Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Blaszczu16 09.10.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335059)
po co "wielkie" wzmocnienia? Wystarczy grać ambitnie całe mecze, a nie połówki i żadnych wzmocnień nie trzeba, a na pewno nie po to żeby móc rywalizować z Legią. Wiadomo że jak sie przytrafią to sukces będzie pewniejszy, ale i bez nich nie jesteśmy bez szans, nawet biorąc po uwagę sędziowanie. Nasza drużyna w obecnym składzie ma jeszcze spore rezerwy. Wziąwszy pod uwagę, że wszystko rozstrzygnie się dopiero w ostatnich siedmiu meczach mamy na progres czasu, a czasu.

I to są bardzo mądre słowa. Nawet bez wzmocnień, patrząc na dotychczasowe wyniki i styl gry Wisły możemy powalczyć z Legią. Zbytnio się nie napalam na transfery, gdyż średnio wierzę w nie. Ostatnim zakupem gotówkowym był chyba Melikson, albo wykupienie Chaveza w 2011. Pozostałe to były albo wolne transfery, albo wypożyczenia.

serek.c2 09.10.2013 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1335068)
I to są bardzo mądre słowa. Nawet bez wzmocnień, patrząc na dotychczasowe wyniki i styl gry Wisły możemy powalczyć z Legią. Zbytnio się nie napalam na transfery, gdyż średnio wierzę w nie. Ostatnim zakupem gotówkowym był chyba Melikson, albo wykupienie Chaveza w 2011. Pozostałe to były albo wolne transfery, albo wypożyczenia.

Nie zgadzam się - bez wzmocnień to możemy wygrać z Legią pojedynczą bitwę, na pewno nie wojnę.

Griszka30KR 09.10.2013 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1335074)
Nie zgadzam się - bez wzmocnień to możemy wygrać z Legią pojedynczą bitwę, na pewno nie wojnę.

Nic dodac ,nic ujac ,nie myslac o jakichkolwiek pucharach.....

rafkur 09.10.2013 13:55

Nam wzmocnienia są bezwzględnie potrzebne. Nawet nie mówię tu o wzmocnieniach jakościowych ( chociaż te są absolutnie jak zawsze pożądane) tylko zwyczajnie ilościowych.

Pod względem jakości nie widzę jakiejś drastycznej różnicy między nami a innymi z czołówki. Ot jak wszędzie jest ze dwóch przyzwoitych, ze 3 solidnych i reszta. Jeżeli chodzi o zaś o ilość to tu niestety jest przepaść i z tym może być na późniejszym etapie problem.

Czy mamy szanse na "coś więcej" ? Szczerze - nie wiem. Tak samo możemy być mistrzem jak i możemy być na 8 miejscu. Różnica pomiędzy nami a Legią na tą chwilę wygląda tak, że dla nas uwzględniam przedział 1-8 a dla nich 1-4.

Drozd 09.10.2013 17:10

Nie chodziło mi o to że nie potrzebujemy wzmocnień, na puchary obowiązkowo, ale o to, że do walki o najwyższe cele w lidze nie są one niezbędne. Wystarczy żeby Mały złapał formę, Sarki z Donaldem chwycili o co chodzi i brakuje miejsc w składzie. Do tego są młodzi, niech się wykażą. Do wygrywania naszej ligi nie potrzeba wielkich umiejętności tylko ambicji, konsekwencji i zespołu w sensie mentalnym. Taki tworzy się podczas zawodów w których cel jest wyższy niż zakładane możliwości. Jeżeli zespół osiągnie wynik teoretycznie ponad stan, to zaczyna wierzyć w siebie i się rozwija. Taki można wzmocnić dobrym zawodnikiem na kluczowej pozycji i jego możliwości automatycznie rosną. Wzmacnianie drużyny która czuje się słaba na 90% nic nie da, bo wszyscy będą patrzyć co pokaże "wzmocnienie" zamiast grać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1335067)
To co Drozdzie może tym razem chcesz zakładzik? Wisła MP A.D. 2014?

Oczywiście chodzi o to czy Legia, czy Wisła zdobędzie tytuł w przyszłym roku. Przegrany opuszcza forum. Stoi? ;)

Jak Ci tak zależy żebym opuścił forum to złóż ofertę ...

Natomiast do ew zakładu potrzeba wiarygodności, której deficyt uniemożliwia mi rozważenie, nie powiem, kuszącej propozycji.

emj10 09.10.2013 17:59

Kuszącej jak najbardziej. Skuteczność moich zakładów nie powiem, ale na tą chwilę na tym forum ma trzycyfrowy wynik (jeden zakład w trakcie, ale jest tuż tuż), więc liczę, że rychło w czas podejmiesz rękawicę, a nie odrzucisz ją i uciekniesz w las.

Zakład pt. "Czy MP A.D 2014 będzie Wisła, czy Legia?"
Drozd - Wisła
emj10 - Legia

Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego tj. miał to uczynić bobek po przegranym zakładzie ze mną ;)

Czekam do końca roku.

Ogryzek 09.10.2013 18:14

Drozd byłby głupi gdyby przyjął zakład na takich warunkach. On jest na forum wiślackim u siebie a ty tu jesteś gościem i wali cię to głęboko czy tu będziesz czy nie. Drozd ma dużo więcej do stracenia niż ty i proponując taki zakład jesteś nie fair. Dla mnie niesymetryczny zakład.

Jeśli już to ty jak przegrasz spadasz z forum legijnego dożywotnio a Drozd wiślackiego po przegranej:).

BTW
Nie możecie się założyć o jakiegoś "łyskacza"? :)

Drozd 09.10.2013 18:31

Widzisz, najpewniej dla gościa, krawaciarza ważniejsze niż ew wygrana łyskacza jest to żebym ja zniknął z forum. Dlaczego? Mam swoje przypuszczenia, ale to nie temat ...

Natomiast mogę się założyć że w kolejnym meczu Legia dostanie karnego :). Tak na osłodę. A jak nie dostanie to nie wygra.

ps. Jak tam zakład autostradowy? Skoro nawet jako arbiter nie potrafisz być obiektywny to na zakład możesz namówić tylko nieświadomego.

Karamazow 09.10.2013 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1335109)
Kuszącej jak najbardziej. Skuteczność moich zakładów nie powiem, ale na tą chwilę na tym forum ma trzycyfrowy wynik (jeden zakład w trakcie, ale jest tuż tuż), więc liczę, że rychło w czas podejmiesz rękawicę, a nie odrzucisz ją i uciekniesz w las.

Drozd - Wisła
emj10 - Legia

Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego tj. miał to uczynić bobek po przegranym zakładzie ze mną ;)

Czekam do końca roku.

Jeśli mistrzem zostanie Górnik to obaj odchodzicie?

Arked 09.10.2013 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335059)
A po co "wielkie" wzmocnienia? Wystarczy grać ambitnie całe mecze, a nie połówki i żadnych wzmocnień nie trzeba, a na pewno nie po to żeby móc rywalizować z Legią. Wiadomo że jak sie przytrafią to sukces będzie pewniejszy, ale i bez nich nie jesteśmy bez szans, nawet biorąc po uwagę sędziowanie. Nasza drużyna w obecnym składzie ma jeszcze spore rezerwy. Wziąwszy pod uwagę, że wszystko rozstrzygnie się dopiero w ostatnich siedmiu meczach mamy na progres czasu, a czasu.

Nie. To absolutnie nie wystarczy do walki o mistrzostwo (na puchary być może). Legia spokojnie zdobędzie w sezonie zasadniczym ponad 60 punktów tak jak w zeszłym sezonie. Wąską ale ambitną kadrą moglibyśmy walczyć ze Śląskiem sprzed 2 lat, który wygrywał tytuł z nędznymi 56 punktami (podobnie jak my rok wcześniej). Moim zdaniem z obecną Legią bez dużych wzmocnień nie mamy żadnych szans. Nie wiem skąd u ciebie aż taki optymizm. Owszem, trudno nie być być zadowolonym z naszej postawy w obecnym sezonie, ale do tej pory nie udało nam się jeszcze wygrać nawet 2 meczów z rzędu! To o czymś niestety świadczy.

PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia.

emj10 09.10.2013 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1335113)
BTW
Nie możecie się założyć o jakiegoś "łyskacza"? :)

Raz był zakład o "łyskacza" z kim innym, wygrałem, ale słuch po konkurencie zaginął ;)

Także niezależnie, czy jest to łyskacz, czy tak jak w przypadku bobka opuszczenie forum to efekt zwykle jest podobny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1335116)

W ostatnim zakładzie dotyczącym Vasconcelosa (przepraszam, że z 90minut, ale zupełnie nie wchodzi mi to nazwisko do głowy) również warunki były nieostre i stanęło na tym, że wygrywam jak strzeli on powyżej 5 goli w sezonie, a przegrywam, gdy będzie 5 goli i mniej. Tam też proponowałem remis w pewnych okolicznościach.

Jeśli chodzi o zakład Legia vs Wisła to jest on zero-jedynkowy, więc bierzemy pod uwagę jedynie wygraną tego, albo innego klubu. W innych wypadkach zakład uważam za nierozstrzygnięty.

Lukasz 09.10.2013 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1335116)

Panowie przecież wiedzą że moneta nigdy nie staje na sztorc.

Drozd 09.10.2013 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1335119)
Nie. To absolutnie nie wystarczy do walki o mistrzostwo (na puchary być może). Legia spokojnie zdobędzie w sezonie zasadniczym ponad 60 punktów tak jak w zeszłym sezonie. Wąską ale ambitną kadrą moglibyśmy walczyć ze Śląskiem sprzed 2 lat, który wygrywał tytuł z nędznymi 56 punktami (podobnie jak my rok wcześniej). Moim zdaniem z obecną Legią bez dużych wzmocnień nie mamy żadnych szans. Nie wiem skąd u ciebie aż taki optymizm. Owszem, trudno nie być być zadowolonym z naszej postawy w obecnym sezonie, ale do tej pory nie udało nam się jeszcze wygrać nawet 2 meczów z rzędu! To o czymś niestety świadczy.

PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia.

Po pierwsze nie wiem skąd Twój optymizm w stosunku o Legii? W czym była lepsza od Pogoni? Jedynie w poczuciu własnej wartości. Które nawet Ruch jak pobiega potrafi sprowadzić do poziomu adekwatnego. Po drugie ja zakładam, że będziemy grać co raz lepiej tym co mamy. Wszyscy wiedzą, że maja okazję coś udowodnić, a z racji na krótką ławkę szans może być wiele więc będą się starać na treningach. Jeżeli Smuda czegoś się nauczył zbierając bęcki w kadrze to ma możliwość się wykazać. Dlatego uważam że ostatnie siedem gier będzie decydowało bo odbędą się za pół roku, a wtedy jak sądzę będziemy całkiem inną drużyną niezależnie od personaliów.

Arked 10.10.2013 09:59

Oglądałem sporo meczów Legii w tym sezonie i jest to jedyna drużyna w Ekstraklasie, która w większości spotkań zwyczajnie dominuje nad przeciwnikiem i potrafi strzelać dużo bramek. Optymizmem w stosunku do Legii bym tego nie nazwał to po prostu twarda rzeczywistość. Co do naszych możliwości i klasy sportowej polecam przeczytanie kilku wypowiedzi Smudy, który twardo stąpa po ziemi i doskonale zdaje sobie sprawę w jakim miejscu się teraz znajdujemy.

Ja oczywiście również mam nadzieje, że będziemy grać coraz lepiej. Bardzo ciekawe będą najbliższe 4 kolejki gdzie gramy z teoretycznie słabszymi rywalami. Jeśli uda nam się zaliczyć serie zwycięstw to może być ciekawie. Natomiast jeśli chcemy myśleć o walce o tytuł to personalnie zwyczajnie musimy być mocniejsi. I powie ci to każda osoba, która jest blisko klubu z piłkarzami i trenerem włącznie. Do tej pory mieliśmy sporo szczęścia jeśli chodzi o kontuzje. Forma poszczególnych zawodników również może się mocno wahać (u Smudy zawsze tak było). Z obecnym składem personalnym zakwalifikowanie się do europejskich pucharów będzie dużym sukcesem.

szorstki 10.10.2013 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10
Drozd - Wisła
emj10 - Legia
Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego

To ja biorę ten zakład – jak MP będzie Wisła to jednego krawata mniej, jak Legia to spada Drozd. A jak wygra Górnik albo kto inny to emj stawia skrzynkę wódki na Reymonta. Jakby nie patrzeć … chyba warto.
Stoi ?

emj10 10.10.2013 12:51

Wtedy robi się zakład trójstronny :)

Zgadzam się. Kolej na Drozda, który również powinien się zgodzić, bo ja mniemam może nie respektować zakładu, bo chyba nie jest ubezwłasnowolniony :)

Drozd 10.10.2013 13:37

Kolego szorstki jeżeli masz ochotę zakładać się z inicjatorem tego zamieszania proszę bardzo, ale o tym czy będę spadał czy nie to sam zadecyduję. Jeśli można.

A Ty sołtysie zanim nie rozliczysz się z wiadomego zakładu nie masz na co liczyć...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1335163)
Oglądałem sporo meczów Legii w tym sezonie i jest to jedyna drużyna w Ekstraklasie, która w większości spotkań zwyczajnie dominuje nad przeciwnikiem i potrafi strzelać dużo bramek. Optymizmem w stosunku do Legii bym tego nie nazwał to po prostu twarda rzeczywistość. Co do naszych możliwości i klasy sportowej polecam przeczytanie kilku wypowiedzi Smudy, który twardo stąpa po ziemi i doskonale zdaje sobie sprawę w jakim miejscu się teraz znajdujemy.

Ja oczywiście również mam nadzieje, że będziemy grać coraz lepiej. Bardzo ciekawe będą najbliższe 4 kolejki gdzie gramy z teoretycznie słabszymi rywalami. Jeśli uda nam się zaliczyć serie zwycięstw to może być ciekawie. Natomiast jeśli chcemy myśleć o walce o tytuł to personalnie zwyczajnie musimy być mocniejsi. I powie ci to każda osoba, która jest blisko klubu z piłkarzami i trenerem włącznie. Do tej pory mieliśmy sporo szczęścia jeśli chodzi o kontuzje. Forma poszczególnych zawodników również może się mocno wahać (u Smudy zawsze tak było). Z obecnym składem personalnym zakwalifikowanie się do europejskich pucharów będzie dużym sukcesem.

A co ma Smuda mówić? Że ma samograja i trenerem mógłby być owczarek podhalański? Ja wzmocnienie rozumiem przez gościa który wchodzi do szatni i po tygodniu nie wiać po nim, że jest nowy. A na boisku bierze na siebie grę i widać różnicę. Nasza liga jest tak słaba, że można kupić dobrego grajka, który po miesiącu zapomni jak sie gra. Dlatego uważam że teraz ważniejsze niż rozglądanie się za wzmocnieniami jest wyciśnięcie maksa z tego co mamy. Bo jak nie podniesiemy poziomu drużyny jako całości to wzmocnienia g... dadzą, w pojedynkę nikt meczu nie wygra nawet Messi.

To że punkty się dzieli, daje możliwość większego ryzyka, nawet kosztem kilku punktów i wpuszczania młodych. Jak będą kontuzje to jeszcze młodszych. Tak powinien działać klub, a nie kontraktować mało perspektywicznych zawodników byle tylko zwiększyć pogłowie ;).

Skoro rozegraliśmy większość rundy i jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy to znaczy, że nas na to stać, a nie żadne szczęście. Gdybyśmy grali równo przez cały mecz to byłoby jeszcze lepiej i to jest przede wszystkim do poprawienia.

keth 10.10.2013 14:47

Cytat:

Nasza liga jest tak słaba, że można kupić dobrego grajka, który po miesiącu zapomni jak sie gra.
Z miesiącem to się trochę rozpędziłeś, przeważnie jest pierwsza runda dobra, kiedy dostaje się status ,,gwiazdy"
następna średnio-taka sobie po czym następuje już zjazd. Tak było z Meliksonem, tak teraz mają słowiki z tym Węgrem i Finem.

Naszym problemem jest za wąska kadra, gdybyśmy mieli tyle kontuzji co Lech czy Legia to wyniki pewnie byłyby jak w zeszłym sezonie. Na razie jest fajnie, ale wiecznie nie będą nas omijały kontuzje, wszyscy wiemy jak często lubi je łapać np Głowacki. Na dzień dzisiejszy poza obroną gdzie zmiennicy prezentują jakiś sensowny poziom jest dramat. Wypada Brożek, Chrapek, Stjepjanovic i na prawdę nie wiem kim byśmy grali. Może jestem pesymistą ale wizja środka Burdeński-Nalepa nie nastraja mnie zbyt optymistycznie...

emj10 10.10.2013 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335197)
A Ty sołtysie zanim nie rozliczysz się z wiadomego zakładu nie masz na co liczyć...

Z jakiego zakładu? Wszystkie moje zakłady zostały rozliczone i słuch po dwóch użytkownikach, którzy przegrali zaginął. Zakład autostradowy tyczył się dwóch Panów, którzy się nie dogadali co do warunków zakładu, dlatego aby mieć czyste sumienie umyłem ręce.

Drozd 10.10.2013 16:06

To nie jest temat o zakładach, koleżko. Skoro sam nie pamiętasz to ja za Twój mózg robi nie będę.

emj10 10.10.2013 16:11

Jak pijesz do jakiegoś wydumanego zakładu to napisz o tym w odpowiedni temacie, albo nie pij, bo nie wychodzi to na zdrowie co widać na załączonym powyżej obrazku.

Drozd 10.10.2013 17:09

Nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że będę się z tobą zakładał. Gdybyś rozumiał to o czytasz już pierwsza moja odpowiedź na twoją zaczepkę powinna ci uzmysłowić ze nie masz na to szans. Więc nie zaśmiecaj tematu.

Dariook 10.10.2013 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1335214)
Z jakiego zakładu? Wszystkie moje zakłady zostały rozliczone i słuch po dwóch użytkownikach, którzy przegrali zaginął. Zakład autostradowy tyczył się dwóch Panów, którzy się nie dogadali co do warunków zakładu, dlatego aby mieć czyste sumienie umyłem ręce.

Ja się z tobą "cwaniaczku" założę!

Jeśłi Wisełka zdobędzie mistrza to zmykasz z tego forum. A jeśli mistrzem zostanie twoja legła to ja zmykam z forum warszawskiego.

Ten zakład wydaje się być sprawiedliwy dla nas obojga. Podejmujesz ręlkawice ? Czy wymiękasz?

Mateo92 11.10.2013 08:10

Witam wszystkich kibiców Wisły Kraków :)

W temacie ekstraklasy chciałbym poruszyć nasz najbliższy mecz z Zawiszą Bydgoszcz (jeśli piszę w złym dziale proszę moderatora o przeniesienie tego postu w odpowiedni dział ) otóż oglądając mecze naszego rywala , wypunktowałem sobie ich mocne i słabe strony .Zacznę od plusów:

- Goulon ,świetne przerzuty piłki na 30-40 metrów ,dobra technika mimo , że jest graczem wysokim i silnie zbudowanym.Na swoje nieszczęście ostatnio grał na stoperze choć jego miejsce to środek pola.Dobre wyeliminowanie z gry tego piłkarza spowoduję moim zdaniem , że piłkarze Zawiszy będą na straconej pozycji.
-Masłowski , choć ostatnio pod formą to dalej jest szalenie groźny i będzie chciał z Wisłą pokazać się na plus.Dobre prostopadłe podania i co rzadko spotykane w Polsce dobrze ułożona noga przy strzałach z dystansu.
-Vasco to strzał w 10-tkę prezesa Osucha jeśli chodzi o transfery w bydgoskim Zawiszy.Strzela bramki jak na zawołanie , dobrze się zastawia.Mógłbym długo wymieniać ale na nasze szczęście z nami nie zagra z powodu kartek

Minusy :

-defensywa ( często za bardzo cofają się w obręb 16 -tki czekając na rywala, zaatakowani pressingiem gubią się_
-Wahan Gevorgian jest zdecydowanie pod formą a wypadku absencji Vasco z pewnością będzie musiał grać

Jeśli Wisła zagra z zaangażowaniem i ruszy na Zawiszę z pressingiem od początku to jestem dobrej myśli.Mają słabą defensywę i warto byłoby to wykorzystać do maksimum.

Tasio1906 11.10.2013 08:43

http://sport.wp.pl/kat,1715,wid,16065356,martykul.html
0123456789

dulli78 11.10.2013 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1335248)
wis.la/kcrm2
0123456789

Tu nie chodzi o to, że nie można podpisywać kontraktów z zawodnikami poniżej 18 roku życia (bo można), tylko o durny zapis że kontrakt taki obowiązuje tylko do ukończenia przez piłkarza 18 lat (a później to już gościowi agent znajdzie robotę a dla klubu pozostanie możliwość zrobienia sobie pamiątkowej foty).

Gdyby taka zmiana przeszła i 16 latek mógł podpisać z klubem np. 5 - letni kontrakt to jak dla mnie byłby to największy pozytyw w polskiej piłce od lat. Krok milowy dla potencjalnego inwestowania w szkolenie młodzieży piłkarskiej. Ale - w samym artykule Boniek sugeruje pewne wątpliwości, "menedżery" pewnie też wtrącą swoje trzy grosze i guzik z tego wyjdzie (obym się mylił).

tommiyacht 11.10.2013 13:03

Ukryta tresc tego artykułu to przekaz Bonka do menadżerów - "Panowie, sypać mnie tu złocisze bo wprowadzę takie cóś i gówno zarobicie";P

keth 11.10.2013 14:44

Goulon to taki troche Iliev,, niby wiele potrafi, ale jakoś nie bardzo to się przekłada na wyniki. Vasco to raczej egzekutor, jak zagramy wysoko i odetniemy go od piłek nie powinno być źle, tym bardziej że sprinterem nie jest dodatkowo swoje lata ma. Obawiam się bardziej w tym meczu i 3 następnych walenia głową w mur zakończonego efektownym 0-0. Chciałbym się mylić bo w zasięgu jest do ugrania niezły wynik na półmetku, a ja w swej naiwności łudze się że może przypadkiem Cupiał odkręci kurek jak wyniki będą dobre

Krav 11.10.2013 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez keth (Post 1335277)
Vasco to raczej egzekutor, jak zagramy wysoko i odetniemy go od piłek nie powinno być źle, tym bardziej że sprinterem nie jest dodatkowo swoje lata ma (...)

Ale nie chciało Ci się przeczytać do końca posta kolegi, który pisał, że Vasco z nami nie zagra z powodu kartek ?Jak masz pisać dla samego podbicia postów to "dej pan spokój".

keth 11.10.2013 15:02

no to po problemie.
umknęło mi to, zdarza się mój błąd, dzięki za wytknięcie.

mitmichael 15.10.2013 21:03

Po kompromitującej wpadce w meczu GKS-u Tychy z Wisłą Płock wszyscy domagają się wyciągnięcia konsekwencji względem Roberta Małka. Jakie one będą? Na kwadrans przed końcem meczu w Jaworznie sędzia Robert Małek ukarał schodzącego z boiska piłkarza GKS-u Tychy Patrika Carnotę żółtą kartką. Dla Słowaka była to druga żółta kartka, ale "czerwieni" za to nie zobaczył i GKS kończył mecz w pełnym składzie. Po końcowym gwizdku fala krytyki spadła na Roberta Małka, arbitra niedzielnych zawodów. W poniedziałek oficjalny protest odnośnie wyniku meczu (GKS wygrał 1-0) wniosła Wisła Płock, która domaga się powtórzenia spotkania. To jest jednak mało prawdopodobne, bo historia pokazała już kilkukrotnie, że w takich wypadkach meczów się nie powtarza, a wyników w szczególny sposób nie weryfikuje. Wszystko wskazuje na to, że w związku ze swoją wpadką sędzia z Zabrza będzie musiał z końcem rundy jesiennej pożegnać się z rozstrzyganiem meczów na szczeblu centralnym. Ten sam los spotka jego asystentów, którzy zdaniem PZPN także nie zachowali odpowiedniej czujności.

To byłoby piekne gdyby przynajmniej jeden z tych partaczy przestał sedziowac mecze ekstraklasy.

dynek.pl 18.11.2013 11:42

[QUOTE]
Dobrze ale czemu w latach 90-tych Leszek Pisz potrafił zostawać po treningach, ustawiać sobie 20 piłek z lewej strony pola karnego, potem na środku, następnie z prawej strony i ćwiczyć te wolne do znudzenia? Teraz czegoś takiego nie ma. Czasy się zmieniły, piłka też, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by pewne wzorce powielać.
Trudno mi powiedzieć… Po części pewnie z tego powodu, o którym wspomniałem, a po części pewnie brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować.

"Brakuje nam chęci, by znaleźć bramkarza, zgadać się i razem popracować". Tobie po prostu brakuje chęci, by zostać dobrym piłkarzem. Ale za to nie brakuje chęci, by co miesiąc inkasować 50 tysięcy złotych. Z takim podejściem, zawsze będziesz tylko przepłacaną miernotą. Skończ z futbolem. Nie marnuj swojego i naszego czasu. Poszukaj tego bramkarza, zgadajcie się we dwóch i otwórzcie piekarnię. Zróbcie coś dobrego dla świata.
[/QOUTE]

To co powiedzial Lukasik w wywiadzie to jest odpowiedz dlaczego nie pownnismy liczyc na zadne sukcesy naszej pilki.
Ta wypowiedz poakzuje co jest najwiekszym problemem: chore pieniadze przejadane przez kopaczy bez zupelnej ambicji - ktorzy zadowoalaja sie tym, ze w naszej lidze od czasu udaje im się kopnąć piłkę bo wtedy z miejsca staja sie gwiazdami lub mlodymi talentami i moga jechac na opinii przez cala kariere, a jak maja obrotnego manager to jeszcze na koniec kariery wcisnie ich do jakiejs Turcji czy Rosji gdzie oczywiscie zostana pogonieni po roku ale co zarobia przez ten czas to ich.

Lukasz 21.11.2013 11:49

PZPN wpadł na następny 'świetny' pomysł.

Będą limity dla trenerów w T-ME?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Pomysł 'tylko' kłoci się z swobodą wykonywania zawodu.

A na północy problemy finansowe - Lechia winna 1.5lm zł byłym piłkarzom/pracownikom więc i odbije się ten fakt na jej transferach w najbliższym okienku.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...renerowi/xs93j

Drozd 21.11.2013 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1339335)
To co powiedzial Lukasik w wywiadzie to jest odpowiedz dlaczego nie pownnismy liczyc na zadne sukcesy naszej pilki.
Ta wypowiedz poakzuje co jest najwiekszym problemem: chore pieniadze przejadane przez kopaczy bez zupelnej ambicji - ktorzy zadowoalaja sie tym, ze w naszej lidze od czasu udaje im się kopnąć piłkę bo wtedy z miejsca staja sie gwiazdami lub mlodymi talentami i moga jechac na opinii przez cala kariere, a jak maja obrotnego manager to jeszcze na koniec kariery wcisnie ich do jakiejs Turcji czy Rosji gdzie oczywiscie zostana pogonieni po roku ale co zarobia przez ten czas to ich.

Czy aby tego piłkarzyny ktoś już nie powołał do reprezentacji Polski i Polaków? Tym nażelowanym leszczom ktoś musi chyba uświadomić, że reprezentują dumny polski naród. I jeżeli będą to robić bez zaangażowania i chęci to gwizdy są najmniejszym problemem przed którym staną.

Za co takiego filozofa do kadry? Chyba żeby całkiem mu odbiło.

rw88 23.11.2013 10:30

Szczerze mówiąc, to w Lubinie najbardziej przepłacani nie są piłkarze, a...ich "akademia piłkarska". Bo skoro nawet teraz, przy tak kompromitującym poziomie gry piłkarzy Zagłębia szansy nie dostaje nawet jeden młody chłopak, to szkoda na nią wydawać choćby złotówkę, a piłkarze tam wychowywani muszą prezentować naprawdę poziom poniżej absolutnego dna i zamiast na sportowców szkolą się na...cyrkowców?

keth 23.11.2013 18:03

Może to nie wina akademi a polityki klubu? Nasprowadzali łajzy na wysokich kontraktach i nie chcą ich ,,marnować" na ławce bądź trybunach? Zresztą są tak zepsutym klubem że ciężko kierować się tam jakąkolwiek logiką.

Blaszczu16 23.11.2013 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1339769)
Szczerze mówiąc, to w Lubinie najbardziej przepłacani nie są piłkarze, a...ich "akademia piłkarska". Bo skoro nawet teraz, przy tak kompromitującym poziomie gry piłkarzy Zagłębia szansy nie dostaje nawet jeden młody chłopak, to szkoda na nią wydawać choćby złotówkę, a piłkarze tam wychowywani muszą prezentować naprawdę poziom poniżej absolutnego dna i zamiast na sportowców szkolą się na...cyrkowców?

No, Zieliński występuje we włoskim cyrku i wychodzi mu to nie najgorzej.

Tobi1906 23.11.2013 22:19

Ważne 3 pnk wczoraj bo powoli jesteśmy w pierwszej 8-ce. Tu co kilka kolejkę będzie zmian ale mamy kilka punktów przewagi,teraz wgrywać u siebie a będziemy spokojni...

Janusz 24.11.2013 00:22

"Tu co kilka kolejkę będzie zmian" spoko tekst

SharksiK 24.11.2013 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1339822)
No, Zieliński występuje we włoskim cyrku i wychodzi mu to nie najgorzej.

Szczególnie że zarobili na nim kilkanaście milionów które pozwolą na dalszą kilkuletnią działalność szkółki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl