Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 21.03.2012 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1232718)
Nie pierwszy raz w tym klubie zasady i profesjonalizm muszą ustąpić miejsca doraźnemu celowi finansowemu.

Cały ten sezon to właśnie taki cyrk z powodu doraźności celów. Drużyna budowana na LM na wariackich papierach, zmiany trenerów mające rozwiązać problemy kadrowe...
Ale czy poprzednie wyglądały inaczej?

lorddavy 21.03.2012 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1232718)
Nie pierwszy raz w tym klubie zasady i profesjonalizm muszą ustąpić miejsca doraźnemu celowi finansowemu. Będziemy przez najbliższe pół roku ogrywać M'Boro Małeckiego, może nam odpalą te 100 tyś € więcej.

Do powyższego zdążyłem się już przyzwyczaić więc nie robi to na mnie specjalnego wrażenia.

Szkoda tylko, że przy tym wszystkim Valckxowi brakuje odwagi żeby zrezygnować z sygnowania tego cyrku swoim nazwiskiem.

Szkoda mu kasy, pensja leci do czerwca. Jeszcze sporo zarobi chociaż pracować już za wiele nie będzie musiał. Ot życie.

wolfy 21.03.2012 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1232721)
Szkoda mu kasy, pensja leci do czerwca. Jeszcze sporo zarobi chociaż pracować już za wiele nie będzie musiał. Ot życie.

I tak ma gorzej niż Maaskant, bo musi się pojawiać w klubie.

Lukasz 21.03.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1232721)

No i dobrze - z pożytkiem dla Wisły. Zauważ ze utrzymał się na stanowisku najdłużej - ba nawet utrzyma się do końca kadencji. Pewnie nie bez przyczyny.

@snyrting
Cytat:

Szkoda tylko, że przy tym wszystkim Valckxowi brakuje odwagi żeby zrezygnować z sygnowania tego cyrku swoim nazwiskiem.
Czy aby na pewno? Nie sadzę aby odwaga grała pierwsze skrzypce. Gość wykonuje nie najgorszą robotę wiec jest gdzie jest i nie ma sensu go ruszać. A co do cyrku - nie jego działka, nie jego małpy.

sandbender 22.03.2012 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1232635)
Gówno prawda. Gdzie jego menadżer mówi, że transfer był przygotowany?

PrzygotoWYWAny napisałem.
Uwaga o podbijaniu słuszna.

Sialalalala 22.03.2012 00:32

ktośtam marudzi, ze klub siebie sam nie szanuje, ze kompromitacja klubu ... a brak Polaka w składzie? czy 1 grajacy, zatrudnianie szrotu z zagranicy 4 murzynów, żydów itp oszołomów w przeszłości jakichś kangurów, grubasów i innych chicau czy jak tam temu rumunowi? było to nie jest kompromitacja ?
lepiej się srać o małeckiego, którego tak czy siak pchną po sezonie gdzie się tylko będzie dało, zjebał przeprosił odcierpiał swoje, Wisła też swoje prawdopodobnie odcierpiała bez niego.

snyrting 22.03.2012 01:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1232730)

Czy aby na pewno? Nie sadzę aby odwaga grała pierwsze skrzypce. Gość wykonuje nie najgorszą robotę wiec jest gdzie jest i nie ma sensu go ruszać. A co do cyrku - nie jego działka, nie jego małpy.

O jaką konkretnie robotę chodzi?

Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że ostatnią decyzję, mającą znaczenie dla Wisły, Stan podjął w lipcu ub. r. ściągając Marko Jovanovica. Od tego czasu jest tylko dobrze opłacanym figurantem.

rafkur 22.03.2012 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1232696)
I wybacz, ale Małecki nie jest jakimś kmiotem o którym nikt nie słyszał. Obawiam się, że jego karta zawodnicza jest więcej warta niż cały Twój i twojej rodziny majątek zebrany do kupy. Mój zresztą też.

Tzn ile ta karta jest warta? 500 k euro? Czyli tyle ile dom z działką ( normalną a nie 5 arową) na zadupiu ale w granicach administracyjnych Krakowa. 1 kk euro? Czyli tyle ile dom z działką w promieniu +- 8 km od rynku. Nie rzucają mnie na kolana te kwoty.

Nie przesadzajmy z tą "bezcennością" karty Małego. Ok, w aktualnej żałosnej sytuacji finansowej naszego klubu dojonego z kasy już od lat, faktycznie być może nie stać nas na danie prawdziwej nauczki rozkapryszanemu dzieciakowi, ale nie dorabiajmy ideologii ,że są to pieniądze mogące zmienić naszą rzeczywistość. To bardziej takie sumy neapolitańskie - ciągle je liczymy a nigdy ich nie zobaczymy znając życie. I tak pójdą na spłatę mitycznego długu jak 90% innych wpływów.

PS W Polsce problemem Małego jest właśnie to, że wszyscy o nim słyszeli. Za granicą jest tym jak to nazwałeś "jakimś kmiotem" więc zachowajmy proporcje. Aktualny układ jest oczywiście układem czysto biznesowym i ma na celu podniesienie ceny za Małego. Nie dorabiajmy ideologii. Niestety świadczy to jak świadczy o naszym klubie. Nie dziwi mnie to. Jak sam napisałeś w erze Cupiała nie liczmy na zachowania z klasą.

cfa 22.03.2012 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1232741)
O jaką konkretnie robotę chodzi?

Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że ostatnią decyzję, mającą znaczenie dla Wisły, Stan podjął w lipcu ub. r. ściągając Marko Jovanovica. Od tego czasu jest tylko dobrze opłacanym figurantem.

Jest figurantem bo klub nie chce finansowac jego pracy, poza płaceniem mu pensji.

nero 22.03.2012 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1232747)
Jest figurantem bo klub nie chce finansowac jego pracy, poza płaceniem mu pensji.

Chwila...
Czy jak Ty od pracodawcy dostaniesz stary komputer też powiesz że nie będziesz pracował ?!
Gościu ma wykonywać pracę, szukać najlepszych zawodników w budżecie jaki dostał od swojego pracodawcy.

Jak tak czytam niektóre posty to się zastanawiam czy Wy gdziekolwiek pracowaliście? mieliście styczność (choć minimalną) z ludźmi "ważnymi/bogatymi/prowadzącymi duże biznesy". Nie piszę to akurat do cfa, ale ogólnie bo niektórzy mają wyobrażenie że Cupiał reaguje nawet na takie sprawy jak wydeptana murawa pod bramką na stadionie.

cfa 22.03.2012 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1232756)
Chwila...
Czy jak Ty od pracodawcy dostaniesz stary komputer też powiesz że nie będziesz pracował ?!
Gościu ma wykonywać pracę, szukać najlepszych zawodników w budżecie jaki dostał od swojego pracodawcy.

Jak tak czytam niektóre posty to się zastanawiam czy Wy gdziekolwiek pracowaliście? mieliście styczność (choć minimalną) z ludźmi "ważnymi/bogatymi/prowadzącymi duże biznesy". Nie piszę to akurat do cfa, ale ogólnie bo niektórzy mają wyobrażenie że Cupiał reaguje nawet na takie sprawy jak wydeptana murawa pod bramką na stadionie.

Z mojej strony to była głupia odpowiedz na głupie twierdzenie. Bo taki dyrektor sportowy raczej ma od groma roboty której kibic nie zobaczy ...
Jak dostaje stary komputer to pracuje ale czuje pewien dyskomfort w pracy i wydajnośc też spada.

Blaszczu16 22.03.2012 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1232737)
ktośtam marudzi, ze klub siebie sam nie szanuje, ze kompromitacja klubu ... a brak Polaka w składzie? czy 1 grajacy, zatrudnianie szrotu z zagranicy 4 murzynów, żydów itp oszołomów w przeszłości jakichś kangurów, grubasów i innych chicau czy jak tam temu rumunowi? było to nie jest kompromitacja ?
lepiej się srać o małeckiego, którego tak czy siak pchną po sezonie gdzie się tylko będzie dało, zjebał przeprosił odcierpiał swoje, Wisła też swoje prawdopodobnie odcierpiała bez niego.

Nacjonalista się odezwał.
Nakreślę Ci to tak, co powinno w pierwszej kolejności decydować o doborze zawodników (abstrahując od kosztów sprowadzenia Polaków i kontraktów dla nich):

umiejętności>wiek>narodowość.

Jakie to ma znaczenie, że gra tylko jeden Polak? Dla mnie liczą się umiejętności. Oczywiście dobrze jest zobaczyć więcej krajanów, ale sam przyznasz, że taki Bunoza jest lepszy od naszego byłego wychowanka Kowalskiego, Nunez od Bruda, czy Melikson od Garguły.

nero 22.03.2012 10:20

Cytat:

Jakie to ma znaczenie, że gra tylko jeden Polak?
:-/

DUŻE ZNACZENIE. Ściągamy szrot zza granicy, a lepiej promować Polaków.
Gdzie mają ogrywać się młodzi?! w Młodej Ekstraklasie? Najlepszym blokuje się dostęp do rozwoju, kariery przez takich patałachów jak Jaliens.
Piłkarz zagraniczny ma sens wtedy kiedy jest DUŻO, i jeszcze raz DUŻO lepszy od Polaka.

Bóg Trybun (objawion) 22.03.2012 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1232759)
Nacjonalista się odezwał.

Nawet nie jeden.

PS. Przegryzłbym jeszcze tę międzynarodową zbieraninę, gdyby była etapem przejściowym - taki zakon solidnych wyrobników, którzy grzeją miejsce dla młodych adeptów akademii, stabilizują sytuację klubu, są etapem przejściowym a nie docelowym. Ale jest dokładnie odwrotnie - nie ma akademii, nie ma pomysłu i nawet nie ma twojego umiłowanego sukcesu.

szlaQ 22.03.2012 10:43

Jak się młodzi mają identyfikować z taka Wisłą?? Gra jeden Polak w dodatku z Warszawy śmiech na sali ...
Wiem że kosmopolityzm jest w modzie i "jaranie" wszystkim co zagraniczne , ale zastanówcie się czy nie bylibyście dumni jakby w zespole znaczącą sile stanowili Krakowianie z krwi i kości z Wisłą we krwi ???

saklak1906 22.03.2012 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1232766)
:-/

DUŻE ZNACZENIE. Ściągamy szrot zza granicy, a lepiej promować Polaków.
Gdzie mają ogrywać się młodzi?! w Młodej Ekstraklasie? Najlepszym blokuje się dostęp do rozwoju, kariery przez takich patałachów jak Jaliens.
Piłkarz zagraniczny ma sens wtedy kiedy jest DUŻO, i jeszcze raz DUŻO lepszy od Polaka.

Wisla to nie jest klub do ogrywania mlodzikow. Wisla to klub ktory musi wygrywac. A jedno i drugie nie idzie w parze.

Kim wy chcecie osiagac sukcesy w Europie, polskim szrotem ktoremu sie nie chce grac tylko gonic po sklepach i sie lansowac?
Szrotem ktory po trzech meczach jest zmeczony sezonem.

Czekaj mial szanse sie ograc to zalatwil dwie czerwone kartki na trzy mecze.
Jestem ciekawy czy lepszy byl awan do kolejnej rundy i kolejne pkt w lidze czy ogrywanie mlodego zawodnika

Bóg Trybun (objawion) 22.03.2012 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1232791)
Wisla to nie jest klub do ogrywania mlodzikow. Wisla to klub ktory musi wygrywac. A jedno i drugie nie idzie w parze.

Nie, musi mieć charakter i pielęgnować swoją tożsamość.

cobynieofftopować: nasi piłkarze są wspaniali i głodni sukcesu!

AgresywnyChomik 22.03.2012 12:13

To co sie dzieje z Maleckim to zenada, niech go w koncu sprzedadza a wyjdzie to na lepsze klubowi i samemu pilkarzowi ktory dzis slusznie ma prawo uwazac ze jest nietykalny.

it 22.03.2012 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1232792)
Nie, musi mieć charakter i pielęgnować swoją tożsamość.

cobynieofftopować: nasi piłkarze są wspaniali i głodni sukcesu!

Powiedz to właścicielowi.

Bóg Trybun (objawion) 22.03.2012 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1232795)
Powiedz to właścicielowi.

Panie Bogusławie, nasi piłkarze są wspaniali i głodni sukcesu!

:-)

JrQ- 22.03.2012 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1232772)
Jak się młodzi mają identyfikować z taka Wisłą?? Gra jeden Polak w dodatku z Warszawy śmiech na sali ...
Wiem że kosmopolityzm jest w modzie i "jaranie" wszystkim co zagraniczne , ale zastanówcie się czy nie bylibyście dumni jakby w zespole znaczącą sile stanowili Krakowianie z krwi i kości z Wisłą we krwi ???

taa, będą się identyfikować w drugiej lidze ;)
wyluzujcie z tymi wychowankami, zwłaszcza, że ich nie mamy i nie zanosi się, żeby nagle się pojawili

nero 22.03.2012 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1232791)

Kim wy chcecie osiagac sukcesy w Europie, polskim szrotem ktoremu sie nie chce grac tylko gonic po sklepach i sie lansowac?
Szrotem ktory po trzech meczach jest zmeczony sezonem.

Czekaj mial szanse sie ograc to zalatwil dwie czerwone kartki na trzy mecze.
Jestem ciekawy czy lepszy byl awan do kolejnej rundy i kolejne pkt w lidze czy ogrywanie mlodego zawodnika

Gdyby parę lat temu w Wiśle wyglądałoby tak jak dzisiaj, Brożekowie byliby teraz pewnie w jakimś klubie pierwszo, albo drugoligowym bo w Wiśle nigdy nie dostaliby szansy. Nie mówię tutaj o szansie typu 2 mecze po parę minut i do rezerw. Większe prawdopodobieństwo okrycia talentu piłkarskiego (Polaka) jest wtedy gdy Polacy będą stanowić człon drużyny, a co my teraz możemy okryć? że taki Czekaj albo Brud nie są wstanie nawet porozmawiać z kolegami z pierwszy drużyny?

LucjuszWielki 22.03.2012 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1232707)
Wielu ludzi po studiach dostaje dobrą pracę. Osobiście nie znam innej pewnej drogi niż posiadanie dobrego zawodu, o ile za papierem idą umiejętności.
A wszystko co wtedy napisałem podtrzymuję. Traf chciał, że ostatnio dostałem duuuży awans i będę negocjował podwyżkę. Jeżeli jesteś dobry, powinieneś się cenić, jeśli nie - musisz brać co dają. Patryk jest już na tyle dobry, że może wybierać (chociaż nie przesadzajmy - IMHO Championship to dla niego obecnie maksimum, ale to i tak awans sportowy i finansowy z ekstraklasy).

No i ok, zgadza się nikt temu nie zaprzeczał i nie zaprzecza. Chodzi o STYL negocjacji, robienie focha, sranie na trenera, osłabianie składu w ważnych meczach, kolejny wybryk itd...

Dla mnie to było zachowanie karygodne, bez względu na to czy Basałaj z nim rozmawiał, czy nie maił czasu....Jak ktoś broni takie zachowanie, podając argument, że trzeba się cenić to.... no sory, szanujmy Wisłę.

PS.
już dawno obstawiałem, że chodzi nie o informatyke, bo programiści się obrażają jak się mówi:
- "ty jestes informatykeim, napraw to"
- "NIE, nie jestem informatykiem, jestem programistą" :-D

Zgadłem?

Bobek90 22.03.2012 13:55

wolfy
Cytat:

Hmm, ale ty nie byles juz rekinem finansowym gdzies tam co to dopinal transakcje warte miliony?
Cytat:

Pokaż cytat. Do czasu aż to zrobisz będę uważał Cię za funkcjonalnego analfabetę. Później pewnie też, bo wiem co napisałem. Ja niczego nie podpisuję, bo to nie moja działka. Po prostu znam liczby i mam punkt odniesienia:)

"Ja zarabiam za mało, choć pewnie więcej niż trzy czwarte forum. Mam w najbliższym czasie negocjować podwyżkę. Jeżeli się nie dogadamy, pracodawca mnie straci. Wie, że nikogo lepszego za te pieniądze nie znajdzie - łatwo było zastąpić moich poprzedników, ponieważ byli słabi. Ze mną jest o wiele trudniej."

"Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą (chociaż żadna praca nie hańbi i kto wie, jak może życie się potoczyć...). Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu."

"Nie stać by Cię było na mnie, dzieciaku. Prowadzisz w ogóle jakąś działalność, pracujesz?
Podejrzewam, że przeżyłbyś ciężki szok gdybyś zobaczył jak to u mnie wygląda, ale z szefem jestem na Ty." ---> :rotfl: (nie moglem sie powstrzymac, a ja panie z szefem na ty jestem!)

"Ludzie są różni, większość nie zachowuje się chłodno i racjonalnie. Ja jestem pod tym względem "odmieńcem", ale przez to często popełniam błąd polegający na założeniu, że wszyscy tak chłodno kalkulują jak ja."

"Zadam Ci proste pytanie i nie jest ono złośliwe: czy wiesz ile to jest milion euro? Czy zetknąłeś się kiedyś z taką sumą?"

"Ja wiem ile ciężkiej stresującej pracy dużej ilości osób przez wiele miesięcy potrzeba, żeby zaliczyć przychód wysokości miliona euro."

"moja pozycja na rynku wynika z talentu, ale też - braku sensownej konkurencji."

*Przykro mi panie, ale jeszcze calkiem niedawno sie spinales jakbys byl nie wiadomo kim. Z jakimi ty sumami sie nie stykales (i znales ich realna wartosc!) , jaki ty niezastapiony jestes, z kim ty na "ty" nie jestes, itd.,itp.
I co nagle mamy? Goscia ktory ledwo co od cycka sie oderwal, edukacji jeszcze nie skonczyl, i... uzywa jeszcze komunikacji publicznej (sic!). A ego jakby byl Abramowiczem.

Jak bedziesz mial 50 samochodow, kilka banek euro w kieszeni na drobe wydatki, to sobie wtedy kozakuj jesli Ci to pomaga. Poki co, jestes dokladnie taki sam jak Malecki. Gowno jeszcze osiagnal a uwaza sie za niewiadomo kogo. Parafrazujac pewnego jegomoscia; Kim ty k**** jestes?!

--------------------------------------------------------------------------------------

Co do liczby Polakow w skladzie. Ludzie, czy wy rozumiecie ze u na nie ma teraz zadnej mozliwosci na budowe "polskiej" Wisly? Przypadki takie jak Lewandowski czy Blaszczykowski naleza do zbyt rzadkich by na tym opierac budowe kadry. Budowanie natomiast kadry na Pietrasiakach i Celebanach to skazanie Wisly na przecietnosc. "Polska" Wisle to mozna budowac jak sie ma szkolenie i rozwiniety scauting mlodziezowy; a my... tego nie mamy. I nie bedziemy mieli przez najblizsze kilka lat. Jedyna opcja to opieranie kadry na obcokrajowcach przy jednoczesnym budowaniu szkolenia i scautingu.

No tak, problem w tym ze my opieramy kadre na obcokrajowcach, ale bardzo miernych. Chavezami, Genkovami, czy Jovanoviciami to my LM nie zdobedziemy...
Szkolenia tez nie budujemy...
Tak swoja droga, nasza kadra ma tak ogromne braki, ze w lato albo wykladamy kilka banek, albo godzimy sie z rola sredniaka ligowego. Jestem ciekaw co tez zrobi B.C...

mihaq 22.03.2012 13:56

Czy da ktoś namiary na jakiś filmik, materiał video lub chociaż audio, na którym można przekonać się jak Genkov mówi po polsku? Ten chłop w ogóle jest taki cichy, że nawet nie wiem jak brzmi jego głos, a skoro podobno nauczył się już udzielać wywiadów po polsku, to chciałoby się to sprawdzić.

INZAGHI 22.03.2012 15:00

TO JAKIŚ DOWCIP CZY KTOŚ TAK NAPRAWDĘ NAPISAŁ?

<<<<<<<<<<<<<
""Ja zarabiam za mało, choć pewnie więcej niż trzy czwarte forum. Mam w najbliższym czasie negocjować podwyżkę. Jeżeli się nie dogadamy, pracodawca mnie straci. Wie, że nikogo lepszego za te pieniądze nie znajdzie - łatwo było zastąpić moich poprzedników, ponieważ byli słabi. Ze mną jest o wiele trudniej."

"Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą (chociaż żadna praca nie hańbi i kto wie, jak może życie się potoczyć...). Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu."

"Nie stać by Cię było na mnie, dzieciaku. Prowadzisz w ogóle jakąś działalność, pracujesz?
Podejrzewam, że przeżyłbyś ciężki szok gdybyś zobaczył jak to u mnie wygląda, ale z szefem jestem na Ty." ---> (nie moglem sie powstrzymac, a ja panie z szefem na ty jestem!)

"Ludzie są różni, większość nie zachowuje się chłodno i racjonalnie. Ja jestem pod tym względem "odmieńcem", ale przez to często popełniam błąd polegający na założeniu, że wszyscy tak chłodno kalkulują jak ja."

"Zadam Ci proste pytanie i nie jest ono złośliwe: czy wiesz ile to jest milion euro? Czy zetknąłeś się kiedyś z taką sumą?"

"Ja wiem ile ciężkiej stresującej pracy dużej ilości osób przez wiele miesięcy potrzeba, żeby zaliczyć przychód wysokości miliona euro."

"moja pozycja na rynku wynika z talentu, ale też - braku sensownej konkurencji.">>>>>>>>>>>>>

LucjuszWielki 22.03.2012 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232817)
*Przykro mi panie, ale jeszcze calkiem niedawno sie spinales jakbys byl nie wiadomo kim. Z jakimi ty sumami sie nie stykales (i znales ich realna wartosc!) , jaki ty niezastapiony jestes, z kim ty na "ty" nie jestes, itd.,itp.
I co nagle mamy? Goscia ktory ledwo co od cycka sie oderwal, edukacji jeszcze nie skonczyl, i... uzywa jeszcze komunikacji publicznej (sic!). A ego jakby byl Abramowiczem.

Jak bedziesz mial 50 samochodow, kilka banek euro w kieszeni na drobe wydatki, to sobie wtedy kozakuj jesli Ci to pomaga. Poki co, jestes dokladnie taki sam jak Malecki. Gowno jeszcze osiagnal a uwaza sie za niewiadomo kogo. Parafrazujac pewnego jegomoscia; Kim ty k**** jestes?!

Widzisz wolfy przez ponad dwa lata pośrednio chciałem to udowodnić a tu Bobek nie jeb. się w tańcu i bezpośrednio napisał tak, że sam nie zrobiłbym tego lepiej :mysli:

Ciebie z Patrykiem łączy przerośnięte ego. To nic złego, wystarczy się uderzyć w pierś i przyznać.

Wolfy pisanie programów to jeszcze nie władanie światem... widzisz Boguś szkoły nie skończył a jakią kapuchę trzepie...

Nie jestem zdziwiony tą sytuację u nas to normalne. Cupiał nie chce więcej buły tracić i nie chce więcej strat, Małecki jest jaki jest, pisałem już o tym, talent ma (mimo irytujących zachowań, bicia rożnych, strzałów z 50 metrów przy asekuracji 3 obrońców, samolubstwa itd) ale z psychą jak u Andrzeja G.

Wolfy miejmy nadzieję, że zbudujesz imperium na miarę Microsoftu i wtedy zafundujesz nam Crystyne R. w wieku emerytalnym :D

wolfy 22.03.2012 15:15

Bobek - teraz mogę już oficjalnie napisać: jesteś funkcjonalnym analfabetą:>
__________________________________________________ __________________

Żeby nie było offtopa - jedna rzecz mi nie pasuje w teorii, że przywróciliśmy Patryka żeby go lepiej sprzedać: jest spore prawdopodobieństwo że odejdzie na mocy prawa Webstera, więc to czy gra czy nie nie ma chyba większego finansowego znaczenia. Klub musiałby się jakoś zabezpieczyć przed taką możliwością.

Inna rzecz, że sam Probierz mógł to załatwić, bo nasza sytuacja kadrowa jest beznadziejna, zwłaszcza biorąc pod uwagę formę Kirma, wydolność Ilieva i kontuzję Meliksona. Każdy chyba wie, że Cupiał żąda wyniku na teraz, bez względu na okoliczności, inaczej drużynę trenowałby wciąż Moskal.
Dla Probierza wiarygodność Wisły (zakładając że jakąkolwiek jeszcze ma), anse grupy kibiców czy paszkwile weszło nic nie znaczą, skoro po kilku meczach bez wyniku ze stanowiska poleci.

Cały ten cyrk z zawieszaniem i odwieszaniem Małeckiego pozostawił duży niesmak.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1232802)
Gdyby parę lat temu w Wiśle wyglądałoby tak jak dzisiaj, Brożekowie byliby teraz pewnie w jakimś klubie pierwszo, albo drugoligowym bo w Wiśle nigdy nie dostaliby szansy. Nie mówię tutaj o szansie typu 2 mecze po parę minut i do rezerw. Większe prawdopodobieństwo okrycia talentu piłkarskiego (Polaka) jest wtedy gdy Polacy będą stanowić człon drużyny, a co my teraz możemy okryć? że taki Czekaj albo Brud nie są wstanie nawet porozmawiać z kolegami z pierwszy drużyny?

Jakie odkrywanie? Brożkowie przebili się sami o składu, podobnie Kokoszka czy Małecki. Ale oni mieli talent którym nadrobili braki wynikłe z beznadziejnego szkolenia. Zauważ jednak, że każdy miał poważne braki, które wyszły na jaw (lub wyjdą - jak w przypadku Małeckiego) dopiero gdy opuścili nasze podwórko.

Kolejny który chce na siłę wpychać do składu beztalencia, bo "młodzi i z Krakowa".

Skoro przy naszej sytuacji kadrowej nikt młody na dobre nie wszedł do składu znaczy to tyle, że mamy w ME beztalencia. W dodatku nie stworzyliśmy im żadnych warunków do sensownego rozwoju, więc niespodzianki nie ma.
Przykład pierwszy z brzegu: taki Pajlić talentu za grosz nie ma, ale technicznie jest dobrze wyszkolony. U nas od wielkiego dzwonu przebije się jakiś talent, ale będzie to zawodnik surowy, nieobrobiony.

Tylko po co znowu ta dyskusja, skoro właściciel powiedział jasno nie szkoleniu?

tofik 22.03.2012 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1232826)

Wolfy miejmy nadzieję, że zbudujesz imperium na miarę Microsoftu i wtedy zafundujesz nam Crystyne R. w wieku emerytalnym :D

Polski Bill Gates już zainwestował w krakowski klub :haha:

rafkur 22.03.2012 17:21

Parafrazując klasyka - Ja na przykład ostatni raz jechałem komunikacją miejską w 1979 ( no może trochę później ale też już bardzo dawno temu.

A co do tematu: podjechałem sobie dzisiaj pod nasze wypaśne centrum treningowe. Trochę mi skomplikowali życie - nie da się dojść od strony Błoń. Chyba rusza budowa synagogi bo sprzątają tam teren a to chyba ich. (Ooo właśnie - znów mnie obrzezani w....ili bo zawsze sobie parkowałem przy Błoniach a teraz trzeba stawać koło hali i obejść na około).
Widziałem trening zawodników, którzy chyba nie wybiegną w pierwszym składzie i widziałem trenującą gwiazdę tematu ale przede wszystkim widziałem też Sobola. Widać chyba koniec jego absencji. Za krótko tam stałem żeby oceniać ale wygląda na to, że Sobol trenuje już na całego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl