utożsamia się z tym klubem
|
Cytat:
O wow! Uszanowanie! Zawsze ten cytat z Gałczyńskiego mi się podobał wielce w podpisie:) a Wisełka nigdy nie zginie! |
Cytat:
|
No proszę jakich czasów dożyłem. Leśnodorskiego nazywa się na tym forum Bogusiem:))))
Jeżeli to wszystko się dobrze skończy, będzie to najbardziej absurdalna historia w polskiej piłce klubowej ever. |
Dobra, ryzykuje banem, dziś Kuba Błaszczykowski rozpoczyna treningi z Wisłą, po rozwiązaniu się sytuacji zawirowań właścicielskich dołączy do zespołu
Ryzykujesz i gdy to będzie kłamstwo dostaniesz 3 miesiące a przy okazji jest to przestroga dla innych suuuper informatorów Kominek Zwracam honor |
podwyższenie kapitłu zwiastje wg mnie tylko szybką wrzetke kasy jakaś chwilówka na ogarnięcie piłkarzy
|
Cytat:
To nie jest chwilówka. |
Cytat:
Pewnie to bedzie z mojej strony totalny hurraoptymizm, ale moze faktycznie te wydarzenia sprawią, że Wisła stanie się unikatem na skale krajową jesli chodzi o kibiców bez patologii na stadionie..... Oby. |
Cytat:
|
Może pieniądze Vanny przypłyneły z Wenezueli bo (tam podobno się schowal) zamienił na bolivary Wenezuelskie i płyną już z Wenezueli bo tak ich dużo jest ze ciężko było to zmieścić w przelewie dlatego wysłał statek
|
@efekt
Chwilówka ???? Podniesienie Kapitału Zakładowego ???? Przecież wpłat na akcje się nie oddaje, a sprzedaż akcji raczej nie da zwrotu wielkiego skoro akcje o wartości nominalnej 74 mln zł sprzedawano 1 zł..... |
tak ale ktos musi mieć jakiegoś dupochrona
|
ktoś na chwile (chwlówka) przejmie akcje za okresloną kase potem je odsprzeda
lub nie |
Cytat:
Klub zrobił emisje akcji - ktoś musi je kupić i za nie zapłacić. To dość szybka metoda dokapitalizowania spólki. |
Chwilówka? :D :D :D
Bo są ludzie/firmy, które nie mają internetu i nie wiedzą, że Wisła nie ma ŻADNEJ zdolności kredytowej. |
Co by nie mówić to niektórzy z Was na prawdę są łebscy! Szacunek!
|
Cytat:
To jest dużo bezpieczniejsze dla Wisły, niż wszelkie rodzaju "pożyczki", które do tej pory były grane. Teraz oznacza to, że ktoś zakupi udziały, a Klub nie ma nowych zobowiązań, które musiałaby w przyszłości ewentaulnie zwracać. |
|
Tak jak piszą wyżej koledzy. Podwyższenie kapitału i emisja akcji to nie jest żadna pożyczka. Akcje emitowane są w celu objęcia przez konkretny podmiot (chyba że w ofercie publicznej ale to nie ten przypadek) i ten podmiot chcąc je objąć i zostać akcjonariuszem (czyli wspólnikiem) Wisły musi akcje opłacić. Kasa trafi na konto klubu i w zasadzie klub może zrobić z kasą co chce.
Zastanawia mnie w tym wszystkim taki szczegół techniczny. Czy na rachunku bankowym spółki nie ma żadnych zajęć? Jakim cudem nie ma zajęć ze skarbówki i ZUS, skoro klub niemal nikomu nie płaci od miesięcy. |
Irman ale kacje zawsze można zbyć na tą chwile to jedny szybki sposób na uzyskanie kasy na biezące wydatki
|
Cytat:
A tak na poważnie, to najwyraźniej nie ma zajęć bo jakoś pieniądze z meczu z Lechem się rozeszły... Ale masz rację, jest to co najmniej dziwne... |
Ten dureń hogan mógłby się odczepią bo tylko nie potrzebnie mąci cymbał ja się nie zdziwie jak czeka na jakies odszkodowanie z racji nie wywiazania soe ts z umowy i to moze byc gra pod to
|
K.rwa mac czemu te pajace nie mogą sobie po prostu odpuścic? Kilka kancelarii niezależnie od siebie stwierdziło że umowa nie jest ważna, są golodupcami a i tak dalej w to brna... dlaczego?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl