![]() |
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
I jeszcze coś o gazie:
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...stream,1814879 South stream ma kłopoty A Nabucco wręcz przeciwnie: http://biznes.interia.pl/biznes.inte...ijnego,1815788 |
Cytat:
Cytat:
|
Przed organizatorami Marszu Niepodległości w tym roku potężne wyzwanie. W związku z nowelizacją ustawy właściwie każdy powód nagle okaże się "uzasadniony", by odmówić zgody na pochód.
Zaraz się narobi lewackich grupek, co 11 listopada zarejestrują swoje zgromadzenia w różnych częściach Warszawy i zrobią wszystko, żeby jak to oni mówią "faszyzm nie przeszedł". --- Szpenio nie przestaje mnie zaskakiwać. Teraz już nawet ma w rodzinie dzieci z in-vitro. A przecież jest już uznanym historykiem, psychologiem, ekonomistą, socjologiem, ekspert ds. energetyki, ekspertem ds. katastrof lotniczych itd. Oczywiście brał także udział we wszystkich marszach i wydarzeniach, gdzie "coś się działo". Można nawet domniemać, że ma kilka wcieleń! |
Cytat:
a) jesteś idealistą ktory naprawde wierzy ze wladza jest dla ludzi i wszystkie jej decyzje są w trosce o nich b) juz po tobie bo dawno straciłeś kontakt z rzeczywistością c) jestes "politrukiem" obecnego rezimu ktory proboje wmówic opinii publicznej że białe jest czarne, a patriotyzm to pozostałosc po jaskiniowcach *Niepotrzebne skreslic. |
Cytat:
Bo wygląda na to że również w Twojej partii są tacy którzy "nie chcą dyskutować. Nie in-vitro i już". Ciekaw jestem czy ich też krytykujesz i na nich klniesz? Do przemyślenia poddaję Ci też myśl że cały ten atak na PiS w związku z projektem ustawy wynika ze strachu PO. Strachu przed tym że ustawa w wersji PiS spowodowałaby pęknięcie w PO i spora część "partii postępu" zagłosowałaby za wstecznym PiS. Zastanów sie nad tym. A tak z ciekawości zapytam Cię jak to jest być katolikiem (bo zakładam że taka jest Twoja wiara którą nam tu publicznie zadeklarowałeś) i świadomie popierać rozwiązanie które Kościół uważa za grzech. |
Zaraz się okaże, że Szpenio jest również teologiem...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiem że ten temat in vitro jest bardzo.. "emocjonalny", ale czy faktycznie wart jest jakiegoś wielkiego zainteresowania?no chyba, że ma być kolejnym frontem wojennki PO-PiS.Wg mnie w aktualnej Polsce są tematy które wręcz wymagają baczniejszego przyglądania się.
|
Cytat:
O invitro można zapomnieć skoro leczenie onkologiczne ma olbrzymie problemy. |
Cytat:
Cytat:
|
https://wwws.whitehouse.gov/petition...paign=shorturl
Mam pytanko.Czy przeciwnicy Kaczyńskiego też wezmą udział w tej petycji ?Przecież to będzie z korzyścią dla każdej ze stron.Tzw "racjonaliści" mogą udowodnic "spiskowcom" że to wszystko były bajki. WIęc jak, dacie się skusić? |
http://sigma.nowyekran.pl/post/66975...wo-na-polakach
Panowie - jak to skomentujecie? Jeśli faktycznie o zakupie szczepionek będzie decydować unijna instytucja, a nie polski rząd, to nie zapowiada się to ciekawie. |
Dawno nie było nic o drogach.
http://motoryzacja.interia.pl/raport...m,1814097,4336 I jeszcze o gazie: http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...zmiany,1816239 |
Cytat:
Kaczyński: Dobrze, że Euro było, ale skończyło się kompletną klęską Cytat:
wobec powyższego,oraz jaki wydźwięk w prasie zagranicznej jest o Polsce, może sobie Kaczyński w dupę wsadzić autostrady. Z tym i z in-vitro Jarek strzela sobie w stopę, zamiast wzmacniać pozycję, kolejny raz traci. A teraz dawajta, jechane ... |
Szpeniu a co myślisz, że ostatnie miejsce w grupie śmiechu to sukces? :D Uważasz że mówiąc prawdę można stracić? To teraz już jasne dlaczego od niepamiętnych czasów ciągle wciskasz kit. Materialista hehehe
|
pozatym Kibiców przyjechało znacznie mniej do POlski niż sie spodziewano
http://www.rp.pl/artykul/10,900359-M...zakladano.html |
Cytat:
Nie zapominaj, że sam mecz - czyli oznaczenia n, system identyfikacjii, i wszystko co jest na stadionie, organizuje UEFA, Polacy robili jedynie strefy kibica, które i tak były komercyjne i robione z ogrmnym wsparciem przez carlsberga To, że Polacy są generalnie gościnnym narodem wiadomo nie od dziś i to jest największym sukcesem. Trudno by zagraniczni narzekali.Mieli generalnie tanie państwo z dobrym tanim żarciem, piwem, pięknymi kobietam (czasami i łątwymi)i, fajnymi stadionami ... i na czas euro, z wyjątkowo tolerancyjną policją. Czego chcieć więcej? Ja się cieszę, że sami przekonali się, że nie jeździmy dalej wozami drabiniastymi, ale generalnie mam w chuju co o nas sądzą.To my w Polsce mieszkamy a przeciętnemy Polakowi żyje się bardzo źle.wg najnowszego badania 70% dzieci nie wyjedzie na wakacje, mamy 3 od końca służbę zdrowia w Europie, 10 kraj od końca na świecie jeśli chodzi o dzietność, sypiące się i bardzo drogie niedokończone autostradyi, skorumpowany rząd, krwiożerczego Fiskusa , 14% bezrobocie (i rośnie) i umowy śmieciowe, system emerytalny zakrawający o kpinę, rosnący w szaleńczym tempie dług publiczny, płacimy prawie najwięcej za gaz w europie a żywność jest droga jak nigdy dotąd. I my mamy cieszyć się szefie razem z zagranicznymi kibicami? Szpenio powiedz napisz mi bo autentycznie nie wiem.Ile % wybudowano autostrad do zakłądanego planu? (do daty meczu PL-Gre) |
Cytat:
Czemu nie wygrywa PiS? Bo nie ma tylu ludzi, którzy chcą na nich głosować. Dlaczego nie ma? Ano dlatego, że mamy takie wypowiedzi jak dzisiejsza, czy ta sprzed kilku dni o in-vitro. Kaczyński mógł i powinien uderzyć w inne tony. Inaczej formułować zarzuty, punktować tylko to co nie zostało zrobione np. autostrady. Kolejny raz pierdyknął babola i to dużego. Dziś całe media mówią o tym, że Euro wg. Kaczyńskiego to katastrofa. Coś tam dalej powiedział, ale to się już nie przebiło, bo góruje nad tym "Euro to katastrofa Polski". Rozumiesz teraz o co chodzi? Można było zapunktować, a wyszło jak zwykle. Przyszły wybroca PiS nie czyta dziś GP czy niezależnej. Czyta inne gazety, w których będzie o katastrofie. A mogło być np. tylko o autostradach. To samo z in-vitro. Projekt tak radykalny, że aż niemożliwy. Dla dzisiejszego wyborcy PiS to nic takiego, ale ciężko będzie zebrać ich więcej z takim podejściem do sprawy. We wszystkich sondach widać wyraźnie, że Polacy nie chcą takich zakazów, jesteśmy bardziej otwarci. Projekt taki jak PiSu odpycha od nich. |
Cytat:
W budowie: 1.067 km W eksploatacji: 2.060 km od 2007 roku, gdzie mieliśmy około 1000 km gotowych dróg A i S plus 300-400 km w budowie, dziś mamy łącznie z wybudowanymi i w trakcie, 3200 km tras klasy S i A. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
Ile nas tak naprawdę kosztowało Euro tego się pewnie nie dowiemy. Właśnie w po-wskich mediach na TVP1 (wiadomości) podany taki przypadek. W pociągu, w którym jechali kibice z Irlandii i mieli bilety tylko do Gniezna po szybkiej konsultacji kierownika pociągu z czynnikami wyższymi podjęto decyzje o zawiezieniu ich aż do Torunia na koszt ...podatnika polskiego. Jak wygląda sytuacja na co dzień w stosunku do Polaków chyba nie trzeba mówić.
Następny przypadek to tzw. powitanie Włochów w Wieliczce, gdzie służbowo wysłano n ulicę ...strażaków z wozami bojowymi i kazano stać im z zapalonymi pochodniami podczas przyjazdu piłkarzy włoskich z Warszawy. Pytanie kto steruje tą tzw. kontrolowaną i organizowaną euforią. Na tych dwóch przykładach widać, że obcokrajowcy są w Polsce noszeni są na rękach a z kosztami władze się nie liczą dla osiągnięcia spodziewanej propagandy, bo i tak zapłaci za to wszystko polski podatnik. O zachowaniu policji, która milutko się uśmiecha do kibiców pijących piwo na ulicach nawet nie wspominam kiedy przypomnę sobie atak z pałami i gazem pieprzowym na ogródki przy stadionie Wisły bo jeden kibic wychylił się z puszką piwa o 0,5 m za jego teren lub karanie mandatami za brzydkie słowo. Dlatego obraz tego Euro jest wyjątkowo zakłamany tak jak i jego atmosfera. Za 2 miesiące ta sama policja bedzie ludzi gonić z pałami z byle powodu a i niejeden stadionik zostanie zamknięty bo się Tuskowi nie spodobają okrzyki pod swoim adresem. |
Cytat:
Cytat:
To jest wogole problem calej europy... Co gorsza Europa (UE) obrala bardzo krotkowzroczna polityke. Przyjmuje mase obcokrajowcow z zewnatrz UE, i... tyle. A to nic nie rozwiazuje! Dzietnosc jak byla za niska, tak jest nadal. A wiecznie tej dzietnosci nie mozna uzupelniac imigracja, bo przyjdzie dzien w ktorym Europa... poprostu siebie zatraci, przestanie byc ta "Europa". P.S Nie jestem przeciw imigracji, jestem przeciw postrzeganiu imigracji jako leku na niska dzietnosc. ------------------------------------------------ Tu sie powinno usiasc do stolu, zaprosic Japonie oraz inne kraje z takim problemami, i... probowac znalesc odpowiedz/i. |
Cytat:
|
Oj, ja mysle ze problem niskiej dzietnosci w Polsce to przekracza Tuska. Za takiego Kaczynskiego tez nie bylo za fajnie. Troche to bardziej zlozony problem.
A sama wiadomosc bardzo pozytywna i pokazujaca ze niska dzietnosc to nie problem "mentalny". W dzietnosc na poziome 2,5 u nas nie wierze (za niski poziom zycia), ale... czekam az nasi politycy w koncu rusza dupska (i w dupie mam czy to bedzie partia X czy Z) i cos z tym u nas zrobia, bo to co mamy, czyli 1`3 (chyba), to jest dramat. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl